Du underbart knäppa lilla häst! <3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två saknade underbara fuxar <3


Knasiga Älgen!

Dagen började med utsläpp av hästar .
 
Första hästen för dagen var Lillemors travhäst som jag först longerade och sen satt mamma upp och travade runt några varv, vilket gick mycket bra, hon var mycket duktig och gjorde så gott hon kunde! :)
 
Sen kom Kalle och lekte med oss ett tag (han red Curt en gång i veckan förut när vi fortfarande hade kvar honom)
 
Åkte ut till våra hästar och körde in Q till ridhuset. Till en början var han ganska spänd och tyckte det var lite små läskigt, men han slappnade av ganska fort och blev väldigt fin. Tog fram två räcken som vi skuttade över några gånger upp till 95(?)cm. Han är så fin den där lilla hästen! <3
 
 
 
När vi kom tillbaka till stallet så masserade jag lillgrabben samt linimenterade honom. När allt var klart med honom så tog jag och mor en lugn tur i skogen med Castro och Salka, Castro har nu två dagar i rad fått gå i högt klöver, så det verkade som att han hade endel träningsvärk i rumpan sin! ;)
Iaf så skötte sig båda väldigt bra och Salka var riktigt pigg och glad, på ett bra sätt då alltså! :)
 
 
 
 
Men när jag och modern skulle gå iväg till skogen så fick Älgen fnatt i hagen och började skena runt och bocka som en liten galning. Den hästen har ju verkligen noll koll på sin kropp så när hon skenade mot staketet och skulle göra en fin tvärnit så kom staketet lite fortare än vad hon trott så hon halkade halvt omkull så hon nästan hamnade under staketet, och sen hoppade hon iväg på tre ben. Iaf så verkade det som att hon överlevde fallet och vad jag kunde se så var hon inte svullen och inte halt en stund efter. Så vi får hoppas att lilltjejen inte skadat sig nu när hon börjar bli så fin!
 
 

Quando

Här kommer en liten filmsnutt på Quando från i Måndags(?). Inte den bästa filmen men ni får iaf se lite hur han ser ut iaf. Han är van att gå med remont nosgrimma och här har jag en vanlig utan nosrem samt ett lite för smalt bett, så han gapar ganska mycket. Men som sagt ni får iaf se honom lite, även om det inte är en "rättvis" video. :)
 
 
 
 
 
Hittade även en liten filmsnutt på när Zarah hoppar 1.20m på honom. :)
 
 

Film från hoppträningen.

Bättre sent än aldrig, eller hur är det man säger?! Mycket linjer och enligt mig ganska svåra linjer, jag själv har ganska svårt för linjer med 3 samt 4 galoppsprång och det blir ju inte lättare när det är på böj. Men Salka gjorde allt perfekt och jag fick en väldigt bra känsla på alla linjer, hon stärker verkligen ens självförtroende den där lilla hästen. :) <3
 
Fick ta med en liten extra snutt i slutet när jag klappade henne eftersom i resten av filmen ser det ut som att jag inte ger henne något beröm alls, vilket jag gör hela tiden. Ja man är ju kanske lite töntig ibland och överdriven, men vill inte heller verka som att jag inte ger dom små liven någon kärlek. Hehe ;)
 
 
 
 

Frågor+Svar.

Anonym

Hur gick det på tävlingen? :)

 

Svar: Jag kan ju inte riktigt påstå att det var den bästa tävlingen jag varit med i.. Men såhär gick det iaf.

 

Salka var först med i en 1.10m. Framhoppningen var på ganska hårt grus och tävlingen var på ganska halt gräs. Därför fick man hoppa fram på grus med gräsbrodd, kanske inte riktigt någon favorit. Salka är ju inte den hetaste hästen och verkar vara ganska känslig för hårt underlag, inte så att hon stannar eller bråkar på något viss, men hon tar inte riktigt tag i hindren utan gör bara det man säger till henne.

 

Iaf så blev det lite mer fart på henne inne på banan, men vi fastnade lite i svängarna samtidigt som hon var ganska svårsvängd. Jag red ganska orytmiskt och såg mest långa distanser, men vågade inte släppa iväg henne allt för mycket på halt gräs, så det blev lite hög hand samt lite för mycket hand. Men Salka brydde sig inte speciellt mycket utan hon gjorde sitt jobb, tyvärr så föll en bom, kom lite nära in i kombinationen så frambommen på A-hindert föll. 4 fel.

 


Sen gick både Salka och Castro 1.20m. Började med Salka, hon kändes helt ok på framhoppningen och när jag kom in på banan så blev hon riktigt taggad och nästan lite stark, vilket resulterade i att jag fick rida i ett ganska högt tempo (fick ta bort ett galoppsprång mellan 1-2) och då ramlade någon bom. Men tyvärr så lyckades jag missa tre hinder, hoppade nr 9 istället för nr 6. Hehe Klantigt! Men hon hoppade riktigt riktigt fint på nr 9 iaf. ;) Känns väldigt bra att hon börjar suga tag i hinder och ta lite egna isiativ, nu skall hon bara bli lite snabbare i frambenen så blir det nog riktigt bra! :)

 

Mellan Castro och Salka var det 4 ekipage. Duktig som jag är så hade jag inte hunnit rida honom något innan och Castro är en häst som behöver kanske 30 ekipage uppvärmning, så nej jag red inte bra över huvud taget, red riktigt dåligt faktiskt! Var väldigt nära att Castro lackade ur på mig men snäll som han är så kämpade han vidare. Rev tyvärr in i kombinationen dock (jag och kombinationer...) 4 fel.

 


Sista klassen var en 1.30m där då enbart Castro hoppade. Såg nu till att verkligen rida fram honom ordentligt så han blev mjuk och fin, skuttade länge runt på krysset i en 8 volt. Vilket resulterade i mycket bättre språng och mycket bättre ridning, men trots att jag själv tycker att jag red honom bra så ramlade 3 bommar, och han rev med framhovarna denna gång. Så fruktansvärt surt att han inte kan lyfta 1cm till på hovarna, vet inte riktigt vad jag gör för fel. Sitter still med handen, har bra med ben och lägger honom helt okej på alla hinder, men nej han lyfter ändå inte.. 12 fel. 

 

 
 

 

jag hoppas innerligt att det är mig du menar och inte den lilla fluglorten längst till höger!!
hihi du är bäst <3

 

Svar: Oj trodde du jag menade dig? Gud vad pinsamt det blev helt plötsligt, jag menade ju att jag var den allra bästa vännen, asså det finns ju ingen som kommer upp till min nivå, så du borde känna dig lyckligt lottad att ha en sån vän som mig!

