Han är SNYGG!!!


Tisdag, Onsdag, Torsdag.

Castro


Tisdag: Red honom en sväng i skogen, han skötte sig helt okej fram tills vi kom till åkern på hemvägen, där fick han lite knäpp. Han vägrade ställa åt vänster och ville minsann inte gå i det tempo jag ville, så därför blev han arg och stod och studsade på stället eller gjorde sina fina luftsprång vilket alltid resulterar i att man tappar tyglarna, men denna dag skenade han inte iväg efter iaf. Hehe

Som ett litet "straff" så  fick han sig ett litet dressyrpass på åkern och då var han sjukligt fin!!

Onsdag:
Tömkörde honom på banan. Han ville inte alls ställa sig åt vänster och sköt enbart in bogen. När jag väl fick honom att ställa sig inåt och få ut bogen så blev han oren på höger fram, alltså ytterbenet, men när jag bytte varv så att höger var närmast mig så såg han hur fräsch ut som helst.

Om han hade haft ont i benet så känns det som att han skulle vara mer halt i höger varv. På framhoppningen i Eksjö så blev det likadant på samma ben när jag gjorde en ganska skarp sluta i vänster galopp, men det var enbart en liten stund och sen gick han normalt igen.

Och när Castro har ont så säger han till med en gång och absolut inte hoppar så bra som han gjort på senaste tiden, lite skumt.

Torsdag:
VILADE! Lillemor kände igenom honom och han var väldigt stel och satt fast endel i rygg+bog+hals. Så peppar peppar har det varit därför han varit lite oren och skitstel att rida! Vi får hoppas det blir bättre snart. :)






Salka


Tisdag: Hoppade henne på banan- skrev om det i tidigare inlägg+film finns. :)

Onsdag:
Red henne ett litet kort pass på dressyrbanan. Hon var jätte fin, lite okoncentrerad emellanåt, tex när det kom en lös hund, lite bilar, mm, hon är ju så himla nyfiken och intresserad utav allt! Men när hon har fått kollat klart så kan hon koncentrera sig på mig igen. Tränade endel på att runda till hennes galopp lite, så jag jobbade henne i lätt sits och i lång och låg form och då blev galoppen betydligt bättre. Så det får jag jobba mer på! :)

Torsdag:
Vilade.







Älgen


Tisdag: Red henne en tur i skogen tillsammans med modern. Red på en väldigt slingrig stig mellan massa träd, och hon envisades med att gå i ökad trav, eller ja det gick ju inte speciellt fort men hon travade med väldigt höga framben samtidigt som jag inte hade någonting i handen och när hon travar på detta vis så är det väldigt svårt att hålla balansen(eftersom hon travar så mjukt så det känns inte att hon slår i marken), så jag vinglade runt uppe på hennes rygg medans hon travade och galopperade hur balanserat som helst på den lilla stigen. Hon är faktiskt ganska söt ibland.


Onsdag:
VILADE

Torsdag:
Red henne en tur i skogen tillsammans med mamma, men denna gång på järnvägen (bred väg rakt fram) och tydligen var inte denna tur riktigt lika rolig, så idag hade hon ett ganska vanligt steg. ;) Men när vägen svängde så kom det ett ganska stort bocksprång, så tydligen är det väldigt roligt att svänga. haha






Obelix


Onsdag: Red honom på Silikaten, till en början var han väldigt okoncentrerad och hade koll på allt annat samt alla andra nya hästar. Sötnöten! Men efter kanske 5 min så slappnade han av och blev asfin!! FinaFina lilla prinsen!!

Torsdag:
Hoppträning för Gill i Traume. Han jobbade på fint, trycker in bogarna lite i svängarna och blir lite hög i nacken mellan hindren och då får man inte riktigt kontakt med honom, vilket gjorde att jag fick svänga förbi några gånger. Men de gånger han tog mina hjälper på rätt sätt så var han verkligen asfin! Gjorde även höjdrekord idag, hoppade bana på hela 90cm. De första sprången på 90 hoppade han inte riktigt upp sig, men efter att ha fått med sig en bom så hoppade han upp sig mer och hoppade riktigt riktigt fint! Men han kommer nog att sova riktigt gott inatt! Underbara lilla hästen!! :)

Film kommer inom kort!





