OH happy day.

Armen läker, tror jag iaf. Gipset är borta sen ett tag men sätts fortfarande på när jag skall hoppa. 
 
Hästarna är som dom är, Älgen gav upp på tävlingen förra helgen och gick inte att kommunicera med då allt var så fantastiskt läskigt. Hon brukar aldrig bli så pass spänd, iaf inte när man börjat hoppa, men hon var precis likadan sist hon var på den tävlingsplatsen, så det kan ju vara något där som hon tycker är obehagligt. Vem vet. Bara att ta nya tag. ☺
 
Quando var ovanligt duktig och rev bara ett hinder i varje klass. 
 
Jag själv vill dock vidare och är ganska trött på att aldrig komma framåt. Så ja allt är precis likadant som alltid med andra ord. 😉
 
 

Juste ja!

Jag kom ju på att jag nog inte berättat för er hur jag bröt armen?! 
 
 
Och om jag gjort det så kommer det igen om inte annat. 😉 
 
 
Iaf så skulle jag sparka en kollega lite lätt i rumpan när jag gick förbi honom. Reflexmässigt så tar han tag i mitt ben (väldigt försiktigt), och av någon anledning så tyckte mitt andra knä (det benet jag stod på) att det var en bra idé att hoppa rejält ur läge (pga att mitt korsband är av) vilket gör att jag flyger ner i backen och landar på min arm så den gick av vid armbågen. 
 
 
 
Mamma blir ju så fantastiskt irriterad över att jag skall lyckas skada mig hela tiden (vilket såklart jag också blir). Och enligt henne så borde jag försöka att undvika att sånt här händer, men hur fan kan jag se detta senarium framför mig? 
"Om jag sparkar han i rumpan så finns det en risk att jag kommer bryta min arm" 
Det finns nog ingen som kan tro att det ens är möjligt att detta skulle kunna hända..
Just nu är jag typ livrädd för att göra något så att något annat går sönder på mig, för jag verkar ju vara ypperst duktig på att lyckas ha sönder min kropp och jag orkar/vill verkligen inte skada något mer. 
Både min bror och pojkvän är ganska duktiga på att vilja kasta omkring på en och så fort dom börjar så får jag typ panik för att jag tror att något skall gå sönder på mig, jag anser inte att man skall behöva känna så när man är 23 år.. 
 
Men ja detta har jag väl lyckats med än så länge i mitt liv och jag hoppas verkligen att jag inte behöver fylla på med något mer... 
 
-3 hjärnskakningar
-Bruten fot
- x antal brutna tår
-Krossat en framtand så har nu en glastand (lyckades slå i den 3 ggr som mjölktand och spräcka den 2 ggr som vuxentand)
-Slagit i svanskotan och antagligen haft en spricka i den
-Söndertrasat knä, både knäled, ben och ledband var rejält skadat
-Dragit av främre korsbandet på det andra knät
-Brutit armen 
 
Sen har jag fått lite följdskador av att jag inte lagat mitt korsband i tid. 
 
-Knät hoppade ur led när jag tävlade Castro vilket gjorde att jag flög av. Pga smällen som blev mot överbenet och underbenet så svullnade hela knät upp så att jag fick tömma leden på blod.
Pga den hårda smällen så fick jag antingen en fraktur i underbenet eller ett blåmärke i benet också. Tydligen kunde man inte se detta på magnetröntgen utan det enda dom såg var att underbenet var ljusgrått när det egentligen skall vara nästan svart. 
 
-Sen har korsbandet som är av hoppat in och klämts i leden. Vilket inte är en jätteskön känsla kan jag lova er. Jag har ganska hög smärtgräns men jag låg och grät i soffan och kunde inte röra mig 1cm. Under 20-30min låg jag så och efter det låg väl smärtan på en 8/10 tills jag kom till akuten dagen efter och de kunde bedöva leden och dra ut knät så att korsbandet hoppade ut igen..
 
 
Så ja nu tycker jag faktiskt att det räcker med smärta i mitt liv. 😉  
 
 
 
 

Stina

Hur hög är hästen?
 
Hon är ca 146cm i manke, 1.50cm vid rumpan och 2m bred. 😊
 
 
 

Turen fortsätter.

