Följ mig på instagram istället.


Lägg


Lördag.

Idag har alla hästar förutom gamlingen fått röra på fläsket.
 
Började med att åka iväg med Quando och Stina. Mamma red dressyr på Stina medans jag skuttade lite över en studs på fyra hinder med Q.
 
Han har ju varit ganska tråkig och oangagerad på sista tiden, frambenen har han knappt lyft på och det samma med bakbenen egentligen, känns som att det är lite antingen eller med denna häst. Så därför tänkte jag att han skall få stärkas upp lite med studsarbete.
 
Iaf så var han rädd för ena långsidan och skulle spela ut det ganska rejält i början, det blir väl så när de har vilat några dagar och matte sitter där uppe och skäller lite, iaf så var bakbenen rejält högt upp några gånger, men så länge inte ryggen är lika högt upp så är det helt okej, lite humör måste man väl få ha. ;)
 

Själva studsen tog han helt okej, till en början ganska tråkig och sprang mest igenom den, men sen när vi höjde då att alla hinder låg på 80cm så blev han lite mer uppmärksam och hoppade genom hela kroppen, samtidigt som han blev snabbare och fick ett bättre avstamp. Till sist avslutade jag med att ta ett enkelt räcke en gång eftersom han tyckte det var ganska jobbigt i studsen, och då hoppade han faktiskt fint trots att det bara låg på 80cm. :)
 
 
 
 
Stina var tydligen väldigt fin och rolig idag enligt mor min! :)
 
 
När vi kom hem så tömkörde jag Lill Älgen, och i helvete vad fin hon var, riktigt snygg till och med. Mycket beröm gjorde så att hon ansträngde sig ytterligare lite och fick ännu mer mjukhet och luft i steget. till och med galoppen (speciellt i vänster varv) var riktigt rund och fin och inte så spretig som den vanligtvis är.
 
Nu är det bara att kunna få henne såhär fin när jag sitter på ryggen också, men med lite tålamod så kommer det nog snart, hon är ju trots allt bara 4år och ganska efter i utbildningen. :)
 
 
 
 
 
 
Idag har även vintermaten blivit inpackad och inplastad, hela 30st stora balar blev det, vilket kommer räcka i ungefär lika många veckor, vilket känns superskönt. Vi får hålla tummarna att det blir ett foder av hög kvalitté, eller ja iaf inte mögligt.
 
Egentligen är jag lite smått emot hösilge, enligt mig så är hö det bästa, men eftersom det inte är någon här i trakten som ville göra höbalar så fick det bli hösilge istället, dock lär det bli ganska torrt så det känns ju väldigt bra iaf. :)
 
Känns som att man börjar bli en bonde på riktigt när man till och med "gör" eget foder, eller ja det är ju inte vi som klipper och plastar osv, men det är vår åker iaf. haha. ;)
 
 
Förhoppningsvis så hinner vi med en omgång till och då kanske kan hitta någon som kan göra små plastade balar, det är ju lite enklare att ta med sig när man åker bort, men det är nog mest ett litet önsketänkande från min sida. ;)
 
 
 
 
 
 

Lillgrisen!

Här kommer en liten film från förra hppträningen. På senaste tiden har han börjat hoppa ganska tråkigt, tar liksom bara ett galoppsprång över och anstränger sig så lite han bara behöver, så inte ser det speciellt roligt ut kanske, men ja vi kämpar vidare iaf. ;)
 
 
 

Så sant!


Skofixaren!

 

Torsdag.

Började med att tömköra min gamle man på morgonen innan jobbet. Kände mig lite taskig då jag var tvungen att väcka honom när han låg och sov så gott, men jag bjöd han iaf på lite havre så helt arg på mig tror jag nog inte att han blev. ;)
 
 
Iaf så finns det väl inte mycket att säga, han skötte sig fint, var lite lat, men jobbade på helt okej ändå.
 
 
 
 
 
Medans jag jobbade så tog modern min en tur på Stina i skogen.
 
 
När jag var klar med arbetet så åkte vi med Herr Gris och Fru Älg till ridhuset.
 
Quando har inte gått på tre dagar, på senaste tiden har han ju gått ganska så hårt och kännts ganska seg och inte riktigt haft det där trycket i sig, speciellt i hoppningen, så därför fick han en liten kort semester på 3 dagar.
Idag var han helt okej, lite piggare och gladare, han blir dock lite jobbig med sitt huvud när han vilat några dagar, skall göra sina fula ryck osv. Men annars så gick det fint! :)
 
 
 
 
Sist ut var ju då Fru Älg. Det så kallade A-barnet. Hon är en liten arbetsnarkoman som egentligen skall arbetas i stort sett varje för att må som bäst och gå som bäst, men trots lite vila så gick hon iaf helt okej. I vänster varv är det lite svårt att gröpa ur den där insidan och i högervarv så åker stjärten in lite, men annars finns det inte mycket att klaga på den hästen idag. :)
 
 
 
 

Dagens Instagram.

