Quando

Quando får nu stå ute i em liten hage tillsammans med de andra hästarna. Han drack och åt dåligt inne så därför valde vi att släppa ut honom. 
Han går nu på smärtstillande och *peppar peppar* så har han betett sig normalt de senaste dagarna. Svullnaden i benen har gått ner till normalt, han har aldrig riktigt klockrena ben så dom ser ut som de brukar göra nu iaf. 
Han har varit pigg och glad och rört sig normalt sen i onsdags. Igår var varken jag eller mamma i stallet då vi var i Kalmar och jobbade över dagen. Men enligt pappa så "kände han ingen skillnad på benen, han var dock lite varm i båda men det antog han att hästar var när de levde" 
Så ja vi utgår ifrån att det verkade bra igår iaf. 😏
Jag skall iaf åka ut nu till lunch och ge medicin och se hur han ser ut.
 
Vet skulle väl komma ut igen nu efter midsommar och se hur han ser ut. Just nu är det ju dock inte så mycket att se på eftersom han varit "normal" ett tag. Så jag hade hellre velat röntga/ultraljuda och se om det säger något.. 
 
Hon skulle även skicka journal på mail och kostnad av ivägskick av blodprov eftersom han inte är försäkrad. Men ännu har jag inte fått något så jag fått nog vara på henne lite.. 
Det verkade som att hon bara hade kollat ifall han hade något virus men annars så "trodde" hon inte att det var varken fång eller fästingbett.. 
 
Men som sagt jag är ju fortfarande inne på fång.. vilket några av er som läser här också varit. Dock mår han ju väldigt mycket bättre redan så förhoppningsvis så var det ju inte så allvarligt iaf. Eller så är det medicinen som gör sitt.. 
Vi får hålla tummarna att min prins blir bra snart iaf. ❤
 
 
 

Kommentar Svar

Fång..? 😔 
Hoppas oavsett att han piggar på sig snart!
 
Vi har varit inne på det också. Men han har inte puls i benen och har bara varit kort i steget en dag. Han reagerade ingenting när hovslagaren bankade och klämde i hovarna i lördags och det borde han ju gjort om han hade fång? 
 
Sen har jag fått för mig att han nog har väldigt hög smärtgräns och visar nog inte så mycket när han har ont/är sjuk. 
Han har haft 40 graders feber två gånger och inte ens sett sjuk ut.. 
 
Men ja jag har själv varit mest inne på att det kan vara fång ändå och att han bara visar det på sitt egna vis. Eller någon annan slags förgiftning. Men just nu har jag ingen aning.  Håller bara tummarna att min prins blir bra snart. ❤❤

Älskade häst

Quando vart bättre i Måndags så vi släppte ut han i hagen igen. 
Svullnaden i benen hade nästan gått ner helt och han var pigg och glad.  
På tisdagen så jobbade jag 8-22 så då hann jag inte ta mig till stallet utan pappa och Wendela kollade till hästarna och Quando verkade normal. 
Men när jag kom ut på onsdag morgon så låg han ner i hagen och reste sig inte när jag kom. Jag gick fram till honom och då la han sig helt ner istället för att gå upp. 
Eftersom han vanligtvis kastar sig upp så fort man kommer i närheten så tvingade jag upp honom och då såg han väldigt stel ut i hela kroppen och tog inte ut steget klokt. Så då tog jag in honom och ringde vet. 
 
När vet kom så var hon väl lika fundersam som en annan och förstod inte heller vad det kunde va. 
Han stod och stampade nu igen och var mer svullen. Men han hade låg puls så det verkar inte som att han har ont, han har inte feber och beter sig allt som oftast normalt förutom när han blir sådär seg och konstig. 
 
Det hon kom fram till senare var att han antagligen fått senskada eller inflammation i knäna när han slog i ett hinder i tisdags på hoppträningen. 
Men det förklarar inte varför han betett sig konstigt. Och vid iaf senskada så svullnar väl senan upp med en gång och inte 3 dagar senare?! Och inte heller går den väl upp och ner så mycket som den gör på honom?! 
För nu idag så är han nästan inte svullen längre och rör sig precis som vanligt igen, vilket han gjorde redan igårkväll.. Han reagerar inte när man klämmer på varken senor eller fram på knät där han fick slaget och det borde han ju göra?! 
Så jag tycker att hennes diagnos känns lite ologisk faktiskt. Sen kanske den är sann men just nu känns det inte rätt. 
 
Sedan igår har så har han även varit lite dålig på att äta och dricka, han har druckit ca 1-2 liter och ätit 2 fack hö på 24h. Han verkar annars vara helt normal, pigg och glad, pockar på ens uppmärksamhet hela tiden och vill gärna äta kraft. 
 
