Sur bebis!

Eftersom hagarna börjar bli ganska leriga nu när snön smält bort så ser hästarna också ut därefter om benen. Så därför tänkte jag att jag kunde ju spola av benen på Lillen och Stina idag när jag tog in dom, Lillen har varit med om det förut (dock har jag aldrig varit själv när jag gjort det och han har inte heller stått uppbunden någongång utan både mamma och pappa har stått och hållt i honom och gett han morötter).
 
Men idag var jag ensam, lätt som en plätt gick han in i duschen, lätt som en plätt satt jag fast han i kättingarna (hade dock en säkerhetsknut på ena sidan), lätt som en plätt backade han när jag sa till han att göra det, det här går ju som en dans på rosor hann jag tänka innan jag satt på vattnet, då helvetet bröt ut.
 
Upp och iväg, snurra runt och hamna åt fel hål utanför duschen, krypa ur grimman och springa bort till närmsta matback, ja lite sånt där höll han på med under ett tag, och eftersom man måste sätta på vattnet bakom honom så kunde jag inte hindra honom i tid innan han hade snurrat iväg, så det slutade med att jag fick sätta ett grimskaft i grimman och hålla i det när jag satt på vattnet så han inte kunde gå framåt.
 
Vilket fungerade, han stod mestadels still och skötte sig helt okej. Men sen när jag var klar och övergick till att putsa på Stina och lät honom stå kvar uppbunden så stod han och såg oerhört sur ut hela tiden, öronen bakåt och bakbenen sparkades det med. Inte ens när han fick några morötter så kom öronen fram. Han har ett sånt jävla humör den där lilla hästen, han blir verkligen förbannad när han inte får göra precis som han själv vill. haha
 
 
 
Visst älskar du väl din matte mest i hela världen?!

Den där hästen....

Hade tänkt ta en mysig liten barbacka tur i skogen med min gamle man. Men en barbacka tur innebär en gramanlös tur, vilket innebär att jag var ute utan livrem, vilket oftast går bra men idag var min herre inte på humör för att lämna gården.
 
Om man skall ut i skogen så måste man först gå ca 100m på en väg, och det är den som är det stora problemet när det gäller min häst, när man väl kommit ut i skogen så brukar det inte vara några problem, men den där jävla vägen skapar kaos i gubbens huvud.
 
Iaf så kom vi upp på vägen och förbi våra hagar, men inte mycket längre än så, sen under något som kändes en evighet gick vi fram och tillbaka uppe på vägen. Först tar man 10 steg fram, sen backar man 30 steg, sen tar man 40 steg fram och 30 tillbaka, så där höll han på ett tag tills han hittade ett dike han kunde hoppa ner i, och när han kommit ner där så kunde han sakta men säkert ta sig fram genom ett isigt dike med en stor snöhög i som han även snubblade sig igenom, för att sen sätta stopp på maskineriet igen och bara stå still och se allmänt dum ut.
 
Tillslut kom grannen ut och hjälpte oss ur diket och bort till skogen.
 
Man sitter där uppe och kokar lite halvt av ilska, men man kan inte gå på honom något för då ställer han sig på bakbenen, så det är bara att sitta där uppe och vänta på att han skall ge sig eller att en granne kommer ut och hjälper en. haha
 
Jävla häst!
 
 
 
Ja här stod vi nu helt still efter att tagit oss igenom en stor snöhög i ett halt dike och väntade på hjälp. Ja du är ju som du är!
 
 

Dagsplanering.

Detta skall uträttas idag.
 
- Fixa klart stallet (Har enbart mockat än så länge)
- Rida en kortis på Castro
- Rida Stina och fixa allt där
- Åka till ridhuset med Älgen
- Quando till Pia för ett Tömkörningsspass
- Duscha
 
Fullt upp som vanligt med andra ord.. Eller nja fullt upp kanske man inte riktigt kan kalla det kanske.. ;) Men fyra hästar skall försökas rida, alla skall iaf motioneras på ett eller annat vis.
 
 

Ful liten Åsna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt för lite godis!

Mina hästar är otroligt bortskämda(!!). Dom är verkligen inte uppfostrade på något sätt och vis. Castro har jag försökt att uppfostra ganska många gånger men även misslyckats precis lika många, efter 5 sek "glömmer" han bort vad man sagt till honom och gör exakt likadant igen.
 
 
 
- Dom går precis åt vilket håll de själva vill, speciellt Stina och Castro.
- Castro är fruktansvärt jobbig när man skall ta in och ut honom från hagen, han vägrar att snurra runt lite lätt och smidigt vid grinden när man skall stänga och öppna, utan istället går han antingen över en eller går rakt fram så man flyger iväg efter honom.
- Castro och Älgen är väldigt hjälpsamma när man skall ta av grimmorna, de slänger med sina huvud och drar sen iväg.
- Älgen vägrar stå tillräckligt nära boxväggen så att jag kan sätta på grimman utanför, hon skall alltid stå så att man precis inte får över grimman över öronen.
 
Ja det här är väl en bråkdel av vad mina hästar har för ideer för sig. Men så fort man har den där goda lilla mumsbiten i handen så sköter de sig som små änglar och man kan nästan tro att de aldrig betett sig illa, Castro vänder runt på en femöring medans Älgen dyker ner i grimman.
 
Castro som även har en ganska kort stubin i ridningen brukar få en liten godisbit när jag känner att stubinen håller på att brinna ut, då gör jag lugnt halt och ger honom en liten godis och klapp på halsen, och då blir hans stubin lite längre och har tålamod för ytterligare en stunds arbete.
 
Jag brukar även stretscha halsarna på hästarna innan jag hoppar av (vilket kan vara väldigt läskigt på Castro då det känns som att han skall ramla omkull eftersom han är så fruktansvärt stel. Det är då inte lätt att vara 18år)
 
Det jobbiga är väl att de blir så fruktansvärt tiggiga och nafsiga och tror att de skall få godis hela tiden och inte bara när de gjort något bra, vilket dom ofta får också eftersom de är ganska söta när de lägger huvudet på sne och tittar på en med sina valpögon (eller grisögon i Quandos fall).
Alla mina hästar är lite naffsiga och buffliga, men för mig gör det ingenting, så länge de inte hugger med tänderna så fort de kommer i närheten av händerna så är det ju bara lite mysigt. Stina som jag lärt "Puss" på kommando blir väl lite för till sig ibland och brukar nocka en istället, vilket kanske inte är det mysigaste, hon är så mjuk den där, så det häller att man är snabb ibland. ;)
 
Castro brukar även stanna av sig själv mitt i ridpasset och vända bak huvudet för att tigga godis, vilket man är tvungen att ge honom för annars vägrar han att ta ett enda steg framåt.
 
Så ja de finns ju lite nakdelar med att skämma bort dom med för mycket godis, men samtidigt så får man en väligt glad häst som har all sin uppmärksamhet på en själv (eller rättare sagt godiset) och inte på allt annat som händer runt om. Så för mig är det en självklarhet med bortskämdhet, vi alla lever ju bara en gång, eller hur?! :)
 
Och vad ville jag nu ha ut av denna text egentligen? Ja du den som det visste, haha, nej men det jag ville säga var väl att om ni är lika kassa och lata på att uppfostra era hästar på rätt sätt som jag, ta då fram en godis istället så får ni se på en riktigt lydig och glad häst! ;) 
 
Som sagt, Allt för en liten godis! 
 
 
 
 

Jag vill träna!

 
 
 
Känns som en evighet sen jag satt på en hoppträning sist, kan bero lite på att det faktiskt var en evighet sen jag satt på en hoppträning..  Men iaf så vill jag inget annat än att sitta på en någorluna lätt och snäll häst som jag kan skutta runt på och ha kul, spelar ingen roll hur högt, bara jag får känna på att flyga lite igen.
 
Det finns ingen där ute som har någon snäll liten häst som ni vill ha hoppad? Någon? Inte? Well that's just sad for me!

Planen för dagen!

Skall inom snar framtid hoppa upp från soffan och gå ut till djuren idag. Spån sakll in, hö påsar skall göras iordning, vatten skall fyllas på och en Älg skall longeras.
 
