Färdig för dagen.

Började dagen ute hos familjen Strange och red några hästar, åkte hem till 3 för att vi skulle se på Kalles (han som red Curt förut) band som han startat, men mamma kunde inte ta ledigt sista timmen så tyvärr blev det inget. Lite tråkigt eftersom han verkligen ville att vi skulle komma och kolla. :(
 
När mamma kom hem så åkte vi ut till de små djuren och red en sväng på banan på en varsin häst.
 
Castro fick jobba lite bomar och så avslutade jag med att skutta runt över stegen ett par gånger, annars red jag mest basic och lätt arbete. Idag var han väldigt mjuk i stort sett hela passet. :)
 
 
 
När jag var klar med Castro så snodde jag Salka av mamma och gjorde samma övning med stegen som jag gjort med Castro på sista tiden.
 
Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde, det är ju trots allt en ganska svår övning, hon hoppade jätte mjukt och runt och landade i rätt galopp i stort sett varje gång och tog tag i arbetet! Jag red henne inte i form utan hon fick ha huvudet lite där hon ville nu till en början eftersom jag inte vill ta bort någon bjudning till hinder på henne, eller göra övningen allt för svår. Men som sagt hon skötte sig väldigt bra!! :)
 

Kommentar+Svar

malin

Hej vart hittar mang converse så billigt?

 

Svar: Jag köpte dom på Julia i Visby. Men det är bara de orangea som är Rea på. :) 

 


Och så var det det där med att hålla i pengarna...

Har varit på staden med mormodern idag och handlat lite till mig och till henne. Mycket trevligt. Allt vi hittade var på Rea vilket gjorde handeln mycket roligare. Bla så köpte vi ett varsitt par Converse för 250:-/st, inte så illa pinkat. ;)
 
Här kommer en liten bild på det som följde med mig hem.
 
Två par byxor, ett linne, en bikini, ett par converse, solglasögon (+nästan lika mycket till mormodern) och allt gick på 1100:- tillsammans. Helt okej! ;)

Grattis!!

Idag fyller mormodern år, har jag rätt om jag säger 66år?
 
Nu en fråga till dig Ulla Jansson, skulle vi på stan idag så du kan få dig en present eller? Jag har ju fått lön, samt så kan jag ju gå till banken "Blå skrinet" och ta ut lite kontanter, så du kan få nästan precis vad du vill!
 
 
PUSS PÅ DIG VÄRLDENS BÄSTA! <3
 
 
 
 
 
 

Kuligt!!


Den röda!


Lilleman i kepa!

 
Om jag hade kepsen på mig så skulle han promt sno den också. Hehe
 
 
 
Min finaste bebis! <3
 

Bara ett "litet" problem.

För tillfället har vi ett litet problem, vi har 5 hästar, men kanske bara stallplats till 1 häst i vinter och det är väl inte sådär jätte bra kanske... 
 
När man har 5 hästar så är det ju ganska mycket som "ställer till det" när man inte har eget, för det första är det inte många stall som har 5 stallplatser lediga, för det andra får det inte kosta för mycket och för det tredje så kan det inte ligga för långt bort.
 
En lösning är att vi fixar 1-2 boxar till ute på Allekvia och har hästarna där i vinter. Den lilla flygeln till Tingshuset är ledigt så då skulle jag kunna bo där och fixa allt med hästarna själv. Vilket i slutändan nog kommer bli det billigaste alternativet. Men då måste man fixa nytt staket, lampor samt bygga nya boxar och det vet jag inte riktigt hur sugen pappa är på...
 
Själv är jag ganska inne på den idén faktiskt, förutom att jag kommer dö av rädsla att bo i "spökhuset" alldeles själv. Men min plan är att få dit Sara också. Varsitt sovrum bredvid varandra med dubbelsängar samt egen toalett (på båda), det kan hon väl ändå inte tacka nej till tycker man. ;) haha
 
 
Nej framtiden får väl helt enkelt visa hur det blir, men detta är iaf ett "litet" problem som jag och familjen har för tillfället...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Julia

Kan du inte visa några bilder från när du rider hos Stranges?

Svar: Eftersom vi rider samtidigt så är det ingen som har möjlighet att ta kort så därför har jag knappt några bilder, men som tur var så var Fia förbi och fotograferade när jag bodde där. Så här kommer lite bilder iaf. :)

 

4-åring e. Corlensky G

 

Godkända PRE hingsten.

 

4-åring e. Qalle(?) (kan ha helt fel här)

 

Förutom dessa tre bilder så har jag tyvärr inga fler bilder därifrån. :)

 


Kommentar+Svar

Anonym

vad är det för häst och vad gör den nu?

 


Svar: Han heter Pommeroy född 03 e. Pomme Royal.

Det är en kompis häst som jag red och tävlade 6(?) gånger för över två år sen nu (gud vad tiden går fort). Hon var då inte intresserad av att tävla själv och då frågade hon mig om jag hade lust, och självklart hade jag det. ;) På de 6 tävlingarna vi var med i så Debuterade vi både 1.20m och 1.30m(båda med 0fel), han hade gått 1.10m innan. En riktigt fin häst som har ett hjärta av guld! :)


Nu för tiden tävlar Jennifer honom själv upp till 1.30m med massor av vinster och placeringar. :):)

 


Att jag aldrig lär mig..