 
 
 

Här händer det inte mycket.

Sitter här framför tven, nyheterna är på men jag kan inte påstå att jag lägger ner speciellt mycket intresse på det, mitt intresse ligger för tillfället på boken som ligger i min famn, Mari jungstedts "I denna stilla natt", helt okej men jag föredrar ändå Anna Janssons böcker, dock har jag inte funnit den bok jag söker så fram tills dess får jag nöja mig med denna.

Ja detta var nog något väldigt intressant för er att veta, lite kul ändå att jag sitter halvt livrädd på nätterna med dubbelt låsta dörrar som även är blockerade med lite olika tunga saker bara för att göra det svårare för de mördare där ute i mörkret som är ute efter mitt liv. Ja det här med att bo ensam är väl egentligen inte min melodi, men vad gör man, hem till päronen vill man helst undvika att flytta igen.

Sen kan jag även informera er om att det underlättar om ni tankar era bilar när lampan börjar lysa, vanligtvis kan jag köra längre men denna gång lurade min svarta springare mig, så där stod jag, helt stilla, tills min far fick komma med lite bensin, sådär lagom glad på mig då han sa senast igår att bilen måste tankas, men några mil till kunde man nog köra, och visst det kunde man, men dock inte tillräckligt många. ;)





Minnen.


Kul på jobbet.


Tisdag.

Idag börjar min fulla arbetsvecka, ja ni hörde rätt, hela 5 dagar i rad skall lilla jag jobba, något som inte händer allt för ofta men som är väldigt välbehövt. ;)
 
 
Även på hästfronten så ser det ganska så fullt ut, alla djur skall ridas idag, antagligen så rider mamma 1 eller 2.
 
Älgen hade ju sparkat på sig förra veckan, eller var det veckan innan det till och med(?), så hon var lite ofräsch en dag, inte varje steg utan bara lite då och då och bara på böjt spår. Hon fick iaf vila ett tag och har nu börjat sättas igång igen.
Känns som att hon aldrig får komma igång på riktigt den där lilla hästen, antingen så har jag varit skadad, hon varit förkyld eller som nu när hon skall sparka på sina egna ben. Hon har iaf fått gå med skydd fram i hagen nu några dagar då hon lyckades sparka på sig på nästan samma ställe när hon och Q sprang runt i hagen häromdan, klumpedunsen, egentligen borde hon ha skydd bak också då hon även har massakerat bakbenen några gånger under den tiden hon varit hos oss. Som sagt hon är en liten klump. ;)
 
 
 

Måndag.

Började med att ta en tur på Castro på "ridbanan". Han var lite små stel och lite hängig osv, men man kan väl inte förvänta sig så mycket annat nu när han vilat så mycket. Så fort hans matte började rida som hon skulle så blev han faktiskt riktigt fin iaf, men jag har en liten tendens till att fastna lite i mina händer och hålla stödet där istället för stigbyglarna speciellt nu när båda knäna har pajat ur, men det är bara att träna träna träna och samtidigt knapra lite piller då och då. ;)
 
 
 
 
Stina fick även hon ett pass på banan, hon fick dock småskutta lite över en studs på tre hinder och en trästege (man tar det man har), sen på slutet blev det förhöjda travbommar. Hon skötte sig fint och verkade tycka det var väldigt kul. :)
 
 
 
 
Älgen fick sig ett kort tömkörningspass. Fina fina lilla Älgen, hon blir bara finare för varje dag, den där smala skabbiga fula hästen utan steg som hon var när hon kom hem till oss har helt försvunnit och blivit en riktigt snygg häst med mjuka och trevliga rörelser (okej galoppen är väl kanske inte den bästa ännu).
 
Men det bästa med den hästen måste ändå vara hennes huvud, hon är så fruktansvärt cool och vill göra rätt i alla lägen, inget bråk eller trots, dock har jag märkt att två dagar efter hoppträning så höjs självförtroendet till skyarna och hon tror att hon vet och kan allt bättre än alla andra! haha
 
 
 
 
Quando gick hoppträning på kvällen. Som vanligt har man lite korsgalopp och koncentrerar sig väl inte till 100% på vad hon där uppe har att säga. Men ändå kändes han fin, han är ju så fruktansvärt lätt att rida när han sätter den sidan till. Vad jag inte riktigt tycker om är att han är lite slarvig, han bryr sig liksom inte riktigt om han är i bommarna eller river, jaja ja kan väl kanske anstränga mig en annan dag, han har liksom inte den där glöden ibland. Men förhoppningsvis så kommer den väl...
 
