Kommentar+Svar (Resultat)

Anonym
 

Vann hon båda klasserna? :) Hur gick de mde de andra du red?

 

 

Svar: Yes min lilla ponnyplutt vann båda klasserna och kändes finare än vad hon gjort sen innan hon skadade sig+dräktigheten (förutom Msv C med kandar då). Den gamla tävlingsskallen kanske förhoppningsvis är tillbaka. ;)

 

Egentligen skulle hon gå två La, men eftersom det var så få anmälda i den andra så blev det ingen klass så därför fick vi ändra till Lb:2 istället. Hon gjorde allt väldigt bra och var stadigare än vanligt, hon är ju lite jobbig med sitt huvud ibland, speciellt ute bland alla flugor. ;) Procenten slutade på 72,667%

 


I La:3 kändes hon nästan ännu bättre. Men den vänstra förvända galoppen är svår och så orkar hon inte helt i galoppökningarna osv. Men jag är jätte nöjd med henne och där slutade procenten på 67,714%


 Min älskade lilla kämpe! 
 
 

Quando den charmiga lilla grisen var ju helt underbar idag, NOT!! På framridningen var han så jävla fin, tror inte han gått så bra förut någongång. Men ja inne på banan var han väl inte riktigt så rolig kanske....
Vi slängde med frambenen hejvilt, bytte galopp, fattade fel galopp 4-5 gånger på ett program med 2 galoppfattningar, galopperade där det skulle vara trav och lite annat trevligt.
 
Tror att han var lite för taggad idag så allt kom liksom på en och samma gång och på helt fel ställen. Men det är väl ganska normalt att gå från 76% ena helgen till 52% andra. Hehe Jaja det är bara att ta nya tag! ;)
 
 
 
Hehehehe vackraste hästen i stan!
 
 

Caldero gick Lb:2 han också. Hans andra dressyrstart i livet. Förutom en liten miss i ena travökningen, lite svårsvängd och att vi höll på att hoppa över staketet så gick det fina fisken. Han är ju så duktig och försöker göra sitt bästa hela tiden. Fina Calle! :) 
 
 
Procenten slutade på 63,någonting och det räckte till en 4e placering. :)
 
 
 

 


Fina vita!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den ponnyn!


Kommentar+Svar

Frida
 

Hej! Kan du skriva om kommande planer med hästarna? Och gärna hur du tänker när du rider för dig själv, typ om du tycker det är viktigt att ha lugn sits eller om ett bra bett ska vara skarpt eller så? Tankar kring hästlivet liksom :)

 

Svar: För tillfället känns det inte som att jag har sådär jätte stora planer med mina hästar, jag tar det som det kommer och låter allt ta sin tid. :)
Men jag kan ju iaf försöka få fram något litet om varje häst. ;)

 

Castro: Under alla dessa år som jag haft denna häst så har jag lärt mig att man inte skall sätta upp några planer då man bara blir besviken. Han är som han är och man vet aldrig vad han tycker och tänker. Ena stunden känns det som att allt går lätt som en plätt och vi kan klara allt tillsammans och sen veckan efter beter han sig som en gris och det mesta är svårt. Men tanken är väl att vi skall hålla oss på denna mellannivå som vi gör nu fram tills han inte vill/kan längre, och då menar jag tävlingar upp till 1.40m med lagom många starter och utan större press. Lite placeringar på denna nivå hade ju även varit trevligt. ;)

 

 

 
 
 
Stina: Målet med henne är att tävla Mvs C med godkända resultat, kvala till Msv B och starta det någongång inom snar framtid med godkända resultat här också. Dock måste vi nog rida för någon som kan lära oss hur man gör allt på rätt sätt, man måste ju tänka på att hon är en ponny och eftersom hon inte har det steget eller pampigheten som de andra hästarna så måste hon vara desto lydigare och göra allt "perfekt" för att kunna samla på sig lika mycket poäng. :)
 
 
 
 
Quando: Målet med honom är mestadels att fortsätta i samma riktning som vi gör nu, inte få några bakslag och inte bryta några mer ben. ;)
1.10m skall han starta nu snart och där skall vi stanna tills vi får fina, jämna, säkra och självklart felfria rundor, jag tänker absolut inte stressa upp han i klasserna. Inte förens vi är 100% redo kommer vi att starta 1.20m.
 
I dressyren är det likadant, visst går han säkra Lb program nu och man kan väl tycka att vi skall gå vidare upp till La. Men med tanke på hur svårt han har att lära sig nya saker, eller nej egentligen har han väldigt lätt för sig, det är det där humöret man måste hålla uppe hela tiden, så tänker vi fortsätta på denna nivå ett tag framöver.
Eftersom jag inte kan alla rörelser perfekt själv så vill jag inte lära honom fel från första början eftersom han ändå sitter inne på ganska mycket kapacitet, så inte förens vi tränar regelbundet för dressyrtränare så kommer vi att gå vidare. :)
 
 
 
 
Älgen: För tillfället är ju målet att hon skall bli fräsch igen så vi kan sätta igång henne ännu en gång. Om det inte är växtperiod så är det krossat knä, förkylning eller som nu vrickning. Aldrig får vi komma igång på riktigt.
 
Det där målet att komma ut på tävlingsbanan iår känns väldigt väldigt långt bort. Vi får nog helt enkelt vänta till nästa år med alla mål..
 
 
 
 
 
Lillen: Kan man ha något mål med en 1åring förutom att han skall överleva, växa och bli en riktig snygging?! Haha
 
 
 
 
När jag rider hemma för mig själv så brukar jag försöka tänka på hur jag vill att hästen skall gå och vilken känsla jag är ute efter, sen prövar jag mig fram till en bra lösning för dagen, känner efter vart jag har hästen, vilket humör den är på, hur mycket går det att pressa för dagen osv. 
Jag är lite för envis ibland, jag kan inte avsluta ett pass och känna att jag inte fick igenom det jag ville med dagen, om hästen är stel ja då rider jag tills den släppt efter, dessa pass kan lätt ta 2 timmar, men de dagar då jag har hästen precis där jag vill och allt känns bra så finner jag ingen anledning att tjata övningar om och om igen, utan då gör vi allt någon gång bra och sen är vi klara, och dessa pass kan istället ta kanske 20min.
 
 
 
 
 
Jag själv strävar alltid efter att kunna rida mina hästar med vanligt tränsbett då jag tycker att det känns trevligare och ser även bättre ut utåt. Visst kan det underlätta att sätta på ett skarpare bett om hästen är stark och stel osv, men jag själv vill ha min häst så pass genomriden och lydig så att jag skall kunna rida den på vanligt bett utan problem. 
Väldigt ofta jobbar inte heller hästen rätt genom hela kroppen när man sätter på ett skarpt bett, de knäcker av och tappar bakbenen, i hoppningen ser man ofta att hästar som går med skarpa bett antingen blir väldigt tomma och inte är fram för skänkeln till hindren eller tvärt om att de drar iväg med huvudet rakt upp och inte hoppar något med ryggen.
Castro bettslade jag upp väldigt mycket i början då han var så himla stark, men ju skarpare bett jag satt på honom desto starkare blev han, och nu hoppar jag på ett rakt och tjockt gummibett och det trivs han så mycket bättre på.
Så jag tror ibland att man har väldigt lätt för att bettsla upp bara för att hästen är stark och underlätta för en själv. Men självklart finns det hästar som inte kan gå på vanligt bett, men kanske inte så många som man ser med skarpa bett.. :)
 
Det här är bara min uppfattning och jag hoppas att ingen känner sig utpekad eller liknande då det här är som sagt bara utifrån mina erfarenheter på mina hästar och hur jag vill ha det på dom! :)
 
Herr Castro som lärt mig att jag skall rida klokt istället för att försöka ta genvägar. Min Kung!
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Vad heter bettet?

 

Svar: Det är ett "Ploppbett", än så länge verkar mina hästar trivas otroligt bra med det och om man läser runt på internet så verkar de flesta hästar trivas med det, jag har inte läst om någon som inte tyckt om det iaf. Så ja jag kan verkligen rekomendera det!

 

Mina hästar blir lätt lite höga i formen och lite stumma i munnen, halsen blir lätt kort och rak om ni förstår hur jag menar, avknäckt med andra ord, vilket inte är så snyggt. Men med detta bett lägger de ett väldigt lätt stöd i handen och länger ut halsen mycket bättre, vilket leder till att ryggen slappnar av och bakbenen kommer lättare igång. 

Det är inte så att problemen försvinner, Stina kryper fortfarande upp i övergångar och mindre volter, men eftersom man inte får samma tyngd i handen så blir det mycket lättare att parera henne på ett mjukt sätt, vilket leder till en behagligare ridning för oss båda.

Jag har även märkt med Castro att efter jag haft detta bett några gånger så går han även bättre på det andra som jag nu bara hoppar med. :)

 

 

 

 


Torsdag.

Idag har jag motionerat tre hästar. Stina och Castro fick ett varsitt barbacka pass på banan och båda var lika fina. Stina fick jobba lite mer och även skutta lite över ett mini hinder medans Castro fick ett väldigt lugnt och bara lite lösgörande pass eftersom han vaccinerades i Tisdags.
 
Sen Tömkörde jag Q då jag inte riktigt hade lust att rida honom själv i tygskor och mjukisbyxor (hann inte byta om). Men även han skötte sig fint, om jag skall vara petig så gick han lite i för hög form, men det jobbar vi på. ;)
 
 
 
 
Innan ag åkte till stallet för andra gången så hade jag råkat glömma min mobil hemma hos mormor (hon bor i vårt garage, alltså i en lägenhet) när jag åt frukost hos henne, självklart hade hon åkt hemifrån och jag hade ingen nyckel. Som tur var så hade hon lämnat fönstret på ovanvåningen öppet, så jag gick och hämtade en stege och klättrade sen "självsäkert" upp för den och in genom fönstret.
 
