Älg

Här kommer statusen för Fru Älg. 

Hon är fortfarande kvar. Hon är fortfarande till salu om rätt person kommer, alltså en person som har unghästvana, rider bra, vill satsa och har de pengarna som vi begär för henne. 
Vilket kanske verkar som lite halvhöga krav, men jag vill ju inte sälja henne för säljandets skull och det är inte bråttom för oss att bli av med henne. 

Hon har kapacitet, tydligen mest av alla mina hästar enligt en viss person som tycker att jag är galen som tänker sälja just henne, hen tycker att jag skall sälja alla andra hästar och sen köpa en med samma kapacitet som Älgen fast mer färdig. 
Så nej sumpa bort henne tänker vi inte göra. 

Anledningen till varför jag vill sälja är för att jag hellre har en äldre mer erfaren häst som jag kan tävla 1.30m på i stort sätt direkt och sen traska uppåt. Och eftersom jag varken har råd att ha 6 hästar, eller råd att införskaffa mig en sån häst så måste jag sälja en. 

Men om inte rätt person kommer så får hon stanna kvar och då får jag vänta med att tävla högt och försöka utveckla mina unghästar till att hoppa dessa klasser tillslut. 
Jag får då försöka sluta stressa inombords och försöka att inte avundas de som får åka iväg varje helg o tävla högt o ha kul osv.. ;) 


Angående hennes tänder så är de fixade. Hon hade antagligen antingen bitit på en sten eller fått en spark så att en flisa gått ut ur en tand och skavt upp innerkinden på höger sida. Men som sagt så är det fixat nu och hon går att rida klokt på igen. 

Film på henne har vi, jag skall bara orka fixa det. 

Mamma håller koll på försäljningen så där har jag noll koll. 

Tror nog att jag lyckats svara på alla era frågor nu?! 

Om ni undrar något mer så är det bara  att fråga på!! 






Dags att förklara sig.

Vi börjar med Castro. 

Just nu är han fräsch, ruskigt fint musklad med klockrena ben. Grymt äckligt fin att rida. Glad och positiv varje dag och lever livet i sin stora fina gräshage. 

Men ja allt började väl när han gick ner sig så hemskt när jag tävlade på fastlandet i februari(?). Efter det satt han inga muskler eftersom jag red han för hårt och vilade honom för lite, så det är inte förens nu som han ser ut som han skall igen. 

Han förlorade sitt flås mer och mer, förut har han aldrig blivit flåsig av arbete, när man kommit ut från tävlingsbanan så har han alltid andats helt normalt och verkat helt oansträngd. 

Pga dålig vinter med lite snö så åt snösulorna upp hans fötter och han blev halt bak. 

Sen rullade han fast i boxen och sträckte bakknät. 

Efter att ha legat ner länge i hagen så var han ganska halt bak igen, dock på andra benet denna gång. 

Hovslagaren råkade sko han för kort (tror jag iaf) eftersom han fick miniatyr fötter fram och rörde sig som att han hade för små skor på sig. Speciellt på höger fram. 

Ett tag gick han helt snett och lite vingligt, pigg och glad som alltid, men såg halt ut både bak och fram. 

Han fick svårt att resa på sig när han rullat/legat ner. Fick hjälpa han vid ett tillfälle. 


Tror han fick vila helt och hållet i 4(?) veckor. Fick komma ut i stora hagen och röra på sig dag som natt samtidigt som han hade fri tillgång till bra gräs. 


Efter ett tag så började han se fräsch ut igen och då fick han vila 1-2 veckor till innan jag började skritta honom. 

Nu är vi uppe i gångarten galopp igen, men vi tar väldigt korta och lätta pass. Sk motionsridning. Han går absolut inte varje dag nu heller som han alltid gjort förut. 

Men ja peppar peppar så ser han riktigt riktigt fin ut nu. Han har musklat på sig underbart fint och är otroligt mjuk och fin att rida. Rör sig som han skall osvosv. 

Dock är han ruskigt frustrerad över att inte vara förstahandsvalet längre, tex så kom han gnäggandes i full fart igår när jag ropade på han innan jag gjort något med någon annan häst. Kastade huvudet ner i grimman när jag tog upp den. Gullehästen! 
Sen att han bockade halva galoppstigen och sen på vägen hem tvärnitade samtidigt som han körde en bock med skruv från halvt skengalopp så att jag snällt flög ner i ljungen är en helt annan sak.. Pigg och glad är han iaf. ;) 


Så ja vi kör lite pensionärsridning just nu och kanske för all framtid, vi får se hur han håller sig, han är ju trots allt 19 år och en väldigt sliten gubbe. Så vi tar det som det kommer, har han gjort sin sista tävling så är det helt okej, så länge han är såhär pigg och glad som han är nu så är jag lycklig med han! Mitt hjärta!! 


Detta lyckades han med innan han slängde mig i backen också! Jag lämnade han ensam på gången i 5sekunder (seriöst 5 sekunder) och så kommer jag tillbaka till detta. Den hästen alltså! 




Chill med Dill.

Eller ja med Castro kanske?! 


Vad lyckades jag åstadkomma igår då? Jo 4 hästar blev motionerade, varav en höll på att kliva ner i ett satfläskigt djupt dike, och självklart bär denna häst namnet Castro. Det var absolut inte meningen och han var inte arg eller liknande,  

En vacker dag.

Så skall jag svara på alla era frågor. Men den dagen är inte idag, tyvärr. Men den kommer, någongång. I helgen kanske, om ni har tur. Kanske till och med redan på fredag?! Ingen vet, allra minst jag själv. Men jag skall försöka bli bättre, då mina 3 läsare om dagen verkar vilja ha kvar mig i denna sk bloggvärld. Om jag egentligen passar in i denna värld vet jag inte, men jag kan ju alltid försöka iaf. 

Två kräk blev motionerade imorse, vilket ger mig två att motionera efter jobbet. Välkomna till Ronjas sommarliv. 


Lillen på sitt sommarkollo. Saknar han, men han verkar ha det bäst!! 


Livstecken.

Jag lever. Det lovar jag. Men jag är väl inte fullt aktiv på hästsidan. Eller jo visst rider jag precis lika mycket som alltid, men eftersom jag enbart har ett gäng med kassa hästar i mitt stall för tillfället så är tävlingslivet lika med noll. (Okej läs detta med lite ironi) 

Men nej inte är det jättekul för tillfället. Quando börjar väl ta sig, men inte är han någon efterträdare till Castro ännu nej. 
Älgen har haft lite problem med tänderna och har precis satts igång igen. 
Castro rids i skritt och trav och är allmänt besviken på mig att jag inte lägger ner samma tid på han längre, förut har han ju alltid varit prio 1 och nu har han åkt ner till plats 4. 
Stina är fet som ett hus men oftast väldigt fin att rida, så ja då är det väl helt okej om hon är lite rund. 
Lillen bor långt ut på landet med sin nya bästa vän och lever livet. 
Caprinha har blivit såld och jag har börjat rida Malena igen, även hon är till salu så vi får se hur länge det varar. 
Jag umgås med vänner och har trevligt, och jobbar såklart. Så ja jag har fullt upp fast jag inte får göra det jag älskar mest, alltså tävla. 
Så ja om det är någon som har en häst som vill tävla så kan ni ju höra av er. 

Så nu vet ni, jag lever, jag njuter av sommaren samtidigt som jag är allmänt avundsjuk på alla jävlar som är iväg och tävlar var och varannan helg. ;) 





Sommarkollo

 

RSS 2.0