Boende sökes...

Jag fick ett uppdrag nu när Mickael jobbar fram tills vi skall åka och har väl inte den bästa internet uppkopplingen där ute på havet... 
 
Uppdraget är att fixa boende på vägen upp till Fjällen.. Eftersom vi åker på Fredag morgon och får inte tillträde till stugan förren på Lördag så åste vi bo över någonstans på vägen, helst så nära Bydalen som möjligt.. 
 
 
Så om det är någon där ute som vet något bra, billigt, ställe att övernatta på så får ni gärna höra av er. Det enda kravet är tydligen att det skall finnas sängar, annars är vi tydligen inte så kräsna, helt klart Mickes ord. 
 
 
Men ja hör av er tack om ni vet något, någonting i närheten av E45, enligt min mobil. :)
 
 
 
 

Nytt

Det är alltid bra att få nya ögon på sig när man rider. Igår tränade jag som sagt för Jan då jag ville ha lite nya tips på hur jag skall rida mitt monster till häst. Jag anser att han egentligen är en väldigt fin häst som nog kan komma långt en vacker dag, men vi får aldrig till det tillsammans och ibland vill jag bara ge bort han till någon som har ambitioner att rida i skogen 2ggr i veckan. Typ. 
 
Han har ju en tendens att ändra sig från gång till gång, han den där Quando. Så ibland så går det helt okej och andra gånger så går det verkligen åt helvete, detta brukar vara när han är supertaggad och bara lyssnar på sig själv. 
 
Igår var han i ett litet off läge, i dessa lägen är han inte så flashig och ganska jämn i galoppen, inga skutt osv, med andra ord så var han på sitt "lättridna" läge.  
 
 
I det tora hela så gick träningen bra tycker jag, han hoppade mestadels bra och rättade sig ibland när han var i/rev något hinder. 
 
För att Jan skulle se hur Quando skötte hinder och tänkte själv så fick jag gå fram med handen galoppsprånget innan och överlåta jobbet till han, så det var något jag fick göra genom hela lektionen, vilket är något jag har ganska svårt med egentligen då båda mina ponnysar samt Castro nitar direkt om man överger dom på det viset. Men ja Quando är ju en helt annan typ av häst så på han går det bra. 
 
Quando går ju gärna i en ganska hög form, i markarbetet försöker jag alltid få han så låg som möjligt så att han kommer upp med ryggen, vilket ibland kan vara väldigt svårt i galoppen, men oftast går det helt ok iaf. Men jag har aldrig tänkt på att han skall gå likadant i hoppningen, utan där har jag istället nästan ridit honom lite tvärt om för att få in och igång bakbenen istället. Men igår fick jag förklarat att för att få bra och runda språng så måste han även gå i en lägre, mer avslappnad form i hoppningen. Vilket är ju, när man tänker efter, jävligt logiskt. 
Väldigt ofta hoppar Quando framåt istället för uppåt, vilket gör att han får väldigt "platta" språng och kommer inte alls upp i luften, i dessa språng känner man även hur ryggen sänks och ja de känns allmänt obehagliga. Det här händer alltså när han inte går i rätt form och då inte får upp ryggen klokt. 
 
 
 Något jag själv måste träna på är att låta han tänka själv och inte ge han alla distanser hela tiden, och absolut inte på träning. Just nu gör jag allt tänk åt honom och då har han inte någon anledning till att anstränga sig och ta tag i arbetet själv. Så nu skall vi börja träna på att komma olika på hinder och låta han lösa problemen själv, eller ja jag skall försöka överlåta arbetet till honom, jag är ju lite för rädd för att komma fel på hinder, haha. 
 
 
Sen fick jag även tipset att ändra hindren ofta under ridpassets gång så att det blir något nytt för honom att titta till på/intressera sig av. Han har alltid varit en häst som tappat intresset snabbt, som unghäst tröttnade han på ett hinder när han hoppat det två gånger, så ja jag måste hela tiden få honom intresserad. 
 
 
Annars var det väl det gamla vanliga, rida han klokt ur sväng och inte ha han utåtställd vilket jag gärna har, osvosv. 
 
