Det blir bättre snart.

Anledningen till denna dåliga uppdatering som det varit på sista tiden här på bloggen är för att mitt internet har tagit slut, det blir lätt så när man laddar hem lite för mycket serier osv. ;)
 
 
Iaf så kommer nytt imorgon så då kan jag blogga som vanligt igen. :)
 
 
 
 
 

Jag skulle verkligen behöva en sådan här!!


Tävling.

Idag har det varit tävling för både castros och Salkas del. Båda har skött sig fint och varit väldigt taggade, lite bock och även ett monstersprång från Salka på framhoppningen då hon hoppade 1.50m istället för 1.30m och själv hoppade jag väl 2.50m, så ja kapacitet finns det, det behövs bara lite styrka.

Iaf så blev det endel slarv riv och dålig ridning från min sida, men jag är nöjd med dom båda och vi fick med oss en gul rosett hem iaf.

Mer ingående kommer senare när jag fått nytt internet.



Apr. 28, 2013


Dahrves.


Hästarna igår.

Igår började jag med att tömköra Stina på stallplan. som vanligt var hon ganska på och ville bara springa ifrån arbetet, allt man säger och då även prroo betyder framåt, så det var mycket fokus på halter, avsaktningar, igångsättningar osv. När hon började slappna av så låg fokus på bakbenen, och att dom faktiskt också skall jobba och inte bara släpas efter.
 
På slutet jobbade hon helt okej och skritten var riktigt fin då hon gick igenom hela kroppen och trampade över väldigt bra i en djup men inte avknäckt form. Men även galoppen jobbade hon bra i, kanske inte hela tiden, men något språng då och då var väldigt runt och fint. Men den svåraste gångarten är den där traven, men med lite mer ork och träning så skall det nog iaf kunna bli lite bättre. :)
 
 
 
 
Sen åkte vi med Quando till silikaten och red runt lite där. Vi började med att bli rädda för mamma och pappa som stod vid staketet så där blev det lite tvärvändningar med en liten spark på det, dock inget allvarligt.
 
Efter 2-3 vändor så gav han upp och blev fin igen.
 
Han var ganska hängande i vänster tygel igår men efter ett tag släppte det och då blev han riktigt fin, han har verkligen utvecklat sin galopp och kan gå mer samlat utan att det blir hackigt och ansträngt.
 
Iaf så stod ett litet hinder på banan som vi lekte runt lite på när vi hade tröttnat på dressyrarbetet. Han var väldigt fin,  hoppade fint, lyssnade riktigt bra och höll framför allt glädjen uppe.
 
Vi hoppade hela 80cm, men då började man känna att han tog i lite mer och började tycka det blev lite väl kul, så då avslutade jag innan några knän krossades. ;)
 
Babysteps to a bright future. ;)
 
 
Underbara häst!
 
 
 
 
Eftersom jag skulle på staden med mormor så fick mamma och pappa gå en promenad med Salka och Castro, den egentligen planen var att jag och mamma skulle skritta en tur i skogen, så det blev nästan samma sak bara det att dom slapp två tjockisar på ryggen. ;)
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 
Hej! Är det ett Micklem multibridle? Rider du något med den bettlösa funktionen, och hur fungerar det i så fall? :)
 
 
Svar: Nej det är ett Competition. Men Maya har dock införskaffat mig ett multibridle nu när hon är i Göteborg, så när hon kommer hem så skall jag testa det och då kommer jag skriva en utvärdering om vad jag tycker om det. :)
 
Men jag kan iaf säga att mina hästar trivs väldigt bra med detta träns iaf. :)
 
 
 
 
 

 
Anonym 
 

Bra transportmedel! :) Vad är det för sadlar du har, och vilka hästar använder vilken/vilka sadlar? Härlig blogg!

 
Svar: Eller hur! ;)
 
Min äldsta sadel är en Prestige Michael Roberts, bomvidd 32, 17" med L-kåpor, vilken är från början en test sadel, så det står med stora bokstäver TEST på ena kåpan.
 
Denna sadel har jag mest på Älgen och Stina. :) Men alla kan egentligen ha den. :)
 
 
Förutom att den är lite liten för mig i benen så är den väldigt skön att rida i. 
 
 
 
 
Eftersom min prestige hamnade lite på sniskan på Q så införskaffade vi oss en annan sadel till honom vilket blev en Equipe Performance special, normal bom, 17" med extra framåtskurna kåpor. 
 
Denna sadel har jag på Quando och Salka. Eftersom kåporna går så långt fram så kan Stina och Älgen verkligen inte ha den då den lägger sig på bogbladen. Till Castro blir den för bred.
 
I övrigt är den typ världens skönaste sadel. ;)
 
 
 
 
 
Det nyaste tillskottet är en Equipe Linnea Special, -2 i bom, 17,5" med L kåpor (tror jag). Jag vet egentligen inte anledningen till varför mamma köpte denna sadel, kan ha varit för att hon förälskade sig i Quandos sadel. Men ja jag klagar inte iaf. :)
 
Iaf så använder jag den mestadels till Castro, men även Älgen kan ha den.
 
Tyvärr så är den inte alls lika skön som den andra Equipe sadeln, den är ganska hård i sätet och den känns som att man sitter högt över hästen trots att det skall vara djup sits för closer contact, eller något. Men förutom att man får lite träsmak i arslet efter ett långt pass så funkar den fint.
 
 
 
 
Alla tre hoppsadlar är  av kalvskinn vilket gör att dom ger väldigt bra fäste, men känner aldrig att man halkar runt där uppe på hästen. Vilket är väldigt skönt! :)
 
Sen har jag även en dressyrsadel som jag inte kommer ihåg märke på eller har någon bild på.
 
Alla mina sadlar är även köpte begagnade eftersom vi inte har ekonomi för att kunna köpa nya, men sen känns det även väldigt onödigt att köpa en helt ny sadel som sjunker i pris väldigt snabbt istället för att köpa en bra begagnad sadel som man kan sälja för samma pris efter man haft dom ett antal år. Vi har gått igenom väldigt många sadlar under de 10 år som vi varit hästägare, och under denna tid så har vi gått +-0 på de sadlar vi köpt och sen sålt. 

Hästarna igår.

Började med att rida Stina på stallplan. Hon var helt okej, inte fantastiskt fin, men hon jobbade på ganska bra iaf. Tränade lite byten, sluta i galopp, samling i galopp på småvolter och allt gör hon bra, men formen behövs slipas på, hon blir gärna lite hög och stundtals ostadig i nacken.
 
 
 
 
Sen fick Älgen och Salka en tur i skogen. Älgen var duktig och klarade av att gå först hela tiden ia alla gångarter. Duktig tjej.
 
Förut har hon inte riktigt velat språnga före den andra hästen utan har istället velat sakta av och vänta så att den andra kan komma ifatt. (50% fullblod var hon ja). Men nu börjar hon förstå att den andra faktiskt hänger med där bakom. ;)
 
 
 
 
Sen åkte vi med Q till ridhus. Han har ju inte haft någon på ryggen på 6 dagar så han var lite lättretlig på slutet. Men han höll sig på marken och vi avslutade med en fin häst.
 
 
 
 
Sist ut för dagen var gammelmannen. Jag hade inte riktigt ork till att jobba honom klokt så då kom jag på den goda iden att ta ett litet galoppjobb på ängen. Men ja Castro verkade inte riktigt förstå vad jag höll på med där uppe. Jag stod i lätt sitts med korta tyglar och red honom inte i form, alltså precis tvärt emot vad han är van med.
 
Så efter ½ varv i galopp så drog han i handbromsen och ställde sig istället på bakbenen, bockade, backade och ja ni vet sånt där som gamlingen gör när han blir arg.
 
Men efter lite övertalning och smarthet från min sida så kom vi tillslut upp i galopp och kunde galoppera runt på en liten del av ängen.
 
När han förstod innebörden så verkade han tycka det var ganska kul, öronen var spetsade, han släppte taget om bettet, jobbade i en fin galoppform och kändes ganska avslappnad.
 
Sen när jag travade av honom så var han verkligen jätte fin och mjuk o hela kroppen, så jag tror nog att hans gamla kropp mådde bra utav att få sträcka ut lite för en gångsskull. :)
 
 
Mitt knä däremot verkade inte riktigt tycka om att stå så mycket i lätt sits. Så när jag hoppade av fick jag skutta några steg på ett ben, hehe, men va fan något måste det ju börja klara av snart. ;)
 
 

Glada hälsningar från världens finaste lilla bebis!!


Nu skall jag och mina sadlar ner till stallet.


Den största fördelen med att ha en blogg.

Är att man annars aldrig skulle få höra dessa ord, från mer eller mindre helt okända människor. Personer som inte vill ha något tillbaka utan bara vill puscha en själv framåt. Jag vill tacka er alla för alla fina ord och jag skall ta åt mig allt ni skrivit. Ni är verkligen guld värda!
 