Vid 3 skall jag träffa modern vid Stina där jag skall rida medans hon fixar stallskötseln, väldigt bra deal. Sen skall vi hem igen och ta en skrittur på Castro och Q, och eftersom det regnar idag så finns det en chans att min gamle man inte har lust att ta ett enda steg utanför stallplan, så det kan ju bli spännande. ;) 
 
 
 
 

Ganska trött på mig själv!

Igår när jag kom hem så tog jag av mig pannbandet som alltid, la det på ett ställe där jag inte brukar lägga det samtidigt som jag tänker "Det här är verkligen inte ett bra ställe, men jag hittar det nog imorgon iaf", men nej imorse kunde jag inte hitta det någonstans, så jag fick gå ner till stallet i blåst och regn utan pannband, vilket leder till sönderblåsta och kalla öron, inte kul!
 

Ibland blir jag väldigt trött på att jag aldrig kan lyssna på mina egna visa ord!
 
 
 
En helt vanlig lektion på Gotlands Hästgymnasium!

Fina djur!

Har precis kommit innanför dörren och är nu klar med allt som har med hästarna att göra, eller nej nu ljög jag, jag skall ju faktiskt ner och fodra hästarna sen vid 21.
 
Stina fick iaf inget pass på banan som jag skrev förut, utan istället blev det en tur på en utav ängarna, vilket resulterade i en mycket piggelin ponny, men hon höll sig i skinnet och framför allt på marken, duktig tjej. ;)
 
 
Riktigt såhär ser hon väl kanske inte ut för tillfället... Lägg på ca 150kg och 5cm päls så har ni ponnyn jag sitter på för tillfället! 
 
 

Quando höll dock planen och fick ett pass i ridhuset. La även fram två bommar ca 20m ifrån varandra (är inte jätte duktig på att mäta avstånd för tillfället) som jag låga och rullade runt på.

Idag var han på lite bättre humör än sist och försökte oftast göra rätt, han orkar ju inte riktigt ännu, men det kommer nog snart. :)
 
 

Tisdag.

Än så länge har jag hunnit med att fixa stallet samt ridit Castro, som var helt okej ridmässigt idag.
 
Sen har Lillemor varit här och fixat Castros kropp så nu får vi hoppas att han är hel igen. ;)
 
Nu hade jag tänkt att ta en kopp te och sen åka vidare till Stina som skall få sig ett jobbar pass på banan idag. Sen skall även Quando ridas i ridhuset.
 
Förutom hästarna så måste jag köpa både frukost och lite annat "nödvändigt" idag då jag lensat allt ätbart som fanns i kylskåpet...
 
Ja ungefär såhär händelserik är min tisdag, självklart är jag också bokad framför tven från 20-22 på kanal 5, sen lär jag byta kanal till någon annan, vet inte ännu vilken, det får framtiden avgöra helt enkelt.
 
Nej om jag skulle gå och se om mitt vtevatten har börjat koka så att jag kan få mig en kopp te, önska mig lycka till!
 
 

Kommentar+Svar

Lisa
 

När kan du börja tävla igen tror du?

 

Svar: Kroppsligt om jag hade en häst som tillät att man var lite obalanserad så skulle jag nog kunna börja hoppa och tävla redan nu, men nu har jag ju lilla Castro som inte klarar av att man kanske inte är 100% stadig och inte gör det mesta rätt, så då lär jag väl tyvärr få vänta några månader innan jag kommer ut på tävlingsbanorna igen.

 

Men vi trisvs ändå bäst utomhus båda två, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, brukar man ju ändå säga! ;)

 

Här hade jag lagt han fel på ett hinder (alldeles för långt ifrån) dagen innan, vilket resulterade i en väldigt arg Castro som stannade på 80cm på framhoppningen och rev halva banan i 1.40m.
 
 

Lat, Bekväm eller egentligen ganska Smart?

Jag är inte lika duktig som många andra med att ta av schabrak och paddar från sadlarna efter varje ridtur och sen sätter på ett sadelskydd, åh nej, jag är snarare tvärt om, både schabrak och padd sitter kvar hela tiden, och även skrittäcket låter jag sitta kvar, allt skall ju trots allt användas dagen efter igen, så varför göra det jobbigare för sig själv? ;)
 
Självklart tar jag av schabraket om det skulle bli genomblött av svett, men för tillfället  jobbar jag inte mina hästar så pass hårt, sen tycker jag inte att mitt Back on Track schabrak blir så snuskigt som många andra schabrak kan bli heller. :) (Tack Sopheia<3)
 
Kalla mig lat eller bekväm, men jag själv föredrar nytänkande. ;)
 
 
Egentligen är det ju Castros sadel samt ländtäcke, men nu när vi börjat sätta igång Älgen igen så passar hans sadel bäst och då blir ju ländtäcket lite stort för lilla fjant Älgen. ;) (men hon måste ju vänja sig med det mesta)
 
 
Då behöver jag inte heller något sadelskydd eftersom ländtäcket skyddar sadeln, och så lägger man bara sadelgjorden över ländtäcket så blir inte sadeln skadad av den heller.
Ni måste ju hålla med om att det är lite praktiskt iaf! ;)

Naturliga slingor?

För ca ett år sen (eller är det ännu längre sen?) så skulle jag borsta igenom Stinas svans, precis i svansrotsspetsen fann jag en 5cm lång ljusgul hårtuss (för övrigt har hon en väldigt mörk svans). Nu när det gått ett tag så har den vuxit och blivit nästan lika lång som resten av svansen. Undra vad det kan bero på att hon helt plötsligt odlat en ny hårtuss av en helt annan färg än resten, mystiskt!!







Bort från ön.

En utav mina högsta drömmar är att ta med mig hästarna och flytta ifrån denna lilla ö. Om man skall tävla och vill göra det på en högre nivå än 1.30m så kan man inte bo kvar här, eller jo visst kan man, men det gör ju allt ganska mycket svårare.
 
Man måste hela tiden anpassa sig efter båttiderna, ofta händer det att man måste välja bort en högre klass på Söndagen om man vill hinna med båten hem samma dag, och om inte så kommer man hem till ön tidigast vid lunch på Måndagen, vilket innebär att man (läs mina föräldrar) måste ta ledigt en extra dag från jobbet, vilket inte brukar vara populärt.
 
Det har även hänt att man stått med färdigfixade hästar och färdigpackad bil/transport och precis varit påväg att lasta hästarna då man fått meddelande om att båten kommer gunga för mycket så man får inte ta med hästar ombord. (Nu händer inte det här speciellt ofta längre)
 
Sen kommer vi nu till kostnaden på båten, vår buss med tre passagerare kostar över 2000:- tur och retur (med gotlandsrabbat och de billigaste biljetterna). Förut har man fått båten gratis då man tävlat lite högre klasser, men nu iår så skall det ändras, numera får man bara första resan gratis och resterande får man ett biddrag på 1600:- (om ens det), vilket gör det ännu dyrare och krångligare för oss att åka iväg. Vilket antagligen leder till att vi inte lär åka iväg och tävla speciellt mycket. :/
 
Jag har funderat mycket över att försöka få ett jobb på något stall på fastlandet, men då lär jag bara få ta med mig max en häst upp, och vilken skulle det då vara? (Hästen jag enbart tävlar som inte har länge kvar på tävlingsbanorna, hästen som jag inte vågar hoppa ännu, eller hästen som precis fått upp en ryttare på ryggen igen) Och jag tror inte heller att min mamma har lust att ta hand om 4 hästar själv som är köpta till mig som tävlingshästar.
 
Visst man kan ju alltid sälja....
 
 
Det lättaste hade varit om man kunde köpa en gård på fastlandet och ta sitt pick och pack och flytta dit med alla hästarna och sen ta ett jobb i något stall inärheten, men nej det lär väl aldrig hända.
 
 
Det känns lite bortkämt och grinigt att skriva detta inlägg, egentligen har jag absolut inget att klaga på, jag har två färäldrar som gör mycket mer än vad man kan begära av en förälder, som gjort sig fattiga på grund av mig och som antagligen hade haft ett lättare och bättre liv utan mig, så ja jag känner mig hemsk som klagar på det liv jag lever, men samtigt så är det så här jag känner just nu..
 
 
 
 
 

Dagen!

Idag har jag ridit alla hästar som gått att rida.
 
