Dagen!

Snart kommer Fia och hämtar mig och mor så skall vi hjälpa henne att hämta hö. 
 
Efter det så skall alla våra djur motioneras och stallet skall fixas. 
 
 
Sen är det partydags och nytt år! Coolt! :D 
 
 
 
 
 
 

Måndag.

Alla djur har bivit motionerade idag, till och med Lillgrabben. 
 
 
Började med att tömköra Herr Q, och ja efter en veckas vila och 40 graders feber så satt han inne med ganska mycket energi! Full fart och ha kul som man brukar säga. Haha nej inte riktigt så kanske, men han var på hugget och drog några skenvarv vid ett tillfälle då han blev "rädd" för något. Knäpphäst. 
 
 
Självklart så tog vi det väldigt lugnt, bara skritt och trav förutom de varv han gjorde själv i sken med mig hängandes bakom sig då altså. 
 
 
Men fin att se på det är han den lilla galningen. Man skulle ju kunna önska att han kunde ha lite utav denna energi jämt när man red och inte bara efter 1 veckas vila. Men den kanske kommer sen när han fått mer ork och muskler. Salka blev det en enorm skillnad på, hon gick från att sega fram till hindren till att vekligen ta tag och bjuda mot dem. Fina Salka! :) 
 
 
 
 
 
Sen motionerade jag som sagt den lilla bruna. Försökte mig på att longera honom lite, men han verkade inte förstå speciellt mycket och ville hellre springa tillbaka till de andra hästarna. Haha men ja jag tyckte faktiskt han skötte sig ganska bra med tanke på att det var första gången han gjorde något sånt. 
 
 
 
 
 
 
 
Castro blev även han tömkörd. Allt fokus, eller ja det mesta fokuset (kan man säga så?) ligger på att han skall arbeta bakifrån och verkligen komma igång med sina smått sega bakben. När man rider honom så kan man ju aldrig pressa honom utan att han blir arg, men när man tömkör så går det helt okej, visst blev han lite irriterad en stund, men han kan ju inte ta ut det på mig då utan måste jobba vidare och kämpa ett extra snäpp, vilket han också gjorde. Sen när han väl kom igång så blev han dock lite tom framme och tappade bjudningen lite, men vi har tagit oss ett steg fram iaf. Min favoritgubbe! <3 
 
 
 
 
 
 
Fru Älg blev även hon tömkörd och precis som Herr Q så fick hon ta det ganska lugnt, ingen galopp eller "jobbigt" arbete, utan bara trav i rätt form, med rätt bjudning och mycket övergångar. Hon skötte sig fint och hade faktiskt inte riktigt lika mycket överskottsenergi som jag trodde att hon skulle ha, hon var liksom lagaom pigg, konstigt. ;) haha 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma och den röda faran tog en sväng i skogen ensamma idag, tydligen hade hon varit piggelin och fått sträcka ut sina korta korvben. ;) 
 
 
 
 
 

Det tar sig.

Idag har några av mina träns och mina sadlar fått flytta in i min nya sadelkammare! Annars är den långt ifrån klar, men det känns fruktansvärt lyxigt att få hänga tränsen på rosa krokar som är väl utsatta med jämnt mellanrum från varandra! Coolt!!



Kommentar+Svar

anki

Hej! 
vad är det för träns?Märke? var hittar man det?

 

 

Svar: Det ett träns från Ps of Sweden. Det skall vara utformat så att det inte trycker på några känsliga nerver osv, och vad man läst på andra bloggar så verkar alla som har dessa träns vara väldigt nöjda med dom.  Så då tänkte jag att det var värt att testa då när de hade 20%. 

 

Dock var detta slutsålt när jag beställde, egentligen hade de bara 20% på de träns och pannband som fortfarande fanns kvar, men det måte ha blivit något fel då jag fortfarande kunde beställa det, men iaf så får jag mitt levererat i mitten av Januari istället, och bara för att jag fick vänta tills dess så skulle jag få ett extra gratis pannband. Det kallar jag för bra service. ;) 

 

 

Det skall bli väldigt ontressant och se vad mina djur tycker om detta. :) 

 

 

 

Superponnyn!

Idag har superponnyn gått lektion för Fia. Gudars så fin hon börjar bli. Hon har nämligen fått snurr på sina bakbenen nu så hon utvecklas som bara den för varje lektion. Speciellt galoppen har blivit riktigt fin. (Med Stinas förutsättningar då alltså)


Idag var det mycket fokus på att hon skulle gå i lite lägre form och riktigt komma igång med hela kroppen och släppa bogarna, sen körde vi mycket sluta i galopp och byten, på slutet tränade vi även lite på början till galoppiruetter, vilket Hon verkar förstå men orkar såklart inte ännu. Men snart så!

