Hemma en kortis.

Skall kasta i mog något att äta innan det bär av igen, 6 hästar ridna, 4st kvar. :)
 
Castro har blivit vaccinerad idag så han skall bara gå ett kort pass, kanske skall ta en tur med honom och Älgen i skogen, fast jag vet inte riktigt hur han är som ledar häst.. Nej det får nog bli en annan dag helt enkelt. ;)
 
Iaf så skall alla mina hästar få sig en tur idag, Salka vilade igår så hon är högst prioriterad idag. Men även de andra två skall ut och röra på fläsket lite. :)
 
Juste äta var det jag skulle göra ja!
 
 

Torsdag.

-Plocka ut Stina och Lillen
-Rida lite hästar hos familjen Konstig (Strange)
-Kanske ta en liten tur på Obelix
-Jobba treåring
-Rida Castro+Salka+Älgen.
 
Ja det är väl det jag skall hinna med idag! :)
 
 

Fina Salka!

 

Dagens schema.

Innan 10 skall jag hinna med detta:
 
-Byta om, käka frukost och fixa lunch.
-Släppa ut Stina och Lillen
-Köpa foder på Vall Kvarn
 
Vid 10 börjar jag jobba på Dahrves och slutar kl 18. Sen skall jag:
 
-Jobba treåringen
-Rida Castro
-Rida Salka (om inte mamma gör det)
-Försöka hinna rida Älgen.
 
 
Det jobbiga är ju att det börjar bli mörkt så himla snabbt nu, så man hinner inte riktigt rida så mycket som man vill och tror att man skall hinna. Man är ju ofta väldigt tidsoptimistisk (iaf jag) ;)
 
 
Nej om jag skall hinna med att fixa allt innan jobbet så måste jag nog lägga på en rem. :)
 
 

Dags att hoppa i säng.

Idag har det som sagt varit ganska fullt upp på mitt schema och imorgon lär det bli ännu lite till, men det gillas!
 
Det enda jag inte hann med idag var att rida Älgen, men hon är ju inte heller högsta prioriteten för tillfället.
 
Castro och Salka fick iaf sig en liten tur i skogen i mörkret, tråkigt när det börjar mörkna snabbt nu.. Castro skötte sig som en liten gud och gick först hela vägen utan att bråka en enda sekund, jag är för tillfället en ganska så stolt ägare som ni kanske förstår. ;)
Hela vägen hem i skritt var jag även väldigt duktig och tränade min lätta sits och försökte verkligen pressa ner mina hälar så gott det gick(två av mina svagaste sidor). Eftersom jag är en fruktansvärt klen människa så darrade benen väldigt mycket när jag hoppade av och slutade inte förens jag kom hem och satt mig framför tven och tryckte i mig chips+lite godis. Nej det där är verkligen något jag måste träna mer på! ;)
 
Treåringen som jag skrev om förut som jag skall rida in visade sig vara lite utav en rodeo häst, men det blir nog bra tillslut, får tat lite lugnt bara. ;) Hehe
 
Lovar att jag skall svara på era kommentarer så fort som möjligt, förhoppningsvis på Torsdag! Verkligen jätte kul med massa kommentarer, det blir så himla mycket roligare att skriva då! :) :)
 
 
 
 
Lillfjanten har fått på sig skor nu också och går väldigt mycket bättre nu, hoppar inte längre fram på tre ben så fort det blir lite hårdare underlag, nu ser man faktiskt nästan inte någon hälta längre, vilket är väldigt skönt, får hoppas det håller i sig nu bara! :)
 
 
Nej nu skall man försöka ta sig upp till sängen för att sussa lite, har varit alldeles för dålig på att sova på sista tiden! Nej godnatt gott folk!!
 
 

Underbara väder!

Skall snart åka iväg till dahrves och jobba lite (12-18). Sen efter det skall jag börja med ett litet nytt projekt, jag skall nämnligen rida in en 3åring som en har frågat om jag har lust att göra, och självklart säger man inte nej. ;) Så den skall jag hålla på med ca 3ggr i veckan nu framöver ett tag. Spännande! :)
 
Annars skall jag även rida Castro idag, hade tänkt att jag och modern skulle försöka ta en liten tur i skogen tillsammans med Salka och Castro, en liten lugn tur eftersom Salka gått ganska hårt på sista tiden. :)
 
Och om jag hinner så hade jag även tänkt rida Älgen, men det får vi se om det finns tid till. :)
 
Hela den här veckan är det faktiskt ganska fullt upp för min del. Inte en dag då jag är helt ledig. Vilket är suveränt, ju mer man jobbar, desto mer pengar rullar det in, och jag behöver ju en del till vintern när jag inte lär ha något speciellt jobb och samtidigt ha 5 hästar som kostar lite pengar. ;)
 
Nej nu måste jag nog dra så att jag inte kommer försent! :)
 
 

Finns det någon vackrare skapelse?