Började med en tur på Castro på ängen, han blir verkligen bara finare och finare i markarbetet igen. Idag var han sådär mjuk som bara han kan vara, dock är han väldigt lättretlig, så jag måste rida perfekt och inte ha för höga krav, men om man gör det så får man en helt underbar häst under sig! :)
 
 
 
 
Nästa häst blev Älgen. Hon fick en tur till ridhuset. Fortfarannde lika okoncentrerad i galoppen vid longering, man bli ju lite irriterad på henne när man vet hur fint hon gör det hemma...
Vid ridningen skötte hon sig iaf perfekt, mjuk och fin och positiv till allt, precis som det skall vara. ;)
 
 
 
 
 
Sen fick även Quando en tur till ridhuset, med hör och häpna, mig på ryggen. Vilket han inte var helt nöjd med, han tyckte jag var asjobbig som tvingade han att galoppera när han inte ville, så det blev lite skutt och lite sparkar, men men han måste ju faktiskt iaf försöka även om det tar emot lite.
 
 
Nöjd matte men inte alls lika nöjd häst. ;)
 
 
Sist ut var Stina som fick sig en tur på banan. Pigg och glad och lite mjukare än dagen innan. Avslutade med att byta galopp några gånger vilket framkallade den galna ponnyn i henne, så himla söt när hon sprätter runt och gör precis som hon själv vill, speciellt nu när hon är supertjock och superlurvig. ;) 
 
 
 

Den klassiska bilden.


HJÄLPtygel.

På alla mina hästar använder jag för tillfället antingen graman eller martingal, men inte på grund av att de är svåra att jobba i rätt form eller drar upp huvudet, utan istället använder jag dom som mina livremmar.

Castro och Stina som har en liten tendens att lyfta frambenen från marken och vandra lite fint på bakbenen får gå med graman, då jag kan dra tag i den när jag känner varningstecknen och så står dom där med huvudet mellan bena och ser korkade ut istället för att stå på bakbenen. Resten av tiden slår jag en knut på gramanen och lägger den fram på halsen, för egentligen tycker jag inte om att rida med graman då jag anser att hästarna oftast kan bli hängigare i handen och man får inte samma lösgjordhet i sidorna osv.

Mina hästar är även väldigt lätta att få i form och oftast ganska mjuka och lätta i handen så för den anledningen behöver jag den inte. :)

Castro har även en liten tendens till att dra upp huvudet rakt upp, sänka ryggen och skutta åt alla håll och kanter i skogen om man pressar honom lite för mycket, och då kan man med hjälp av gramanen dra ner huvudet så han bara kan småbocka och göra sina underbara luftsprång så man tappar tyglarna. Han är ju charmig den där. ;)


Quando och Älgen som är lite sprattligare och inte alltid tänker innan de agerar använder jag martingal på, dock enbart pga remmen runt halsen så att jag har något att hålla mig i om de får för sig att hoppa åt ett helt annat håll än vad som var tanken. (Dock glömde jag bort den sist jag hoppade Quando....)





Älgens maskot!!


Tillbaka på brottsplatsen.


Cyrano de Bergerac avkommor.

Man kan ju drömma om att älgen skall bli såhär fin när hon blir lite äldre. ;) Den andra hästen tycker jag liknar Älgen väldigt mycket faktiskt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Kan du inte berätta mer om hur du hittade dina hästar? Typ hur annonserna såg ut, vad du fastnade för vid privridning osv? 
Tack för bra hästblogg i övrigt!

 

Svar: Självklart jag kan!! :) Och tack så mycket för att du läser den! :)

 

Nors Stella Nova. 

 

På den här tiden så hade mamma bestämda åsikter över att inte åka över till fastlandet och leta efter någon häst till mig, samtidigt som det var väldigt dåligt med hästar till salu här på Gotland just då.

 

Iaf så hittade vi en annons på en D-ponny som fanns här på ön. Kommer inte ihåg exakt vad det stod i annonsen, men om jag inte minns helt fel så stod det iaf "Blivande fälttävlandsstjärna" och "Har aldrig stannat", vilket lät ganska lockande. 

 

Första gången jag red henne var i skogen i februari, det enda jag kommer ihåg var att det gick undan som bara den och att jag var livrädd.

 

Sen skulle jag prova att hoppa. Så fort jag styrde emot ett hinder så tog hon tag i bettet och drog hon iväg och vid ett tillfälle så krossade hon även in mitt ben i väggen så stöveln vart helt vit på utsidan.

 

Så nej jag tyckte verkligen inte om henne, hon var alldeles för het och stark och hade alldeles för mycket humör och jag var rent utsagt rädd för henne, jag var ju trots allt van med säkra lilla Curt!

 

Men eftersom det var en häst som mamma skulle tyckt om när hon var liten och det inte fanns några andra hästar till salu så sa hon, "Den eller ingen" och "Du vänjer dig".

Vi hade en månads prövotid, och när det gått lite över en månad så märkte mamma att jag inte alls vande mig vid henne så försökte vi lämna tillbaka henne, men eftersom det gått över en månad så gick det inte, och här står vi nu 7 år senare. ;)

 

Så för att kortfatta det hela, det var min mor som föll för henne medans jag var rädd och inte alls tyckte om henne, men jag ville samtidigt ha en till häst, så då fick det bli den där feta/fula/galna fuxen som ingen annan tyckte om mer än min mamma. Mina tränare undrade vad fan det var för ponny jag köpt egentligen. x)

 

 

 
 
Castro
 


Det jag kommer ihåg att det stod i annonsen (Hästnet) var ord som "Läromästare", "Juniorhäst", "Placeringar upp till 1.50" och "90 000:-".
 
Det som lockade mig var såklart hans meriter och hans färg, fux med bläs! ("red lady" som veterinären på kliniken kallade min moder pga alla våra röda djur som vi hade där ett tag, 4 hästar och en hund) och så var det även priset, 90 000:- för en 14 åring som gått 1.50m, hur sjukt billigt är inte det liksom? (inte så värst med tanke på hur gubben visade sig vara).
 
Vi åkte iaf och provred, vilket jag inte kan påstå gick sådär jätte bra, även här satt jag på en för svår häst med lite för mycket humör, men han kändes så säker på hindren och tog tag i allt som kom framför honom på ett mycket självsäkert sätt.
 
När vi var uppe på fastlandet så provade vi några andra hästar också, som var lättare och egentligen passade min ridning bättre, men de kändes inte alls lika säkra som Castro gjorde, och jag ville ju ha en häst som gav mig bra självförtroende på högre höjder (väldigt höjdrädd), de andra kostade även mycket mer än Castro (konstigt nog...)
 
Mamma försökte få mig att inte välja Castro, men jag sa "Mina pengar, Mitt val", jag tyckte ju det var ascoolt med en häst som gått så pass högt!
 
Iaf så ringde mamma till fam. Sjögren (de som tävlat honom mest och högst) för att få lite mer information, och det fick vi. Eftersom det var mamma som pratade med henne så vet jag inte exakt vad som sades, men vi fick iaf reda på vad han kunde hitta på på tävlingar (stå i hörn och studsa, vilket han även gjort på tex SM), hade haft det fina smeknamnet "Galne Gunnar" (det borde ju skrämt bort en), att han hade vattenskräck, att han inte höll för de högre klasserna, att han blivit sprutad ganska många gånger i lederna, att han inte var värd mer än 60 000:-. (och lite mer avskräckande information)
 
Iaf så la vi ett bud på 60 000:- vilket de gick med på när mamma sa att hon pratat med Sjögren, och en mycket regnig dag i juni/juli(?) 2009 åkte vi och hämtade honom.
 
När man tänker tillbaka så kan man inte riktigt förstå hur man tänkte, men sen har vi ju haft våra enorma svackor också, mycket svett och tårar har försvunnit ur min kropp på grund av denne gamle man, men samtidigt så har det nog i slutändan ändå varit värt det, han har trots allt gjort mig till en bättre ryttare! :)
 
 

 
Älgen
 
 

 

Även denna häst får mamma ha på sitt samvete(!!). Eftersom det inte var någon som var intresserade utav att köpa Curt (min gamla C-ponny) så letade mamma runt bland bytesannonser och hittade då denna skönhet(?).
 
