Liten film på Binge


Fina hästarna.

Idag har Quando och Älgen fått hoppträna för Ninna, för Älgens del så var det första hoppträningen sen klantmajan skadade sig, så snart är vi nog igång på riktigt igen, lagom tills alla tävlingar är slut för året... 
 
 
Först ut var Quando. Jag vet inte riktigt vad det var med han idag, men han var pigg, väldigt pigg, nästan lite för pigg... Men eftersom han alltid förut varit en liten latmask som sniglat sig fram till hindren och nog mestadels hoppat enbart pga att han inte förstått att man kan stanna, vilket inte är något jag tänker berätta för han heller, så får jag egentligen inte klaga, jag vill ju att han skall tycka detta är det bästa som finns, osvosvosv, men det kan väl inte vara allt för mycket begät att han kanske kan iaf lyssna liiiite på vad hon där uppe har att säga, eller är jag alldeles för sträng nu?! 
 
Men nej idag såg det absolut inte vackert ut, fick han alldeles för mycket i handen fram till hindren vilket gjorde att han drog lika mycket och kom då för nära på många språng, men som tur var så blev det lite bättre på slutet, och dra mig baklänges vilka jävla språng han får till ibland, han flyger och ehm jag flyger ännu mera.. men lite lydnad på detta och en lite mer stabil ryttare så kanske detta kan bli bra tillslut! 
 
 
 
 
Lilla Älgen skötte sig i stort sätt exemplariskt, det sk A-barnet i henne kom nämligen fram idag, och hon verkar ha saknat detta ganska mycket också. Självklart så kunde vi inte hålla galoppen klokt speciellt ofta, men ändå bättre än vad jag väntat mig, men hon bjöd fint på alla hinder, hoppade allt som hon skulle och hoppade fint, trots att hon bara fick hoppa lågt. Så nu får vi hålla tummarna att hon kan hålla sig ifrån att skada sig nu ett bra tag, typ förevigt(?!), neb hon lär väl hitta på något snart igen trots att hon går lindad i bubbelplast och bomull dygnet runt, jävla klanthäst! 
 
 
 

Duktig Binge

Igår fick Binge komma iväg och studsa lite på en Pay and Jump på WRK. Eftersom jag bara hoppat han klokt en gång så tog jag bara en liten runda på 70cm, mest för att se hur han beter sig på "tävling", eftesom han egentligen inte riktigt är tillräckligt igång för att "tävla" ännu, men jag kände att jag var tvungen att testa han en gång innan han får gå på riktig tävling den 15e.
 
Han skötte sig riktigt bra och var lugn hela tiden, i transporten, på framridningen, framhoppningen och framför allt inne på banan. Var ospänd, otittig och lyssnade bra på mig, och felfritt gick han också. Nemas problemas. 
 
Film kommer upp så fort jag lyckats fått upp den på youtube. :) 
 
 

Full rulle

Har haft fullt upp dagstid och somnat vid 20 död som en påkörd utter. Haha mitt kropp och huvud är inte van med sånna här ansträngningar. ;) 
 
Men hittills har det gått bra iaf. Alla hästar lever fortfarande, eller ja de gjorde iaf det när jag kvällsfodrade förut. 
 
Hästarna har varit fina att rida allehopan, förutom mina djävulsdjur, Älgen har hamnat i någon trotsålder, Quando är lat och tung och Stina är stel då hon gått lite mindre än vad hon brukar, har inte kunnat motionera djuren när jag jobbat i stan 3 dagar, nämligen, och det klarade hon då inte av. Men ja Strange hästarna är fina iaf. 
 
Imorgon är sista dagen för mig här ute. Så då skall så många hästar som möjligt ridas, 9st är väl rekordet hittills. Sen skall även stallet och huset fixas lite. osvosvosv. 
 
 
Nej nu skall jag trycka i mig massa nötter och sen försöka hålla mig vaken genom hela idol! ;) 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Kommer han hem snart?

 

Svar: Jadu den som det vet, haha. Nej men han får bo där ute så länge dom vill ha kvar han! De behöver ju sällskap till sin så sålänge han är kvar hos dom så kommer nog Lillen (eller Cooling som dom kallar han) också vara kvar. Han stortrivs och har det nog bättre där än vad han har hos oss. Så han kommer när han kommer, vi har ingen brådska, visst saknar man han här hemma, men när man vet hur bra han har det så tänker vi inte hämta han förens de vill bli av med han. ;) 

 

 

 


Dag 1

 
 
Jag fick frågan om jag inte kunde skriva om de dåliga tävlingarna också och inte bara de bra. Och självklart kan jag det, det gör jag också, men om jag är på ickeblogghumör veckan då jag gör en dålig tävling så kommer resultaten automatiskt inte upp här, finns många bra jag inte skrivit om heller, pga denna anledning. 
 
Idag till exempel så körde Quando ett helt eget rejs inne på banan. Gick från 3or till 8or. Han skulle verkligen kunna göra allt perfekt, men han fattar inte riktigt grejen ännu, varför i helvete skall man anstränga sig och göra rätt när man vet att matte inte kan säga till en inne på banan?! Då är det ju så mycket enklare och roligare att göra precis som man själv vill, för en gångs skull. Haha knäppa jobbiga häst.....! 
 
 
 
 
Stina la mest uppmärksamhet åt alla flugor som svävade runt hennes mule, så till första klassen gick det knappt att rida fram henne, öronen stod rakt ut och huvudet ruskades runt i stort sett varje sekund. Hon är så fruktansvärt känslig mot kryp. 
 
