Älg


Älgen Sportriders 1.20m 3a


Castro

Finaste djuret på denna planet. Att man kan älska ett bortskämt odjur så här mycket. 
Här är han, nyrakad, nyduschad och i ett fast grepp i mammas hand, 1min innan så hade han nämligen skenat ifrån mig när jag försökte ta kort på han utan hjälp. Rakt mot stora vägen där det är både skymd sikt och fartdårar som inte har något vett i huvudet gällandes hästar. Jag springer efter i skrikandes panik. Han lyssnar inte, men tvärnitar precis innan asfalten och vänder sig om och glor på mig med sin busigaste blick. 
Han brukar aldrig springa ifrån mig utan hamnar alltid vid närmsta grässtrå eller häst, han är alldeles för feg för något annat. Men han kände nog för att straffa mig för allt jag precis utsatt han för.. Älskade Dåre! 
 
 
 
 

Hemlös

Den sista juli blir jag hemlös. Så om någon vet någon halvbillig lägenhet någonstans så får ni gärna höra av er! ✌ 
 
Jag är väldigt skötsam och tyst eftersom jag aldrig är hemma! 
 
 

Sportriders

Förra helgen åkte vi till Sportriders med Älg och Quando. Quando kunde då lika gärna ha stannat hemma, men ja här kommer en liten summering av helgen. 
 
 
Fredag
 
Älgen
 
1.10m - A:0;A:0a - 0+0fel - Vinst
 
Bra känsla, positiv och framåt, väldigt enkel och snabb. Hon var perfekt helt enkelt. Vi var över en sekund snabbare än 2an, så vi börjar minsann bli lite snabba nu också vilket är jätte kul. 
 
 
1.20m - A:0;A:0a - 8fel 
 
Väldigt enkel och fin på hinder här också. Vi rev 3+4an vilket var en lång linje på 8-9 galoppsprång. Varför hon rev vet jag inte riktigt. Vi hade korsgalopp genom svängen till 3an och kom lite nära, men det brukar hon fixa ändå och framför allt så brukar hon rätta sig efter ett nerslag och inte riva ett till, det är väl typ första gången hon river två hinder på samma bana tror jag. 
Resterande hinder hoppade hon super och kändes väldigt lätt! 
 
 
Quando 
 
1.20m - A:0;A:0a - 12fel 
 
Han kändes väldigt fin men fick med sig 3 helt onödiga bommar. Var inte spänd utan bara slarvig. Fanns ingen anledning att riva.. 
 
1.30m - A:0;A:0a - 12fel 
 
Samma sak här. Tre helt onödiga slarvfel som han helt får ta på sig! 
 
 
 
Lördag
 
Älgen
 
1.20m - A;0a - 0fel - 3e placering 
 
Pga regn så blev banan ganska blöt och lite tung, Älgen är väldigt känslig för underlag och speciellt på framhoppningar så hon blev lite avvaktande och hoppade mest uppåt än framåt. 
Så vi gick inte in med bästa känslan. Jag var väldigt avvaktande på nr 1 och 2, lite för många halvhalter och var inte helt med i matchen. Men efter nr 2 så kom jag igång och då flöt det på helt ok, inte den bästa rundan vi gjort men hon hoppade väldigt väl och kändes som vanligt inne på banan trots att jag på henne lite nära på vissa hinder. 
Trots att jag tog lite för mycket förhållningar här och var så var vi tillräckligt snabba för att springa oss till en 3e placering. 
 
 
Quando 
 
1.30m - A;0a - 16fel
 
Han kändes väldigt fin även här, hoopade 1-5 super, 6 var en kombination räcke-räcke. Här kom jag kanske lite fort så han hann inte upp över b-hindret. 7 var kombination oxer-räcke vilket han hoppade super, men sen var krafterna slut och han drog med sig de tre sista hindren. 2 kunde lika gärna ha legat kvar för de var han knappt i.. onödiga fel men jag är väldigt nöjd med början av banan och där gjorde han ett bra jobb. 
 
 
Söndag 
 
Älgen
 
1.10m - A:0;A:0a - 4 fel
 
Tanken var ju att vinna denna klass också, haha, men Älgen blev lite nonchalant och rev ett litet fjuttigt räcke. Helt onödigt men hon rättade sig fint efter det och jag är nöjd med känslan. 
 
 
Quando
 
1.10m - A:0;A:0a - 10 fel
 
Han kändes fin 1+2, bakom 3an stod en funktionär som han fick syn på precis när han skulle hoppa av så då slog han på en tvärvändning, hästen som aldrig stannar, haha, blev så chockad så jag sa "men vad gööör du?", sen såg jag funktionären som gick emot oss precis bakom hindret och då förstod jag.. sen rev han ut ur kombinationen, väldigt onödigt och bara slarv. Hästjäkel! 
 
 
 
Så det har varit lite plus och ganska mycket minus denna helg, Älgen känns bara bättre och bättre och Quando står inte högt i kurs just nu.
Nu är tanken att Q skall få sköta allt själv på träning. Jag tror problemet beror mycket på att jag tänker för mycket åt honom och sätter han i bra lägen till 99% och då blir han nonchalant. Så nu skall han minsann få tänka själv och lösa sina egna problem så får vi se om det hjälper något. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0