 
 
Idag var det som sagt hoppträning för Salkas del. Eftersom hon tävlade igår och blev nog ganska trött så trodde jag att hon skulle vara väldigt seg idag, men ack så fel jag hade. Jag tror nog inte hon har varit så fin någon gång förut, helt underbar var hon! Hoppade en bana på 1.15m-1.20m och hon flög över med mycket fin bjudning. Underbara skapelse! 
 
Tyvärr så glömde vi såklart kameran hemma så det blev ingen filmning idag, men det kommer fler träningar. ;)
 
 
 

Godmorgon världen.

Länge sedan man låg kvar i sängen ända till 10, men här ligger jag nu med bästa saran bredvid mig. ;) Idag är det inte mycket på schemat, ganska skönt faktiskt. Hovslagaren kommer till Salka sen vid 3, och ikväll skall Salka även på hoppträning. Så eet blir alltså två dagars hoppning för henne, men det måste hon ju träna på också, så det boir nog bra. :) Får väl ta det lite lugnt bara. Castro skall gå på banan idag också, får se hur den ser ut idag, igår har den ju fruktansvärt hål efter regnet... Nej nu skall jag hämta godiset och sen fortsätta Lin skönhetssömn. ;)

Dagens 1.10m 4 fel.

 

"Jag" har en helt underbar liten häst mellan benen! ;)

 
 
 
Filmer kommer senare! :)

The story's over now, the end...

Yeah, I was in the dark
I was falling hard
With an open heart
I'm wide awake
How did I read the stars so wrong
I'm wide awake
And now it's clear to me
That everything you see
Ain't always what it seems
I'm wide awake
Yeah, I was dreaming for so long 
I wish I knew then
What I know now
Wouldn't dive in
Wouldn't bow down
Gravity hurts
You made it so sweet
Till I woke up on
On the concrete
Falling from cloud 9
Crashing from the high
I'm letting go tonight
Falling from cloud 9
I'm wide awake
Not losing any sleep
I picked up every piece
And landed on my feet
I'm wide awake
Need nothing to complete myself
I'm wide awake
Yeah, I am born again
Outta the lion's den
I don't have to pretend
And it's too late
The story's over now, the end
I wish I knew then
What I know now
Wouldn't dive in
Wouldn't bow down
Gravity hurts
You made it so sweet
Till I woke up on
On the concrete
Falling from cloud 9
Crashing from the high
I'm letting go tonight
I'm Falling from cloud 9
Thunder rumbling
Castles crumbling
I am trying to hold on
God knows that I tried
Seeing the bright side
But I'm not blind anymore...
I'm wide awake
I'm wide awake
Yeah, I'm Falling from cloud 9
Crashing from the high
You know I'm letting go tonight
I'm Falling from cloud 9
 

Något jag förälskat mig i!

 
Har provat ett antal västar, men än så länge enbart hittat en väst som passar min kropp, vilket dä är västen ovanför. så det lär bli så att jag beställer den inom snar framtid. You just got to love in! (Har dock inte bestämt mig om jag skall ha en blank eller oblank..)

Frågor+Svar.

Anonym

Du kanske ska byta ut Castro mot Salka. Ni verkar ha mer tur tillsammans! :-)

 

Svar: Jag vet inte riktigt vad du menar med att jag har haft mer "tur" med Salka än vad jag har haft med Castro och jag vet inte heller riktigt om man kan jämföra en häst som går (för tillfället) 1.10m/1.20m med en häst som går 1.30m/1.40m eller en häst som jag haft 5månader med en häst som jag haft i 3år, men visst har jag och Salka fått ganska fina resultat tillsammans och det kan bli en riktigt fin häst!! Men nja Castro lär då aldrig bli utbyttt, trots sina 20 fels rundor ibland! ;) Haha

 

 

Anonym

Hej! Såg att du hade en m-platta med strass. Har du gjort det själv eller kan man köpa det så?:)

 

Svar: Jag har limmat på dom själv på min magplatta, jag hade lite tråkigt en kväll innan tävling. Hehe. Dock så gjorde jag misstaget att limma fast dom precis där stigbyglarna hamnar så det är endel stenar som ramlat bort, så det är väl en sak man måste tänka på. :)

 

 

 

Anonym

Om du fick välja av alla hästar och ponnyer på gotland att ha i ditt stall vilka skulle du vilja ha då? gärna bilder och förklaring på varför osv

 

 Anonym

Om du fick välja av hästar och ponnyer på Gotland och skapa din egna favorit samling vilka skulle du ha valt då?