Jag vägrade in i sista sekund, för det första ville jag verkligen inte göra mig av med min älskade livskamrat sen 10 år tillbaka, min första kärlek, och absolut inte få världens absolut fulaste häst jag någonsin sett i byte, usch vad arg jag var (fortfarande är) på mamma som tvingade mig till detta. Min älskade ponny! <3
 
När vi kom fram så gick vi ut till hagen där Älgen stod, eller "Lady" som de kallade henne, hon hade 1 dm lager skit på hela kroppen, tussig i pälen då hon gick på lösdrift med massa andra hästar och hon är väldigt låg i rang, alldeles för smal och försökte vid ett tillfälle hoppa över ensilage balen som stod i hagen på ett mycket ograciöst sätt.
 
Sista turen jag tog på min älskling så skrittade jag förbi hagen där Älgen stod, då galopperade hon förbi oss i en otroligt "fin" korsgalopp. Usch vad jag verkligen inte tyckte om henne.
 
Men ja har mamma bestämt sig för något så blir det så... Tur för Älgen att hon blivit ganska trevlig och snygg nu iaf. ;)
 
 
 
 
En sån skönhet, eller hur?! (Tror hon skall vara 2år på denna film, och nej svansen har inte blivit längre sen dess..hehe) 
 

 
 
 Quando
 

 
 
Denna lilla härre hittade jag ute hos Stranges där jag jobbade förut. Han stod där på inridning/tillridning/försäljning under en längre tid, så jag red honom redan som 3åring några gånger när jag hade praktig och sen ganska mycket under den tiden jag jobbade.
 
Jag tyckte att han verkligen passade min ridning och var väldigt mjuk och trevlig i munnen, lite lat emellanåt, men hellre det än tvärt om för min del. Första (och enda gången) jag hoppade honom där ute så vart jag såld på riktigt, han var verkligen perfekt för min ridning (enligt mig iaf). Lyssnade bra samtidigt som han sög tag i hindren. Han var/är en häst som man blev/blir väldigt glad av att rida!
 
Dock var han alldeles för dyr för min plånbok samtidigt som jag inte kände att jag behövde någon ny häst för tillfället. Men sen när jag fick ett sms från Zarah där det stod att de gått ner till 50 000:- pga att han hade en lös benbit i ett bakben samtidigt som de verkligen ville bli av med honom, och ja 1 vecka efter det stod han i mitt stall, och en vecka efter det så låg jag på akuten.
 
Livet har sina små vändningar ibland! ;)
 
 
 
 
 
 Lillen
 

När Stina flög ut ur transporten och skärde upp bogen väldigt allvarligt så visste vi inte hur hennes framtid som ridhäst såg ut, så därför tog vi ett snabbt beslut och åkte till seminen för att ta ett föl på henne. Sagt och gjort.
 
Helst ville vi ta Contender som fader, men nja det var väl lite för dyrt för oss (speciellt när man skall betäcka en ponny utan speciell stam) så istället fick det bli en hingst som hade honom i sin blodslinje, alltså Nintender.
 
Och ut kom det en liten Åsna med ett jävla temperament!! ;)
 
 
 
 

 
Ja man kan väl inte påstå att vi skaffar hästar på det sätt som andra kanske gör, vi tar det skit som blir över och lyssnar inte alls på varandras råd. Men ja den enda hästen som vi gemensamt har velat ha är väl Quando, och se hur bra det gick liksom. ;) 
 
Men tillslut lär man sig att älska dom där små djuren trots allt, även om det tar något år. Man skall väl ändå ha lite utmaningar här i livet, eller hur?! Livet är inte lätt, så varför låtsas med att köpa hästar som man klarar av?! ;) haha
 
 
 
 
 
 
 

 


Min humor!

 

Lite trött faktiskt.

Är i stan för tillfället och har snott min brors (som är hemma över helgen) dator utan tillstånd, yeah I'm that bad! ;) 
 
Idag har jag iaf haft fullt upp med ridning, hela tre hästar har plågats under mig idag, medans modern bara har ridit en.  
 
Alla har faktiskt gått riktigt bra idag, med tanke på omständigheterna då alltså. Älgen var ensam i ridhuset vilket tydigen var väldigt intressant så hon kunde inte koncentrera sig till 100%, och Sina orkar ju inte så mycket ännu, men ja alla får iaf godkänt idag! 
 
Det var dock ett antal månader sen jag red tre hästar på en dag så min kropp är lite smått trött, men mitt knä som fortfarande gjorde ont imorse mår dock riktigt bra just nu, ju mer man rör sig desto bättre blir benet (om man inte tar en springtur då alltså), så det känns ju väldigt skönt att det är så och inte tvärt om. :) 
 
 
 
Om några månader skall vi nog vara tillbaka till full tävlingsform igen, hon har trots allt ett splitter nytt schabrak som ligger och väntar på att bli använt! ;)

Fruset spån, jiippiiiee.....


Följ mig på instagram, vettja!

@rrhakansson



Ibland får man ta smällen dagen efter..

Igår när jag satt och såg på "Once apon a time" så skulle jag springa ner (eller ut som pappa envisades med att man skulle säga) till stallet och fodra hästarna i en utav reklampauserna, och eftersom det var just det programmet jag såg så ville jag såklart inte missa en sekund, så jag samlade upp all kraft jag hade och sprang (eller något liknande) fram och tillbaka så snabbt mina ben bara kunde (antagligen skulle en pensionär med rullator kunna springa om mig utan problem). Precis när jag satt min fot inne i tvrummet så började programmet igen, det är vad man kallar timeing! 
 
 
Dock har jag fått ångra gårdagens springpass idag, knät har varit stelare än vanligt och gjort ganska ont hela dagen, men eftersom jag inte missade något av programmet så var det mer än värt det! ;)
 
 
Jag får helt enkelt hoppas på att det släppt tills imorgon, för då står det ridning av ett antal hästar på schemat! :)
 
 
 

Upp, upp och iväg!

Är förtillfället i staden där jag tiggt mad av mina päron, mycket gott må jag säga! Dock är det dags att tänka på refrängen och åka hem till "my own crib" och fodra djuren. De lär nog vara lite hungriga nu (som om de inte alltid är det..)
 
 
 
Iaf så har alla djuren motioneras idag, Stina och Älgen blev longerade och båda skötte sig fint!
 
Castro och Quando fick sig en tur i skogen, mina gamle rödhårige gubbe bar väldigt fin på bortvägen men så fort vi vände hem så blev det alldeles för kul. Han la all vikt i handen och sprang på som bara den, tillslut så vägrade han att trava och tänkte minsann bara galoppera, och när jag tvingade honom att tat lite lugnt så fick jag känna på hans fina bocksprång och lyftsprång då han även drog tyglarna ur handen på en, dock inte så pass så att jag tappade dom helt eller att dom flög över huvudet (vilket har hänt ett antal gånger).
 
När vi kom hem avslutade jag med ett 5 min pass på ängen där han skötte sig perfekt. Lite patetiskt att han som är 18 år beter sig sämre än den som är 5... Tokhäst!
 
Just denna dag, just detta tillfälle, ångrade jag väldigt myket att jag köpt denna häst! (Bilden)

Sån här vill jag ha!!

Eftersom det inte finns någon värme ute i stallet så får jag ha alla grejer i ett rum här hemma, vilket innebär att jag måste släpa sakerna fram och tillbaka varje dag. Om man nu får tillåtelse vara lite bekväm för några minuter så måste jag säga att det är ganska jobbigt, det är trots allt en bit till stallet från huset, över en väg till och med, och om alla hästar skall motioneras så blir det 2 sadlar, 3 träns, 1 martingal, 1 graman, 2 sadelgjordar och 1 hjälm som man skall gå och släpa på, i säkert över 100m, och vad hade då inte varit perfekt med att ha denna här nedanför??


Nej om man skall ta sig i kragen och packa på allt på mina stackars armar och kravla mig ut till stallet.

 


En vanlig dag i Ronja Håkanssons liv.

 
 
Med andra ord en ganska så händelselös dag. Mamma kommer hit efter 3 och då skall vi ta en tur på Castro och Q tillsammans, och sen vidare till Stina för att motionera henne.
 
Eftersom jag gjort det mesta i stallet så sitter jag nu och ser på Viaplay, för tillfället är det Scary Movie 4 som går på skärmen, så fruktansvärt dåligt så att det blir fruktansvärt galet kul! ;)
 
 

 
Igår red jag Castro på ängen, han skötte sig fint men var ganska stel och på gränsen till att bli arg, men jag ser till att sluta i tid och inte pressa honom för mycket, och ger honom lite godis då och då (Bortskämd? Nejdå!) och då klarar vi oss igenom ett pass utan att bli arga. ;)
 
Mamma red sen Quando, vilket tydligen hade gått helt ok!
 