 

 
 
Sara

Du ÄR duktig Ronja. Jag tycker dock det är bra att du är som du är. Det är inte attraktivt med människor som hela tiden pratar om sig själva, ska visa hur himla bäst de är eller armbågar sig fram. Det är en mycket bättre egenskap att vara som du är.
Självklart är du och hästarna ett team och utan dem = ingen framgång. Men det är också så att du hjälper dem, inte hade alla andra kommit till samma nivå även om de satt på dina hästar. I dressyren lyckas du ju för tusan bli placerad vilken jäkla häst du än sitter på! :)

 


 

amanda
 

Måste bara få säga att jag inte var något stort fan under din ponnytid. Men nu sen du börjat med ridhäst.. WOW va grym du blivit! Du ridervad jag sett på film lugnare och mer harmoniskt. Du klarar av hästar som ingen annan klarar av. Du är grym! Du verkar heller inte vara överdriven. Du tror inte att du är störst bäst o vackrast här på bloggen. Du verkar kunna bjuda på dig själv och vara jordnära. Enligt mig har du Gotlands bästa hästblogg då du inte sätter upp orealistiska mål, du skriver inte om hur sjuk eller hur mkt du har o göra eller hur dålig du faktiskt tycker du är hela tiden. det känns som om du skriver för din egen skull och inte för att tillfredsställa alla andra vilket gör det hela mer intressant.
Aja en väldigt rörigt kommentar men för att sammanfatta det hela. Du är grym ryttare med fantastisk talang och en riktigt bra blogg! Nu är det bara upp till dig att förstå det också;-)

 


 

Anonym

För det första så är du sjukt snygg, för det andra väldigt duktig på hästryggen. Man måste inte kunna berätta hur bra man är, det går bra att visa också. De som behöver se dig gör det även om du är ödmjuk och tystlåten. Du vet ju hur bra du är, så du får tänka på att ta åt dig beröm, och försöka sluta påstå att du är sämre än vad du är. Du är ung (och vacker) och har många år på dig att komma på vilka svåra uppgifter du vill ta på dig i livet. Bättre att tänka igenom det noga och inte kasta sig in i något man är osäker på.

Till sist, de fyra sista orden i inlägget var helt onödiga, det är ju dem hela inlägget handlar om att få bort :) Kram

 


 

åsa

Har nog aldrig kommenterat men hoppas att du fortsätter blogga, o även om quando, han är sååå fin! Skit i idioterna, fortsätt som du gör, har ju funkat hittills! Listan på hästar som varit "dumma, tråkiga o farliga" som unga kan göras lååång, men som nu är riktigt fina o som presterar mer än nån placering i 1.10 ibland... Castro har ju sina dagar, o många tävlingar kan man inte tro det. Det är ju inte precis så att du o q fått nån ärlig chans heller, den svängen han gör efter hinder är ju verkligen nåt att bita i. Jag är övertygad om att när du är fullt igång o balanserad igen kan du plocka fram den fina häst som gömmer sig i "griskostymen"...

 


 

Ne Ronja, ryck upp dig igen! Du gör trots allt allt du kan för tillfället och lägger ner ett otroligt jobb och massor med tid på dina hästar och du gör ju det toppen bra! Det är inte alltid lätt med alla hästar och speciellt inte de unga, de kan ha perioder och det borde folk förstå! Keep up!

 


Anonym

Fast kämpa på, du är ambitiös och duktig på det du gör. Vilken klubb som helst på ön hade varit stolta om du tävlade för dem!
Go Ronja! :)

 

 

 

 


Lugn dag.

Idag är det inte speciellt mycket som står på mitt schema. 5 hästar skall ridas, 4 av mig och en utan min moder.
 
 
Förutom det så har jag Bamse här tills imorgon och Larven skall städas, men annars är det tomt.
 
 
Har precis sett det senaste avsnittet av Hart of Dixie och skall nu kasta i mig något att äta lite snabbt för att sen gå ner till stallet och börja ridandet.
 
 

Trött.

Idag har alla djur motioneras samt en bonus häst.
 
 
Började med att åka iväg och rida Obelix en tur på banan. Han har inte ridits sen i torsdags eftersom han var så öm i hovarna efter skoning, så idag var han pigg och skulle självklart busa runt lite, dock gör han inte så stora och farliga saker som han själv verkar tro att han gör. Men iaf så slappnade han av efter ett tag och jobbade på bra. :)
 
 
 
 
Sen var det hem och galoppjobba en liten pigg ponny. Stina är ju absolut inte fullt igång och detta var hennes första galoppjobb sen igångsättningen, så egentligen kan det kanske inte kallas för agaloppjobb eftersom det inte var sådär jätte ansträngande, men iaf det skall ju byggas upp långsamt osv. Stina hade nog energi för 20 vändor till, trots att hon var lite småsvettig på halsen.
 
För att vara i skogen så var hon riktigt lugn och fin och jobbade på bra hela tiden. Duktig liten ponny plutt!
 
 
 
 
 
Sen fick gårdagens hopphästar ett varsitt tömkörningspass, alltså Älgen och Salka.
 
 
Salka var riktigt fin och jobbade på bra. Det verkar som hon har aklimatiserat sig nu och lugnat ner sig lite mentalt. Iaf så lyssnade hon perfekt på mig och ville verkligen göra rätt.
 
Tömkörning känns som ett väldigt bra alternativ för henne någongång i veckan då jag kommer åt henne bättre i tex övergångar där hon gärna kryper upp i formen när man rider. Sen har jag även märkt att hon börjat ta högergaloppen bättre efter jag tömkört henne några gånger. Så det skall jag fortsätta med kanske 2 ggr i veckan. :)
 
 
 
 
Även Älgen var riktigt duktig och gjorde sitt bästa. Galoppen är svår men det blir bättre dock. Hon koncentrerar sig även mycket bättre när man tömkör än när man longerar henne, då hon gärna bara leker runt och koncentrerar sig på allt annat annars. Men idag var det full koncentration och då är det mycket enklare att galoppera i rätt galopp. ;)
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till Pia där Q fick sig ett rejält tömkörningspass. Snacka om att han är fin att se på när han verkligen lägger manken till och jobbar rätt. Dock därimellan när han inte riktigt orkar förstå så hittar han på helt egna rörelser och alla ben är överallt, typ.
 
Pia håller honom även på en väldigt "stram lina", hon tillåter inte honom att hålla på med sitt flams och trams utan han skall lyssna på henne, vilket jag tycker är väldigt bra då hon har enklare att ta bråket från marken än vad jag har uppe från ryggen, för om jag går på han lite hårdare från ryggen så ligger jag sekunden efter på marken. ;)
 
Man har även märkt att han har fått mycket enklare att samla samt öka efter det att Pia har jobbat honom, han har med andra ord fått ett större register. ;) Perfekt!
 
 
 
 
Sist ut för dagen var gammelgubben. Han fick ett litet lätt och lagom pass på stallplan. Det var ju inget wow pass, men helt okej var det. Han jobbade på bra, lyssnade bra på mig och gick i en helt okej form, hade önskat en liten lägre form, men för övrigt helt ok. :)
 
 
 
 
 

Glad och pigg ponny på väg hem från galoppjobb (skulle publicerats för ett antal timmar sedan)


Resultat Söndag Eksjö.

Började med en 1.30m. Jag red helt okej, gjorde inga större missar och Castro skötte sig fint. 
 
Dock hoppade han mycket mycket bättre på framhoppningen än vad han gjorde inne på banan, men vi var iaf felfria och lyckades rida oss till en 7e placering av 74 starter. Helt ok!
 
 
 
Sen till 1.40m så hoppade han som en gud på framhoppningen, men även här blev det sämre när vi kom in på banan, vet inte vad jag gör för fel där.. 
 
Iaf så var 1-2 en linje där det skulle vara 7 galoppsprång, men jag klämde in 8 vilket resulterade i att vi kom lite för nära på 2an och då rev den.
 
Sen 3-5 var en linje, oxer-5 galoppsprång kombination oxer-räcke-6 korta galoppsprång räcke. det blev lite trångt till räcket då jag inte höll in honom tillräckligt och då rev vi även där, och eftersom det var mitt fel så blev han arg och ställde sig och studsade ett tag i det hörnet, för att sen fortsätta vidare då han även rev ett hinder till.
 
 
i andra kombinationen så tänkte han bli arg igen så för att inte göra honom argare så satt jag bara där så att han fick komma precis som han själv ville, vilket resulterade i en väldigt nära avsprångspunkt, men där lyckades han minsan kravla sig över utan att riva, med marginal också, knäppa häst.
 
 
Ja så helgens resultat var ju inte precis strålande. Jag red inte strålande och han var inte på strålande humör. Men vi kom ur surigheterna och kunde fortsätta banan runt utan att bli uteslutna, så jag får väl ta det som något positivt. Men visst blir man irriterad på både honom och sig själv...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

 
Anonym

Vad är dina mål med dina hästar? Och heter älgen, älgen på riktigt? :)

 

 

Svar: 

 

Castro: Egentligen så har jag inte några speciellt mål med den hästen längre, alla mål man ändå har haft har det gått åt skogen med, men ja det största målet med honom är väl att ha kul och få han att hålla i några säsonger till. :)

 

 
 
Stina: Även med henne har jag inte satt några speciella mål. Hon är ponny, jag är snart 21, hon är dressyrhäst, jag är hoppryttare, men vi kommer ändå inte skiljas åt förens döden tar någon utav oss, Så ja vi lär väl leka runt på lite små tävlingar i dressyr och försöka komma dit vi slutade innan olyckan. 
 