 

Svar: Om jag skall vara helt ärlig så är jag ganska kass på vad det finns för hästar samt ponnysar på Gotland nu för tiden eftersom jag inte varit på så himla många tävlingar här iår, speciellt inte ponnytävlingar, men självklart har man de gamla godingarna som man tycker är riktigt fina! Men om det kommit något nytt fint har jag inte någon koll på tyvärr. :)

 

Men här kommer de "gamla godingarna"

 

Carma Z

Finns väl inte så mycket annat att säga än att det är en grymt jävla fin häst som hoppar som en gud! Lugnt Gotlands finaste hopphäst! ;)

 

 

Ramazotti

Hoppar riktigt bra och väldigt välskolad, riktigt trevlig att rida. En häst som verkligen vill vara nolla! Sen är han ju lite knäpp imellanåt, men fina hästar får lov att vara lite knäppa! ;)

 

Chex

De flesta har väl förstått att jag är en liten sucker for bra bakben, och den häst hästen alltså, bakbenen är ständigt över hinderstöden, även om hindren bara är 1m höga, mums! ;)

 

 

 

Pommeroy


Hoppar riktigt fint och har ett hjärta av guld, vill verkligen vara nolla varje start. Mycket trevlig att rida och väldigt välskolad. En häst man får en väldigt bra känsla på och ger en även väldigt bra självförtroende. :) 

 

 

 

Finns mångamånga andra fina hästar också såklart, men det här var väl de 4 hästar som utmärker sig lite extra för mig! :)

Ponnysar har jag verkligen noll koll på, så det fick bara bli hästar denna gång. :)

 

 

SNYGGT RONJIIIII!!!!!! Riktigt avis! du får lägga upp hur du tänkt matcha det vilken outfit oså! <3

 

Svar: Jag vet den är assnygg!! ;) Det kommer du få se imorgon hur jag tänker matcha (och ni andra också såklart) ;)

(Btw Jag är ledig Tisdag nästa vecka så då måste vi hitta på något!) <3 

 

 

 

 

 

 

 


Jaha vad skall man göra nu då??

Föräldrarna+mormodern är uppe på fastlandet och hämtar två boxar som vi skall montera upp i stallet, så de kommer inte hem förens inatt någongång. Även brodern min är uppe på fastlandet och spelar match, vilket gör att jag är helt ensam i det stora huset.
 
 
Har redan varit ute hos hästarna och mockat, fixat all mat och ridit båda hästarna så nu har jag inget kvar på "måstegöras-listan", så nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra. Städa huset gjorde jag igår, så inte heller det kan jag göra. Hmm Jag får väl tvätta lite grejs här hemma och sen kanske packa ihop alla grejer ute på Hästnäs som skall ut till landet. Vi får se helt enkelt.
 
Först och främst hade jag tänkt svara på alla era frågor och kommentarer!!!!!! :)
 
 
Både Castro och Salka gick en tur på banan och båda var helt underbart fina! Salka har blivit så fruktansvärt fin de sista dagarna och Castro var nästan så mjuk och fin som bara han kan vara idag. Jag har två helt underbara hästar helt enkelt! :')
 
 
 
 

Lillplutten!

Som ni kanske förstått så är inte Lillen fullt fräsch för tillfället. För lite mer än två(?) veckor sedan så märkte vi att han haltade på höger fram, men han var inte svullen eller varm någonstans i benet, så vi trodde att han kanske bara hade lite växtvärk.
 
Men sen gick det aldrig över utan han blev bara mer och mer halt, men inte hel tiden dock utan det kom i "vågor". Så vi ringde veterinären och han sa i sin tur att vi skulle kontakta en hovslagare. Så då ringde mamma till Ivan och han kom och kollade på Lillfjanten.
 
Tydligen så är han bockhov på båda fram, så Ivan verkade ner hovarna lite och skall även göra skor till honom som han skall få på sig, finns ju inte så små skor att köpa.
 
Så snart skall Fjanten få på sig skor, 2 månader gammal. Och eftersom han gått som i högklackat så har han blivit lite inflamerad i musklerna vid bog, manke och knä, så han blir även linimenterad två gånger om dagen med kylande liniment. Han blir van med mycket saker redan som ung!
 
Så vi får väl hoppas på att han blir bättre sen när han får skor på sig, lite tråkigt för honom att stå i en liten hage där han inte kan röra speciellt mycket på sig för tillfället. Stackars liten! <3
 
 
 
Min älskade lilla ponnyplutt! <3

FÄRDIG!

Har nu precis kommit hem från hästarna.
 
Idag har jag ridit Castro och Älgen medans modern har ridit Salka.
 
