Lillen Del 6.

 
 
 
 
Att det ens är lagligt att vara såhär fin! 
 
 
 
 

Fredag

Idag har jag och mormor varit på utflykt till Fårö, för att köpa, ehm, en plånbok. Helt klart värt det! 

Iaf så tog det i stort sätt hela dagen, men 3 hästar blev ridna ändå, sen att mamma red 2st är en helt annan sak... 

Jag red iaf min lilla bortskämda stjärna som fick äta från alla träd och grässtrån han ville! Thihi, min Kung! 





Bingemannen har lyckats gjort en fin liten volt över boxväggen, japp ni läste rätt, hästen la sig över väggen och gjorde en fin volt över till andra sidan och hamnade på rygg... "Nu dog han" hann jag tänka.. Men som tur var så överlevde han. Jag longerade han direkt efter och kunde inte se något, men ett tag efter så blev han stelare och stelare, och sen svullnade även vänster framben upp. Dagen efter kom Lillemor och kände igenom honom och hon kunde inte känna någon låsning eller liknande, "Han måste varit som ett fyllo, helt avslappnad i kroppen", haha jävla häst... Men han är öm i huden på frambenet, så han tycker inte riktigt om när jag lindar honom, och sen är han nog rejält öm i musklerna också efter sitt "lilla" fall, man vet ju själv hur öm man kan vara i hela kroppen dagarna efter man ramlat av tex, så han rör sig ganska stelt just nu. Men förhoppningsvis så blir han snabbt bra så vi kan fortsätta där vi slutade. 

Men fy fan, den där hästen är ju kanske inte riktigt som alla andra om vi säger så... Men när han inte försöker ta livet av sig så är han en väldigt trevlig häst, och väldigt söt, men fy fan säger jag bara... Binge!!!




Lillen Del 5.

 
 
 
Älskling! <3 
 
 
 
 
 

Lillen Del 4.

 
 
 
 
 
 

Lillen Del 3.

 
 
 
 
 
 
 

Dags att ge upp?!

Ibland har jag bara lust att lägga ner allt som har med hästar att göra, eller nej Castro kommer jag aldrig göra mig av med, men resterande 4 hästar har jag bara lust att ge bort till någon som orkar med dom. 

Varför skall jag lägga ner 5-10h om dagen på något som mest kostar pengar och som oftast bara gör mig besviken och sänker mitt självförtroende? Varför skall jag lägga alla mina (och mina föräldrars) pengar på dessa djur som sällan ger något tillbaka? Varför skall jag riskera mitt liv varje dag för denna sport när jag aldrig lär lyckas inom den? 

Just nu har jag inget bra svar på dessa frågor, just nu önskar jag att någon kunde komma och ta alla mina hästar ifrån mig så jag kan resa långt bort från dom och fly allt ansvar och slippa känna pressen att komma någonstans någongång. 

Quando börjar jag bli ruskigt trött på, så fort man får ett litet hopp om att det kanske kan bli något av hästskrället ändå, så går det bakåt igen, de senaste hoppträningarna har varit riktigt sugiga, hur jag än rider så river han vartenda hinder över 1m, jag provar med att sätta han i botten så att han river grovt fram (eftersom han är så jävla seg upp med benen) och önskar att han kanske ändrar sig till nästa gång, men nej han river lika grovt ändå, det finns inget sätt jag inte provat, men ändå gör han likadant. River, river, river, river och river lite till. Jävligt frustrerande. 

Älgen, ja Älgen hon skadar sig hela tiden och kommer aldrig igång på riktigt innan hon måste på långvila igen, så ja hon kommer väl aldrig ifrån 4års nivån i sin utbildning... 

Stina är ponny, och dressyrhäst! Behöver jag säga så mycket mer?! Jag älskar henne och tycker om att rida henne, men ja jag kan ju inte göra det jag vill på henne. 

Lillen finns väl inget att klaga på ännu, han är mest liten och söt! 