Otto


Onsdag: När jag var ute hos bästaste bästa Sara så fick jag ta en tur på hennes fina häst. Eftersom han vilat ett par veckor (Sara har ju tyvärr ridförbud pga skada för tillfället) så hade jag både väst och hjälm på mig,duktig Ronja! Men det gick helt ok, han skötte sig hur bra som helst och jag satt kvar hela passet. Han är faktiskt en liten Ronja häst i dressyren, så det är bra att jag får leka lite dressyrtant igen nu när min egna dressyrvän är på smällen! ;) haha





Ja det var väl det hästeriet jag gjort de senaste dagarna. :) Imorgon skall jag ut till Sproge och jobba på morgonen och sen flyttar vi ut hästarna (inte Stina) till "sommarstugan", så nu kommer Älgen få helledigt och tänka över livet någon månad. :)

Dagens första arbetspass avklarat.

Kom hem från travet för en liten stund sedan. Lite omstarter+materialfel drog ut på tiden lite, men annars har det gått som smort, slutade med en Diff på +-0:-, duktig Ronja! :)

Förutom travet så har jag legat på latsidan idag, först hade jag planerat in att rida både Castro och Salka innan travet, men eftersom Castro såg lite oren ut igår när jag tömkörde honom (skriver mer om det sen) och Salka har gått ganska många dagar i streck så bestämde jag att båda två fick vila idag. :)

Men jag och mamma skall iaf ut en tur med Älgen i skogen, mamma skall rida Liz häst. Så får vi hoppas att Älgen sköter sig lika fint som sist. :)


Efter Älgen blir det hopplektion på Obelix, så vi håller tummarna att det fina vädret håller i sig (om det är träning ute alltså) :)


Skriiver mer sen när dagen är klar! :)




Salka. :)


SNART!

Håller på och laddar upp filmen på Salka på youtube nu. S inom snar framtid kommer den upp här. :)



Snart så snart.

Har knappt varit hemma på senaste så därav denna dåliga uppdatering, men jag lovar, så fort jag ridit klart de två hästarna som är kvar på schemat så kommer det mer uppdatering, samt film på Salka från när vi hoppade sist. :)



Min fina!

Idag + Imorgon.

Idag har alla mina fina skött sig! Började som sagt med ett litet hoppass med Salka på banan, som alltid gör hon allt enkelt och okomplicerat, det är bara för mig att sitta still där uppe. :) Hade dock glömt sätta på martingal, vilket resulterade i att hon blev lite hög i nacken och fick då lite orytmiskt galopp så det var lite svårt för mig att se avstånd, hon har ju inte riktigt tillräcklig ork+styrka ännu utan martingalen, men snart så! FILM KOMMER IMORGON!





Castro fick sig en liten kort genomkörare på banan. Han var ganska så stel idag men skötte sig fint, gjorde mest basic, men jobbade mycket med att få med yttersidan utan att få honom utåtställd i svängarna, oftast då bommarna faller. Hittade även lite bommar på banan som vi skuttade över (20cm)





Älgen fick även hon en sväng på banan, longering först och sen ett litet ridpass, hon skötte sig fint hela tiden. Imorgon nalkas uteritt. Spännande! ;)





Sist ut var Malena, idag var det dressyr som stod på schemat. Hon var ganska tjaffsig i munnen emellanåt, men i största del skötte hon sig fint. Galoppen blir bara bättre och bättre! :)





Morgondagens schema


- Städa rummet (eller rättare sagt sanera)

- Rida Obelix

- Ta en tur i skogen på Älgen tillsammans med modern min.

- Rida Castro i skogen (tror jag)

- Om vädret är fint blir det en tur på salka i skogen också, annars får det nog bli ridhuset. :)

- Sen kanske ut till bästaste Sara!!!!


Ja mer än så kommer nog inte morgondagen att innehålla, kanske skall försöka hinna med att laga en rabarberpaj som jag kan ha med mig ut till Sara, hade ju inte varit helt fel kanske. ;)

Vad som händer.

Igår blev man hela 20 år, satan vad tiden går! Inget speciellt firande igår, och det lär väl inte bli något speciellt heller, men ikväll kommer iaf lite släktingar på middag.