Castro gick helt okej idag, imellanåt släppte han loss och blev så fin som bara han kan vara, men mestadels var han lite tung, eller nej inte tung utan mer seg i handen. Men han skötte sig fint och gjorde allt jag bad honom om, vad mer kan man begära egentligen? ;)
 
Igår fick han också ett pass på banan och var väl ungefär lika som idag! 
 
 
 
 
 
Igår gick Älgen för första gången efter sommarlovet. red enbart i skritt+trav eftersom vår bana är ganska knölig,hal och liten. (Det går utan problem att rida där med de äldre eftersom de har lite mer koll på sig, men Ä har ju då ganska dålig koll på sig själv, hehe) Iaf så skötte hon sig utomordentligt.
 
Idag åkte vi till ridhuset så att jag skulle kunna galoppera lite på henne också. Skritt+trav gick hon jätte fint i och böjde stundtals på nacken, men i galoppen fick hon lite jobbigt. Hon har ju ganska jobbigt i sin galopp överhuvudtaget, så när man får en tjock ryttare på sig också så blir det lite extra svårt. Så hon blev lite sur på mig ett tag där, men det enda hon gör är att stå helt still eller bocka två steg och sen stå still. Hehe
 
Men med lite mer träning så blir hon förhoppningsvis bättre. ;)
 
 
 

Salka fick gå ett pass på banan igår med mig på ryggen. Hon var superfin i munnen och har på sista tiden fått mycket bättre egen bjudning, så det går framåt! :) Hoppde runt lite på stegen med henne vilket hon gjorde helt okej, hon tycker det är lite jobbigt så hon landar lite i fel galopp och kör upp huvudet lite, men även detta blir bara bättre och bättre. Det är en riktigt fin häst och om hon nu även börjar få lite mer egen bjudning så kommer hon bli riktigt fin, vi får hålla tummarna att farten håller i sig nu! ;)
 
Idag red som sagt mamma henne på banan, och även hon tyckte att hon var mycket mer framåt och roligare att rida, så det känns bra det här. Nu väntas två hopptävlingshelger för hennes del. Så håll tummarna för oss då! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kavajen!

Här kommer lite bilder på den rosa kavajen. Snygg va?!  (jag lär ju iaf bli ensam om det) ;) Hehe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moahahahahahahahahahahahaha!
 
 
 
 
 
 

Hell yeah!

Trot eller ej men jag har skaffat mig en knallrosa kavaj (och en svart). Hittade den igår på H&M och trodde jag skulle dö, fysakran så snygg den var (speciellt när den bara kostade 350:-). Dock så måste jag fixa en extra knapp så den inte är så urringad, men det kommer nog bli ganska snyggt tror jag, eller är det bara jag som tycker det kanske?? ;)
 
Nu är det bara en grå kavaj (och kanske en brun) som saknas till min samling (och kanske en Royal blå också..)
 
Bilder kommer senare! :)
 

AjaBaja!

Dålig uppdatering som vanligt från min sida, men jag skyller på att jag har haft ganska mycket att göra! ;)
 
Har precis kommit hem från hästarna som alla (inte Älgen) har stått inne inatt.
 
 
Stina och Lillen står ju inne varje natt nu för tiden eftersom Lillen skall röra sig så lite som möjligt för tillfället... Skriver mer om det senare.
Medans Castro och Salka stod inne inatt eftersom det var så fruktansvärt dåligt väder igår. De är ju mina små porslinhästar. ;)
 
 
Idag är jag faktiskt snudd på ledig, eller jag är ju ledig från jobb men skall till tandläkaren sen vid 13, eller egentligen är det väl Mun och Käkcentrum jag skall till, och hur jag skall hitta dit har jag ännu inte kommit på. Det får bli ett senare problem helt enkelt.  ;)
 
 
Annars så skall alla hästar motioneras idag, till och med Älgen tror jag faktiskt. Men det får bli senare mot kvällen.
 
Nu skall jag gå in till mormor och se om hon har någon god frukost att bjuda på. Ibland får man faktiskt vara lite lat och bortskämd (även som 20åring) ;)
 
 
 
 
(har ärven börjat svara lite på era kommentarer, så snart får ni svar!)

Fina Fina Fina Bruna!

 
 
 
 
 
 
 

Minirast.