Man är livrädd när man klättrar upp för stegen och är helt säker på att den skall gå sönder eller halka iväg så att man ramlar och bryter nacken (det är en stentrappa precis under fönstret också), men ändå fortsätter man och måste testa och se om man klarar det istället, det är ju faktiskt en väldigt skön känsla man får när man inte dör som man trodde att man skulle göra. ;) haha Måste alltid testa gränserna...
 
Hon kunde inte ha lämnat dörren öppen istället nej..
 
 

Annars har jag jobbat på travet idag, mitt knä har plågat mig lite mer än vad det brukar, blivit uppätet av Bosse, duschat, kört bil lite hit och dit/fram och tillbaka och fixat stallet osv..
 
Hästarna får sova ute inatt i stora sommarhagen då höt vi fick var mögligt, så vi får väl sen hur Älgen mår imorgon, hon har dock bockat runt som en galning i den lilla hagen idag och igår tillsammans med Quando utan att bli sämre, så förhoppningsvis skall inte detta heller skada, sen för övrigt så tror jag ett det är bättre hon springer rakt fram i en stor hage istället för att tvärnita och tvärvända i en liten. Vet var och kollade på henne i Tisdags och han kunde inte hitta något fel på henne och tyckte vi skulle släppa ut henne i hagen igen och om det blev sämre så skulle vi åka in och rönkta henne istället, och om hon stod inne mycket längre så skulle hon nog slå ihjäl sig av överskottsenergi. Knäppa Älg.
 
 
 

Kommentar+Svar

Lisa
 
Är du nöjd med helgen?
 
 
Svar: Helt nöjd blir jag aldrig, jag kunde ha ridit mycket bättre och hjälpt Castro mer, men jag lär mig väl någongång jag med hoppas jag. Något jag är väldigt nöjd med är iaf Fredagens 1.40m, där red jag honom bra med tanke på förutsättningarna då han inte var som han brukar.
 
Castros hopptekning de två första dagarna går absolut inte att klaga på, han hoppade finare än vad han gjort på länge, om han någonsin hoppat så fint med mig förut(?). Men hans bjudning var lite halvt borta, dock kom den tillbaka sista dagen men då försämrades sprången lite tyvärr.
 
Så ja det finns både saker jag är nöjd med och saker som jag är mindre nöjd med, men jag känner inte att jag gjorde en värdelös insats själv som jag annars ganska ofta kan känna. ;) Vi var inte på topp men inte på botten heller.
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 
Berätta om dina hästar vad som är speciellt stamtavla varför du valde dem osv allt du kan komma på om dem

Lisa

 

Svar:

 

Quando

Qalle-Amiral. Hade som alltid noll koll på vad det var för hästar och vad de framkallade, om jag visste det så hade jag kanske tänkt efter en gång till. Hehe. ;)

 

Quando stod där jag jobbade förut, han var alltid storfavoriten och en häst man blev väldigt glad av att rida men aldrig skulle ha råd att köpa, med mina ekonomiska förutsättningar då alltså, men sen när han blev utread pga lös benbit mm så tog jag chansen och gjorde mig ett litet inpulsköp. Vilket jag ångrade ganska snabbt efter, hehe, men inte längre dock. ;)

 

Han är den gosigaste utav alla mina hästar, Lillen är en stark tvåa dock men Q är nog snäppet gosigare. Han skall alltid komma och "pussa" på en och helst av allt skulle han nog vilja hoppa upp i famnen.

 

Han har två helt olika sidor, ena sidan är en liten oskyldig nallebjörn som är lugnet själv, medans den andra är precis tvärt om, fy satan vad virrig den hästen kan vara ibland, rycker till för varenda lilla ljud och kryper fram, för att sen vara hur cool som helst.

 

När man ser han i hagen så ser han inte ut som något speciellt, underhals, kantig, världens fluffman och ser allmänt ranglig ut, men när han kommer under ryttare så förvandlas han till en (enligt mig) väldigt iögonfallande häst som rör sig helt okej.

 

När han sköter sig och koncentrerar sig så ger han (fortfarande enligt mig) en nästintill perfekt ridkänsla, han är väldigt känslig, uppmärksam och går på väldigt små hjälper, han är en otroligt lätt häst när han sätter den sidan till.

 

Men humör det har han gott om. Han säger till med en gång om man pressar honom lite för mycket, vilket enligt mig är ganska bra då man inte kan "slita" ut dom lika lätt då, om ni förstår vad jag menar, typ som Castro med andra ord, förutom att Castro inte straffar en genom att slänga ner en i marken. ;)

 

Våran resa tillsammans började väl kanske inte på bästa sätt, han kastade av mig, jag landade på benen och vred sönder knät totalt. Enligt sjukgymnasten så skulle jag ännu inte vara ute på tävlingsbanorna, men ja riktigt så länge tänkte jag då inte hålla mig ifrån dom, 6(?) månader fick räcka! ;)

 

Eftersom jag inte kunde sitta upp efter att jag ramlat av så tog han det som att han vunnit, vilket gjorde att han betedde sig som en gris ett tag efter när vi lät en annan hoppa honom. Han rev med frambenen, sparkade upp bakbenen rakt upp och stannade i landningarna, ibland med en liten skruv också. Så nej inte var han rolig inte.

 

Så för att inte riskera livet på en annan människa så fick han en liten hoppvila, under ryttare då alltså, istället fick han bli longerad över ganska svåra övningar samt lite högre hinder, bara för att han skulle få bråka med sig själv och ingen annan, i landningarna manade jag på honom så att han inte skulle stanna.

 

Efter ett tag så började jag själv att rida över bommar på marken för att sen höja upp dom till hela 20cm och sen till och med så högt som 50cm (sockerbitar). Men alltid hade jag tröttat ut honom med att longera över dom till en början. De första gångerna skulle han testa mig genom att sakta ner och vänta åt andra hållet i landningarna, men när han märkte att det bara blev jobbigare utav det så gav han sig ganska fort, och sen har vi fortsatt sakta och ganska säkert efter det.

 

Så nej våran resa har väl inte varit som jag trodde att den skulle bli, jag förstörde honom enligt vissa, men jag tror nog och hoppas att vi börjar bli ett ganska bra team nu, hur långt vi kommer att komma tillsammans vet bara framtiden, men jag är iaf nöjd med mitt köp och trivs tillsammans med honom nu, vilket trots allt är det viktigaste. ;)

 

 

Vår första "tävling" tillsammans, jag var helt säker på att jag skulle dö. haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dreesyr Dressyr Dressyr.

 
Det blir inte mycket dressyrfilmer upplagda då jag själv tycker att det är ganska ointressant att se på, så istället klippte jag ihop en liten film med olika hästar och tävlingar, så får ni en liten inblick över hur det ser ut när jag dressyrar, hope you like it! ;)
 

Se så fin hon blev.


Hoppsansa.

3 dagar - 6 täcken, 2 hinkar, 2 par skydd, 1 brösta, benlindor + paddar, 1 ländtäcke - rikare men några tusenlappar fattigare...


Och nu blev de ännu gladare.


Nu blev mina hästar glada minsann.


Fin hästen!

Som sagt, första hindret tänkte ju då mörda honom, jag glömde att visa honom det så därav det fina kråkhoppet, tur att det var ett räcke iaf. ;)
 
Sen så dog kameran efter 7e hindret så ja resterande hinder kom inte med, självklart när jag red som bäst och han hoppade som allra finast, men jaja..
 
 
 

Måndag.

Stallsysslorna ärklara för dagen och det enda som är kvar att göra är att motionera djuren. Q o S skall ridas, antingen i skogen eller på banan, medans C o Ä skall promeneras på hårt underlag. :)
 
 
Annars har jag inte mycket inplanerat för dagen, skall väl lägga upp lite filmer från helgen kanske.. Sen skall jag på middag ikväll också, men ja annars är det som sagt tomt. ;) 
 
 
 
 
 

I'm Home!

Sitter nu här hemma i soffan och trycker i mig vindruvor och lite annat smått och gott.
 
 
Helgen har inte gett några superresultat eller placeringar, och jag är både nöjd och missnöjd med oss båda.
 
På fredagen gick han 1.30+1.40m.
I första klassen så testade jag att hoppa på det nya bettet och med Micklem tränset istället för rakt tjockt gummibett och utan nosgrimma som jag alltid annars hoppar med. Han var verkligen jätte fin och bjöd bra på hinder och lyssnade fint på mig. Men tyvärr så blev det lite för skarpt och jag kan ju inte undvika att pilla när jag kan så efter att vi fick in 6 galoppsprång där det skulle vara 5 så blev han arg på mig och då stod vi i ett hörn och studsade ett litet tag för att sen ta två galoppsprång och över sista hindret felfritt. Att jag aldrig lär mig.. ;)
 
I 1.40m så bytta jag tillbaka till det vanliga bettet och tränset. Fortfarande lyssnade han bra på mig men han hade tappat all bjudning på hinder och stannade till och med på oxern en gång på framhoppningen, visst jag red i undertempo, kom snett på och släppte allt, så det är egentlgien inte så konstigt att han stannade där, men han brukar alltid bjuda iaf.
 
Han överhoppade sig även väldigt mycket på framhoppningen vilket han sällan brukar göra. När vi kom in på banan så var mitt självförtroende på botten och jag trodde nästan att vi skulle stanna ut oss. Vi började med att krypa öcer första hindret som då tydligen var livsfarligt, hinder nr 2 var lite bättre men jag var verkligen tvungen att rida fram och hårt, 3an var ytterligare ett snäpp bättre men inte perfekt, men efter det bjöd han på som vanligt.
 
Han hoppade som en gud resten av banan och var nog inte i en enda bom förutom ut i andra kombinationen där vi rev, varav nervösa lilla Ronja säger "Det gör inget Castro" när hon hör att bommen ramlar i backen. Haha Iaf så slutade vi på 0-4 fel och precis utanför placering, sista ryttaren snog våran gula rosett. ;) haha.
 