Iaf så gjorde vi ett litet höjdrekord idag, Hela 1.20m oxer tog vi oss över, första gången frågade han lite om jag verkligen var säker på att vi skulle hoppa över den där väggen som jag red emot så då blev det inte något supersprång, men andra gången tog han det hur självsäkert som helst.
 
Det finns ju faktiskt en väldigt fin häst där och lurar någonstans, vi skall bara hitta den där glöden som kommer fram lite då och då och hålla kvar den hela tiden. ;)
 
Men en drömhäst det är han redan utan tvekan, så enkel, så underbar att rida, mjukheten i sprången ja allt tekniskt har han egentligen, min fina lilla Gris! <3
 
 
 
 
 
 

Film på Grisen.

Här kommer en film från helgens 1m. Lite korsgalopp och en matte som stressar fram till vissa hinder här och där, men annars så är det väl en helt okej runda med tanke på att jag trodde jag skulle flyga av på första hindret när han blev lite arg på mig innan, sånt brukar kunna framkalla ett väldigt luftigt språng. ;)
 
Men han höll sig på mattan, sprången kändes bättre än vad de såg ut dock, han kniper lite för mycket med sina bakben tycker jag allt (lite överpetig matte här). Men jag kan väl egenligen inte vara så mycket annat än nöjd ändå. ;)
 
 
 

Kommentar+Svar

Frida
 

Har du två träns på henne eller en extra nosgrimma? :)

 

Svar: Jag har bara satt på en extra lös nosgrimma, så att det bli båda remont och vanlig engelsk. Mer avancerat än så var det inte. ;) Jag har märkt att ju mer saker man sätter på henne desto bättre går hon, hon känner sig nog lite proffsig och vuxen då. Haha

 

 

 

 
Anonym
 

Hur många läsare har du? Bra blogg!! &lt;3

 

Svar: Läsare har sjunkit på senaste tiden då jag inte verit speciellt aktiv, så nu liggen det väl på 70-100 unika varje dag, förut låg det väl på 150-170st. Tack för att du läser den. :)

 


 

 

Anonym

Hur ser en perfekt första dejt ut?

 

Svar: Jadu jag är inte speciellt insatt på den fronten, men inte börjar den med anonyma kommentarer på en blogg iaf. ;)

 


 

Frida

Vad hände på tävlingen i Skurup? Du har inte skrivit något om det! :)

 

Svar: Det finns inte speciellt mycket att säga egentligen. Vi stannade ut oss i första 1.20m (vilket inte är likt Castro) och tillråga på allt så flög jag i backen när jag skulle ta ett hinder på väg ut, bockelibock så låg matte på marken, sen hoppade vi ett hinder i 1.30m samma dag, för att sen hamna i ett hörn och inte komma därifrån. Och efter det strök jag mig i resterande klasser och hejade på min bästa vän istället som skötte sig utmärkt!

 

Vet inte vad det var med honom, antingen blev det för mycket vatten eller så kände han redan då av sin hovböld eller så har han helt enkelt tröttnat på att vara tävlingshäst. För stanna på hinder(!) det gör han inte!

 

 

 

 
Camilla

Hej! Hyr byggde du din hö-låda och var köper man sånt nät?

 

Svar: Jadu hur gjorde jag egentligen? Det är en bra fråga. ;) Det enda jag använde mig av var en såg, lite skruvar, en penna och ett snöre, så jag körde bara på fantasin helt enkelt. Varje låda gjorde jag även på olika sätt, kom på efter två hur jag skulle göra på enklast sätt, kommer dock inte riktigt ihåg nu vilket det var som var det bästa, tror att jag började med sidorna och sen sist golvet. :)

 

Nätet har jag köpt på Dahrves, men det finns att köpa lite överallt, om jag kommer ihåg rätt så är märket Shires, ett litet billigare nät som fungerar helt okej, dock har jag fått laga några maskor(?) på vissa nät då några av mina hästar inte förstår att man skall pilla ut höt ur hålen och inte köra in hela nätet i munnen. ;) 

 

Jag kan dock verkligen rekomendera att köpa dessa slowfeed nät, på vintern klarade de sig med två fodringar ute i hagen så hade de mat under hela dagen, innan fick jag ge dom kanske 4ggr och då åt dom upp/blåste det iväg på max 20min och sen stod de där i kylan utan mat någon timme tills nästa fodring.

Sen har jag även nät inne o boxarna på natten, jag har två hästar som är två riktiga grisar i vanliga fall, vandrar runt runt runt och på morgonen ser det ut som att någon släppt ner en bomb i boxen, men sen jag började med nät så har även de börjat bajsa på ett och samma ställe och vandrar mindre, sen blir det minimalt med spill så att höt beblandas inte med spånet längre heller. :)

 

 På denna bild är den inte helt klar dock..
 

 

 

 

 

RSS 2.0