Castro

Castro
f.1995
e.Billion xx ue.Abbé
 
 
 
 
 
Meriter innan mig: Castro är väl den enda av mina hästar som tävlat mer och högre med någon annan än vad han gjort med mig.
Som ung har han tävlat upp till 1.50m, med placering. Vinster upp till 1.40m, tror jag?! Han har även tävlat i Globen och SM (tror dock han stod mest i ett hörn på denna tävling, men han medverkade iaf, haha), sen har jag hört ryktesvägar att han haft Sveriges största stolthet Rolf-Göran Bengtsson på ryggen vid ett tillfälle, och att han sagt typ "Här har ni något att bita i", eller iaf något liknande iaf. Och den hästen köpte jag..
 
Han kan hoppa hus och det finns nog inget hinder som är för stort för honom egentligen, dock har han alltid haft två saker emot sig, vilka är sitt humör och sin rädsla för vatten, vilka även är de två anledningarna till varför jag hade råd med han. Annars hade han nog kostat några hundra tusen mer. ;) 
 
 
Vår lilla historia: 2009(?) skulle jag köpa min första storhäst. Då tog vi en liten tur till fastlandet och provred ett antal hästar, kommer inte riktigt ihåg hur många, men jag kommer ihåg att alla var bruna förutom Castro, på denna tid hade jag enbart haft fux med bläs i mitt hästliv, så Castro passade ju in perfekt! 
 
Provridningen gick egentligen inte speciellt bra och han var alldeles för svår för mig. Men eftersom han hade tävlat 1.50m så var han en cool häst, och jag ville ha en cool häst så då ville jag ha Castro. Mamma förstod nog lite bättre än mig och tyckte jag kunde köpa en annan lite enklare häst kanske, men nej, det var mina pengar så det var jag som bestämde... 
 
Sen för att göra en väldigt lång histioria lite kortare så kan jag säga att vi har haft våra problem, ett tag kunde jag inte galoppera han överhuvudtaget, denna period varade i ca 6månader, första gången jag skulle hoppa en vattenmatta så tog det mig 30min innan jag kom närmare än 20m, vi har skenat, bockat, stegrat, backat ner i diken, och ja det mesta man kan tänka sig. Allt pga att jag inte förstod hur jag skulle rida honom. Fy satan vilka jävla turer jag haft med den hästen, blivit utslängd från ridhuset bla, osv osv. 
 
Allt för att han skulle "brytas ner", för att jag skulle bli den som bestämde, om han gjorde något "dumt" så skulle jag snurra honom tills han gav sig, envisades med att hoppträna han fast han inte fungerade i grupp, enaligt vissa tränare så var jag tvungen att lämna iväg han till någon annan som kunde fy hyffs på han, men som tur var vägrade jag detta... men ja jag kan fortsätta hur länge om helst.. 
 
Tillslut kom jag på att det kanske inte gick att "bryta ner" honom, hatar det ordet by the way, kanske att jag var tvungen att åka med han och aldrig sätta mig emot han istället?! Kanske behövde han regelbundet kollas i kroppen så att han inte satt fast någonstans?! Kanske han inte skall hopptränas på samma sätt som andra hästar?! OsvOsv. 
 
Och ja detta var helt klart rätt sätt att behandla denna Kung till häst, för det är precis vad han själv anser sig vara. Det går inte att säga till honom, man får bara låta han vara som han är och följa honom, och visst är han bortskämd, äckligt bortskämd faktiskt, men han är inte "farligt" bortskämd som vissa hästar kan bli, han har alltid koll på vad han gör och skulle aldrig springa över en människa eller liknande. Så därför får han vara precis som han vill och göra i stort sätt vad han vill. Alla mina andra hästar går under "fot"/"plats i korgen" uppfostringen, medans Castro ständigt kör "hopp och lek". 
 