 
Jag tyckte det var en väldigt givande lektion och skulle gärna rida för honom fler gånger, även med Älgen. Men just nu är det lite svårt när Ninna har sitt "abonnemang" då hon räknar ut hur många lektioner hon har under en säsong och sen delar hon det på antal månader så att man betalar samma summa varje månad, vilket gör att det blir väldigt svårt att "avsluta" ett. Så jag tänkte rida för henne säsongen ut och kanske se om Jan har någon ledig plats då och då och sen får jag se hur jag gör efter sommaren.
 
Jag är absolut inte missnöjd med Ninnas lektioner, men det är bra att få nya/olika ögon på sig, alla ser olika saker och kommer med olika tips och nu har jag ju ridit för Ninna under en ganska lång tid så då kan det vara bra att byta en stund. Sen skulle det vara kul att träna Älgen för honom då han verkar tycka om henne ganska mycket. ;) 
 
 
 
 
 

Dags att prova nytt!

Ikväll skall Quando få gå lektion för Jan Larsson. Känner att jag behöver fler ögon på oss då jag inte vet hur jag skall rida han riktigt, och då får man passa på när Ninna inte har några lektioner denna vecka. Så nu får vi se hur detta kommer gå. Håll tummarna för fan! 
 
 
 

Kommentar+Svar

M

Vilket fjäll ska ni till? Hur länge?

 

Svar: Ärligt så vet jag inte vart vi skall, Micke kan mycket väl ha berättat det men jag har med all säkerhet förträngt det isåfall. Så vart vi skall vet jag då inte, men vi skall iaf vara uppe i en vecka, så mycket vet jag minsann! 

(Rättelse : Bydalen var stället vi skulle till tydligen, ligger vid Storsjön, några mil från Åre, så där hittar ni mig från den 7e och en vecka framöver)  

 

 

 


Fjällen

Den 6e Mars åker jag till fjällen med Mickael + folk. "Fan vad kul" Tänkte jag när Micke frågade för några månader sen om jag ville med "Om det är något som jag är naturbegåvning i så är det skidor". I 6an så åkte vi till fjällen med klassen och där fick jag "skäll" för att jag började i barnbacken där bara nybörjarna fick vara, jag hade aldrig åkt skidor förut. När jag var 16 så åkte jag och mor till USA och där körde jag skiten ur de svarta backarna. Så nu skall jag minsann imponera på han, ja Micke då! (Rykten säger att han ligger ner mer i backen än vad han står nämligen) 
 
men för två veckor sen så kom jag på att, ja juste alla dessa skidresor var innan jag totalmosade mitt knä och att allt som heter sidrörelser av knät är ganska smärtsamt nu för tiden, vilket gör att jag räknade ut att det här med slalom kanske inte är det bästa.. FuckFuckFuck. 
 
Så idag har jag letat knäskydd, då jag fick höra orden "Ja slalom är väl det sämsta för ditt knä" och "Annars kan du ju sitta nere i backen och dricka choklad". Och inget skydd hade dom som var tillräckligt stöttande. Men de var väldigt service minded så de lyckades nog finna ett skydd till mig på deras andra butik, så dit skall jag imorgon. Sen får jag väl packa ner alla morfin tabletter som vi har hemma, vilket faktiskt är några paket. Heh. Så jag skall fan visa att jag är grym trots allt!! 
 
 
 

Ibland så..

Igår var en bra dag, både Älgen och Quando var nämligen ruskigt fina på hoppträningen! 
 
Älgen var lite mer framåt och mycket bättre i handen och Quando, ja det hade väl varit omöjligt om han gick sämre än sist..., men han var faktiskt riktigt riktigt fin, så han höjde sig ganska rejält sen förra träningen, det var helt klart en av de bästa träningarna vi haft tillsammans. 
 
Det kan bero mycket på att han inte fått vila en enda dag sen förra träningen och sen har jag även dragit ner havren till hälften. Men ja nu känner jag mig iaf lite mer taggad inför helgens tävlingar och förhoppningsvis så kan jag få till samma känsla då som igår, det hade iaf varit på tiden isåfall! ;) 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Hur gick tävlingen?