Men om man ser på träningsmål så skall byterna sitta perfekt, galoppiruetterna skall vi klara av och bara göra henne till en allmänt starkare häst. :) 
 
 
 
 
 
Älgen: I slutet av året skall vi försöka ta oss ut på "tävlingsbanorna", vi börjar med någon 60cm clear round, bara för att göra det lite enkelt för henne, sen får vi se om vi någon gång skall klara av kanske hela 1m. Men vi har allt annat än bråttom med henne, det får ta den tid hon behöver, så tävlingsdebuten kan lika gärna bli någongång nästa år. 
 
Men hon är väldigt efter i sin utbildning om man jämför med andra i hennes ålder, dels pga att hon varit väldigt ofärdig och tunn i kroppen fram tills nu, det är ju inte jätte kul att arbeta ett skelett, sen när jag skadade mig så fick hon stå då mamma hamnade i backen två gånger och sen betedde hon sig väldigt konstigt efter det. 
 
 

 

Quando: Med honom är målet att han skall bli normal i hoppningen så att jag kan börja hoppa och tävla honom klokt i slutet av året. Men om inte jag klarar av det så skall han utildas i dressyr och senare säljas som dressyrhäst till någon tuff ryttare. 

 

Men ja helst skall jag klara av honom så att vi kan ha kul tillsammans, för jag tror på oss, bara jag klarar av honom. :) 

 

 
 
Lilleman: Hans mål är att han skall växa som bara tusan i sommar så att han inte slutar som någon liten skitponny och även bli en riktigt snygg häst, helst skall han även byta ut sin travbruna färg till en lite mer mörkrödbrun, men på den fronten gäller nog hårfärg, haha. ;) Skämt osido, självklart är det enda målet att han håller sig fräsch och fin och att hans ben växer i rätt vinkel. (bockhov)
 
 
 
 
 
Nej Älgen heter egentligen inte Älgen, utan hennes riktiga namn är Sharp Lady Bergerac W, men eftersom hon var så fruktansvärt ful och klumpig när vi fick henne så fick hon detta fina smeknamn. Förut kallades hon för Lady, men nej det passar inte riktigt in på hennes personliget. ;) 
 

 


Väldigt dåliga bilder på en väldigt duktig Älg!

 
 
 
(fortsättning följer) 

Du är jävligt knäpp, but I cind of love you anyway you weird bastard!

 
 

Strålande resultat.

Eller nja kanske inte. 
 
Jag har ridit riktigt riktigt dåligt, dåligare än någonsin förr. Eller de 4 första hindren i 1.20m gjorde jag rätt så bra. Men sen i 1.30m så var jag nog ganska spänd och beredd på att han skulle vara likadan som i 1.20m. 
 
Bara därför hade jag även satt på mig sporrar, vilket jag senare fick straff för. hehe. 
 
 
Iaf så hoppade han riktigt fint på framhoppningen och jag red riktigt bra. Men sen när vi kom in på banan så var han fortfarande lika fin men jag satt mest och höll och såg inga avstånd. 
 
1 gick bra, 2 blev kort och samma sak på 3ab, sen ballade han ut och ställde sig och studsade i ett hörn i ett antal sekunder, för att sen hoppa vidare genom hela banan. Jag fortsatte att rida på samma sätt som förut men han stod ut och var en riktigt kung. 
 
 
Iaf så blev det 3 bommar som ramlade samt 12 tidsfel (nytt rekord). Men han var totalt otittig denna klass och kändes som vanligt, så om jag hade ridit som jag brukar och inte varit spänd själv så hade vi förmodligen gått  felfritt. Men nu var ju inte fallet så denna gång. 
 
 
Iaf så känns det helt okej tills imorgon, jag vet vad jag gjorde fel och han kändes som vanligt mot hindren i sista klassen. Så imorgon skall jag plocka bort sporrarna och rida som jag brukar göra, då blir det nog super.
 
 
 

Grishäst!

Just för tillfället är han inte värd många kronor det där djuret. Kändes helt okej på framridningen men redan till första hindret på banan så frös han till. Tittade på precis alla hinder och hoppade hackigt, fick ett stopp vattenmattan, vilket var väl 2 år sen sist. Riktigt riktigt besviken över honom just nu. Fram till stoppet red jag bra men efter det så orkade jag inte bry mig längre så då kom händerna uppe i magen osv. 
 
Jaja det är bara att ragga vidare till nästa klass och hoppas på att han tittade av sig i denna. 
 
 
 

Supermatchat!!

Ja inte kan man påstå att jag lagt ner tid och tanke bakom Castros transportoutfit inte. Hehe.




Kommentar+Svar

Anonym
 

Vem tar hand om hästarna när du är iväg och tävlar så här?

 

 

Svar: Nu är det ju så att jag lever tillsammans med världens bästa sambo som är så snäll och tar hand om dom när hon kan. Dock skulle även hon bort till fastlandet Fredag o Lördag så då är Ville (Sara Vilhelmssons fader) snäll och tar in och ut dom ikväll och på Lördag. Sen skulle även grannen kolla till dom och ge dom lunch. 

 

Vi har turen att ha väldigt bra grannar här ute och vänner som är snälla och ställer upp när vi behöver hjälp med djuren. Väldigt skönt! :)

 

 

 


Stress.

 
 
Idag skall jag hinna med mycket. Har ingen aning om hur jag skall klara av det men ja på något jävla vis måste jag. ;)
 
Iaf är det detta som står på mitt schema för dagen.
 
- Fixa stallet
- Rida Castro
- Tömköra Älgen, Quando, Stina och Salka (Det enda jag kommer hinna med tyvärr)
- Packa allt (framförhållning osv)
- Duscha osv
- Fixa rent Larven
- Packa in i Larven
- Fixa Castro så han är resklar.
 
Ja allt detta skall jag hinna med innan 14. Lycka till säger jag bara.
 
 
 

Tagg till helgen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina Hästar.

Har precis kommit in från det sista hästeriet för dagen, eller ja hästarna skall ju nattfodras sen, men annars så. :)
 
 
Idag började jag med att ta en tur på Castro på stallplan. eftersom han varit lite småjobbig i munnen och inte velat arbeta så testade jag ett annat bett, vilket var ett tjockt och rakt gummibett. Han kanske inte gick perfekt men mycket bättre än vad han gjort den senaste veckan, och han slemmade som bara den, vilket han inte heller har gjort på ett tag, så jag ser det som en liten förbättring och att han trivdes helt okej med det bettet iaf. Så det var ju skönt. :)
 
 
Iaf så blev jag riktigt taggad inför helgen när han verkade trivas igen. Kanske att han kan hålla sig på alla fyra och hoppa som en Gud vilket han gör när han trivs med tillvaron. :) Jag får helt enkelt hålla tummarna och rida bra. ;)
 
Han är ju för rolig den där hästen, tänk att man alltid skall lyssna på hans förvarningar, han vet vad han vill och just nu verkade det som att han ville byta bett helt enkelt.
 
 
 
 
Även Stina fick ett litet dressyrpass på stallplan. På senaste tiden har hon börjat ruska och skaka på huvudet när man rider och även tagit tag i bettet på ett hårt sätt och inte helt känts 100%ig.
 
Men jag fick sitta där och försöka rida henne så mycket det gick med benen och bara ha en väldigt stadig och mjuk hand och tillslut gick hon fint, men då blev hon dock trött väldigt fort. 
 
När jag hoppade av så kollade jag igenom hennes mungipor, hon är nämligen väldigt känslig och får lätt små sprickor trots att man knappt tar i hennes mun. Till en början kunde jag inte se något men när jag kollade riktigt noga så kunde jag se två väldigt väldigt små sprickor, så det kan mycket väl vara därför hon ruskat på huvudet och inte helt velat ta ett bra stöd på bettet.
 
Så nu är planen att jag skall köpa ett till Micklem träns, dock den andra typen där man kan göra det till bettlöst, så att jag kan kombinera med bett och utan på henne, tillexempel när man hoppar och rider i skogen då hon blir lätt väldigt het vid de tillfällena. :)
 
 
 
 
Salka fick bli tömkörd idag och fy satan vad fin hon var! När hon jobbar rätt osv så är hon så fruktansvärt snygg att se på! Idag var det mycket fokus på övergångar och takten. Förutom att hon blev anfallen av stora löv som kom flygandes när hon koncentrerade sig så var hon ruskigt fin och lyssnade väldigt bra på mig. Duktiga duktiga lilla häst! Nu skall vi bara få till det såhär bra i ridningen också. :) 
 
 
 
 
Obelix var tyvärr lite öm i sina sulor idag eftersom han blev skodd igår, så det blev ingen hoppträning för hans del, mycket tråkigt eftersom han har varit så himla fin på sista tiden, men det kommer förhoppningsvis flera träningar för vår del. :)
 
 
Sen hoppade jag Cloe. Hon tyckte det var lite jobbigt idag, men hon kämpade på och sista rundan gick hon väldigt fint! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt slut!

