Bäst Häst

Jag flaxar med mina vingar så att vi skall flyga högre och fortare.. 
 
Tur jag har en häst som ignorerar detta flaxande och hoppar vidare som den stjärna hon är. Min Älg!
En vcker dag så skall jag lär mig att rida både snyggt och snabbt, i söndags red jag bara snabbt ;) 
 

Kommentar + Svar

Hur gammal är han och hur hög? Snygging!!!!

 

 

Han är 5år så han ligger ju efter, precis som alla mina ungdomar gjort. 😉

 

Men ja jag anser att det är bättre det än att pressa dom tillsaker som de inte riktigt är mogna för. Jag har haft problem med min kropp också genom hela hans liv så jag har prioriterat de snälla hästarna framför de som bockar. 😅 

 

Han är 157-158cm, så han är väldigt pluttig. Han ser nästan ännu mindre ut än vad han är eftersom han föddes med taxben och väldigt kort rygg. Så han ser ut som en liten tjock köttbulle, men han är ganska söt ändå. 😋

 

 

Älskipälski

 
 
 

Mina hästar

Fantastiska djur idag på dagens hopptävling. LILLEN gick felfritt i sin tävlingsdebut och Älgen vann 1.20m. Love them!  
Cloé var felfri och placerad i båda sina klasser också. Så duktig. 
Quando var faktiskt också ganska fin idag. Jag klantade mig i första klassen och i andra klassen så var han lite slarvig, eller ja det beror väl på hans stela muskler så han kan inte hoppa klokt om inte allt är perfekt. Så jag är nöjd med han också trots 2 ner i båda klasserna. 😄 
 
 
 
 
 

Kommentar + Svar

Är det väldigt litet ridhus? Ser trångt ut och som att ni inte får flyt/kommer i bra tempo. Eller var det bara en "konstig" bana? (Ingen kritik mot dig)
 
 
Ridhuset är nog normalmått på så det var inte speciellt litet. 
Banorna var väldigt varierande, antingen ett hinder per varv och inga relaterade avstånd, eller som denna väldigt snirkel snorklig med relaterade avstånd på böj. 
Linjen 2-3 var 21m men eftersom den var ganska snäv så tog jag ut på 6 galoppsprång istället.
Efter båda kombinationerna så är det en tajt väg till nästa hinder som står på böj och inte rakt så du har inte ens hela kortsidan på dig, så om man inte var ute i hörnet klokt så missade man lätt nästa hinder. Eftersom båda kombinationerna hoppas mot hörnen så står hästarna lätt emot lite och svänger då direkt i landningen.  Som ni ser på andra kombinationen så sätter jag henne lite taskigt in och då får hon lite jobbigt ut och eftersom jag är i obalans och måste komma ut i hörnet så tappar vi lite bjudning till nästa hinder. 
Så ja det var svårt att få ett bra flyt om man inte koncentrerade sig fullt ut, men jag tycker vi lyckades ganska bra ändå trots att det var lite tekniskt svårt. 
 
 
 
 

Älgen 1.20m 7e placering

 
Jag har ju ridit bättre förr, men se hennes språng på oxrarna, finaste Älg! 

BästHäst

Satan i gatan vad den där hästen börjar hoppa nu. Love her!  
 
 
 
 
 
 
 

Instagram

Någon frågade om min Instagram så här kommer den. 
 
 
 
Det är mest häst, såklart, men ett och annat kort på något annat djur kommer upp ibland och ca 1 gång om året så tar jag ett kort på mig själv. Idag kom 2017s selfie upp, enbart för att håret är nytt och jag älskar det. Annars anser jag inte att jag passar på bild och därför ser jag till att inte hamna på bild allt för ofta. 😉

Ponnypluttan

Här har ni henne. Superponnyn! 
 
Så himla fin på årets första tävling. Hon var väldigt taggad så det värt lite missar och absolut inga super poäng. Men känslan hon gav idag, speciellt i MSV Bn, den kan jag leva länge på. Att en ponny kan vara så fantastisk och ha den viljan att göra rätt fast man faktiskt kräver mer än vad hon borde vara kapabel till. 
 
Hon är bäst och jag är väldigt glad att hon är min! 
 
 
 
 

Tävling 4/3-17

I helgen så tävlade fru Älg 1m + 1.10m.
 
Hon var väldigt taggad på framhoppningen och höll på och sprätte runt och hade sig som Älgen gör när det blir lite för kul. Till en början så kunde jag bara hoppa i vänster varv då hon vart helt galen i höger varv när hon fick syn på hindren. Jäkla knashäst.
 
Iaf så lugnade hon ner sig lite när hon kom in i ridhuset, framhoppningen var näligen ute i stormen. Hon hoppade hela banan felfritt och fint och slutade på en 3e placering, 1an, 2an + 3an låg lla på samma sekund så det var inte mycket som skilde. 
 
 
I 1.10m så red jag ritkigt dåligt så det blev väldigt orytmiskt, vet inte riktigt vad jag höll på med faktiskt. Tur jag har en fin häst som gör sitt bästa ändå. Iaf så fick vi ner A hindret på kombinationen i omhoppningen vilket gjrde att vi hamnade precis utanför placering. 
 