 
Meriter med mig: Eftersom vi hade en väldigt knackig start och jag har väl kunnat tävla han klokt i kanske 2år, 2012+2013 så har vi inte gjort så jättemycket tillsammans. Vi har väl vinster och placeringar upp till 1.30m, samt tävlat 1.40m, dock har vi inte lyckats allt för bra på den höjden, vi har kommit runt varje start, men någon/några bommar har alltid fallit. Men jag är väldigt glad att jag iaf fått känna på dessa höjder några gånger iaf! 
 
 
Många gånger har jag ångrat detta köp, men numera ångrar jag att jag inte hade samma tänk då som jag har nu, för då hade vi nog haft mycket roligare tillsammans, nu är det ju lite försent när han snart är 20år gammal. haha 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Har precis kommit hem från staden med Mormor och Alva. Hittade tyvärr ingenting, men det kanske var bra med tanke på att jag skall till Stockholm nästa helg.. 
 
Mor och Far är nog redan ute i stallet, mamma skulle rida ut med en kompis och sen fika, så där försvann två hästar från min ridlista, sen skall jag och mamma nog ut i skogen med två stycken, vilket gör att jag enbart behöver rida två hästar idag, skönt!.Igår behövde jag bara rida en häst eftersom mamma tog två, Alva en och Sussie en, jävla lyxhelg med andra ord! I veckan blir det dock desto mer eftersom alla hästar måste vila iaf Lördag+Söndag, och antagligen Måndag också, men det får väl bli del ett av den sk vintervilan, inte för att mina hästar brukar vila på vintern (inte på sommaren heller för den delen, så ja typ aldrig då) förutom tre dagar runt julafton, men ändå de klagar nog inte, ja förutom Castro som lär vara ruskigt pigg, men han kanske hinns med på Måndagen iaf..  
 
 
Nej dags att kolla av läget i stallet och på med 15 lager kläder så att jag kanske kan få behålla iaf lite värme i kroppen.. 
 
 
 
 
 

Stolt moder idag!

Idag har min son varit iväg och löshoppat för första gången sen innan sommarbetet. Och jag kan ju säga att han än så länge lever upp till sitt namn. haha
 
Iaf så gick han på bussen snällt själv både dit och hem, stod still och bra medans vi åkte och när vi löshoppade en annan häst innan. Och inte har han glömt vad hoppning är iaf och ja självförtroende verkar han ha.. Så satans kaxig, bockar och flaxar med frambenen o har sig. Men han verkar tycka det är väldigt kul, och idag hade han sin mors fart också... Kanske mindre positivt, men förhoppningsvis så lugnar han ner sig och hoppar mer på kraft när hindren kommer upp lite, heh. Hoppas kan man ju alltid! 
 
Något som var väldigt positivt var att han verkade vara totalt orädd och tvekade absolut ingenting, snarare tvärt om, men ju kaxigare desto bättre, speciellt med tanke på hur hans mor är! Nu får vi bara hålla tummarna att den kaxigheten håller i sig till de högre höjderna också. :) 
 
 
Tycker om han! 

Planer inför nästa helg

Nästa helg drar jag + familj + Mickael upp till Stockholm för att bland annat hälsa på Bror, men sen skall vi även till Ikea och jag och mor tar en tripp till Friends och kollar häst. Mamma och pappa åker nog upp på Fredag, medans jag och Mickael åker på Lördag morgon, så jag vet egentligen inte riktigt hur mycket vi hinner med att göra, men en halv dag tillsammans får vi ju iaf. ;) 
På söndag åker jag och mor till Friends och ser på häst hela dagen, amt antagligen shoppar massa saker till mina hästar vilket de egentligen inte alls är värda, eller jo Stina och Castro har nog minsann gjort sig förtjänt av lite nya saker iaf. ;) 
Mickael var inte alls intresserad utav att se på häst i 13h, mycket konstigt minsann.., så på söndagen umgås han med sin bror eller något, like I care, jag kommer vara hög på häst sååå. 
 