Castro är mitt hjärta! Mitt gamla skruttiga hjärta! <3 


Grejen är väl egentligen den att jag rider för att tävla, åka iväg på fastlandet och utvecklas. I år  har jag varit på fastlandet en gång! Knappt tävlat något här hemma heller för den delen, vilket får mig att tappa suget, jag måste få tävla klokt för att tycka det här är kul och jag måste få känna att jag är duktig. Att tävla här hemma på 1m-1.20m med halvkassa resultat suger otroligt mycket. 

Men samtidigt så känner jag mig själv, jag lär inte sluta kämpa med de hästarna jag har nu i första taget, vare sig Quando vill eller inte så skall han bli Castros ersättare och om jag så skall behöva lyfta han över hindren så skall vi tillslut tävla på minst 1.40m nivå. Och Älgen, ja henne har jag lindat in i bubbelplast så nu skall hon ta mig fasen hålla sig fräsch och tillslut hoppa höghus i korsgalopp. 

Men ja just nu är det segt, jävligt segt och jävligt drygt, men jag kommer tillbaka, tillslut. Be so sure! 








Lillen Del 2

 
 
 
 
Passade på att mäta han medans vi var där, typ 153-154cm, hehe
 
 
 

Lillen Del 1.

 
 
He lööööövs mee! 
 
Min lilla Nordis! 
 
 
 
Drog sönder mina byxor gjorde han också... 
 
 
 
 
Tyvärr så hade pappa ändrat upplösningen på kameran till den absolut sämsta pga något han skulle fixa med på jobbet, och sen glömde han att ändra tillbaka så bilderna blev tyvärr inte jätte skarpa. 

Binge Crosby

Okej här kommer lite mer fakta om den vita springaren som står i mitt stall för tillfället. 
 
Han är kollad av veterinär nu och då varan fräsch och visade inget på böjprov, men eftersom han haft "problem" förut så tar vi det fortfarande väldigt lugnt, bättre att stressa långsamt än att pressa han för mycket. För att fortsätta att hålla bra så måste han ju ha rätt muskler och muskler bildas långsamt så ja då är det ganska självklart att man måste ta det ganska lugnt. 
 
 
Men jag har hoppat 50cm på han, några språng, och han tycker det är kul, tar tag bra, lyssnar kanske inte hundra procent på den där uppe, men det blir bättre när han får mer muskler och styrka. Det är ju svårt att säga hur han är att hoppa och hur bra han hoppar när man bara sett/känt så lite och lågt, men oftast så kliver han bara över, men ibland tar han kraft från bakbenen och då känns det om att det finns mycket hopp. Men det märker vi sen! 
 
 
Dressyren blir bättre och bättre, han är lite stel och lite tung ibland, men när han släpper så blir han ruskigt fin och jobbar väldigt lätt bakifrån. 
 
Jag tror att han kan bli en riktigt trevlig häst sen när han fått mer muskler och ork, det verkar som att han vill göra rätt, men samtidigt kan han bli lite bekväm om man inte sätter han i arbete klokt och gör honom intresserad. Men han verkar även mer och mer engagerad ju mer han rids.
 
 
Det som är jobbigt med honom är att han inte kan vara själv, nu har han väl varit tvungen att vänja sig vid det lite hemma hos oss, men till en början så blev han helt galen av att bara en häst försvann från gården, men nu klarar han till och med av att gå själv i hagen när jag är ute och rider Stina (bara dom två som står på stallsidan just nu). Men han är fortfarande jobbig när han blir lämnad i stallet, då skall han skrapa och klättra på väggarna, men det håller vi på och vänjer han vid, så lite bättre har det också blivit. 
 
 
Ja det är väl vad jag kan komma med nu, mer kommer när vi gjort lite mer tillsammmans. :) 
 
 
Fler bilder måste jag ju se till att skaffa fram också! 

Måndag

Idag har jag nog varit ganska duktig, om jag får säga det själv iaf. 

Fixade allt i stallet, mockning, vatten, hö, sopning osv, motionerade 3 hästar, varav 100% var väldigt fina, fixat hönät bort till stora hagen, fixat underlaget på banan lite mm, innan kl 2. Vilket när jag tänker efter kanske inte är superduktigt egentligen, men jävligt skönt att vara klar med allt ganska så tidigt iaf. 