De andra djuren vilade.
 
 
Nej om man skall ta och värma på lite mat och sen återgå till filmen igen, satan vilket hårt liv jag har alltså..
 
 
Världens finaste åsna!
 

Kommentar+Svar

 Ursäkta att det tagit så lång tid innan dessa svar kommit upp, men jag samlar hellre på mig några frågor så det bli ett längre inlägg istället för att svara på en i taget, så om ni vill få snabbt svar så får ni helt enkelt kommentera mera. ;) 
 

 
 
mamma

Tack ska du ha :) Jag ser ju var ifrån du har fått din skönhet ;)

 

Svar: Jo vi är verkligen lika som bär, du och jag!!..... hmm

 


 

Fuck!

 

Kom på vattenträning!! Då får han jobba järnet å du kan sitta o vila i en stol och se honom bli utmattad ;)

 

Svar: Om jag hade haft råd och kunnat komma dit på något sätt på egen hand så hade jag mer än gärna gjort det! Tror hans kropp verkligen hade behövt det, så den dagen jag har samlat på mig lite pengar och inte har någon skuld kvar på Quando så kommer vi och kör gärnet! ;)

 

 

 

 

Segt som fan!

 
Anonym
 

Flytt? Var? Med vem? Berätta!

 

Snabbvisit i ex hemmet.

Anonym
 

Vart bor du nu? Vem är Pia?

 
Svar: Jag bor numera på Allekvia där jag har de stora hästarna (C, Q, Ä). Så nu har jag blivit en riktig liten lantis! ;)
 
Jag bor mestadels själv, men ibland kommer Sara hit och bor över någon natt då och då. Hon är min sambo/särbo. Hehe
 
Bilder på mitt nya hus kommer upp senare någongång i framtiden, OM DET SKULLE VARA INTRESSANT??
 
Pia är dotter till Ingrid Ellner, vars ridhus vi brukar rida i. Hon håller på med dressyr men är väldigt duktig på att tömköra också, så ungefär en gång i veckan brukar hon få ta sig an Quando så han blir jobbad från marken också, varken jag och mamma är speciellt duktiga på det där med tömkörning så det känns väldigt skönt att låta någon som verkligen kan göra det åt en istället. :)
 
Pia och hennes häst Tingeling.
 

 

Äntligen hemma i sängen.

Anonym

Du tänker väl inte hoppa över att berätta om resan?! :-p

 
Svar: Självklart inte, men eftersom jag glömmer bort sladden till kameran i stan hela tiden så har jag inte kunnat överfört bilderna till datorn, därför har det inte kommit upp något från resan ännu, men det kommer snart jag lovar. :) 
 
 

 

Godmorgon lilla hund!

 
sara j

har ni en ny? :)

 
Svar: Nej vi var bara "semesterhem" när hans riktiga matte och husse var utomlands i två veckor, nu är han tillbaka hos dom igen. :)
 
 
 

 

Kommentar+Svar

 
sara j

Då är det bara o börja plugga igen då ronja ;) be like meeeeeeeeeeeeee

 

Svar: Om jag ändå hade vetat vad jag ville bli när jag blir står så... ;)

 


 

Kommentar+Svar

 

Älskar alla dessa anonyma.. Undra om det är du själv som skriver dom? /Anonym jävel :)

 

Svar: Ssscccchhhhhhy, avslöja mig inte nu! ;)

 


 

 

 

 
 

 


Saker jag fortfarande har svårt med pga mitt knä.

Egentligen skall jag inte klaga över mina ganska så små krämpor och "förluster" när det gäller mitt knä, bevisligen så har det gått väldigt fort och smärtfritt för min, med tanke på att dom sa att jag antagligen inte skulle kunna rida förrens 2014, men ack så fel dom hade. ;)
 
 
Problem som jag får pga att jag inte kan få mitt ben helt rakt:
 

- När jag står kan jag inte lägga lika mycket vikt på båda benen eller vila på höger benet (det som är skadat) då jag inte kan "haka fast" det utan måste isåfall stå och spänna mig, vilket gör att jag alltid "vilar" på vänster ben/höft, vilket kan bli ganska tröttsamt för det benet.
 
- Jag kan bara gå med korta steg och lite böjda ben, om jag tar längre steg och råkar få benet rakt så skär det till i knät.
 
- Att springa har varit fysiskt omöjligt förut, men på den senaste tiden har det börjat gå lite bättre, jag måste dock galoppera fram lite.
 
- Jag kan inte ligga med benet rakt ut i tex säng, soffa, utan måste lägga det på antingen en kudde eller det andra benet.
 
- Jag har väldigt svårt att gå där det är ojämn mark (typ som hagarna är nu för tiden), mitt ben skall envisas med att trampa ner i hålen med hälen så att benet tvingas till ett rakare tillstånd.
 
 
Problem med ridningen
 
 
- Eftersom mitt ben är ganska ostadigt och vinglar lite hit och dit som det själv vill så blir jag ganska obalanserad där uppe på ryggen och det blir lätt att jag lägger balansen i tyglarna istället, vilket Castro inte är jätte förtjust i...
 
- Jag har ganska mycket problem med att rida lätt, vissa dagar gör det även ont, men mestadels blir jag bara vinglig och får verkligen kämpa för att röra mig upp och ner i rätt takt.
 
- Eftersom jag inte har lika mycket rörelse i båda fötterna så kan jga inte få ner hälen på höger ben, vilket i sin tur leder till att jag inte får något bra tramp i den stigbygeln.
 
 
Andra probelm.
 

- Så fort jag inte rör på mig mycket så stelnar leden till och blir väldigt segt.
 
- Jag har väldigt svårt för att gå ner för trappor då benet är lite segare och lyssnar inte rikgit på mig, ibland har jag även problem med att gå uppför.
 
- Jag har svårt att kliva ur gummistövlarna, eftersom jag tappat endel muskler i låret så blir det svårt att dra upp benet med en tyngd som drar neråt (svårt att förklara) sen är det även svårt att lyfta benet så högt upp som  stöveln är.
 

- Jag kan inte sitta i samma position länge, då stelna benet till och det blir väldigt svårt att räta ut det igen.
 
- Jag kan inte krypa, stå på knäna eller stå på huk.
 
- Jag har ingen känsel i huden mitt fram på knät, vilket gör det väldigt obehagligt att gå emot saker eller lägga knät emot något.
 
- Jag kan inte pressa upp foten lika mycket som den andra
 
- Sen har jag en väldigt ful knöl på utsidan av knät och om jag slår i vid ena ärret så kittlar det vid det andra, vet inte om man slår på en skruv eller vad det kan vara, det är en liten rolig känsla faktiskt.
 
 
Jag det var väl det kan kunde komma på nu som jag har problem med, det blir ganska många punkter, men det är inga stora problem eller något man irriterar sig jätte mycket på. Alla skall vi ju ha våra skavanker, det skall ju synas att man levt! ;)
 
 
 
 
 

Modern min som ung!!


Svåraste uppgiften på dagen.

Du sega lilla knä!!



Fula ankungen, eller något..

 
 
 
Eftersom jag jobbar imorgon 10-18 så lär jag inte ha någon större lust att motionera något djur, varken innan eller efter om jag känner mig själv rätt, så därför fick det bli en tur på ängen med Castro idag istället och så får han vila imorgon (det var trots allt över en vecka sen han vilade sist). De andra hästarna har jag lagt över på mamma, dock är det väl bara Quando som skall röra på fläsket imorgon.
 
Castro skötte sig fint idag, han var stel, hänging och svårtsvängd(?), men även om det tog emot så blev han aldrig arg utan försökte istället jobba med mig. Kan bero på att jag inte tog några risker, jag höll mig inom ramarna och försökte verkligen känna vart gränsen gick, och det lönar sig såklart. I slutändan går man hem med en glad och nöjd häst som är snäppet mer lösgjord än innan istället för att gå hem med en häst som kokar av ilska och ställer sig på bakbenen så fort man rör sig uppe där uppe på ryggen.
 
 
 
 
Eftersom varken modern eller fadern hade tillräckligt pengar på kontot och Larven hade dåligt med Diesel så fick det bara bli en tur till ridhuset, och tro det eller ej så var det Älgen som fick den stora äran.
 