Idag har det verkligen varit fullrulle kanelbulle, eller ja för att vara mitt liv iaf. ;)
 
Klockan 8 var jag ute hos hästarna och bytte hage på Älgen, hennes hagkompis Fisen åkte idag så då fick hon flytta över till grannhästarna. Så nu går hon tillsammans med en fjording och en nordsvensk båda två 3år precis som Älgen. Så förhoppningsvis får de lite kul tillsammans. ;) 
 
 
 
När hagbytet var klart så tog jag en liten ridtur på banan på Castro. Tränade lite förvänd galopp idag vilket han tyckte var apjobbigt, med skötte sig dock helt okej. Lite stel är han fortfarande och släpper inte loss så som han brukar göra, men han var helt okej fin idag ändå! :)
 
 
 
 
Sen kom Sara och gjorde mig sällskap en stund (typ 1h) fram tills det att jag skulle börja jobbet på Travet. Så nu har jag precis kommit hem igen. Om lite mindre än en timme så kommer mamma hem och då skall vi åka ut till hästarna igen och köra in iaf Salka till Silikaten och hoppa henne lite.
 
Senare skall jag ut till Dahrves och ta en liten sväng på Obelix också. :)
 
 
Men nu skall jag äta något och sen byta om! :)
 

Grabbarna grus i Sproge!

 
 
 
 
 
 
 
Och svar ja, jag är alltid såhär finklädd när jag rider StrangeHorses!

Jag är inte döende! (tror jag iaf)

Idag har jag jobbat på Dahrves 10-15 och efter det red jag favoritprinsen Obelix. :)
 
Fysakran så fin han blev på slutet, riktigt rund och mjuk och fin! Han är en liten stjärna den där svarta!!! ;)
 
Urkass bild, men skall försöka få lite bättre på Torsdag! ;)
 
 

Sen åkte jag och mor ner till akuten. Eftersom mammas jobbar kompisar skrämt upp henne för vad som hände i Fredags. Så där spenderade vi över två timmar för att få reda på att jag var fullt friskt. Men för säkerhetens skull så skall jag till någon nevrokirurg(?) om typ 1-2 månader. Så då får vi det slutgiltiga beskedet om jag överlever eller ej! ;)
 
 
Eftersom de var så fruktansvärt sega så missade jag hopplektionen för Ninna på Salka, men de lämnade kvar hindren så vi tar ett eget hoppass imorgon istället. :)
 
 
 
 
Men jag hann iaf rida en tur på Castro när jag var klar på Akuten. Tog ett litet halvhårt pass på banan och han skötte sig helt ok, blev lite irriterad på mig vid ett tillfälle, men det är sånt man får ta! ;)
 
 
 
 
Imorgon är det även slutvilat för Älgens del (tror jag). Jag tänkte att vi kanske kunde ta med henne när vi ändå skall in med Salka till stan, så kunde jag rida henne lite grann. Men vi får se vad far min säger, han vill helst inte köra två hästar innan Larven (hästbussen) är helt lagad. Hjulen tar i hjulhuset om man packar på för tjocka hästar, vilket kanske inte är jätte bra! hehe ;)
 
 

Martinsvard.se

 
 
 
 
 
 
 
 
Lite fler bilder på Salka som fadern min har tagit kommer upp senare. :)

Bli frisk nu min älskade lilla krabat! <3


Den fina bruna!


Om man nu bara får leva en gång, varför kan det då inte bara vara enkelt?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min första och absolut största kärlek! Det går inte en dag utan att jag saknar dig! <3

Fullrulle kanelbulle!

Idag är det fullt upp i Ronja Håkanssons liv. Först skall jag jobba på Dahrves 10-14 och sen skall jag direkt ut till Stranges och rida iaf två hästar, de är borta på hingstvisning nu i helgen, och när jag är klar där så skall jag hem och rida mina skönheter.
 
Fullrulle kanelbulle helt enkelt. ;)
 
Lär väl inte bli speceillt bra uppdatering från min sida idag, men det börjar ni väl vänja er med. ;) Hehe
 
 

Vissa dagar är inte som andra...

Jobbade som sagt på Dahrves idag, men tyvärr så slutade det inte riktigt som jag hade tänkt kanske..
 
Började med att jag fick synstörnigar och sen skulle jag skriva ett sms till mamma och fråga om hon kunde komma ut med något att äta till mig, det brukar ju bli bättre efter man ätit när man har migrän.
 
Men jag tyckte det var lite småsvårt att skriva rätt bokstäver, eftersom det flammade ganska mycket för ögonen, men tillslut fick jag till ett bra sms, trodde jag...
 
Iaf så ringer jag upp mamma så jag kan prata lite mer med henne eftersom smset började bli ganska långt. Men då när jag försöker prata så kommer det ut helt fel ord och min tunga lyder mig inte alls. Självklart får jag panik och börjar gråta.
 
Men efter ett tag så blir det lite bättre och jag kan prata ganska bra igen, så jag ringer upp henne och säger att jag mår bra igen,
 
 
Men sen märkte jag att jag inte kunde hitta ord till saker som fanns i butiken, jag var tvungen att läsa på alla skyltar för att komma på vad saker och ting heter. Tex så kom jag inte på orden schabrak, gaffel, short chaps, kvitto eller strumpor. När jag läste ordet "Ridstrumpor" så kändes det som att jag aldrig hört det ordet förut.
 