Nu när jag var i stallet vid lunch så kom jag på att han alltid brukar vilja dricka ur vattenslangen när man tvättar honom så då testade jag när jag ändå skulle kyla benen på honom, och vi fick nog i oss 1 liter iaf. 😅 söthästen. 
 
 
 

Lillfjant 4 år

Igår fyllde denna lilla häst 4 år och det firade vi med några språng över min nymålade bom. Nu är det bara 14 bommar kvar att måla, utbyggnad av ridbanan och ett nytt underlag som skall fixas så kan vi sen hoppa lite klokt hemma. 😅
 
Sen håller vi fortfarande på och övertalar pappa om ett ridhus till vintern men det går det ännu segare med tyvärr. Haha. 
 
 

Fy.. fan

Imorse skrämde Quando mig rejält! 
 
Han har stått inne nu några dagar då han betett sig konstigt. Eller ja han har väl egentligen varit som vanligt, inte trött eller konstig på det viset, utan han stod och trampade och avbelastade frambenen hela tiden i hagen. När vi märkte detta så hade han en mjuk svullnad precis under vänsterknät på insidan av skenbenet. Han skrittade precis som vanligt och verkade inte ha ont när han gick, men så fort han stod still så började han trampa. 
 
Så han och castro fick då sova inne tillsammans. Castro hade nämligen också lyckats skada sig och hoppade på tre ben in till stallet, okej det var väl en liten överdrift men ja han var rejält halt iaf.. 
 
Fång var ju det första vi började fundera över på båda två. Castro var dock bara halt på ett ben och Quando var ju inte ens halt egentligen.. Båda betedde sig även helt vanligt i övrigt.. 
 
Dagen efter så var Quando svullen i båda frambenen och stod fortfarande och stampade och försökte avbelasta dom.. 
Kan han ha gjort något i hagen så han lyckats få senskada i båda fram? 
Men han reagerar inte ett snack när man klämmer på senorna och svullnadena flyttar sig neråt hela tiden, det borde dom ju inte göra vid senskada? 
 
Castro visade det sig som tur var att det "bara" var hovarna som spökade lite. Så han skall få sulor imorgon så blir det nog skönare för honom sen. 
 
Quando var mycket bättre igår och stod som vanligt igen. Han är fortfarande svullen i vänster men höger har gått ner till normalt igen. Så vi tog en liten kort promenad så att han iaf skulle få komma ut och röra sig lite. Pigg och glad och gick på som tusan. 
 
Imorse skrämde han dock livet ur mig. När jag kom och fodrade så såg jag ingen häst i boxen, alltså så låg han ner. Han har alltid varit den som kastat sig upp så fort han ser en eller hör en, man får aldrig komma i närheten när han ligger ner. Men nu reagerade han inte när jag pratade med han så jag tittade in i boxen och där låg han helt utslagen med ögonen öppna och ett bakben under gummimattan som ligger i botten av boxen. Han såg med andra ord jävligt död ut. 
Efter en jävligt lång sekund så rörde han iaf på örat men gick ändå inte upp. Så jag drog han lite i frambenet och efter ett tag så masade han sig upp och sträckte långsamt på alla kroppsdelar och såg helt oberörd ut. 
Där står jag med hjärtat i halsen och svimfärdig för att jag precis hade sett min häst död i boxen.
 
FY FAN! 
 
Jag släppte iaf ur han i hagen och då var han jätte pigg och glad över att han äntligen fick komma ut igen efter 3 dagar inne. 
 
Men nu sitter jag här på jobbet och är nervös över att jag skall hitta han död i hagen sen, att det här bara var en varning typ. Förhoppningsvis så sov han ju bara väldigt djupt men ändå, man blir ju så himla orolig över de där djuren. 😫
 
Iaf så vet vi fortfarande inte vad det är med hans ben. Han slog i knäna ganska rejält på hoppträningen i tisdags och efter det så hoppade han ovanligt högt över resten av hindren så det kan ju vara något som hände då som kommer nu i efterhand. Han reds ju både i onsdag och torsdag utan att vi märkte något, men sen är han ju inte halt heller.. inte ens lite kort i steget.. 
 
Jättekonstigt är det men vi får hålla tummarna att det inte är något allvarligt iaf. Min lilla gris som jag alltid har trott är odödlig typ. Han har väl aldrig varit halt *peppar peppar* förutom när hen blev för kort skodd en gång, men ja annars har han hållt ihop trots röntgen fel. Och då har han ju ändå hoppat rakt igenom hinder, blivit sparkad av Älgen x antal gånger och har ständigt sår i huvudet för att han slår i det i allt hela tiden, osvosv, han ser ju alltid helt oberörd ut efter han slagit sig också.  
 
 
 Bli bra nu lilla hästen. ❤

Kommentar Svar

V

Vilken av dina hästar tycker du bäst om? Och varför?