Sen åker vi hem någongång på måndagen. 
 
 
Det finns dock två problem med denna resa, för det första så skall jag fixa hästarna samt helst mocka osv på Lördagmorgonen innan båten, vilken går 7.30, så ja jag lär väl gå upp vid typ 4 eller något... Sen vägrade Micke att köra i Stockholm, så det skall JAG göra, Ronja Reneé Felicia Håkansson som har problem att köra och hitta på Gotland, såå det kan ju gå hur som helst. Heh.. 
 
 
 
 
 
 

BINGE


"Mina hästar"

Tänkte göra en ny kategori som heter "Mina Hästar", där jag tänkte skriva en liten text om alla hästar jag har just nu. Jag har ju lyckats samla på mig endel hästar så jag kan förstå att det kan bli lite krångligt för nytt folk att förstå hur läget ligger till. Så det lär komma upp lite inlägg vartefter nu. Så kan man bara klicka in på den kategorin sen om det blir lite krångligt med alla hästdjur. Vad tycks? Bra eller dålig ide?! 
 
 
Den jag håller varmast om hjärtat!

Hopptävling 16/11

Quando
 
 
1.10m A:0;A:0: Han är för tillfället jätte svår för mig att rida då han ändrat sig väldigt mycket på senaste tiden. Förut var han ju allmänt seg och bjöd aldrig till hinder utan gjorde allt av ren lydnad tror jag, och nu, ja nu drar han iväg som en dåre de två sista galoppsprången så han sätter sig själv i botten, samtidigt som han är jätte stark på linjer och inte en enda förhållning går igenom, då drar han bara upp huvudet och springer ännu mera. Så jag vi har lite problem nu.. Haha 
Men det är ju kul att han vill iaf! 
 
Hoppar fint gör han, och han försöker att vara felfri nu för tiden, så det är ju jätte bra! Tyvärr så blev det korsgalopp in i kombinationen så vi rev in, men jag är helt okej nöjd ändå! 4 Fel. 
 
 
 
1.20m Avd. B: Här var han ännu mer taggad och lyssnade ännu mindre på mig, så nej inte såg det vackert ut, men han hoppade fint och det är väl det som är huvudsaken. Tyvärr så tappade vi lite tryck genom ett hörn och rev då ett räcke, annars var han felfri och var nog inte i en enda bom. Så det kan nog bli bra det här tillslut, vi skall bara börja jobba tillsammans nu också! 4+1 Tidsfel. 
 
 
 
 
Castro 
 
1.20m A:0: Jag säger bara en sak, den där jävla hästen ibland... Jag tror nog inte att det finns någon känsligare häst än han... Eftersom jag precis hoppat Quando innan så hade jag glömt att ta av mig sporrarna när jag satt upp på Castro, något jag inte skulle ha gjort... 
Han vart så arg, och då använde jag dom inte ens, utan de var bara där. Jag kunde inte galoppera utan att han skulle bocka och sura ihop. Självklart kastade jag av dom så fort jag märkte att jag hade glömt dom på. Men nej självklart så var han ju fortfarande superarg, hur kunde jag sitta upp på han med ett par "spetsiga" sporrar på typ 2cm?!  Vet jag inte vem han är?! Efter 5,5år?!
 
Så ja det slutade med att jag tänkte stryka mig och åka hem, men mamma sa att jag isåfall bara kunde gå in på banan och gå igenom startlinjen för att vara snäll mot resterande tävlande, pga placeringar. 
 
Men efter att jag skrittat på framhoppningen en stund så började Castro bli lite lite glad igen, så jag testade att hoppa något skutt och då skötte han sig bra. 
 