Började med att longera några varv, men eftersom det var massa andra hästar i ridhuset samtidigt så kunde man inte koncentrera sig till 100% och om man heter Älgen och redan har lite svårt med galoppen så blir det ännu svårare om man inte lägger all energi och tankar på den. ;)
 
Sen hoppade jag upp och travade på lina, hon har ju inte haft någon på ryggen på ett tag eftersom hon vart lite knäpp ett tag så mamma flög i backen två gånger. Men iag skötte hon sig perfekt! Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga dessa ord, men hon är en riktigt trevlig och fin individ. Man sitter och rider på lite halvlånga tyglar och hon går i perfekt form, så fort man smackar så går hon framåt och så fort man säger prroo så tar det stopp. en riktig liten arbetsmyra som vill göra rätt hela tiden. Fina lilla Älgen! :)
 
 
 
 
Nu är väl tanken att jag skall inom kort hoppa in i duschen så att jag inte behöver göra det innan jobbet imorgon, men vi får väl se hur det går med det, jag brukar nämnligen vara ganska duktig på att somna i soffan och inte vakna förens dagen efter, man skall ju bara blunda lite i pausen! ;)
 
 
 
 

Lillgrabben.


Dagen

 
Skall snart gå ut till djuren och fixa lite. Om min plan går i verk så skall både Älgen och Quando till ridhuset idag, och Castro, ja honom vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på med, de senaste dagarna har han inte varit 100%ig så jag vet inte om det är bäst att låta honom vila lite tills Lillemor kan komma och kolla på honom eller rida på som vanligt, men samtidigt vill jag inte ställa av honom några dagar eftersom då brukar allt bara bli 100ggr värre, det är fruktansvärt jobbigt när han skall vara så känslig i kroppen.
 
Än så länge har jag mockat till hästarna här hemma och fixat allt ute hos Stina och Lill C. Dom två blev vaccinerade idag så inget jobbandes för Stinas del.
 
På vägen hem tankades bilen á 500:-, och vaccinationen gick på 600:-, så idag är en fattig dag för lilla mig. Det finns ingen där ute som har lust att bli min personliga bensinsponsor, det finns väl inget tråkigare att lägga ut pengar på än bensin, speciellt när man kör runt med en svart fara som slukar all bensin väldigt snabbt, bensin för 500:- räcker väl kanske i 4-5 dagar. Jätte kul! Så nu söker jag alltså en bensinsponsor, så om det finns någon som är intresserad där ute så kan ni höra av er till mig på min mail: [email protected] Tack på förhand!! ;)
 
 
Tillbaka till verkligheten, måste nu byta om och dra mig ner till stallet för att fixa det sista och kanske motionera Castro.
 
 
 
 
 

Hela bakluckan full med mat!!

Idag har jag varit och köpt mat till mina små djur, 5 (30kg) säckar kornkross, 1 (25kg) säck betfor, 1 (10kg) säck mineral, 2 saltstenar och 2 (2l) flaskor olja = 550:- mindre på kontot.
Men nu har de nog mat för en tid framöver iaf. Själv fick man ett rejält jobbpass när allt skulle ut ur bilen, visst 25-30 kg låter väl inte speciellt tungt egentligen, men med ett nykrossat knä och förtvinade muskler i hela kroppen så var jag riktigt död ett bra tag efteråt. ;)



Favorit i repris!


Dagens måsten!

- Köpa foder till djuren (Korn, Betfor, Mineraler, Saltstenar, Olja)
 
- Försöka lämna in mina totalpajade Tretorn på Dahrves
 
- Motionera 3-4 djur
 
- Putsa
 
Ja detta är dagens måsten, sen behöver jag få manar och svansar trimmade på alla djur för de ser verkligen hemska ut för tillfället! Inte okej!
 
 
 
 
 
 
 

Lagret är påfyllt!

Igår kom nytt hö och spån, väldigt bra timeing med tanke på att storbalshöt tog slut dagen innan, det är bra planerat minsann!! ;)



Lilla Älgen!!

Det börjar ta sig, fortfarande lite för tunn och muskelfattig (inte så lätt att sätta muskler när man inte har något att bygga av). Men jag måste få säga att hon växer i mina ögon för varje dag, börjar nästan bli snygg och fått helt okej steg till och med, och fruktansvärt kaxig har den där lilla skiten blivit också. ;)



Fuck!

Har precis kommit hem från ridhuset med Castro. Han betedde sig som en riktig liten idiot idag. Till en början var han väldigt mjuk och fin, fast lite spänd i galoppen dock, men sen dalade det bara utför. Han skulle bocka, stegra, backa, ja allt sånt där kul som min gamle häst gör när något inte är helt hundra.
Så det blir att boka tid hos Lillemor så fort hon kommer hem så att hon kan kolla igenom hans kropp ifall han sitter fast någonstans eller vad det kan vara.
 
Vintern är verkligen värsta årstiden för min gamle man.. Usch orkar inte med sånt här för tillfället...
 
 

Den där hästen.

Såhär hittade jag min lilla häst ståendes igår när vi kom till stallet. Han tycker det är otroligt taskigt av oss att sätta upp ett "inner"staket mot de andra hästarna så han inte kan komma åt att bita dom, så bara därför ser han till att komma riktigt nära så man kommer åt att bitas ordentligt. Det jobbiga är ju att man inte riktigt vet hur man skall komma därifrån sen. Knäppa häst!!

Jaja han livar upp vardagen åt en iaf. ;)



Dagens sysselsättning.

När det inte finns så mycket annat att göra så kommer min kreativa sida fram. Isblått fick bli dagens färg, tyckte det passade till dagens väder. ;)



Hej mamma!

Jag hann bara mocka två boxar imorse, så jag lämnade den roligaste till dig. Ha så kul. Puss och kram din sistfödde.


Lördag.

Min lördag kommer innehålla jobb 10-14, motionera 3 hästar och förhoppningsvis leka med Sara.
 
Ja vad kan jag mer skriva.. För tillfället är det ganska tomt på skrivfronten i min hjärna, så jag får förlita mig på att framtida Ronja har mer att komma med, men fram tills det, farväl! :)
 
 
(Skall svara på era frågot så fort jag får litr tid över)
 
 

Jag hittade minsann något gott hos mormor. ;)


Slutat för dagen.

Nu sitter jag här i stan och väntar på att mina päron kan komma hem så de kan utfodra sin hungriga dotter, dock tror jag det kan ta ett tag då jag pratade med modern för ett litet tag sen och då var de påväg till ridhuset med Q. Så min mage får nog tyvärr gå hungrig ett tag till.
 
Annars så var dagen väldigt lugn på jobbet, knappt några kunder så det var ganska lite att göra, vilket innebär att tiden går väldigt lånsamt. Jag har också märkt att det inte är bra att lämna mig själv i butiken, jag klarar inte riktigt av att lägga band på mig själv när det finns massa gott godis precis framför ögonen på mig hela tiden, vilket resulterar i att min plånbok blir ganska tom på mynt och småsedlar. ;)
 
Nej jag kanske kan gå in till mormor och se om hon har något gott att snaska på, låter som en bra ide! Hej då!
 
 
Saknar min bebis! <3

Fredag!

Har än så länge hunnit med att fixa allt stallgöra samt rida Castro (ätit frukost och sett på film, duschat mm).
 
 
Castros ben kändes som vanligt idag, så därför fick han ett lite mer avancerat ridpass idag än igår. Vilket han inte var jätte förtjust i så han vart lite små arg på mig, men han är ju röd så han kan inte hjälpa sitt humör. ;) Imellanåt gick han helt ok! 
 
 
 
 
Om ca 25 min skall jag infinna mig på Dahrves där jag skall jobba till 18. Efter det är tanken att hämta min sambo, för att sen åka och köpa mat till kvällen. Ungefär så ser min dag ut. (Älgen skall vila, och mamma skall motionera Q och Stina) 
 
 
 
 

Blandat från dagen.


Tack pappsen!

Nu har fadern min fixat snabbt och bra internet till mig här ute. Så nu skall uppdateringen bli på topp (kan man hoppas på iaf). Hehe.



Något fel är det ju!!!






Trött

Är förtillfället fruktansvärt trött och har ont i huvudet samt lite orolig för tre utav mina små hästar. 
 
