Starta kattblogg?

För det är väl mer passande just nu då jag skrivit mer om Sture än om något annat på senaste tiden. Men han är ganska underbar så jag hoppas ni har lite överseende. 
 
Iaf så kom hans moder förbi stallet igår, så det är ingen där ute som saknar honom iaf, hon tog med han ut på en rundtur runt stallet osv. 
 
Imorse när jag kom till stallet så svarade han inte när jag ropade som han brukar göra, så då vart man ju ganska orolig att han försvunnit för gott. Men som tur var så hittade jag han sen i en annan del av stallet sovandes. Det jobbiga är ju att det börjar bli ganska kallt nu och han sover på kallt betonggolv, idag skakade han tillochmed lite när han låg i min famn så det känns lite hemskt att lämna han där i kylan.. dock har jag fixat en liten sovplats med fleecetäcken men han verkar inte våga lägga sig där. Får väl hoppas att han förstår att det är bättre att ligga där snart, eller att Anton låter mig ta hem han. ;) 
 
 
 
Till hästarna då. Mamma red Castro idag. Jag påbörjade att rida Quando, men han hade tappat en sko visade det sig så han vart inte så glad över stenarna på ridbanan. Så den ridturen blev kort. 
 
Sen var det hopplektion på Cloe och hon skötte sig lika galant som alltid! :) 
 
 
 

Bästa vänner

3 dagar tog det sen blev vi bundisar, jag och lilla Sture. 
 
Efter att ha fräst så fort jag kommit inärheten så klättrar han nu uppe i famnen och kurrar som en galning, så att han skulle vara en vildkatt känns väl lite fel. Så antingen är det väl någon som saknar honom eller så är det någon som dumpat han. Med tanke på att han är så pass ung och inte har något halsband eller liknande så känns det nästan som att alternativ två är mest sannolikt. Om inte annat så kan jag väl hoppas på det så att han kan få stanna hos mig. Thihi ;) 
 
 
 Kanske skall meddela att jag lagt upp han på instagram och mamma har lagt upp han på någon borttappade katter sida och ingen har hört av sig ännu iaf så det är inte så att vi gömmer han liksom. Haha ☺ 
 
 

Lilla Sture

För två dagar sen så hörde pappa ett väldans jamande i stallet på kvällen. Vi tänkte väl inte mer på det utan åkte hem utan att kolla upp ljudet. 
 
På Söndag morgonen när mamma åkte och fodrade hästarna så var det fortfarande en liten kisse som lät så hon kollade väl runt lite och fann då en 2-3 månader gammal kissunge.  
 
Eftersom den är så skygg och rädd för människan så är det antagligen en vildkatt som precis blivit lämnad av sin mamma och sen har den hittat hem till oss och tagit skydd i vår lada. 
 
Den jamar ständigt och när man ropar på den så kommer den springandes och sätter sig 1m ifrån en och är väldigt intresserad men fortfarande lite för rädd för att komma fram helt. 
 
Men ja med lite mat och kärlek så kanske den blir lite tamare sen. Iaf så har jag döpt hen till Sture. Tyckte det var passande fast jag inte vet vad det är för kön på den. Sjukt söt iaf! 
 
 
 

Havdhem 24/10

I lördags så åkte Quando en sväng till havdhem för att hoppa en 1.10m och en 1.20m. 
 
Första klassen så red jag i undertempo vilket resulterade i att han var i 8/10 hinder, typ. Men lyckades dock bara riva sista hindret, vilket var helt onödigt men samtidigt väldigt lite rivet för att vara Quando, dock hade det väl varit kul men en liten omhoppning någon gång men ja det är väl att begära för mycket.. 4 Fel
 
 
I 1.20m så red jag I lite bättre tempo men då ser det väldigt mycket mer stressat ut och ganska dåligt faktiskt. Men hästen hoppar bättre iaf och var väl bara i det hindret han rev. Till hans försvar så var det en överparalell oxer ur sväng som jag kom lite för nära på. Men med tanke på att han lätt svävar över 1.40 så hade han kunnat klara den oxern ändå. Men ja jag är väl ganska nöjd över han ändå, även om jag anser att han kan anstränga sig lite mer.. 4 Fel. 
 
 
 

Se på fan.