Sen har jag även tagit en tur ut till Dahrve och fixat lite tråkigt till stallet, men även hämtat mina nya skär till klippmaskinen, så om det är någon som vill ha sin häst klippt så är det bara att höra av sig! ;)


Stina och Quando fick vila idag, de har ju gått ganska så hårt nu några dagar! 

Mer info om Binge kommer snart! Det är endel  som frågat om det och jag skall göra mig tid och skriva ihop något om det jag vet än så länge! 





Vad som komma skall.

Passade på att hälsa på Lillgrabben när vi ändå var i närheten, knäppte som vanligt lite bilder när vi var där, vilka nog faktiskt blev riktigt bra! Ni får ett litet smakprov nu, så kommer fler imorgon! 
 
 
 

Dressyrtävling 20+21 September

Quando

Lördag Lb:3: 
Ehm ja han kändes ju ganska fin, lite seg som alltid, men ändå inte så farligt som det kan vara. Dock visade han upp att han faktiskt lärt sig göra rena byten i en ökad galopp och sen så ville han inte riktigt förstå mig när jag ville att vi skulle fatta galopp, så där travade vi ett antal fler meter än vad vi skulle. Så de två missarna drog ner ganska mycket, men annars så var jag nöjd med vår insats. 

Procenten slutade på 62, vilket var väl typ vad jag räknat med, mamma tyckte dock att vi var värda lite mer ändå då han var så fin annars. Men eftersom det var många som var ännu sämre än oss så lyckades vi ändå knycka sista placeringen. 62% 4e placering! 




Söndag Lb:3
Idag hade han nog lite träningsvärk och kroppen tog nog emot lite, men jag förstår han, det var ju trots allt 3e dagen i rad på dressyrbanan. Men han kämpade på ganska bra fast han nog mest hade lust att få åka hem och gå i hagen. Han var ännu lite mindre framme för skänkeln, vilket syndes mest i ökningarna. Men annars gjorde han inga större missar förutom när vi skall börja trava, han vill då helst fatta galopp, så vi kör ett galoppsteg varje gång, men det blir nog bättre med lite mer träning. Så jag är ändå väldigt nöjd med honom fast det kanske inte kändes super för min del, man får ju kämpa lite mer på han än Stina, jag är alldeles svettig och andfådd när jag är klar, haha. 66% 2a placering! Duktig Quando! 



Stina

Lördag La:4
Jag fick inte alls någon bra känsla i denna klass, det kändes bara som att hon sänkte ryggen och gick knappt i form och körde helt sitt egna race. Så jag satt mest och vart lite halvt irriterad på att det kändes så jävla dåligt och pinsamt så jag kunde inte riktigt koncentrera mig på att rida klokt heller, så det blev enkel missar och sen fattade vi fel galopp på sista galoppen på medellinjen vilket jag inte ändrade och då fick vi en 2a, annars hade vi dock vunnit då vi förlorade med 2 ynka poäng, så det var lite surt. Men jag var inte nöjd ändå, men det är ju alltid trevligt att få lite pengar tillbaka fast man varit kass. ;) 64% precis utanför placering! (En placerad)




Lördag Msv C:2
Här kändes det mycket mycket bättre, nu var vi mer samspelta och jobbade tillsammans istället för emot varandra. Jag tyckte själv att det gick väldigt bra och att vi gjorde de flesta saker på ett bra sätt, även när jag sett på filmen nu efteråt så tycker jag att det såg bra ut, eller ja förutom att jag red fel en gång, men det blir ju bara -2 poäng. Iaf så verkade inte domaren tycka samma sak så vi fick väldigt låga procent, lite tråkigt, men så är det väl ibland.... 63% precis utanför placering! (En placerad) 




Söndag La:3
Först på framridningen så kändes hon ganska stel, men hon lossnade ganska fort och då kändes hon väldigt fin. Inne på banan dog hon lite, men hon gjorde ändå det hon skulle, jag kände väl dock inte att jag själv koncentrerade mig tillräckligt och red lite slarvigt. Men vi gjorde det nog helt okej ändå utan större missar, den största missen var väl i ryggningen där vi tappade allt i halten innan och hon slog sig fri, tror jag råkade chocka henne lite, hon är ju väldigt känslig och jag okänslig ibland. Det går inte riktigt ihop alla gånger. Men ja annars skötte vi som sagt oss, hon skämmer nog bort mig ganska mycket den där lilla ponnyn! 70% Seger (dock så hade Sara bara 1poäng mindre än mig, men ändå!) 