 

Hehe nej snarare tvärt om, jag är väldigt lyckligt lottad som har dig som vän! <3

 
 

 
 
Anonym

Du borde ju ha miljontals bilder på dig och alla dina hästar. Ändå tycker jag att du ofta lägger upp samma bilder?! :-p

 
 Svar: Hehe ja man har väl endel bilder på hästarna, men tyvärr så är det inte så många som är bra, jag försöker verkligen att inte lägga upp samma bilder hela tiden, men eftersom jag på många bilder har armbågarna rakt ut eller så hoppar Castro med kassa framben och dom bilderna har jag ingen lust att lägga upp, utan jag visar helt bara upp de bilder som jag tycker är något att visa, bilder som gör ganska bra "reklam" för mig och hästarna. Så därför blir det tyvärr lite samma bilder hela tiden. 
 
Men jag skall försöka förbättra mig och variera mer med korten, men man har ju sina små "guldkorn" som man gärna lägger upp lite för ofta kanske. ;)
 
Här kommer iaf en bild som jag nog aldrig lagt upp på denna blogg förut, från min och Castros allra första tävling. 1m och jag tyckte att alla hinder var gigantiskt stora. (Hade haft honom i 2 veckor här)
 
 

 
 
Emma Pettersson 

har en fråga :) vad skulle du sagt om en 13 flica/poljke kom och provred salka?haha skulle järna vilja rida henne och castro :) älskar dom otroligt mycket <3

 
Svar: (Har redan svarat på denna fråga till henne privat, men tänkte att det kanske är fler som undrar så jag svarar här också)
 
Alla som är intresserade av att köpa Salka får komma och provrida henne oavsett ålder. Hon är ingen komplicerad häst utan de flesta kan nog rida henne, visst hon har sina små ideer ibland (vilken häst har inte), men bara man vet om dom så är det inga problem. :) Hon kräver även ganska mycket ben och lätt hand om hon skall jobba rätt, men bara man klarar av det så är det som sagt nemas problemas! ;)
 
Jag är väldigt lyckligt lottat som fått chansen till att rida och tävla så pass fina hästar, älskar dom med ganska så mycket faktiskt! ;) <3
 
 
 
 

 
 
J

Vill du simma med delfiner kan jag rekommendera Egypten! Har hört att det ska va bra och inte så fasligt dyrt.

 
Svar: Tack så mycket för tipset, det skall vi kolla närmre på! :) 
 

 
Extramamma

Du Ronja, simma med delfiner kan man göra på Kolmården!!
Puss och kram!!

 
Svar: Är det sant? det hade jag då ingen aning om, hehe. Ja men det får väl helt enkelt bli en liten resa till Kolmården då helt enkelt! ;) 
 
Puss och Kram!!
 

 
Har sagt det förr och säger det igen, fortsätt att kommentera så bra som ni gjort nu. Jätte kul verkligen! Skall även försöka bli lite snabbare på att svara på era frågor! :) 
 
 

Lite irriterad blir man...

När jag blev "Bästa young rider" på Nationella meetinget här på Gotland i somras så fick jag ett presentkort på en hästbutik vid namn "Horsemeup.se" á 1000:-. Perfekt, nu kan jag införskaffa mig ett par lite dyrare framskydd utan att behöva lägga ut pengar själv. Men nja det ser inte så ljust ut för tillfället.
 
För det första så gick det inte att beställa när jag skrev in presentkoden vid beställningen. Hur mycket jag än lade i "varukorgen" så stod det att jag hade beställt varor för 0kr och att jag då inte kunde beställa... Hörde då av mig till butiken och då sa dom att deras webb-kille/tjej var på semester men att de kunde fixa orden åt mig ändå. Efter kanske två dagar fick jag hem en Beställnings bekräftelse där det stod att varan skulle komma efter 5-7 arbetsdagar.
 
När det hade gått ca 14 arbetsdagar och jag ännu inte fått min vara så hörde jag av mig igen och då fick jag till svar att de inte hade skydden hemma och att leverantörerna var på semester men att jag skulle få min vara om ca 1 vecka.
 
Men veckorna gick och fortfarande fick jag inte mina skydd. Hörde då av mig ännu en gång och frågade vart skydden tagit vägen. Dom sa att de skulle dubbelchecka och se vart de tagit vägen. Detta var för ca 2 veckor sedan.
 
I Måndags(?) skrev jag ännu en gång och frågade om de "hittat" skydden, men har ännu inte fått något svar.
 
Det har nu gått över 2 månader sen jag beställde mina skydd och ännu har de inte kommit, samtidigt som de är väldigt sega på att svara på ens mail och frågor...
 
Känns lite oseriöst och inte så service minded, eller är jag bara ett "undantag"(?) Är det någon mer som handlat från den här butiken? Har ni i så fall haft samma problem??
 
 

Tänker på er <3

Jävla skit vecka. Kanske inte för mig men för mina vänner. Två av mina vänner har denna vecka fått säga farväl till det vi älskar mest av allt, hästen! Hu!
 
Det gör så ont i en själv när man vet att sina vänner är ledsna. Tänker på er och sörjer med er! <3

Frågor+Svar. (Quando)

Anonym

du kan väl skriva ett par rader om din nya? det skulle vara kul att veta lite mer om honom!


Anonym
 

Q?


Anonym

Nu får ta faktiskt ta och berätta ordentligt om din nya häst :D Hur gick allt till, hur blev du med ännu en till häst hihi? Vad har den gjort, vem är den efter? Hur kom det sig att du köpte just den? Provridit andra? Berätta lite, jätteroligt ju, verkligen grattis till nya hästen :)


L

Quando? Berätta!


anonym...

köpt häst? ;)


EMMA

Har du köpt honom!?!? :D :D

 

Svar: Ja som de flesta nog förstått så har jag blivit med häst och att den hästens namn är Quando. ;) 

Det var absolut inte planerat och jag har inte sökt efter någon ny häst, utan det blev ett litet sk impulsköp. Hehe.

Nej men han har stått på tillridning/försäljning ute i Sproge hos familjen Strange där jag jobbar, så jag har ridit honom endel ända sen han var 3år och verkligen tyckt att det varit en riktigt trevlig liten unghäst. Men det har aldrig varit så att jag varit intresserad av att köpa honom förut då de skulle ha ganska mycket för honom.