Som om det inte vore nog med en bruten arm så lyckades jag dra på mig världens förkylning och Lillprinsen fick en reaktion efter att ha dragit ut vargtänder. Så i Torsdags morgon när jag skulle släppa ut så var halva ansiktet uppsvullet och på kvällen hade han 39.1 i feber. Inte så att det märktes speciellt på han utan han var precis lika pigg ändå men ja man blir ju väldigt orolig. Idag är sista kuren med medicin och svullnaden och febern har gått ner så förhoppningsvis så är det lugnt nu.  
 
 
Tog av mig gipset igår också då jag tyckte att nu får det fan vara nog. Men jag ångrade mig ganska snabbt när armen hängde där som en tunn liten tarm som varken gick att böja eller sträcka på.. Paniken kom lika fort som svimfärdigheten och jag halvt skrek på mamma att hon skulle hjälpa mig på med gipset igen. 
Så nu har jag bestämt att aldrig ta av gipset igen och jag får helt enkelt lära mig leva med en klump till arm som är riktad i 90 graders vinkel.. Hellre det än en liten tarm som hotar med att lossna så fort jag gör en oväntad rörelse.. I gipset så känns ju faktiskt armen frisk och smärtfri och nästan helt normal.. 
 
 
 
Testhoppade Quando lite i ridhuset med babypelham igår vilket gick helt okej. Dock är det väl inte så smart att sätta på ett skarpt bett på en känslig häst nu när jag är ganska stel och obalanserad. Så ibland tyckte han det blev lite skarpt men han hoppade väldigt runt och fint iaf. 
Nu hoppade jag bara 70cm så jag pressade ju varken han eller mig något.
Men eftersom han blir så stark och spänd mellan hindren så tänkte jag testa och se hur han går med skarpare bett. Antingen går det bra eller så går det inte alls, men man måste iaf testa sig fram lite. 
Jag är allmänt emot skarpa bett då jag ofta tycker att många hästar bara knäpper av och ser väldigt obekväma ut när man betalar upp. 
Men som sagt så skall jag testa han lite mer på detta sen när jag kan hoppa bättre och så får vi se hur det går eller om jag får hitta något annat mer passande bett. 
 
 
 

Det bästa jag läst på länge

Läser på om min fraktur och kom fram till att jag är skör som en gammal kärring... 
 
 
 

Blä

Åkte till ridhuset med två stycken igår. Älgen är brunt nu och då brukar hon alltid vara lite jobbigare men igår var hon fan omöjlig. Hängde som fan i vänterhanden, alltså min brutna arm vilket gjorde det ganska svårt för mig att kunna rida klokt. Så det passet glömmer vi helt. 
 
Quando var väl helt ok men jag hade ingen kraft kvar i armen, ont i ryggen och var helt Slut i huvudet så jag tog bara ett väldigt kort pass på han. 
 
Mina händer är fantastiskt torra nu också så självklart fick jag en stor jävla blåsa på ena fingret och den var ju inte jätteskön att rida med
 
Nej usch igår var ingen bra hästdag för mig.. Jävla arm som skall förstöra allt.. 
 
 
 

Livet är fullt av möjligheter

Som chefen brukar säga när det uppkommer problem här på jobbet. 
 
 
Domaren godkände att jag fick dispens om att rida utan kavaj i Söndags, så länge jag inte var någon fara för varken mig själv eller någon annan. 
Sen kom överdomaren och sa nej.. (överdomaren dömde sista klassen btw..)
I TR så står det inget om att man inte får tävla när man är gipsad utan det enda dom kan förbjuda är att jag rider utan kavaj. 
Detta innebar alltså att om jag fick på mig en kavaj så kunde de inte förbjuda mig från att tävla. 
 
Såhär blev resultatet.
 
 

Tävlingen

Det gick ju nästan bra att tävla i gips. Visst var jag inte helt följsam och kunde ju inte använda armen något speciellt men annars så funkade det helt ok. 
 
Quando
 
Lb:1
Quando var dock superladdad och spänd och ville så mycket mer än vad han fick. Och jag som har svårt att hålla mig avspänd utan gips i vanliga fall hade ju lite mer problem nu.. men vi genomförde allt utan några missar, hörnen var läskiga så där kröp han upp lite. 
Dock fick vi bara 61.43% vilket jag tyckte var lite väl lågt med tanke på att han faktiskt gjorde allt rätt och att inte ens få godkänt då är ju helt fel... 
Min känsla var väl 65%. Varken bra eller dåligt.
 
