Nya naglar

I helgen har jag fixat lite med naglarna, detta blev resultatet. 
Långfingret är på vila efter en reaktion från akrylen. Eller rättare sagt så reagerade den väl på att det kommit luft under nageln så det slutade med att jag hade en halv nagel på detta finger, jag som inte ens klarar av att ha "normallånga" naglar då jag tycker det är obehagligt när man kommer åt "köttet" längst fram på fingrarna, urk. Men ja så kan det gå när man är amatör och provar sig fram utan kunskaper. Hela lillfingret på andra handen möglade också så det var ju mysigt. 😅 Nu börjar dom dock komma till normalläge igen så snart kan jag fixa detta finger också.  
 
Målar hinder i stallet just nu så är därför blå i handflatan också.. ✌

Stolt och glad osv

Idag har Lillen och Älgen fått komma tillstaden och hoppat Pay and Jump. 
 
Lillen 70+90cm och Älg 1.10+1.20m. 
 
Sist var ju Lillen ganska töntig och koncentrerade sig mest på allt annat än hindren och mig. Idag var han väldigt intresserad av allt annat men kunde samtidigt fokusera på hindren när de kom framför honom. 
Han gjorde kanske inga supersprång men han var modig och ville till hindren, sista klassen vart han nästan lite överdrivet modig och drog järnet runt banan med mig. Kanske ingen snygg runda men jag är bara glad över att han var modig och positiv till uppgiften.
Han gick felfritt båda rundorna och fick sin första rosett, brukar aldrig köpa rosetter på dessa tävlingar, det är nog bara mamma som köpt en till Älgen innan, men iag så tyckte jag att han var värd en idag. 😉 
 
 
Älgen var supertaggad och tyckte det var kul att få komma iväg och skutta lite. Hon har verkligen förändrats på senare tid, förut har hon aldrig bjudit på hinder utan bara gjort det man bett henne om, men nu för tiden så blir hon så himla taggad och suger verkligen tag i allt som kommer hennes väg, så himla kul att hon börjar vakna till liv. Iaf så hade hon ett ner i 1.10m, annars en väldigt bra runda och sen var hon felfri i 1.20m, inte riktigt samma flyt här men det var mitt fel och inte hennes, hon var nästan ännu mer på i denna klass. 
 
 

Status Quando

Q har inte blivit riden nu på snart en vecka. 
 
Han blev behandlad förra helgen och det visade sig då att han är enormt hård i alla "hoppmuskler", vilket kanske inte var någon nyhet för oss eftersom Johanna har sagt det innan också.  
 
Anledningen till detta är att sadeln är för lång för honom och även för smal i bommen. Tydligen så har han breddat sig enormt mycket sen vi skaffade denna sadel, vilket vi själva inte lagt märke till. 
 
Så nu måste vi skaffa en ny sadel innan jag får rida honom igen, och det finns för tillfället ingen sadel ute som är +2 i bommen vilket är det absolut smalaste han kan ha, den han har nu är normal.. 
Så ja jag får jobba han från marken nu ett tag framöver eller rida barbacka.. 
 
Iaf så får han svårt att hoppa klokt när dessa muskler är så spända och förhoppningsvis så är det därför han blir spänd och låser hela kroppen i vissa språng. 
 
Eftersom musklerna är så spända så får han inge syre till dem och därför får han lätt mjölksyra och orkar inte lika mycket och länge som en "vanlig" häst. 
 
Iaf så är det mycket massage och stretch, ny sadel och fan och hans moster för att få detta ök till att bli en häst igen. Och därför har jag nu inhandlat detta täcke här nedanför. Horseware Sportz-Vibe. Förhoppningsvis så skall detta hjälpa han lite, annars var det 4000:- direkt ner i soptunnan. 
 
 

ÄlgÄlgÄlg

Igår fick Älgen hoppa för Jan. Sist var det ju katastrof från min sida och jag vet inte riktigt vad jag höll på med. Men igår red jag bättre och hade mer koll på vad jag gjorde med armar och ben. 
 
Älgen var pigg och glad och bjöd på allt som kom i hennes väg. Eftersom jag var lugnare så blev även hennes galopp större och inte så ettrig och kort. Så kort och gott, jag är väldigt nöjd med oss igår. 
 