Men eftersom han har en lös benbit i höger bakkota och pga att han kostar pengar varje månad ute hos Strange så ville han lite snabbt bli av med honom och sänkte då priset till hälften(?) (vet inte riktigt hur mycket de begärt innan) och jag får även betala av honom under en tid så jag behövde inte betala allt på en och samma gång, och detta kunde jag då inte tacka nej till och därför blev det så att jag råkade skaffa mig ytterligare en häst. ;)

Så jag har köpt honom (eller rättare sagt betalat endel) för helt egna pengar, precis som med Castro. Så dom två är bara mina. ;) Hehe

Quando är 4 år, e: Qalle ue: Amiral. Han har gått några 1m klasser iår. Han är en otroligt trevlig individ som nog sitter inne med endel kapacitet, både i hoppning och dressyr. Fin hoppteknik och han har även väldigt fint steg och är otroligt fin i munnen. Ja det var väl allt jag kan komma på för tillfället.

 

 
 

Extramamma

Bästa Q!!


 

FINA QUANDO!!

 

 


Sicken dag!

Regn, rusk och underbara hästar. Det är vad min dag har bestått av. :)

Åkte iväg till stallet imorse vid 6 någongång. Gjorde det vanliga alltså, släppte ut hästarna, gav dom mat, fyllde på vatten i hagarna, fixade kraft fodret samt mockade så mycket jag hann, som sagt det gamla vanliga.

Vid 8 åkte jag ut till Sproge och red 4 hästar samt  longerade/tömkörde en häst (vilket visade sig bli det mest ansträngande passet för dagen, hehe) Tur var så skötte sig de andra 4 hästarna sig utomordentligt! :)


Åkte sen hem igen och red Castro och Quando, lite snabba pass. Castro fick sig ett pass på "klöveråkern" och han fick minsann jobba lite idag, men han skötte sig otroligt bra fast han tyckte det var jobbigt! Stolt matte! ;)

Sen red jag och mamma bort till ängen på andra sidan vägen med Quando och Salka. Red ett litet kort tag och lillgrabben var helt otroligt fin, han är verkligen helt underbar att rida den där lilla hästen! :)


Sista hästen blev en vit häst vid namn Cloé. Hoppade henne för Gill vilket jag tycker gick helt okej. Har aldrig ridit henne förut men hon var iaf väldigt trevlig i munnen och fin på hinder. Så nästa Torsdag blir det samma visa och sen får vi se om det blir en liten klubbtävling den 7e. :)


Morgondagen ser ju ungefär likadan ut. Först till stallet vid 6 sen ut till Sproge, efter det rida Bea och sist men absolut inte minst rida alla mina Älskade små varelser. :)

Det går bra nu! ;)

 

HiHi

Många som undrar över mitt nya lilla underverk och jag lovar att så fort jag får lite tid över så skall jag skriva några rader om honom och hur allt gick till, kan ju avslöja redan nu att det absolut inte var planerat, men mer kommer inom kort, så håll ut! ;)
 
 
 
 
(Skall även svara på era andra frågor inom snar framtid!)

I'm back

Har precis kommit hem från stallet. Har hittills fixat allt som skall fixas i stallet och sen har jag även ridit castro och Älgen.
 
Skulle egentligen försöka mig på en tur i skogen med Älgen, men eftersom Quando så fint hade fixat till sitt täcke så det hängde lite fint, så vågade jag inte rida iväg om han skulle börja springa och snurra in sig så att han skadade sig, så därför fick det bli en väldigt kort tur bredvid ridbanan, eftersom ridbanan inte går att rida på nu när det kommit massa regn så fick jag rida runt på en plätt som kanske är 10*20m, om inte ännu mindre. Så därför fick det endast bli lite skritt+trav för hennes del idag.
 
 
 
 
Sen tog jag och Castro en tur på ängen på andra sidan vägen. Satan så fin han var idag, riktigt rolig att rida! Tänk vad mycket enklare och roligare det hade varit om han alltid kunde vara såhär lätt och fin att rida. ;) Haha
Tog bara ett ganska kort pass eftersom hans framben inte riktigt var lika slimmade som de brukar vara, antagligen pga att han står inne om nätterna nu på halm, blir nog lite hårt fast jag har ett tjockt lager. :S Jaja han är inte halt, varm eller reagerar på någon sena, så förhoppningsvis är det inget att oroa sig över. :)
 
 
 
 
Hade tänkt att rida Quando sen, ville inte göra det när jag var ensam och inte hade något klokt ställe att rida på. Så vi får se om mamma har lust att förlja med bort till ängen sen senare ikväll. Annars får både han och Salka vila idag. :)
 
Nej nu skall jag ta och äta lite frukost, hann inte med det imorse så jag får ta det nu istället helt enkelt, det funkar ju det med. ;) 
 
 
 

Dagens schema.

-Släppa ut Stina+Åsnan
 
-Fodra, släppa ut de andra hästarna
 
-Mocka 4 halmboxar (vilket tar en evighet) Samt fixa allt annat stallfix
 
-Rida 3-4 hästar
 
-Rida Bea
 
-Köpa mineraler
 
 
 
Dags att sätta fart!
 
 

Dagen.

Åkte ut imorse till djuren och gav dom mat, släppte ut samt mockade alla roliga halmboxar, gud vad jag älskar halm! Eller nej kanske inte så mycket. ;)
 
Vid typ 10(?) kom bästa vän ut till mig och vid ca 11 skjutsade jag in henne till Bilskolan där jag sedan hämtade henne ca 1h efter. sen gick vi runt i lite affärer, jag snyggast som vanligt med dubbla mjukisar, kläder som stinker häst, osminkad samt ganska otvättat hår, men det är sån jag är! ;)
 
Vid 4-5 någonstans åkte vi ut till stallet igen där hennes far plockade upp henne.
 
När vi sagt farväl så tog jag och mor första turen i skogen på Herr Castro och Fröken Älgen. Så idag var alltså premiärturen för mamma på Älgen sen hon (försökte) rida in henne. Hon var lite osmidig i avsittningarna de första gångerna hon skulle sitta upp på henne så Älgen vart lite sprallig vid uppsittningarna sen ett tag, vilket var anledningen till att jag tog över inridningsjobbet. ;) 
Iaf så verkade modern tycka hon var mycket trevlig att rida nu så jag måste väl ha gjort ett ganska bra jobb iaf. :)
 
Herr Castro var ganska så pigg och lite sprallig, några bocksprång på vägen hem i galopp, annars skötte han sig fint, lite stel som vanligt dock, men han vilade ju igår vilket gör honom ännu lite stelare samt spralligare. ;)
 
 
 
 
När grupp 1 var klar så tog vi en tur på Quando och Salka. De fick sig en liten kortare tur med enbart skritt+trav. Salka har gått ganska hårt de senaste dagarna så hon får tat lite lugnt nu några dagar och Quando har inte riktigt "kommit hem" ännu så även han får ta det lite lugnt. :)
 
 
 
 

Världens absolut bästa vän! <3


BRA dag!

Har haft en snudd på perfekt dag! Ridit enbart duktiga och fina hästar samt fått umgåtts med underbart folk, och den underbaraste av de allehopan är såklart världens bästa Sara!
 