Sen så lyckades Stina också vinna meetingpriset, eftersom hon fick poäng i de klasserna som hon inte var placerad i också, vilket var 1750:- i presentkort på Ica i Hemse, så ja vi får la ta och storhandla där någondag antar jag.. Haha 

Så ja denna tävling gick ganska bra i plus, premier på 760:-, 1750:- i presentkort, massa saker från Ica och sen så tävlar ju Stina gratis eftersom hon vann DM förra året. 

Men jag måste ju säga att det är väldigt kul att HRK satsar så mycket som de gör, fixar bra pris och väldigt fina meeteingpris. Just nu känns det som att all annan ridsport dör sakta men säkert här på vår lilla ö, så det är otroligt kul att någon verkligen försöker att kämpa och få liv i skiten igen! ;) 

Fredag

Jag tyckte att jag var så duktig och red tre hästar en varsin tur i skogen och tog in de två sista och började göra iordning dom så att de var klara tills mamma kom ut så vi kunde ta en sista tur i skogen tillsammans. 

Men istället för att mamma blev glad när hennes häst stod dr halvt färdig så fick jag världens utskällning för att jag tagit in fel hästar och hade fel utrustning osv. 

Tydligen så skulle jag då till dressyrträning med Q och Stina, vilket hon då knappt sagt något om, och där stod jag med mjukisbyxor och hade inget ombyte med mig, o herre vad sur herr moder var på mig, att jag hade så dålig koll osv osv, själv hamnade jag i lite halvt chock då jag var förberedd på att det skulle vara en glad moder som klev ut från bilen. 

Tur som var så fanns det ett par ridbyxor i hästbussen iaf, så jag behövde inte rida i mjukisar, det hade varit poppis bland dressyrfolk, höhöhö. 

Stina som redan gått 1h hårt pass i skogen fick nu en timmes till hårt dressyrpass, så hon lär ju vara genomriden tills morgondagens tävlingar iaf. Men ja hon kändes helt okej iaf, inte super, men det var nog mest för att jag red ganska kasst. Kanske att jag kan sköta mig bättre imorgon, kan man ju drömma om. ;) 


Q rörde sig lika jobbigt som alltid så nu har jag ont överallt. Men ja även han kändes helt okej, lite smågrinig i galoppen, men när jag fick tag på en pisk så vart han lite mer medgörlig. Han gör ju inget speciellt egentligen utan går emot skänklarna och kryper ihop lite, så det enda som behövs är en liten push i rätt riktning. Men ja han är fin, det kan man nog inte säga något annat om... 




I möte med kisstanten

Jag hade inte ätit något på hela dagen och när Sara skickade en snap med ordet lyxshake i så visste jag att jag inte hade något val, jag var tvungen att dra in henne till staden och åka till Max på lyxmiddag.
Vi tog ju såklart en varsin pommes också, så onyttiga är vi då inte så att vi bara tar en shake till middag, det skall ni veta!
 
Åh vad jag hade gått och sett fram emot den stunden då mina läppar möttes av herr lyxshake, jordgubbarna som smekte min tunga och som gifte sig så fint med sältan från pommesen, var jag i himlariket tro?!
 
Svaret på den frågan fick jag ganska fort, tyvärr......
 
Vi satt där på världens mest romantiska kärleksmiddag, vi höll på att bli nykära på nytt, men allt förstördes när fru kisstant kom in på "restaurangen".
 
 Till en början så gick hon runt och pratade med de andra på andra sidan av "restaurangen", visst blev vi lite störda och den romantiska stämningen fick sig en liten stöt, men vi lyckades fortsätta lite hackigt ändå.
 
Men när fru kisstant inte fick respons från de andra så kom hon till vår sida, först stod hon med ryggen mot oss, en liten doft av kiss nådde nu mina känsliga näsborrar och jag kan nog tala för oss båda när jag säger att alla våra tankar gick till Gud att han skulle förskona oss från att behöva prata med henne. Vid detta läge så var all romantik som bortblåst, jordgubbarna hade nu inte en smak av himlariket längre.
 