Att man skall göra samma sak gång på gång utan att lära sig.
 
För mig är det helt omöjligt att äta något med socker i precis innan jag skall rida. Jag blir så fruktansvärt illamående och spyfärdig varenda gång. Men lär man sig något utav det? Nej självkalrt inte!
 
Idag gjorde jag samma misstag igen, jag lyckades trycka i mig en hel lyxshake precis innan jag skulle upp på Castro. Gud vilken bra ide verkligen! Hehe
 
Nej det var väl kanske inte jätte smart, men man kan ju undra när jag skall lära mig.. ;)
 
 
Eftersom jag inte mådde sådär jätte bra så blev det bara en tur på Castro idag, Salka fick alltså vila idag.
 
Castro fick sig dock en riktig genomkörare, först lite travbomar, vilket han gjorde bättre idag än igår, och sen samma träning över stegen, vilket han också gjorde väldigt bra idag! Han var riktigt duktig på att samla upp sig på bakbenen självmant i svängarna och på slutet började han även hoppa runt och stort över den lilla stegen, ibland gör dom där djuren en riktigt stolt! :)
 
 

Hoppochskutt.

Lite små trött för tillfället, har precis sett Sveriges bleka dress från OS. Hehe
 
 
Idag har man jobbat 10-18 på Dahrves och de sista timmarna fick jag jobba själv inne på Travbanan. Tror inte att jag slarvade bort allt för mycket pengar eller skrämde iväg allt för mycket kunder. Men man vet ju aldrig. Lite svårt är det när kunder frågar efter vart vissa saker finns i butiken, när den första frågan som dyker upp i huvudet är "hur i helvete ser en sån ut".
 
Vid ett tillfälle var det en som frågade efter vart det fanns gummistroppar(?) till spark(någonting), jag började leta bland långa breda snören och frågade om det kunde vara något i den stilen, men nej i själva verket var det en gummirem i liknande storlek till en sporrem, som tur var så var det en annan kund i närheten som kunde hjälpa henne. Vilken tur jag hade!
 
Så nej det där med travgrejer är väl inte precis något jag är speciellt insatt i. Men hur är det man säger, man skall lära sig något nytt varje dag! ;)
 
 
Båda hästarna fick sig ett kombinerat dressyrpass/bompass. Modern och Fadern min har fixat så att jag kan ha lite förhöjda travbomar, så att de får jobba ytterligare lite mer, vilket båda två verkligen behöver. Nu är det bara en liten studs som skall fixas så har jag nästan allt där ute. ;)
 
 
Mamma red Salka idag och hon verkade fin, såg jätte fin ut (och väldigt koncentrerad) över bomarna, men även annars så såg hon snygg och lydig ut. ;)
 
 
 
 
Castro däremot var desto mindre fin och koncentrerad på bomarna, han är så fruktansvärt ouppmärksam på bomar ibland, speciellt när det är lätta plaströr (gamla mattrullor från pappas jobb). Varenda bom flyger iväg när Castro kommer och när man blir lite irriterad på honom och säger till han en gång så står han och studsar upp och ner och tänker inte ta ett enda steg fram förens man bett om ursäkt. Den hästen alltså!
 
På slutet började han lyssna bättre och lyfte mer på fötterna iaf!
 
Idag fick han även rulla runt på en "8-volt" över en trästege (man tar det man har). "Ridbanan" är väl kanske 25m*40m (max) och jag har ställt en stege nästan på medellinjen, så då hoppade jag den på diagonalen ett antal varv, vilket han tyckte var ruskigt jobbigt, men han vart inte arg utan fortsatte bara jobba på. Duktig häst!
 
 
 
 
Imorgon skall jag även besvara era frågor! :) GOD NATT gott folk!

Man blir lätt lite bortskämd!

Vår kamera som vi har, om jag får säga det själv, filmar med ganska så bra kvalité, och även när man lägger upp filmerna på youtube så blir det faktiskt riktigt bra bild.
 
Därför när man tittar på andras filmer där de kanske filmat med mobiler eller liknande så blir man lite lätt irriterad och orkar knappt titta på dom. Och då märker man hur lätt man blir van med "det bättre".
 
(inte för att våran kamera var speciellt dyr, den är inte så kul att ta bilder med, men filmar det gör den faktiskt bra) 
 
 Film från vår "nya" kamera.
 
 
Film från vår gamla kamera, egentligen är väl inte bildkvalitén jätte dålig, men den hackar jätte mycket och är allmänt irriterande. ;) Fin häst på filmen iaf.
 

Man skall inte klaga!

Har precis kommit hem från stallen. Idag har både Castro och Salka fått sig ett varsitt trimpass på banan med mig på ryggen.
 
 
Började med Castro, jobbade mest med det vanliga, vilket är att kunna ställa honom inåt utan att han skall tappa ytterbogen, speciellt i höger varv där är han väldigt duktig på att fuska. Vi tränade även lite "piruetter" i galopp, vilket han gör helt ok i vänster varv, men det är desto svårare i höger. :)
 
Förutom att han var lite spänd idag, det var ju någon som flyttat på stolarna bredvid "ridbanan" igen, och lite stel till en början, så var han ganska fin och medgörlig. Dock blev han lite sur på mig när jag inte tillät honom att klia sig mitt i travarbetet, men självklart slutade det med att jag fick låta honom klia sig eftersom annars tänkte han inte ta ett enda steg framåt, det var klia sig eller stå på bakbenen eller backa bakåt. Han är ju för rolig ibland min röda! ;)
 
 
Söt är han iaf!
 
