Beeeebis

Titta vad som kom till världen inatt. En liten brun pojke med stjärn och lite vitt på ena bakbenet. 
 
Vid 02.01 ringde Natta och så att Da Silva redan hade fölat och att den lille låg ner. Så det var bara att kasta på sig kläder och köra ut till stallet. 
 
Natta var redan där när jag kom och allt såg bra ut. Da Silva var uppe på fötterna och den lille låg ner men skulle precis försöka ställa sig upp. Några försök tog det innan han kom upp på benen och vi fick hjälpa han till tutten. 
 
 
Allt har gått bra med både den lille och morsan och vi får hålla tummarna att det håller i sig. Nu lär det nog bli många fölmystimmar i stallet framöver. 😄
 
 
 

Älg 1.20m

Här kommer Älgens 1.20m runda. Inte vår snyggaste runda men hon hoppar ju fantastiskt fint på oxrarna, se bara på den gul/röda oxern, vi kommer i botten för att hon tror att vi skall svänga precis innan hindret men fast vi kommer så knasigt så får hon till ett riktigt fint språng ändå. SuperÄlgen! 
 
Anledningen till varför vi rev var för att jag kom lite flackt in i kombinationen och ligger lite för långt fram med överlivet till B hindret och då kommer hon inte riktigt upp med frambenen. 
 
Hon kändes iaf super och jag är väldigt nöjd med henne. 👌 
 
Knäpphästen tänkte ju ta oxern sen igen när vi var klara och jag släppte ut tyglarna helt, se precis i slutet av filmen, älskar verkligen hur glad hon börjar bli i hinder nu, förut hoppade hon mest bara för att jag bad om det, men nu har hon börjat ta egna initiativ och verkar tycka det är skitkul. 😄
 
 

Världens finaste prins

Igår så fick Lillen följa med till Othem till sin livs andra tävling, första gången han är i detta ridhus och de hade ganska "läskiga" hinder och av någon anlednig satt de två läskigaste hindren först. Banan börjar även med 5 oxrar på slutet och innehåller 6 oxrar samt 2 räcken, kanske inte en optimal "unghästbana" då den inte var så inbjudande. Lillen är världens snällaste häst men han kan vara en riktig mes, vissa dagar så är han livrädd för alla hinder första gången han skall hoppa dem men sen när han väl kommit över en gång så brukar det inte vara något problem, och eftersom allt var nytt så antog jag ju att vi inte ens skulle komma över första hindret. Förra tävlingen skedde ju på "hemmaplan", även om det var endel hinder som han inte hoppat förut där också så var det ju på ett ställe där han är van att hoppa på, här var precis allt nytt. 
 
Självklart så var han lite busig och bockig på framridningen, men väldigt oberörd över hindren, sen gjorde han väl inte sina bästa språng där eftersom han skulle busa med alla andra hästar som var i närheten, men jag gick iaf in på banan med en väldigt bra känsla.
 
Visst tyckte han att det var lite läskigt inne i ridhuset och smög fram till de flesta hindren, men han hoppade allt felfritt och fick till några fina språng.
Man blir ju så himla stolt över honom när han beter sig såhär bra och vi får hoppas att han kan fortsätta såhär duktigt i fortsättningen också. 
 
 
 
 

RSS 2.0