Igår.

Igår var det jobb på Dahrves från 10-18. Sedan åkte jag och mor ut till mina hästar och tog en liten skrittur på Castro och Salka, och sen vidare till Lilleman.
 
 
Idag blir det staden med mormodern och sen skogspass på Salka samt lite kort dressyr på Castro (Lillemor kände igenom honom i förrgår, så han skall ta det lite chill några dagar)
 
Imorgon är det hopptävling för Salkas del, en liten Lokal 1m samt 1.10m, tror jag iaf det blir, men som man har lärt sig efter några år så kan planerna ändras ganska snabbt när det gäller dessa djur. ;) Haha nej men det är nog de klasserna vi skall ta oss över. :)
 
 

Morgondagen (eller rättare sagt idagdagen)

Så här ser min dag ut imorgon.
 
 
-In och sno lite frukost hos mormor
-10-18 jobba på Dahrves (även försöka få med mig lite saker hem därifrån)
-Rida skrittur på både Castro och Salka
-Fölbus
-MAT
-Sängen
 
Ja det är nog ungefär de jag tänker fylla min dag med imorgon. :)
 
 
Sitter för tillfället och försöker fixa med en ny film på Salka från hoppträningen idag, men ja det går väl lite sådär, tydligen så har vårt Movie Maker slutat fungera och det hakar upp sig hela tiden, så ja jag har fått göra om det ett antal gånger, men snart kanske jag lyckas. :)
 
 

Dagen idag.

Dagens schema kommer här.
 
 
-Leka med Anna (check)
-Fixa film på Lilleman (check)
-Fölbus (check)
-Köpa foder (check)
-Hoppträning på Salka för Ninna
-Rida Castro+hoppa vattengraven
-Rida Obelix
-Sova
 
 
 
Ja så ser min dag ut idag. Skall snart byta om och sen iväg till djuren. Igår skuttade jag lite på Castro vilket gick helt ok, hoppade runt lite på tre hinder upp till 1.45m. Han hoppade de flesta språng fint men vissa gånger slarvade han lite för mycket, skärpning(!). Dock så började han bocka efter de sprången han gjorde bra, så det är väl antingen fulhopp och fin efter eller finhopp och bock efter. Men men han tycker det är kul fortfarande iaf, så man får ju vara glad för det! ;) Han har ju inte heller hoppat något sen Norrköping så då blir det väl lite extra kul. ;)
 
 

Film på den lilla busen.

 

Du är mitt underbara monster!


Kommentar+Svar

Hej, vart står alla dina hästar?
Dom är jätte fina!
 
 
Svar: Stina(+Lilleman) står på Hästnäs hos Liz och Johan Franzén, där det finns ett annat föl som Lillen kan så småning om (när Stina tillåter) leka med och få av sig lite energi, han har ju endel om vi säger så. ;) hehe
 
 
Castro+Salka+Älgen står på Allekvia ute i Endre där vi har en större hage där ponnysarna alltid har stått på somrarna förut, men i år går Älgen + Fisen (Sopheias häst som vi fick låna som sällskap till Älgen) där.
 
Castro+ Salka står på andra sidan där vi (mest pappa) byggde "stall" förra året. så att vi även kunde ta dit Castro, eftersom jag inte vill ha honom ute när det regnar eller åskar osv. Deras hagar är lite mindre, eller ja ganska så mycket mindre än Älgens, men de får iaf äta lite gräs och vara hästar, och när vädret behagar så går de även ute om nätterna också.
 
Om dagarna  så kan de gå ut och in precis som de vill eftersom hagarna ligger precis utanför boxarna, vilket är väldigt praktiskt på många sätt. :)
 
Det är lite små krångligt att berätta med ord på ett bra sätt, men hoppas du förstod lite iaf. Kommer även lite bilder här nedanför.
 
Tack så mycket!! :')
 
Curt i väntan på maten, bild från där Castro+Salka står.
 
Curt står i sin box, jag står i Stinas box, Castros box till vänster och Salkas till höger, alltså totalt 4 boxar.
 
 
Boxarna från framsidan.
 
 

Castro instängd i sin box, jag står i hagen.
 