 
Men antingen så hörde inte herr Gud oss eller så straffade han oss pga allt dumt vi gjort utom äktenskap i våra liv, otroheten är ju ett faktum, från bådas sida, inte för att han har något att säga till om vid den punkten, jag tror då inte han var gift med Jungfru Maria när han fick na på smällen, ett one night stand gone wrong, det är vad det var, antagligen hade han stoppat något i hennes drink också då hon inte kommer ihåg något av händelsen.
 
Men det är väl skillnad på folk och folk...
 
Iaf så vände hon på sig och satt sig bredvid oss, fuck, slängde upp 3st cigg paket på bordet, stanken av kiss var nu ganska olidlig och lyxshaken var på väg upp igen, hon satt där tyst ett tag, likaså jag och Sara, sen öppnade hon munnen och väste mellan gluggen mellan sina två återstående, jag tror hon skulle kalla det för tänder men de var helt svarta så jag vet inte vad jag skall kalla det?! Mer sönderrökt röst har jag nog aldrig hört, "Har ni en mobil som jag skulle få låna?!", vad skall jag nu svara tänkte jag, Ivan låg ju där bredvid mig, men om jag ville utsätta han för det som komma skulle var jag 100% säker på att jag inte ville, jag såg bakterierna som skulle ha hamnat på min älskade Ivan, och som sen hade hamnat på mig... Dom rysningarna som gick igenom min kropp. Urk.
 
"Nej tyvärr" sa jag. Och trodde han hon skulle fatta vinkeln och gå vidare, men icke, hon fortsatte att prata med oss, fast vi knappt svarade så gav hon sig inte, så tillslut fick vi ta vårt pick och pack, lämna lyxshake som nu enbart smakade kiss kvar på bordet. Att en sån fin kväll kunde sluta så här, vi var tvungna att åka förbi Hemmakväll på vägen hem och köpa 2kg godis för att klara oss genom resterande del av kvällen, romantiken är nu begravd i den djupaste grottan och om den någonsin hittar ut igen, det är ingen som vet....
 
 
Visst nu är det säkert många som tyckte att jag borde hjälp henne istället osv, men själv tycker jag att om man har råd att röka och dricka så har man nog egentligen råd med en egen telefon också! Det handlar bara om prioritering!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Imorse var jag lat, eller egentligen inte jättelat eftersom jag ändå gjorde något medan jag var lat. Okej för att få er att förstå lite bättre så satt jag vid datorn hela förmiddagen och letade efter begagnade horseware täcken till mina djur. Alla mina regntäcken är paj, efter typ 10års hårt användande, och sen så antar jag (eller mest hoppas kanske) att Lillen har vuxit ur sina gamla täcken i 115cm. Heh
 
Det gick väl sådär....
 
Sen har jag klippt hårbollen Stina idag, med ruskigt dåliga skär så det tog sin lilla stund.. Men tillslut så blev hon jämn o mjuk o fin, så nu behöver jag inte skämmas över henne på tävlingen i helgen iaf, eller ja inte av den anledningen iaf!
 
Sen har Stina, Castro och Binge fått sig en varsin tur i skogen medan Q och Älg enbart fått gå i hagen. Men jag tror inte att de klagar. ;)
 
 
Snart kommer min kära fru hit så skall vi sen äta finmiddag på Max! Fint skall det vara, som man brukar säga!
 
 
 

Lever

Hästar, jobb, vänner, pojkvän och blogg går tydligen inte så bra ihop, all ledig tid man har går till la boyfriend, inte för att jag kan påstå att jag har speciellt mycket tid till att träffa han heller, men ja ni förstår. 
 
Men imorgon så åker han utomlands i två veckor så då kommer det bli en fin uppdatering här! 
 