 
 
 
 
 
På Lördagen skulle vi egentligen hoppa 1.40m, men jag ändrade till 1.30m för att vi skulle få en bra känsla och att det skulle vara lätt. Även här var inte bjudningen på topp och speciellt inte till första hindret, där vi även rev. Men han hoppade finare än vad han gjort förut med mycket luft mellan bommarna och tassarna, resten av banan gick vi felfritt. Men inte med bästa känslan från min sida.
 
 
 
 
Idag gick vi bara en 1.40m. Eftersom han inte riktigt haft bjudning denna helg så satt jag på mig sporrar, vilket alltid är en stor chansning, antingen går det bra eller så blir han arg.
 
På framhoppningen bjöd han jätte fint och hoppade bra, men inte lika högt över som innan. Inne på banan så bjöd han jätte fint och hoppade helt okej 1-6 felfritt. Till 7an som var vattenplank så började jag tänka lite för mycket hur jag skulle placera honom så där fick vi ett frambensfel, sen tappade nog både jag och han koncentrationen så vi rev två till direkt efter, men sen var vi felfria igen. Så alltså totalt 12 fel.
 
Han kändes mer framåt och hade bättre bjudning, men han hoppade sämre och inte alls med ryggen. Så för tillfället känns det lite som att det är antingen eller, antingen har vi ingen bjudning och hoppar hur högt som helst över, eller så bara vi springer över hindrena.
 
 
 
 
 
Jag tror inte att han har tröttnat eller har ont någonstans för då hade han inte hoppat över huvud taget, för han säger till med en gång när det inte är som han vill. Det kan ha ett göra med att han har börjat sätta mer muskler och då hoppar mer med kraft istället för fart och att det då inte känns som att han bjuder eftersom han i vanliga fall sätter en jävla fart mot hindrena. När man ser på filmerna så ser han precis lika positiv ut som vanligt (om inte ännu mer) bara att han hoppar så mycket bättre. Jag blandar nog inte för mycket känslor när det gäller den hästen och tror alltid att det är något fel på honom, varenda jävla tävling, och då för jag självklart över det till honom. Min underbara häst som lärt mig så otroligt mycket och gör mig till en bättre ryttare varje dag jag sitter på honom. :)
 
 
 

Installerade.

Är nu framme i Västervik, Castro har fått en kvällspromenad och mat, så han är nog nöjd. Själv märkte jag precis att jag tagit med mig fel bok hit, 5e istället för 4e delen av Mari Jungstedt, så själv är jag mindre nöjd, nu precis så snodde pappa även tven utav mig, så nu ligger jag här och glor rakt in i väggen. Kult mycket kult. ;)

Tur att vi har en tvåvåningsbuss så att jag kan vandra runt lite som jag vill iaf....eller hur var det nu igen. Hehe.





Torsdag.

Sitter för tillfället och tar en liten micropause innan jag skall fortsätta med packandet.

Alla hästar är motionerade, S o Q tömkörda och C fick galoppera fort i skogen. Stina var verkligen jättefin medans Castro av någon konstig anledning inte var riktigt så pigg och stark som han brukar, vilket gör mig lite orolig. Men jag får väl hoppas på att han helt plötsligt har blivit lydig, för annars verkar han precis likadan som alltid.

Snart skall jag ta en liten promenad med Älgen innan vi skall åka in med henne till stan, där hon skall stå under helgen.

Nej om jag skall ta och sätta igång igen så att vi hinner med båten sen kanske...



Kommentar+Svar

Anonym

Berätta om dina hästar vad som är speciellt stamtavla varför du valde dem osv allt du kan komma på om dem
Lisa

 

Svar:

 


Cooltender "Lillen"


Nintender - Orchis Morio. Stinas lilla bebis som skapades då vi inte visste om hon skulle kunna ridas och tävlas igen pga sin skada.

 

Min älskade bästa mest underbara finaste och fantastiska lilla ponny. Han är den snällaste lilla hästen man kan tänka sig, det finns inget ont i han.

 

Han hade en lite små tråkig uppväxt, först när han precis kommit ut till vida världen så får hans mamma kolik så att hon slänger in honom i väggen, sen när han var 1(?) månad gammal så märkte jag att han inte busade något längre utan bara skrittade bakom Stina med hängande huvud och sen började han även att halta, anledningen var att han blivit bockhov fram, mest på höger, så då fick han gå länge i en liten hage så att han inte skulle springa så mycket, men nu verkar det vara bra förutom att han trampar sönder sina framhovar hela tiden...

 

Han är världens gosigaste häst, pussas och att bli kliad älskar han, nästan lika mycket som äpplen. ;) Han kan dock inte äta klokt ur hinkar då han skall boxa omkring den så att man får den rakt in i magen. När han var liten så skulle han alltid snurra runt så fort han fick mat ur hink, men det har han slutat med på "äldre" dagar.

 

Han är nog Sveriges lataste 1åring, det är inte ofta man ser han springa runt och busa, fast iofs så verkar hela gänget vara fruktansvärt lata. Haha.

 

Han verkar inte ha fått så jätte mycket från sin mor, varken utseende eller humör, inte vad som märks av ännu iaf, man kan ju hoppas att han fått sin fars hoppvilja och teknik också, men det har han säkert ärvt av Stina. Dock är han precis som sin mor markskygg och vill helst inte gå i vattenpölar.

 

Åh vad jag längtar till att han kommer hem till gården så att jag kan pussa på honom flera gånger om dagen. <3

 

 

Så fort han kom ut så skulle han kravla ett varv runt Stina, han såg ut som en liten krabba som försökte ta sig fram i halmen. Så söt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite kaxig måste man ju få vara fast man är liten. ;)
 
 
 
 
 
 

Hej å hå så kan det gå.

Uppdateringen under dagen är väl inte den bästa på denna blogg, jag får ta och börja med att göra tidsinställda helt enkelt. ;)
 
Iaf så har jag jobbat idag 10-18 och sen åkte jag till mina favoriter. Tog en tur i skogen på Stina tillsammans med mamma-Quando. Först var Stina otroligt lat och sen helt tvärt om. Knäppa knäppa ponny!
 
 
Tjock o gla'
 
 
Castro och Älgen fick gå en promenad tillsammans och imorgon väntar galoppjobb (för Castros del då) och sen blire båten to the mainland!
 
 
 

Dom som gör mig glad.

Började med att rida Castro på "banan" idag efter jobbet. Fin hästen skötte sig underbart fin och var på väldigt gott humör. Gjorde mycket övergångar, förvänd galopp, sluta och så skuttade vi även över studsen några gånger.
 
Han gick i en lång och låg form hela tiden och la precis rätt tyngd på bettet. Min fina man! <3
 
 
 
 
Sen kom modern med Stina och så bytte vi häst. Även Stina var också väldigt fin idag. Idag var det mycket fokus på ett verkligen få henne rak på rakt spår och böjd på böjt spår, visst tyckte hon det var lite jobbigt, men med det nya bettet så lägger hon inte alls lika mycket tyngd i handen som hon gör med det andra, vilket gör det mycket enklare för mig att parera henne när hon tycker det är jobbigt.
 
Vi avslutade med att skutta runt på studsen och det andra hindret. Min duktiga lilla ponnyplutt. ;)
 
 
 
 
Sen bytte jag till Quando. Till en början var han väldigt okoncentrerad och ville inte alls ställa igenom sidorna, hängde sig i handen och sprang mest ifrån arbetet. Men med lite övergångar så blev det bättre. Galoppen var dock svår, då jag stänger in honom för mycket och försöker sätta honom mer på bakbenen än vad han har muskler till och försöker svänga han med ytter, men när jag gjorde det lite lättare för honom så blev han jätte fin och kom till en låg och avslappnad form.
 
Jag måste komma ihåg att han faktiskt bara är 5 år och inte ännu har muskler eller ork till att jobba fullt ut. ;)
 
Dock har jag kännt på sista tiden att han har börjat arbeta mer med bakbenen i galoppen nu, inte jätte ofta men ibland känner man hur han faktiskt tar i och att bakdelen faktiskt rör lite på sig. Oftast så viftar han mest med frambenen högt och rör knappt bakbenen, men snart så kanske vi får en riktigt fin och kraftfull galopp inte bara en uttrycksfyll. ;)
 
 
Vacker är han ju iaf! ;)
 
 

Måndag.

Idag har jag haft en ganska halvdegig dag, måste ju ladda upp till två dagars arbete nu. ;)
 
Det jag gjort är att sitta framför tven med datorn i famnen, varit ute i trädgården tillsammans med min mormor och busat med Bo Gustav Jansson, ätit lite krusbär, legat ner på gräsmattan, ja ungefär så jobbig har min dag varit.
 
Han är ju så fin min lilla kissemisse.
 
 

När mor och far kom hem så åkte vi till stallet och motionerade djuren. Castro och Quando fick gasa lite i skogen. Eftersom Quando var med så blev det inte lika hårt som vanligt och inte heller lika fort då Q inte riktigt hänger med när Castro gasar iväg, vilket gjorde Castro lite besviken, han blir inte lite stark i dessa lägen, som tur var höll han sig till galopp och gjorde inga luftsprång eller bocksprång, som han lätt kan göra om han tycker jag håller in honom för mycket.
Q bockade även lite vid ett tillfälle när det blev lite för kul, som tur var slutade han ganska fort så mamma behövde inte smaka på gruset idag iaf. ;)
 
 
 
Sen medans mor och far tog en promenad med Älg och hund så red jag runt lite barbacka på Stina hemma. Testade det nya bettet på henne idag och även hon verkade trivas väldigt bra på det, mitt nya favoritbett(!!). Hoppade runt lite på de små hinder som stod framme och när pappa kom tillbaka så la han upp en bom på mitt otroligt vackra hinder (kan ta bild på det imorgon). så vi gick från att hoppa 50cm till närmare 1.10m. Stackars Stina som inte har hoppat så högt på ett antal år fick en chock när jag red emot det. Först stannade hon två gånger då hon inte riktigt vågade, men tredje gången hoppade hon men rev dock och sen de två sista gångerna tog hon det jätte fint och felfritt. Hon verkade även väldigt stolt över sig själv när hon vågade hoppa det otroligt höga hindret. Min lilla dressyrfjolla kan ju faktiskt fortfarande. ;)
 
Om det var ett normalt hinder med normala bommar så hade jag aldrig styrt på eftersom hon är så rädd för att slå sig, men våra "bommar" hemma väger absolut inget och gör inte ont om hon skulle riva. :)
 
 
 
 
 

Lite bättre.