Hon överraskar en väldigt ofta över hur mycket hon redan kan och kommer kunna snart, det är ju inte många ponnysar som kör rena byten i serier eller piruetter osv, och visst hon gör såklart inte det perfekt ännu, men hon visar att hon förstår och kommer klara det när hon blir starkare. Det är min lilla stjärnponny det!!




Fredag

Idag har jag jobbat 10-18 medans min mor har motionerat gamlingarna, vad skulle jag göra utan hennes och pappas hjälp?


Imorse hade Q 38,7 och nu på kvällen 38,1. Så det verkar gå neråt. Tur.


Gamlingarna fick ett varsitt dressyrpass på ängen och båda hade skött sig bra! Duktiga!


Imorgon är det dags för jobb igen, 10-14 och sen motionera hästar och på kvällen blir det middag och utgång med mina älskade vänner!!




Slut på vilan.

Min gamla herre klarar då inte av att ta det lite lugnt. Han har ju nu en period kanske motionerats 5-6ggr i veckan istället för 6-7ggr, så nej han är inte jätte kul att ha att göra med för tillfället. Man blir bokstavligt talat uppäten så fort man kommer i närheten av han. Helt galen. ;)


Han har samlat all oanvänd energi i huvudet vilket innebär att det inte finns någon plats kvar för tålamod eller försök att förstå vad matte vill att han skall göra. Så igår när vi skulle galoppera lite lugnt i skogen så fick han dåra och skulle bara studsa fram, och när jag då skänklade så tvärnitade han och stod på bakbenen, skrapade med frambenen eller backade, ja sånt Castro gör när han blir frustrerad. Så ja det slutade med att vi skenade fram och tillbaka på en väg ett antal gånger. Jag bestämde att när han kunde vända utan att börja backa och inte stanna och sura på ett ställe där det går en stig hemåt, så skulle vi avsluta och rida hem lugnt. Men ja med all dålig energi han har samlat på sig så tog det ett tag, men tillslut så galopperade han förbi utan att bråka och då fick han jätte mycket beröm och sen tog vi en annan väg hem i trav på helt långa tyglar.


Så ja han blev nog ganska trött samtidigt som det kändes att han nog tyckte det var väldigt skönt att få bli av med all energi. Man kan ju inte riktigt tro att han är snart 19 år iaf. ;)


Idag tog vi en lite lugnare tur och backtränade han och Stina, visst var han pigg, men det fanns absolut inga tendenser till att koka över. Så ja vi får väl hoppas att han fick bli av med det han ville bli av med igår. ;)




Herr Q

Igår hade inte Q ätit upp speciellt mycket Hö i hagen och när mamma tog in han på kvällen så ville han inte ha moroten.


Mycket konstigt tyckte vi så vi trampade honom, över 40 graders feber visade det sig att han hade, stackarn. Visst såg han lite seg ut och hade inte mycket till aptit, men annars såg han frisk och kry ut, inte svettig, snorig, hostig eller liknande.

Maten hade han dock ätit upp under natten men febern låg fortfarande på 40 imorse. Nu på kvällen var han fortfarande lite seg men åt bra, kvällsmaten gick ner med god aptit och han såg frisk ut i ögon osv, tempen hade gått ner till 39,4 grader. Dock dricker han lite sämre än vad han brukar så han fick ett spann med betforvatten så får vi se imorgon om han fått i sig det eller ej.


Om han fortfarande har feber imorgonbitti så måste vi ringa vet. Förhoppningsvis så är det bara något litet ofarligt virus som går över fort. Han verkar även ha ganska lätt för att få hög feber då han även hade över 40 vid ett tillfälle hos Stranges, och även då såg han ovanligt frisk ut.

Min lilla gosegris! <3




Kamera jakt.

Är för tillfället ute efter en bra systemkamera, våran gamla kamera har ju ballat ur totalt. Dock har jag noll koll på vad som är bra osv, någon utav er som har tips på någon bra?


Den skall kunna ta fina kort på hästar, både inne och ute och inte kosta typ 40 tusen, det är mina krav.

Tips någon??!!




Blivande florist.

Dessa små kreationer har jag skapat denna morgon. Mina första skapelser inom blomvärlden. Och faktiskt så är jag ganska nöjd och lite småstolt över mig själv. ;)



Julklappar.

Det har blivit lite....