Annars har väl inte speciellt mycket hänt, binge har blivit kollad av veterinär och han var fräsch och fin, Quando har börjat med sin egna lilla lek "vem kan riva mest bommar på en hoppträning/hopptävling" igen, han vinner varje gång, Castro är, ja Castro helt enkelt, att det kan finnas så mycket energi i en 19årig gubbhäst, Stina har satt världens vinterpäls och mina skär till klippmaskinen är på slipning, hästarna går fortfarande ute på nätterna vilket är helt underbart! Ja det är väl det jag kommer på såhär just nu! 
 
Resultat från helgens tävlingar kommer senare! 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Har du ingen bild på honom? Eller han kanske inte vill vara med på bild? Hur gick det i helgen?

 

Svar: 

 

Nej tyvärr så har jag ju ingen bild på han, eller ja ingen klok iaf. Men jag har en bild på "hans" hund iaf, helt seriöst världens sötaste hund! Väldigt nära att jag "råkar" sno med mig den när jag är där. Heh

 

Svar på tävlingen finner du längre ner. ;) 

 

 

 Seriöst, se på dom där ögonen! 

Dressyrtävling Quando och Stina

LB:2 Quando: 
 
 
Han var väldigt taggad på framridning och kändes ganska fin, inte riktigt samma steg som han kan ha, men det var nog mest tur för mig eftersom jag inte kan sitta ner på han i traven, satan vad den hästen kan röra sig ibland. Men ja iaf så hade han ett ganska normalt steg denna dag. 
 
Inne på banan så blev han lite segare och tryckte sig lite mot skänklarna, men det blir väl lätt så när han kommer bort fram alla andra hästar och känner att jag spänner mig lite och går inte på han lika mycket som jag gör i vanliga fall, så då tar han tillfället i akt och går i sin egna lilla takt. Men det kändes nog mer än vad det syntes. 
 
Men ja han gjorde allt på rätt ställen och med inte så mycket missar, det var väl mest i skritten som han helt plötsligt blev superkänslig och så fort jag rörde på mig så skulle han börja trava, så där blev det lite taktfel, men annars skötte han allt som han skulle. 
 
Känslan var väl kanske 65%, men han lyckades faktiskt skrapa ihop hela 71,33(?)%, vilket vi faktiskt till och med vann på. Det var väl kanske inte riktigt vad jag väntat mig, med tanke på hur det gått de senaste dressyrtävlingarna. ;) 
 
 
 
Stina LA:4:
 
 
De frågade innan om vi kunde tänka oss att starta 10min tidigare än tänkt, vilket vi sa att det gick bra, men eftersom Quando skulle in på prisutdelning och Stina skulle ha all utrustning som Q hade på sig så kunde vi inte ta ut henne innan Q var klar med sitt, vilket gjorde att jag hade ungefär 10min på mig att rida fram samt lära mig dressyrprogrammet. Vilket gjorde allt ganska stressat eftersom LA:4 är nog det programmet jag har svårast att få in i mitt huvud. 
 
Om jag varit smart så hade jag kastat in Q i transporten innan prisutdelningen och låtit Stina ta emot hans pris, men samtidigt så måste ju Q få veta att han varit duktig. ;) 
 
Men ja iaf så var Stina jätte fin på framridningen, mjuk och väldigt lyhörd. Men ja eftersom jag inte riktigt hann galoppera tillräckligt och inte heller ge henne någon pause innan så var hon väldigt taggad när jag kom in på banan. Travprogrammet gick jätte bra, förutom en skänkelvikning där vi började lite med rumpan först, skritten var helt ok, men när vi skulle fatta galopp så var hon supertaggad och skulle göra det innan jag bad henne, så det blev typ 3st galoppfattningar istället för 1, haha, och sen i galoppen så kändes det som att jag satt på en bomb redo att explodera, men hon höll sog på mattan iaf, men tyvärr så fick vi en ganska stor miss på andra förvända galoppen, där jag helt tappade fokus, jag kände på mitten att hon trodde vi skulle byta galopp och sen istället för att göra en lättare linje så red jag helt rakt och var påväg själv åt andra hållet, och då kunde hon såklart inte hålla galoppen så där blev det ett avbrott, och eftersom den var *2 så blev det ganska mycket minus där. Men ja vi slutade iaf på 64%, vilket jag tyckte var kanske lite lågt trots felet, men ja vi blev inte placerade, men om jag inte hade klantat mig så hade även hon kommit hem med en blå/gul, så det var lite synd! Men jag är jätte nöjd med henne! 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Berätta mer om killen! :) Vem är han, var träffades ni, vad gör han osv. *nyfiken*

 

Svar: Finns väl inte jätte mycket att berätta kanske, han är blond, han är av samma årgång som mig själv, han har samma förtjusning för fula bilar som jag har för hästar, han har lyckats charma sönder min mormor så nu är hon alltid på hans sida, osv osv. 