Vi strök han i Lan då jag kände att jag inte hade tillräcklig kontroll för att genomföra den på ett bra sätt! Han var ju Super taggad och jag vet ju att om man sätter tryck på han då så flyger han lätt upp i luften. 😅
 
 
 
 
Stina
 
La:3
Även Stina var väldigt taggad vilket gör att hon då blir lite kort i steget och blir lite djup i formen. 
Första skänkelvikningen misslyckades vi totalt med och mellantraven blev ökad trav. Men resten tycker jag faktiskt att vi gjorde bra. 
Fick 66.4% och det tycker jag väl var helt ok men jag kan väl tycka att hon gick lika bra som 2an som fick 68.. så det är surt! 
Men ja en 3e placering fick vi iaf. 
 
Msv C:1
Nu hade hon taggat ner lite men var fortfarande lite på tårna. Ena öppnan blev skänkelvikningen, ryggningen blev hastig då hon började backa innan jag ens hunnit göra halt typ, det är lite jobbigt när hästarna lär sig programmen själv, och sen blev det en miss i ena trav ökningen då det blev galopp istället. Annars tyckte jag hon gjorde allt bra men blev dock rejält nerdömd... 
I vanliga fall brukar vi få runt 69% och då gör vi absolut inte allt perfekt. 
Igår gjorde vi 3 missar, en lite större och 2 små, och fick då 61%, alltså inte ens godkända... 
För mig så kändes det iaf som minst 65%. 
 
Om dessa dåliga resultat har sin grund i att jag red med gips vet jag inte. Men ja Stina vart ju rejält nerdömd i sista klassen iaf... 
 
 
 

3 dagar får vara nog

Imorgon är det tävling, därför tänkte jag att det var bäst att testa att rida lite, så idag har jag ridit både Castro och Quando och det gick faktiskt ganska bra. Visst jag har inte samma styrka i armen som vanligt och jag är ju lite stel eftersom armen endast kan vara i 90 graders vinkel. Men annars gick det faktiskt bra! 
 
Det största problemet är ju att jag måste ha kavaj.. Så nu blir det till att sprätta upp en gammal och tejpa fast den på något vis. Haha :D
 
Här kommer iaf lite bilder från dagen, det blir ju lite suddigt när man är inne i ridhus men ja det är nya bilder iaf. ;) 
 
 
Världens vackraste 21åring! <3 
 
Pappa gick förbi när jag red - Så du rider utan hjälm, med bruten arm och i gummistövlar alltså?! *suck*
 
Om det är någon som inte tycker om att jag rider utan hjälm, med dåliga skor eller liknande så är det min far. Vilket självklart är jättebra, såhär rider man ju egentligen inte, det är inte ok någonstans och detta vet jag så ni behöver inte skriva något om det tack!
 
Till mitt försvar så säger jag att det faktiskt inte var meningen att jag skulle rida honom, utan jag satt på en pall och tog kort på när mamma red. Men sen så vart jag så frustrerad för att hon red fel så då tog jag över. Haha 
 
 
 
Svanhalsen Quando, dock har den krympt lite efter 3år iaf.. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quando och Nathalie

Idag fick Nathalie känna på Quando, vilket hon gjorde väldigt bra! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt så tränar vi på att gå i lång och låg form, och som ni ser så börjar han bli duktig på det! :)
 
 
 
 
Han är ju lite rolig den där hästen. Natha kom till stallet innan mig och skulle ta in Q själv, men eftersom hon var en ny och okänd människa så tog det tre försök för henne att få in han. Han är ju känslig på typ alla plan denna häst och han har alltid varit lite knepig när man skall sätta på han grimman i hagen. Han kommer fram till en men när mulen är halvvägs in i grimman så får han panik och kastar sig iväg och efter det så är det ganska svårt att få tag på honom.. 
Hela första sommaren var han såhär för mig och jag fick jaga han varje dag i hagen.. Men nu för tiden så brukar han stoppa ner huvudet själv i grimman när man kommer. Dock kan han vara lite knepig första dagen i en ny hage eller om han är lite uppskruvad pga något annat. 
Men nya människor är läskigt och jag kan ju bara tänka mig hur älskad han varit om man stod i ett stall med massa olika människor. x) 
 
Men ridningen gick super och han såg väldigt fin och avslappnad ut, som ni ser på bilderna. Natha rider ju vädigt lugnt med mjuka och lätta hjälper vilket är perfekt för Q. Man såg riktigt hur avslappnad han var i överlinjen och såg väldigt tillfreds ut.
Eftersom det bara är jag som rider honom i vanliga fall så får jag ju aldrig se han röra sig från marken, vilket är väldigt nyttigt och även att få en bedömning från någon annan är ju super. :)
 
 

Det går bra nu.