 

Svar: Pay and Jumpen gick, ja mindre bra. Älgen var brunstig vilket gjorde att Binge blev fullkomligt förälskad i henne vilket gjorde att Älgen blev förälskad i honom, vilket ledde till att de enbart gick runt och skrek efter varandra och kunde absolut inte koncentrera sig på det de skulle göra... Typ så gick det. 

 

 

 


Liten


Liten

Liten tar sig mer och mer. Igår åkte vi till ridhuset med han och Quando, folk hoppade runt på massa hinder och bommar och var i stort sätt överallt. 4 gånger har jag nu ridit utan ledare på denna lilla fjant, så jag kan ju inte påstå att vi alltid hamnar där jag har tänkt, men han är otroligt duktig. Dock blev det lite väl när en person skulle hoppa rakt emot oss hela tiden, vilket han nog egentligen inte tyckte var speciellt obehagligt utan han ville nog mest leka med den andra hästen. Men eftersom Jag inte har sådär jätte stor lust att ramla av honom, inte pga att jag kan slå mig utan eftersom jag inte vill att han skall bli rädd om jag ramlar av och sen får man börja om med allt igen. Så även fast det var jag som egentligen var ivägen för dom så var jag tvungen att agera "rädd dressyrtant" och säga till. haha 
 
 
Men jag måste ju säga att min lilla bebis är väldigt duktig Med tanke på hur bra han sköter sig fast det är så mycket annat att koncentrera sig på samtidigt. Igår passade vi även på att trava över bommar vilket han gjorde mycket duktigt. Stolt matte!! :)
 
 
 

Kommentar+Svar

 
Anonym

Hur hög är han?

 

Svar: Tror nog inte han vuxit något sen i somras så han är väl fortfarande runt 154cm tyvärr. Dock verkar han vara inne i en liten växtperiod just nu då rumpan har skjutut iväg lite, så förhoppningsvis så blir han liiiiite större än såhär iaf. ;) 

 

Men det är tur att han har ganska stor galopp iaf då han inte verkar ha några problem att gå på ridhäst avstånd vid löshoppning. 

 

 

 


Castro vs Quando

Det här med att galoppera fort i skogen tycker nog Castro och Quando är ungefär lika kul. Båda springer fortare och fortare, har öronen spetsade, bockar lite när de får chansen osv osv osv. 
 
Jag kan nog säga att båda springer ungefär i samma hastighet, och det är en väldigt hög hastighet. Men varför sitter jag då och ler av glädje när jag sitter på 7åringen och gråter av rädsla när jag sitter på den som är 20? På något vis så känns det som att det borde vara tvärt om, med tanke på den yngre har ju trots allt kallblodigt kastat av mig och gjort köttfärs av mitt knä för sisådär 2.5 år sedan och den äldre har nog aldrig gett mig mer än ett blåmärke och några fläskläppar under vårt snart 6år långa förhållande. Men Jag tror, nu när jag tänkt efter lite, att det kan bero på att när jag säger prroo till den yngre så stannar han snällt med en gång medans den äldre spetsar öronen ännu mer och drar iväg ännu fortare. Kan ha något med det att göra, men jag vet inte riktigt... 
 
 
 
 
 

Vår!

Idag bestämde jag och Lillen att det minsann får ta och vara vår nu, så därför fick han gå naken idag, vilket nog uppskattades väldigt mycket! Allt blir så mycket enklare och roligare så fort solen är framme. Även hästarna verkar tycka likadant som jag då de varit helt galna i hagen idag, Castro och Lillen låg bokstavligt talat under staketet och bet varandra i benen. Jävla galningar... 
 
 
 
 
 

Klump!

Hon har gjort det igen! Jg skulle nog kunna skriva en hel bok på allt klanigt jag lyckats med i mitt liv.. 
 