Så om vi summerar det hela så kan vi säga att Älg sköte sig bra trots att hon kanske var lite svårsvängd medans jag kunde ha gjort ett mycket bättre jobb, men jag får en ny chans nästa helg så då får jag helt enkelt göra bättre ifrån mig. ;) 
 
 
 

Min fina Älg


Kommentar + Svar

 

Sanna Gustsfson Stall Stu...
IP: 217.214.146.188

Respektlöst och dåligt att använda denna obetalda bild mot fotografen. Står även väldigt klart och tydligt på bilden. Köp bilden istället om du vill ha den. Handlar inte om många kronor och det kan du gott unna fotografen. Så irriterande och dåligt att se detta hela tiden

 

Jag vill börja med att du faktiskt borde tänka lite på hur du formulerar dig när du pratar till en helt okänd människa, visst får du säga att jag gör fel, för det vet vi alla att jag gör när jag lägger ut denna bild, men det går faktiskt att säga det på ett trevligt sätt, då är det även större chans att jag faktiskt tar till mig det du säger, så tänk på det nästa gång är du snäll!


Men som svar på din kommentar, jag anser inte att denna bild är värd 150:- så därför har jag inte köpt den.

Är det olagligt att lägga upp den? Svar ja, men jag anser att det finns så mycket värre saker man kan lägga sin irritation på istället för att bli så himla upprörd över en sån här struntsak på min lilla blogg som inte många läser.

 

 Denna bild köpte jag för att denna bild tyckte jag var värd mina pengar!

Behandling av hästar

I måndags så blev Älg, Quando och Liten behandlade av Johanna Modig. 
 
Älgen var fin förutom framdelen som behöver stretchas. Skönt att hon börjar bli så fräsch i kroppen nu efter att hon var så sne förut. Man märker stor skillnad på henne nu i ridningen också. Riktigt mjuk och fin och vill verkligen jobba. Mycket av detta beror nog på att hon inte har några spänningar eller snedheten i kroppen längre. 
 
 
Liten hade en lårkaka på vänster bakskinka. Inget nytt utan något han haft ett tag. Antingen kommer den från fall i hagen eller när han trillade av transporten för någon vecka sedan. Detta kan ju vara anledningen till varför han inte var sig själv i hoppningen ett tag. 
 
 
Q var hård i musklerna och allt det där som jag skrivit innan men jag tror nog att han är på bättringsvägen för musklerna är mjukare nu än de var för någon vecka sedan. Förhoppningsvis så kan jag få tag på en passande sadel snart så att jag kan börja hoppa han igen. Han behöver ju tränas lite innan vi skall till Södertörn. 😅
 
 
 

Kommentar + Svar

Anonym

Tycker du att det går att få en latare häst att bli hetare och hur brukar du göra då? Tips!

 

A

Har du tips på hur man gör en ngt lat häst piggare? Övningar? Foder?

 

 

Ett hett tips är att lämna den till min mamma, hennes skogsturer får vilket ök som helst att vakna till liv.. 

 

Nej men jag försöker väl göra varierande arbete och rida mycket i skogen på en lite latare häst. Där har den oftast lite mer egen bjudning än vad den har på banan. 

 

Försök och gör ridtiden lite roligare, lägg fram någon bom och straggla inte samma övning för länge utan växla mycket så att hästen måste vakna till för att hänga med i svängarna. 

 

Hästen måste vara uppmärksam på dina hjälper och inte gå emot varken skänklar eller hand. Om den gör detta så måste man bli övertydlig med vad man faktiskt vill och inte acceptera att den gör som den vill. Så fort hästen svarar rätt, även om det bara är för en sekund, så måste den få beröm. 

Jag anser att det är bättre att göra en lite skarpare men snabb tillrättavisning än att sitta och smågnida med skänklarna, detta lär sig hästen att ignorera ganska snabbt. 

 

Quando som har varit lite seg i reaktionerna framåt i galoppen har jag tränat mycket tempoväxlingar i skogen. Då har jag galopperat bakom någon annan och först samlat honom så att han hamnar en bit bakom, sen ger jag signal att han skall framåt och då vill jag att han skall ta den med en gång, eftersom han då vill ifatt sin kompis så är han naturligt mer framme och då behöver jag inte ge lika stor hjälp som om jag hade suttit på ridbanan och försökt med samma jobb. Mycket beröm och sen upprepa. 

 

Sen har vi många skogsvägar som mamma själv ridit upp mellan träd och buskar så de är väldigt snirkelsnorkliga vilket gör att hästarna måste vara ganska vakna för att hänga med och inte snubbla över allt som kommer ivägen, sen kommer det lite hinder här och var också och då taggar dom ju till extra. Lite för mycket ibland.. 

 

Så ja från att ha två stycken ganska lata och tråkiga hästar, Älg och Q, så har vi nu två lite för explosiva djur som tycker att skogsturerna är lite för roliga. De andra tre var galna redan innan så ja vi har väl 5 bomber i vårt stall.

Ni kan ju försöka att hitta något mellanläge istället. 😉

 

Men ja a och o är väl att göra det roligt för hästen och få den att vilja jobba. 

 

Mina går mestadels på havre och korn och har gjort det så länge dom stått hos mig, jag har försökt mig på dyrare och "finare" foder men har inte känt någon skillnad, förutom i plånboken då som blir jävligt tom. 

Alla hästar får dock Pavo mash och deras betfor varje dag till magen och så att maten inte skall vara så torr. 

Jag anser att mina hästar är lika pigga och blanka som de som går på "finfoder". Så det mesta har nog med träning att göra. 😉

 

 

RSS 2.0