Och jag förstår inte riktigt varför, det jag gjort är bara att rida två och tömkört en vilket inte borde vara speciellt ansträngande, men ändå sitter jag här nu i soffan helt död.
 
Iaf så skall jag såfort jag skrivit klart detta inlägg hoppa upp ur soffan och byta om för att sen åka vidare till Traume där jag skall hoppaträna två hästar.
 
 
Mer uppdate kommer sen ikväll när jag kommer hem från träningarna. :)
 
 

Gran Canaria del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag.

 
 
- Fixa klart stallet
- Rida Stina och Castro
- Tömköra Älgen och Salka
- Hopplektion på Obelix och Cloe.
- Packa och tvätta till helgen
 
 

Någon jag saknar lite för mycket!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mardrömmen för två år sedan.

För exakt två år sen låg jag såhär dags utanför min älskade hästs box med väldigt blandade känslor, både lattnad över att hon fortfarande var vid liv och oro över att hon kanske inte skulle vara det så länge till.
 
Det är nämnligen hela två år sen jag såg transporten åka förbi bilen och ut i skogen, hela två år sen som jag såg min prinsessa flyga ut ur transportväggen för att sen galoppera till skogs, hela två år sen jag sprang skrikandes ut ur bilen efter henne, hela två år sen jag trodde hon på något konstigt vis var oskadd trots det hon precis varit med om tills det att hon vände håll och sprang gnäggandes emot mig med hela bogen uppfläkt, hela två år sen mina ben vek sig och jag sjönk skrikandes ner på marken, hela två år sen jag trodde min älskade ponny skulle lämna mig för evigt.
 
 
Det här var utan tvekan den värsta dagen i mitt liv. Men Stina var en kämpe. Trots det som precis hade hänt så steg hon på nästa transport utan tvekan. Tillät sig att bli sydd i ett antal timmar och veckorna efter bli tvättad 2-3 gånger om dagen. Humöret var på topp och så även aptiten. Trots att alla andra hästar gick ut på morgonen så stannade hon glatt inne i stallet själv utan ledsna miner. Och trots penicillinchock så kämpade hon vidare.
 
För att kunna ta sig framåt krävdes tre personer, en som ledde, en som gick på andra sidan och hjälpte till med balansen och en som lyfte benet på henne. Trots att det tog tid och hon inget hellre ville än att komma utanför stalldörren så hade hon tålamod och verkade förstå att hon inte klarade av det själv.
 
Hon förstod att hon inte skulle kunna resa på sig om hon la sig ner, så hon väntade tills alla stygn var borta innan hon sov liggandes för första gången, vilket tog några veckor.
 
 
Jag kan fortfarande inte förstå att hon fortfarande står vid min sida, att hon överlevde denna dag. Min underbara kämpe och älskade ponny!
 
What does'nt kill you makes you stronger!
 
 
 
 
Precis nysydd.
 
 
Precis nysydd
 
 
Första gången utanför stallet efter olyckan, vad kan det ha tagit 15(?) min och tre personer för att gå 50m.
 
 
Efter de tagit bort den döda hudfliken.Här har det ändå läkt ihop lite så till en början var det ännu större och även djupare hål vid alla flikar, som noggrant skulle tvättas rent varje dag av sjuksköterskan Ronja Håkansson. Helt sjukt vad man klarar av att göra när man måste, i vanliga fall är jag väldigt känslig och klarar knappt av att se en bloddroppe, men att sköta om Stina varje dag trots detta äckliga köttsår (som på bilden är precis rentvättat och insmort med alou vera. så ni kan ju förstå hur det såg ut innan) var inga som helst problem. <3
 
 
Första gången ute i hage.
 
 
Första ridturen
 
 
Såhär ser hon ut nu. Det läkte minsann väldigt fint och förvånandsvärt snabbt.
 
 
Första tävlingen.
 
 

Men man brukar ju säga "Inget ont som inte har något gott med sig" (att jag alltid skall misslyckas när jag försöker mig på ordspråk, hehe) , och om detta inte hade hänt så hade vi aldrig fått träffa världens finaste bebis, dock en snebent, bockhovig och helt galen bebis, but still the worlds greatest! 
 
 
 
 
Good God what I love you! <3
 

Spiktramp!

Tur att det var jag och inte någon häst som fick en spik i foten. Usch hemska tanke.



Liten update.

Skall snart åka till fadern min och byta däck på Volvon, eller ja han skall byta däck medans jag sitter inne och äter kakor och dricker läsk. ;)
 
 
Än så länge har jag bara tömkört Castro och Stina.
 
Castro var lite pigg men blev till slut riktigt riktigt fin och såg väldigt mjuk och avslappnad ut i alla muskler, visst kom det ett litet bocksprång då och då när det hände något läskigt (det blåser ganska mycket idag) men det var bara bus och inte surfasoner. Så han får mer än godkänt för sin insats. Nu får vi bara hoppas att han kan vara lika fin när jag rider sen också. :)
 
 
 
 
Stina var även hon ganska pigg, men hon är inte tömkörd/longerad sådär jätte mycket under sin livstid så hon förstår inte helt vad det går ut på ännu. ;)
 
Iaf så var det mest fokus på att hålla henne lugn och avslappnad och inte lägga all tyngd på rambenen utan att det skall komma bakifrån istället.
 
Det tog sin lilla stund eftersom hon har väldigt svårt att sätta under sig, hon tycker att det borde räcka med att bara springa runt med böjd hals och se vacker ut istället för att arbeta genom hela kroppen.
 
Men på slutet jobbade hon väldigt fint, kanske inte riktigt helt där jag ville ha henne, men på en god väg iaf. Hon har ju inte heller speciellt mycket ork ännu samtidigt som hon har lite humör, så man får alltid känna av när det är dags att sluta innan det blir för mycket för dåå fungerar ingenting sen. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagens Dahrves.


Hästarna igår.

 Började med att rida Obelix på ridbanan. Han var verkligen superduper fin och spelade inte allan någongång. Duktig! :)
 
 
 
 
Sen var det då jobb 13-18.
 
När jag kom hem så var planen att både Castro och Quando skulle till ridhus, men eftersom Castro var ganska stel och småjobbig så fick han ett extra långt pass och då hann vi inte med Q tyvärr.
 
På senaste tiden har den där gamla gubben inte alls varit speciellt kul att rida, han har varit lite smågrinig, stel och hängig i handen. Vilket känns sådär eftersom vi skall till Eksjö i helgen.
 
Men tanken är att han skall få motioneras två gånger idag, ett tömkörningspass och ett ridpass i ridhus, så får jag se om han kanske kan bli lite mjukare och rörligare. Det hade ju iaf varit väldigt trevligt. ;)
 
Men iaf så slappnade han av lite på slutet och gick helt okej, absolut inte bra, men okej. :)
 
 
 
 
 
Mamma och Pappa var duktiga och gick en liten promenad med Stina och Salka igår också, eftersom de gått ganska hårt på sista tiden så mådde nog deras kroppar ganska bra utav att bara få en promenad för hand. :)
 
 
 
 

Min Kung!

 
 
 
 

Tisdag

 
 
-Lillemor kommer till Castro
- Fixa stallet
- Duscha osv
- Rida Obelix
- Jobb 13-18
- Rida 2 i ridhus.
 
 

Sista hästen klar!!

https://cdn1.cdnme.se/3508448/6-3/pic_516c5c7a9606ee7c841e0cf7.jpg" class="image">


Sista hästen för dagen påbörjad.


Full fart.

Har precis varit ute hos hästarna och skall nu kasta i mig frukost, duscha för att sen dra iväg till dahrves och rida Obelix innan jag börjar arbetet.
 
 
Jag jobbar fram till 14 och efter det skall jag försöka hinna rida en häst innan första hopplektionen som är vid 16.45.
 
Imellan lektionerna skall jag rida Älgen för att sen hoppa lektion på nästa häst vid 19.00.
 
Förhoppningsvis skall även min fader orka köra en extra vända till ridhuset med Castro då han verkligen behöver ridas igenom klokt, annars kan vi lika gärna skita i att åka till Eksjö, för då lär vi endast stå i ett hörn och se snygga(?) ut. ;)
 
 
Ja så idag är det inte mycket ledig tid, men det är bra, mitt liv behöver få känna på lite stress igen. ;)
 
 

Fina Salka.

Resultat och film från dagen kommer inom kort, fram tills dess får ni nöja er med dessa bilder. :)
 
 
 
 
 
 
 
Färgerna skär sig kanske liiite, men Salka vart väldigt stolt och nöjd ändå. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonpass på Q.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja hoppa kan hon.


