Fina Cloe från hoppträningen.

 

Älgdjuret

Igår fick Älgen åka in och ta två rundor på WRKs Pay and Jump, 1.10m och 1.20m. 
 
Hon var väldigt pigg och glad och hoppade fint. Var felfri I 1.10m och rev ett hinder i 1.20m men det berodde på att vi kom lite snett och lite nära, men resten av banan så hoppade hon super. 
Filmer kommer!
 
Den 21-22 Maj åker jag och Älg till fastlandet och skuttar 3 klasser. 1m-1.15m. Mamma och pappa stannar hemma och tar hand om resterande djur så får jag försöka och klara mig själv för en gångs skull. 😉
 
 
 

Älgen

Igår fick Älg skutta lite för Ninna. Hon var pigg och glad och hoppade precis lika bra som alltid. 
Till en början blev det ganska långt på alla linjer då benen gick mest fort än framåt. Men på slutet så hittade vi en nästan normal galopp och fick istället ganska trångt. 
 
Vi avslutade på en bana på ca 1.10m, mest bara för att göra det enkelt och kul för Älgen. 😊 
 
Hon var som sagt pigg och glad och kändes väldigt fräsch och jag red väl helt ok iaf, om inte annat så försvårade jag iaf inte tillvaron för fru älg. 😉
 
 
 

Två Finhästen och en pissgris

Vi börjar med den bästa hästen som var felfri i båda sina starter, Cloe. Hon gick 90 och 1m och kändes väldigt fräsch och fin i båda klasserna. 
 
I 1m lyckades vi till och med få upp farten lite i omhoppningen och kom då på en 4e placering. Duktig viting! 
 
 
 
Älgen var nästan lika duktig hon. Felfri i 1m och hamnade på en 3e plats. Här kändes hon dock inte helt framme och stod emot något mot hindren, inte mycket men man känner en lite spärr i henne. Hoppade fint gjorde hon iaf! 
 
I 1.10m så kändes hon bättre, men självklart skall jag klanta till det och sätta lite för lite tryck i henne till en oxer så bakbommen ramlade. Sen var jag jätte taskig i kombinationen och la henne alldeles för nära in så hon fick ta i som en gris över b hindret. Men de två sista hoppade vi bra iaf. Fina lilla Älgen!
 
 
 
Och så gris hästen då. Hoppade fantastiskt fint på framhoppningen och sen när vi kom in på banan så blev han spänd som en fiolsträng och rev fler än vad vi klarade så ja vi vart uteslutna pga för många hinder fel... 
 
I 1.25m så hoppade han lite spänt men ändå okej på framhoppningen och var lite bättre på banan, dock rev vi 3 hinder ändå så vad fan hjälper det.. usch, han som gått så jävla bra på träningarna nu och så skämmer vi ut oss totalt. Nej snart ger jag fan upp han alltså, det är inte kul att ständigt göra bort sig och lägga ut pengar på något som bara gör en besviken och till en sämre ryttare. Hur i helvete kan man gå in och riva ut sig och rida som ett spann skit i 1.20m när man ridit i 20 jävla år, inte okej någonstans. 
 
 

Hoppträning för Jan

Igår hoppade Q för Jan. Jag red fantastiskt dåligt men Quando skötte sig bra. 
 
Jag har väldigt svårt för att hålla en jämn takt nu för tiden. Plockar för mycket och tar bort all power från Q och gör han tom, och vid dessa tillfällen så river han såklart. 
 
Sista rundan red jag dock bättre och då var vi felfria trots att vi kom väldigt nära på 2 hinder. Men eftersom jag red rätt så kom Q upp med benen och rev inte. 
 
Så ja jag är väldigt nöjd med honom men mindre nöjd med mig själv. Får hoppas att jag kan sköta mig bättre i helgen. 😉 
 
 

Castro

 
 
Ibland är det lite svårt att bestämma sig vart man skall rulla någonstans. Iaf om man heter Castro. 😅😂 

Hoppträning 11/4-16

Älgen var mer fokuserad på allt annat runt omkring istället för på hindren. Lite energi hade avtagit från första dagen och hon stod emot lite. Egentligen tror jag inte det var hindren hon stod emot utan allt bakom dom. Så vi fick ingen rytm eller bra känsla, men hon gjorde fina språng iaf. ☺ 
 
 
Quando kändes lite loj till en början men kom igång sen. Han hoppade helt okej och sista språnget höll jag på att flyga av på då han kastade ut bakbenen och vände år fel håll i landningen. Heh. 😅 
 
 
 

Hoppträning.