 
Sen var det Salkas tur. Idag fick hon jobba mycket travbomar, vilket hon börjar blir riktigt duktig på(!!) Nu skall vi bara fixa så vi kan höja upp bomarna lite samt fixa fram en studs. :) 
 
Vi tränade även mycket på rakställning, då hon gärna går lite böjd inåt i båda varven. Annars var det väl mest standard, framåt och hålla bjudningen hela tiden.
 
Idag skötte hon sig snudd på exemplariskt, var väldigt mjuk i munnen större delen av passet och lyssnade fint framåt. Så det går ju åt rätt håll iaf! :)
 
 
 
 
Sist blev det självklart en tur till världens sötaste lilla pöjk. Som var så charmig och tog ett litet smakprov av sin matte. Ett riktigt litet charmtroll den där... ;)
 
 
 

Lite fint från Dahrves.

 
Det nya settet från Lamicell som enligt mig är riktigt riktigt fint, och billigt! Även Flagga på benskydden.
 
 
 
Kavejen från Pikeur som jag förälskat mig i, kostar 1998:-

Lite halvdålig uppdatering.

Jobb 10-18 och 5 hästar, gör så att man inte har så mycket tid till bloggningen tyvärr, och nu skall jag + päronen ut till Lillemor och hennes man på middag. Trevligt värre. :)
 
Som ni förstår så är det mor min som tagit hand om och ridit mina fina djur idag, hon är ganska bra att ha ibland faktiskt!
 
Båda två fick sig ett dressyrpass idag, Salka ett lite hårdare medans Castro fick ett pass med enbart skritt+trav, mamma är egentligen lite förbjuden att rida Castro, hon brukar endast få ta lite skritturer på honom när jag inte har tid att rida, men idag hade hon tagit friheten att även trava lite. Nu för tiden är det väl inte något större problem med att någon annan rider honom, då vi börjar bli ett ganska bra team han och jag, så även på dåliga och spända dagar så brukar vi kunna lösa det tillsammans. :)
 
Nej nu måste jag åka. Skriver kanske mer sen när jag kommer hem! :)
 
 
 

Hästarna igår.

Igår red jag först Stina en liten tur på banan, medans Lillen stod och lekte med päronen. Stina hade lite krut i baken igår kan jag lova, men det blir väl kanske så när man får havre varje dag och går kanske max 3 gånger i veckan. Hehe SMART!
 
Men iaf så fick jag henne att jobba lite på slutet. Snart(?) är vi i form igen! ;)
 
 
 
 
Castro och Salka fick bara en lång skrittur igår, vilket de verkade tycka var ganska mysigt. :) Idag blir det dock andra bullar för dom två. ;) 
 
 

En blöt Castro.

Var nere vid grusgropen igår med Castro och skulle försöka mig på lite vattenträning, alltså trava runt nere i vattnet och verkligen få jobba hela kroppen. Till en början gick det väldigt bra och han travade på fint, men sen märkte han hur jävla jobbigt det var och då var han inte lika glad längre. Hehe Knäppgöken.
 
Men iaf så fick han träna lite igår, och sen får vi se om pappa har lust att köra iväg med oss någon mer gång. ;)
 
Plaska i vattnet var ganska så kul iaf. ;)
Vid detta tillfälle hade min häst tröttnat fullständigt på denna skitjobbiga träning. Ibland är man lite dålig på att känna av när det räcker för denna man, han är ju som han är och om han tycker något är jobbigt så blir han asarg! Hehe

Min underbara!


Veckoplanering!

Måndag: Jobb: Ledig
               Hästar:  Både Salka och Castro skall bara skritta en lång tur i skogen. Och sen kanske Stina skall få    komma ut och röra lite på sig idag. 
 
 
Tisdag: Jobb: Dahrves 10-18
             Hästar:  Dressyrpass på båda.
 
 
Onsdag: Jobb: Dahrves 10-18
              Hästar: Dressyrpass på båda.
 
 
Torsdag: Jobb: Stranges(?)
               Hästar: Långt skogspass på båda, skritt+trav
 
 
Fredag: Jobb: Dahrves 10-18
              Hästar: Dressyrpass på båda.
 
 
Lördag+Söndag: Jobb: Ledig
                            Hästar: Salka skall försöka få sig ett konditionspass samt dressyrpass, medans castro får gå lugnt i skogen samt ett dressyrpass. :)
 
 
Ja så ser min vecka ut på ett ungefär. :)
 
 

Bilder tagna av världens bästa!

 
Så fin i sitt nya träns! Snyggt att hon blundar också. ;)
 
En ny favoritbild på Salka tror jag minsann! <3
 
 
Tack Fia för allt! Du är verkligen helt underbar! PUSSSSS!  <3

Salka DEBUT 1.20m

 
 
 
Lite klonkandes i bommarna var det ju, men över kom vi och nolla var vi. Duktig Salka! :D
 
Dock så var hon ganska så seg idag och ville inte alls framåt, inga problem med hindrerna över huvud taget, utan det svåraste är att inte få henne att dö i svängarna, där av lite hård ridning från min sida!
 