 
 
 

Kommentar + Svar

Anonym

Vad föredrar du heta hästar eller lite lata hästar?

 

Kan man få något mitt imellan? 😉 

 

Nej men jag gillar pigga hästar med egen motor men de skall fortfarande vara reglerbara. Typ Quando fast kanske lite mer sug mot hindren. 🙂 

 

 

Världens finaste!

Mitt hjärta! Den där blicken får mig att smälta och dö lite inombords, finns ingen som han, mitt odrägliga monster!
 
 

Bästis Hästis

Idag har Älg och Liten fått hoppa studs, 6 på rak linje, Älgen fick spetsar på varannan så att hon skall hoppa rakt och med rygg istället för att bara lägga frambenen åt sidan. Hon gjorde detta väldigt bra och ordentligt, vilket hon i vanliga fall inte brukar göra, så nu blir det serier med spetsar för denna fröken framöver. :)
 
 
 
 
 
 
Lillen var ganska taggad idag, ovanligt.. Till en början fick han därför träna på att skritta utan att bli "rädd" för något, för när man blir rädd så måste man bocka iväg eller flaxa med frambenen och när matte är lite i obalans så kan man ju fatta galopp istället för att skritta, vilket är det tråkigaste i hela världen. 
Men ja när han dämpat sig lite så var han jätte duktig. Lillprinsen!
 
 
 

Kommentar + Svar

Anonym

Ljust stall, hur många boxar är det?

 

I "mitt" stall så är det 5 boxar, 4 normalstora och en ponny box där Stina står. Tror det är andra vintern som mina hästar står i detta stall, förut har det varit en gammal svinstia som inte använts på jag vet inte hur länge. Men ja pappa fick iaf bygga om detta till ett stall då mamma tyckte att det var för långt till skitstacken och höladan från det "gamla" stallet, vad kan det vara? 20m kanske? Så nu står hästarna iaf i samma byggnad som höt och skitstacken är 2m utanför dörren.

 

I det gamla stallet så är det 4+2 boxar varav en box precis är ombyggd till fölbox då Nattas häst är dräktig. Så här står bara Natta nu med sina två hästar och resten står tomt. 😊 

 

 Här är två boxar, Castros är den till vänster, han är inte jätteglad på andra hästar så han fick sadelkammaren som granne till väster och uppsyn över alla andra. 
 
Och här är resterande 3 boxar. 
Det är lite trångt och lågt i tak, men det duger åt dem som skall ha det. 😉

Älskade Älg

Som sagt så var det hoppträning på Älg för Jan igår. 
 
Jag vet inte vad det var med mig igår, jag hade en puls på 700 och stressade runt som en yr hare hela lektionen. Såg inga avstånd och glömde helt bort allt jag lärt mig under dessa 21 år på hästryggen.  
 
Jag tror att mycket satt i sen i helgen när hon blev trött och osäker. Igår var hon dock bara taggad och glad men jag red på varje hinder som att mitt liv stod på spel. Jag glömde banan och hade mig och fick ta en paus för att lugna ner hjärnan och hjärtat, vilket hjälpte till viss del men inte fullt ut.
 
Älgen har ganska kort galopp så man får alltid rida lite framåt för att räcka till på linjer, igår red jag dock bara med stress och press och då blir galoppen bara snabb och inte stor så det blir ändå lika långt på alla linjer. Eftersom jag red så pass konstigt som jag gjorde så saktade Älgen av till trav och hade sig innan hindren istället för att korta ihop galoppen och sätta sig på bakbenen. Aj hu, katastrof!
 
Så ja vi stryker gårdagens hoppträning och hoppas att jag kan skärpa till mig snart och faktiskt börja rida så pass bra som jag egentligen kan. Varför det skall vara så jäkla mycket enklare att göra fel än rätt är för mig en gåta men helt klart ett faktum. Aja tur jag har en fin häst som ställer upp och hoppar fast matte är lite förvirrad emellanåt. Världens bästa Älg. 
 
 
 

Hej hej hallå

Länge sedan jag skrev något här. Men det har varit mycket att göra på senaste. 
 
Hästarna lever fortfarande iaf. 2 av 3 halta är nu igång, eller ja Castro har väl varit igång hela tiden eftersom han bara var varm i en hov och inte halt. 
 