 

Så jävla kasst.

Ja som jag redan sagt så vet jag inte alls vad jag höll på med, min häst är dock en stjärna som ställer upp för mig och hoppar fast han verkligen inte borde. När skall man lära sig rida egentligen... ;)
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Berätta om dina hästar vad som är speciellt stamtavla varför du valde dem osv allt du kan komma på om dem
Lisa

 

Svar:

 

Älgen


Cyrano de Bergerac - Sharp Matt (?). Hennes fader var ruskigt fin och det finns väl inte så många avkommor efter honom i Sverige om jag förstått allt rätt(?). Han var lika fin på marken som i luften (det man sett på youtube), dock har tyvärr inte Älgen fått så mycket från sin fader. ;) 

 

Henne bytte vi mot min själsfrände Curt. Jag var emot bytet från första början, för det första ville jag inte göra mig av med min älskade ponny som jag haft i halva mitt liv och för det andra så var hon riktigt tråkig på den filmen mamma visade mig.

 

Mamma tvingade mig trots allt att åka iväg med Curt. När vi kom fram så gick vi ut till lösdriften där hon stod tillsammans med 7(?) andra hästar. (Detta var i Februari) Hon är lågrangad så hon hade lite kala fläckar här och var, manen var lång, tunn och risig och man såg revbenen på henne. När vi stod där så, knäpp som hon är, tog hon ett litet ograciöst skutt över ensilagebalen som stod i hagen.

 

Sen när jag tog min sista tur på Curt så red jag förbi hagen som hon gick i, alla hästar började galoppera och så även Älgen, eller ja jag vet inte om jag skall kalla det galopp, tänk er en väldigt struttig korsgalopp med ben som tog kortare steg än en shettis, då har ni Älgen galopp just vid detta tillfälle. Haha

 

Mamma påbörjade inridningen på henne, men när Älgen hoppade åt sidan när mamma satt foten i stigbygeln och hoppade själv klumpigt åt andra hållet så att Älgen blev ännu räddare så fick jag ta över.

 

Snällare häst än Älgen får man leta efter, allt har gått väldigt smidigt och okomplicerat med henne, hon går med på det mesta och gör aldrig någon Big Deal utav saker och ting. Även om hon tycker något är jobbigt så blir hon aldrig arg och ifrågasätter, utan hon försöker alltid göra sitt bästa.

 

Hoppteknik är inget hon är begåvad med från födseln, första gångerna vi löshoppade henne så kom hon knappt över 90cm, men allt eftersom så har hon lärt sig litegran vart benen skall vara och att man skall skjuta ifrån lite med bakbenen så att man kommer över bommarna. Hopphuvud verkar hon iaf ha och hoppar över det mesta som hon egentligen inte klarar av. ;)

 

Hon är en riktig liten kelgris men hatar att bli pussad på mulen. :)

 

 
 
 
En riktig liten skönhet... Här hade hon dock tappat lite päls och klippt manen.
 
 
Lite har hon ju biffat på sig iaf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Min Stjärna!

 

Saknad.

Till en början kan jag inte påstå att jag tyckte hon var någon häst för mig, lat, ville inte gå i form och hinder var väl allt annat än intressant, men sen när magen försvann och hon fick mer ork så blev hon en helt annan häst, hinder blev helt plötsligt riktigt kul, så kul att man till och med var tvungen att lägga av lite glädjeskutt då och då. Fina hästen.
 
Från att gå från en häst som jag trodde skulle kunna gå kanske 1.10m till att bli en häst jag trodde skarpt på till de lite högre klasserna, en jävla kraft fanns i de där bakbenen och med lite mer snabbhet i frambenen så tror jag lätt hon skulle kunna gå 1.40m.
 
Det är synd att man inte har så mycket pengar så att man kan köpa alla hästar man trivs med, för det hade verkligen varit spännande och se hur långt vi kunnat komma. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi slutade iaf på topp! <3
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Berätta om dina hästar vad som är speciellt stamtavla varför du valde dem osv allt du kan komma på om dem
Lisa

 

Svar:

 

Castro


Billion xx - Abbé. Inte någon superkänd stam precis och innan jag köpte Castro så hade jag aldrig hört talas om den.

 

Provred han en gång och då gick det faktiskt ganska dåligt, men han hoppade med gott mod och det var det jag sökte.
Men den största anledningen till varför jag köpte honom var för att han var fux med bläs och hade gått 1.50m med plac. Inte någon tanke på kemi eller att jag egentligen inte klarade av honom.. Mamma försökte avråda mig, men det gick inte, mina pengar = mitt val.

 

Vår resa har ju inte precis varit spikrak uppåt. Till en början gick det bra, tävlade några 1m-1.10m med bra resultat, folk grattade oss till köpet och sa "den kommer ni ha mycket kul med". Riktigt så kändes det väl inte någon månad senare kanske.

 

Så fort vi började komma upp på 1.20m och vattenmattor kom fram så fick vi problem, om vi inte stannade ut oss så skenade vi runt banorna med 20 fel.

 

I ca 6 månaders tid kunde jag inte galoppera utan att han stannade och ställde sig på bakbenen, flög åt alla håll och kanter eller tog tag i bettet och skenade iväg. Ju starkare och bråkigare han blev desto skarpare bett satt jag på han, vilket bara gjorde honom ännu argare och starkare.

 

Vi har blivit utslängda från ridhuset då han var för farlig för de andra hästarna, på KMet så sprang alla ut från banan när jag var där och in på banan när jag kom ut, jag har fått höra att han är alldeles för svår för mig och att jag aldrig skulle klara av han på egen hand, att han hade så ont så att equiteraputen inte ville göra något med han förrens vi varit hos veterinär - där fick vi dock bekräftat att han var ovanligt fräsch för att ha gått så högt under så många år.

 

Men när jag slutade att träna för tränare, bettsade ner honom och lät någon känna igenom kroppen på honom lite titt som tätt så började det släppa, och nu tror jag nog att jag klarar av han helt okej iaf. ;)

 

Visst har vi våra dagar då vi fortfarande står på bakbenen osv, men det är absolut inte lika okontrollerbart som förut, och bara när jag pressat honom för mycket och ja ridit för dåligt helt enkelt. Så jag tror nog inte att han är helt missnöjd med livet längre. ;)

 

 

Något som är speciellt med honom? Om jag skall vara helt ärlig så är det nog lättare att svara på vad som är normalt..

 

Han är som en 1åring med kli i tänderna, skall alltid bita på något (eller någon), kan öppna grindar till hagar och även boxdörrar när han har tråkigt, älskar att reta andra hästar och det bästa han vet är att få Stina att skrika.

Nu på sommaren så kan man inte gå i närheten av honom utan att man måste klia honom någonstans, antingen försöker han förklara med huvudet vart han har klåda, eller så lyfter han på ena bakbenet, för han kan ju inte klia sig själv nej..

Han är världens mest bortskämda häst och han kör med humanship istället för horsemanship, tex när man leder honom så skall han nästan alltid gå på fel sida, mamma kom på att det var för att det är han som är ute och går med mig och inte tvärt om. ;)

Han säger till med en gång när han tycker att man rider fel. Oftast hamnar vi i hörn på tävlingsbanorna när jag satt han fel på 2 hinder, då har jag minsann skitit i det blå skåpet.

Den enda gången han tar åt sig av tillrättavisningar är när han vet att han gjort något helt fel, tex som idag när han bet mig i armbågen då jag hamnade ivägen för en fluga, då röt jag till lite eftersom jag tycker att han skall ha koll på vart jag är någonstans, då är han snäll som ett lamm i kanske 10min, han är inte rädd utan det ser ut som att han skäms. Annars när man säger till honom när man bara är lite halvt irriterad och trött på honom, det tar lite på krafterna ibland när han ständigt skall naffsas, puffas och gå precis dit han själv vill, så skiter han fullkomligt i en och fortsätter som om inget har hänt.

 

Ja det finns så mycket knäppt den där hästen gör så det är inte klokt, det här är bara en hundradel av allt hyss han har för sig. Men allt detta gör honom unik och det finns absolut inte något ont i honom, han skulle aldrig lägga bak öronen och hugga eller sparka efter en, utan allt är på lek och nog mest ett litet bekräftelsebehov från hans sida, han klarar inte av när han inte får vara i centrum. ;)

 

 

 

Precis såhär ser han ut när han inte får tillräckligt med uppmärksamhet. 
 
Han skulle bara sparka lite på däcket och känna om det var tillräckligt med luft i eller inte. 
 
 

 


Söndag.

Tog som jag skrev i inlägget innan ett dressyrpass på ängen med Castro. Hade det nya bettet vilket han verkar trivas väldigt bra med, får som jag även skrev igår, en längre och lägre form utan att bli hängig.
 
Idag tränade vi lite sluta på diagonalen i både trav och galopp, förvänd galopp, bakdelsvändningar, avsaktningar och ja lite allt möjligt helt enkelt. Han var så himla fin och man kunde bara leka runt lite och tänka mer på mig själv och vad jag behöver fixa till. :) Kul Kul.
 
 
 
 
Mamma red Stina samtidigt som jag red Castro. Hon såg fin ut.
 
 
Sen tog vi en liten promenad med Quando och Älgen, Älgen vart så glad så glad över att få komma ut på äventyr så att hon var tvungen att bocka lite bredvid mig vid ett tillfälle. Skrittar gör hon i stort sett helt normalt nu, trampar över lika mycket på båda och sätter ner hovarna likadant. Men en vecka till skall hon nog få stå på box iaf så att man inte släpper ut henne för tidigt, men en lite längre skrittpromenad om dagen kan man nog börja med nu. :)
 
 
Att vi då aldrig kan få komma igång på riktigt utan att något skit händer....
 