Är dock helt slutkörd för tillfället så orkar inte göra mycket annat än sätta mig vid tven och käka lite chips samt fixa nyponen. Så därför skriver jag mer ingående om dagen imorgon. Nu får ni nöja er med två bilder på dagens allra finaste djur! ;)
 
 
 

Välkommen hem!


Färdig.

Har varit igång sen kl halv 10 i morse.
 
Har idag hunnit med att rida tre hästar, Bea, Castro och Salka. Alla tre skötte sig riktigt fint idag, speciellt Castro som verkligen var helt underbar! :)
 
Sen har jag och mor satt upp en ny hage till Q och även fixat lite med Älgens hage. Vi (eller rättare sagt jag) även halmat upp deras boxar och så har vi gjort lite annat småfix! :)
 
Imorgon är det hopptävling för Castro och Salkas del. 1.20-1.30m för Castro och 1.10-1.20m för Salka. Är dock lite små sur över att de skall ha sin tävling utomhus på gräs istället för att ha den inomhus när de har gotlands bästa underlag inne. Hela dagen idag har det regnat, och ja då är det väl inte speciellt kul att hoppa på en gräsplätt som redan är ganska kass, speciellt inte när man måste hoppa frampå en grusbana med ganska hårt underlag, inte speciellt kul att hoppa med gräsbrodd på det kanske... Finns ju en ganska stor skaderiskt när man gör det. Så jag förstår inte riktigt hur de tänker, men ja ja man får ta det som det är helt enkelt....
 
 
 
 

Kass!

Har varit fullkomligt kass på att uppdatera de senaste dagarna, eller iaf på att göra lite roligare inlägg. Men har jobbat endel och haft lite andra saker för mig så därför har bloggen blivit lite lidande. ;)
 
 
Idag har jag iaf hunnit med att rida en häst och den häst som fick den stora äran var hästen vid namn Castro. Red lite dressyr på banan idag, han var väl helt okej men inte jätte kul precis. Han skötte sig fint hela tiden och hade ingen tendens till att grina ihop, men han släpper inte bettet som jag vill. Men men det kommer väl snart än så länge är det ingen katastrof iaf. ;)
 
 
 
 
Eftersom Sara hade körlektion på morgonen så hämtade  jag upp henne när hon var klar och vad skall man ha vänner till om man inte kan utnytja dom?? ;) Iaf så fick hon rida lite på Salka medans jag red på Castro. :)
 
 
 
Så fort mamma kommer hem så skall vi nog åka till Bygg Max och köpa lite stolpar till hagar, eftersom både Älgen och Q skall flytta in till helgen (och även Stina+Åsnan inom kort) så måste vi smälla upp tre nya hagar lite snabbt sådär. Men det fixar jag och mamma på ett knyck! (Säger man så??)
 
Sen vid 16.30 skall jag rida lite på Bea (3åringen) och vid 19.30 är det "Travfest".
 
Så ungefär såhär ser väl min dag ut idag. Älgen fick förresten vila idag. Hon skötte sig så fint igår när jag red. :)

Snabbis.

Har lite småbråttom för tillfället då jag skall vara på travet 11.50 och sitter nu fullt ridklädd och luktar lite snusk. Så snabbt in i duschen, försöka snygga till sig och full fart iväg till jobbet.
 
Red Castro på "banan" idag, gick helt ok, han var lite stel och hängig, men inte allt för mycket och inte arg. Så det måste man ju ändå se som ett helt ok pass. ;)
 
 
Nej in i duschen med mig nu!!!
 
 

Today.

Uppe med tuppen idag då jag bkev inkallad till Dahrves och börjar jobba 13. Och innan dess skall jag hinna:
 
-Fixa Stina ´+ Lilleman
 
-Rida 1-2 hästar eller longera 1 utav dom
 
-Ridningen måste vara klar innan 11 då hovslagaren kommer till Castro.
 
-Hem, duscha, byta om, åka iväg.
 
 
Ja det är väl det jag skall göra såhär på förmiddagen samt eftermiddagen. :)
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Vad har du för benlindor bak på Salka när du hoppar? Mina glider bara

 

Svar: Oj nu var det ett tag sen jag hade lindor på mina hästar så kommer inte riktigt ihåg vilka som inte glider tyvärr. Men jag har iaf ett par fleece från John Whitaker som är riktigt bra (bild nedanför). Sen tror jag att de kombinarede lindorna som jag köpte från Börjes också sitter bra. Även ett par kombinerade från Equiline sitter riktigt bra, de har jag även haft i kanske 8(?)år och de fungerar fortfarande utmärkt! :)

 

För mig känns det som att fleecebandagen i största del sitter där de ska, kanske att de glider ner lite men inte speciellt mycket, sen är dom ju inte så praktiska när det är blött och skitigt ute. Men vid tort underlag så funkar dom fint. :)

 

Sen tycker jag att benlindor som inte glidit på Castro har hamnat nere i karleden när jag haft dom på Salka, så det kanske beror lite på hästen vad som passar eller inte passar.

 

(lite dålig bild på dom, men de sitter där de skall iaf och jag har nu kollat igenom alla bilder när jag har de lindorna och de har inte glidit ner en cm under banans gång) :)

 

 


 

 

Misan!

Du kunde ha köpt en bra häst istället för alla hjälmar ;)

 

Svar: Jag har ju blivit förbjuden att köpa en bra häst eftersom jag då hade 3-5 hästar som behövts stallats upp, men du kunde ju ha bytt Curt mot en bra häst istället. ;) Hehe

 

Bild från vår allra första tävling på fastlandet, min underbara lilla ponny! <3

 


 

 Anonym

Hur gick dressyrtävlingen?

 

Svar: Den gick väl helt okej, vi gjorde väl inte precis någon strålande uppvisning, lite småmissar här och var som tex fattade fel galopp och gick över till galopp i mellantraven.

På framridningen gjorde hon allt perfekt, men när vi kom in på banan så tappade vi lite bjudning samt fick inte samma fina rytm och gick i lite för låg form. Men hon gjorde sitt bästa iaf! :)


Jag är lite bortskämd med Stina där man endast behöver veta vägen så rider hon själv ihop 70% i de här klasserna, Salka behöver man rida lite mer på. ;)

 

 


 

A

Vilken av dina hästar tycker du bäst om? :-)

 

Svar: Om jag fick den här frågan för några månader så hade svaret varit självklart Cortino, min första egna ponny och den som alltid kommer betyda allra mest för mig! Men nu måste jag nog få säga att jag tycker om dom allehopan ungefär lika mycket. Alla är unika på sitt sätt och är charmiga på sina egna sätt. Alla mina hästar har en väldigt stor personlighet och tar plats, nästan lite för stor plats ibland. Men det tycker väl alla om sina egna hästar. ;)

 

 


 

 

Anonym

Hur känns det att ha en häst som ska säljas åt någon annan? Vill du att det ska komma en köpare snart eller vill du ha kvar henne? Rider du "dåligt" för att ingen ska vilja ha henne eller satsar du på vinst varje gång och ser ditt ridande som ett jobb? Hoppas du förstår hur jag tänker. Intresant att höra dina tankar kring detta.