 
Bild tagen i den stora hagen.
 
 
Bild från den stora ängen som vi brukar rida på, ligger precis intill stora hagen.
 
 
 
Vägen bredvid den stora hagen.
 
Hoppas det blev lite tydligare med lite bilder iaf. :)
 
Har sagt det förr och säger det igen, om ni undrar någott, fråga bara så skall jag svara! ;)

Hon den fina!


Jag tror bestämt att det är någon som börjar bli lite kaxig!!!

 
 
 
 
Så blir det när man skall bita sin matte, då får man sig ett litet mjukt nyp i näsan. Lillbusen!
 
 
 
 

Mjölk är så mycket bättre än gräs!! ;)

 

De andra två (tre)

Mycket fokus på Stina och Lilleman för tillfället, men man har ju fortfarande 2 (egentligen 3) andra djur som också fyller ens dag. Bara väldigt svårt att släppa ögonen ifrån den lilla. ;)
 
 
Iaf så var jag ute hos familjen Strange imorse, red 7 hästar, sen hem och sova lite innan man skulle iväg till sina egna. :)
 
 
Red först ett litet dressyrpass på Castro. Mamma och pappa hade lagt fram lite travbommar (8-10st) på böjt spår och "vattenmattan", så dom travade jag över ett par gånger, samt hoppade vattenmattan.
 
Till en början var han lite stel och ja han anstränger sig inte speciellt mycket på travbommarna, är i var och varannan med varenda hov, så det får bli mer träning på det helt enkelt. Men när jag hoppade runt på vattenmattan och gjorde lite snäva svängar så släppte han helt och blev jätte fin, efter det travade han lite bättre över bommarna också!
 
 
 
 
Salka fick sig ett likadant pass som Castro. Hon tycker det är lite små jobbigt med så många bommar på marken efter sig (mycket bättre när de är i luften, haha) så de första gångerna segar hon sig lite igenom, men efter någongång så gör hon det jätte fint! Hon är även lite mer uppmärksam och lyfter fint på ben samt rygg (antagligen därför hon tycker det är lite jobbigt) över bommarna.
 
Hoppade även över vattenmattan ett par gånger, vilket hon gjorde högt och fint. ;)
 
 
Hittade lite bilder på stjärnan från förra årets nationella tävling här på gotland. Fina fina Salka! <3
 
 
Imorgon blir det nog något liknande pass, båda behöver träna mycket på många travbommar på böjt spår. Och på Måndag får det nog bli ett lugnt skogspass för båda, bara skritt+trav. :)
 
 
Älgen går i hagen och (faktiskt) börjar tjocka på sig lite, trots denna torka i hagarna. Man ser inte alls revbenen så mycket längre, eller man kan inte räkna vartenda ett med enbart ögonen på 10m håll, så det börjar ta sig. (pepparpeppar)
 
Inte så mycket högre bak längre heller!
 
 
 

Stina har det inte lätt!

Lillen börjar få lite mer spring i benen nu, så ibland drar han iväg och springer runt alla andra hästar, och den hönsmamma som Stina är så springer hon hack i häl och gnäggar, dock är hon inte alls lika snabb och smidig så hon har lite problem! Haha

Jag och fadern var precis i stallet och kollade till dom en sista gång och då stod han och stegrade sig mot henne och hoppade rakt upp i luften. Så fruktansvärt gullig så man nästan dör! ;)



Två av de bästa på samma kort!


Vart ska alla människor??

Är det jag som missat något förut, eller är det ovanligt många hus till salu här på Gotland för tillfället? När jag kör den vanliga vägen ut till Stranges så är det ca 10-12 hus till salu, vilket jag har reagerat på är mycket, men idag när jag körde havsvägen så måste det ha varit minst 20-25 hus till salu.
 
Flyttar man in till stan, från gotland eller är det fastlänningar som säljer sina sommarstugor, det är ju trots allt GRYMT dyrt att ta sig till denna ö, och dyrare blir det hela tiden..
 
Så vart tar alla människor vägen egetligen, någon som vet??
 
 

Glad midsommar!