Så jag får panik igen och ringer till pappa som efter ett tag kommer ut och hämtar mig.
 

När jag kommer hem och skall läsa smset som jag skrev till mamma så fick jag mig världens skrattanfall. I mitt huvud medans jag skrev det så lät det hur bra som helst, visst det var lite svårt att pricka rätt på bokstäverna men jag läste igenom det ett antal gånger och tyckte det lät bra.
 
Men nej så var inte fallet, utan det såg ut såhär.
 
 
 
Jag trodde jag skulle dö av skratt när jag läste det!! Hehe Ibland undrar man om man kanske skall in på psykhus eller skaffa proffisionell hjälp! ;) hehe

Lite duktig!

Åkte hem till Sara igår kväll efter alla äventyr med hästarna, mysigt värre!
 
Eftersom jag inte börjar förens 13 idag så passade jag på att rida en häst nu på morgonen, man kör förbi vårt stall när man åker hemifrån Sara, så nu är iaf Castro avklarad för dagen, väldigt skönt.
 

Idag jobbar jag till 18 och efter det så skall Fia hjälpa mig med Salka, eftersom hon skall tävla dressyr på söndag så behöver vi lite hjälp och tips. Red även för henne igår, vilket betyder att jag har endel träningsvärk idag, så vi får se hur mycket jag orkar. Hehe ;)
 
 
Nej nu skall man kanske hoppa in i duschen så man inte luktar snusk när man är på jobbet. ;)
 
 
 
 
Jag skall även försöka svara på era kommentarer också, har haft endel att göra på sista tiden så jag har tyvärr inte haft tid!! Men så fort jag får en liten lucka så skall jag svara. :) Jätte kul att ni kommenterar by the way!! :):)

Tillverka energi....

Jobbet är avklarat för dagen och nu återstår ridning av två hästar. Eftersom mamma har någonting med jobbet så har jag ingen hjälp av henne idag, men jag brukar klara mig ganska fint ändå faktiskt. Pappa skall iaf med och hjälpa till att fånga in hästarna om jag ramlar av. ;) hehe
 
 
Först och främst måste jag införkaffa mig energi, för fy satan vad seg jag är för tillfället, men det brukar kunna bli lite bättre när man kommer ut till djuren, bådas glädjetjut när man kommer, även om det inte är mig de gnäggar åt utan maten som de alltid få när man kommer så blir man ändå ganska varm i hjärtat. ;)
 
 
Nej upp med arslet från stolen och göra något nu kanske, så man kommer hem innan midnatt iaf. ;)
 
 
Min underbara kamel! <3

Kärlek!!

 
 
 
 

Seeeeeg.

Är för tillfället riktigt seg. Har precis kommit hem från Stranges och skall snart iväg till mina hästar.
 
Igår hoppade jag Salka för Ninna. Hon skötte sig fint förutom att hon var ganska så seg, så jag fick vara på henne ganska så mycket imellanåt. Men hon har verkligen mycket hopp i sig den där hästen. Lite energi till så kan hon bli riktigt riktigt fin! :)
 
 
 
 
Nej om man skulle ta och bege sig till de små liven. Om bara känslan att det alltid är något som saknas kunde försvinna....
 
 
 

Inge mer skogsmulle.

Nu är det slut på skogsturerna på min knäppa röda. Det går verkligen inte, han blir bara arg och ställer sig på bakbenen, backar och har ingen som helst koll på sig själv. Och självklart blir jag då arg på han eftersom det inte finns någon som helst anledning till varför han skall hålla på som han gör. Det blir bara farligt alltihop.
 
När man kommer hem till ridbanan så är han hur fin som helst och inte ett dugg dum, så jag får helt enkelt inse att det inte går att rida ut han i skogen, finns väl en tur i skogen som han klarar av att gå utan att bli arg, men de andra vägarna skall jag hålla mig ifrån.
 
Ganska tråkigt eftersom jag vill rida honom på så många olika underlag som möjligt och ha en varierande träning på honom, men tyvärr så verkar inte han tycka samma sak....
 
 
Så nu ett tag framöver så lär jag endast hålla mig på ridbanor eller ängar, säkrast så....
 
 
 

Hon är ju för rolig.

När man släpper ut Salka i hagen med lite mer gräs medans man rider Castro så vägrar hon bli fångad när mamma eller pappa försöker ta in henne.
 
Som idag när mamma bara skulle gå in och ta av henne täcket, då sprang hon ett ganska bra tag runt runt och tänkte minsann inte bli infångad.
 