Dagsfärska bilder på Älgkon.

(Okej en liten lögn eftersom klockan är efter 12)
 
 
 
 
 
 
Så snygga!! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Den bittra sanningen.

Jag kommer aldrig lyckas i livet. Jag kommer aldrig att bli någon andra ser upp till, någon man har som förebild. Jag kommer att förevigt bara vara en i mängden.
 
Varför?
 
Jag kan inte sälja mig själv, jag skulle aldrig kunna påstå att jag är bra på något inför någon annan.
 
Jag har inte fötts med talets förmåga och jag är alldeles för rädd för vad folk skall tycka och tänka om mig.
 
Jag är mycket hellre tyst och gömmer mig än tar ett steg fram och står för mina åsikter. Och om jag någongång skulle våga att ta det där steget så blir allt bara fel, orden kommer inte ut som jag vill eller har tänkt mig utan det blir istället helt tvärt om. Åsikten jag hade förvrängs till motsatsen.
 
Jag är en person som skämtar bort verkligheten, en person man inte tar på allvar. Jag lever bara för stunden och inte för framtiden.
 
 
Jag vill lyckas och bli en förebild, men jag börjar inse mer och mer att detta aldrig kommer hända. Jag har nog kapaciteten och känslan för att komma en bra bit på vägen, men inte den rätta attityden eller målmedvetheten(?). Jag älskar det jag gör och anser att det inte finns något annat jag har talang i, och känslan man får när man gång på gång inser att detta inte kommer bli något för framtiden är hemsk. Jag kommer aldrig bo på drömgården, ha drömhästarna, drömmannen eller prestera på en högre nivå.
 
Självinsikten har jag, jag vet vilken nivå jag är på, jag vet vad jag kan och att jag utan problem skulle kunna bli 100ggr bättre, men svårigheten är att få ut det framför någon annan. Jag har till och med problem att påstå framför mina familjemedlemmar att jag är bra på det jag gör. Att jag iaf har en liten talang.
Minst 5 gånger under ett ridpass måste jag fråga mamma om hur det ser ut, fast jag själv känner att det faktiskt är bra.
 
Jag blir lika förvånad varje gång någon berömmer mig eller tycker jag gjort något bra. Istället för att ta åt mig så vidarbefordrar jag berömmet till hästen. För visst utan hästen hade jag inte varit någon, men något bra måste jag ju trots allt göra.
 
Jag avundas de som har den rätta glöden och vet vad de är bra på, lika mycket som jag ogillar de som tror att de är bättre än vad de är, och det är nog det jag är mest rädd för, att bli förknippad med de som tror att de är bättre än vad de egentligen är. Därför gömmer jag mig hellre och påstår att jag är sämre än vad jag är, men sånt folk är trots allt ännu mer irriterande...
 
Jag är väldigt trött och besviken på mig själv, på den jag är/har blivit. Jag vill inget hellre än att ändra på hela mig, på min iställning till livet och skaffa mig stake. Men jag klarar inte av det mentalt, det går inte att få mig själv till att göra sånt jag vill kunna göra men inte kan, sånt de flesta andra inte har några som helst problem med.
 
Och just därför har jag inte kommit längre än vad jag gjort i mitt liv. Jag borde vara påväg mot svårare uppgifter, jag borde prestera så mycket bättre än vad jag gör idag, men jag står still, och här lär jag stanna tills den dag jag lämnar jorden. OM JAG INTE SER TILL ATT GÖRA NÅGOT ÅT DET.
 
 
I really have to grow some balls if I want to become someone in the future! (varning för kass engelska)
 
 
 

Kommentar+Svar (Quando)

Anna L                                                                                             
                                                                   
Hej! Tack för bra blogg! Vad är största skillnaden mellan quando och Castro? Plus och minus? Vilka klasser tror du han har kapacitet att nå? :)
 
 
Svar: Tack för att du läser den! :)
 
Den största skillnaden är väl att när Castro bråkar så slutar han innan man ramlar av medans Quando slutar när man ligger på marken. ;) Hehe
 
Nej men de är faktiskt väldigt olika på alla sätt och vis faktiskt, det är nog nästan svårare att säga likheter än olikheter. ;)
 
Castros +
..är att så fort jag rider felfritt så går han felfritt och om jag inte gör det så får jag reda på det väldigt snabbt.
Han är egentligen väldigt lätthoppad och jag har aldrig känt att ett hinder är för stort för honom, på något vi kommer han alltid över på ett lätt sätt.
Han är väldigt otittig på hinder (förutom vatten).
 
Castros -
..är att han väldigt sällan går att rida klokt i skogen.
Han är rädd för vattenhinder.
Kan inte bli lämnad ensam inne.
Kan ibland gå en på nerverna då han alltid skall bufflas, bitas och vara allmänt odräglig (men lite charm finns det dock i det hela)
Blir lätt hängig i handen. (pga mig)
 
 
Quandos +
..är att han är otroligt lättlärd.
Han har väldigt trevligt steg och är väldigt rolig att trimma i ridhus/ridbana.
Han är oftast väldigt trevlig i munnen.
Väldigt lätt att se avstånd till hinder på.
Han är en riktig liten gospojke. Lilla nallebjörnen.
I grund och botten en väldigt lätt häst.
 
 
Quandos - (som de flesta kanske redan vet, hehe)
..är att han lätt blir väldigt explosiv när han tycker att ryttaren däruppe är jobbig.
Man vet aldrig riktigt hur han skall reagera på saker och ting.
Blir lätt väldigt virrig och stänger av. (han har dock blivit 1000 ggr bättre)
 
 
Det är väldigt svårt att säga hur mycket kapacitet han har och hur högt han skulle kunna gå eftersom jag bara sett han hoppa 1m-1.10m med ryttare. Men han leker över 1.40m när han löshoppas, men det brukar inte säga så mycket dock. :)
 
Inom dressyren skulle han nog kunna komma ganska högt upp i klasserna om han hade en ryttare som la ner tid och energi och själv kan alla de där dressyrfjoll grejerna. ;) Han har redan börjat träna på passage lite lätt när Pia tömkör honom. :)
 
 
 
 
 
 

 
Anonym                                                                                             
                                                                         

Hur kom det sig att du köpte honom? Vad kostade han? Hur tänker du framåt med honom? När ska du våga dig på att hoppa honom igen? Hur gammal är han?

 

Svar: Anledningen till varför jag köpte honom var för att jag tyckte han var en väldigt okomplicerad häst som jag nog kunde ha kul med. Ack så fel man kan ha ibland. ;) Och sen var han ganska billig för att vara så pass fin.

 

Han kostade 40 000+moms.

 

Jag skall långsamt gå framåt med hoppningen och bara göra sånt som jag känner att vi klarar av, sen får vi se om vi klarar av varandra eller inte i slutändan. Medans skall jag utbilda honom samt tävla honom i dressyr så att jag sen isåfall kan sälja honom som dressyrhäst om det inte skulle fungera för oss i hoppningen. :)

 

Jag har redan hoppat honom endel, men dock bara väldigt lågt 50-60cm och få och otittiga hinder. Men idag tog vi oss faktiskt över hela 80cm. ;) haha

 

Han är 5 år.

 

 

 

 
Frida                                                                                             
                                                                          

Grattis till hela quando! ;) vad var det som hände som gjorde att du slutade skriva om honom? Alla hästar har ju mer eller mindre problem, ni verkar ju ändå passa så fint ihop! :)

 

Svar: Tack så mycket!

 

Jag fick ett väldigt trevligt(?) samtal från hans förra ägare som sa att han inte tyckte om det jag skrev om honom på min blogg. Samt lite annat som inte alls stämde med verkligheten osv. Därför valde jag att inte skriva om honom överhuvudtaget så att det inte blev några missförstånd, men på något sätt lyckades det bli det ändå.. Iaf så äger jag nu som sagt hela hästen så därför kan jag skriva precis om hur dumt han beter sig och vilken gris han är igen. ;) haha

 

Ja ingen häst är väl problemfri, vi gör vårat bästa (eller ja iaf jag gör mitt bästa) för att vi skall passa så bra som möjligt tillsammans. :) Tack så mycket!! :)

 

 

 

 


Bered er på rosachock när ni stiger in på Dahrves. Ronja goes crazy.


Kom till dahrves.


Who's that girl.

Sitter (som ni kanske redan förstått) och ser på New Girl samtidigt som jag försöker skriva några meningar, vilket inte är det lättaste eftersom man lätt lägger allt fokus på tven.
 
Men iaf så har 3 av mina hästar motioneras idag.
 
Började med att longera Stina. Piggelin ponnyn ville inte riktigt lyssna på hon i andra ändan linan, men när hon fått springa av sig lite så blev hon lugn och fin och kunde jobba bra.
 
 
 
 
Sen fick Salka även hon ett longerpass. Idag accepterade hon hjälptyglarna mycket bättre än igår. Den enda gången hon tyckte det var obehagligt var när vi skulle byta varv till höger då hon inte riktigt ville ha mig på sin högra sida.
 