Beställt

Hur kommer det sig att varannan julklapp man köper är till sig själv? Okej det var väl kanske en liten överdrift, men ja jag får ganska många julklappar av mig själv detta år iaf. ;) Jag har precis kllickat hem ett nytt träns+pannband till mina små hästar, dock var det inte det pannbandet jag ville ha då det var slutsålt, blä, men det blir nog bra detta med. 20% rabatt fram till idag så jag gjorde ett litet inpulsköp. Hoppas hästedjuren (som egentligen inte alls är värda detta just för tillfället) blir glada. 
 
 
 
 
 
Kan inte påstå att jag tycker att det är världens snyggaste träns egentligen, men jag tror att Älgen kommer passa bra i det och sen skall även hästarna trivas väldigt bra med detta träns, så jag passade på att testa när det ändå var på rabatt. :) 
 
 
 
 
 
Ville egentligen ha detta pannband då det var dösnyggt, men fick nöja mig med ett med bara pärlor då detta var slutsålt, men ja någon dag lär det vara mitt. ;) haha 
 

Ronja Renee Felicia Håkansson i ett jävla nötskal.

Igår så var jag lite hungrig på kvällen innan maten serverades, så i bilen påväg hem från affären så tryckte jag i mig nästan en hel påse Juleskum, vilket resulterade i att en liten illamåendekänsla kröp fram, men när jag kom hem så hittade jag en liten ask med Toffefee(stavning?), Gud vad gott tänkte jag och glömde helt bort att jag mådde lite smått dåligt efter allt Juleskum, så ja jag tog med mig asken och satt mig framför tven, efter sisådär 10min så hade jag ätit upp alla utom 4st, dom var nämligen Fia snäll och räddade mig ifrån, efter detta, som ni kanske kan förstå, mådde jag ännu lite sämre.
 
Sen var det mat, Lasagne (Eller Lars-Agne, ni väljer själva), jag var redan lika full som en stoppad kalkon, men lite mat gick ner iaf. Efter det hamnade jag i matkoma och nja jag mådde väl inte jätte bra. 
 
 
Men sen kom ju ett fat med nybakade bullar fram, och det kan man ju inte säga nej till, åt en bulle och blev kort därefter sugen på en till, men fatet på bordet var tomt, snyft, då sa mamma att det fanns en påse i köket med fler bullar och gav den till mig, efter 5 min var den påsen också slut (innehållandes 3 mellanstora bullar). 
 
 
Ja såhär gör jag i stort sätt varje dag, oftast lyckas jag trycka i mig massa godis precis innan jag skall rida, och ja vi alla vet hur man mår när man kommer upp på en gungandes häst fullproppad med socker (inte hästen då alltså, utan det är du själv är fullproppad). Inte så bra. ;) 
 
 
 
Jag hoppas fortfarande på att jag en dag skall kunna lägga band på mig själv och lära mig, men nja än så länge så har den dagen inte kommit, men kanske att jag en dag får uppleva den, vem vet.. ;) 
 
 
 
SKÅL!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dvärg ben.

Har på sista tiden lagt märke till att mitt pajade knä verkar vara kortare än det andra när jag ligger i sängen på mage raklång, börjar alltid min sovställning på det viset nämligen. ;)


Nu häromdagen såg jag också att knät är mycket "lägre" när man ligger som på detta vis som jag gör på bilden här nedanför. Mycket märkligt och man börjar ju också undra lite varför det är kortare. ;)




Döööör!!

Idag har Lillen provat träns för första gången i sitt liv. Man typ dör så söt han är!! ;) haha.



Tips någon?

De flesta julklapparna är nu inköpta, eller iaf bestämda, men jag har en sak kvar som är helt omöjlig för mig att få ihop, och det är till min bror.


Tanken var först att han skulle få en iPad. Men nej det ville han då typ inte ha... Så nu är jag tom på idéer.


Så därför tänkte jag se om någon kanske har något tips på vad fan jag kan köpa. Helst nått smart teknikskit, max typ 4-5000:-.



BOMBA MIG MED IDÉER TACK!!!



Dom ruinerar mig!!

Okej det ligger bara en påse där just nu så det kanske inte ser ut som att vara så mycket, men ja i påsen ligger det saker för 2500:- och utöver det så har jag väl lagt ut minst 4500:- på julklappar, och då är jag långt ifrån klar.. Jag börjar förstå varför folk tar sitt liv såhär års.. ;) hehe


Nej men om man bestämt sig för att skämma bort de man älskar så skall man göra det klokt, alla tog hand om mig när jag var ett grymt otrevligt sängliggandes monster efter jag skadade mig. Sen att vissa (mamma) hotade med att sälja alla hästar osv om jag inte följde med och mockade med rullstol och allt och när jag då väl följde med så skrek hon på mig när jag försökte (väldigt trevligt, host) hjälpa henne att rida mina hästar klokt, behöver vi ju inte ta upp. Haha.