Men sen när jag gick ut kanske 20 min efter och skulle ta in henne till hennes hage, då kommer hon gnäggandes till grinden och är jätte snäll.
 
 
Vilket är lite konstigt eftersom när mamma rider henne så ställer hon inte mycket krav, utan rider mest runt runt och låter henne gå lite som hon vill, eller hon går ju självklart i form hela tiden, men mamma pressar inte henne speciellt mycket. Medans när jag rider henne så är jag alltid väldigt noga med att hon alltid tänker framåt och trampar på med bakbenen, och är mycket strängare än mamma med rakställning (hon vill gärna gå lite som en banan på rakt spår) osv. Så hon borde ju egentligen tycka att jag är en rikitig pain in the ass. Och verkligen komma springandes och gnäggandes till pappa som enbart ger henne mat eller leder runt lite på henne. ;)
 

Men självklart kan det ju bara vara att just vid det tillfället som jag kommer så vill hon in, och att om jag kommit vid de tillfället som de andra så hade hon sprungit ifrån mig också, men det har hänt ett antal gånger nu.
 
Hon är iaf en riktig liten charmknutta! <3
 
 
 

Ni är vackra!

 
 
 

Ronja du behöver inte fler träns...

För tillfället har jag kommit in i en tränsköparperiod. Träns har förut varit något jag tyckt varit ganska tråkigt och dyrt att köpa, men på senaste tiden så har jag köpt träns på träns på träns på träns. Okej kanske inte riktigt så pass, men nästan faktiskt.
 
Det senaste tränset som följt med mig hem är detta nedanför till Stina á 800:-. Detta känns väl lite som ett väldigt onödigt köp eftersom Stina enbart står i hagen för tillfället. Men ibland så råkar sånna här saker hända mig... ;)
 
 
 
 
Sen har även Salka 5 olika träns att välja på, alltså ett träns för varje månad jag haft henne, typ! Två Dyon, ett JW och två från Hööks.
 
 
 
 
Castro däremot är inte speciellt bortkämd när det gäller träns, eller egentligen är han väl det eftersom två av Salkas träns egentligen är Castros, men så fort man byter träns så går han verkligen jätte dåligt, han vill ha sitt halvbilliga träns från Treadstone. Hehe
 
 
 
 
Men trots att jag har ganska många träns, och behöver inte alls fler eftersom jag knappt använder de jag har, så går jag runt på Dahrves och kollar på träns och tänker "Det där hade Stina varit väldigt fin i, det kanske man skulle köpa till henne". Och om jag känner mig själv rätt så kommer jag tillslut att köpa dom där tränsen fast jag inte alls behöver dom. Jag har ingen kontroll på mig själv när det gäller sånna här saker helt enkelt. ;) Hehe
 
 
Idag haqr jag också beställt en namnbricka till Castros träns som jag skall sätta på nackstycket, så då blir hans träns hans alldeles egna och lite mer tillpiffat än vad det är nu. ;)

Ut till djuren.

Har precis kommit hem från jobbet och skall snart byta om och sen ut till hästarna. :)
 
Idag har Salka blivit provriden, men eftersom jag jobbat hela dagen så var jag inte med, men enligt modern min så skötte hon sig väldigt fint. Duktig häst! ;) Får väl förhöra mamma lite mera sen om hur det gick. :)
 
 
 
 
Så eftersom Salka blev provriden idag så är det bara en häst kvar till mig. Han skall nog få sig en tur på "banan" idag eftersom han har varit så himla dum på sista tiden när jag ridit ut själv. Så idag kör vi det säkra kortet. ;)
 
 
 
 
Har precis suttit och tryckt i mig ett halvt paket glass medans jag skrivit detta inlägg, så jag ser fram emot hur bra jag lär må sen när jag kommer upp på pållehästen.......
 

Jag har allt man kan önska sig, men inte det jag verkligen vill ha.....


Min dröm...

..är att en dag rida lika bra som denna man. Det ser alltid så lekande lätt ut!
 
 

Vad hände egentligen?

Lite kul att se bilder från hur Stina såg ut när hon var i bästa tävlingsform och på de från dagsläget. Eller kanske mest skrämmande(?) Hehe
 
Lilla rullebullen i nutid (fast hon har blivit ännu fetare sen detta kort togs)
 
 
Bild från när hon tävlade som mest.
 
Bara en liten skillnad, eller vad tycker ni? ;)
 
 
Även lilleman har byggt på sig lite.
 
För någon dag sen
 
 
Några timmar gammal.
 
Helt sjukt hur fort de växer egentligen. Min lilla bebis <3

Dagens bilder på Lilleman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder tagna med mobil på kameran.

