Liten

Jag börjar få panik över alla vilodagar den där Lilla skiten har just nu varje vecka, 2 motionstillfällen i veckan duger liksom inte. 
 
Mamma vägrar att sätta sig på hans rygg och Natta har inte tid, sen förstår jag om lusten brister där också för han är fan inte rolig ibland, speciellt inte nu med all energi han sitter inne på. 
Sist vi var i skogen så var han mer i luften än på marken.. 
 
 
Så igår fick det vara nog så jag slängde på ett träns och longerade han rejält innan jag hoppade upp. Eftersom jag inte kan rida i sadel ännu så fick det bli barbacka, vilket han knte är helt förtjust i så de första varven skjuter han rygg och så fick jag känna på lite bockar. Sen var det lugnt, iaf tills det kom en stor hund skenandes in på ridbanan efter Lillen. Yey. 
Men vi överlevde det också och kunde avsluta på ett bra sätt. 
Så nu skall han få komma igång lite mer igen och förhoppningsvis så kan han hålla sina ben mestadels på marken så att jag kan få sitta kvar. 😉
 
 
 

Castro

Castro
Billion XX - Abbé 
Född 1995
 
 
 
 
 
Stallets kung som gör precis som han vill. 
 
Jag köpte han som naiv 16åring som inte lät mig skrämmas av andras varningar. Att han varit kallad för Galne Gunnar i yngre dagar bekom mig inte och jag trodde att jag var tillräckligt duktig för att klara av en knepig svårklasshäst. 
 
Mamma tyckte att jag skulle köpa någon annan av de hästarna som jag provridit men jag stod fast på att jag ville ha Casrro och eftersom det var mina pengar så hade inte mamma så mycket att säga till om. 
 
Till en början så gick allt ganska bra. Men Casrro blev svårare och svårare för mig och det gick så långt att jag inte ens kunde galoppera på honom utan att han blev arg. Jag betalade upp till skarpare bett eftersom han skenade med mig för att komma undan min ridning, men ju skarpare bett desto argare blev han. 
 
Tillslut började jag tänka annorlunda och betalade ner helt till ett vanligt tränsbett som senare blev ett tjockt rakt gummibett, ingen nosgrimma eller martingal som störde. Han blev genomkörd av equiterapeuter regelbundet då han fastnar lätt i korset och detta bidrar till ett dåligt humör. 
 
Efter detta så började det gå bättre igen och vi fick känna på några 1.40m innan han fick bli pensionär, mest pga mitt knä men mycket för att spara på hans kropp så att han kan få många "viloår" efter alla år på tävlingsbanan. Resultat går att se från 2003 och då gick han iaf 1.40m och efter det så har han gått minst 1.30m och max 1.50m alla år fram tills för 2(?)år sedan. Så ja han har tävlat ganska mycket och är värd ett bra avslut på livet, vilket jag hoppas att jag kan ge honom. 
 
Han är helt klart den hästen som har den störta delen i mitt hjärta, om jag inte varit i stallet på länge så är det alltid han jag hälsar på först och han jag saknar mest. Han är så speciell på alla sätt och vis så det går inte med ord att förklara. 
Han är en häst man hatar att ha i stallet om det inte är ens egna, han förstör allt och lyder inte på något du ber om, om du går för nära han på stallgången så får du en boxning rakt i solaeplexus eller ett bett i armen, han kan öppna boxdörrar och staket om han får för tråkigt och gör allt för att reta alla andra hästar som är i närheten. Han är så totalt ocharmig så att han blir döcharmig och man låter han göra precis som han vill, sen är det ingen idé att försöka uppfostra han då det är helt omöjligt och då skulle man behöva vara arg på han 24/7, vilket känns väldigt onödigt och eftersom  han aldrig blir farlig att hantera så får han faktiskt lov att va lite bortskämd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni ett exemplariskt exempel på hur denne herre kan bete sig när det inte riktigt är som han vill. Hindren har ju alltid varit det sista problemet om vi säger så. ;) 
 
Älskar han! 
 

Kommentar+Svar

Har du film på när hon ramlar av?
 
Film finns på min instagram, rrhakansson. 😄
 
 
 

Kommentar+Svar

Snyggt! Kan du inte visa bilder på alla dina olika hinder?
 