 
Iaf så stod ju då hoppträning på schemat idag, precis som alla andra Tisdagar. Eftersom Ronja Håkansson är ganska stel och fruktansvärt osmidig, många brukar jämföra mig med 70åringar, pga detta, och självklart för hästarnas ryggars bästa, så använder jag mig alltid av pall när jag hoppar upp på dom. Det brukar vanligtvis gå ganska smidigt, upp på pallen och sen upp på hästen liksom, men inte denna gång....
 
Ronja sätter vänsterfoten i stigbygeln och hoppar upp, men tyvärr så visar det sig att hon inte satt foten tillräckligt långt in i stigbygeln, så när hon då är halvvägs uppe och på väg över med högerbenet så glider vänsterfoten ut ur stigbygeln, vilket gör att Ronja faller mot marken, sätter fötterna på kanten av pallen, alldeles för långt ut på kanten, faller baklänges och hamnar då på rygg på marken med benen uppe på pallen och hästen förvånat springandes därifrån... 
 
Hej jag heter Ronja Håkansson och har tjänat pengar på att rida in hästar, vill ni anställa mig? Jag är smidig som få och kommer absolut inte förstöra din häst för all framtid.. Till mitt egna försvar så är jag väl kanske lite mer fokuserad när jag rider unghästar, det här var ju trots allt bara Älgen, 6år... 
 
 
 
Förövrigt så gick hon helt okej på lektionen trots superbrunstig, hennes kompis Quando däremot, han trodde han var störst bäst och starkast och hade alldeles för mycket energi i kroppen, så nu är det hårdträning som gäller för den mannen.. ;) 
 
 
 

Det här med att ta hand om sin utrustning..

Har jag då aldrig varit speciellt bra på, eller jo de två första veckorna är jag oerhört skötsam och putsar dagligen, sen däremot, sen får utrustningen vara glad om den får skötsel till tävlingar, vilket om jag skall vara helt ärlig är ganska sällan jag "hinner" med.. 
 
Jag är en sån där person som är antingen eller, antingen skall allt vara kliniskt rent och hänga på rätt plats och så fort det blir fel så får jag panik, eller så är allt huller om buller, helst allt på golvet och oerhört skitigt, och pga att min ganska lata sida är den som oftast tar över så brukar mitt liv se ut som det senaste exemplet. Vilket skapar irritation bland folket omkring mig. But like I care! 
 
Iaf så åkte vi in till wrks Pay and Jump igår, och när jag tittade ner så såg jag två ljusgrå stövlar på mina fötter/ben, hmm köpte jag inte mörkbruna stövlar?! Well thats weird. 
Iaf så ansträngde jag mig och putsade dom för en gångs skull, och dom är faktiskt fortfarande mörkbruna som jag minns dom, men självklart så skulle jag ju då flyga i backen det första jag gör när jag kommer upp på hästen och nu är stövlarna lika grå igen. Så alltså var det helt i onödan, och kanske ett tecken från ovan att jag kanske inte skall hålla på med sånt skit, som pappa säger "Det går inte fortare för det", eller detta sa han på den tiden jag putsade ett träns i 
3h kvällen innan tävling. Han har inte sagt det på ett tag nu faktiskt.. Hmm... 
 
 
 
 

"Annons" på BingBert

Eftersom det var över 900 som gick in på denna blogg igår och jag antar att typ 800 av dem gick in för att de är intresserade utav Binge så tänkte jag skriva lite mer ingående om denna vita buse. Så här kommer en liten "annons" på han. 
 
 
Binge Crosby
f. 2006
 
e. Santa Cruz ue. Nebraska
 
 
Binge är uppfödd här på Gotland och säljs av uppfödaren. Han är ca 163cm hög men har ganska stor galopp så han verkar inte ha svårt att räcka till på distanser.
Han rör sig trevligt, speciellt i galoppen, och arbetar lätt i form. 
På hinder är han totalt otittig och hoppar allt. Ju högre hinder desto bättre hoppar han. Dock har vi tagit det ganska lugnt eftersom jag inte riktigt vet hur högt han tränat förut och vill då inte pressa han allt för mycket för tidigt. Men än så länge har han aldrig tvekat på ett hinder och då har vi tränat upp till iaf 1.20m.
Vi har löshoppat honom upp till 1.35m och det tar han som ingenting.
Innan han kom till mig så har han bara varit med på någon Pay and Jump, vet inte vilken höjd dock, men han hade aldrig tävlat på någon "riktig" tävling.
Förra året hann vi vara med på sista tävlingen, 90cm + 1m, och där skötte han sig snudd på exemplariskt. Fick 4 fel i båda klasserna (skitriv) och var även där helt otittig.
 