Igår skulle jag rida Castro ute på ängen, men när jag började trava så var han jätte halt på höger fram. Gick tillbaka till stallet och lät mamma kolla på hans ben, hon kunde inte känna något men han hade en ganska stor och isig stylta på det benet. Hon tog ur den och jag gick tillbaka till ängen. 
 
Då kändes han som vanligt igen och jag red på som vanligt (han har väldigt känsliga hovar). Han var hur fin som helst och kändes verkligen fräsch! 
 
Idag när jag skulle rida honom så var han varm i höger fram kota samt hov. Skrittade en liten tur i skogen och tyckte då att han kändes fräsch för det mesta men stundtals stapplig. 
 
Förhoppningsvis så har han bara fått ett blåmärke i hoven eller liknande och att han då blir lite ofräsch när han får styltor som klämmer, eller så har han kanske vrickat sig i hagen(?), men han är dock inte svullen i benet. Överansträngning och inflamation i någon led känns som en omöjlighet eftersom han gått otroligt lugnt på sista tiden. 
 
Får hålla tummarna att det är något litet i hovarna som han reagerar på och inte något allvarligt, han är ju ingen ungdom längre så det är väl bara en tidsfråga innan vår tid tillsammans är förbi... 
 
 
 
 
Sen när jag kom till Stina och Lill-C så verkade Stina väldigt loj och seg, inte alls den där överpratiga och buffliga ponnyn som hon brukar vara. Hon verkade dock inte ha feber och hon både åt och sket, så förhoppningsvis är det bara jag som är löjlig.
 
 
 
 
Sen sist och minst på orolistan är Lillgrabben. Även han kändes varm i höger fram. Han har ju haft lite problem med sina framben pga bockhov, värst på höger fram och under ett tag var han även halt på det benet. Så att han nu kändes varm i just det benet känns inte så kul.
 
Men det kan lika väl vara jag som är ser och känner saker som inte finns där bara för att jag är sån! Tror alltid att det är något fel på mina hästar och att hela framtiden är mörk. Eller så är det mina hästar som kanske är lite sympati varma och halta för sin mattes skull (jag också halt och varm höger framben) ;) haha 
 
 
 
 
 

We are the two best friends that anyone could have.


 
Så söta när de måste göra allt samtidigt och tillsammans. Älgar och grisar går tydligen bra ihop. ;) 
 
 
 
 

Snabbvisit i ex hemmet.

Är för tillfället i mitt gamla barndomshem (som jag flyttade ifrån igår). Blev beodrad att komma hit och hämta min moder, så snart skall vi åka vidare till Stina där jag skall rida en liten stund på henne, och sen vidare ut till de andra hästarna, där Castro skall ridas avb mig och Q skall bli tömkörd av Pia. Älgen har jag redan longerat idag så hon är klar.
 
Nej nu ropar tant på mig, bäst att springa fort som vi råttor är specialister på. ;)
 
 
 

Segt som fan!

Sitter här i vår nya lya, har försökt blogga från mobilen under sisådär ett dygn nu, men inrätta-nätet på mobilen här ute är snudd intill obefintligt och vi har inte fixat annat internet ännu, så bloggningen ligger ganska lågt nu tyvärr. Men det blir bättre inom kort det kan jag lova. 😊
 
 
 
 

Äntligen hemma i sängen.

Dagen började klockan 3.00 - uppstigning och tillfixning av knopp och kropp
Vid 3,50 kom flygbussen och hämtade oss på hotellet.
Vid 5.00 kom vi fram till flygplatsen och fick där vänta i 2 timmar tills vi fick stiga på planet och sen iväg upp i luften.
Flygturen skulle ta 6 timmar men eftersom det var sån hård motvind så blev det soppatorsk (okej inte riktigt men nästan) så vi fick landa i Göteborg för att tanka och 4018 liter senare var vi uppe i luften igen.
När vi kom till Arlanda så hämtade vi väskorna och satt oss sen på bussen till T-centralen.
När vi kom fram möttes vi av brodern min och gick sen och tog en pizza på pizza hut.
Vid 19.00 gick bussen till båten, som i sin tur började sin tur vid 21.05
Kl 00.20 var vi iland och blev där hämtade av fadern min.
Och nu äntligen vid 1.15 ligger jag nerbäddad i min underbara säng för att låta mig själv vandra vidare till drömmarnas värld.

För imorgon måste jag vara fulladdad, flytt och ta hand om en hund samt 3-5 hästar står nämligen på schemat!! (Samt leka med världens bästa vän)

God Natt!!



Hemma igen.


Promenad med den lilla.

Lillgrabben hade inte alls lust att grå promenad med sin matte utan sin moder häromdagen. Envisare häst får man leta efter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min fina galna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man skall börja i tid!

 
 
 
 

Mina kavajer!

 
 
 
-Animo, Röd
 
-Kavaj från H&M, Svart
 
-Kavaj från H&M, Rosa
 
 
 
 
 
-Tattini, Blå

MIna skjortor.

 
 
 
- Kingsland, kortärmad, rosa
 
-Hv Polo, långärmad, rosa
 
-Sarm Hippique, kortärmad, mörk grå
 
-Hv Polo, långärmad, vit/svart-randig
 
-Herve Gordignion, kortärmad, vit
 
-Kinsland, långärmad, marin/ljusblå/rosa
 
 

Säkerheten i första hand?

 
Mina vackra små älsklingar. <3 
 
-Charles Owen Ayr8, Svart/Guld
 
-GPA Speed Air, Blå/Blå
 
-GPA Speed Air Olympic
 
-Antares, Blå/Blank
 
-HV Polo, Brun
 
-Charles Owen Wellington Sparkling, Blå
 
 

Nyår!

 
 

Fika innan flygturen. Vem vet, detta kan ju vara min sista måltid.


Hur jag matchar

Här har jag knäppt lite bilder på några outfits som jag använder på tävling. Tyvärr så är allt ganska skitigt då jag varit lite lat och inte orkat tvätta/putsa grejerna efter tävling. Men ni får iaf en liten blick över vad jag tycker är snyggt och vad som finns i min garderob. ;)
 
Blå/Lime
 
 
Till denna outfit har jag min blåa Tattini kavaj (kunde inte hitta den nu), skall försöka hitta en snygg grön skjorta att ha under kavajen, men annars är nog denna outfit ganska komplett.
 
 
Blå/Vit
 


Blå kavaj + vit skjorta. Är inte helt nöjd med pannabandet från Kyro då jag tycker det blingar ganska lite, så någongång i framtiden skall jag fixa nytt crystal pannband, annars komplett outfit.
 
 
 
Blå/Lila
 
 
Blå kavaj. Luvan skall bytas ut till en blå och lila skjorta skall införskaffas någongång, annars komplett.
 
 
 
Blå/Röd- Storfavoriten!!
 
 
 
Brukar ha en mörk skjorta under kavajen, komplett outfit.
 
 
Blå/Brun
 
 
Blå kavaj till. Behöver brun skjorta och bruna stövlar för att göra denna outfit komplett.
 
 
Blå/Rosa-Riktigt fin på bruna hästar!
 
 
 
Komplett outfit!  (färgerna blev lite konstiga pga blixten, lindorna är i stortsett samma nyans som kavajen, och pannbandet är rosa)
 
 
 
Svart/Guld
 
 
 
Förutom att jag helst skulle vilja matcha med ett pannband i guld så är denna outfit komplett.
 
 
 
Orange/Grå
 
 
 
Denna outfit saknar ganska mycket för tillfället. Söker febrilt efter en grå, snygg och billig kavaj, men det verkar inte finnas någonstans tyvärr. ;) Sen saknas det även en grå hjälm. ;)
 
 
 
 
Blå/Silver
 
 
 
Blå kavaj till. Komplett!
 
 
Blå/Gul
 
 
 
Blå kavaj till, hade nog kunnat vara snyggt med en gul kavaj till denna, men är lite tveksam till det! Annars Komplett!
 
 
 
 
Main/Ljusblå
 
 
 
 
Blå kavaj till samt ljusblå skjorta. Komplett!
 
 
 
Svart/Röd
 
 
Mörk skjorta till. Hade varit riktigt snyggt med ett par röda lindor, annars komplett outfit!
 
 
 
Ja det var några exempel på hur jag klär mig på tävling. Här nedanför är lite schabrak samt luvor som och finns i min samling men som inte syns upptill. ;)
 

Helt sjukt, men jag saknar honom redan!!