Idag har jag haft fullt upp på jobbet, det är inte allt xör ofta det händer faktiskt. Mest för att jag är så jävla bra och snabb på det jag gör (heh). Nej men idag var det ganska kul faktiskt, blev involverad i lite viktiga saker till och med och hade chefer flåsandes i nacken. Det ni, det är mysigt det! Haha 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med Lillgrisen, förutom lite små bock i början av galoppen så var han väldigt duktig. Nu skall vi igång på riktigt minsann! :) 
 
 
Nu sitter jag och väntar på att jag skall få åka och hämta mannen på båten. Bara 4h kvar.... usch. 
 
 
 
 
 
 

Kommentar och svar

Anonym

Men det låter ju inte alls bra. Vad säger läkarna? Kan man göra något? 
Kan du inte berätta mer om ditt jobb, vad du gör där?! 
Vad är de för tävlingar inplanerade framöver? 
Berätta om din nya kärlek! :)

 

Svar: Läkarna säger inte så mycket eftersom jag inte varit hos dom. Ringde väl till 1177 eller vad det nu är för nr när jag hade andra anfallet, dom sa då att jag skulle ringa vårdcentralen och få en tid hos dom, men det orkade jag inte så jag somnade istället. 

 

Mitt jobb ja.. Vad gör jag egentligen? Det är något jag frågar mig själv varje dag.. 

Nej men min största uppgift är att boka kunder inför fiber installation i deras fastigheter. Så jag ringer väldigt mycket, jag som älskar att prata i telefon, speciellt med okända människor om något som jag egentligen har noll förståelse för.. Men jag förstår mer och mer iaf, så det är ju alltid något. 

Sen gör jag väl lite annat kontorsarbete också och jag kommer få mer och mer uppgifter. 

 

Tävlingar. Det är en tävling i helgen för Quando. 1.10-1.20m. Två helger efter det är det dressyr för Stina och Quando. Och sen har väl wrk någon hopptävling efter det. Annars har jag väl inte mycket planerat tyvärr. Har lite för dåliga hästar för att göra mer än vad ön har att erbjuda. ;) 

 

Finns egentligen inte så mycket att säga, eller jo det gör det väl egentligen, men ja han är den gladaste, mest positiva människa jag någonsin mött och det smittar av sig. :) 

 

 
 

 


Sorry glömde bort er...

Har mått piss på senaste tiden. 5 migränanfall med synrubbningar, bortdomnad av kroppsdelar, svårigheter att prata, förvirring (mer än vanligt), kräkningar, illamående och huvudvärk under dom senaste 2 veckorna. 
Nu har jag mått bra i 2 dagar, haft matlust osv igen men vid lunch idag så fick jag istället världens magsmärtor, kunde inte röra på mig under ett tag och höll på att svimma vid ett tillfälle, och även fast det är lite bättre nu så gör det fortfarande ont.. så ja just nu är jag sjukt irriterad över min kropp. 
 
För att göra saken lite jobbigare så har mannen varit borta 1 vecka i Turkiet, kom hem i måndags kväll och åkte igen idag till Stockholm och lär åka nästa vecka också.. 
 
Och sen har Älgen blivit halt också, så det suger ju ganska rejält det med.. 
 
Vad mer kan jag bjuda er på då?! Tror faktiskt det inte hänt så mycket mer sen jag skrev sist.. Stina har väl blivit placerad i alla klasser hon gjort. Älgen var felfri fast hon hade ont och Quando har rivit precis lika mycket som han alltid gör fast han har alla förutsättningar i livet att vara felfri.. 
 
I helgen är det tävling för Quandos del. Känns onödigt att åka till havdhem för att riva ut sig men någon skall ju dit och göra det också. ;) 
 
Nästa helg åker jag nog till Stockholm med Anton. En liten helg ensamma i storstaden. Fadern hans har en lägenhet där så det blir nog mys. 
 
 
 

Yey

Livet är bra underbart ibland. Samma visa idag som igår fast till och med ännu värre! 
 
Kände sådär vid 8.30 att jag nog kunde ta mig till jobbet idag trots allt. Det skulle jag inte gjort. 
 
När jag väl kom dit så började kroppsdelarna domna bort och efter det kom illamåendet. Åh fy i helvete vad illa jag mådde. 
 