Mamma skickade ett sms igårkväll och frågade om jag kunde släppa ut hästarna då hon började vid 6. Visst kan jag det, svarade jag då!
 
För det första så borde jag nog inte köra bil eftersom jag bara har en arm, det går ju men det är nog lite farligt egentligen.
 
Sen var jag så smart och tänkte att jag visst kude ta ut Stina och Älgen samtidigt.. Det började med att jag klämde handen när jag skulle öppna Älgens box. Man borde ju ha lärt sig att man inte skall hålla i gallret på dörren när man skjuter upp den.. Så det var ju inte jätteskönt.. 
Sen när vi skulle igenom den lilla dörren så tyckte Stina att hon kunde trycka sig förbi först så då hamnade jag i kläm mellan henne och väggen. Tydligen så lyckades jag trycka in något hårt i ljumsken så jag var tvungen att sätta mig ner utanför stallet ett tag för att inte svimma, så nu är jag svullen och öm där också.. Efter så märkte jag att ryggen fått sig en smäll också..
 
Sen höll Lillen på att fastna i sin grind och höll på att få panik och så tänkte Quando smita ur hagen när jag var lite seg att stänga grinden. 
 
Dom brukar ju vara så snälla dom där djuren men tydligen inte när deras matte är skadad. X)
 
Nej nu skall jag ta mig ut och fota lite när Natha rider något vilddjur. :)
 
 
 

Qundo 1.25m

 
 
Mina tankar om ritten
 
Till 1an rider jag i undertempo vilket jag vara fullt medveten om, så ärför var han i den och blev lite arg och springig efter. 
 
2an hoppar han perfekt och håller sig någorlunda avspänd till 3an
 
Även 4an hoppar han väldigt väl
 
Till 5an spänner han sig, och istället för att bara lägga på lite skänklar och hålla mig lugn så trycker jag ner min feta röv och sänker ryggen på honom, men han rättar sig fint ut iaf!
 
6+7 hoppar han helt ok men lite spänt
 
och till 8an blev det dålig galopp och dålig koncentration från min sida, även här trycker jag ner röven och skjuter iväg han istället för att rida klokt och ge han en bra chans till ett bra språng. 
 
 
Trots att vi fick 8 fel så är jg ändå ganska nöjd med han. Felen kommer ju för att jag rider han fel när han blir spänd, iaf denna gång, och då får jag skylla mig själv, sen hade han ju kunna varit lite mer lättriden, men vad lär man sig av det?! ;)  

Älg 1m


Stina och Nathalie

När man själv klantat till det och inte kan rida så är det skönt att ha vänner som ställer upp! Och visst är dom fina tillsammans! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Thihi, DreggelStina. ;)
 
 
 
 

Klantarsle

Hej gott folk. Vet ni vad jag gjorde igår? 
 
 

FinÄlg 1.10m

 
Hon har ju sin egna lilla stil den där damen men jag tycker faktiskt hon håller galoppen väldigt bra denna helg om man ser på hur det kan vara ibland. Det roliga är ju att hur hon än kommer, korsgalopp eller ej, så får hon ändå samma fina språngkurva, visst frambenen hänger lite, men hon har alltid luft mellan bommarna och benen och får sällan "dåliga" språng. Min lilla Kämpe! 

Att klippa häst

De flesta rakar sina hästar under vintertid, och så även jag. 
Allt åker bort på mina hästar förutom en padd under sadeln och halva ansiktet. Castro däremot får ha kvar pälsen uppe på rygg och rumpa då jag inte vill att han skall bli onödigt kall där, sen går han ju inte lika hårt som de andra så han behöver inte rakas mer än så. 
 
Jag själv anser att om man har en häst i träning under vintern så borde den rakas, iaf där den blir svettig. Självklart så får man göra som man vill med sin egna häst, men jag hade inte haft mage att släppa ut min genomblöta häst efter ett pass ut i snålblåsten och jag vill ju absolut inte att den skall stå inne onödigt länge. Det anser jag som mindre hälsosamt än att raka hästen och lägga på ett extra/tjockare täcke. 
 