 
Nu kommer hon iaf aldrig att få gå ut eller åka transport utan att vara inpakaterad om hela benen (helst hela kroppen också), klumpigare häst får man leta efter, hon hoppar rakt igenom staket titt som tätt, har alltid sår på benen, ramlade omkull en gång när hon travade helt lugnt i hagen och sen har hon för tillfället typ 20 småsår i huvudet, ja smidig är hon då inte iaf. ;) hehe.
 

Vad händer.

Har suttit här framför tven med datorn i famnen sen vi kom hem från stallet imorse, nu tog dock min far över kontrollen och efter det har det visats bilsport på skärmen, vilket jag inte är helt nöjd med och jag som trodde att jag var alfa honan i detta hem och alltid hade sista ordet...
 
 
Idag skall Q och Älgen få gå en liten promenad tillsammans på hårt underlag, och de andra två skall få gå ett dressyrpass på ängen.
 
 
Annars har jag legat här och beställt saker för nästan 3000:-, dock mestadels nödvändiga saker bla hagskydd till Älgen á 700:-. Tror att det nog bara var en kul grej jag köpte, vilket var en brösta till Q, annars var det 3 täcken till vintern, ett ländtäcke, lindor och så skydden till Älgen då. Mycket kul...
Just för dagen känns det väl inte heller så nödvändigt med 400g täcken, men man vet ju att det tyvärr kommer bli jävligt kallt snart. ;)
 
 

Nu skall jag byta om  (eller nej jag rider nog med mjukisar idag) och sen åka och fika hos Lillemor innan hästarna skall motioneras.
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 
 
Berätta om dina hästar vad som är speciellt stamtavla varför du valde dem osv allt du kan komma på om dem /Lisa
 
 
Svar:
 

Eftersom det kommer att bli ganska långt om varje häst så kommer jag att dela in dem i olika inlägg, hoppas du iaf blir nöjd med svaren och att jag svarar på det du vill ha svar på. :)

Stina: Orchis Morio - Coed Coed Target. På denna tid hade jag noll koll på stam, härstammning osv, inte för att jag är speciellt insatt nu heller men... ;) 
 
Iaf s är väl de flesta Morio ponnysarna fina som unghästar, får bra på kvalité osv (om jag förstått allt rätt). Tex så hade Stina 8-8 i hoppning vilket inte är så illa pinkat (bättre än Castro iaf).
 
Som unghästar går de flesta som på tåget men när de blir äldre så fegar de ur, precis som Stina gjorde.
 
Jag tyckte faktiskt inte alls om henne när jag provred, var faktiskt ganska rädd för henne. Kommer ihåg att när jag hoppade henne för första gången så tryckte hon in mitt ben i ridhusväggen så att stöveln blev avskavd eeller fick färg från väggen på sig. Skenade runt gjorde vi och jag kunde inte få stopp på henne.
 
Jag ville inte ha henne, men eftersom det var en häst som mamma skulle ha älskat när hon var i min ålder så sa hon: Den eller ingen, och då fick det bli "den". ;) "Du vänjer dig", var också en mening jag fick höra.
 
Iaf så tog vi hem henne på prov under 1 månad. Under denna tid så skulle jag en dag pussa lite på henne vilket slutade med att jag fick ett bett på hakan (hon har väl aldrig riktigt varit den där kelgrisen kanske..) och efter det så gick jag inte i närheten utav henne på en vecka. Hehe
 
När det gått 1 månad och 1 vecka (typ) så märkte mamma att det kanske inte var en häst för mig trots allt, så vi försökte lämna tillbaka henne, men då var det försent.
 
Hoppningen funkade till en början och vi vanna ganska mycket upp till Lb. Men efter några år ville hon inte längre då jag var för feg och hon för känslig. Under 2år (?) tävlade vi knappt något alls och de gånger vi gjorde det så gick det inte alls.
 
Som en kul grej anmälde mamma mig till DM i dressyr, Stina var fet som en gris och jag hade väl inte ridit henne speciellt mycket under en tid innan (mamma red alltid Stina och jag Curt på denna tid). Iaf så lyckades vi vinna och där började vår nya karriär.
 
Hon är en riktig "tävlingsmaskin" (hatar det ordet egentligen), dagen innan en tävling kan hon gå rent ut sagt skit dåligt, vägrar att gå i form och har glömt precis allt hon lärt sig, för att sen dagen efter när knopparna kommer i så är hon jätte mjuk och gör sitt bästa och vinner båda klasserna. Knäppa ponny!
 

Stina är på ett sätt väldigt social men samtidigt vill hon inte ha en för nära. Hon gnäggar alltid när man kommer och går alltid fram till en. Men hon tycker inte om att bli smekt på halsen eller borstad, då hugger hon lite i luften efter en, men att pilla med manen och svansen eller borsta i pannan är ganska mysigt, bara man inte råkar dra lite i ett hårstrå i manen för då blir hon galen. ;)
 
Om man står framför henne så skall hon alltid puffa på en och locka på ens uppmärksamhet, men om man då börjar klappa henne så blir hon arg, så jag vet inte riktigt vad hon vill egentligen...
 
Hon kan pussas på komando, men dock bara om man har något att bjuda på och man får också vara lite beredd för hon pussas inte speciellt mjukt, så man kan lätt få en krossad näsa.
 
Ja många ideer har hon för sig och jag skulle väl kunna skriva hur mycket som helst, men här får det nog räcka, ni måste ju orka läsa allt också. ;)
 
Iaf så är hon och kommer alltid att vara min lilla prinsessa som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Hon är min lilla kämpe som verkligen visat hur stark hon är. :')
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stinas skörd på ca 6 tävlingar i början av hennes dressyrkarriär. Ganska duktig ponny. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt bett

Igår fick detta bett följa med mig hem från jobbet. Har länge tänkt testa det men det har av någon anledning aldrig blivit av, förrens nu då. :)
 
Hade det på Q igår. Till en början kände jag ingen skillnad från det andra bettet men på slutet däremot så gick han precis där jag ville, släppte bettet även i vänstervarvet. Nacken blev även lite längre och lägre, alltså precis vad jag vill när det gäller honom.
 
Idag hade jag det även när jag hoppade honom och han kändes verkligen jätte fin och jämn i båda sidorna. :)
 
Sen när jag kom hem så testade jag det även på Castro, en liten barbacka tur i skogen. Även Castro kan lägga lite väl mycket i handen ibland (undra vem det beror på egentligen), och speciellt i skogen där han blir ganska pigg och är inte helt jobbsugen.
 
Men så fort jag tog tag i tyglarna så tuggade han jätte fint på bettet och kom till en lång och låg form med en gång utan att hänga ett dugg, och där höll han sig hela turen.
 
Så vad jag känt hittills så verkar hästarna gå väldigt bra på detta bett, de får något att pilla med i munnen utan att det blir för mycket och utan att det blir skarpt. Så om ni har en häst som lätt lägger sig i handen så är det nog värt att testa detta bett! :)
 
 
(det syns inte på bilden så bra, men ringarna är vanliga runda lösa på detta, men det finns även i Pelham stuk om man vill ha ett lite skarpare bett)
 
 
 
 
 

Söt som socker!

Lite söt är han den där lilla grisen. Nu väntar en liten kort hoppvila fram till nästa tävling då han skall debutera 1.10m på riktigt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den där Quando.

Eftersom jag jobbade till 14 och kom precis till silikatet när jag egentligen skulle hoppa banan så fick han istället gå direkt in i 1.10m och sen även hoppa en runda på 1.20m. Hej å hå så det kan gå. Men han skötte sig exemplariskt! Min fina lilla grishäst!!



Kommentar+Svar

Anonym
 

1. Vill du jobba med hästar? För du gick väl på ridgymnasium? I så fall, varför flyttat du inte med dina tävlingshästar till fastlandet och letar hästjobb där, Gotland är väl ganska begränsat på sånt... :)

2. Kan du inte skriva lite om utrustning, vad du tycler är snyggt/inte. Eller visa din egen, typ schabrak.

3. Är det meningen att du ska ha så många hästar du har nu eller sla nån säljas? Vill du ha en annan? Berätta om dina ridplaner:)

 

 

Svar:

 


1. Tanken är självklart att jag skall ifrån den här ön någongång, men med så många hästar som jag har nu så gör det mig väldigt begränsad, minst 3 hästar måste jag ha med mig i nuläget och det är lite för många. För det första så brukar man kunna få ha max en häst gratis, vilket gör att hela lönen skulle gå till stallhyra till de andra två, sen måste man ha tid till de tre hästarna efter jobbet, och ja hästjobb brukar ju inte precis vara kl 8-16 jobb. ;) 

Men man skall inte heller se allt som omöjligheter, om jag var lite mer driven och på så hade jag säkert klarat det på något vis, jag är lite för mesig och "lat" för att ens försöka.

 

Men min dröm har länge varit att hela familjen skall flytta till fastlandet till en gård där jag kan ha alla mina hästar och samtidigt jobba på något ställe i närheten, eller starta egen verksamhet, men det ser tyvärr väldigt mörkt ut på den fronten, ;)

 

Men jobba med hästar eller ha hästar runt mig kommer jag nog alltid att ha, kontorsjobb är då inget för lilla mig. ;)

 

 

 

2. Fixar dessa inlägg efter hand! :)

 

3. För tillfället är inte tanken att någon skall säljas ännu på ett tag, men någon ny skall inte heller införskaffas.

Castro skall tävlas så länge han vill och kan gå de lite högre klasserna för att sen trappas ner och bo hos oss till slutet.