 

Vi träffades på en förfest hemma hos Sara J, han och hans kompis pratade, av någon okänd anledning, om kroppshår, när då Mickael säger "Ah men jag har typ 3 hår på bröstet", så vänder sig lilla jag mot dom och utbrister, "Ja men jag har faktiskt 5 st, såattee!", och där föll Micke pladask, sjuk som han är. 

 

Han jobbar på Destination Gotland, nere i motorerna, så han jobbar varannan vecka, då han inte får gå av båten alls, och är ledig varannan. Så vi träffas inte så mycket, men det funkar det med. ;) 

 

Iaf så är han väldigt lätt att umgås med, han har samma humor som mig själv (vilket är ganska svårt att hitta) och vi har alltid väldigt kul tillsammans. Som Micke sa en gång "Om du var kille så hade vi varit bästa kompisar", och lite så är det nog faktiskt. Så ja jag hade nog lite tur när jag hittade denna man (pojke?). ;) 


Söndag.

 
har haft fullt upp hela veckan så därför har denna lilla skitblogg stått tom. Men här kommer iaf ett litet inlägg, hästarna lever, eller ja iaf sist jag tittade på dom, Stina och Quando står nu i bussen påväg till dressyrtävling, jag är törstig och lite hungrig faktiskt nu när jag tänker efter, osv osv. 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Ska Älgen inte få tävla hoppning snart igen? Ska Quando inte få tävla dressyr snart igen? :-9

 

Svar: Älgen har ju varit skadad hela sommaren (klant i hagen) och är under igångsättning än så länge, så just nu skrittar vi bara ute i skogen, men så fort hon kommer igång igen så kommer hon snart ut på hoppbanorna igen. :)

 

 

 

Quando skall faktiskt tävla i helgen... Eftersom jag sagt ja till att vara med i dressyrlag och Stina inte fick vara med (pga att hon tävlat Msv) så är jag tvungen att damma av Sir BockaLot. Hur det skall gå vet jag inte, och jag är inte heller speciellt taggad på det. Men jag får göra mitt bästa och hoppas på att sur Q kan vara på bra humör och visa upp sin finaste sida. ;) 

 

 
 

Kommentar+Svar

  • Anonym

    Hört att han vart skadad? Frisk nu?

     
     
     
    Anonym
     
  • Låter trevlig, hur mycket ska de ha för honom?

     

     

    Svar: Skadad o skadad, han var väl halt på böjprov för 4 månader sen, men det berodde nog på lite felridning. När han varit hos oss så har han sett fräsch ut och benen är klockrena, men han skall kollas upp nästa vecka så då får vi se hur han ser ut. 

     

    Han är trevlig! ;) De har satt ett pris på 60 000:-, men det är prutbart vid rätt familj, rätt ryttare är viktigare än priset. :) 

     

     

     Binge som bebis! 

Kommentar+Svar

Sarabear

En snygg kyckling!! Och snygga stövlar, dom sitter mkt bättre på dig!

 

Svar: Jag eller Quando? Stövlarna är grymt jävla snygga! Det är för att du har för långa och smala ben, du skulle haft korta korvben som mig själv! höhö

 

 

 
 

Måndag

Igår fick alla små hästar röra på fläsket!
 