Men nu blir det att sätta igång med konditionsträning på allvar, så att hon orkar lite mer själv. Men det blir nog bra det här! ;)

Söt bild på fina Salkan! <3

 
Film kommer senare! :)

Kommentar+Svar

molly

gud vad stor han blivit och vad kul att du rider fettot!(hehe ursäkta mitt hårda språk..;) )

 

Svar: Ja han har vuxit endel, tur nog. ;) Sist vi mätte honom var han hela 1.02m, så du förstår vilken stor kille han blivit. ;)

 

Haha ja fettot får röra på fläsket typ 3 gånger i veckan nu, dock så har hon börjat bocka så jag sitter lite smått osäkert där uppe utan sadel. Hehe Tur att hon är kass på det iaf. ;)

 


Gräsligt gröna!

Gissa vilken färg Salka skall vara i morgon.
 
 
 
 
 

Som sagt kameran ÄLSKAR mig! (Eller?)

 
Jag visar upp min dolta talang för bror min, det välkända "tandtricket", lyckades dock inte helt denna gång, men faktiskt så börjar jag bli riktigt duktig på att jonglera med min löstand, stolt tjej! ;)
 
 
Anledningen till att kameran kom fram i första hand var detta konstverk som jag lyckades med helt själv! Det är värt mycket pengar det. ;) hehe (Nu var jag minsann lite rolig)

Lite roligt faktiskt!

Provade av ren slump mitt Dyon The Difference träns på Salka idag, och det passade helt utmärkt. Lite glad blev man ju faktiskt då jag har tyckt lite synd om det när det bara har legat och skräpat sen jag slutade rida Frej, och det var ju ett tag sen. ;)
 
Så nu äntligen har mitt underbara träns fått sig en häst igen, får se hur länge det varar denna gång. ;)
 
 
Foto Martinsvard.se

What to do, What to do.

Om sisådär 5 min skall jag ta mitt feta arsle ut till bilen och vidare till Stranges. Familjen är och tävlar på fastlandet och denna dag var den enda som jag var ledig och kunde hjälpa till med hästarna på. :)
 
Mot oändligheten och vidare!!!
 
 
 

Bildbomb på den lilla stjärnan!

 
Fler bilder kommer inom kort! :)
 
Igår fyllde även Lilleman (eller Cooltender HJ som han så fint heter nu för tiden) hela 1 månad. Han börjar bli stor nu! ;)

Kommentar+Svar

Anonym

Hur har Cortino det?

 

Svar: Som det verkar på dom som har honom så verkar han trivas bra och passar i deras verksamhet. Jag har inte hört speciellt mycket från dom samtidigt som man kanske inte heller vill veta så mycket, eftersom det gör ganska ont att tänka på att han inte längre finns hos mig, så ju mindre man tänker på det desto mindre behöver man tränga bort dessa satans tårar som kommer varje gång..

 

Men ja jag tror nog han har det ganska bra och får jobba på en nivå som han trivs med. :)

 

 

Den absolut snyggaste lilla ponnyn! <3

 


Ronja Renée Felicia Håkansson i egen hög person.

Här kommer lite fakta som ni kanske inte visste om mig.
 
- Jag är ganska folkskygg och tar nästan aldrig första "kontakten", inte för att jag är speciellt otrevlig (tror jag) utan jag tror alltid att folk inte vill ha något med mig att göra, jag är inte speciellt intressant. ;)
 
- Jag är otroligt höjdrädd, kan ibland tycka att hinder på 50cm kan vara höga på vissa hästar, men på tex Castro så tycker jag nästan aldrig ett hinder är högt. Konstigt det där egentligen.
 
- Jag har väldigt svårt för att visa känslor, kan tex inte "gråta ut" på någons axel, känns så fruktansvärt fel i mitt huvud.
 
- 8 av 10 gånger jag dricker så häller jag antingen på för mycket så drycken hälls över hela ansiktet, eller så börjar jag hälla innan munnen så att allt hamnar på kläderna.
 
- Jag tror väldigt ofta att jag är mindre än vad jag egentligen är, speciellt min rumpa och höfter, de brukar alltid få sig en smäll när jag går förbi saker.
 
- Jag har väldigt dålig reaktionsförmåga, vilket skrämmer mig ganska ofta när jag kör bil, speciellt när jag börjar tänka på att det lär finnas andra lika kassa bilförare där ute på vägarna.
 
- Väldigt ofta händer det att jag glömmer bort att äta mat, sen när man går och lägger sig så kommer man på att man inte ätit något på hela dagen, och då har jag inte heller varit hungrig.
 
- Jag är en väldigt lat person.
 
- Jag har ett milt Coca Cola beroende.
 
- Jag tror på ödet.
 
- Kameran verkar hata mig, fast jag tycker att jag ser helt ok ut i spegeln så ser jag alltid hemsk ut på bild, så antingen är det spegeln som ljuger för mig eller så är det kameran som hatar mig. ;)
 
 
Ja det var väl detta jag kom på just för tillfället, så nu kanske ni "känner" mig lite bättre. ;)
 
 

Fredag.

Idag är det jobb på Dahrves från 10-14 och därefter jobb på Travet från 14.25-sista start. Och om det inte drar ut allt för långt på tiden så är det direkt ut till hästarna och rida, annars har jag väl inget annat val än att låta dom vila...
 