Själv är man så social och sitter hemma på midsommar tillsammans med familjen, sån är jag! Men det är väl lika bra när vädret är som det är. ;)
 
 
Idag har man fått hjälp av bästa Anna som ridit Salka, och förhoppningsvis så kommer hon fler gånger så länge hon är hemma på ön. Alltid lika trevligt!
 
Vi red en liten sväng på stora ängen och Castro var till en början lite små stel och släppte inte bettet helt, men efter en liten stund så blev han lika fin som han brukar. :)
 
Eftersom det var massa Midsommarfirande i änget så stod det + körde bilar lite överallt vilket Salka tyckte var lite läskigt, hon måste ju alltid lägga sin uppmärksamhet på allt nytt till en början. Men efter ett litet tag så såg hon jätte fin ut, man ser verkligen att galoppen har blivit bättre också! Det är fint det!! :)
 
 
Castro tycker då inte att det är helt okej att bli instängd i boxen när det finns massa fint gräs utanför, usch en sån hemsk matte han har! ;)
 
 
Imorgon skall jag ta mig ut till familjen Strange och rida lite hästar. Hade tänkt dra med mig modern så kan hon göra i ordning hästarna medans jag rider så går allt mycket fortare och jag kanske hinner med de flesta djuren (de är och tävlar på fastlandet denna helg så då agerar jag beridare)
 
Sen skall båda mina få sig en genomkörare på ängen, utav mig. Nu de senaste två dagarna så har Salka blivit riden av mamma och Anna så imorgon skall hon nog få upp mig på ryggen igen! Så får modern göra de andra roliga sysslor som att fylla på vatten och fixa hö, ni vet sånt där kul som alla vill göra. ;)
 
 
Det absolut snyggaste på Castro, SVANSEN!

Mina fina!


Lite fina avkommor efter NIntender :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

molly

liz och johans ser ju ut som värsta monstret i jämförelse ;)

 

Svar: Han är ju ett monster vet du väl. ;) hehe

 


Lite nya bilder på Salka.

 
 
Inte svårt att få ett fint kort på denna lilla varelse!! <3

Vill du se en stjärna, se på "Lilleman"(s). ;)


Bildskön som alltid!!


Kommentar Svar

Annie

Tror du det blir en ponny eller ridhäst?

 

Svar: Vet faktiskt inte riktigt, helst vill jag såklart att det skall bli en stor häst, men han är faktiskt ganska så liten så det finns nog en risk att han blir ponny.

 

Om man kollar på det andra fölet som finns på Hästnäs så är han verkligen pyttepytte liten i jämförelse, men den är ju förstås 2 månader äldre också, så det är väldigt svårt att säga hur stor han kommer bli. Men som sagt vi hoppas på att han blir stor och ståtlig. ;)

 

 

 

 


Jobba

Skall snart iväg och först titta till Stina och den lilla, sen ut och fodra C+S och till sist ut till Sproge. :)

See you later!



Dagens schema.

Ja vad skall man hitta på idag då?? Tanken är väl att man snart skall dra sig ut till stallet och rida, men först en titt förbi Stina+den lilla. :)
 
 
Men iaf så skall båda Castro och Salka få röra på sig idag, pga av allt som hände igår så fick det faktiskt vila igår, jag hade ändå bara planerat in lugnt pass på båda två igår så det gjorde nog inte så mycket. :) Dom klagar nog inte iaf. ;)
 
 
Idag skall nog Castro gå en sväng på banan och Salka en sväng i skogen.
 
 
Hade egentligen tänkt att njag skulle ut och jobba hos familjen Strange idag, men efter att ha försovit sig lite så hann (den billiga) bilen försvinna från uppfarten. Så de får klara sig med att jag kommer imorgon istället. ;)
 
 
Men nu skall jag iaf börja jobba mer ute hos dom igen, eller så mycket det går rättare sagt, skall ju jobba på Dahrves och Travet också, och sen skall väl tant (mormor) ha sin bil någon dag någon gång, men som sagt så mycket jag hinner och kan så skall jag ut till bonusfamiljen. Känner att jag har fått alldeles för lite ridning på sista tiden. Så får det ju inte vara!! ;)
 
 

Dagen igår.