 
Castro fick ett litet pass på ridbanan. Han var väldigt fin, pigg (eller ja så pigg han kan va på banan utan hinder) och mjuk överallt. Red lite över två upphöjda bommar, typ 10cm höga, som stod kanske 2m innanför spåret i mitten av långsidan, om ni förstår vad jag menar. Iaf så fick vi träna på att vara helt raka, vilket kanske inte är supersvårt för Castro efterom han är väldigt stadig i sig själv, men jag däremot är totalt ostadig, så ja det var väl mest jag som fick träna. Men det är väldigt bra att ha en stadig Castro att sitta och göra sånt här på då jag då enbart behöver koncentrera mig på mig själv och hur jag sitter osv, så då kan jag förhoppningsvis förbättra mig och föra det vidare till unghästarna där allt går vingligt och vi byter galopp hela tiden osv osv. Han är bra till mycket den där gamla mannen helt enkelt! 
 
 
 
 
Stina fick samma jobb som Castro, även hon gjorde det bra och även här fick jag lite mer träning. Sen avslutade vi med att träna lite byten, vilket kanske inte gick lika bra som det brukat ha gått på sista tiden, men ja vissa byten fick vi till bra iaf! Det är ju inte så lätt för henne när hon har en matte på ryggen som kör på chockhjälper istället för långa förberedelser innan ett byte. ;) 
 
 
 
 
Binge fick sig ett tömkörningspass på banan. Han var väl lite smålat kanske, men kom igång bra efter en stund. Det blir ju inte så hårda pass ännu, så det finns inte så mycket mer att säga än att han såg fin ut. ;) 
 
 
 
 
 
Sen fick Älgen och Quando en skrittur. Båda skötte sig fint och Quando har fått någon speed i stjärten så han skrittar på som bara den nu för tiden. Han som verkligen snigade sig fram förut. Det tar sig som sagt. 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Tänk på att han också behöver vilodagar precis som dina fyrbenta :P

 

Svar: 

 

Med tanke på att han är borta varannan vecka(oftast mer än så) och när han är hemma så träffas vi typ enbart på kvällarna eftersom jag har jobb och alla mina små hjärtevänner där ute i stallet, sen i September så kommer jag träffa han typ 3 dagar på hela månaden också, så han får ganska många fler vilodagar än mina fyrbenta. Men ja vi lär ju inte hinna tröttna på varandra på ett bra tag iaf.. ;) 

 

 


Puser 31a Augusti

1.10m A:0;A:0:
 
Första "riktiga" tävlingen för Quando i 1.10m. Han kändes helt okej men var inte riktigt framme för skänkeln eller tog tag i hindren tillräckligt. Han blir ju lätt lite ointresserad den där hästen. Så då var jag tvungen att rida lite mer och då blir han lite irriterad och då kommer de där bakbenen sparkandes rakt upp i luften över hindren och jag flyger som en liten vante. haha 
 
Men han var duktig och gick både grunden och omhoppningen felfritt, men självklart hade vi mycket sämre tid än alla andra och hamnade utanför placering. 0-0 fel. 
 
 
Han överdrev bara lite ner från banken, hinderstöden är väl 1.60m(?). haha knäppa häst!
 
 
1.20m Unghäst: Här satt jag på en helt annan häst. Redan på framridningen så var han mycket känsligare, så fort jag la på lite skänklar så satt han under sig och taggade till, så bakbenen var igång på ett helt annat sätt och han kändes väldigt taggad. 
 
När vi stod utanför banan och väntade på att få komma in så såg han verkligen supertaggad ut och när vi kom in så traskade han runt där självsäkert och uppmärksamt. På hindren kändes han helt perfekt, bjöd perfekt, var perfekt i handen och var helt framme för skänklarna, så jag kunde mest sitta där och njuta. Tyvärr så rev vi räcket ut ur kombinationen, men mamma stegade den efter (det var accomulator innan så de ställde upp kombinationen efter avd. A var klara så vi fick aldrig chans att stega den) och då var den knappt 7m lång och den skall ju vara iaf 7,40m, så det var inte så lätt för han att få upp sina små tassar där. 4 fel. 
 
Men ja satan vad fin han var, om jag har tur så kanske han är en ny liten Castro trots allt. ;) 
 
 
Foto Martinsvard.se
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Har du inga nya filmer man kan se? Från DM:et tex.

 

Svar: 

 

Filmer har jag, men jag har inte lagt upp några nya på youtube dock, men självklart kan jag fixa det! :) 

 

Mitt allt!
 

RSS 2.0