Men först ut är utmaningen att ta sig från morgonful till lite mindre ful så att inte folket springer ut ur affären igen när de får syn på en! ;) Hehe
 

Saknaden gör ont!

Varför skall man kunna få så ont av att sakna någon/några. Varje dag tänker jag på er och varje dag måste jag hålla igen för att inte tårarna skall spruta ut, men vissa dagar går det inta att hålla igen och då kommer allt. Det gör så fruktansvärt jävla ont i hela kroppen! I 10 respektive 11 år fanns ni där vid ens sida varje dag, men inte längre och aldrig igen. Jag kommer för alltid att sakna er och ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta! <3
 
 
Vet inte hur jag skall kunna klara mig utan er en hel livstid... Ibland känns det som att smärtan aldrig kommer försvinna...

Ligger lite på - för tillfället...

Min motovation/motivation/motevation (det här med stavning är inte riktigt min starka sida) ligger lite på minus sidan för tillfället.
 
Är supertaggad till tävling och vill bara komma iväg med de små liven, men träningen där emellan är jag inte lika taggad till längre. Så här på sommaren har jag två alternativ, antingen ett pass på "ridbanan", vilket är en väldigt ojämn och liten gräsplätt utanför hagarna, eller en tur i skogen där man mestadels bara kan skritta och det finns väl ingen väg som inte är full av rötter eller stenar. Så oftast blir det ett pass på "plätten". 
 
Men jag tror inte på att göra samma sak varje dag, samma övningar, samma underlag, samma det mesta. För att få en hållbar och glad häst så måste man ha en variation av allt, så som övningar, underlag, miljöer osv. Och eftersom jag för tillfället inte har så mycket att välja på så blir jag lite depp.
 
Framförallt tänker jag på Castro som börjar bli ganska gammal och har tidigare i livet blivit behandlad i frambenen, så om någon häst behöver variation så är det han. Han är trots allt min enda egna tävlingshäst och om han går sönder så har jag ingenting. (Självklart har jag fortfarande Salka kvar, men henne är det ju meningen att vi skall sälja.) :)
 
På senaste tiden har jag kommit på mig själv med att börja dra ner träningsnivån på Castro, antingen tar jag bara ett kort pass på banan eller så tar jag en liten lugn tur i skogen. Det är sällan jag kör en rejäl igenomkörare och något galoppjobb har jag inte åstakommit ännu denna sommar (dock så brukar man hamna stegrandes mitt ute i skogen när man försöker sig på detta)
Fast självklart rider jag honom varje dag!!!
 
Trots detta så är han finare att rida nu än vad han har varit någon gång förut. Jag kan göra det mesta med honom utan större protester. Byta galopp har blirvit plättlätt och något han inte blir upprörd över längre, vi kan göra galoppslutor på diagonalen och sen byte vid hörnet utan att han blir arg, även börjat träna lite "galoppiruetter". Vi har verkligen hittat varandra i markarbetet nu och även om han skulle tycka jag pressar honom lite för mycket så ställer han upp och jobbar vidare, med bara en liten varningsspark eller bock. ;)
 
Man tycker ju att dessa framsteg borde göra mig ännu mer taggad för träning. Men nej, jag behöver en klok ridbana samt olika typer ridvägar i skogen för att min hjärna skall hålla motivationen uppe. På Hästnäs hade jag hittat den perfekta ridsvängen, den innehöll små stigar med lite smårötter så hästarna fick ha lite koll på vart de satt benen, lite bredare och fina vägar där man kunde galoppera länge om man ville, en kort bit med oljeasfalt där man kunde trava och stärka senorna samt vägar med lite mjukare och lösare underlag, och även ett litet hinder på 30cm. Jag saknar den vägen ganska mycket för tillfället. ;)
 
Det allra bästa hade varit om man bodde nära en långgrund sandstrand så man kunde ha vattenträning med de små liven, något jag tror stenhårt på!
 
Kanske har jag lite höga krav, hästarna verkar trivas otroligt bra i deras sommarstuga, en kompis i närheten och bara samma personer som håller på med dom. Käka gräs hela dagarna och vara ute dygnet runt, de får vara hästar helt enkelt. Och det är något som jag nästan tycker är ett måste för dom!
 
Så egentligen borde jag inte klaga, hästarna trivs så då borde jag väl också göra det?! De här få månaderna som de står på bete är även den enda tiden då vi inte behöver betala någon uppstallning, hästarna är snudd på gratis, eller ja så gratis en häst under träning samt tävling kan vara. ;) Vi är ingen rik familj så vi behöver de här "gratis" månaderna för att kunna betala resterande månader då de står uppstallade samt fastlandstävlingar. Om man bara kunde flytta på sommarstugan en bit så hade det varit perfekt. ;)
 
Nej nu skall jag ta mig i kragen och sluta klaga, jag har 5 underbara hästar i mitt liv och två underbara föräldrar som gör allt detta möjligt, utan dem hade jag inte ens kunnat haft en häst, jag har inget att klaga på, det finns säkerligen många där ute som önskar att de vore i min sits!!! Så från och med nu skall jag börja tänka på det jag har och inte på det jag inte har!
 
 
Ja detta blev ju ett ganska flummigt inlägg, läs det om ni har lust annars skrolla vidare! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ännu mera.

