Kommentar+Svar

 
Anonym

Vad kul att det helt plötligt börjat gå så bra! Det är du värd. Har du analyserat varför? Har du ändrat ngt i din ridning eller har han bara skärpt till sig? :-p

 


Svar: Ja men visst är det! ;) Tack så mycket! 

Jag har börjat träna för Jan Larsson med Quando och han har kommit med väldigt bra tips om hur jag skall rida honom. Just nu låter jag han göra det mesta jobbet själv under träningarna, sluta rädda honom till en bra avsprångspunkt osv. Och efter det så har han faktiskt skärpt till sig lite! 

Sen har jag även ridit mycket dressyr på honom. Tvingat honom att ständigt arbeta med bakbenen oavsett vart vi rider, skogen, banan osv.

Eftersom han egentligen går i en alldeles för hög form för att vara hopphäst vilket gör att han tappar ryggen i sprången så har mycket fokus legat på att han skall gå i en lägre form. Vilket gjort att han biffat på sig rejält på senaste tiden och då fått en bättre språng kurva.  

 

Ja det är väl det vi ändrat på och förbättrat. :) 

 

 

 

 


Hej

Ronja här! Kommer ni ihåg mig kanske?! Iaf är jag den där blonda lite halvdryga 23 åringen som brukade skriva på denna sidan lite då och då! 
 
Iaf så tänkte jag svara på några frågor som kommit upp här den senaste tiden. 
 
 
Ja vi har varit på fastlandet med Quando och Älgen nu. Växjö blev resmålet och förutom den grymt dyra uppstallningen så var det en trevlig tävling, nu var väl egentligen inte uppstallningen "ovanligt dyr". Men det är helt sjukt att man skall behöva betala en månadshyra för 3 nätter i ett kokhett tält som under lördagsnatten blev till en bassäng för hästarna... 
 
Iaf så gick Älgen. 90cm + 1m + 1.05m + 1.05m och hon höll nollan rakt igenom! Sista klassen lyckades hon även knipa en 3e placering. :) 
 
Quando gick 1.10m + 1.20m + 1.15m + 1.20m och han hade 4 + 8 + 0 + 4 fel. Skitpet alltihopa.. Men han kändes riktigt fin och hoppade helt okej iaf. Jävla drygt att han rev sista hindret I sista klassen annars hade han nog fått iaf en vit rosett med sig hem. 
 
Så jag är nöjd med mina små hästdjur! 
 
Nästa resa är planerad 17-19e juli. Och då är det Stina och Quando som skall iväg. Dressyr för den ena och hoppning för den andra, ni kan nog räkna ut själva vem som går vad. ;) 
 
 
 
 
Binge är antagligen såld. Antingen till ridskola eller till privatperson. Så jag håller tummarna att den lilla vita kan få åka till sitt nya hem snart. 
 
 
Det här med att låna ut Stina är väl helt klart ett alternativ.  Men då skulle det isf va till någon på fastlandet, med tanke på att ponnydressyren här på Gotland är väl inte så mycket att hänga i granen. Typ 3 starter i varje klass.. 
Och jag tror inte mamma går med på att hennes häst åker iväg utan att kunna ha uppsyn över henne. Så hon lär nog bli klar tills den dag hon dör! ;) 
Grejen är den att hon är ganska speciell och det är nog lätt att missförstå henne. Hon kräver mer än vad man kan tro och är absolut ingen häst som böjer på nacken av sig själv så att säga. 
Jag började väl klara av att rida dressyr på henne när jag var 17 typ. Innan dess så fick vi 37%.. Heh 
 
 
 
 
 

Guldponnyn!

Hon är ganska fin min lilla skit ponny! 
 
Idag tävlade vi en La:3 där hon kändes helt ok. Lite missar, skak med huvud (hatar flugor samt sitt egna slem) och så vart hon lite het i galoppprogrammet. Men annars kändes det bra och procenten blev 67något och där blev vi tvåa, slagna av sista ryttaren.
 
I MSV C:1 så kändes hon mycket bättre, gick i stadig form genom hela programmet och koncentrerade sig verkligen på sin uppgift. Det är helt galet vad rolig hon är att rida när hon är på det här humöret. Vill göra rätt och lyssnar på mina hjälper och vad jag ber om istället för att göra allt själv och innan jag ber om det, vilket inträffar ganska ofta, kan själv osv. 
Men som sagt idag var hon perfekt och gjorde allt så bra hon bara kunde. 
Procenten slutade på 69.79, vilket är ett personbästa för oss och det räckte även till en 1a placering. 
 
Hon är ganska speciell den där tjocka lilla trippiga ponnyn. Tänk om hon hade varit hos någon intresserad ponny ryttare, då hade hon nog kommit ganska långt. Mitt hjärta!
 
 
 

Thihi

Min pojkvän känner mig. Han vet precis vad man skall köpa för att göra en kvinna lycklig. 2kg choklad! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0