 
Just nu blir det lite svårt då de är inpackade bakom allt hö. men till våren  så lovar jag att ni skall få se alla. 😊
 
Har väl snart den snyggaste hinderparken på ön så då är det ju klart att jag måste visa upp den. 😉
 
 
 

Hej hopp

Dålig uppdatering de senaste dagarna men det har sin förklaring. I fredags fyllde Fia år så vi var ute och åt och drack lite. 
Mycket gott och mycket trevligt, kom hem vid 1 så det blev inte jätte sent. 
 
Lördagen som jag bort halva dagen sen så åkte vi till stallet och fixade där samt åkte iväg och hoppade med Älg och Quando. Jag stod på marken och skrek på Natta som red. 
Älgen har ju inte hoppat sen sista tävlingen innan jag opererade mig vilket är väl 2 månader sen, så hon tyckte det var lite för kul och gjorde en liten skruv så att natta fick smaka grus. Haha jävla häst! Hon skall ju vara den snälla av dom två också. 😅 
Quando skötte sig bra trots att han körde lite med Natta som inte riktigt vågar gå på han, vilket är helt förståeligt med tanke på vad han kan hitta på. Men dom fick några fina språng där han hoppade upp sig som han skall. På slutet blev han dock lite trött så då blev sprången lite för korta utan bjudning. Men i det stora hela så såg han fin ut. 
 
 
 
 
 
På kvällen myste jag och en lite mör Natta framför Stockholm Horseshow med mat och kladdkaka. 
 
Söndagen bestod mest av stall. Mamma red hästarna som skulle ridas i stormen och jag satt inne och målade eller hjälpte farfar inne i Tingshuset. Bra fördelning tycker jag. 😉
 
 
Ett blivande sverige hinder som förhoppningsvis kommer bli snyggt sen. 

Kommentar+Svar

Vad jobbar du med?
 
 
Jadu för att citera vår personalchef när han introducerar nyanställda.
-Här är Ronja, hon håller på med Bygglov och ja vi vet väl inte riktigt vad hon gör här egentligen. 
 
Så jag tror att jag är anställd som kontorets maskot eller något sånt. 😉 
 
Nej men jag jobbar på BRS Networks, jag blev anställd för att fylla upp fiberinstallatörernas dagar och se till så att kunderna var hemma när vi kom. 
 
Nu för tiden bokar jag inte speciellt mycket utan nu gör jag ansökningar samt bygglov för Teknikbodarna. 
Ip-Only Networks har anställt oss för att göra alla bygglov på teknikbodarna på alla nät som de äger i Sverige. Så ja det har väl blivit närmare 100 st nu. 
Sen gör jag även gräv/schakt-ansökningarna för de näten som vi skall bygga, och ja det är ju modigt av dom att ge det ansvaret till någon som inte har någon erfarenhet över huvudtaget av sånt här. 
Hittills har det iaf gått helt okej och det beror väl mest på Fia som får hjälpa mig via messenger när jag inte fattar ett piss. Bäst är hon. ❤
För att göra det sista lite tydligare för er, Fia har jobbat här förut och nu när hon slutat så har jag fått tagit över hennes jobb, ingen annan vet hur man gör det jag skall göra så därför trakasserar jag henne när jag är lost.  
 
 
Bara för att jag sitter och fryser nu så fick det bli en sommarbild från Grekland. 

Fredag

Bakade till 23.30 igår, åkte hem, somnade till film och vaknade vid 2 och låg vaken i 1h, upp vid 6 för att åka till stallet och hinna motionera en häst innan jobb. 
 
Nu sitter jag här på jobbet, trött och huvudvärkig, men förhoppningsvis så piggnar jag till efter ett paket nudlar.
 
 Ikväll blir det finmat på surfers med Fia och Truls. Lite drinkar lär det väl bli också kanske. Sen kommer resten av helgen spenderas med Natta då hennes pojkvän lämnat henne över helgen. 
Jag tror med andra ord att detta kommer bli en bra helg. 
 
 
En liten bild på Natta och världens finaste Stina. 

Livet på jobbet.

2 skärmar för jobb och en för Facebook. 
 