Onsdag!

 
 
Allt i stallet var klart innan kl 13, alla hästar motionerade osv.
 
 
Började med en tur i skogen på Stina och Älg. Jag tog säkra Stina och överlät hästen som helt plötsligt kastar sig rakt ut i skogen till mamma. För sån är jag. ;)
 
Fru Stina var faktiskt väldigt fin idag och fick till en riktigt fin galopp där hon jobbade väldigt bra bakifrån och var lätt fram, duktig ponny!
 
 
 
 
Sen fick grabbarna grus en lite längre tur. Mamma på C och jag på Q. Första galoppen skulle jag filma och visa världen hur långsamt de där pensionärerna framför oss galopperade.. Så ja där satt jag med en hand och hade väl 99% fokus på att få upp filmen på instagram och 1% på Quando, jag kan ju lugnt säga att det är inte jätte lätt att skriva samtidigt som man galopperar, men det går! ;)
 
 
Sen råkade jag säga till mamma att jag nu för tiden känner mig väldigt säker på Herr Q, förut var jag ju livrädd så fort jag var i närheten av han typ (tankar om att sluta rida slog mig ganska ofta). 10 min efter det så tror han att någon skall bita han i rumpan precis innan vi skall upp för en backe, så först måste han stanna och kolla bakåt, sen när han såg att Castro redan var uppe ovanför backen så kastar han sig upp, tar backen i två kaninskutt, vilket jag kanske inte var superberedd på.. hehe.
 
Sen när han nu var lite smått uppspelt så tänkta jag "ja men vi hoppar väl den där busken som ligger halvt över vägen också", bromsar in honom lite så att vi inte ligger för nära Castros rumpa, han förstår precis vad vi skall göra så han taggar till och drar iväg mot busken, gör ett bocksprång över den och bockar även iväg efter. Ja lite knasig är han allt och man kanske inte skall känna sig allt för säker där uppe. Hehe.
 
Jaja så länge han bara är lite glad så är det ju okej, förut gick han ju verkligen in för att man skulle hamna på backen. Man får vad man betalar för, som man brukar säga. ;) haha
 
 
 

True.


Kommentar+Svar

Anonym                                                                                             
                                                                           
Varför försöker du inte ändra på ditt liv då? Flytta eller gör ngt annat? Du verkar inte nöjd just nu!
 
 
Svar:  Den dagen jag hittar en bra lösning på mitt liv så kommer jag att flytta, men ännu har jag inte hittat någon, tyvärr. Visst skulle jag kunna åka iväg med 1 eller 2 hästar till något stall och mocka dag ut och dag in och inte hinna/kunna tävla mina hästar, bara för att fördriva tiden och "göra något med mitt liv". Men nej det är inget jag kan tänka mig, om jag skall flytta någonstans så skall det vara rätt, inget slav osv.
 
 
Sen har jag ju Herr Castro, min blivande 19åring. Vi har inte många tävlingar kvar tillsammans så därför vill jag prioritera att kunna tävla honom fram tills det att han inte kan/vill längre. Han är trots allt den enda häst jag har just nu som jag kan tävla lite högre på ibland, och det behöver jag. Så att åka iväg och inte kunna tävla honom iaf 1 gång i månaden fungerar inte.
 
 
Sen har jag 5 hästar. Visst Älgen skulle jag kunna sälja då jag inte anser att hon har tillräckligt med kapacitet, hon är jätte trevlig osv och då måste man hitta en köpare till henne, vilket ja antagligen inte är jättelätt. Stina och Lillen skulle väl mamma kanske kunna ta hand om här hemma, ja fram tills dess att L skall ridas in då, men då får inte heller Stina tävla något vilket är det hon älskar mest, sen skall man även hitta ett jobb där man kan tävla och träna två hästar utan att  gå minus varje månad.
 
 
Ja försök att få ihop det där om ni kan! Nej men jag har en plan, jag skall bara få allt att gå ihop också, men fram tills dess får jag vara lite missnöjd med tillvaron, men jag lovar, fast på denna (jävla) ö kommer jag inte att vara i all oändlighet!! ;)
 
 
 

 
 
 
 
Josefin         
 

Bästa sätt och sätta igång en häst efter vila? Och bästa tipset om man e jätte nervös inför tävling med orutinerad och rutinerad häst?  Super bra blogg!!