 

Svar: Såhär ser jag det. Det är mitt "jobb" att få henne såld, jag måste då visa upp henne på allra bästa vis och göra bra reklam av henne. På tävlingar och träningar där det är andra människor som ser henne så måste jag alltid göra mitt allra bästa. Speciellt när man bor på en sån liten ö som jag gör där rykten sprids väldigt fort, då måste jag visa upp henne på ett bra sätt så att hon får bra rykte och så att fler blir intresserade utav henne. Så man har ju alltid ett ganska stort krav på sig att det skall gå bra. :)

 

För mig spelar det ingen roll om hon blir kvar länge, jag trivs verkligen med henne och hon blir bara roligare och roligare för varje vecka, speciellt när det gäller hoppningen. Men jag skulle aldrig kunna "hålla" henne för min egna skull, hennes ägare litar ju på mig att jag skall göra mitt "jobb" och då gör jag såklart det! :) Mamma är väldigt noggrann med att lägga ut annonser regelbundet och jag ser till så att det alltid finns färska filmer på henne som eventuella köpare kan se, eftersom hon inte var igång när jag fick henne så utvecklas hon hela tiden och då måste det finnas nya filmer. :)

 

Det här är något som jag skulle kunna tänka mig jobba med senare i livet, jag tycker det är kul med nya utmaningar och ju fler olika hästar man rider och tävlar, desto mer rutin får man och desto bättre ryttare blir man. :)

 

Men som sagt det blir ju tråkigt den dagen hon åker, men samtidigt är min hjärna inställd på att hon gör det en vacker dag och den dagen det händer så får jag ju bekräftat att jag skött mitt jobb! :)

 

 


 

 

Anonym

Ska du åka utomlands?

 

Svar: Ja jag och mormor hade tänkt ta en liten resa till varmare länder inom snar framtid om vi hittar något som passar. Antingen blir det denna vinter eller nästa vinter, men pass skall vi fixa nu iaf. :) Mitt lilla krav är ju att vi måste hitta något ställe där man kan simma med delfiner, något som jag har på min "Saker jag skall göra innan jag dör-lista". Så om vi inte hittar något passande nu så får det bli nästa år. Men iväg en vecka tillsammans skall vi iaf! :)

 

 


 

Tack för alla frågor som ni ställer, och jag hoppas jag lyckas svara på ett bra sätt! Fortsätt att bomba på med kommentarer, ju fler desto roligare! :D


HAPPY DAY!!!!!

 

Hemme.

Kom precis hem. Alla hästar som jag hållt på med idag har skött sig riktigt bra, speciellt lilla Älg-kon som inte tog ett enda steg korsgalopp eller bytte bak i avsaktningarna när jag tömkörde henne idag. I vanliga fall brukar hon inte vilja galoppera speciellt mycket och efter ett halvt varv så brukar hon byta till korsgalopp, men idag när hon fick massa beröm så ville hon inte sluta galoppera, eller rättare sagt hon fattade galopp precis eftar avsaktningarna. Lite söt är hon faktiskt ibland...
 
 
 
 
Imorgon skall man fixa pass, leka med Sara och rida sina egna hästar, annars är det nog inte mycket annat som står på schemat. :)
 
Nu skall jag gå vidare till tven, om ni nu undrade vad jag skulle göra härnäst! ;)

Dagens planering.

-kl 9: Ut till Stina+Lillen och fixa allt där
 
-ca kl 10: Ut till de andra djuren och rida 2-3 st samt fixa allt annat.
 
-kl 16: Rida en tur i skogen på Obelix
 
-kl 17.30: Rida 3 åringen
 
Efter det skall jag fodra alla små djur.
 
Ja det är väl ungefär såhär min dag ser ut, en vanlig dag i Ronjas liv helt enkelt. Skall även försöka svara på era frågor om jag finner tid till det. :)
 
 
LillBIFFEN!

Från stallet till stallet.

Har varit ute och ridit Castro redan, och han gick mycket fint idag!! Skulle egentligen rida Älgen också, men hann inte riktigt.
 
Skall nu vidare till 3åringen och sen skall vi visa Salka för en eventuell köpare. Och om jag hinner skall Älgen också få sig en tur.
 
 
Skall även försöka svara på alla era frågor inom kort! :) :)
 
 
Nej på med byxor och sen dra vidare. :)
 
 

Film 1.10m 4 fel.


Silikaten 1.20m Salka 8 Fel.

Första rivet var pga att jag tappade ytterbogen och bjudningen i svängen, samma sak till kombinationen, men då hinner hon dock upp med sina små tassar. Underlaget var verkligen hemskt så hon hoppade mycket sämre inne på banan än på framhoppningen, samma sak med Castro. Men hon gjorde sitt jobb iaf, hon har ju trots allt bara gått 3st 1.20m i sitt liv. :)
 
 
 

Liten film på Älg-kon.

Körde in Älgen till ridhuset efter dressyrtävlingen idag. Underlagen på "ridbanan" hemma är halt och tråkigt nu, vilket inte känns så jätte kul att rida en 3 åring som har stora problem med sin galopp på. Så därför fick hon den stora lyxen att komma till ett fast och fint underlag. :)
 
Hon är faktiskt riktigt trevlig att trava runt på, böjer självmant på halsen och man har bara ett lätt stöd i handen hela tiden. Sen är hon lite små lat så om man slutar skänkla för en sekund så tvärnitar hon, haha.
 
Dock så har hon som sagt väldigt jobbigt i galoppen (vilket jag inte tog med på filmen), byter väldigt lätt till korsgalopp och har en väldigt kantig galopp, men små stunder när man tömkört henne (innan sommaren) så har hon kunnat få en ganska trevlig och rund galopp, så det finns nog där långt inne någonstans. Hon är ju som sagt bara tre år.
 
Tyvärr så verkar hon vara riktigt värdelös på att hoppa, så det får nog bli en liten dressyrfjolla utav henne. Haha
 
 
 

Om man skulle ta och duscha kanske??

Skall hem till familjen Strange och gluffsa i mig kräftor, och nu kommer man till den stora frågan, skall man duscha eller skall man lukta snusk, hmm det är svårt det där, de är ju vana med att jag inte doftar hallon när jag vanligtvis är hemma hos dem, men man kanske skall fixa till sig lite när man skall på middag, vilken beslutsångest!!
 