 

Stina skall även hon vara kvar tills hennes dagar är slut. Många tycker det är konstigt att jag fortfarande har kvar henne eftersom hon är ponny och absolut inget hoppämne, men med tanke på vad hon har varit med om så kan vi inte sälja henne. Hon är trots allt mammas häst och till henne passar hon perfekt. Mammas lilla hobbyhäst som jag får låna och tävla på ibland helt enkelt. ;)

 

Lillen får vi se vad det blir av, om han blir ponny så är det väl inte mycket för mig att rida runt på, två ponnysar blir lite för många. ;) Tanken är iaf att han skall stanna kvar några år så får vi se hur hans framtid ser ut sen.

 

Älgen och Quando är väl planerna de samma för = se vart kapaciteten tar slut och sälja om de inte passar mig senare. Man vet aldrig med unghästar, som det ser ut nu är jag nöjd med dom men om kapaciteten räcker till 1m eller 1.50m vet man inte förens de blir äldre. Jag vill trots allt satsa så högt jag kan. :)

 


Visst vill man alltid ha fler hästar, några medelålders som går stadigt 1.40-1.50m hade ju suttit fint, men de pengar eller egna kapacitet finns inte ännu. ;) Men visst hade det varit trevligt!

 

 

Min ädla röda springare duger dock gott och väl åt mig för tillfället. Även om vi aldrig kommer att få superresultat i de högre klasserna så har han iaf fått mig att känna på det lite, och det är guld värt. Min fina! 

Dålig uppdatering.

Idag har jag varit kass på att uppdatera er om vad som hänt i mitt liv. Men här kommer det iaf, bättre sent än aldrig brukar man ju säga trots allt. ;)
 
 
Började dagen med att mata och släppa ut hästarna, samt mocka osv. Sen tog jag och Castro en liten promenad tillsammans, mycket mysigt må jag säga. ;)
 
 
Även Älgen fick komma ut en sväng, dock lite mindre gående för hennes del och mer äta gräs och lufta pälsen, tycker synd om henne att hon måste stå inne hela dagarna...
 
 
 
 
 
Sen var det hem och hoppa in i duschen och luncha med mormodern som gjort en sallad till mig, lyx! Vid 14 började jag jobba på Dahrves och slutade vid 18. Åkte direkt till Silikaten där mina häst stod sadlad och klar så det var bara för mig att byta om lite snabbt och hoppa upp på vilddjuret.
 
 
Q gick helt okej idag. Testade ett nytt bett på honom idag också, vilket han till en början inte verkade tycka om speciellt mycket men sen efter ett tag så gav han efter och blev riktigt riktigt fin faktiskt. Han är ju lite känslig med nya saker så han var väl tvungen att känna efter lite först. ;)
 
För tillfället vill han inte riktigt ställa sig till vänster, biter sig fast och helst ställer sig utåt, i högervarvet är han dock helt underbar att rida. Men efter lite jobb så blev han lika fin i vänstervarvet, så det går att jobba bort det iaf. :)
 
 
Mamma red Stina.
 
 
 
 
När jag kom hem var det kräftfest, 2kg helt för mig själv, dock orkade jag väl bara 1,5kg, men det innebär att jag har kvar lite tills imorgon! :)
 
 
 
 
 
 
Imorgon är det jobb 10-14. Sen om jag hinner så skall Q få gå en Pay n Jump på 1m och 1.10m, men det är ju då inte säkert att jag hinner. Hade dock varit bra om jag kunde rida en lite enklare bana på 1.10m innan han skall Debutera det på nästa tävling, bara för att få känna på höjden liksom. Men vi får se helt enkelt. ;)
 
 
Bild från förra Pay n Jumpen då jag var helt säker på att jag skulle dö någongång under denna 70cm bana. ;) Han har så himla gullig fluffman på denna bild också, hehe.
 
 
 

Kommentar+Svar

anonym

1. Är det någon speciell ryttare/person du ser upp till? Vilken ryttare tycker du rider bäst i världen, Sverige och Gotland? :)

2. vad får du för ersättning när du rider andras hästar?

3. Hur har du råd att ha så många hästar när du inte jobbar så jättemkt?

 

 

Svar:

 

1.

Världen: Jag är faktiskt ganska dålig på att följa ridsporten i tv om jag skall vara helt ärlig så jag hänger inte riktigt med på de nya fantasterna, men en gammal favorit är Marcus Ehning, han får det att se så enkelt ut och rider med väldigt små hjälper, vilket är något jag strävar efter i min egna ridning, dock har jag en ganska lång bit kvar.. Haha

 

Sverige: Sveriges bästa ryttare är utan tvekan RGB, även han får ridningen att se enkel ut. :)

 

Gotland: Har faktiskt inte någon ryttare här på Gotland som jag "ser upp till", det innebär inte att jag inte tycker att någon rider bra eller att jag tycker själv att jag rider bättre än alla andra, absolut inte! Men jag känner inte att det finns någon som jag skulle vilja ta efter helt och hållet. :)

 

 
 
2. Det är mellan mig och hästägarna. ;)
 
 
3. Jag har alldeles för snälla föräldrar som betalar hö, spån, skoningar, träningar och tävlingar åt mig. Det jag betalar är kraft och utrustning, nu på sommaren hjälper jag till med det andra också, men på vintern så är det mestadels mina päron som betalar.
 
Jag köper hästarna så betalar mina föräldrar resten, typ så är det. ;) Så fort jag får jobb året om så skall det bli ändring på den biten. ;)
 
 
 
 

Fullt ös!

Har nu kommit hem från första stallturen.
 
Boxar är mockade, hö och vatten påfyllt, Älgen promenerad, Castro motionerad och igenomkänd av Lillemor.
 
 
Castro fick idag ett galoppjobb i skogen innan Lillemor kom. Första rundan gick ju i ett skönt och lugnt tempo, de andra två var väl inte direkt jätte lugna, man märker att han är 50% fullblod iaf.. haha
 
Vet inte riktigt hur långt vi galopperade totalt, men iaf minst 6km, i stort sett oavbrutet. Vägen jag galopperar på är väl ca 1km lång så man får alltså ta den fram och tillbaka några gånger. Castro var knappt flåsig när vi begav oss hemåt igen, jag däremot, man kunde nästan tro att det var jag som sprang hela vägen med Castro på ryggen, mjölksyra i både ben och rygg och jag flåsade desto mer än Castro, att kunna andas är väl onödigt?! Och när jag sen hoppade av vid stallet och skulle ta ett steg så höll jag på att rasa ihop till en hög då mina ben inte kunde bära mig, haha jag tror nog att jag är lite småklen faktiskt. ;)
 
 
När vi kom tillbaka så kände Lillemor igenom honom. Förutom att en ryggkota hade flyttat lite på sig så kändes han fin, men hon skall komma tillbaka nästa vecka och kolla till honom igen så att han är i superskick till nästa helg då vi skall till Västervik. ;) Hon tyckte även att hans bakknän har blivit bättre sen jag började galoppjobba honom klokt, förr vågade jag knappt galoppera i skogen på honom, haha men nu jävlar flyger vi fram. ;)
 
 
 
 
 
När mamma kommer hem så skall vi ta en tur till Dahrves för att köpa lite saker till Älgkons ben och sen köpa foder.
 
 
Sen skall jag ut till stallet och motionera de resterande två hästar själv då mamma skall på möte. Q kommer nog att få tömköras då jag helst inte rider honom själv och Stina skall få ett lättare skogspass, det är hon värd efter alla hårda pass som hon fått på sista tiden. :)
 
 
Kul att jag fått lite tips på inlägg osv, fortsätt att fråga på så skall jag svara så fort jag kan! :D
 
 
 
 
 

Dåligt med ideer.

Min fantasi på inlägg är nästan på noll och att läsa "Dagens ridpass" inlägg varje dag kanske inte är det roligaste, så därför tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig lite på traven. ;)
 
Fråga om det är något ni undrar över, förslag på inlägg, ja vad som helst, något borde någon komma på iaf. ;)
 
 
Så ge mig en minut av ert liv så att ni kan hjälpa mig att göra denna lilla blogg om mitt lilla liv lite roligare!
 
Tack på förhand/ Ronja Renée Felicia Håkansson.
 
 
 

Onsdag.

Castro fick nli tömkörd på stallplan, han gick väl helt okej, inte superbra men inte heller superkasst. Han hängde sig lite väl mycket i tömmarna istället för att jobba bakifrån i traven, i galoppen var det dock mycket bättre.
 
Han är verkligen fin i kroppen nu, rund och fin och blank osv. Man blir så glad av att se på han. ;) haha
 
 
 
 
 
Quando och Stina fick åka iväg till Rosendal. Jag red runt lite på Q medans mamma dressyrade på Stina.
 
 
Q var väl inte jätte fin hela tiden, men imellanåt så kom han dit jag vill ha han. Pappa var snäll och tog fram en studs på tre hinder som jag skuttade runt lite på, jag kan inte påstå att han bjöd speciellt bra på det men hoppade gjorde han med helt okej tryck bakifrån och rev bara en gång, så ett litet framsteg är det ju. ;)
 
Jag har märkt att han börjat få ett lite bättre tramp bak, speciellt i galoppen, absolut inte hela tiden, men då och då jobbar han dom riktigt bra.
 
Förhoppningsvis så kan vi få en liten bättre bjudning sen när han fått mer kondition. Salka var likadan i början, skänklarna fick jobba som bara den och hinder var väl inte jätte intressant, men sen på slutet så hade hon en satans drag till hinder och verkligen tyckte det var kul, så jag hoppas på att Q blir likadan sen. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppträning Q.

Ja här kommer filmen på Q från Måndagens hopplektion. Han kändes jätte fin men krafterna tog slut lite på slutet. Han har inte riktigt kraft i sprången ännu när hindren blir lite högre, men med lite mer muskler och kondition så blir det förhoppningsvis bättre snart. :)
 
 
 

Duktig.

Har än så länge gett hästarna mat, varav jag fann en utav dom utanför boxen, Herr Castro hade nämligen öppnat upp dörrarna ut till hagen, same old same old, varför kan inte mina djur hålla sig där de blir placerade.. ;)
 
Boxarna är mockade, sista pissbädden blev påbörjad men inte avslutad då mina krafter tog slut, hö och vatten blev påfyllt, Älgen fick lite kärlek osv osv.
 