 

Thihi

Verkar vara endel som är i tredelade av att få lite mer info om mina hästar så det skall jag fixa fram inom kort. 😊
 
Kom gärna med tips på andra saker ni vill läsa om så skall jag försöka fixa det på bästa vis. Det är ju trots allt bara ni som följer denna blogg som vet vad ni vill läsa om, så bomba mig gärna med förslag så att jag kan få lite inspiration och göra bloggen så bra som möjligt. 😄
 
Skulle även vilja byta utseende på bloggen och bilden längst upp, har haft den ett tag nu så det är dags för något nytt. Någon som känner sig manad att fixa detta åt mig? Jag är kass. 😅
 
Gammal bild på min gamla kompis Frej.  

Intressant?

Skulle ni tycka det var av intresse att jag skrev ihop lite fakta om alla hästar jag har i stallet? 
Jag vet ju inte vem som läser denna blogg utan bara antalet, så jag har ju ingen aning om ni har full koll på mitt liv eller om ni vill veta mer och kanske är lite förvirrade över alla namn och inte vet riktigt vem som är vem. 😉
 
 
Men ja skriv gärna en liten kommentar om ni vill att jag skall fixa detta, annars antar jag att ni har full koll. 
 
 
 

Sista hoppträningen på Älg

 
Hon har ju lite speciell teknik och rörelser allmänt, men hon gör sprången ganska enkelt ändå. :) 

Hopptävling Älg+Q

Här kommer lite film från den sista utomhustävlingen för iår. Båda var duktiga och gick nolla i 1.20m och Älgen var även felfri i klassen innan och placerad där. Duktiga djur man har. :) 
 
 
 
 
 
 
 Älgen 2a placerad  1.10m. Quando 2a placerad i 1.20m samt vann vandringspris för bästa SWB häst. :) 
 

Veckan som varit.

Castro
 
Måndag: Vila
Tisdag: Banan / Dressyr, Misan
Onsdag: Skogen, Misan 
Torsdag: Banan / Dressyr, Misan
Fredag: Vila
Lördag: Skogen, Misan 
Söndag: Banan / Dressyr, Misan
 
 
Stina 
 
Måndag: Banan/Dressyr, Jag
Tisdag: Vila
Onsdag: Skogen, Misan 
Torsdag: Banan / Dressyr, Misan
Fredag: Skogen, Misan
Lördag: Skogen, Jag 
Söndag: Skogen, Sussie 
 
 
Quando
 
Måndag: Vila
Tisdag: Banan / Dressyr, Misan
Onsdag: Tömkörd, Jag 
Torsdag: Skogen, Misan
Fredag: Vila
Lördag: Skogen, Wendela
Söndag: Banan / Dressyr, Jag 
 
 
Älgen
 
Måndag: Banan/Dressyr, Misan
Tisdag: Vila
Onsdag: Skogen, Misan 
Torsdag: Tömkörd, Jag
Fredag: Skogen, Misan
Lördag: Vila
Söndag: Skogen, Misan
 
 
Lillen
 
Måndag: Skogen, Natta
Tisdag: Banan, Natta
Onsdag: vila
Torsdag: Tömkörd, jag
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Promenad, Misan 
 
 
 
 
 

Söndag

Idag gjorde jag premiärtur på Quando efter min operation. 
Vi tog det säkra före det osäkra och höll oss på banan. Han har nämligen blivit leta mer busig nu när det är lite kallare väder och att han är nyklippt gör inte saken mindre busigt. 
Han var iaf väldigt fin och jobbade på bra trots att jag är lite ringrostig, han är dock fortfarande lite stelare i vänster sida men det är bättre än förut så det går åt rätt håll iaf. 😊 
Så fruktansvärt sugen på att hoppa nu... 
 
 
 

Kommentar+Svar

Annie

Han ser busig ut, hur hög är han? Har du planer på att tävla honom?

 

Han är lite väl busig ibland och det är väl därför han ligger efter så pass som han gör, mamma vägrar att sätta sig på han och mitt knä har varit så pass dåligt i vissa tider så då har jag inte vågat riskera att rida honom ifall något skulle hända. Men ja sen när jag är frisk igen så skall han få känna på det verkliga livet. 😉

 

Han är (om jag är snäll) 158cm hög, vilket är väl 7cm för litet egentligen. 

 

Nästa år skall han tävlas, har inga krav på höjd utan bara han får en positiv upplevelse av tävling så att han vill göra det hela livet sen. 😉

 

 

 Lillen tillsammans med hans stora idol (tyvärr). Castro har tyvärr lärt han lite för mycket dumheter nämligen. 