Nu till det som är lite jobbigt med honom. Han blir väldigt fäst vid andra hästar och klarar inte av att bli lämnad ensam, dock har det blivit lite bättre sen han kom till oss då jag försökt träna mycket på detta eftersom jag själv tycker det är väldigt viktigt att man kan lämna en häst ensam en kort stund. (I stallet, transporten eller liknande)
Dock måste man vara väldigt försiktig när man tränar detta då han lätt får panik och struntar då helt i om han skadar sig själv eller andra.
Helst skall han stå i gallerbox då han hoppat över boxväggen två gånger hos oss och även hoppat över bommen i bussen en gång.
Men om man bara har detta i åtanke och sköter han på rätt sätt, mat funkar bra(!), så kan han nog tillslut bli klok på denna punkt också. Förut blev han tex knäpp så fort han inte såg någon annan häst även när han stod i hagen, men nu är det absolut inga problem längre och han väljer till och med själv att stå i den delen av sin hage där han inte kan se de andra hästarna ibland. 
 
Annars är han lättlastad, snäll att sko och står som ett ljus när man klipper honom.
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Camilla

Vad kostade den sadeln och hur hittade du den? Letar ny sadel och vill ha en mer kvalitetssadel..

 

Svar: Jag hittade den på Hästnet och den kostade, ja alldeles för mycket för en arbetslös 22åring egentligen, men jag får väl tacka Quando som krossade mitt knä så att jag fick försäkringspengar att leva på.. Haha. Nej men om du söker på Equipe Special One på Hästnet så får du fram i vilken prisklass de ligger i, och det är väl mellan 20-25 tusen beroende på hur gamla och hur mkt använda de är. :) 

 

Dock är det ju alltid lite "osäkert" att handla på internet med tanke på alla idioter det finns där ute. Det är ju inte jätte kul att sätta in 20 000+ på ett konto och sen inte få något. Men det som är bra med begagnat är att man i stort sätt alltid får tillbaka det man betalt, vilket man inte får om man köper nytt, men där är det ju dock en större säkerhet att köpa nytt... 

 

 

 

 


StorGris och LillGris

 
 
Skulle ut och hämta Quando häromdagen och fann detta. Ett nerrivet staket. Hmm undra vem som är boven i dramat, tittade på Quando och frågade om han var den skyldiga, han tittade dock tillbaka på mig med en väldigt oskyldig blick. Men hans täcke sa något annat... 
 
 
 
 
 

Binge Löshoppning


Nyförälskad

Micke kan slänga sig i väggen för nu har jag skaffat en ny kärlek! Hans skinn, jag tror aldrig jag mött på något lenare och så fort jag ser han så ler jag, eller jag behöver inte ens se han, bara tanken av han gör mig lycklig och alldeles varm i hela kroppen. Finns ingen som smekt mig på samma vis som denna man, jag har helt klart hittat min själsfrände, förevigt du och jag! 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

 
Alexandra

Hej, såg en annan häst som du har till salu och länkades till denna bloggen. Såg då filmer från denna hästen och undrar om den är till salu? 