Åkte ut till stallet vid ca 12 på kvällen, Stina hade inte larmat något på hela kvällen, vilket jag tyckte var lite skumt eftersom dagen innan larmade hon från 22 och sen varje timme fram tills 5(?) på morgonen.
 
När vi kom till stallet så stod hon inte och tittade ut på oss som hon gjort alla andra gånger, utan stod med huvudet åt andra hållet och sov.
 
 
Ca kl 2.30 väckte mamma mig och sa att det var dags nu, första tanken som kom upp i huvudet var "Dags för vad?", men ja självklart så var det ju dags för den lilla att komma ut. ;)
 
Mamma ringer till Johan, medans paniken stiger hos mig. När Johan kommer så syns (vad jag jag trodde var) endast ett framben, vilket får mig att få ännu mer panik, men som tur var låg båda frambenen ute. Johan hjälpte till att dra lite och ploff så var hela bebisen ute. Snabbt och smärtfritt, (Trodde vi)
 
 
 
 
Så fort den lilla var ute så började Stina muttra och prata med den, ett helt underbart ljud samt syn!
 
Men hon låg kvar ganska länge och ville inte riktigt gå upp, sen när hon väl kom på benen så började hon skrapa massa och skulle lägga sig ner och rulla hela tiden. Började med att lyssna på magen vilken var helt tyst.
 
 
Till en början tog vi ut henne själva och gick små promenader, vilket inte är så lätt med ett sto som precis har fölat kan jag ju tillägga, man blev översprungen, inkastad i buskar, nockad i huvudet, samt biten lite överallt. Men iaf så blev hon bra i kanske 10min efter varje promenad, men sen började hon lägga sig ner och rulla igen, så det var bara att ringa till veterinären.
 
 
När veterinären kom så fick Stina en slang in i näsan, vilket inte var det lättaste precis, men efter 2 omgångar lugnande samt bremsning så gick det iaf... Först vatten, sen olja ner i slangen, och sen fick hon en spruta som var tarmavslappnande i halsen.
 
När allt var klart så fick jag ta ut henne och longera så att hon skulle komma igång med magen och börja fisa och bajsa, vilket hon också gjorde. Efter det fick hon bli longerad en gång varje halvtimme fram tills kl 10 och efter det en gång i timmen.
 
 
 
 
Fes gjorde hon fint hela tiden och hon verkade helt normal, men efter första longeringen så bajsade hon inte något mer, så det var bara att ringa veterinären igen. Så då fick hon mer tarmavslappnande samt en olja i munnen, och vid 22 när vi åkte ut till stallet igen så hade hon lagt två fina högar bajs, duktig tjej!! :)
 
 
Så det har ju inte varit någon speciellt lugn resa, men nu verkar hon må fint och bajsar duktigt!
 
Den lilla däremot har gjort allt som man skall, hade lite svårt att hitta tuttarna till en början, han skulle snutta på precis allt annat, men tillslut så hittade han rätt! ;) Han har fått sin moders humör också, en riktig liten kaxpelle! Hehe
 
 
 
 
 
 
 

TittaTittaTitta!

Detta lilla monster kom till världen inatt, men det har itne varit någon lätt resa för morsan, men mer om det senare, här kommer lite bilder på underverket!

















Nästan lika långa ben som morsan! ;)














VÄRLDENS STOLTASTE MAMMA!

Toppen!

Trött, öm i ryggen, ont i halsen, stel i nacken, ja the list goes on and on... Taggar nu för 8e(?) natten i framsätet på Volvon, med minimal sömn och maximal oro. Ja det här med att vara dräktig är något jag inte kommer pröva på igen inom snar framtid, min kropp är inte skapt för denna oro och sömnlöshet.

Men jaja det finns ju inte något jag kan göra åt saken för tillfället, bara hålla tummarna och hoppas på det bästa!!






Måndag


Kom hem från Stina runt kl. 7(?) Låg därefter i soffan och halvsov fram tills halv 9. Åkte då ut till hästarna på betet och red ett litet dressyrpass på Salka.