Kommentar+Svar

Hur lägger du upp din träning när du inte är skadad och varför? Har du olika mål med dina hästar? Vad är dina mål 2017? 
http://nouw.com/lindabergqvist
 
 
Som jag nämnt förut så lägger jag egentligen inte upp min träning på något speciellt vis. Utan jag känner av hur hästarna känns för tillfället och aktiverar dom därefter. ☺
Men oftast så hopptränas tävlingshästarna en gång i veckan och helst så försöker jag få en dag hemma med någon styrkeövning, detta stryks dock om det är tävling på helgen eller om vädret har förstört ridbanan.
Annars är det mycket mjukgörande och mycket skogsridning.
Jag har skaffat mig två hästar som båda haft problem med bjudningen, dom är inte lata men de tar inte riktigt för sig, Älgen gör det hon blir tillsagd och om du då släpper skänklarna en sekund så står du still i nästa och Quando går hellre uppåt än framåt. Därför är skogsridning med mycket galopp väldigt viktigt för dessa två. 
Jag försöker alltid få in en tömkörning i veckan också så jag kan se hur de rör sig och så får de jobba själva utan någon på ryggen. 
 
 
Alla hästar har olika förutsättningar och självklart därför olika mål. 
Quando vill jag göra bra rundor i 1.30m och kvala till 1.40m. 
Älgen skall gå stadigt 1.20-1 25m, denna häst behöver känna sig duktig utan större press, så vi tar det lugnt och känner av läget hela tiden. 
Lillen skall ut och tävla så vi får se hur han tar det och sätta mål därefter. 
Stina skall gå stadigt i Msv B och få fina procent där. 
 
Ungefär såhär ser väl mina mål ut för 2017, sen vet jag ju inte ens när jag kan börja rida och hur lång tid det tar tills jag kan hoppa. Sen kan ju vad som helst hända med de där djuren också.. Men ja om allt går som det vill och alla håller sig hela så ser mina mål ut såhär. 
 
 

Kommentar+Svar

Sara

Vart bor du nu?

 

 

Just nu bor jag i en 1a bakom Lyckåkerskolan. Det är jag och mina 30+ blommor som delar på 26 kvadrat. 😅 

 

 

Nagelfix

I brist på annat att göra och ovilja till att städa lägenheten så fick naglarna sig en omgång igår kväll. 
Detta blev resultatet. 
 
Det är lite för mörkt i lägenheten för att kunna se klokt så därför blir det lite ojämnt på kanterna,  men det är helt klart bättre än innan iaf. 😉

Shnyggt

Det här med att klippa en svettig häst var väl inte en av mina mest genomtänkta idéer kanske. Men ja nu får han de ut såhär ett tag tills jag ids att klippa resten. 
Tur att det inte är jag som behöver rida och skämmas över han. 😉
 
 
Inte jättesvårt att gissa vad vi gjorde för aktivitet igår kanske. 😉

Liten fjant

Ni har inte fått se så mycket av denna häst så här kommer ett litet smakprov. Mer film kommer senare. :) 
 
 
 

Quando Tingsryd

 
 

Kommentar+Svar

Vilka klasser tävlar du henne i?
 
 
Vi tävlar allt från Lb-MSV B berorende på vad det är för utbud på tävlingen. Lb händer väl inte så ofta längre och vanligtvis går hon La-MSV C. 
Eftersom vi enbart tävlar på Gotland så får man ta det som finns helt enkelt och vi tävlar mest för att ha kul. 
 
Målet är väl att någon gång kunna starta MSV A med henne på godkända procent. Men jag tror att man måste träna för någon då som berättar hur man skall rida, så det ligger nog ganska långt bort som det ser ut nu. 😉
 
 
 

Veckoplanering

Vi lägger inte upp någon veckoplanering på våra hästar, dels för att man aldrig håller dom och dels för att man alltid är beroende på vilket väder det är. 
 
Något vi gör däremot är att skriva upp varje dag vad alla hästar gör och efter det kan man bestämma vad som passar bäst framöver.  
 
Därför tänkte jag nu börja med att skriva ut här vad alla gästar gjort föregående vecka så får ni en liten inblick i hur vi tränar och tänker.
 