Den som är kvar är Lillen. Han har ju inte riktigt förstånd att ta det lugnt när han har lite ont utan han kör på som vanligt i hagen. 
Han är inte speciellt svullen men han har en galla som inte vill gå ner, sen tycker jag att han markerar emellanåt när jag ridit, så han har bara fått gå promenader nu och mamma longerade han igår för att kolla läget, hur han såg ut då har jag faktiskt inte fått någon feedback på ännu. Hoppas vi kan komma igång snart iaf. 
 
Älgen fick gå kurs för Micke i helgen vilket hon gjorde bra fram tills vi skulle hoppa bana, då var hon alldeles för trött och stod emot ganska mycket. Så tyvärr blev det ett dåligt slut på en annars bra träning. 
Ikväll blir det hoppning för Jan så då får vi se om hon tagit stryk eller inte, hon är ju ganska känslig när det kommer till obehag och då kan det sitta i ett tag tyvärr.. Aja vi märker väl det ikväll. 
 
Nu fick ni en liten uppdatering iaf och jag skall försöka bli bättre igen. 😉
 
 
Bild tagen från skitstacken. Ganska vackert ändå. 
 

Bajs

Just nu är det ju verkligen sämst underlag ute. Det går inte att rida någonstans utan det är stenhårt och knöligt överallt. Hagarna ser ju likadana ut och just nu står 3 hästar med varmt framben.. Alla vänster av någon anledning. 
 
Antingen så har de vrickat sig, det är nämligen pojkarna som är varma och ingen utav dom står speciellt still i hagen, mycket bus och lite tänk på vart man sätter fötterna. Eller så är det hovarna som blivit lite ömma nu när det först varit geggigt länge och sen fryser på. 
Men ja vi får helt enkelt se hur långt detta håller i sig, jäkla drygt är det iaf och jag hoppas att det går över fort. 
 
 
 
Quando får gå lindad nu ett tag så han får lite stöd iaf. Castro är antagligen varm pga hoven så han får få utan och Lillen kan inte låta bli saker som sitter på benen så han får helt enkelt klara sig utan. 😉

Liten skit

Igår hoppade Lillen för Ninna. Vi var lite sena så framridningen blev väldigt hastig och dålig för oss, jag måste lära mig att planera lite bättre så att hästarna kan få bättre förutsättningar i fortsättningen. 
 
Iaf så vet jag inte riktigt vad som var med han igår. Han var väldigt spänd och skulle stanna endel till en början, eller ja det var väl två hinder som var jobbiga, vilket han inte gjort tidigare..
Han skall hålla på och byta galopp i svängar hela tiden också och dra tyglarna ur handen så fort han inte får som han vill, vilket gör att man "missar" hindren och om jag då tar tag lite mer och försöker visa han att det faktiskt är mellan hinderstöden han skall så blir han sur och stannar.
Jag hatar verkligen hästar som stannar så om han skall fortsätta så här så åker han från stallet inom kort. 😉
 
Iaf så kom jag på efter lektionen att han hade en likadan lektion som denna i somras, då var han också "rädd" för allt och tänkte inte alls göra det du bad han om, gången efter så hoppade han som ingenting och var precis som vanligt..
Han är ju en liten humörshäst och vill helst göra det som är enkelt och kul och strunta i resten, men ja jag får helt enkelt hoppas på att detta var en engångsföreteelse och att han är sitt vanliga jag nästa gång. Han har ju trots allt inte hoppat så mycket med ryttare egentligen så det är väl okej att göra lite fel ibland. 😋 
 
 

Måndag

IIdag har jag bara ridit Lillfisen och mamma red alla andra utom Q som fick vila. Snöstorm är inte riktigt min grej så jag är ganska glad att mamma slutar tidigare än mig och kunde rida två innan jag kom ut. 😅
 
Lillen började med att försöka bocka av mig uppe på vägen, eller nej han började faktiskt med att pipa och småbocka bredvid mig innan jag ens kommit upp på ryggen. 
Sen skötte han sig resten av turen tills vi kom till slutet av skritt vägen, då körde han på ett pip och sen en bock när jag satt med långa tyglar och inga stigbyglar. Tack så mycket älskade ponnyplutt. 
Aja det är tur att han är söt iaf. 😋 
 
Min bästis!

Hoppelihopp

Idag fick både Q och Castro studsa över ett enkelt räcke hemma på banan. 
 