Dagens planering.

-Rida Stina samt fixa all stallskötsel där
 
-Åka förbi Maxi och fixa lite grejs
 
-Packa det sista
 
-Duscha och försöka fixa till mig
 
-Båten
 
-Bussen
 
-Stockholm
 
-Äta
 
-Sova
 
 
Haha ja så ser min dag ut i stora drag. Vi får väl se hur mycket jag glömmer bort att packa med mig, om jag känner mig själv så lär det vara endel grejer, typ passet eller något sånt "oviktigt". ;) 
 
 
 
Kommer sakna min fina lilla dinosaurie!
 

Godmorgon lilla hund!


Min bästa vän!!


Den där röda! <3

Planerna för dagen ändrades lite, det blev ingen klippnang av häst då ägaren var sjuk, och inte heller Stina fick bli motionerad idag, men hon har ju gått ganska många dagar i rad nu, man vill ju inte arbeta för mycket för snabbt. :)
 
 
Castro däremot fick en liten tur i skogen idag igen, han skötte sig lika exemplariskt som igår. Jag sitter där uppe med ett stort leende på läpparna och njuter av tillvaron, det är det här jag älskar!
 
 
 

Jobbe!

Idag är det jobb på Dahrves 10-14 och därefter skall jag klippa en häst. Så dagen innan semestern blir jobbfylld från min sida.
 
Förutom jobb så skall jag motionera några hästar. Är väldigt sugen på att hoppa upp på Quando eftersom han var så fin sist mamma red honom, men vi får se om den planen går i verk. ;) Stina och Castro lär iaf få plågas av sin matte idag.
 
 
 
 

På upptäcktsfärd i skogen själv, vem vet hur detta kommer sluta?


Igår.

Igår tog vi först en tur till Stina. Jag red henne en sväng på banan, longerade dock först för att få bort 1 års insamlad energi. ;) Skrittade, travade och galopperade (ett varv), inga bockningar, inga stegringar utan bara en liten pigg och glad ponny. Skönt.
 
 
 
 
 
Sen åkte vi vidare till de andra tre djuren. Longerade först Älgen på hemmaplan. Eftersom underlaget överallt är så fruktansvärt kasst så blev det bara skritt och trav denna gång. Hon skötte sig fint och gjorde det jag bad henne om. :)
 
 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med Quando. Eftersom han vilat i nästan två veckor så longerade jag honom först. Han var mestadels lugn och skötte sig bra, han är ju som han är så såfort man viftar med en pisk (inte mycket) så springer han iväg i all världens fart och är livrädd, han är en stor mes helt enkelt. ;)
 
Sen satt mamma upp och red en stund, han såg verkligen jätte fin ut, en helt annan häst än den innan vilan, då han var seg och tråkig, men inte igår inte, då svävade han fram och gick i en riktigt snygg form, nästan så att jag själv hade lust att hoppa upp. ;)
 
 
 
 
När Quando var klar så åkte vi och hämtade Castro och även han fick sig en tur  i ridhuset, dock inte samma ridhus. ;)
 
Tvingade mamma att ta fram ett litet hinder som jag skuttade runt lite på. Han tyckte det var asjobbigt, speciellt när man har en vinglig matte uppe på ryggen, men han skötte sig helt okej och gjorde det mesta jag bad honom om, eller nja man kan ju inte be honom om något utan man får ju göra allt på hans villkor, så rätt svar är väl att jag inte gick emot hans ideer och därför blev det inte katastrof utan faktiskt ganska bra. Jag har minsan inte glömt bort allt under 10-12 veckors vila. ;)
 
 
 
 
 
Idag vet jag inte riktigt hur planen ser ut om jag skall vara helt ärlig. Tror jag skall rida både Castro och Stina, eller? De andra två djuren är mammas ansvar. ;)
 
 
 
 

Kommentar+Svar

 Tax Free.
 
 
 Anonym

När åker ni och vart?

 

Resa bokad!!!!

 

 Anonym

Varmare länder? Flera? Vilka?

 

 

Svar: Jag och mormor skall åka till Grand Canaria, hennes julklapp till mig. Vi åker nu på måndag och stannar där en vecka. Förhoppningsvis får vi fint väder så att vi kan bli lite bruna och fina, eller när det gäller mig, inte längre grön. ;)

 

 

 
 
 
 
 
 
 Åh jaa!!
 
 
 

Du kan flytta hit!

 

Svar: Det hade jag väldigt gärna gjort!! Har ni plats för 5 hästar och en 20 åring då? ;)

 


 

Kavajen!

 

 

snyyyyygg. vart har du köpt den? *beundrar. Även om Curt inte passar i rosa så måste vi bara ha en sån när vi kommer ut och tävlar.

 

Svar: Åh nej inte rosa kavaj på en fux, det är näst intill förbjudet. ;) Jag köpte den på H&M för 350:- -10%, helt ok pris för en kavaj. ;) 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 Två dagar utan häst.
 
 
Anonym
 

Vad är det för tankar du har på livet utanför hästarna och livet du lever som du inte blir av med?

 

Svar: Jag tänker mycket på hur mitt liv egentligen ser ut och vad jag vill göra med framtiden. Jag är 20 år och, visst jag vet vad jag vill, men jag tror inte på mig själv tillräckligt för att kunna uppnå det, jag vågar inte heller ta för mig tillräckligt för att leva det livet jag inners inne vill.

 

Så då är frågan, vad skall jag istället göra, jag vill ha en mening med mitt liv, jag vill inte jobba på ICA hela livet och bo med mina katter i en etta i förorten. Men om jag fortsätter som jag gör nu och inte har några speciella mål eller framtidsplaner så lär detta vara min framtid, och det skrämmer mig.

 

Det är väl det här jag tänker på när jag inte lägger 100% av min tid och tankar på hästarna, jag får en farlig trygghet hos hästarn och tror att jag skall kunna ha en framtid tillsammans med dom, men det är nog dags att vakna och förstå att de aldrig kommer bli min inkomstkälla utan enbart en utgift.

 

 

 
 

 
 
 
 Anonym

Förstår det. Får du ngn rabatt?

 

Svar: Alla som jobbar där får 10%, så det är det jag också får. :)

 


 

 Mot Gurkan!

 

Anonym
 

Bonde slutade väl ändå förra veckan?! :-p

 

Svar: Haha ja det hade slutat veckan innan, vi trodde dock att återblicken skulle vara den veckan men de hoppade tydligen över en vecka och visade det veckan därpå, vi hade väl kanske inte full koll på hur det låg till. Men kul hade vi af. ;)

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 


Kommentar+Svar

 

Tidsinställda.

Eftersom jag inte lär ha något internet när vi åker iväg så har jag tänkt att fixa lite tidsinställda inlägg så inte bloggen står tom i en vecka, och eftersom jag inte har så mycket intressant i huvudet för tillfället så får det bli lite utrustnings inlägg, hoppas det är ok!
 
Om det är något annat ni vill läsa om så är det bara att komma med förslag så skall jag försöka skriva ihop något bra. ;)
 
 

Äckliga små djur!

Kommer precis från stallet. Skulle egentligen fixat alla stallskötslor, men det var tyvärr något som kom ivägen så att jag stack hem illa kvickt.
 
Nämnligen så sprang en fet råtta 1m ifrån mig förbi när jag stod i Älgen box, jag tror nog aldrig att jag skrikit så högt förut, den chocken. Sprang iväg och stängde alla dörrar och sprang sen vidare till bilen, inte tänker då jag stanna kvar själv när det finns råttor som är ute efter mig.
 
 
Varför kan inte dom inte bara hålla sig för sig själva istället för att springa runt fötterna på en? Häromdan så var det en råtta som låg och lurade i höt när mamma var där, vilket hon märkte när hon satt handen 10cm ifrån den. Usch Äckliga Små Djur!
 
 
 

Sista hästen för dagen.


Han som gör mig lycklig!!


Segt.

Sitter för tillfället och försöker se på tv 3 play. Men ja man får se 3 sekunder och sen buffrar det i 5 min, så det tar ett tag om vi säger då, men skam den som ger sig! ;)


Skall idag ta en liten skrittur på Stina och rida Castro i ridhuset, de andra två hästarna skulle tydligen få en promenad i skogen idag. :)



RSS 2.0