Vissa vill nog att det skall vara så naturligt som möjligt för hästarna, om de skaffar mycket päls så skall det vara så. Men då borde man ju tänka på att inget vi utsätter hästarna för är naturligt, när dom sätter sin päls så tänker dom ju inte riktigt på att de skall ridas hårt 1h om dagen.
 
Sen borde det bli mer jobb med duschning efter varje pass så inte saltet från svetten påverkar huden. Detta har jag nämligen sett hos en travhäst som tillslut tappade all päls där selen satt. 
 
Finns det någon som läser denna blogg som inte rakar sin häst fast den jobbas hårt? Hur tänker ni ang detta? 
Det finns ju inget rätt eller fel utan jag är bara intresserad hur ni tänker! 
Det är ju alltid kul med diskussioner så pang på't bara. 😊
 
 

Kommentar Svar

Fin han var hur stor gammal är han och vad har du för plan med honom?
 
 
Han är 4 år nu men ligger ju lite efter i utbildningen då jag skadar mig hela tiden och inte vågat riskera att jag skall skadas mer eller att han skall bli skrämd. Det finns ju en stor risk att mitt knä hoppar ur läge när han bockar och då hamnar jag antingen på marken eller så svimmar jag av smärtan, inte så bra när man sitter på en unghäst kanske.. Han är ju inte direkt den lugna och stabila unghästen heller.. 
Men vi jobbar på sakta men säkert och det går ganska bra. 
Tanken är ju att han skall bli ridbar och komma ut och tävlas lite. Han är bara 156-157cm så vi får se hur långt han räcker till. Antingen blir han kvar eller så säljs han. 😊
 
 
 

Resultat från helgen

Älgen
 
1m A:0;A:0 
Älgen var lite övertaggad och tyckte det var skit kul att vara på tävling igen så varenda liten rörelse på framridningen gjorde så hon sprätte runt med alla ben åt olika håll.. som tur är så är iaf kroppen helt still så man sitter inte löst iaf.. haha
När hon gjort av med den mesta överskottsenergin så kunde hon koncentrera sig lite mer på mig. 
Inne på banan så skötte hon sig exemplariskt och hoppade fint felfritt genom både grund och omhoppning. Tränade på att svänga lite småsnävt också vilket hon gjorde bra med tanke på hur svårt hon egentligen har för sånt. 
0+0 Fel, 5e placering
 
 
1.10m A:0;A:0
Även här skötte hon sig galant och hoppade väldigt fint. Orken började dock ta slut i omhoppningen så jag pressade inte med snäva och svåra svängar utan red bara på så vi inte skulle tappa bjudningen. Finhästen gjorde sitt bästa och hoppade felfritt hela vägen. 
0+0 Fel, utanför placering
 
 
 
Quando
 
1.20m A:0a
Fy in i helvete vad spänd han var.. Jag kunde inte kommunicera med han ett piss utan han drog på som han själv ville med huvudet rakt upp och ryggen nere i marken.. Detta resulterade i väldigt dåliga språng och 2 bommar föll, men det kunde lika bra varit 5.. 
8 Fel
 
 
1.25m A:0;A:0
Här fokuserade jag enbart på att få han avspänd och mer ridbar. På framhoppningen så rullade jag runt på krysset och såg till att han verkligen inte fick ta tag i tyglarna, dra spänt iväg efter och kasta in bogen. Utan rund, fin och avspänd var läget han skulle befinna sig i. Sen gjorde jag även halt efter varje språng på räcket och oxern. Visst rev han oxern typ varje gång han hoppade den men han kändes iaf avspänd och lyssnade hel ok på mig. 
Inne på banan kändes han mycket bättre i denna klass men tyvärr så frös han till in i kombinationen och rev då A hindret och efter det red jag mindre bra, speciellt till sista vilket vi rev också.
1-4 kändes väldigt bra förutom att han var i 1an. 
Sen kom kombinationen och efter det red jag dåligt och han vart lite mer spänd. Men det kändes bättre än klassen innan och så fort jag kan då han avspänd så kan vi kanske komma i mål utan att riva allt i vår väg. 😉
8 Fel
 
 

Min fina!

 
Eller ja mammas fina är det väl egentligen.. 
 