Nu har man varit så duktig och beställt ett par nya skydd också, jag skulle börja dra ner på handlandet eller hur var det nu?...
 
Nej men om jag skall vara helt ärlig så betalar jag inte mycket utav skydden från egen plånbok eftersom jag fick ett presentkort á 1000:- på en butik på nätet (horsemeup.se) Och då blir det bara 350:- som jag behöver betala själv. Helt ok för ett par Veredus Carbon Gel skydd. ;)
 
 
Ett par bruna fick det bli. För en gångs skull handlar jag något som jag faktiskt nästan behöver, för tillfället har jag ett par fejk då jag varit alldeles för snål för att köpa ett par skydd för 1350:-, känns inte helt värt att lägga ut så mycket pengar egentligen. Men nu när han skall få ett par fina dyra bakskydd (20års present) så måste han ju ha ett par fina framskydd också. Så nu när jag fick chansen så passade jag på. ;)

Salka 1.10m 4 fel TILL SALU!

MIn ridning till hinder 1 och 2 är under all kritik, men resten av banan gick helt ok. Salka skötte sig underbart bra som vanligt! <3
 
 

Snart iväg mot djuren.

Har nu tryckt i mig alldeles för mycket frukost och skall snart iväg till mina bästa vänner!
 
Först till Stina och prova tränset som jag lånat hem till henne, provade lite snabbt igår och det verkade passa fint men då utan bett, så idag skall det provas med bett. :)
 
Iaf så är tanken att hon skall få sig en liten tur på banan, får se hur mycket hon tänker bocka idag... Tur att hon är fullständigt kass på det! ;)
 
 
Sen skall vi iväg med Salka in till stan och hoppa lite, medans Castro får stanna hemma och äta gräs, dock så har han inte ledigt idag utan även han skall få röra på fläsket sen när vi kommer hem. I denna familj får man inte ledigt nej! ;)
 
 
Annars är det väl inte speciellt mycket som händer denna onsdag. :) Skall verkligen försöka få in filmen på Salka från Nationella också, har varit alldeles för lat på den fronten... :S Men jag skall skärpa mig!
 
 

Kommentar+Svar

Emma

Vad heter fölet?

 

Svar: Pinsamt nog så har han inte fått något namn ännu, snart en månad gammal och fortfarande namnlös, det är ju egentligen inte helt ok. ;)


Vi har funderat och funderat och sen funderat lite till för att sedan komma på ett namn som inte är helt perfekt. Det är ju ändå tre stycken som skall godkänna det. (Jag,Pappa,Mamma) Så vi har för tillfället ett litet problem.

 

Tanken är att han skall visas på fölmönstringen(?) 19e Augusti, och anmälingsdatumet går ut om tre dagar, eller rättare sagt 2 dagar (klockan är trots allt 23:53) och då måste man anmäla ett namn....

 

Men om ni har något förslag så skulle det vara jätte snällt om ni kunde skriva dom i en liten kommentar. Helst skall det börja på C. :)

 

Söt som socker! <3

 


Sluta handla!

På senaste tiden har det varit lite för mycket utgifter från min sida, visst kommer det in lite pengar på kontot då och då, men om man är smart så behåller man dom där och inte handlar upp dom med en gång, men sen är det väl kanske ingen som ansett mig som speciellt smart. ;)
 
 
Iaf så råkade ett litet träns åka med hem från dahrves idag, ett svart träns med lacknosgrimma samt blingpannband á 800:-. Och det "löjligaste" är att det är till Stina, ni vet hästen som mest står i hage och kommer göra det ett tag framöver. Men hon är värd allt min lilla kämpe! <3 (lite bilder kanske kommer upp senare)
 
 
Castro och Salka fick sig ett kort pass i "skogen", eller upp till fåren och hem igen, skritt+trav+galopp. Castro i täten, säkra Gunnar går fram överallt, eller hur var det nu igen? Juste en växt försökte överfalla honom idag, tvärnit upp på bakbenen och sen vända hem, ja sån är han min lilla röda, en riktig liten tönt när man hamnar utanför 4 väggar. ;)
 
Imorgon blir det ledighet för min del, hade tänkt åka in på dagen med Salka och hoppa lite klokt, har inte hoppat henne sen Nationella och hon skall tävla i helgen så det blir bra med en liten checkning innan. Hon är ju lite annorlunda emot Castro. :)
 

Nu har vi även planerat Castros nästa tävling vilket blir Eksjö 3-5 augusti, skulle egentligen till Riksmästerskapet (eller vad det nu heter) eftersom jag och Castro var högst rankade på Gotland i 1.30m (av de som anmält sig, typ 3 st, hehe) men så blir det inte då det var lite långt att åka och jag är väl inte allt för förtjust i gräs... Men vi taggar iaf till Eksjö nu, och vem vet Salkan kanske också får följa med. ;)
 
 
Nej nu måste jag hoppa i säng, det är en morgondag att tänka på också! (Hemskt så vuxen man börjar bli)
 
Du är guld värd!

<3


Segt som satan!

Hatar vårt internet för tillfället, går knappt att komma in på någonting, men förhoppningsvis så blir det väl snart bättre då vi skall byta, men det är väl inget man skall hoppas för mycket på! ;)
 
 
Iaf så sköter sig hästarna helt ok tycker jag, man får väl smaka på gruset lite då och då, men så är det väl när man umgås med dessa djur! Trodde här om dan att jag brutit svansen men märkte sen att det bara var trosorna som hade åkt in i stjärten. ;) hehe Ops så fel man kan ha ibland...
 