När han kom in på banan så taggade han till rejält och blev kanske lite väl pigg och glad istället. Satan vilken fart han hade på sina ben. När han är såhär så kan man inte något annat än att försöka åka med och ta tidiga beslut på avstånd, man kan inte ta någon extra förhållning för då stör man hans taggning och då blir han väldigt lätt arg. Men jag tyckte jag gjorde det helt okej och kom bra på alla hinder, dock råkade en bom ramla, vet inte riktigt varför, men jag tror att han inte riktigt hann sträcka ut sig ordentligt över den oxern bara. Annars hoppade han väldigt fint och runt, och öronen var spetsade! 4 Fel. 
 
 
1.30m A:1a: Detta måste nog varit den mest patetiska 1.30m jag varit med om. Ni märker snart vad jag menar.. 
 
Castro kändes väldigt fin, han hade lyckats tagga ner lite till denna klass och var nu sitt gamla vanliga underbara jag. 
Vi var sist ut och för att vinna så behövde vi ha mindre än 12 fel.. Det kan ju inte vara så svårt, tänkte jag, eller iaf om vi kan hålla oss ifrån att bli arga. Men tydligen var det inte så lätt som jag trodde. 
Vi började med att riva nr 2, vet inte riktigt vad som hände där, vi kom bra ur sväng, rätt på hindret osv, men han tutchade den lite lätt med bakfossingarna så den rullade snällt ner, sen till trean så kom vi lite lite nära så även den bommen ramlade, här rev vi dock med frambenen. Och för att göra allt lite jobbigare så kom vi litelite när in i andra kombinationen så där hann han inte upp med frambenen. Så ja det blev då omhoppning på 12 fel, mellan tre stycken. Ha ha ha. 
 
Iaf så hoppade han väldigt fint även i omhoppningen, dock blev han ruskigt stark till sista hindret, linje på Räcke-Oxer (23m) så där fick han inte upp bakbenen klokt och rev frambomen. Lite kul att jag brukar få rida lite halvt framåt på fem galopppsrång när det är 21m, nu fick vi trångt på 23m.. Men ja eftersom det inte var någon annan som var felfri och Castro var snabbaste 4 felaren så vann han. Lite patetiskt att vinna på 12+4 fel, men eftersom känslan var bra genom alla banor så är jag ändå väldigt nöjd med oss, resultatet hade ju kunnat sett lite finare ut, men ja de bommarna som föll hade lika gärna kunnat legat kvar, och Castro är alltid värd en blå/gul! ;) 12+4 Fel Vinst
 
 
Titta vad glad min gubbe var över att få tävla igen! Älskade gamling! 

Hopptävling 15/11

Sharp Lady Bergerac W
 
 
90cm Clear Round: Lilla lilla Älgbarnet, hon har ju inte tävlat sen hennes murchock på Silikatet i somras pga skada osvosv, så hon tyckte nog det var ganska kul att få komma ut på tävlingsbanan och visa upp sig igen, samtidigt som det var lite lite läskigt. Hon är ju egentligen inte hundra igång i hoppningen ännu, jag har väl hoppat henne kanske 2 lektioner och 2 gånger hemma(?!). Så hon var lite spänd, så det var lite korsgalopp och travinslag osvosv, men hon gjorde sitt bästa och hoppade runt felfritt och fint! 0 Fel. 
 
1m Unghäst: Här var hon lite mindre spänd, men fortfarnade lite korsgaloppig som hon har en tendens till att bli, hon har helt enkelt för långa ben för sitt egna bästa.. Gjorde helt okej fina språng och kämpade på som alltid, felfri även här! 0 Fel. 
 
 
 
 
 
Binge Crosby
 
 
90cm Clear Round: Binges allra första tävlingsstart här i livet. Han var lite jobbig att ha att göra med från marken och jag behövde två hjälpredor när skydden skulle på osv osv, men så fort jag satt på ryggen så skötte han sig exemplariskt. Totalt otittig på alla hinder och bjöd fint på allt och lyssnade bra, tyvärr fick vi ett litet flackt språng på ett räcke så det rev vi, annars var vi felfria och han hoppade fint! 4 Fel.
 