 

 

Svar: Detta är enligt mig väldigt individuellt, tex om hästen har vilat pga skada eller ej, om hästen varit skadad förut i sitt liv, hur hästens hull/muskler ser ut osv.

 

Men oavsett vad så skall man alltid vara väldigt försiktig, trappa upp arbetet långsamt och vara noggrann med hur hästens kropp/ben ser ut. Väldigt ofta är man lite för snabb och då kan hästen lätt ta stryk och dra på sig onödiga skador.

 

Det viktigaste är att hästen jobbar rätt från första stund, fokusera mycket på formen och att hästen jobbar klokt genom hela kroppen, börja tex inte att trava innan ni känner att allt känns rätt i skritten. Om hästen sätter rätt muskler från första stund så blir den snabbare stark och har då större chans att hålla för hårdare arbete. Galoppera tex inte bara för att ni "skall" göra det, om ni förstår hur jag menar.

 

Men ja gå sakta fram, ha inte bråttom, känn av hästen. Vi kan ta Älgen som ett exempel, hon var väldigt tunn fram tills i somras på betet, man såg alltid revbenen trots att hon åt ruskigt mycket mat och fick olja på maten osv. Pga detta så har vi varit tvungna att ta allt väldigt försiktigt med henne, vi red henne i stort sätt aldrig längre än kanske 20min och då väldigt lite galopp. För att kunna bygga muskler så måste nämligen hästen ha ett litet fettlager att bygga av, och om de då inte har det som Älgen så kommer de aldrig att sätta muskler, och en häst utan muskler kommer inte att hålla många ridturer. Så ja hon ligger LÅNGT bakom alla andra i sin ålder, men än så länge så har hon inte dragit på sig skador pga ridningen (sen att hon ständigt skall se till att sparka på sig själv i hagen osv är en helt annan femma), men ja jag har mycket hellre en häst som är långt efter alla andra än en häst som blir utdömd pga min ridning och oförsiktighet. ;)

 

 

 

 Oj ganska svår fråga för mig att besvara då jag själv skulle vilja ha tips på just detta. Jag har nämligen otroligt lätt för att bli grymt nervös och då förstöra allt när jag kommer in på banan, ju lägre klasser desto värre brukar det faktiskt vara för mig. ;)

 

Men ja på sista tiden har jag själv bara försökt tänka på att jag skall ha kul, tänka bort alla andra och absolut inte tänka på att "jag måste lyckas". Tävla mot dig själv och försök bara att bli "ett med hästen". Och om du nu skulle göra bort dig, vem fan kommer ihåg det om en vecka eller två?

De gångerna jag har vunnit med Castro har varit när jag gått in för att bara ha kul, man blir själv mer avslappnad och den där pressen att man måste lyckas försvinner, vilket hästen känner av och blir själv mer avslappnad och hoppar bättre. :)

 

 

Tack så mycket! Och tack för att du läser den! ;)
 
 
 

 
Anonym         
   

Vad är det för sadel? Ny?



 

Svar: Hehe nej om det ändå vore så väl. Tyvärr har jag då inte råd med en sadel för 34 000(?), (eller rättare sagt jag trivs tillräckligt bra i min begagnade för 15 000:-, hehe) Anledningen till varför jag fick testa denna var för att Zarah skulle ha sadelprovning och ville ha sadlar med Large i kåporna, vilket båda mina har, så för att då inte bli sadellös så fick jag låna hennes (ganska så underbara) lyxsadel. ;) haha

 

Iaf så är det en Equipe EK26 Special, alltså den med Carbonbom. Grymt skön sadel!

 

 

 

 

 

Tisdag!

Två hästar är motionerade imorse och två skall fortfarande ridas. Fullt upp med andra ord, eller nja det var väl att ta i, eftersom jag just nu sitter hemma hos min mormor och käkar upp alla pepparkakor som hon precis har bakat.. Hehe.


Nej fullt upp är det väl tyvärr inte i mitt liv nu för tiden. Hela livet känns ganska oseriöst och då orkar jag inte lägga ner allt för mycket tid och planerandes på det. ;). Annat hade det varit om man bodde på en fullständig gård med 10 fina hästar någonstans i Skåne. Det ni! Då minsann hade ni fått se på seriös tjej!


Nej tillbaka till verkligheten, byta om och åka iväg och hämta ut mitt nya Nordea kort så att jag kan beställa lite mer julklappar.
Jag har då aldrig tyckt det har varit kul att köpa presenter förut då jag alltid haft världens sämsta fantasi, men nu har jag minsann kommit igång. Sen om de blir glada över sina presenter eller ej det är ju en helt annan sak. Några av sakerna lär nog uppskattas lite halvt iaf.