 
Lilleman blev besiktad idag och det enda anmärkbart var att han hade 1cm överbett. Men annars är han perfekt min lilla korv. (enligt mig iaf) ;)
 
 
Annars så händer väl inte speciellt mycket i mitt liv, bara det vanliga, Dahrves, Travet, Sproge. Sen har jag råkat tvätta mitt swarovski armband i tvättmaskinen (för andra gången) så nu är det blankt och fint, ser nästan ut som nytt igen, lite krokigt dock. ;)
 
 
 
 

Kärlek!


Kommentar+Svar

Johanna

Varför red du bara en klass med Salka?

 

Svar: Jag haft henne i ca 3 månader och hon blev förkyld och fick hosta som inte riktigt ville ge med sig så har hon bara varit igång i kanske 1,5 månader totalt, innan jag fick hem henne så hade hon ju vilat i ett antal månader (på grund av ryttarbrist).

Innan så har hon bara gått en 1.20m, annars upp till 1.10m och eftersom hon inte är i full kondition ännu så ville jag inte starta högre än 1.10m ännu. (det fanns ju bara en 1.10m på hela helgen) 

Hade först tänkt att jag kanske kunde rida 1.15m på Lördagen, men eftersom underlaget blev som det blev så struntade jag i det. Det hade ju varit en annan sak om hon var tex som Castro som tävlat mycket högt innan och har rutin på högre höjder, men nu när hon inte riktigt har det så tyckte jag det var taskigt mot henne att tävla högre just denna helg. :)

 


Castro 1.40m 4 fel.

 
 
 
(Lite arg häst i början, vackert skrik från mig på vattnet, och lite av och på ridning, rivet är helt och hållet mitt egna fel, men trots allt en helt ok runda)
 

Mums med mat!

Sitter för tillfället inne hos mormodern och har precis tryckt i mig lite sushi, tror nästan inte att det finns något godare här i världen, det skulle väl i så fall vara en kall och nyöppnad cola, men det är tveksamt. ;)

Castro fick sig en liten skritt+väldigt lite trav tur i skogen, trots Salkas träns+bett så var han ganska mjuk i munnen, den korta stunden jag arbetade honom då. Han hade inte heller några hyss sig för som han annars ganska ofta kan ha när man lämnar gårdsplanen, en lyckad tur helt enkelt! ;)

 
På Salka red jag ett litet kort dressyrpass barbacka på "ridbanan", ibland är man lite för lat för att hämta sadeln..
Iaf så skötte hon sig utomordentligt idag, jätte mjuk och fin i munnen och hade en helt okej egen motor, jag har inte riktigt trimmat upp henne ännu. ;) Skämt osido, hon blir bara finare och finare och rakare och rakare och tar för sig mer själv, jag behöver inte längre vara på henne framåt varje steg för att hon inte skall sakta av, så hon börjar nog få lite mer ork och muskler nu! :)
 
 
(går inte att infoga någon bild på denna dator så ni får stå ut utan ett tag)
 
 
Skall även svara på era frågor sen, jätte kul att ni kommer med funderingar och frågor, bloggen blir genast mycket roligare då! :D
 
 

Måndag.

Nej om man skulle hoppa in i duschen så men blir lite ren kanske, man kan ju inte påstå att jag för tillfället luktar speceillt gott eller ser speciellt fräsch ut. ;)
 
Idag blir de som sagt jobb från 10-18 och efter det hästarna. Så någon uppdatering under dagen kommer det icke att bli. :)
 
 
 

Veckoplanering!

Måndag: Jobb: Dahrves 10-18
               Hästar: Skritt på Castro, dressyr på Salka
 
Tisdag:   Jobb: Strange morgon-em.
               Hästar: Lättare dressyrpass på Castro, skogen+mycket galopp på Salka
 
Onsdag:Jobb: Stranges förmiddag+ Travet 17.00
               Hästar: Castro Vila eller lättare dressyrpass (om jag hinner), mamma rider Salka.
 
Torsdag: Jobb: Dahrves 10-18
               Hästar: Dressyrpass+Bommar på Castro, samma pass med Salka.
 
Fredag:  Jobb: Dahrves 13-18
               Hästar: Lång, men lugn, skogstur på Castro (skritt+trav), samma pass med Salka.
 
 

Bilder på Salka

 
Mer resultat samt filmer kommer upp inom en (förhoppningsvis) snar framtid, tyvärr så krånglar kameran lite, eller rättare sagt så är det väl minneskortet som inte längre är så bra överens med varken kameran eller datorn. Men så fort det är fixat så lovar jag att det kommer upp här! :)

Bilder a La Sopheia!

 
Han är ju ganska ekonomisk min häst, han har då inte speciellt mycket luft mellan hindren och hovarna, dock så är han kanske lite väl ekonomisk ibland... hehe ;)

Castro 1.40m Wisby 8 fel.

 
 
 
1-2 rider jag alldeles för mesigt och lägger in ett extra galoppsprång, samma sak på hinder 3. Sen till 4+10 rider jag på honom alldeles för mycket fram och därför river han. Men annars så var det väl en helt ok runda. :)

Han är bara bäst ibland!