 
Skämtosido, skall iväg en snabbis och rädda alla djur från vattnet, och sen hem för att duscha och försöka snygga till sig lite. ;)
 
 

Same same but different.

Dagen blir nästan exakt som igår, alltså ut till Stina och sen vidare för att rida de andra kräakturen, skillnaden är väl att det blir tre ridna idag dock, så jag kommer väl hem 1 timme senare än igår. haha men annars är det ganska same same.
 
Skriver sen när jag gjort dagen uppgifter.
 
 



Back to where it all started..

Den nya
 

Kan ni tänka er, äntligen har jag funnit en optimal ersättare till min gamla älskling som krossades av ett träd för över ett år sedan. Jag har länge sökt och försökt hitta en annan som kunnat ta dennas plats, jag vet inte hur många 1000 lappar som jag fått offra, men ändå har jag aldrig riktigt funnit den rätta. Men nu kan jag äntligen sluta söka, ta ett djupt andetag och börja njuta av livet!
 
 
Den gamla
 

I'm happy now!
 

Torsdag.

Skall så fort jag skrivit klart detta inlägget åka iväg till hästarna, först till Stina och Lillen och göra det vanliga där, sen ut till de andra tre och rida iaf två stycken idag, tror att Älg-kon får vila faktiskt.
 
Ikväll blir det hopplektion på Obelix vilket skall bli mycket spännande, det var ju ett ganska bra tag sen man hoppade den lilla filuren. :) :)
 
Annars händer väl inte mycket idag, skall försöka komma ihåg att spela in "Once apon a time" så jag inte missar det även denna gång. Räcker att jag missade "Bonde söker fru" igår. ;)
 
 

Film från träningen.

Här kommer filmen från träningen i Måndags, de första övningarna tog ganska mycket på hennes krafter eftersom hon har ganska svårt med galoppen i snäva svängar, men hon kämpade på och tappade ingen bjudning över huvud taget, snarare tvärt om så var hon riktigt pigg och stark emellanåt, dock blev hon lite flack i sprången och sen red jag ganska orytmiskt också. Men hon är fin, och blir bara finare och finare! :D
 
 
 
 

En gång filmfixare, alltid en filmfixare.

Har precis gjort klart filmen på Salka från Måndagens hoppträning. Så nu är det bara uppladdningarna som kvarstår, sen skall jag även få upp hennes rundor från helgen. :)
 
 

Ibland har man problem.

Har länge sagt att jag skall hålla i mina pengar och inte köpa något mer på ett tag, men som ni kanske har märkt så har det inte gått speciellt bra...
 
Har en väst á 1200:- som jag beställt och skall betala, har även beställt schabrak+pannband á ca 800:- för länge sen som inte kommit ännu, och sen har jag ju beställt mina skydd som jag väntat på ett ganska bra tag nu och där går det några hundralappar.
 
Sen har jag precis köpt en hjälm för 1000:- som jag skall hämta ut idag, och inte för så länge sedan så köpte jag en tröja för 1000:- och lite annat småfix till stallet mm.
 
Jag är även inne på att köpa ett Back on Track Ländtäcke samt Nättäcke till min häst inom snar framtid och det går på ca 2800:- tillsammans, om inte ännu mera.
 
Mina 21 000:- som jag hade för inte så länge sen på kortet har snabbt gått ner till 14 000:- och då har jag som sagt inte betalat allt som skall betalas ännu... Hmm hur skall detta sluta, Lyxfällan kanske??
 
Nej efter allt detta är inköpt samt betalt så skall jag då inte öppna plånboken förrens årets slut. Iaf när det gäller "onödiga" saker. Mat till hästarna samt skoningar och sånt måste man ju betala dock.
 
 
 
(Gammal bild)
 

Frågor+Svar.

Annie

Hur länge ska du ha kvar Salka?

 

Svar: Dealen är att jag skall ha henne tills hon blir såld, så det är väl på en ganska obestämd tid. :)

 

 

 

maya

Du vill ha Charlsan, bästa hopponnyn ever!:)

 

Svar: Om hon vore 20-30cm högre så hade jag inte tvekat en sekund. ;)

 

Hej, måste fråga, var kommer din rosa kavaj ifrån?? :)

 

Svar: Jag har köpt den på H&M, de har fått in massor med olika kavajer i olika färger som även passar som tävlingskavajer, det enda man måste göra är att sy på en extra knapp då kavajen är ganska urringad, men det följer med en extra knapp så man behöver inte byta ut alla.  :)

 

 

 

Anonym
 
Du eller hästen? :-p
 
Svar: Jag såklart! Hehe Nej i detta fall var det faktiskt hästen jag menade, annars brukar det vara mig själv. ;)
 
 
 
 
Emma

Vad är det för treåring?

 

Svar: Den heter Beatrix och är ue. Briar. En söt liten brun pålle på kanske 1.60m(?). :)
 
 
 
 
Anonym

Hur gick dressyrtävlingen?

 

Svar: Det gick väl inte speciellt bra. Jag råkade pressa henne lite för mycket på framridningen då jag ville ha upp och ihop hennes form lite, hon går ju gärna lite lång och låg. Samtidigt som jag hon irriterade sig på mina sporrar, tog dom som jag har när jag hoppar. Så hon exploderade lite i några övergångar samt längningar, men när hon inte gjorde det så var hon finare än vad hon någonsin varit. Poängen gick mellan 3or och 7or, så om hon inte hade blivit irriterad på mig så hade hon nog fått uppåt 70%. :) Det är ju trots allt djur med egna åsikter vi sitter på och inte maskiner. ;)

 

 

Fia

Oj va han har växt!
Va fin han har blivit! :) 

 

Svar: Ja den lille fjanten har vuxit och blivit ett riktigt kralligt litet monster. ;) Haha Det börjar bli lite svårt att snutta när morsan hans är en liten plutt. ;) 

 

 

 Jag har sagt det förr och säger det igen, verkligen jätte kul att ni kommenterar samt ställer lite frågor, det blir så himla mycket roligare när man får lite respons på det man håller på med. ;) Fortsätt så. ;)

 

 

 
 
 
 

 


Ibland är man bara för bra!