 

Måndagsexemplar

Det här med att köpa på sig måndagsexemplar till hästar gör så att man iaf får ett väldigt spännande liv.. 
 
Imorgon är det tävling på galen och galnare. 
 
Quando hade fantastiskt mycket energi idag. Dock var han väldigt fin och avspänd men det var lite explosivt när jag tog några småsprång över två räcken. 
 
Sen vart Älgen helt galen när jag hoppade på Q så mamma kunde knappt galoppera henne. 
 
Så detta känns spännande inför morgondagen... heh
 
 
 

Bäst.

Hanna snurrade runt Stina på ett perfekt vis i dagens Ld vilket innebar en felfri runda och en väldigt glad och stolt Stina. 😍
 
 

Datorstrul

Datorn strular så jag kan inte komma in på blogg.se och därav blir det inge fix med film osv.. 
 
Men iaf så har 4 hästar gått idag, samtliga i skogen (tror jag iaf) och samtliga har gått bra. 
 
Själv har jag bara ridit en av dessa hästar och det var Quando. Han har ju tagit det lugnt nu i två dagar efter behandling så han var lite stel men annars fin. 
 
Imorgon skall Stina gå en Ld med Hanna vilket är deras första riktiga tävling tillsammans så vi får hoppas att Stina kan sköta sig. 😉 
 
 
 
 
Just nu håller jag på och planerar inköp av möbler till lägenheten. Det är nämligen så att vi skall förbi ikea när vi åker till Kalmar och tävlar och detta kommer inte bli en billig tripp för min del..
Vitrinskåp, avlastningsbord, pall, lampor och massa annat skall införskaffas.
Jag kan verkligen se framför mig hur fint det kommer bli när allt är på plats och blommor och dylikt är införskaffat. Det bästa är ju att Anton och jag har i stort sätt samma smak på inredning så då blir ju allt lite enklare också. 
 
 
 

 
 

Duktiga mamma.

Just nu har modern sportlov vilket innebär att jag knappt behövt varit i stallet i veckan. Igår släppte jag bara ut djuren på morgonen och sen fixade modern resten och idag blir det väl bara en skrittur i skogen på Lillen.
Hur mycket man än älskar det här så är det ju ändå väldigt skönt att bara få vara en normal människa ibland. Få komma hem efter jobbet och bara ta det lugnt och fixa med lägenheten eller vad som. 
Men sen efter 2 dagar så får man abstinens så då åker man dit ändå. 😉
 
 
 
I helgen är det hopptävling för 3 hästar. 
På lördag så tävlar Hanna Stina och på söndag så går Älgen och Quando. 
 
Helgen efter det så går Stina och Quando dressyr och sen bär det av till Kalmar med Älgen och Quando. 
 
 
 
 
Anton åker iväg på skidsemester nu på lördag och är borta i 1 vecka så då skall jag lyckas klara mig själv och laga mat osv. Hur nu det skall gå.. 
Dock har jag bunkrat upp med nudlar vilket är väl typ det enda jag kan "laga" själv. 😅 
Lite kul är det att vi pratade om att åka utomlands tillsammans, men sen kom han på att det var ju mycket roligare att åka skidor, vilket är typ det enda resemålet jag inte kan följa med på.. Så då bokade han med sina vänner istället så fick jag stanna hemma. Jävla gris till pojkvän man har. Haha 
Nejdå det är ganska lugnt faktiskt, förutom då att jag också vill vara ledig men annars så är det inga problem. Men nästa år tänker jag faktiskt tvinga iväg han till varmare land. 😉
 
 

Trött.

Alla hästar är motionerade.  Mamma har sportlov nu så hon red 3 hästar och sen red jag 2 i ridhuset. 
 
Quando jobbade på fint och kommer lägre och lägre i formen. Bjudningen är helt okej och han lyssnar bättre på mig. Så det går framåt. 
 
 
Lillen skötte sig även han väldigt bra. Inge bock eller bus och vi kunde galoppera många varv idag. 😊
 
 
Anton har åkt ifrån mig pga jobb på fastlandet så just nu är jag hemma hos päronen och tigger mat, vanligtvis så lagar ju Anton maten till mig hemma. 😅 haha
Så fort jag ätit så blir det hem och somna framför en film utan att någon klagar på att jag måste hålla mig vaken. 😉 
 
 
 

RSS 2.0