Vad som händer i hästvärlden idag är detta.


-Först till Salka och hoppa några skutt med henne på banan. Samt mocka osv.

-Sen ut till mina djur, rida Castro+ Älgen på banan medans modern min fixar stallet.

-Sist nalkas lektion på Malena ute vid Traume.





Igår började jag med ett litet dressyrpass på Salka, jobbade inte speciellt hård och bara basic, hon var riktigt fin och börjar även få upp farten lite nu. :)




Sen åkte vi vidare till Hästnäs där jag började med att ta den vanliga "dagen efter tävling" turen på Castro. Pigg och glad häst!




Sist ut var Älgen. Bockade endel när jag longerade henne, och tyvärr så blir hon bara bättre och bättre på att bocka. Men som tur är så håller hon sig (oftast) på backen när man sitter på henne och även denna dag gjorde hon det. Dock så gjorde hon av med lite för mycket energi under longeringen så hon hade inte så mycket kvar till ridningen, men hon jobbade på bra och vi "skuttade" även över små hinder på 20cm några gånger. :)





När all ridning var klar så tog vi in den finaste av de allehopan, alltså Stina. Denna dag fick hon sig en trimning av man och svans+ massa godis såklart, hon lever livet för tillfället den hästen! ;)


Film på Salka från dressyrtävlingen TILL SALU!


Min prins!

Skulle ge allt för att få tillbaka min fina!


Castro 1.40m Norrköping


Saknar min fina flicka där hemma. Oron över att något skall hända finns där hela tiden, efter allt hon redan varit med om. Jag har sagt det förr och säger det igen, JAG ÄLSKAR DIG! <3


Eftersom Castro vart så spänd igår, antagligen pga vattnet, så bytte vi till 1.30m istället för 1.40m idag, det hela slutade med ett pet in i trekombinationen annars felfria, så är helt ok nöjd med min fina idag!


Kul, kul. 5 ner av 8 hinder det tycker då jag är riktigt riktigt bra. (eller något) Det enda positiva med dagen är väl att man införskaffat sig ett par nya ridbyxor, 50% är fint minsann!


Hemma igen!

Sover inatt första natten hemma på 1 vecka, skall bli ganska skönt att få ligga i sin egna säng, men det har ju självklart varit helt underbart ute i Sproge, och tur med vädret hade man också. ;)

Det blir dock ingen långvisit hemma då redan imorgon bär det av mot fastlandet med Castro. Och hur nu det skall gå det kan man ju undra sig. Men vi får väl se, någongång måste man ju pröva de lite störe tävlingarna också. Iaf så skall vi (som det ser ut nu) tävla 1.35m, 1.40m, 1.40m, blir våran hårdaste tävling hittills, så håll nu tummarna för att vi sköter oss bägge två!! :)


Nej nu blir det säng så att jag orkar upp imorgonbitti! God Natt!




Hon är FIN!

Här kommer lite bilder från dressyrtävlingen igår! Alla tagna av martinsvard.se (såklart) ;)








Vi red ett Lb:2 program och det hela slutade på 65%, inte illa pinkat med tanke på att hon varit igång 3-4 veckor och sen vilat i nästan en vecka då hon vart lite förkyld. Jag tror även att det var hennes andra dressyrtävling i livet också, så hon var verkligen superduktig! Ritten räckte även till en 4e placering, duktig Salka! :D

En liten snabbtitt.

Är nu hemma en stund innan jag skall iväg igen. Uppdateringen har varit heldålig eftersom jag inte haft något internet, eller det finns säkert ett men ja oteknisk som jag är så har jag inte ens försökt få igång det, så därav är jag lite borta härifråntyvärr.

Idag nalkas det dressyrtävling för min och Salkas del, skall bli spännande att se hur det går eftersom det enbart är mamma som har ridit henne nu det senaste (hann inte att få med henne ut till Sproge)

Så håll nu tummarna för att det går bra för oss och att vi inte skämmer ut oss allt för mycket! ;)



Nu flyttar jag.