Framtiden.

Paniken som infinner sig varje gång jag tänker på framtiden är lite smått olidlig. Kan man inte bara få veta allt i förväg så att man inte behöver oroa sig eller hoppas i onödan?! Enligt mig hade det varit otroligt skönt iaf! Så man vet om allt man gör är värt att lägga tid och pengar på.


Hur kommer mitt 2014 att se ut? Jag själv har ingen aning, jag vet vad jag vill, men inte hur jag skall ta mig dit.
Jag har en dröm, men om man skall se på min verklighet så ser den otroligt mörk ut.


Nej jag skulle verkligen uppskatta att få reda på hur livet slutar och allt däremellan. Det hade varit skönt att få bort den där "oron" jag ständigt går runt med. Va fan man är ju inte så jävla ung längre liksom. ;)





Min stjärna.

Först en tur i skogen på Stina och Sir Castro. En liten små grinig herre som ville springa fort fort fort men som inte fick det. Stackarn. ;)



Sen tog vi de små till ridhus där jag red min lilla galning.

Just nu har alla hästar lite småsemester så de går inte alls lika mycket som vanligt, kanske 3-5 ggr i veckan, och oftast skogsturer eller lättare jobb.

Men idag blev det lite hårdare för herr Q. Fokuset låg som vanligt mest på fram för skänklarna, mjuka armar, formen och bakbensaktiviteten. Och satan vad fin han var. Visst har vi mycket kvar att jobba på, men det har verkligen blivit en enorm skillnad på oss sen Sylve clinicen. Så förhoppningsvis kommer vi vara grymt starka och flyga över hindren sen när vi skall börja hoppa igen.


En sak som är säker nu är att jag inte längre ångrar detta köp. Min fina lilla häst. Den känslan han ger ibland är oslagbar, puss på han, min lilla virrfjolla. ;)






Today is the day.

Stallet är färdigfixat och jag sitter nu och äter lyxfrukost hos mormor.


När jag är klar med detta så skall jag in till mig och fräscha upp mig lite. Sen staden och efter det, om vi hinner, baka.


Vid 3 skall jag hämta min moder på jobbet så åker vi ut tillsammans och motionerar alla fyrbenta. Och sen avslutar jag kvällen med lite partaj i staden. :)




Well hello there.


Världens stoltaste matte!!

Eftersom mina päron inte hade lust att köra mig till ridhus idag efter jobbet så kände jag mig tvungen att ta ett pass på Q på ängen, själv, i mörkret, precis vid vägen. Eftersom han hade vilat två dagar i rad så ville jag inte att han skulle vila något mer, så jag hade inte så stort val kände jag.


I övrigt så har han inte heller haft ryttare på ryggen sen förra söndagen och då var han väldigt virrig. Så ja jag kände väl lite att det kunde gå hur som helst.


Men när jag började göra i ordning honom så var han ovanligt lugn och ville bara gosa hela tiden, så då förstod jag att han nog skulle vara lika lugn att rida också.
Vilket han också var, inga fånigheter eller dumheter, utan han gick snällt längst bort på ängen och sprang runt där tills vi gick hem. Så himla duktig!!


Annars var han väl inte jätte rolig att rida, lite stel och lyssnade inte riktigt fram för skänkeln, men det är väl lite halvt förstående när han inte gått klokt på ett tag. Duktig var han iaf!




Fejk eller äkta?

Ett är Dyon och ett är inte Dyon. Vilket är vilket tro?? ;)



True story!


Omöjligt.

Ja städa lite här inne och sen gå ut och fixa klart stallet och rida de två hästar som är kvar att motionera, resterande 5 blev motionerade imorse, var väl tanken att jag skulle göra. Men jag har inte riktigt mage att väcka dessa små varelser som ligger i min famn och sover så sött. 10 min vila till kanske...



Hästedjuret.

Idag (som alla andra dagar då jag är för feg för att rida han själv när det blåser) så har Q fått sig ett tömkörningspass, endast skritt och trav. Mycket, eller egentligen allt, fokus låg på aktiviteten i bakbenen. Han är ju lite seg med att trampa igång de där långa benen bakbenen, istället för att börja trampa så sänker han hela bakdelen och börjar fladdra med frambenen. Han börjar tex alltid att trava fram innan bak, så det kommer inte riktigt bakifrån.