Stina+Lilleman :)

 

3års jubeleum idag.

Idag för tre år sedan åkte jag och far till ett regnigt Ljungby och köpte samt hämtade hem min KUNG.
 
Kan inte förstå att det redan har gått tre år. Kunde inte ha valt en bättre häst!! Min fina Castro!
<3
 
 

Nu var det verkligen en Älg på väg!

Det är så himla roligt när man får ett samtal om att hästen har hoppat över staketet och är ute och springer på vägen, där det är 80 km/h, på kvällen i skymning, och att de inte får tag på den.
 
 
Den första tanken jag fick var att det var Salka, och då är det ju verkligen PANIK eftersom det inte är min häst och även den mest värdefulla utav de man har i stallet. Hur berättar man för någon att deras häst har blivit påkörd? Inget lätt samtal precis.
 
Men som tur var så var det Älgen som var ute och sprang på vägarna, och när vi kom dit så hade de iaf fått in henne i hagen och försökt laga staketet så gott de kunde! Oh nej min framtida hopphäst är inte så lovande, har hoppaat ut ur staket/hage 3 gånger nu och enbart klarat det 1 gång utan att tagit sönder staketet, och då har staketen inte varit speciellt höga utan max 1,15m. Bådar gott för framtiden...Hehe
 
Men men, vi får hålla tummarna att hon kan hålla sig innanför staketet hädanefter, hon måste ju trots allt förstå att hon är kass och får ont varje gång hon försöker! ;)
 
 
 
 

Film på Salka!!

 
 
 
Förutom ridningen till 1an i första klassen samt 2an i andra (samma hinder) så är jag helt okej nöjd med min insats, jag blir lite flängig i armarna när jag inte riktigt får den snabba reaktionen framåt som jag är van vid, men förutom det så tycker jag inte att jag skötte mig helt okej. ;) Salka skötte sig som den lilla Gud hon är! ;)

VARNING Älg på Väg!!


Klar för dagen.

Nu har man gjort nästan allt man skall för dagen, det enda som är kvar är att fixa sätt att komma ut till bonusfamiljen imorgon, mormodern (som jag i vanliga fall snor bilen av) skall till doktorn imorgon så hon måste ha den billiga bilen, Felix (bror min) lär vilja ha Volvon imorgon också, men han kan fan ta cykeln imorgon, det är ju lite närmare att cykla till Svenska Spel än vad det är att cykla till Sproge. ;) Dock så måste jag nog tanka bilen och det är ju inte det roligaste kanske...
 
Men om jag går upp tillräckligt tidigt så lär jag kunna sno bilen innan brodern har vaknat. hehe ;)
 
 
Idag har både Castro och Salka fått sig ett dressyrpass, med lite travbommar. Båda var riktigt riktigt fina och mjuka idag! Castro var till en början ganska lat och ju mer jag la på benen desto långsammare gick det, men efter ett tag så flöt det på bättre och jag kunde bara sitta och åka häst, han är ganska underbar på det sättet, inte ofta man behöver anstränga sig speciellt mycket. ;)
 
Salka har börjat fått upp farten lite nu också, man behöver inte alls vara på henne framåt speciellt mycket längre, samtidigt som hon var riktigt mjuk och fin i munnen, nästan lika mjuk som Castro, så det börjar ta sig det här. ;)
 
 
 
 
Och vet ni vad, idag har jag fått göra något som jag längtat efter i jag vet inte hur många månder, jag har fått rida en sväng på finastefinaste Stina. Det var inte igår inte. ;)
 
Lilleman sprang naturligtvis bredvid under hela "det långa" passet, mestadels bockandes och sparkandes, jag är tveksam till om jag vill rida in den där galningen om 3 år. ;) hehe
 
Bara för att, så tog vi även fram en liten bom som de fick "hoppa" över, vilket båda två gjorde fint, Lillen verkade tycka det var ganska kul också. ;)
 
Stina kändes faktiskt väldigt mjuk och fin trots den långa vilan, det trodde jag väl då aldrig, och även hon verkade tycka det var ganska roligt att få röra lite på fläsket igen. :)
 
Liten film kommer upp senare! :D
 
 
 
Glömde bort att jag inte hade någon hjälm i stallet så det fick bli utan...

Fixar film.

Kom hem från jobbet för ett litet tag sen (travet) och nu sitter jag och fixar med Salkas film från helgens klasser. Så inom kort kommer den förhoppningsvis upp här! :)
 
 

Min finaste!


Nu drar jag iväg till min fina bebis! ;)


Dagens planering.

Idag har jag slappat lite nu på morgonen. Börjar jobba på Dahrves vid 13, så egentligen hade jag ju kunnat rida båda hästarna innan, men jag valde som sagt att slappa och se på film istället, hästarna får bli efter jobbet, jag får hålla tummarna att vädret är lika fint då. :)
 
Men innan jag börjar jobba så hade jag iaf tänkt hinna med att åka en tur till Lilleman och fixa filmerna på Salka från igår. :)
 
 
 
Lyckades nog faktiskt helt okej med knopparna i helgen. Tror det är typ 2,5 års sedan jag hade knoppar på tävling sist, hoppning då alltså. ;)

Ett stycke fin Salka!!

Fler bilder, filmer samt resultat kommer senare! :)
 

RSS 2.0