Nu en vecka framöver så skall jag bo ute i Sproge. Familjen Strange skall till Grekland så då skall jag ta hand om deras djur medans de är borta. 14 hästar att hålla igång, det ni! Men jag skall få lite hjälp av en annan också och vissa hästar skall bara gå ca 3 ggr den veckan, så det är inte så mycket som det låter. :)

Nej om man skulle ta och packa ner de sista grejerna och äta lite frukost innan man beger sig till landet. :)

Förhoppningsvis så får jag låna deras internet så att jag kan uppdatera lite då och då, men vi får se hur det blir med det. :)

So long my friends!



Castro WRK 13e Maj 2012 1,25m

Film från gårdagens 1,25m där vi fick ett litet skitpet, jag skulle valt att gå på ett mindre galoppsprång och kommit lite längre ifrån så hade vi nog fått oss en nolla, men men.


Castro WRK 13e Maj 2012 1,30m

Här kommer filmen från dagens andra klass. Förutom sitt lilla utbrott så tycker jag han sköter sig fint, gamlemannen!


JAG ÄLSKAR DIG!!!!!


Tävling.

Nu är denna dag avklarad. Som jag skrev igår så var det hopptävling för Castros del, vilket gick helt ok, jag slarvade lite med framridningen till första klassen (1.25m) så där föll det en bom, men ja han var ju i desto fler så det var tur att bara en bom ramlade...

Sen i 1.30m så var han fin och hoppade bra, men självklart skulle han få ett utav sina små utbrott, så där blev det en volt, men på hinder var han felfri, lite surt eftersom det enbart var en nolla... Men han hoppade vattengraven utan problem, så det var ju väldigt bra iaf. :)

I det stora hela så har han känts väldigt tung i handen och ganska seg samtidigt som han har varit ganska stark, en liten fin och blandad kompott där. Det kändes inte som att han hoppade speciellt bra eftersom han var i ganska många hinder, men om man ser på filmen så hoppar fint. :)

Filmer kommer upp senare. :)



Hemmaplan.

Imorgon, eller egentligen är det väl idag, så blir det hemmaplan för mig och Castro. Så håll tummarna för att vi sköter oss imorgon! ;) 










Den jag älskar mest!

Hestar små.

Mätt, trött och belåten sitter man här i soffan och ser på TV. Idag har jag hunnit med allt som jag planerat för dagen, eller jag sket faktiskt i banbyggnaden och satt lite längre hos Sara på Lassis istället. :)


Ute hos familjen Strange blev det 5 hästar ridna idag, alla skötte sig exemplariskt! Sist ut var Fredriks PRE hingst, svart som natten och snygg som satan! Första gången jag rider honom och även första gången jag rider en PRE häst, snacka om skillnad jämfört med de andra djuren man sitter på dagligen. Riktigt riktigt fin häst den där! :)




När jag kom hem åkte jag nästan direkt till bästa vännen och satt vid henne ett antal timmar innan det var dags att åka vidare till mina egna hästar. :)

Snälla föräldrar som man har så hade de redan mockat och fixat allt till alla djuren så det enda jag behövde göra var att rida gammelmannen. Även idag fick han sig en tur på banan, till en början var han lite stel och släppte inte riktigt bettet, framåtbjudningen existerade inte heller, men så länge man inte pressar honom och låter han gå i den takt och tempo som han själv vill så blir det nästan alltid riktigt bra i slutet, även denna dag var en sådan dag, på slutet släppte han helt och jag hade allt för skänklarna och inget i handen. det är fint det! :)






När jag vart klar med Castro så åkte jag vidare till Salka och red en tur på framhoppningen (tävling imorgon). Självklart slutade passet med att jag skuttade över de små hindren på 60cm ett par gånger, och den hästen alltså! MUMS. Istället för att hoppa 60cm så hoppar hon 1.20m, med väldigt mjuka och behagliga språng så man tappar absolut inte balansen, och sen efter så gör hon lite glädjeskutt. Haha Hon är riktigt fin den där lilla Salka! :)





Imorgon skall man vara funktionär hela dagen på WRKs hopptävling (ponny) och sen på Söndag så är det Castros tur att visa vad gamlingen går för, skall bli spännande med vattengrav och allt! :)



Dagens schema.