Mvh Alexandra

 

Svar: För tillfället har jag inte någon tanke på att sälja honom, men allt är väl egentligen till salu till rätt pris och ryttare. :) 

 

 

 

Älgen Hoppträning 3e Februari

 
 
Denna träning är nog den bästa hittills med denna lilla häst faktiskt. Visst är den allt annat än perfekt men jag fick en bra känsla och hon bjöd väldigt fint på allt! Hon kändes lite mer uppmärksam än vad hon brukar göra, oftast gör hon ju mest bara det man ber henne om, men denna träning var hon riktigt på och verkade väldigt glad i att hoppa. Men så var det ju lite med Quando i början också, det är inte förrens nu han har börjat ta tag i hindren och verkar bli glad av hoppning, för tillfället kanske lite väl glad.. ;) Så om det fortsätter såhär så kan jag nog tänka mig att ha kvar denna häst länge. 
 
Hon har ju en liten egen hoppteknik som kanske inte är enligt regelboken... Men hon tar sig alltid över med råge utan att behöva anstränga sig allt för mycket iaf! :) 
 
 
 

Miss Hjärnskakning

Under mina unga dagar så var jag väldigt duktig på att samla på mig hjärnskakningar på alla möjliga vis, vet inte riktigt om jag skall berätta hur eftersom det är ganska, vad kan rätt ord vara, patetiskt?! Udda?! Löjligt skrattretande?! Men sen det är ju ganska självklart att jag inte skall klara av något på "normalt" vis, utan jag skall ju alltid vara lite annorlunda. ;)
 
 
Men ja jag berättar väl ändå.. 
 
 
Hjärnskakning nr 1
 
Jag var typ 8år. Gammelmormor fyllde 80år så vi var i Jämtland och firade henne. Min bror och jag lekte i husvagenen som vi bodde i under vistelsen. Jag satt på en madrasskudde på sängen och Felix stod nedanför och skulle dra ner den/mig på golvet, vad skulle kunna hända egentligen? Sängen var väl 50-60cm hög, kudden var 10-15cm tjock och jag kan väl inte ha vägt mer än 20kg. Men ja på något vis så lyckas jag landa rakt på svanskotan vilket ledde till att det gick en stöt från svansen, genom ryggen och upp till den lilla lilla hjärnan, vilket orskade en hjärnskakning. Ronja Kräktes resterande tid av resan och hade synrubbningar, eller ja iaf hela resten av dagen. ;)
 
 
Hjärnskakning nr 2 
 
Denna hjärnskakning är väl den enda som jag fått på "normalt" vis, alltså genom att slå i huvudet..
Ronja var 9år gammal, red på en ganska knäpp och alldeles för stor ponny, ponnyn bockade, Ronja ramlade av och landade såklart på huvudet, för på denna tid så hade hon nämligen ännu inte lärt sig att ta emot sig med händerna utan hon tog istället alltid emot sig med huvudet..
Kanske konstigt att jag inte fått fler hjärnskakningar egentligen med tanke på hur många gånger jag tagit emot mig med huvudet.. Iaf så fick jag hjärnskakning denna gång och förvandlades till en mänsklig vulkan med synrubbningar... 
 
 
Hjärnskakning nr 3
 
Ronja gick i 3an på lågstadiet. Det var uttagning till skol-DM, Ronja skulle göra sitt första längdhopp, hon sprang, hon hoppade av, och jävlar vad hon flög, hoppade längst av alla, en riktig stjärna! 
Tyvärr så lyckades hon glömma bort att man skulle landa på fötterna och sen komma efter lite smidigt med stjärten på sidan om, eller hur man nu skall förklara det, iaf så lyckades hon landa rakt på svanskotan, igen... 
Synrubbningarna kom med en gång, trots att hon knappt såg något så hoppade hon sista hoppet ändå, denna gång hoppade hon inte lika långt konstigt nog... Sen kom hennes farfar och hämtade henne och så fort hon kom hem till han så förvandlades hon än en gång till en mänsklig vulkan.. 
 