Men det bli bättre, men man måste vara väldigt väldigt försiktig och verkligen försöka förklara för honom vad man vill, annars slår det lite slint i huvudet och han blir mest stressad. Inte för att det visar sig mycket, han blir bara lite springig och tar tag i bettet lite, vilket ju är ett resultat av att bakdelen inte är där de skall, men ja så fort han förstår (och jag gör rätt såklart), WOW, vilken häst jag har. Jag skulle kunna titta på han i timmar, mums. Haha


Nej men ja han blir väldigt läcker att se på och är otroligt trevlig att jobba med. Han verkar alltid försöka göra rätt och så fort han får beröm så tar han i lite extra.



Idag blev det många övergångar skritt/trav/skritt osv, just för att han skall börja bak och inte fram. Just att sätta igång rätt har han jätte svårt med, han kommer igång efter kanske 4-5 travsteg, så nej igångsättningarna är ännu inte perfekta, verkligen inte! Men när han kommer igång de där 4-5 stegen försent, då finns det inte mycket att klaga på inte (inte när man tänker på hans ålder iaf). Det krävs så himla små hjälper för att man skall få han att gå fram eller samla sig, ibland känns det inte som att jag egentligen gör något heller så jag förstår inte riktigt hur han förstår faktiskt. Haha.


Men ja idag svävade han fram, ibland kan han se ganska träig ut när han inte jobbar rätt och då låter det även väldigt mycket när han slår ner hovarna i marken, idag såg det inte ens ut som att han nuddade marken, han svävade helt enkelt.


Vi tog även ett varv runt ridbanan i trav åt båda hållen (vanligtvis tömkör jag enbart på volt), så ja även jag fick lite motion idag, men iaf så ser man verkligen tydligt hur väl han jobbar bak, när han väl jobbar då alltså.


Jag skulle väl kunna skriva hur långt inlägg som helst om denna häst idag, men nej här får det räcka, men ja jag är ganska glad att jag fick chansen att köpa denna halvknasiga häst, för egentligen borde han ju ha kostat mer än vad jag någonsin skulle haft råd med, jag får väl helt enkelt tacka hans lösa benbit och att ingen orkar köpa häst från Gotland. Haha. ;)




Toksåld

Är totalt såld på denna häst. Fy fan vad fin han är, och han är min liksom. Galet! Haha. ;)



Kunde inte hålla mig borta längre.

Idag är det storm, snöstorm till råga på allt. Så nej inga hästar blev motionerade idag då jag anser att det ändå inte skulle bli något bra jobb av det.

Redan vid halv 1 fick de komma in då de stod och frös i hagarna. Eftersom det inte fanns mycket mer att göra här ute så tog jag en sväng in till stan. Hämtade paket och hälsade på mina små älskade hästar och såklart även Bo Gustav Jansson, som nu för tiden väger 6,5 kg (tjockis). Sen har jag även fyllt på mitt socker förråd och tappat bort körkort+bankkort... Duktigt.


När jag skulle köra tillbaka ut hit så var det ännu mer storm, så ja vid ett tillfälle hade jag en mötande bil i mitt körfält som vägrade att flytta på sig så att jag var tvungen att kasta mig halvt av vägen (jag hade tur att det var en väldigt bred väg med väggren annars hade det varit bye bye Ronja...) inte heller stannade idioten utan körde bara vidare. Fan vad rädd jag var. Sen kastade även en katt ut sig precis framför min bil och där fick jag även känna på att vägen fryst på ganska ordentligt så nej inte stannade bilen direkt kanske.. Dock överlevde både jag och katten. Resten av vägen hem låg jag i 30 och var totalt livrädd och hade ganska mycket dödsångest.



Men jag överlevde färden iaf. Men sen när jag kom hem och skulle fodra kväll så blev allt helt plötsligt bäcksvart. Tur jag har lampa på mobilen och visst fungerade den till en början, men sen dog ju mobilen också när jag stod längst bort i stallet. Jag såg inte ett skit så jag fick treva mig fram och följa ena boxraden fram till jag så sprickan i stalldörren. Ut där och gå in i huset och hämta ficklampa för att sen gå ut och fodra det sista. Jätte kul när man är helt själv och inte har full koll på allt. Hehe. Men jag överlevde det också.


Som tur var så kom strömmen tillbaka precis innan idol började så jag fick iaf se det, och faktiskt så var inte Kevin bara snygg denna gång heller utan han sjöng bra också. ;)


Nej om man skulle ta och boka sv måndagens tandläkartid innan man säger tack och godnatt.




Livet på landet.