Ringde mamma och kastade mig halvt ut. När vi kört några meter så fick hon stanna.. men där klarade jag mig som tur var! Sen i stort sett så fort jag kom hem så fick jag välkomna frukostäpplet upp till ytan igen. Så vi möts igen osvosv. 
 
Nej nog talat om det. Nu mår jag helt ok. Skall stanna hemma imorgon också och se hur jag mår då, om det är likadant så får jag la ringa till sjukhuset eller något. Så här kan vi ju inte ha det! 
 
Världens bästa mamma har sett till att ridit alla hästar idag och världens bästa pappa har fixat stallet! Vad skulle jag göra utan dom två fantastiska människorna egentligen?  All kärlek till dom! 
 
 
Min känsla just nu! 

Piss och wellpapp!

Bevisligen är man gjord av piss och wellpapp.. Gick upp vid 6 som vanligt. Släppte ut alla djur och red en häst på banan. Efter en stund så började jag märka att jag fick synrubbningar, jävla migrän helvete... 
 
Pappa fick komma och skjutsa hem mig till mormor och tanken var att jag skulle bli kvar tills synrubbningarna och avdomningen av kroppsdelar försvunnit. Men det visade sig vara en sån där dålig migrän som ger talsvårigheter och illamående också, så jag ligger här i sängen fortfarande jag. Yey! 
 
 
 

Fråga

Nu blir man ju nyfiken. Har du ny pojkvän? Har du flyttat till lägenhet? Vilka nya hästar har rider du nu? :-)
 
 
Svar: Ny pojkvän har jag införskaffat svar ja! Ibland vänder livet fort och jag önskar väl att jag kunnat gjort det lite snyggare, väntar iaf några månader innan jag gick in i ett nytt förhållande.
Men han är iaf inte anledningen till varför jag lämnade Micke, mer än så behöver ni inte veta just nu! 
 
Flyttat och flyttat egentligen. Jag bor inte i lägenhet (ännu) men jag sover där och har halva mitt liv där.. 
 
 
Binge åkte igen förra veckan så just nu är det bara en travhäst som jag sköter bortifrån mina egna hästar och Cloe! 
 
 
 

Läkarbesöket

Igår var jag och undersökte mitt knä! 
 
Först visade han rönkenbilderna som dom tog sist jag var där och förklarade lite hur dom såg ut.
 
Sen förklarade han att man aldrig blir 100% återställd igen efter en korsbandsskada, vilket jag redan förstått, men att man med bra träning kan få det fungerande för vardagen.  
 
50% av de som får en korsbandsskada blir opererade och oftast är det folk som håller på med idrott. Resten klarat sig ok i vardagen utan operation. 
 
50% av dom som heller på med idrott kommer tillbaka till sin sport, vissa på samma nivå andra klarar sig inte fullt ut, resten måste sluta med sin idrott. 
 
Så ja man har ju inte riktigt oddsen med sig. Nu har väl jag tur som håller på med hästar och inte tex fotboll. Visst har jag också problem med ridningen men det är ändå inte riktigt samma ansträngning som fotboll, med tanke på att jag nu inte kan gå utan att knät hoppar så kan man ju förstå hur svårt det är för en fotbollsspelare som måste springa och vända fort och ha sig att komma tillbaka. 
 
Läkaren som jag varit hos har varit väldigt noggrann med att förklara att även med en operation så finns det en risk att jag inte blir nöjd med resultatet. 
Sist jag var där så tyckte han att jag skulle gå hos en sjukgymnast och träna upp musklerna runt knät så kanske jag skulle klara mig utan operation. 
 
Nu har jag ju inte gjort det pga lathet och tidsbrist. Men trots det så tyckte han att jag fått tillbaka en stor del av musklerna som jag saknade sist. 
 
Han frågade hur jag tyckte det var nu och då förklarade jag som det var att knät hoppar minst en gång i veckan. Så det fungerar ganska dåligt med andra ord. 
 
När han undersökte knät så hoppade det runt åt alla möjliga håll och då helt plötsligt så vart han mycket mer optimistiskt till operation och att detta nog skulle kunna bli mycket bättre än vad det är nu iaf. 
 
Direkt fick jag ett nr att ringa till för att boka operationtid och om jag ville att det skulle bli gjort snabbt så skulle jag ringa redan imorgon.  
 
Så ja operation blir det, nu är bara frågan när! 
 

RSS 2.0