Har nu fixat i stort sett allt med hästarna och ridit de tre som skulle ridas, det enda som är kvar nu är kvällsfodringen, vilket känns lite tidigt att ge när klockan inte ens är 2. ;)
 
Tog först en tur på Castro på ridbanan och han var faktiskt väldigt fin idag, han var även lika fin igår, så tydligen behövde han en kass två dagars tävling för att mjuka upp sin gamla stela kropp. ;)
Tränade mycket bomarbete idag, innehållande 5m volter samt en böjd linje på 5-6 galoppsprång. Som sagt var han väldigt fin och gjorde allt mycket bra idag. :)
 
 
 
 
Salka fick även hon ett dressyrpass+bompass på banan idag. Testade att sätta på en graman på henne och se om hon kom upp lite mer i formen med hjälp av den, och jag måste få säga att den hjälpte henne väldigt mycket, hon fick en helt annan form, släppte bettet och blev mycket rakare, men hon har ju fortfarande lite problem med att sätta under sina långa bakben, men det kommer nog. :)
 
Red på samma linje som på Castro, men skippade 5m volten eftersom hon inte ännu orkar gå på så små volter, vi tar en sak i taget. ;) Hon var lite små lat idag, men lyssnar dock mycket bättre på mina skänklar nu även utan sporrar, (har bara sporrar på hoppträning samt tävling.) :)
 
 
 
 
Sist ut var Älg-kon, även hon fick sig ett pass på banan och även hon fick ta sig över lite bommar samt lite små hinder. Hon skötte sig helt okej.
 
 
 
 
Nu är det alltså bara två hästar kvar för dagen och sen skall jag ut till min bästa vän! :):)

Dagens "schema"

Skall så fort jag bytt om och fått i mig någonting att äta, åka ut till Stina och den lilla och släppa ut dom samt mocka och fixa mat mm.
 
Sen skall jag direkt ut till de andra 3 och rida allehopan. Samt fixa mat osv.
 
Vid 16.30 skall jag rida Obelix och efter det skall jag jobba treåringen.
 
När allt det är klart så skall alla hästar in och få mat, sen drar jag vidare hem till Sara!!! :D
 
 

Fysatan så fin hon börjar bli.

Trots en ryttare som klantar lite så sköter hon sig utomordentligt, för varje hoppträning som går så överraskar hon mig med sin kapacitet. Film kommer senare!
 

Nytt försök.

Den förra filmen blev bilden så konstig på, så här kommer en ny lite bättre. ;)
 
 

Min lilla buse!

 
Om det är någon som känner sig sugen att rida in denna krabat om typ 2.5år så är det bara att säga till, för jag tror då inte jag vågar. ;) haha
 
 
 
Jag måste ju få säga att Stina är en ganska tålmodig moder, hästen som i stort sett inte tolererar något rör inte ens på ett öra när hennes son klättrar och sparkar henne i huvudet. Haha

Fixar film

Har precis gjort en liten film på Lillen som inom kort kommer upp här. Lite småkul sådär. ;) Lillåsnan, som inte längre ser lika åsnig(?) ut längre. ;) <3
 
 

Fuck.

Idag gjorde du mig fruktansvärt besviken, ibland undrar man varför man ens kämpar när man ändå inte får något tillbaka....
 
 

Mitt Hjärta!

 
 
 
 
 
 
 

Önska oss lycka till.

 

Taggar.

Sitter och ser på lite filmer på mina djur och taggar lite till morgondagen. Lite ändringar har skett och jag har bestämt att även Castro skall få gå en klass i morgon (1.20m). Han har varit lite små grinig på sista tiden så därför tänkte jag testa honom lite innan DMet (som är på Söndagen) Och visst den lilla herren kan gå asbra ena dagen och sen dagen efter strejka, eller tvärt om, så egentligen kan man väl inte testa honom på det sättet kanske. Men men.
 
Det som är lite konstigt på sista tiden är att han har kunnat bråka i markarbetet när man pressat honom lite för mycket, men så fort jag börjat rulla runt över stegen så har han blivit jätte glad och fin, vilket är lite udda eftersom det brukar kunna bli värre när man börjar hoppa lite. Jaja han är ju lite knäpp den där röda, men det är väl därför man tycker om honom så pass mycket som man gör. ;) <3
 
 
 
 
 
 

Grattis på namnsdagen! <3

Saknar dig så otroligt mycket varje dag!! <3 <3
 
 
 
 

Hästarna.

Castro
 

Onsdag: Tömkörde honom på "banan", eftersom jag glömde pisken så var Castro latare än lat och gick knappt framåt, men ändå ganska fin och faktiskt så måste jag få säga att han är väldigt snygg att se på för tillfället, riktigt blank i pälsen och ganska snyggt musklad, han är ju trots allt 50% fullblod så någon riktig biff blir han ju aldrig tyvärr. 
 
 
Torsdag: Red honom på banan en sväng, emellanåt var han riktigt fin, men han släpper fortfarande inte riktigt till så mycket som jag vill, han var ju så fruktansvärt fin där ett tag, men den tiden är tydligen förbi.. Nej men det blir nog bättre snart. Tydligen så  ser han iaf väldigt fin ut (enligt modern min) men man vill ju helst att han skall kännas lika fin också. ;)
 
 
Fredag: Idag blir det en tur på banan igen, tävling på Söndag så då måste han mjukas upp lite extra nu några dagar innan, så vi får hoppas på att han släpper till fram till Söndag iaf. ;)
 
 
 
 
Salka
 

Onsdag: Tömkörde henne på banan för första gången och hon gick faktiskt väldigt fint. När man tömkör så får de ju jobba själva och behöver inte ha någon klump på ryggen som ibland kanske försvårar jobbet för dom. Lite lat var hon väl, men det är hon ju alltid, hon är en liten bekväm dam den där. ;) Men hon jobbade väldigt bra och fick en ganska rund och fin galopp. :)
 
Torsdag: Tömkörde henne även denna dag och nu gick hon ytterligare lite bättre. Fick en riktigt fin och rund galopp med bakbenen under sig och kom upp litelite i formen, hon vill ju gärna vara lite låg och öppen i sin form. :)
 
Fredag: Eftersom det är tävling i morgon så skall hon få gå en liten kort tur på banan, bara känna igenom henne lite och verkligen få till ställningen åt båda hållen, samt kanske småskutta lite över stegen. :)
 
 
 
 
Älgkon
 

Onsdag: Vilade
 
Torsdag: Tömkörde henne för första gången, eller förut har jag bara tömkört henne med sadel på. Hon var riktigt duktig och jobbade fint i form. Har ganska mycket problem i galoppen, men i traven ser hon riktigt trevlig ut faktiskt! Eftersom hon bara är 3år och aldrig gjort detta förut så tog jag ett väldigt kort pass och bara väldigt lite galopp. :)
 
Fredag: Har ännu inte riktigt bestämt mig om jag skall rida henne eller tömköra idag också. Vi får helt enkelt se hur det blir. :)
 
 
 
 
Förut har jag alltid tänkt att tömköra det gör man när man är lat och inte orkar rida och ger igentligen inte så mycket för hästen. Men jag tror nog att det är bättre och mer ansträngande arbete än vad jag förut har trott. Om inte annat så får hästarna arbeta mer med sig själva.
Om inte annat så får man se dom arbeta från marken, och det är ju inte speciellt ofta det händer eftersom man alltid sitter uppe på ryggen. ;)
Jag fick faktiskt en positiv syn på alla mina hästar nu när jag tömkört dom, de är faktiskt ganska så snygga allehopan, Salka är verkligen i perfekt hull nu och riktigt snyggt musklad, Castro är så snyggt musklad som han kan vara och även han i perfekt hull, och Älgen är faktiskt inte så ful när hon väl kommer ner i form och jobbar klokt, sen är hon fortfarande lite för tunn och kantig, men hon är ju trots allt bara 3år. :)
 
 
Nej nu får jag ta och sluta skriva och åka till stallet istället!
 