Q fick träna på att chill lite och hålla sig låg och långsam. Vilket han faktiskt gjorde helt okej, iaf för att vara Q. 
Vi höjde sen upp det till 1.50m för att testa han lite och få känna på lite större hinder. (Film finns på Instagram rrhakansson). 
Han har helt klart språnget i sig men han måste chilla ner lite och börja tänka på vad han gör och när han väl får igång hjärnkontoret så är han ju en liten guldhäst den där virrpellen.  
 
 
 
 
Castro fick skutta upp till 1.30m, vilket han verkade tycka var väldigt kul. Han får ju inte hoppa så mycket nu för tiden tyvärr, men jag skall försöka bli lite bättre på den biten. Han är bäst och det går inte att jämföra hans språng med de andra hästarnas fast han inte hoppat på flera månader, kungen! Varför kan han inte bara vara 10 år istället? 
 
Min skatt, det finaste jag har, lämna mig aldrig är du snäll! 
 
 
Lillen fick en tur i skogen med Älg och Stina. Han hoppade också, men utan hinder då.. Jävla grishäst det där men jag gillar fanskapet skarpt! Så liten men så jäkla kaxig och knäpp. Charmig och odräglig som få, inte värre än Castro då men väldigt nära. Bits, äter på allt och alla, ser förnärmad ut så fort man säger till han och gör sen om precis samma sak sekunden efter. 
 
Idag körde vi på kaprioller i alla svängar och när jag sa till han så flaxade han med frambenen istället. Nu när han är klippt så måste han ha ländtäcke, vilket han inte är fullt nöjd med, sen blir inte humöret bättre av att hans matte tvingar han att gå en bit, ca 1m, bakom Älgen istället för precis i hennes rumpa. Aj hu han har ett bra hårt liv nu den där lilla hästen. Stackarn. 
 
 

Hoppträning Q

Igår var det hoppträning med Q för Jan. 
 
Vi är alldeles för ringrostiga just nu för att jag skall kunna vara nöjd med mig själv. 
Quando har ju inte hoppat speciellt mycket på senaste tiden och då blir han så himla spänd och springig, speciellt på linjer, jag gör ju inte saken bättre för honom när jag är så obalanserad själv just nu. 
 
 
Han hoppade det mesta bra ändå, det var bara en oxer som han skulle riva gång på gång på gång bara för att han blir så spänd och kommer då inte upp i luften utan hoppar bara rakt fram och flackt. 
Han är ju så känslig så minsta lilla jag spänner mig eller gör fel så blir han stressad och då kan han inte hoppa, han vill ju egentligen inte riva men han klarar helt enkelt inte av sin kropp när det blir stress. 
Han skulle verkligen behöva hoppa/se bommar minst 2 ggr i veckan för att bli avslappnad på hinder, och jag behöver väl det dubbla för att lära mig att slappna av själv.  😉 
 
Så nu längtar vi till våren så att jag kan ställa ut mina hinder hemma och träna linjer på Herr Spännis så att vi kanske kan få ett roligt år framför oss. 
 
 
 
 
 

Kommentar + Svar

Anonym
IP: 212.181.185.82

Det finns nog ingen bloggare på Gotland som gnäller så mycket som du. Det är ju fel på precis allt. Du tänker aldrig på att du kan såra någon?

 

Jag kan inte påstå att jag gnäller så mycket här egentligen? Sen läser jag själv inga andra bloggar så jag kan ju inte opponera mig om hur de andra skriver. 

 

Iaf så gnäller jag väl oftast på mig själv om inte annat och det borde väl vara ok? Jo jag kan klaga på underlag men det är ju för att underlaget isf är dåligt och då måste jag väl få säga det? Mina knän kan jag ju såklart klaga på ibland, men det är ju för att dom suger dick 24/7, 365 dagar om året, gå en dag i dom så förstår du frustrationen.. 

 

Jag förstår inte heller hur någon skulle kunna bli ledsen utav det jag skriver, det är ju inte precis som att jag någonsin har klagat på en viss person eller liknande? Och om någon nu tar åt sig utav det jag skriver så är det ju helt upp till dom?! 

 

Allt är inte rosa och fluffigt och jag tänker inte framstå som en rosa och fluffig person, för det är jag inte. Jag tycker helt enkelt att rätt skall vara rätt och jag måste få ha mina egna åsikter, speciellt här på min blogg.