Hon var bättre inne på banan dock, men inte speciellt avslappnad dock. Så procenten blev inte så bra, 65?!, men med tanke på hur hon var på framridningen så är jag ändå nöjd. 
 
Till nästa klass, Mvs C, så var hon mycket bättre redan på framridningen, så jag gick in med en väldigt bra känsla. Även under programmet så skötte hon sig perfekt, dock misslyckades vi som vanligt med ryggningen och de enkla bytena, men annars är jag väldigt nöjd med oss, eller ja förutom att jag red fel i sista förvända galoppen, men vad gör väl det, känslan som jag kom ut med var iaf väldigt bra och jag var stolt och nöjd över oss båda. Och faktiskt så ledde våran ritt till vinst, min älskade fina ponny!! <3 
 
 
 
 
 
 
Så det där var min tävlingsdag. Sen direkt efter tävlingen så åkte vi ut till Sproge, där jag packade ut allt, fixade boxarna till mina fina, motionerade 4 hästar, tog in och fodrade alla och nu ligger jag halvdöd i soffan framför tven med en kissekatt i famnen. Förstår inte hur jag kunde bli såhär trött efter denna dag, det får en att undra hur jag kommer vara imorgon när jag skall försöka klämma in så många som möjligt av 14 hästar, samt fixa stall osv osv. Jag är löjligt klen ibland, men efter denna vecka så kommer jag vara biff, vänta och se!! ;) 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Har du tävlat något på sista tiden? 

 

Svar: Visst fan har jag det, just nu är det tävlingar varje helt känns det som, eller iaf något speciellt med hästarna varje helg, Quando får numera aldrig ta det lugnt. Men sen att det gått rent åt helvete när jag tävlat gör det lite tråkigare, eller nej nu överdrev jag kanske lite, Quando har faktiskt känts fin i hoppningen trots att bommar ramlar lite hela tiden, men han är ju bara bebis, lätt att glömma bort det ibland bara. Iaf så gjorde han två extremt fina språng på framhoppningen förra helgen, vilka jag kan leva länge på, han kan, vi skall bara kunna tillsammans! 

 

Så nej jag har inga fina resultat att komma med, men det känns ändå som att vi tar oss framåt, sakta men säkert! 

 

 Se på den där blicken, 19år och älskar detta lika mycket fortfarande, bockade 2 varv runt framhoppningen efter varje språng på oxern, mitt lyckopiller!  

 


Binge Bus

Efter sin lilla volt över boxväggen så fick lilla Binge ta ledigt ett tag men nu är han igång igen, gubbmagen är numera borta, men mycket muskler måste byggas, men det skall väl inte vara allt för svårt får man hoppas. 
 
Idag fick han ett pass på banan och han skötte sig snudd på exemplariskt, med tanke på hans förutsättningar såklart. 
 
Så den som är intresserad utav en fin, kanske lite halvdryg häst är välkommen att höra av sig till mig - 0737416707
 
 
Titta vad fin han är! Fina BingeGrusBus!
 
 

Resterande 4-benta djur på vår gård har även dom fått motionera idag, Quando och Stina fick sig ett varsitt dressyrpass på banan, med la me på ryggen, och sen fick Herr Gammal och Fru Älg en tur i skogen med mig och moder, och alla var fina idag, Quando kanske lite halvlat sådär, men man kan ju inte vara på topp varje dag, bevisligen. ;P 
 
 
 
 
 
Imorgon nalkas dressyrtävling... Med båda mina... Men något kul är att jag lyckats tvinga Sara att hoppa in i vårt lag, så imorgon är jag inte ensam om att bocka framför dommaren, moahahah!! 
 
Sen efter det så åker jag ut med tre hästar till Sproge och bor där i 1 vecka, 15 hästar, 3 katter och två hundar kommer lilla jag ha ansvar över, 7-8 hästar högst upp på ridprioritetslistan, 3-5 hästar som inte mår dåligt av att få röra på sig och 2 hästar som jag kan rida om jag är självmordsbenägen, så ja jag kommer ha fullt upp, och om jag har vädret på min sida så kommer jag att älska det, men om det blir som sist då det vart snöstorm och strömavbrott när jag var helt själv mitt i stallet med en död mobil så jag hade ingen lampa, tror dock att det hängde en fet jävla lampa på väggen i stallet, men den hittade jag såklart inte då.. Och sen precis innan hållt på att frontalkrocka med bilen påvägen ut dit och var redan allmänt rädd, så kanske jag inte älskar det lika mycket. Men så länge jag lyckas hålla liv i alla djur (hur fan jag nu skall lyckas med det) så är jag glad. Denna gång skall jag även försöka undvika att hitta hingsten i fel hage, det var lite jobbigt sist också. 
 
Annars brukar faktiskt Sproge hästarna sköta sig helt okej när jag är the boss på gården, oftast är de på rätt sida av staketet och än har de hållt sig hela när jag varit där, så peppar peppar, eller så blir det total kalabalik denna gång bara för det.. Usch, nej jag får helt enkelt fjäska med morötter och muta dom till att sköta sig denna gång också, be till Gud osvosv. ;) 
 
 
Avslutar med en bild på världens absolut finaste bebishäst, saknar han, samtidigt som det är ganska skönt att älska han på avstånd, den lilla tyrannen! 

RSS 2.0