Ja det är väldigt kassa bilder, men lite fin är han iaf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Han är inte speciellt förlåtande.

Väldigt bra läromästare måste jag nog säga att han är, för om man gör något fel så blir man straffad med en gång, och sen för säkerhetens skull, dagen efter också. ;) Han är ju för söt ibland!
 
 
Efter målet på Fredagen
 
 
 
 
Innan första start på Lördagen.

Rädda Joppe.

Skall snart iväg och rädda Castro från att dö av värmeslag. Eftersom det var lite molnigt och småkallt i morse när jag var i stallet och släppte ut hästarna så går Castro med ett fleecefodrat regntäcke i strålande solsken för tillfället. Inte så jätte snällt kanske.
 

Man är lite för överbeskyddande ibland, han är ju trots allt inte gjord av porlin, eller??
 
 
Foto: Martinsvard.se

Hemkommen efter en ganska misslyckad helg i Eksjö.

På fredagen gick han en 1.30m A:1a.
 
Grunden nollade vi och han kändes väldigt fin och hoppade med ryggen och var inte ens i speciellt många bomar. I omhoppningen red jaf bra 1-3 och han hoppade riktigt fint, men sen till hinder 4 så kände jag ett långt avstånd och tyckte jag låg jätte bra, men Castro lyssnade inte riktigt framåt och fick då gå av jättelångt, han klarade hindret, men han var ju inte speciellt glad på mig. Men han skötte sig hela rundan och tyvärr fick vi med oss sista bomen. Men efter mål så var han arg sparkade lite och stod lite på bakbenen. Så nej han var inte speciellt glad på mig efter mitt misslyckande.
 
Men vi lyckades rida till en 10e placering iaf.
 
 
 
Sen på Lördagen gick han först en 1.30m.
 
På framhoppningen började han med att stanna på ett räcke på 80cm. Så nej han hade fortfarande inte förlåtit mig sen gårdagen. När jag kom in på banan så ville han först inte igenom start, ni vet så som han kan göra ibland, men iaf så efter lite bråk så kom han igång, men hoppade då väldigt spänt och 3 bomar föll i marken + 3 tidsfel = 15 fel
 
 
Dum som jag är så ställer jag ändå upp i 1.40m fast han gick så dåligt och hoppade spänt, om jag var smart så hade jag bytt till 1.40m på Söndagen istället.
 
Men iaf så hoppade han lika spänt nu och var lite små grinig, så det enda jag kunde göra var att sitta still och göra mig så liten som möjligt så att han inte blev allt för arg. Slutade iaf med att 5 bomar föll = 20fel.
 
 
 
På Söndagen ändrade vi så att jag enbart red 1.30m (skulle egentligen rida 1.40m). Eftersom han hoppade så spänt och var inte alls på humör på Lördagen så kände jag att det var bäst att bara göra det enkelt för honom. Och denna dag var han mycket gladare och var inte alls lika spänd och det gick att svänga honom utan att han flöt ut och blev arg.
 
Vi lyckades rida en felfri runda men var alldeles för långsamma för att få en placering. Men jag är bara glad att gammelmannen skötte sig!
 
 
 
Så helgen har haft lite blandade resultat, men jag är faktiskt ganska så nöjd med min ridning i de flesta rundor, men jag förstår också att Castro blev arg på mig efter vad jag gjorde i omhoppningen på Fredagen.
 
Dock så tycker jag att Castro var lite lite tjock i båda frambenen, i vanliga fall brukar han ha helt klockrena ben, men i helgen var de inte riktigt så fina som de brukar vara. Även i morse när hästarna hade stått inne på natten så var de lite ifyllda, han reagerar ingenting när jag klämmer på senorna, men ja det är väl något jag får ha koll på nu ett tag och vara noggrann med Magneter, Back on Track och kylning osv, sen får han väl ta det lite lugnt nu ett tag också. :)
 
 
 
 
Foto: Martinsvard.se
 
 

Lyckades rida ihop till en vit rosett igår och nu taggar vi till dagens klasser.


Fullt upp!

Båten går vid 17 och innan dess skall jag har gjort detta:
 
-Packa allt, både till mig och hästen (eftersom jag inte förberett något såklart)
-Tvätta lite
-Rida två hästar
-Köpa foder till Salka samt lite smågrejs till Castro
-Packa med allt till Salka in till stan
-Köra in Salka till stan (Fia skall ta hand om henne i helgen)
-Spåna upp en box 
-Köpa hö
-Samt lite annat småfix
 
Så det blir lite att göra idag helt enkelt! Och jag är ju inte den som är den som är speciellt snabb och effektiv i mina handlingar. ;)
 
 

Lite äldre bilder på mig och Castro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0