Och vet du, om du inte gillar det så behöver du faktiskt inte gå in här! 

 

(Har precis läst igenom min blogg och den är fan inte så svart som du försöker få den att vara, det är ju till och med ett och annat rosa moln här) 

 

 

 


Gah

En ridklubb här på Gotland har varje år ett dressyrmeeting med väldigt fina priser. Detta är väl den enda tävling på denna ö som man faktiskt kan tjäna en kosing på, speciellt om man har en Stina i stallet. 😉
 
Stina har vunnit meetingpriset för stora hästar nu 3 år i rad och fått med sig ganska fina saker hem. 
 
Första året dom hade detta (4år sedan) så vann både ponny och ridhäst ett paket från exclusive horsewear, boxgardin+ländtäcke+schabrak+luva som var broderat med sponsor, vill ha!-Tänkte Ronja. Detta året vann vi inte..
 
Andra året hade dom samma pris, men bara till ponny. Detta året vann vi. 
 
Tredje gången gillt tänkte man då året efter. Nu vann även ridhästarna detta pris, dock hade dom inte fått hem det ännu så vi fick bara en bild på det vi vunnit. Yey tänkte Ronja. ÄNTLIGEN! 
Men det visade sig att det var problem med leverantören, så jag fick vänta, men till jul borde det komma iaf. 
Jag väntade till jul, inget kom, jag väntade ett år, inget kom. Vi var på dom lite och tillslut fick vi svar -Du kommer inte att få det vi sagt men något får du iaf! 
Jahapp, men om man vill ha det man vunnit från början då? 
 
Nu i Lördags fick jag mitt pris, inte broderat eftersom sponsorn inte lämnat in sin logga till dom som skulle brodera. 
 
Detta nedanför skulle jag få. 
 
Minus väskan då.. 
 
 
Detta fick jag. 
 
 
 
Behöver jag ens säga att jag blev lite besviken? Om man fått vänta i 1.5 år på att få sitt pris så borde man väl få något av större värde än vad man skulle fått från början, inte tvärt om.. 
 
Ni får mycket väl kalla mig otacksam men jag hade längtat bra länge efter min boxgardin.. Och tyvärr, Exclusive Horsewear går inte att ersätta med Hansbo. 😝

Kommentar + Svar

Anonym

Vad gör du när du inte jobbar eller är med hästarna?

 

Jadu det finns inte ju så mycket tid kvar på dygnet när man jobbat och varit hos hästarna. När man kommer hem så är man ganska trött så det blir en dusch och sen somna till någon film eller serie. 

 

På helgerna kan man ibland lyckas hitta tid till något annat men oftast så fylls även dessa dagar med hästar och ibland även jobb. 

Ibland händer det att man är ute och träffar folk och gör sånt som vanliga människor gör men det händer inte så ofta, dagen efter brukar då kunna bli ganska förstörd med alldeles för mycket sömn och för lite aktivitet och då får jag lätt panik..

Vissa helger festar jag till det med att somna framför en film hemma hos Natta istället för hos mig. 😉

 

Så nej mitt liv är kanske inte så intressant men det duger åt den som skall ha det. 😊

 

 

Fina Älgis

Igår fick Älg hoppa för Ninna. Hon var supertaggad och verka tycka det var väldigt kul.  
Tog tag i hindren och blev nästan stark emellanåt, vilket är ganska ovanligt när man heter Älgen. 
 
Förut har hon alltid blivit lite osäker och backat av ganska mycket till hindren när hon inte hoppat på länge, men nu verkar det som bortblåst, skönt. 
 
Vi slutade med en bana på ca 1.10-1.20m och det gjorde hon superbra. Högersvängar är lite svårt då vi inte får med oss ytterbogen och i vänstersvängar så vill gärna bakbenen springa om frambenen i innersvängen, vilket kanske inte är att rekommendera. 
 
Det här är ingen häst som ger en jätte bra känsla och det är nog svårt att få det att se snyggt och prydligt ut, men man blir så himla glad av henne då hon alltid försöker göra sitt bästa och är själv alltid glad. Fina Älg!
 
Film kommer nog ikväll om jag hinner fixa det. 
 
 
 
 

RSS 2.0