 
 

En liten dröm jag har...

Jag har alltid fasionerats av delfiner och innan jag dör så måste jag någongång ha träffat dom på nära håll. Så nu när jag och mormor skall utomlands inom kort så skall vi försöka komma till något ställe där det finns delfiner som jag kan få leka med. Tänk vad underbart det hade varit!
 
 

De är ju bara för underbart vackra!!! Nästan i samma klass som hästarna. ;)

Skillnad.

Satt och kollade på lite "gamla" filmer på Salka från när jag precis hade fått hem henne. Man vågar väl säga att det har hänt lite under dessa 4-5(?) månaderna som jag haft henne. :)
 
 
 

Dagen.

Skall snart ut till stallet och släppa ut Stina och Lillen, och sen vidare till de andra djuren och rida helst 3st men iaf två stycken måste jag hinna med.
 
Vid 14 börjar jag på Dahrves och skall jobba tills 18, och efter det skall jag rida en pålle där ute, för att sen åka vidare till skrubbs och jobba treåringen. :)
 
Trodde att jag nästan skulle vara helt ledig denna vecka, men som tur är så har jag fått lite jobb även denna vecka. Mycket bra Mycket bra! :)
 
Nej om man skulle ta och klä på sig och sen dra iväg illa kvickt!
 
(Har även lyckats köpa en ny hjälm, jag som skulle hålla i mina pengar....)
 
 
Världens finaste dressyrtant! <3
 

Hoppträning Salka 3e September 2012

 

Fixar film

Har precis gjort klart filmen på Salka från gårdagens hoppträning, så nu skall den bara göras till filmfil och sen upp på youtube, och när det är klart så kommer den upp här. :)
 
 

Den röda springaren.

 
 
 
 
 
Lite bilder tagna efter gårdagens ridpass, och nej det är inte speciellt ofta jag rider utan hjälm utan det händer bara någongång i bland och för tillfället enbart på Castro.
 
Har även på mig min nya tjocktröja från Kingsland, vilket måste vara ett av mina bästa köp hittills, helt underbart skön och varm och framför allt mysig, och snygg såklart. Den har många egenskaper helt enkelt. ;) Rekomenderas skarpt!
 

Nej nu skall jag in och snylta lite frukost av gammeltanten i huset bredvid. (Mormor alltså) ;)
 
 

Underbart.

Idag har det då enbart varit + på hästsidan. Fy satan vilka fina hästar man har!
 
Castro fick gå ett dressyrpass på banan, och idag kunde han hålla sig på alla fyra och hade inte bara backen i som igår. Visst han var inte så där jätte fin som han kan vara, men ändå rätt så fin ändå. ;)
 
Sen var det hoppträning på Salka, och fy satan (ursäkta språket) vad underbart fin hon var. Hoppade en bana på 1.20m-1.25m och flög över lätt som en plätt och var riktigt rolig att rida, sög tag i hindren och ja allt kändes verkligen hur bra som helst. :D Sen red jag kanske inte superduperbra idag, men det gör inget när hästen klarar av det mesta själv. ;)
 
Film kommer senare, imorgon alltså! ;)
 
 

What to do.

Har varit ute hos Stina och Lilleman nu på morgonen och släppt ut dom samt gosat lite med den lilla i hagen ett (vilket jag trodde var) litet tag, men visade sig senare vara någon timme eftersom jag inte kom hem förens lite innan 12 (åkte ut vid 9)
 
Mockade ut två kärror från deras box eftersom de skall städa stallet, väntar nu på mormodern att hon skall komma hem från sin promenad så att vi kan åka ut dit igen så jag får hjälp med en liten grej. :)
 
Vid ca 4 skall jag jobba 3åringen och sen ut till mina andra hästar och rida en sväng på Castro innan Salkas hopplektion.
 
Så detta är vad som står på min "What to do"-lista idag.
 
Nu kom tant hem, så nu bär det av mot stallet igen. :)
 
 
Min vackra lilla åsna! <3

Blandad kompott.

Båda Bu och Bä med denna dag, hästarna står verkligen på - sidan idag, men resterande saker har varit lite halvt på +, men nej jag kan ju inte kalla detta en superdag precis, och just därför skall jag nu lägga mig i soffan och tycka lite halvt synd om mig själv...
 
 

Pigg som en lärka.


Klockan är 9 och jag har hittills hunnit med att fodra, släppa ut, mocka, fyllt på vatten, samt lite annat fix ute hos familjen Strange, kört bil i kanske 1h, fodrat och släppt ut Stina och Lilleman.
 
Ganska duktigt om jag själv får säga det. ;)
 
Nu skall jag ta det lite små chill i någon timme, 1-2 kanske, sen skall jag vidare ut till stallet och rida Castro innan dressyrtävlingen på Salka. Och sen vid 17 börjar jag jobba på Travet, så även denna dag händer det lite saker i Ronja Håkanssons liv. ;)
 
 

Lördag.

Har precis kommit hem från alla dagens äventyr, eller nej inte alla det är trots allt ett kvar. :)
 
Har hittills ridit båda Castro och Salka, båda fick ett ganska lugnt dressyrpass och båda gick helt okej, dock inte så bra som de kan gå..
 
Sen har jag även ridit Lillemors 3åring (Travare) som jag och mamma håller på att rida in. (Inte samma häst som jag hållt på med denne vecka)
Idag tog vi en liten tur i skogen i skritt, vilket hon gjorde bra, lite små bakis och sprattlig, men jag överlevde iaf. ;) haha
 
 
Nu skall jag kissa, duscha, äta något och sen åka videre ut till Sproge och kommer hem igen i morgonbitti.
Imorgon står det även dressyrtävling på mitt och Salkas schema, en Lb:2. Och så skall vi väl även försöka få upp boxarna i det "nya" stallet.
 
 
 

RSS 2.0