Sen blev jag hungrig, då åkte jag hem och bakade en äppelkaka som jag nu sitter och trycker i mig. Mäster bakaren Ronja Håkansson. ;)
 
 
Alla tre ridbara bästar skall motioneras idag, Stina och Q skall till ridhus/ridbana och Castro skall ridas hemma, har inte riktigt kommit fram till hur han skall gå ännu, antingen galoppjobb i skogen eller tömköras.
 
 
Ja mycket mer än så har jag inte på hjärtat för tillfället. ;)
 
 
Den blivande hopphästen som inte vågar gå över bommar. ;) hehe
 

Den där Älgen...

Ja jag tänkte då vara snäll och låte Älgen gå ut i en liten mindre hage, men större än den hon fick gå i sist, medans jag mockade hennes box, vad kan hon hitta på på 5 minuter liksom, jo tydligen väldigt mycket.
 
Hagen hon fick gå i tillhör Castros hage, men den går att dela av till två hagar, jag lämnade henne, gick ut ur hagen, gick igenom Castros hage, kollade bakåt, såg Älgen stå med huvudet höjt tittandes på något, tänkte "Nej Älgen hitta nu inte på något", ser Älgen blixtra till, ta tre galoppsprång och sen över staketet in till Castro, eller ja över och över, som vanligt tog hon med sig grinden i farten, så jäkla kass på att hoppa staket.
 
 
Castro som inte gått med någon på över tre år blev såklart skitglad av lite sällskap, bock bock bock, sken sken sken och varför inte lite till bockelibock. Älgen hakade såklart på och gjorde saker som hon inte borde för tillfället, som tur var hjälpte Castro mig att få henne att stå still, genom att blockera vägen, så att jag snabbt fick tag på henne och kunde ta henne in till säkerhetens fyra väggar.
 
 
Man vet inte om man skall skratta eller gråta, hon är ju så fruktansvärt lustig den där hästen, detta är 6e gången hon hoppar över ett staket på den tiden hon stått hos oss, en eller två gånger har hon klarat att komma ut utan att ta sönder staketet, så ja hopptekniken kan man ju ifrågasätta, men hon verkar ha hopphuvud iaf... haha
 
 
Hoppa hinder gör hon oftast lite bättre iaf. ;)
 

Hard workwork.

Blev inkallad på jobb vid 12 då den som egentligen skulle jobba inte kunde pga allvarligt skadad häst. (Håller alla tummar och tår att allt går vägen så att han blir bra igen)

Mamma skulle ta en promenad med Quando eftersom han gått så hårt på sista tiden. De andra två skall ridas, vet inte om jag fick mamma att göra det eller om jag skall rida mim gamling när jag slutat, det märker jag sen helt enkelt. ;)



Mitt <3

Det går inte en enda dag utan att jag saknar denna lilla filur, kan inte förstå att det är ca 1,5år sen jag lämnade iväg honom, min första ponny som under halva mitt liv hade funnits vid min sida, ponnyn som jag lärde massa dumheter bara för skojs skull.
 
"Det blir lättare med tiden" - in my ass att det blir....
 
 
 

Måndag.

Idag har jag skurat ut den näst sista boxen, så nu är det bara en bädd som skall ut och en box att skura. Eller nej Älgens skall ju även mockas ut igen eftersom den blivit väldigt äcklig nu när hon stått inne dygnet runt. Men den skall inte skuras rent iaf. ;)
 
 
Stina fick ett litet galoppjobb i skoggen idag och gudars så fin hon var, lätt i handen och lyssnade på alla hjälper, kroppen kändes liksom mjuk på något vis och hon verkade tycka det var fruktansvärt kul. Dressyrfjollan måste ju också få komma ut och köra gasen i botten ibland. ;)
 
Dock blev det inte något jätte hårt pass då hon fortfarande är lite väl överviktig och jag vill då inte pressa henne fullt ut när hon inte är 100% i form. :)
 
 
 
 
 
Castro och jag gick en liten promenad på asfalt. Han är ju för söt den där hästen, så fort han tycker något är lite läskigt så saktar han ner och gömmer sig bakom mig lite diskret, lillfegisen. ;)
 
 
 
 
 
Quando hopptränade för Ninna. Idag var han riktigt fin faktiskt, han hade mer kraft än vad han haft på sista tiden och det kändes som att han koncentrerade sog mer på uppgifterna också, samtidigt som han kändes väldigt säker på sig själv. Visst ramlade några bommar när jag inte riktigt hade tillräckligt med tryck och kom för nära, men oftast klarade han faktiskt ut det väldigt bra. Vi avslutade på en bana som låg på ca 1.05m-1.15m vilket kändes lagom enkelt. ;)
 
Men jag har märkt att jag själv är lite för snabb fram, vilket gör det svårare för honom att komma upp bra fram, så det är en sak jag verkligen måste träna på. Min fina lilla Quando! :)
 
 
 
 
 
Film kommer nog snart, när jag orkar resa på mig och hämta kameran. ;)
 

Måndag.

Skall snart åka och släppa ut djuren som står instängda i stallet. Dock tror jag inte att det går så stor nöd på dom eftersom de alltid brukar ha både hö och vatten kvar när man kommer, slowfeed nät är fina grejer det! ;)
 
Denna vecka jobbar jag bara på Lördag så resten av veckan tänkte jag fixa klart stallet så att det är redo för vintern, usch hemska hemska vintern...
 
 

Även två hästar skall motioneras nu på morgonen, Castro som tävlade igår skall bara få skritta en tur på hårt underlag medans Stina skall nog få en galopptur i skogen. :)
 
 
Sen ikväll vet jag inte om det blir hoppträning för Q's del, har inte frågat Ninna ännu om det finns någon plats för honom, annars får väl även han en liten skrittur. :)
 
 
Nej nu måste jag nog åka till mina monster. ;)
 
 
 
 

Sir BockaLot.

Ja vad skall man säga, lite explosiv, hoppar väl kanske inte igenom hela kroppen på tex 1an, korsgalopp osv, ja mycket går att slipa på, men jag är nöjd med oss trots att det kanske inte ser så jämnt ut, men han är bara 5år och det är våran tredje tävling tillsammans, så man skall inte ha allt för höga krav. Men jag är ju lite utav en perfektionist dock. ;)
 
Det jag tycker är väldigt positivt är att han börjar ta tag i hindren mer nu, förut bjöd han inte riktigt på hinder och det kändes som "jaja jag hoppar väl men det är inte skitkul nej", men nu börjar han faktiskt ta tag själv och faktiskt ta lite egna insiativ. Min fina knäppa lilla häst! ;)
 
 
 
 

Resultat.

Obelix.
 
90cm: Eftersom det blev ganska kort med tid mellan hästarna så fick vi startsignal precis när jag kom in på banan, så vi fick aldrig kolla oss omkring och se vart vi hamnat någonstans. Så han ville hellre till sina kompisar som stod utanför banan, men felfria på hinder var vi iaf. ;)
 
Eftersom han bråkade lite så fick han gå en extra runda och då var det inte längre några dumma fasoner och även felfri på hinder. :)
 
 
1m (Debut): Eftersom det börjat regna lite lätt så gick folk utanför banan med paraply, vilket var väldigt läskigt, även funktionärerna med sina reflexvästar var fula. ;) 
 
När vi red på första hindret så fladdrade flaggaren lite väl med flaggan (hehe) och eftersom han är lite bakrädd så fick vi en liten extra turbomotor, vilket gjorde att vi rev hinder nr 2 som stod på en linje efter 1an.
 
3an hoppade han fint men sen på 4an så glömde han bort att han hade två framben så där rev vi ganska grovt, men sen hoppade han resten jätte fint och felfritt. Duktig liten svart! :) 8 fel.
 
 
 
 
 
Quando (hästen med lite överskottsenergi)
 

90cm: Idag var han lite väl exposiv kanske, dock brukar han vara bäst att hoppa när han är lite "läskig". Första hindret hoppade vi med bakbenen över hinderstöden, sen bockade vi iväg lite för att sen fortsätta runt felfritt i en väldigt fin korsgalopp. 0 Fel.
 
 
1m: Även här var vi lite väl högt uppe med bakbenen på något hinder och bockade till lite efter första linjen, ständig korsgalopp hade vi även i denna klass men vi klarade oss runt felfritt utan att dö någon utav oss. ;)
 
Efter 3e hindret så tänkte han bralla iväg igen så då tog jag en liten förhållning vilken han tog med en gång och det resulterade i en tvärnit, för att sen ta tre galoppsprång och skutta lätt över 4an, Resten av banan gick strålande fint. ;) 0 Fel
 
 
Han är ju lite rolig den där hästen. Med frambenen hoppar han normalhögt för att sen kasta upp bakbenen rakt upp, man ser verkligen att det enda han fokuserar på är sina bakben, för frambenen hoppar han ganska "dåligt" med faktiskt. Men ja jag är iaf glad att han koncentrerar sig och hoppar utan att kravla sig över vilket det ibland kan kännas som att han gör på träningar.
 
Fina lilla knäppa Q.
 
 
 
 
 
Castro
 
 
1.20m: Finns egentligen inte så mycket att säga, han hoppade väldigt fint, var väldigt positiv och jag red för en gångsskull ganska bra på honom, satt inte och ordnade allt för mycket med händerna och satt han inte i skiten någongång. Det enda var väl till hinder nr 2 där jag höll lite för mycket och tappade trycket bak så där rev vi, men annars är jag jätte nöjd med oss! :) 4 Fel.
 
 
1.25m: Även här hoppade han väldigt fint och var väldigt positiv, var inte i en enda bom förutom på just det hindret som hoppades två gånger, och båda gångerna föll den översta bommen. Jag red inte riktigt lika bra i den här klassen, men jag får väl skylla på att jag inte är van med att rida 6 klasser på en dag. Min häst är iaf Kunglig! ;) 8 Fel.
 