Men annars gick det fint, och bara därför så fick hon även skutta över ett litet hinder på 50 cm också. Vilket hon gjorde väldigt bra, höll den lite lägre formen och hoppade igenom hela kroppen. Duktigt häst! :)
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Castro efter jobbet. Han fick åka till ridhus då jag kände att han verkligen behövde ett pass på bra underlag. Till en början var han ganska stel och hård och jobbig, men slappnade av ganska snabbt och blev helt plötsligt en väldigt mjuk och fin häst. Då passade jag på att avsluta så att vi slutade när vi var på topp, klockan var trots allt närmare 21. :)
 
 

Bomba mig!

Eftersom jag numera äger hela Quando så kommer jag nu att skriva mer om honom igen. Så om det är något ni vill veta eller undrar över så bomba mig med frågor, så skall jag svara på alla som jag har svar på. :)
 
 

Planering Fredag.

 
 
- Fixa stallet
- Longera 2-3st
- Dusch osv
- Ta in hästar som skall skos
- Jobb Dahrves 14-18
- Rida Castro i ridhus
- Fixa det som är kvar i stallet.
 
 

Hästarna igår!

Började med att longera Salka med inspämnning. Hon vill ju helst dra upp huvudet i avsaktningar och igångsättningar och med inspänningsmetoden jag använder så är det bara när de drar upp huvudet som den tar i, annars är den helt slapp.
 
Iaf så tyckte hon det var lite obehagligt när hon försökte dra upp huvudet så jag fick verkligen vara beredd på att ta henne framåt. Men samtidigt måste hon ju lära sig att man inte kan ha huvudet rakt upp i luften så fort man tycker det är lite jobbigt.
 
När hon väl slappnade av och förstod hur hon skulle göra så blev hon riktigt fin, man såg verkligen hur musklerna i rygg, rumpa och hals var avslappnade och jobbade på ett bra sätt. :)
 
 
 
 
Sen fick även Älgen sig ett longerpass. Denna lilla dam villa då bara spänna upp sig och dansa runt mig. Dock lyssnade hon ändå bra på mig, men eftersom hon var lite spänd och uppblåst så blev det bara trav och skritt då hon inte riktigt kan koncentrera sig i galoppen när hon är på sånt humör. ;)
 
 
 
 
Sen var det hoppträning på Obelix. Fy så fin han var. Lyssnade bättre än någonsin på mig och var riktigt riktigt ridbar! slutade med att hoppa runt en lång bana på 90cm. Duktiga duktiga Svarta! :)
 
 
 
 
När vi kom hem tog jag och mor en tur i skogen på S och Q. Jag red då Stina "Ångvältet" Jansson. Jag tänkte att när det var is och halt så kunde vi skritta lite lugnt och fint så att vi inte halkade, Stina däremot tyckte sken var en mycket bättre gångart. Haha. Men ja i galoppen så var hon riktigt fin, lite pigg osv men väntade fint på mig ändå. I skritten däremot, där lyssnade hon väl ganska mycket mindre. ;)
 
 
 
 
Meningen var att Castro skulle få ett pass i ridhus. Men eftersom det var Torsdag och alla tre ridhus som vi betalt anläggning på var upptagna så fick det istället bli en tur barbacka på ängen. Han var stel och kändes som ett skepp att rida runt på, inte alls koncentrerad på att arbeta. Han var inte arg så jag får väl se det som något positivt iaf. Men nej någon bra känsla fick jag inte och därför blev det ett ganska långt pass, tillslut gav han med sig lite och då gick vi hem. :)
 
 
 

Nu är han min! Bara MIN!!


20 den magiska åldern(?)

Min ålder (20) anses nog som en ganska ung och fräsch ålder, och det är väl nu livet skall börja på riktigt. Själv känner jag dock att kroppen blir stelare och stelare för varje dag. Om man suttit still i 10 min så får man långsamt sträcka ut kroppsdelarna för att dom inte skall gå av på mitten, fötterna somnar ständigt, efter 10m springtur så känns det som att man skall svimma, en liten promenad slutar med ont i fötterna, knäna eller höfterna, man kan inte gå på en isfläck utan att flyga omkull och sen inte kunna komma upp på egen hand, så fort man rört sig mer än vanligt så får man träningsvärk i hela kroppen och om man gör en för hastig nackvändning så får man nackdrag som håller i sig i 10min efteråt.
 
Visst finns det väl en liten överdrift i det jag skriver men inte fan är man lika smidig som för 3-4års sedan. Förut skuttade man upp på hästen från marken utan problem när man skulle rida barbacka. Häromdan skulle jag testa att hoppa upp på Stina men jag kom väl kanske 10cm upp från marken för att sen krascha rakt in i hennes mage. hehe
 
Haha Ja inte känner jag mig då ung och fräsch som jag nog förmodligen borde göra. Och min undran är, hur  kommer jag att känna mig när jag är 80år (om jag nu blir så gammal)?
 
Ja Jag känner en viss oro över att åldras om jag skall vara helt ärlig. ;)
 
 
 
 
 

Torsdag.

 
 
Stallet är redan färdigfixat för dagen och kvar är då att longera 2st, hoptträna 1, skogstur på 2 och dressyrpass i ridhus på1st.
 

Om sisådär 1h har jag planerat att ta mig ut till stallet igen. Då lär djuren ha ätit upp sin frukost och är redo för lite påfyllning samt motion.
Men fram till dess tänker jag njuta av lugnet och bara ligga här framför tven och ha det bra. Kanske skall jag orka att gå och hämta en apelsin, men det vet jag dock inte ännu, vi får se helt enkelt.
 
 

Klart!

Sitter (ligger) för tillfället här i soffan framför tven och håller på att somna. Egentligen borde jag fixa något att äta eftersom det enda jag stoppat i magen idag är lite frukt och en glass.
 
 
Vidare till hästdjuren.
 
Började med att longera Älgen. Hon skötte sig mycket bra och lyssnade fint på mig. Eftersom underlaget inte var det bästa sådär klockan 10 halv 11 så blev det enbart skritt+trav innehållandes mycket övergångar.
 
 
 
 
Sen var det vidare till Obelix. Idag var han laddad till 1000 och det blev inte bättre av att hans kompisar sprang tunt i hagen en bit bort. Så till en början testade han gränserna ganska mycket men förstod ganska snabbt att jag nog var ganska med på npterna trots allt, så då slappnade han av och blev riktigt riktigt fin! Fina svarta!
 
 
 
 
När jag kom hem blev det en tur på Salka på ängen. Jag vet inte riktigt vad det var med henne idag men hon skulle iaf inte arbeta och den enda gångarten hon klarade av var galopp, så därför började vi även med den gångarten. När hon koncentrerade sig på mig så var hon riktigt fin, men sen emellanåt så skulle hon stanna och tjura, vända hem eller sparka, vilket är något hon inte har gjort med mig förut.
 
Men även hon förstod att det inte var någon ide tillslut och då kunde vi trava av utan problem och sen skritta hem med många volter tillbaka för att verkligen testa henne- nemas problemas!
 
 

När Salka var klar så fick Castro även han en tur på ängen. Idag var han lite hängig i handen och inte riktigt igång med bakbenen, men han skötte sig fint och gjorde det jag sa till han om. Eftersom jag inte hade mycket tid på mig så blev det mest runtrunt och fokus på form och böjning samt min ridning.
 
 
 
 
Sen åkte vi med Stina och Q till ridhuset. Började med Stina och hon var inte alls speciellt kul idag, bättre än igår men absolut inte så fin som hon kan vara. Därför togs det fram en liten bom på 60cm som vi låg och rullade runt på, mycket bättre! Hon var väldigt fin på hindret och hoppade väldigt lugnt och fint, genom hela kroppen. :)
 
 
 
 
Så idag har jag alltså hunnit med att rida 5 hästar, longera 1 häst, köpa foder till både mig och hästarna, fixat stallet och varit på möte/utbildning- vilket verkligen var super eftersom maskinen vi skulle öva på inte fungerade. Så där var det lite bensinpengar i onödan. ;) hehe
 
 
 

Hallå där gott folk!

Idag är en dag med fullt upp, egentligen inte, men det är inte mycket dötid att ta vara på iaf.
 
Har varit nere i stallet sen imorse och då fixat klart allt samt longerat Älgen.
 
Nu skall jag kasta i mig lite frukost och sen hoppa in i duschen.
 
Vid 12 skall jag vara hos Obelix och ta en tur på honom för att sen åka vidare och köpa foder.
 
På något vis skall jag även hinna med att motionera 2-3 hästar innan 16-16.30 då jag skall åka till ridhuset med 1-2 st.
 
Sen vid 18 skall jag vara på Trav möte.
 
Hur jag skall hinna med allt detta är en gåta. men på något vis skall jag nog klara av det. ;)
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 

Hur kommer det sig att Salka är tillbaka?