-Skjutsa mormor till jobbet
-Ut till Stranges fram tills ca 14
-Hälsa på bästa vän på lassarettet om hon fortfarande ligger kvar <3
-Bygga bana till helgens tävling
-Rida Salka
-Ut till hästnäs och rida Castro samt mocka osv..

Ja det är väl ungefär såhär min dag kommer att se ut. :) så nästa uppdatering lär bli ikväll någongång när jag är färdig med allt! :)



Bloggsvar :)

Anonym om Presentation Ronja Håkansson:
1.Får du något betalt när du rider dem andras hästar?
2.Vad har Salka gjort tidigare i sitt liv?
3.Är det bara du som rider Obelix och hur länge ska du rida honom?
4.Ska du någon gång i framtiden tävla några av ovanstående hästar (förutom Castro och Stella då såklart)? :)



Svar:

1. Jag får så pass så att jag kan betala bensinen fram och tillbaka. Jag gör det mest för att fylla mina annars väldigt toma dagar samt få chansen att rida och träna massa olika hästar och utvecklas som ryttare. Och framför allt för att det är väldigt roligt! :)
2. Hon har tävlat upp till 1.20m i hoppning och startat ett Lb program i dressyr. :)
3. Till största del är det endast jag som rider honom eftersom Julia (hans matte) pluggar på faslandet, men när hon är hemma på Gotland så rider hon honom oftast själv. :)
4. Salka är tanken att jag skall tävla endel så hon kan få lite nya resultat och visa sig lite på tävlingsbanorna för att sen säljas. :)
Obelix skulle ha gjort sin tävlingsdebut förra helgen på träningstävlingen men då blev tyvärr Jane sjuk så vi fick skjuta på den lite. :)


Jätte kul att det redan kommit in lite frågor, fortsätt såhär! :)



Dagen.

Nu är jag klar med allt hästeri för denna dag, nu är det enbart matlagning som står kvar på schemat, eller matlagning är väl att ta i, pappa skall göra smeten och sen skall jag steka plättarna. ;)


Dagen började halv 8 med skjutsning av mormor till hennes arbete (eftersom jag lånar hennes bil så kör jag henne till jobbet varje morgon) sen direkt ut till familjen Strange. Där blev det 4 pass idag, två på banan och två i skogen, 100% skötte sig bra och jag lyckades hålla mig kvar på alla hästar. ;)


Sen var det direkt ut till mina fina, Älgen fick vila idag medans Castro fick sig ett pass på banan, lite lätt och lagom bara, och han skötte sig finfint genom hela passet.

Efter Castro var det att mocka 4 boxar och fixa allt annat i stallet. :)






När jag var klar ute i Hästnäs så åkte jag hem en snabbis för att hämta pappa+kameran och sen till Traume för att hoppa den lilla favoriten. Idag var det första utomhusträningen för honom, ny bana=massa nytt att kolla på, så till en början var han lite spänd, men det släppte så fort vi började hoppa, och även denna lektion skötte han sig underbart bra, jag sitter bara där uppe och njuter så fixar han resten. ;)




Måste skaffa nya bilder på den fina!


Mamma red fina Salka en tur i skogen idag. :)







Som ni kanske föstår så lär jag inte hinna skriva 15 inlägg varje dag eftersom jag knapt är hemma något, men iaf 1-2st skall jag försöka få ihop. :) Ni får väldigt gärna komma med förlag om vad ni vill läsa om, och fråga på hur mycket ni vill och orkar, jag skall försöka svara på allt så fort jag kan. :)



Presentation Ronja Håkansson

Mitt namn är alltså Ronja Håkansson, boendes på lilla Gotland och gick förra året ut gymnasiet, vilket gör mig 20år och "arbetslös". ;) Eller arbetslös är väl egentligen inte helt sant, men mer om det senare.

Jag har ridit sen jag var 3år och fick min första egna ponny när jag var 10år. På ponny har jag tävlat upp till Msv B i hoppning, men tävlade dock mest på Lb/La höjd, under mitt sista ponnyår började jag även tävla dressyr på min D-ponny upp till La:P2 och även bland stora hästar upp till Msv C. På min ridhäst så har jag tävlat upp till 1.40m. :)


Mina egna hästar.