Tänkte berätta lite vad jag gör om dagarna här ute i sproge. Vem vet någon kanske tycker det är lite intressant att veta. ;)


Iaf så går jag upp vid 6, klär på mig och går sen ut och fodrar kraft inne och ute till de små. Sen lägger jag ut Hö i alla hagar och börjar släppa ut vilddjuren (5 st till skrittmaskinen). När alla är ute så mockar jag alla boxar och lägger in kvällshö samt fyller på nytt vatten och sopar stallgången. När det är klart så släpper jag ut hästarna som gått i skritten.
Efter det fixar jag med något som typ tar bort gammalt Hö vid upprullaren eller gör snyggt någon annanstans. Vid 10 går jag in och käkar frukost och tar en liten pause.


Vid 12 går jag ut igen och fodrar lunch samt kollar vatten i hagarna. Efter det börjar jag motionera djuren vilket jag gör fram till 18 då jag börjar att ta in alla och kvällsfodrar. Sen är det godnatt för hästarna och matdags för mig själv. :)



Han är lika snygg som korkad, hehe.


Kvällsmys.

Mycket kattbilder för tillfället, men jag är helt kär i dessa två små snuttegrisar. Antingen är det fullt ös eller så ligger de helt döda i famnen på en, och jag är då van med en dryg norsk skogskatt som helst håller sig för sig själv eller gosar i max 5 min, så när man träffar på så här pass gosiga katter så blir man total förälskad. Haha. ;)



Vart är jag?

Den frågan fick jag igår, och här kommer svaret. Jag sitter (ligger) i en soffa och ser på "Äntligen hemma", eftersom husägarna endast har kanalerna 1,2,4 och 6..., i ett hus, på en gård som ligger i Sproge, långt åt helvete med andra ord. ;)

Nej men eftersom familjen Strange är i varmare länder så tar jag hand om deras hästar och katter denna vecka, och för att underlätta lite för min mor som tar hand om mina hästar så tog jag med Herr Q och lät Älgen vila denna vecka, men ja det är väl 12 hästar som skall ut och in, mockas till och fodras, 7 som skall motioneras, 3 föl som skall kollas till och få mat och 3 katter som också vill ha lite mat och kärlek. ;)

Och eftersom Zarah även jobbar på Dahrves så fick jag hoppa in för henne där 3 dagar så ja jag lever väl Zarahs liv dessa 8 dagar, dock skall jag konstigt nog inte ut och agera sadelprovare, vilket jag själv tror att jag skulle klara av ypperligt bra... Men men.. ;) haha


Än så länge har allt gått som på spåret, hästarna sköter sig fint även om man kan tycka att vissa (Lillebror) skulle kunna skita på ett ställe istället för i hela boxen, men ja annars gåre fint. Dock saknar jag mina älskade små hästar där hemma, speciellt grabbarna grus, tur att jag kunde ta med mig Q så att jag har någon som luktar hemmastall iaf. (Jaha nu hoppade en kattunge rakt ner på mitt huvud) haha








Livet som gårdskötare.

Sitter för tillfället och kollar på när två helt galna katter springer rund och busar, mycket roande må jag säga. Men hur fan kan man ha så mycket energi? Kom in från stallet för kanske 1h sen och sen dess har de hållt igång fullt ut. Haha


Annars då? Ja hästar har släpats fram och tillbaka från hagar och skrittmaskin. Boxar har mockats och mat har fixas. Sen har jag även jobbat på Dahrves 10-18. Så ja fullt upp med andra ord.

Ingen ridning idag och morgondagen kommer nog att se likadan ut. Med tanke på att jag varit igång 6-20 utan större pause så är min otränade kropp ganska seg. Haha. Men resterande dagar av veckan skall det ridas fullt ut. Eller ja så mycket mitt knä pallar iaf. ;).



Dagsplanering.

Först och främst så skall jag hoppa upp från soffan och byta om till ridkläder, kanske att jag skall ta och hoppa in i duschen så att jag inte behöver göra det imorgonbitti innan jobbet... Får se hur jag gör. 
 
 
Sen skall 4 hästar tas hand om på Skrubbs, mocka samt fixa mat osv. 
 
 
När det är klart så skall allt ute hos mina hästar fixas, 4 motioneras och allt annat stallfix som måste göras, samt packas osv. 
 
 
Sen bär det av mot landet där hästar skall tas in och fodras.
 
 
 
Någonstans här emellan så skall jag köpa godis och cola såklart. Att klara av att bo själv ute på landet i en veckas tid kräver att man har en godispåse bredvid sig som kan trösta en när mörkret faller på. ;) haha 
 
 
 
Om man kanske skall börja sätta igång och fixa allt så att hästarna får komma in vid en klok tid kanske. ;) 
 
 
 
 

RSS 2.0