 

Svar: Eftersom hon inte längre har någon ryttare så frågade hennes ägare om jag hade lust att ta henne i 1-2 månader. Och eftersom jag behöver en träningskompis så fick hon komma tillbaka till min lilla farm. :) 

 

 

 
Anonym
 

Vem har ridit henne under tiden du varit skadad och varför fortsätter hon inte? För visst äger du inte salka?:)

 
Svar: Mikaela Randleff har ridit och tävlat henne fram tills nu, men eftersom hon inte hade tid att ha kvar henne så blev hon ryttarlös än en gång. Nej jag äger inte henne, utan har bara haft henne till försäljning. :)
 
 
 

 
 
 

 


Fullt ös!

Är inne för en liten kortkort pause innan jag skall ut till djuren igen. Än så länge har jag fixat hela stallet, fikat och planerat med Lillemor, fikat med farfar, fixat Lilleman och longerat Salka.
 
 
Idag hade vi mest fokus på att Salka skulle lyssna på mig. Hon blir lätt lite virrig och koncentrarar sig hellre på bilarna som kör förbi eller något annat än mig. Så det blev mycket trav/skritt/trav/skritt, med mycket fokus på ställningen och att hon verkligen saktade av när jag bad henne och inte 2 varv senare, och när jag vill ha skritt så skall det vara skritt tills jag säger något annat.
 
Efter ett tag blev hon riktigt fin och koncentrerad, bogen var där den skulle och hon gick väldigt avslappnat och lyssnade, kanske inte perfekt, men bra på mig. Duktig häst. :)
 
 
 
 
Här näst skall Castro få komma till ridhus. Fö hans del blir det ett rejäl dressyrpass hade jag tänkt mig, eller ja iaf så rejält jag hinner med. ;)
 
Q och Stina skall sen till Pia där Q skall tömköras och Stina skall få sig ett normalt dressyrpass med mest fokus på ställning och bakbenen. :)
 
Sist på dagen blir det pannkaksfest med Sambon. ;)
 
 
 

Duktig Älg!

Ni måste ju hålla med om att hon är ganska så duktig för att bara ha hoppat med ryttare 3 gånger innan. Eller har jag fel?!  ;)
 
 
 
 

Hopposkutt

Två hoppass, en 2 timmars tur på ängen samt två vilningar. Ja så har min dag sett ut.
 
Började med att rida Castro på ängen, skulle egentligen bara ta en liten halvlugn tur och mjuka upp sidorna på honom, men nej riktigt så blev det ju då inte..
 
Egentligen vet jag inte varför han vart arg, jag red bra och han var väldigt mjuk och fin, men ändå skulle han stå där på bakbenen/backa/stampa i marken/frusta som en arg tjur. Tillslut efter mycket beröm för småsaker och tålamod från min sida så kunde vi ta oss ur bråket och komma till ett helt okej arbete, visst var han fortfarande lite spänd och småtjurig, men han kunde iaf ta sig framåt i den takt hans matte ville.
 
Det känns ganska fånigt att behöva berömma sin 18 häst mer än vad man berömmer en 3åring som gör något för första gången bara för att man skall kunna ta sig egenom ett ridpass. Men ja vissa dagar är han ju som han är, och så fort han får det där glada berömmet och den där klappen på halsen så åker öronen fram igen och han kämpar vidare i 2m innan han vill ha ett till beröm.
 
Älskade häst!
 
 
 
 
Sen var det hoppträning för Salkas del. Jag har ju inte ridit henne, eller någon häst som liknar henne, på ja över 6 månader, så alla knappar hittade jag såklart inte, men helt okej tyckte jag väl att det gick. Något språng kom vi lite nära då hon inte ville lyssna på mina förhållningar och samtidigt behålla trycket i bakkärran. Sen blev det även lite små vingligt här och där, men det beror nog mest på mig och min balans, man har ju inte ännu fått tillbaka den balansen och styrkan man hade innan man skadade sig. Men det kommer nog snart, nu har jag ju iaf fått tillbaka min träningskompis som kan hjälpa mig att komma tillbaka till dit jag en gång var. :) 
 
Iaf så behövs det mycket styrketräning för Salkas del så att hon orkar samla sig samtigt som hon håller en bra fort och ett bra tryck bakifrån. Mycket träning på avsaktningar och igångsättningar, samt galoppjobb. Då kan det nog bli jävligt bra, det är ju trots allt en väldigt trevlig häst i grund och botten, hon behöver bara mycket mer krafft och styrka! :)
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Älgen. Duktiga lilla Älgen. Även hon fick gå en liten hoppträning. Visst är det svårt att ta sig över de där små hindren på ett bra och rakt sätt, men hon gör verkligen sitt bästa och lär sig så himla fort. Två gånger fick jag vända undan då hon var på väg till något helt annat hinder och en gång blev det ett stålmannen hopp, men annars var hon så himla fin!
 
När hon gjort en sak 2 gånger så vet hon sen vad det handlar om och gör det perfekt den tredje, oavsett hur svårt det än är för henne och hur jobbigt hon tycker det är så kämpar hon som bara den och kastar hjärtat över innan hon själv hoppar efter.
 
Idag hoppade vi även oxer för första gången vilket hon gjorde mycket bra! Så himla duktig tjej!
 
 
 
 
Stina fick vila idag då Castros pass drog över tiden och jag då inte hann med henne. Men hon har ju gått ganska mycket nu så hon klagar nog inte. ;)
 
 
Filmer på Älg och Salka kommer inom kort! :)
 
 
 

Väldigt fin men lika trött Älg.

(Bilden föreställer en häst i en Larv)


Vissa dagar är bättre än andra.

Igår var en sån där bra hästdag som man har lite för sällan.
 
Första hästen (Stina) reds här hemma, pigg och glad och fin. Blev bara ett kort pass eftersom underlaget var kasst och jag hade lite tajt med tid. Men lite förvänd galopp och byten osv fick vi till bra! :)
 
 
 
Andra hästen (Castro) hann jag bara longera lite kort i skritt och trav. I vanliga fall brukar han spela allan när man longerar honom på Ängen, men denna dag skötte han sig riktigt fint och lyssnade bra på hon som höll i andra ändan av linan. :)
 
 
 
 
3e hästen (Obelix) fick en trimtur i ridhuset. Det var ganska många andra hästar som han aldrig sett förut så första 20-30min gick till att få honom koncentrerad på mig istället för de andra hästarna. När han tillslut slappande av så blev han riktigt fin och då försökte vi oss på lite skänkelvikningar och små volter i galopp vilket gick fint! :)
 
 
 
 
4e hästen (Quando) fick ett bompass i ridhuset. Och hur han gick vet bara vi 5 personer som var närvarande. ;) (Hehe)
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Älgen. Även hon fick sig ett bompass i ridhuset. Till en början kom vi knappt fram på 5 galoppsprång mellan två bommar som låg 16 m ifrån varandra. Hon har ju ganska svårt att länga sitt steg och vill gärna gå kortkort i alla gångarter, men efter ett litet tag så förstod hon vad hon där uppe ville så då blev det nästan kort på 4 galoppsprång, utan att det blev stressat eller skengalopp såklart, utan bara en större galopp. Duktig bebis! ;)
 
 
 
 
Sen på kvällen kom även Salka tillbaka till farmen. Mycket trevligt!! :)
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 

Kul! Hur gick det för Stina?

 

Svar: Jo då det gick väl helt okej. Hon är för tillfället lite väl taggad när hon kommer till tävling, så hon lyssnar mer på de hjälper jag kanske kommer göra än på de jag gör. Men det är väl ganska förståerligt när hon inte har tävlat på över 1 år.

 

Men iaf så blev det lite trav där det skulle vara skritt, galopp där det var trav, sken där det var ökning, vickning av huvud i halterna osv. Så nej %en var inte den bästa, den slutade väl på 62 eller något.

 

Men hon är ju som hon är, överabitiös, väldigt känslig och tar saker i egna händer. Så hon behöver nog bara några tävlingar på sig så blir hon nog snart sitt gamla fina jag igen. Men visst är det lite tråkigt när man är van att få 70% och får nu 60%, det var väl den största anledningen till varför jag tävlade dressyr, just för att jag fick vinna för en gångs skull. Men förhoppningsvis kan vi kanske göra det igen inom kort. ;)

 

Sen är det väl så att hon är van med att det händer lite mer under ett ridpass/tävlingsprogram än vad det gör i Lb programmen. Hon har allra svårast för att bara gå "runtrunt" och göra en lite volt här och där för att sen öka en långsida/diagonal. När jag rider henne hemma så aktiverar jag henne med nya saker hela tiden, byten, förvänd galopp, skänkelvikningar, öppna/sluta, påbörjan på galopppiruetter, osv osv, så när man då kommer till en Lb så tror/vill hon att det skall hända så mycket mer än vad det gör så då tar hon saken i egna händer och gör lite extra saker själv. Haha Tålamod som en fiskmås. ;)

 

 


 

Anna 

Hej,
var har du hästen uppstallad när du tävlar på Södertörn, Runsten och där omkring?