 

Den som alltid kommer stå närmast hjärtat är ju Castro utan tvekan. Han har lärt mig så mycket och verkligen varit en läromästare, kanske ingen snäll läromästare som alltid ställt upp men jag har lärt mig grymt mycket på han och han har fått mig att känna på lite högre klasser under några år. 

Samtidigt så har han en sån speciell personlighet så det går inte att inte älska denna häst.

Att nog de flesta inte var super imponerade utav hans udda personlighet när vi stod i större inackorderingstall är en helt annan sak. Men ja han är lite snällare av sig nu när han bara bor med sin "familj" och blir behandlad som han vill bli behandlad, gå in/ut först, får mat först osvosvosvosvosv 😁

 

 

 
 
 
 

Kommentar Svar

M

Har du flyttat hem igen? 
Vad gör du på BRS? Vad är din "titel"? Hur fick du det jobbet? 
Vad har du för framtidsplaner både vad gäller arbete/studier/karriär och även med hästarna?

 

Just för tillfället skulle jag nog vilja påstå att jag är mellan två hem. Jag har garderoben i bilen och sover där folk släpper in mig. Lite som en luffare fast med heltidsjobb, 5 hästar och en bil. 

 

Jag anställdes för att boka kunder inför fiberinstallationer, nu gör jag även lite annat utöver det, tex så fixar jag med bygglov för teknikbodarna som skall ställas lite här och var i Sverige, och sen lite annat småfix. 

 

Jag har väl inga framtidsplaner egentligen.. Tanken är väl att jobba med något jag tycker är kul och är intresserad över samt duktig på, men vad detta är vet jag inte ännu. 

Hästarna lär väl alltid finnas där på ett eller annat sätt. Jag vill självklart utvecklas hela tiden och se hur bra jag kan bli, men med de förutsättningar jag har nu så ser det ju inte ut som att hästarna kommer vara det jag lever på i framtiden. Jag har varken pengar eller kontakter så då är det ju svårt att ta sig någonstans om man inte är en enorm talang och det har man ju märkt att man inte är. 🙂

 

Gällande studier så har jag ingen tanke på det just nu. Känns som att jag måste veta vad jag vill först innan jag börjar plugga.. och just nu har jag ju som sagt ingen aning.. 

 

 

 


Thihi

Har ni sett. En häst som hoppar likadant som Quando!!!
 
 

Kommentar Svar

Tina

Hur mycket jobbar du? Hur många hästar rider och tävlar du? Egna andras?

 

Jag jobbar ju 100% här på BRS, alltså 8-17, 5 dagar i veckan. Sen nu på sommaren så jobbar jag i stort sett varje lördag på Dahrves 10-13, och när jag kan/har tid så jobbar jag även på travet. Under midsommarhelgen så är tanken att jag även skall åka upp och jobba på kalmartravet. 

 

Vi äger 5 hästar varav 4st rids 6 dagar i veckan och 1 rids ca 4 dagar. Just nu tävlas 3 av hästarna. 

 

Utöver mina hästar så hopptränar och tävlar jag en häst som heter Cloé då ägaren rider mest dressyr själv men vill att hästen skall få hoppa lite och komma ut och tävla. 😊

 

Sen har jag även hoppat Jennifers två hästar några gånger och även tävlat en gång och detta är pga att Jennifer har skadat sig och vill inte att hästarna skall vila bara för att hon inte kan rida dom. 😊

 

Så ja ungefär såhär ser väl mitt liv ut just nu med jobb och hästar. 🙂

 

 

Inte mycket till helg..

I lördags så åkte jag hemifrån vid 9.30 och var hemma igen vid 22 och i Söndags så åkte vi vid 9 och var hemma vid 19.. Så ja jag har ju inte haft så mycket "ledig" tid i helgen kanske... 
 
Lördagen bestod av jobb+jobb+hästar. Först Dahrves 10-14, sen travet 13.30-18.00 och sist skulle alla hästar motioneras efter. Så ja runt 22 kom vi väl hem den dagen. 
 
På söndag så hade SORK Pay and Jump och då var jag funktionär på fm och red hästarna på em och kom väl hem runt 19, så då åt vi mat och sen dog jag i soffan. 
 
Så ja det var min helg det. 😅 Men den har ändå varit väldigt trevlig och det är jävligt trevligt att för en gångs skull jobba med något som man förstår sig på och där man faktiskt kan svara på 9/10 frågor som kunderna ställer istället för 1/10 som det är på mitt vanliga jobb. Där agerar jag nog egentligen mest som maskot tror jag. 😅😇
 
Men ja om ni undrar varför jag knappt skriver här längre så beror det helt enkelt på tidsbrist och prioritering av annat på ledig tid, men jag har inte glömt bort er iaf. 😊
 
 

RSS 2.0