 
 
På senaste tiden har jag börjat tänka på dessa hjärnskakningar och dess bieffekter på mig kropp, för det första så gick min svanskota åt helvete, eller ja jag kunde inte sitta länge och var tillslut tvungen att ta en spruta in i leden, vilket gjorde sinnessjukt ont och det blev inte ens bättre av det, haha. 
Sen efter sista hjärnskakningen så har jag fått en kronisk synförändring, kan man säga så?! Iaf så har jag en fläck mitt i synfältet som är som en klump av olika färger, vilken gjorde mig ständigt illamående i kanske 3år tills jag lyckades "tänka bort" den, dock så har den antingen blivit större eller så har jag börjat tänka på den igen så nu så fort det blir mörkt så ser jag den hela tiden och mår illa igen, kanske dags att söka för det... '
 
Sen har jag gått in och sökt på biverkningar efter upprepade hjärnskakningar, och jag har dom tamefan allehopan. Titta bara 
 
  • svårt att komma i håg (minne)
  • svårt att ta initiativ till vardagliga aktiviteter (initiativ)
  • svårt att passa tider, att påbörja/avsluta i tid (tidsuppfattning)
  • svårt med ordning och reda (struktur)
  • svårt med avslappning och ro, sömnstörningar (stress)
  • svårt att vara delaktig i samhället (isolering)
 
Finns en ganska stor risk att mina symptom beror på något helt annat, men det hade ju varit skönt att ha något att skylla på ibland..  
 
 
 
Man ser ju långa vägar att något inte riktigt står rätt till där.. 

Quando

 
 
Jag tycker om denna häst mer och mer. Men jag kan lugnt säga att han är den absolut svåraste hästen jag någonsin hoppat. Egentligen borde han vara lätt med tanke på hur välriden han är på marken osv osv, men när det kommer hinder framför så blir allt lite för roligt och matte lite för långsam för att lyckas hinna med hans bus. Men ryttaren är ganska lycklig och det verkar som att hästen är det också, så nu gäller det bara att vi skall lyckas komunicera lite bättre. För hoppa kan han den lilla busen, så när jag lär mig rida honom klokt så blir nog det här bra skall ni se. 

Dagsplanering Torsdag

Torsdag
 
- Upp tidigt tidigt tidigt
- Motionera alla hästar på något vis, även Lillen om det hinns med
- Fixa stallet och allt som hör därtill
- Duscha, för jag luktar snusk
- Ut till andra sidan Gotland och umgås med familjen Gustafsson
 
Fredag
 
- Sovmorgon, me like. TACK FIA!
 
 
Han va fin!...

Filmer in making!

På schemat står filmskapning, både från hoppträningarna i igår och sen från löshoppningarna på Binge. Måste även få med mamma på nästa Malena lektion så hon kan filma lite där också. :) 
 
Sen måste ni ju även få se hur duktig Lillen är (speciellt duktig är han när han bockar runt och drar sönder mina fina armband som jag fått av Micke från Kroatien..Usch dumma!) 
 
 
 

Binge

Meningen var ju att Binge just nu skulle vara utlånad på prov i två veckor, men så blev icke fallet. Så om det är någon som är intresserad utav honom så finns han fortfarande kvar hos mig, Så höör av er! :) 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Är hon fortfarande till salu och för hur mycket

 

Svar: Ja hon är fortfarande till salu. Dock så är hon inte ute på annons nu, men om rätt person kommer och betalar det vi vill ha för henne så säljs hon. Anledningen är att hon verkligen inte är min typ av häst och vi kommer nog aldrig bli något bra team tillsammans. Hon är jätte fin att rida, hoppar bra osv, men jag längtar sällan efter att rida eller hoppa henne, jag gör det bara för att jag måste typ. Svårt att förklara på ett bra sätt, men ja hon har ännu inte visat att hon är en häst för mig iaf. Jag vill ha hästen framför mig i en lite högre form och ett sug till hindren, jag vill känna hur hästen sätter sig på bakbenen och får tryck i bakbenen, Älgen är precis tvärt emot. Men sen så trodde jag väldigt lite på Quando ett bra tag också, så det kan ju bli bra tillslut, men ja än så länge så får jag ingen bra känsla med henne, jag känner mig mest kass och klumpig när jag rider henne. Men jag hoppas att vi kan bli bra tillsammans någon dag, det gör jag verkligen. Men som sagt så har jag inte fått den känslan ännu... 

 

 

 


Hoppträning Quando


RSS 2.0