Hon blir bara bättre och bättre, speciellt galoppen(!), lite mer framåtbjudning bara så blir det perfekt! ;)







Sen var det jobb på Travet, där jag gjorde en "herre" förbannad hela 2 ggr, jag är ju bara för bra! ;)


När jag kom hem så tryckte jag i mig ett halvt kilo glass och sedan ut till stallet (lite halvt illamående) och tog ett dressyrpass på Castro. Idag var han lite mindre mjuk emellanåt, men allt som oftast lika fin som vanligt. :) Längtar verkligen till nästa tävling på den gamle, och då skall vi minsann inte samla ihop 41 fel som på Norrköping. ;) Hehe






Imorgon är det jobb på Dahrves mellan 13-18, mina hästar innan och sen skall jag även rida fina Obelix. :)

Våra bästa ritter tillsammans, dock inte resultatmässigt utan ridmässigt och känslomässigt.


Godmorgon kära vänner.

Ingen förlossning denna natt heller, vilket innebär alltså en natt till i framsätet på Volvon, man är inte ett dugg stel eller något... ;) hehe


Idag skall nog enbart Castro ridas. Salka får sig nog en vilodag idag (tror jag).


Annars händer det nog inte så mycket i mitt liv denna dag. Lär mest slappa och trycka i mig massa onyttigt!! ;)



Dagens ridpass.

Började med ett dressyrpass på Castro. Han var så där mjuk och fin som bara han kan vara, men idag hade han även lite mer framåtbjudning än vad han brukar ha i markarbetet, vilket underlättar endel.

Hade tänkt att rida igenom han ganska ordentligt idag men eftersom han var så fin och gjorde allt bra så blev det ett ganska "kort" pass.

Men han går gärna med huvudet lite på sniskan hela tiden, så man måste hålla koll på han hela tiden så att han inte fuskar, men vi jobbar vidare. :)





Salka fick även hon sig ett litet dressyrpass, dock mest basic och mest skritt+ trav, men även lite galopp i båda varven.

Idag tränade vi på att länga ut halsen lite och jobba igång bakbenen lite, hon orkar inte riktigt ännu gå i lite högre form samtidigt som man jobbar in bakbenen och då tappar hon all bjudning framåt, men om man länger ut halsen lite och låter henne komma igång därifrån så blir hon riktigt fin och får ett mycket finare steg, speciellt galoppen!!

Red henne i kanske 20-25min(inkl. framskrittning).




Lördag

Skall snart ut till de små djuren, rida Castro+ Salka, båda på "banan" (ängen) hade jag tänkt, Salka bara lugnt medans Castro lite hårdare. :)


Igår fick båda två sig ett pass i skogen, Castro ett halvlångt på ca 1h och då enbart skritt+trav, han var lite spänd som han nästan alltid är när man rider i skogen, men blev riktigt mjuk och fin i slutet.

Salka fick sig en kortare tur, och även hon bara skritt+trav. Tränade väldigt mycket övergångar då hon inte riktigt har orkat hålla formen i dom, men igår var hon riktigt fin! :)



Snark.

Igår fick Castro sig ett litet dressyrpass, latlatlat men ack så finfinfin. ;) Nej men han skötte sig fint och vi lyckades till och med göra lite förvänd galopp (i ena varvet), det börjar ta sig för den gamle mannen. ;)






Salka fick en liten tur i skogen. Hon skötte sig fint som alltid och var lite små busig, men det är ju så det skall vara. ;)






Nej nu skall jag åka iväg till de små djuren och se till så de får lite motion, tror nog att båda får sig ett skogspass idag. :)

StinaStinaStina

Nu är det nog inte långt kvar, hon har haft typ "förvärkar" två nätter i rad nu så snart är det nog time for the real deal. ;) Kan ju meddela att jag nog aldrig har varit såhär nervös för något i hela mitt liv, det är hemskt (eftersom man vet hur snett det kan gå) men samtidigt så är det ju väldigt spännande, men nej jag tror att i fortsättningen lär det nog bli köpning av häst och ej födning, min kropp klarar inte av sånt här!! ;)



Håll tummarna för min lilla dressyrtant nu!!!




















Min finaste kämpe!! <3

Tisdag.