 
1m A:0;A:0: Även här skötte han sig kanon, hoppade till och med snäppet finare än i klassen innan. Tyvärr så kom vi in i kombinationen i korsgalopp, vilket gjorde att vi rev insprånget, men annars var han verkligen kanonfin, duktig Binge! 4 Fel.
 
 
 
 
 
Cloé
 
 
90cm Clear Round: Stackars lilla hästen blev skrämd av flaggaren innan sin start, vilket gjorde att hon började smådarra i hela kroppen och vågade inte röra sig någonstans. Så första rundan kom vi väl knappt över första hindret, hoppade nr två stillastående och stannade 5m framför hinder nr 3. 
Men andra rundan gick bättre, då hade hon lyckats släppa det lite och lossnade i huvudet och släppte in mig lite i hennes värld igen, visst var hon fortfarande spänd och väldigt tittig, men hon försökte och kämpade runt felfritt och hoppade fint trots att hon var så spänd! Hon är fruktansvärt känslig den där hästen, men det kan nog bli bra när hon vet hur hon skall tygla nerverna, för egentligen är hon absolut inte tittig. Ute-0 Fel. 
 
 
 
Quando 
 
 
1.10m A:0;A:0: Vet inte riktigt vad det var med min lilla häst idag, men satan vad pigg han var, bockade efter räcket på framhoppningen och gjorde mest som han själv ville. Men han kändes glad och positiv iaf! 
Inne på banan var han lika pigg och tog i lite väl på vissa hinder, tyvärr så klantade jag till det två gånger så de hindren rev vi, men när jag skötte mig så var han inte i en bom, så det är ju ett framsteg, nu gäller det att jag skall lära mig rida han klokt hela tiden också... 
Men han är så svår just nu den där hästen, för när man ligger perfekt 5 galoppprång innan hindret, så helt plötsligt när det är två galoppsprång kvar så bara drar han iväg och kommer alldeles för nära istället för att bara vänta kvar och komma perfekt, vet inte om jag ger några signaler som jag inte vet om eller att han helt enkelt inte kan vänta när han verkligen vill till hindren. 
Det är ju jätte bra att han vill och har börjat tycka att det är kul att hoppa nu, så jag klagar inte på bjudningen, men vi skall bara lära oss att jobba tillsammans lite bättre nu så att vi kan få till hans supersprång varje gång, han är så otroligt känslig och måste ha perfekta förutsättningar för att klara av att hoppa bra, men en dag, då jävlar! ;) 8 Fel
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag har jag varit i stallet, typ 13h(?). 
 
 
Alla hästar hemma har blivit motionerade, två helklippta, en provriden, en box utrensad och påfylld, stallet gjort osv osv osv, ja ni vet nog vad som innebär att göra när man har häst, så jag behöver nog inte skriva ut varenda liten detalj kanske. ;) 
 
Alla hästar har fått gått ett pass på banan idag och alla var väldigt fina faktiskt, Binge var väl lite busig idag kanske, men det kan bero mycket på att han var nyklippt och vilade igår.. Bra planerat inför provridning, men det gick bra ändå! 
 
Älgen fick svansen borstad och flätad innan ridpass, allt för att göra det så enkelt för mig själv i helgen, men det kanske inte var så smart ändå eftersom hon vart livrädd för sin egna svans och trodde att jag piskade henne varje gång hon viftade med svansen, och ju mer hon viftade desto räddare blev hon vilket ledde till att hon viftade ännu mer och hårdare med svansen, osvosvosv. Så vi snurrade runt lite grann, gångarten galopp var den säkraste, trav funkade, skritt var icke existerande och halt ledde till snurrsnurrsnurrsnurr, så jag trodde ett tag där att jag inte skulle få komma av, men tillslut gick det. 
Men för att se på det lite positivt, hon var mer framme för skänkeln och var ständigt igång med bakbenen vilket gjorde att hon släppte väldigt fint framme och jobbade i en runt och fin form. Så det var inte bara negativt iaf. 
 