 

Svar: Nu stod vi på Jursta(?) gård, annars brukar vi även stå hos Lönnbergs när vi tävlar i tex Södertälje.  :)

 


 

 

 

 


Välkommen tillbaka lilla häst!


Fina Ponnyn!

Det är långt ifrån perfekt och vi har mycket att fixa till, men vi börjar komma en bit på vägen. Men framför allt, hon är riktigt rolig att rida, underbara djur!
 
 
 

Duktig debut!

Eftersom det inte fanns någon Lc idag så fick Q traggla sig egenom en Lb:2 istället. Jag var även modig och satt på dressyrsadeln, eftersom jag fick en 5a på sitsen sist så kändes det nästan mindre pinsamt att ramla av än att få en 5a till. ;)
 
Men han skötte sig ypperligt bra. Var bra framför skänkeln och hade en helt ok takt genom hela programmet. Visst blev det lite missar, en galoppfattning missade vi och sen även några andra små missar, och ett lite för högt tempo, vilket jag kände mig tvungen att ha så att han inte började tänka på dumheter. ;) Men förutom det så var han som sagt riktigt fin och det kändes som att han gjorde sitt bästa.
 
%en slutade på 66.67, vilket jag tyckte rundan var värd. Med dessa % slutade vi på en 3e placering och Lillgrabben fick springa sitt första ärevarv (sist fick ju Stina hämta hans rosett) och även där skötte han sig fin fint, inte som Stina som brukar springa med huvudet rakt upp för att hon tycker rosetten är läskig. ;)
 
 
Så idag får Sir BockaLot godkänt med många + efter. :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Både mor och häst visar sig på sin vackraste sida. Haha
 

Q's Extreme Makeover.

Före: Inte fixad på över 6 månader
 
 
 
Efter: Väldigt noggrant(?) klippt
 
 
 
Slutfinish: Knoppad och tävlingsklar.
 

Min sambo och jag!


Duktig dressyrhäst(?)


Tävlingsdags.

Egentligen har jag absolut inte tid att sitta här framför datorn, men för eran skull så tar jag mig tid ändå. ;)
 
Idag är det som rubriken lyder tävlingsdags. Dock dressyr så det lär väl inte bli sådär jätte kul. ;)
 
Iaf så skall två hästar tävlas idag. En brun och en röd. Båda blev ridnia i ridhus igår och Stina var helt underbart fin! Film kommer på det någongång i framtiden. ;)
 
Så håll tummarna föör mig och hoppas på att jag inte ramlar av som sist, fler halter = fler chanser att ramla av. ;)
 
Nej nu skall jag ta och äte upp min apelsin för att sen gå ut till djuren och knoppa osv. Sen ses vi antingen här hemma eller på akuten. ;) hehe
 
 

Hundvakt osv.

Idag är nog en ganska slapp dag för mig, förutom att jag skall ta hand om Bamse (hund) och motionera helst 4 st i ridhus så ser mitt schema väldigt tomt ut.
 
Igår var jag och Maya duktiga och köpte nya dammsugarpåsar, har ingen aning om det är rätt, men det tänkte jag ta reda på inom kort, och förhoppningsvis kan jag då göra rent hus. ;)
 
 
(<3)

Trött!

Min sambo gick precis upp till sängs, men dumt nog stannade jag kvar här nere trots att jag knappt kan hålla ögonen uppe.
 
Obelix var till en början väldigt pigg och lite små kaxig till en början, men när han märkte snabbt att det inte var någon ide, hon där uppe gjorde det bara jobbigare för honom när han spelade allan, så då blev han så underbart fin och ridbar. Underbara svarta!
 
 
 
Castro och Stina fick en tur i skogen, underlaget sög vilket innebar 99% skritt. Men det var nog lika bra eftersom castro var kalas pigg och jag var lite optimistisk och struntade i sadeln. Men vi kom hem alla 4 trots att vi mötte på ett rådjur på 30m håll, sprätte runt på asfaltsvägen utan anledning och var tvungen att ta oss över ett dike på 10cm, vilket innebär gå normalt över med frambenen och hoppa högt med bakbenen, hur man nu kan lyckas med det(?) Knäppa häst! <3
 
 
 
 
Stina och Älgen har även fått nya fötter idag. Stina för första gången på 1år och Älgen fick sina baknaglar filade för första gången. Jag måste erkänna att jag är otroligt dålig på att rensa mina djurs klövar, och som det verkade på Älgen så hade jag nog aldrig lyft hennes bakklövar, så när jag då skulle gräva ur dom innan Ivan kom så höll hon på att ramla omkull (en liten överdrift) ett antal gånger då hon inte riktigt förstod att hon kunde lägga tyngd och balans på motsatt ben, men efter några stämplade fötter och rejäla svettningar från min sida så förstod hon tekniken. Ibland är hon mindre smart den där hästen, men som tur är så verkar hon lära sig ganska snabbt iaf.
 
 
Säkerheten i första hand, hästen är riden kanske 6-10 ggr och där sitter man med platta gympadojjor, mjukisbyxor, världens största jacka och en hjälm som är från 1700-talet, ja detta var då på den tiden då man var odödlig. Tur att Älgen var snäll som ett lamm att rida in. 

Herr Närgången.


Torsdag.

 
 
- Fixa klart stallet.
- Rida Castro o Stina hemma
- Longera Q och Älgen?
- Ivan kommer och skor 2 djur
- Hoppträning på Obelix.
 
 

Hästarna igår.

Ja som ni kanske märkte så blev det inga fler inlägg igår som jag skrev, min dator hade ingen lust att sammarbeta med internetet så då sket jag i det/kunde inte helt enkelt. ;)
 
 
Iaf så var Castro första hästen för dagen. Vi tog en liten barbacka tur på åkern. Underlaget var väl inte super bra, men det börjar bli mjukare nu iaf. Man vågar ju inte riktigt pressa hästarna fullt ut och jobba dom så pass som man gör i ridhus på bra underlag, så det blev mest fokus på ställning och att verkligen få honom mjuk i sidorna, vilket vi även lyckades med. Gammelgubben var riktigt fin och rolig att rida! :)
 
 
 
 
Sen kom mor och far till mig vid 17 istället för 16 som jag trodde, och då skulle vi iväg med två häster till ridhus så att jag hann rida båda innan 18 då jag skulle till Obelix. Så ja lite stressigt blev det och ganska korta pass.
 
Men vad gjorde det, Stina var helt underbart fin och var verkligen på jobbhumör. Vi tränade lite byten, vilket hon blir bättre och bättre på, sen även lite förvänd galopp, sluta i galopp, samlad galopp på liten volt (vilket hon har väldigt svårt med), ja ganska mycket galopparbete helt enkelt. Underbara ponny! <3
 
 
 
 
Medans jag red Stina så longerade modern Q, sen sattt jag upp och red ett pass på 15-20min
 
 
 
Sen var det direkt ut till den svarta faran som var finare än någonsin. Han gjorde verkligen allt bra och lär sig allt så himla snabbt. Galoppen var stadig och bärig, övergångarna skritt/trav gjorde han riktigt bra, det enda var väl att han inte riktigt orkar bära sig själv i små volter i höger varv, men det kommer nog snart det  också! Duktig!
 
 

Dom gör mig lycklig.

Idag har jag ridit 4 hästar och longerat 1.
 
Alla jag red gick så otroligt bra och verkligen ville göra rätt! Varför är det inte såhär varje dag? Underbara små djur!
 
Närmare instruktioner kommer efter middagen! Men nu skall min tomma mage äntligen få lite gott i sig! ;)
 
 

Onsdag.

 
 
- Fixa stallet (nästan klart)
- Rida Castro hemma
- Longera Älgen
- Rida Q och Stina i ridhus
- Rida Obelix
 
 

Och så var den min...

Jag och Maya kom på (mitt i matlagningen) 20 min innan de stängde att Dahrves hade klubbkväll då man fick 30% på en valfri vara. Så det var bara att rusa ut till bilen och köra 120 dit. Vi hann precis och fick med oss några fynd hem.
 
Eftersom pengar är fixade till Q så har jag nu tagit bort mitt köpstopp, kanske inte helt eftersom jag inte har något jobb, men ja denna sak tillät jag mig själv att köpa iaf. ;) hehe
 
 

Helgen!

I helgen har jag ridit riktigt dåligt på min ädla springare! Är grymt missnöjd med mig själv, red i ett umdertempo genom hela banorna och hade allt i handen och inget tryck i bakbenen osv. Men den där hästen som jag satt på, han har minsann jobbat på så bra han bara kunnat. Trots en slarvig matte som inte såg ett enda avstånd så kämpade han på som aldrig förr och hoppade mycket fint med tanke på förutsättningarna. Min underbara häst! 
 
Filmer kanske kommer samt en närmare beskrivning om resultat osv inom snar framtid, jag skall bara kolla på dom några gånger till och se hur mycket jag skäms över mig själv. ;)
 
 
 

Fina hästen.


Han är unik!!


Istället för cola.


RSS 2.0