Anledningen till denna otroligt dåliga uppdatering är vårt otroligt dåliga internet, men nu verkar det fungera helt ok iaf.


Kom hem för inte så länge sen och skall snart tillbaka till stallet och sova ännu en natt ute vid Stina. Blir inte så mycket sömn nu ett tag framöver för min och moderns del. ;)


Iaf så har jag haft en ganska chill dag. Åkte ut till Sara vid 13(?) och satt mestadels framför datorn och såg New Girl (Bättre serie finns ej) sen blev man lite avbruten av veterinärstid + ridning av OttoTotto.


Hoppade den svarta faran idag och det gick helt ok. Han är ruskigt fin den där hästen, slutade med att hoppa en oxer på 1.30m, Sara filmade så vi får väl se om det kanske kommer upp någon film eller ej. ;) Men som sagt han är riktigt fin och rolig att rida, trots att jag inte kan fatta galopp på honom. Hehe ;)






På vägen hem stannade jag vid mina hästar och tog ett litet kvällspass på superfuxen. Den hästen är så underbart fin nu för tiden så jag vet ej vart jag skall ta vägen, hoppashoppas detta håller i sig till Nationella nu så vi kan hoppa in lite fina placeringar, hade ju inte suttit helt fel! ;)





När ridpasset var klart så gav jag alla 4 djuren lite mat och sen åkte jag vidare och tog in fin Stina. Och som sagt så skall vi snart ut dit igen. :)





I morgon nalkas jobb mellan 10-18 för min del och efter det ut till djuren och rida något pass. En (förhoppningsvis) helt okej dag imorgon alltså. ;)





En helg utan tävling är inte någon riktig helg!



SALKA!!!

Som ni ser så får hon rädda mig på tre hinder i 1m eftersom jag klantar mig lite, duktiga lilla hästen!!!

Tillbaka till verkligenheten!

Har varit otroligt kass på att uppdatera på sista tiden, men skall bli bättre. :) Håller för tillfället på och fixar med filmerna på Salka+ Obelix, så snart kommer de upp! :)



Mot sproge!

Idag skall jag ut till Stranges och jobba, och imorgon nalkas första jobbpasset på Dahrves. :)


Igår var det hoppträning på Salka och hon skötte sig finfint, pappa filmade så till helgen skall jag försöka få upp en film på träningen. (och tävlingen) Vårt internet har varit så fruktansvärt segt på sista tiden så därför har jag inte kunnat lägga upp filmerna från tävlingen, men snart så! ;)




Presenten som jag fick av bästa vännen!

Visst är hon underbart förtjusande snäll min vän!!! :D <3







Bästa Bästa Sara!

Sara om Fina Fina Fina Hästar!:
känner mig helt förstörd över ditt svek!! du skulle ju lägga upp om mina fina present ikväll! svikare


Inter-nätet är för tillfället mycket mycket segt, så att lägga upp en bild på den underbara present jag fick är tyvärr en omöjlighet för tillfället, men jag skall kämpa om det så skall ta hela natten, för dig kan jag aldrig svika!!! <3



Fina Fina Fina Hästar!

Idag har man ridit 3 st och allehopan har skött sig riktigt bra. Mer info kommer imorgon! :)




Fina Otto!

Castro Söndag.

Eftersom inte Castro skulle behöva gå själv i hagen på landet så tog vi in honom till Skrubbs medans vi var och tävlade med Salka.

När vi tävlat klart så passade jag på att rida Castro på Silikaten och satan så fin han var, så därför passsade jag på att verkligen rida igenom sidorna, mycket öppna+sluta och mycket bra jobb i galopp (alltså inte bara rida runt runt). Ibland är han ju för fin den där hästen! <3



Fina svarta!

En liten filmsnutt på mig och Otto (Saras häst). Väldigt fin trots ett antal veckors vila, det är fint det! ;)



Älgen+Bästa vännen Fisen










Det hade ju inte skadat om den lilla räkan kunde lägga på sig sisådär 50kg nu i sommar, inte helt okej när man kan se vartenda litet revben... När hon stod på box fick hon hur mycket hö som helst, och hon åt alltid upp det, och nu har hon fri tillgång till gräs 24/7 så man tycker ju att hon borde ha lagt på sig endel. När vi fick hem henne så fick hon superduper avmaskningsmedel men hon hade ingen mask så det kan ju inte vara något sånt som spökar tycker man.