Castro

Castro är född 1995 e. Billion xx och är min första storhäst. Jag köpte honom för egna pengar 5 juli 2009, och tillsammans har vi haft framgångar, men även mycket motgångar.

Som ung har han tävlat upp till 1.50m med plac, så hoppa kan han, men sen är han ju lite som han är också, men det är ju tur för mig, om han vore "normal" så hade ju aldrig jag haft råd med honom. ;)

Castro är en herre som vill ha allting på sitt sätt och om man försöker göra annorlunda så får man sitt straff ganska snabbt. Man skall tänka till riktigt noga innan man börjar pressa den gamla gubben. Och ja det tog ett bra tag innan jag förstod hur han ville ha det, även vissa dagar nu för tiden har vi våra missförstånd.

Han är dock ingen häst som blir farlig, allt som oftast känner jag mig 100% säker på hans rygg, när han blir arg så är inte målet att jag skall hamna i backen, utan mest att jag skall få ett helvete där uppe, han slänger sig från sida till sida, backar, står på bakbenen (oftast enbart lågt), sparkar och drar tyglarna ur handen på en, om han känner att man är på väg av stannar han och väntar tills man kravlat upp igen och då fortsätter med sin lilla procedur. Om man är i skogen så brukar han se till att backa ner i diken lite då och då också. Men det här gör han enbart om han tycker att jag har pressat honom lite för mycket eller gjort något annat "fel". ;)

Han har även lite vattenskräck, vilken dock har blivit mycket bättre på äldre dagar. Första gången jag skulle försöka ta mig över en vattenmatta så tog det ca 30min innan vi ens kom i närheten av den, men på senare tid så har det inte varit något problem alls (pepparpeppar). Vattengravar har vi inte utsatt oss allt för mycket för, förutom på hemmaplan då alltså, vi brukar se till att åka på de tävlingar där de ej har vattenspeglar, eftersom man aldrig riktigt vet om man kommer över eller inte, det är ju trots allt ganska dyrt för oss Gotlänningar att tävla på fastlandet. Men på hemmaplan har han hoppat vattengraven utan större problem. :)

Hittills har vi tävlat upp till 1.40m tillsammans, men ej nollat någon start än så länge. Annars har vi placeringar upp till Nationell 1.30m.

Jag skulle väl kunna sitta här och skriva i flera timmar och berätta om denna lilla filur, men just nu får nog detta räcka. :)

Film från våran senaste 1.40m. :)









Nors Stella Nova "Stina"


Min lilla dressyrtant till ponny, Född 2000, 146cm i mkh. Vi köpte henne Februari 2006. Jag var livrädd och tyckte hon var alldeles för het och läskig, men modern min tyckte om henne så jag hade inte så mycket att säga till om, det var ju trots allt hon som hade pengarna. ;)

Till en början gick det helt okej, vi tävlade upp till La i hoppning, dock mest på Lc/Lb nivå, och det var inte ofta vi kom hem utan rosett. Stina vill ha väldigt mycket fart för att våga hoppa, och jag vill ha väldigt mycket kontroll för att våga hoppa, så vi har aldrig riktigt klickat tillsammans i hoppningen, så på slutet av ponny åren tävlade jag inget på henne. Hon fick vara mammas fritidshäst helt enkelt.

Men sen ställde jag upp i dressyr DM för kul, Stina var lite sommartjock och vi hade inte tränat något över huvud taget, men trots det går min lilla ponny in och vinner över de andra dressyrponnysarna, och efter det började jag tävla dressyr regelbundet på henne. Dressyr visade sig vara precis hennes gren, mycket blå/gult fick vi med oss hem. Men sen efter en transportolycka så betäckte vi henne med Nintender, så för tillfället går hon tjock och glad och äter gräs hela dagarna. Hon lever livet helt enkelt. ;)








Sharp Lady Bergerac W "Älgen"


Älgen är ett sto född 2009 e. Cyrano de Bergerac. Detta är det nyaste tillskottet till familjen, vi bytte henne mot vår C-ponny valack som vi hade haft i nästan 10 år, saknaden efter den lilla ponnyn är stor!