Stina och Castro var äckligt fina och roliga idag, och Quando, ja han har ju mindre lätt att få igång sina bakben, kanske att jag skall ta och fläta hans svans imorgon och se om det blir snurr på bakbenen då. ;) 
 
 
Sen var det hoppträning på Cloé som stod på schemat, mycket serie hoppning gjorde att hon blev ganska trött, men hon gjorde det bra och hoppade fint, nu får vi se hur hon tar helgens utmaning på bortaplan bara. ;) 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Ska ni ha inackorderingar? Kan man inte få se en bild på din nya man? :)

 

Svar: Inackordering och inackordering, kan man ju inte kalla det kanske, men ja det är en annan som skall flytta in med sina hästar hos mig, så skall vi hjälpas åt, så förhoppningsvis så kanske jag kan få en sovmorgon i veckan snart. ;) haha 

 

Min nya man är en man som inte tycker om att hamna på bild, så jag har inte någon bra, tror jag iaf, men här är en halvbra bild, eller ja iaf på han iaf, själv ser man ut som, ja ni ser ju själva. ;) 

Dock så är den lite missvisande eftersom han rakat av allt hår nu... 

 

 

Onsdag.

Idag har jag och Mr Mc Snål varit runt omkring i hela staden, vad vi egentligen gjort är väldigt oklart, något som däremot är fullständigt helklart är att jag fick bjuda han på både frukost och sen lyxshake, va fan är det för man jag skaffat?! Okej han kanske bjöd mig på bio igår, men ändå, anledningen till varför man har en pojkvän är väl ändå för att man aldrig mer skall behöva betala för sig, eller har jag fel här? 
 
Men jag fick iaf en högrep och två guldhinkar till Konungen själv (Ja Castro såklart) inköpta, tänkte köpa en krubba och vattenspann i guld till honom också, men den blicken som Micke gav mig gjorde att jag avstod och sköt upp det köpet till ett senare tillfälle, för om det är något Mickael inte förstått ännu så är det min stora kärlek till Castro, tydligen så är det inte normalt att lägga så mycket tid, kärlek och pengar på en 100årig gammal halvblind häst som ständigt bits. Men när han umgåtts lite mer med Castro så kanske han tillsut förstår.. Kanske..
 
 
 
Annars så har bara Gamlingarna (Castro och Stina) gått idag. Älgen och Binge hopptränade igår och Quando vet jag inte riktigt när han vilade sist, så han fick också vila idag. ;) 
 
 
Juste Lillen har ju kommit hem nu också! Dock så lyckades han fastna i spännet i transporten med läppen på vägen hem så nu har han ett stort hack längts hela sidan av läppen, stackars lilla hästen. Men som tur är så verkar han inte ha speciellt ont iaf. 
 
 
I helgen är det hopptävling med 5 hästar, Binge, Älgen, Cloe, Quando och Castro. Castro är inte alls säkert att han kommer gå som är tänkt, med tanke på hur det gick sist, men vi testar iaf och hoppas att han får avsluta året på bästa sätt. :) 
 
 
Lilla lurvbollen
 
 
 
Juste "vi" har byggt tre nya boxar också, så snart kanske jag inte är själv där ute längre! :) 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Är Älgen fortfarande till salu och i så fall hur mycket?

 

Svar: Jag skulle ju sälja henne för att ha råd att köpa den hästen jag suktat efter sen första gången jag satt på hans rygg, vilket var väl kanske 5-6år sen, men eftersom han nu har blivit såld till en annan, så vet jag faktiskt inte hur vi skall göra.. 

 

Jag får nog kämpa vidare med henne ett tag till och sälja senare om hon inte visar sig vara rätt häst för mig.. 


RSS 2.0