 
 
Så ja jag är nöjd med alla djuren idag, visst har väl inte resultaten varit på topp, men ibland är det inte placeringar eller 0or som räknas, så länge man är nöjd med sig själv och hästarna så gör det inte så mycket att det inte står en 0 bakom våra namn. Vissa gånger har jag varit nöjd med känslan och flytet i en 20 fels runda och ibland är man otroligt missnöjd med en 0 felsrunda med bra placering. :)
 
 
Så fult med solbrillor.. (men skönt) haha

Min häst är inte som din häst!!

Förstår mig inte riktigt på den där hästen ibland, på träningar kravlar vi oss över hindren medans vi på tävling har bakbenen över hinderstöden fast hindren är 90-1m. Knäpp? Ja så kan fallet vara, tur att han hoppar mjukt iaf, annars hade jag legat på marken flera gånger. Hehe.

 


Morgondagen!

Imorgon är det då tävling för min + 3 hästars del.
 
Obelix skall gå 90+1m(Debut), hans andra riktiga tävling, och första gången han hoppar på gräs, så det kan bli spännande. :)
 
 
 
 
Quando skall gå samma klasser som Obelix. Han har hoppat på gräs förut men inte tillsammans med mig dock.
 
 
 
 
Castro skall gå 1.20m+1.25m. Och med tanke på hur kasst jag ridit i de klasserna på sista tiden så kan det bli väldigt spännande, haha, nej imorgon skall jag minsann sköta mig och rida som jag gjorde innan knähelvetet pajade. :)
 
 
 
 
 
Med andra ord så kan det bli en ganska spännande dag som kan gå lite hur som helst, 2 av hästarna vet jag inte hur de går på gräs och själv är jag inte allt för förtjust i det där underlaget, speciellt inte när man måste hoppa fram på grus med broddar. Men men man får hoppa sparsamt på framhoppningen helt enkelt.
 

Lördag.

Direkt efter jobbet så åkte jag till Silikaten där mina hästar redan var sadlade och klara, lyx? Ja visst! ;)
 
Jag skruttade runt lite på ponnyn medans mamma red Quando. Finns väl egentligen inte speciellt mycket att säga om passet, hon kändes helt okej, gjorde allt bra och börjar faktiskt bli ganska duktig på byten i serier, nu låter det dock mer avancerat än vad det är eftersom vi inte har jämnt antal galoppsprång mellan varje byte och gör typ tre st åt gången, dock har hon blivit riktigt duktig på att göra rena byten (så länge matte sitter rakt och fint) och samlar ihop sig själv innan för att sen göra ett tydligt och inte för snabbt byte, förr var det mest "plupp" så var man över i andra galoppen, om ni förstår hur jag menar. ;)
 
Hon är ju så duktig min lilla prinsessa! :)
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till stallet så tog jag en tur på "ridbanan" med Castro. Hoppade lite studs samt över ett litet hemmebyggt hinder på kanske 1.10m.
 
Förutom att han tar tag i bettet när man svänger så kändes han helt okej. Jag själv har dock tappat allt vad som kallas avståndsbedömning, på Stina som jag i stort sett nästan aldrig hopper, ser jag avstånd hur bra som helst på, men de andra som jag hoppar ganska ofta ser jag ingenting, vet inte vad det är för fel på mig. Haha.
Nej det har nog att göra med att jag måste slappna av och inte stressa upp mig för att jag inte ser med en gång.
 
Förhoppningsvis så kommer vi tillbaka hit snart igen, där allt kändes lätt.
 
 
 

Självklart har Lillen fått sig sin del av kärlek idag också, dock gav han inte lika mycket kärlek tillbaka då han stämplade mig på foten och tuggade på mina fingrar. Charmig kille den där! ;) 
 
 
 
 
 
 
Älgen ser bättre ut idag och fick till och med komma ut en stund och smaska lite gräs, dock satt hon i koppel hela tiden, så hon fick inte springa fritt som hon nog egentligen skulle vilja. Men jag måste få berömma hennes psyke, 4 bast, står ensam inne hela dagarna och är hur lugn som helst, visst kan hon gnägga lite, men hon är absolut inte stressad på något vis.
 
Dock klarade hon inte av att stå i en liten hage ute, för när mamma kom ut någon timme senare så låg hagen utspridd och Älgen traskade glatt bredvid Quando, så antagligen hade hon försökt (än en gång) att hoppa ut, dock går det inte så bra när man inte kan stödja på ena bakbenet. Jävla tur att hon inte skadade sig ännu mer iaf. Knäppa häst. ;)
 
 
 
 

Lördag.

Har precis kommit hem från stallet och skall nu göra mig iordning för jobb 10-14.
 
Förutom jobb så skall tre hästar motioneras, en häst bli påhälsad, en tur till Viklau för att hälsa på Fia och sen så skall saker till tävlingen imorgon packas, fast vem försöker jag lura egentligen, sen när började jag packa dagen innan till en tävling.. ;)
 
 
Ja så ser iaf min Lördag ut. :)
 
 
 
Världens finaste Obbebobbe! :))
 

I'm Back!

Nu gott folk är jag tillbaka på riktigt, och de ni har att tacka är Victoria och en annan som ville vara anonym. Den är inte fulländad riktigt än, men en god bit på vägen iaf. :D and I lööööve it!!! ;)
 
 
 
Tänkte iaf informera er om vad som hänt under denna tid jag varit borta, inte för att det hänt speciellt mycket, men ändå.. ;)
 
 
Castro och jag var i Västervik på meeting här om veckan där jag lyckades rida som en kratta i alla 1,20m-1,25m, men hästen sket fullkomligt i det och körde sitt egna rejs, några bommar föll, men höjdpunkten var i en 1.25(?) där jag till sista hindret i omhoppningen (kombination) tog en liten för snäv sväng och då på något konstigt vis hamnade ute på spåret och sen styrde på hindret ändå, kommer åt fanders men Castro hoppar ändå, språnget blev snett så vi hamnade utanför till B-hindret fast åt andra hållet, men Castro vänder tillbaka, tar två galoppsprång och hoppar räcket fast jag hänger på sidan om, på något vis lyckas jag kravla mig kvar fram till mållinjen och lyckas placera mig 4a. Dumma matte och knäppa underbara Castro.
 
Iaf så landade jag på bakhuvudet och lyckades skrapa upp min Antares hjälm ganska rejält, men med lite bilgrejs så syns det inte så mycket längre. ;)
 
 
 
Stina är ständigt brunstig och jag börjar tro att hon har kronisk fetma, för inte får hon mycket mat, och mortion snudd på varje dag, men inte krymper magen för det inte. ;)
 
 
Quando är som han alltid varit, vissa dagar coollugn och andra virrig som få, här om dagen drog han sönder mitt Dyon träns + tyglar á 1500:-, då var han inte populär.
Muskler verkar han inte heller veta vad det är, men det kan bero på att han tänker lite för mycket på vikten och vill inte lägga på sig så mycket som han behöver, trots riktigt med mat.
 
 
Älgen däremot har lagt på sig rejält, riktigt rund och fin har hon blivit, dock hoppar hon fortfarande på tre ben så de muskler och fett hon skaffat sig kommer nog snart vara ett minne blott.
 
 
Lillgrabben växer långsamt och har precis lagt på sig så pass att man inte ser revbenen längre, inte i alla vinklar iaf. Snällare häst får man leta efter, inte verkar det finnas något ont i den inte. :)
 
 
 
Ja mer än så finns det nog inte att berätta. Hoppas ni stannar kvar/kommer tillbaka och tycker om vad ni ser och läser osv osv osv. :)
 
 
 
 
 
 
 

Glad..

För att min blogg är så fin!!!



Min finaste!!


Kanske kanske.

Att ni inte blir av med mig trots allt. Förhoppningsvis så blir det snart en stor förändring här på min lilla ful blogg. Men man skall inte ropa hej innan man kommit över ån, eller hur man nu säger (ni som känner mig vet att det här med ordspråk kanske inte är min starkaste sida..)


Min mail: [email protected]



Min favorit Älg!

Oron finns i kroppen hela tiden, en äckelkänsla över att det är något allvarligt fel som kommer ta lång tid eller i värsta fall skulle vara slutet.. 
 
Jag är känd för att överdriva och alltid se det värsta i de flesta situationer, mest för att förbereda mig själv på det värsta. Att en sån "töntig" händelse kan skapa något så allvarligt. 
 
 
Ena hästen åker rakt igenom transportväggen i 70km/h och gör en helvolt ut i skogen och travar sen iväg hur fräsch som helst (ja förutom ett stort köttsår på ena bogen då), medans den andra hästen lyckas trampa snett när den står rakt upp och ner i en transport som knappt rör på sig och nu hoppar på tre ben. 
 
 
Min fina lilla Älg, bli bra nu!!! <3 
 
 
 
 

Hjälp mig!

Om ni vill ha tillbaka mig till bloggvärlden så får någon vänlig själ hjälpa mig med min bloggdesign, eftersom den är den största anledningen till varför jag inte skriver längre, den är tråkig, ful och väldigt osann eftersom varken mitt liv eller min blogg är speciellt ny.
 
Jag har försökt att fixa till den men jag kan verkligen inte, hehe. Min bloggs framtid ligger i era händer. ;)
 
 
 
Kan iaf meddela att min flodhäst till ponny är den duktigaste lilla hästen på hela jorden, debuterade idag Msv C:2 vilket hon gjorde superbra med tanke på att varken hon eller jag förstår oss på hur man egentligen gör öppna,sluta, bakdelsvändningar osv, vi ser och sen härmar, och med tanke på hur mycket mindre, tjockare och mer oerfarna vi är än alla andra ekipage, och att då bara vara 1 eller 2 ynka poäng från en 2a placering känns ganska stort. Världens finaste! <3
 
 
Även min lilla drömprins gjorde ett superprogram på 76,67%, dock "bara" i Lb:2, men matte är då stoltare än en tupp över sin knäppa fina lilla fjollhäst! ;)
 
 

RSS 2.0