När vi fick henne så hade hon haft träns+ sadel fåtal gånger och löshoppad en gång (om jag kommer ihåg helt rätt)

Nu är hon riden i alla gångarter och löshoppad ett antal gånger. Hon har ingen superteknik och är nog inte någon stjärna, men hon gör det hon skall och är positiv till det mesta. :)








Salka


7årigt sto e.Akribori. Salka kom till oss för ca 3 veckor sen, hon har stått sen i höstas (pga ryttarbrist) så jag har alltså precis börjat sättaa igång henne lite lugnt och försiktigt.

Vi äger inte henne själva utan jag har henne till försäljning. Eftersom jag enbart tävlar Castro så kände jag att jag behövde en till häst som jag kunde träna för instruktör på, men vi har inte pengar till att köpa en ny häst, så vi började då söka efter någon häst att låna och då hittade vi tillslut Salka.

Salka är väldigt positiv till arbete och trots att hon vilat så pass länge så är hon snyggt musklad och mjuk och fin i munnen. Hennes språng är väldigt runda och mjuka och härliga, nu har jag ju såklart inte hunnit hoppa speciellt mycket med henne, men det lilla jag hoppat så har hon varit väldigt fin. :)

Så om någon där ute söker efter en väldigt trevlig häst så har jag en i "mitt" stall. ;)







Förutom mina egna hästar så rider jag några andras hästar några gånger i veckan. :)


Obelix


Självklart börjar vi med storfavoriten!!

Obelix är en 5årig valack e. Corlensky G. Honom har jag ridit sen mitten av Januari, han var inte speciellt mycket riden så han är lite "efter" i utbildningen. Men vi kämpar på och han utvecklas med stormsteg hela tiden! Jag rider honom 3-4 ggr i veckan.

Han är riktigt fin både på marken och i hoppningen, hittills har han varit totalt otittig på hinder och gör det mesta perfekt. En riktigt riktigt fin häst som ni kommer få läsa mycket mer om här i bloggen. :)






Malena


Malena är ett 5årigt sto e.Maraton. Även hon är ganska efter i sin utbildning och även hon kämpar på och utvecklas hela tiden. Förut red jag henne ca 2-3 ggr i veckan då hennes matte hade brytit tummen och kunde inte rida själv, men nu mera rider jag henne endast en gång i veckan på lektion. :)

Hon är väldigt fin i skritt och trav men har lite problem med att hålla galoppen, byter gärna bak när det blir lite för jobbigt, men det börjar bli mycket mycket bättre! :)

Malena är även TILL SALU.





Sen hjälper jag till ute hos familjen Strange ca 3 ggr i veckan. Där ute hjälper jag till med att rida in små monster samt rida de andra lite äldre, 1 gång i veckan får jag även rida en utav deras hästar på hopplektion. För tillfället är det väl 11 hästar som jag och Zarah hjälps åt med. :) Ett jobb som passar mig perfekt helt enkelt!

Jag hjälper även till och rider en kompis häst någon gång i veckan då hon går sista året på gymnasiet och har då väldigt mycket plugg. :)

Så ja jag sitter ju inte precis still om dagarna, tidiga mornar och sena kvällar, men jag stortrivs med detta liv och så länge jag bor på denna ö så kan jag inte tänka mig någon annan plan med hästariet.

Juste jag jobbar ju även på Visby Travet nu under sommaren, där hittar ni mig i en utav TOTO luckorna där jag tar alla era pengar. ;)


Ja ungefär såhär er mitt liv ut för tillfället. :)


Nytt liv, ny blogg.

Eftersom mitt liv inte riktigt ser ut som förr så kände jag för att skapa en ny blogg. Nytt liv=Ny blogg helt enkelt. ;)

Så ett tag framöver så kommer jag enbart att blogga här, någongång i framtiden kanske jag och Sara fixar en blogg tillsammans, men som sagt nu ett tag kommer ni enbart hitta mig här. ;)

Är för tillfället ganska så stolt över mig själv då jag klarat av att fixa allt utan någon annans hjälp, det är stort för en sån oteknisk människa som jag själv. ;)

Inom kort kommer det upp en liten presentation av mig, mitt liv och mina fina hästar. :)



RSS 2.0