Hon kanske bara är den typen helt enkelt, bara det att jag alltid har haft hästar som enbart behövt tittat på gräs för att svälla upp. ;)

FinaFina Salka.

Idag har vi gjort våran hoppdebut (tävling alltså). :)

90cm (Clear Round) : Okomplicerat är nog ett ganska bra ord för att beskriva denna runda, hon orkar ju inte riktigt hålla ihop sig och samtidigt ha kvar energin ännu, men förutom det så var det finfint! :) 0 fel.


1m (A:0;A:0) : Hon var jätte fin, men eftersom hon inte har så mycket ork att samla ihop sig på bakbenen ännu så fick jag rida i lite övertempo. Jag har inte heller riktigt hittat rätt ridning på hinder ur sväng ännu, då jag försöker rida "Castro ridning" där man knappt behöver använda benen och bara svänger runt och håller ihop honom lite på ytter och om man ligger långt ifrån så släpper man lite på handen och lägger på litelite ben så tar han tag framåt, medans på Salka måste man rida genom svängarna och använda mycket ben, samt om man ligger långt så kan man inte bara "släppa" i handen, vilket jag då glömmer bort och då tappar vi antingen farten eller kommer väldigt nära.

Men även om inte jag gav henne de bästa förutsättningarna så räddade hon mig och satt en 0-0a och slutade på en 3e placering.

Hon är ju bara för fin den där hästen! :D Film kommer senare!






100% överlevde natten.

Har precis varit ute vid hästarna. Och som tur var så verkade hela högen ha klarat sig fint första natten, trots det mindre trevliga vädret, Iofs så bor ju Castro ochh Salka inne på nätterna nu till en början, men ändå. ;)










6 somrar med denna synen varje dag, men nu lär man väl aldrig få se detta igen...



Fredag

Började dagen med att åka ut till familjen Strange. Idag blev det 4 hästar ridna där ute och det gick helt ok! :)

Sen hem till 15 för att köra ut djuren till deras sommarstuga. Först ut var Älgen som skall gå i den stora hagen på andra sidan vägen, så vi släppte ihop henne och Fisen (Sopheias häst) där vilket var väldigt odramatiskt. Skönt!

Men sen när pappa fixade staketet så hade de tydligen tagit sig en ordentlig motionsrunda, men båda var hela och fina när vi släpte in dem i natthagen som tur var. :)






Sen var det Castro och Salkas tur att komma dit, dock till andra sidan vägen där vi har boxar och lite mindre hagar. Castro firade med en riktig rejstur och gjorde några "fina" tvärnitar så att hans matte höll på att få ett nervsammansbrott, usch vad jag blir orolig att de skall skada sig när de håller på, men det är ju bra att han blev glad iaf. ;)

Salka däremot tog några få trav+galoppsteg men stod mestadels stilla med huvudet nere i marken. ;)



(bild tagen precis när vi fick hem honom för snart 3 år sedan, tiden går fort)


När boxarna var spånade+halmade så tog jag och mamma en liten tur i skogen på de stora. Castro var hur fin som helst, väldigt mjuk och fin, antingen så fixade Lillemor till honom igår, eller så var han väldigt glad över att få komma ut till favvohemmet. ;)


Morgondagen blir nog väldigt lugn för min del. Skall först ut och släppa ut Castro och Salka på morgonen+ släppa ut Älgen+Fisen i stora hagen, någon gång under dagen skall Castro+Salka bli ridna också, lugnt båda två.

Stina skall få sin del av kärlek också, men annars tror jag nog inte att jag skall göra något speciellt. Baka paj kanske. ;)

Så om det finns någon där ute som vill fylla min dag lite så är det bara att höra av sig. ;)




Bloggsvar

sara om Han är SNYGG!!!:
mööööhhhhh jag då??? är inte jag snygg??



En bild säger mer än tusen ord, min kära vän! ;)


RSS 2.0