Igår var Älgen på träning för Erling. Pigg och glad och hoppade väldigt fint. Ibland fick hon lite eld i baken och visste nog inte riktigt vad hon själv höll på med. Men som sagt så hoppade hon fint och det är ju det som är huvudsaken. 
 
Idag är det träning för både Älg och Quando. Uppdatering över hur det går kommer senare. 😆
 
 
 

Quando.

 
Han må vara i varenda bom, men det är iaf först gången vi är felfri en hel bana på träning. ;) Hindren liggen väl mellan 1.30-1.40m. Fina pojken!

Kommentar Svar

Hur går det med armen? Är du bättre nu?
 
 
Jo men den hänger med. Jag har sågat av det gamla gipset så jag får skydd vid armbågen vid hoppningen för annars "knäcks" det lätt till i landningar och det är mindre skönt. 
Jag kan ju fortfarande varken sträcka eller böja armen klokt och att lyfta tungt går inte. 
Och om jag anstränger mig mer en dag så gör det allmänt ondare i armen efteråt men jag kan iaf använda den helt okej och den känns inte obehagligt ostadig längre. 
 
Så ja den är ju bättre men inte bra. 😊
 
 

Bedömningssport

Ibland har jag lust att lägga av helt med dressyr. Det är sällan man håller med om poängen man får och undrar ofta över hur dom tänker i sin bedömning. 
 
Stina blev rejält nerdömd I MSV Cn igår. Hon fick 4-6 på alla rörelser men sen en 7a på genomförandet av programmet?! How?? 
 
Enligt mig så gjorde vi 3 missar. I ryggningen så visade vi ingen bra halt då Stina började gå bakåt direkt (hon är duktig på att lära sig programmen själv ibland), första trav ökningen så blev det ett litet taktfel då underlaget suger och packar sig i hovarna så det blir som snöstyltor och göron att hästarna snubblar. Sen gjorde vi ett halvdåligt enkelt byte där hon travade två steg och skrittade två, dock stod det "ej visad skritt-4poäng" vilket vi faktiskt visade och borde fått iaf en 6a.. Det andra enkla bytet gick hon ner direkt i skritt och gjorde det korrekt och fick en 5a för det?
Skulle vi verkligen kunna göra det dubbelt så bra? Om hästen går i form och går direkt ner i skritt utan att takta så är det inte värt en 5a?! Visst var hon litelite hastigt ner och tar litelite korta steg i skritten. Men för det är hon värd en 7a och inte en 5a. 
Om hon gått ner mindre hastigt och tagit ut steget lite så skulle det ju egentligen vara en 10 eftersom hon då gör det perfekt. Lite så borde ju domaren tänka istället tycker jag.. 
 
Jag vet mycket väl att vi kan fila på alla rörelser och göra allt bättre än vad vi gör nu, men att få 62% för en runda med liknande små missar som vi gjort förut och då gått på stadigt 69% är skrattretande..  
 
Sen märker man väl domarens kompetens när hon ber Nathalie att komma till sargen innan start för att hon rider med ett micklem och klagar på att det inte är någon käkrem.. Det är väl bara typ 7 år sedan dessa kom ut på marknaden.. 
 
Nej usch jag blir fantastiskt besviken när man blir såhär pass nerdömd och dåligt dömd. 62% är precis godkänt och vi var bättre än bara godkända igår. 
 
Vi fick iaf med oss en 2a placering i Lb med Q och en i La med Stina, så det var ju okej. Men nej tacka vet jag hoppning där domaren inte kan tycka och tänka och sätta egna känslor över ekipaget och döma därifrån.. 
 
Älskade hästarna är jag iaf nöjd med och dom gjorde sitt bästa även fast Q vart lite frustrerad i Lan då han blev lite trött. 😊 
 
 

RSS 2.0