Nu när jag är skadad och hästarna inte tävlas så blir det dock inte riktigt samma träning som i vanliga fall. 
 
 
Castro
 
Måndag: Skogen, Misan
Tisdag: Skogen, Misan
Onsdag: Banan/Dressyr, Misan 
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen, Misan
Lördag: Skogen, Misan
Söndag: Skogen, Misan
 
 
Stina
 
Måndag: Vila
Tisdag: Skogen, Misan
Onsdag: Banan/Dressyr, Jag
Torsdag: Skogen, Misan 
Fredag: Vila
Lördag: Skogen, Jag
Söndag: Banan/Dressyr, Jag 
 
 
Quando
 
Måndag: Skogen, Misan
Tisdag: Tömkörd, Jag
Onsdag: Skogen, Misan
Torsdag: Vila
Fredag: Banan, Wendela
Lördag: Skogen, Misan
Söndag: Skogen, Misan 
 
 
Älgen
 
Måndag: Skogen, Misan
Tisdag: Skogen, Misan
Onsdag: Banan/Dressyr, Misan
Torsdag: Skogen, Misan
Fredag: Skogen, Wendela
Lördag: Vila
Söndag: Skogen, Misan
 
Denna veckan har banan varit väldigt dålig och ängen går inte att rida på då den är uppharvad. Så ja då blir det mycket skogsridning som ni ser. 
 
 
 
 
 

Quando DM 2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In progress

 
 
Jag kräks snart på den här plankan och det jobbigaste är att jag skall göra en till sen när denna är klart. Men det blir nog bra tillslut, just wait and see.   

Den ponnyn.

Jag är 24år och "satsar" inom hoppningen ändå har jag en ponny som enbart går dressyr i stallet. Denna ponny har iår gjort 25 starter från Lb-MSV B med 3 olika ryttare och då ridit ihop 13 segrar och 5 placeringar, hon blev meeting vinnare för 3e året i rad på horks sommartävling och har vunnit alla 3 DM som hon varit med i. Hon är en stjärna och är nog den mest värdefulla hästen i stallet. Så varför är hon kvar? 
 
Jo för att efter allt hon varit med om så är hon värd mer än att bara bli en vandringpokal mellan ponnyryttare. Jag säger inte att hon skulle må dåligt någon annanstans, jag säger bara att hon är värd en trygg framtid. ❤ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Equipe

Min mor har någon förtjusning i att köpa sadlar. Just nu har vi 5 equipe sadlar och 1 prestige, den sistnämnda är till salu så om någon är intresserad så hör gärna av er. 
 
Iaf så fick vi häromdagen hem det nyaste tillskottet, en EK26 Special. Mamma köper enbart begagnade sadlar så denna är väl från 2015 men knappt använd så den ser snudd på ny ut. 
 
Tänkte skriva ihop ett litet inlägg om alla sadlar sen med lite bättre bilder samt utvärdering om vad jag tycker om dem. 
 
 
 

Hinderpark

Fick 15 st träbommar av mina päron i julklapp förra året och sen hittade vi massa plankor i stallet som vi sågat till och målat i passande färger. Så nu har jag faktiskt en riktigt fin hinderpark hemma, iaf om man jämför med vad jag hade innan. 
 
Än så länge har vi fått ihop iaf 6 hinder i olika färger samt ett smalt plankhinder som visade sig bli lite väl smalt men dom passar perfekt till markarbete så det löste sig ändå. 
 
Mamma har nu köpt 8 bommar till så snart har jag ännu fler hinder, drygt att det är så långt tills jag får använda dom bara. 😉 
 
Här kommer lite bilder på några av hindren. Kanske inte dom bästa bilderna men ja ni ser ju ungefär hur de ser ut iaf. 
 
 
Den andra röda bommen skall fixas sen så att den ser ut som den andra ovanför. Jag var inte lika snål med silvret som mamma var. 
 
 
 
 
 
 

Hon är något speciellt

Natta fick låna Stina på årets sista dressyrtävling. De red Lb+La. 
 
Stina är för tillfället i toppform, vilket hon alltid är till sista tävlingen och sen får man börja om allt igen till nästa säsong och ha några dåliga tävlingar innan hon är tillbaka igen, suck. 
 
Iaf så gjorde dom två fina program, någon miss i första klassen men i andra så fanns det inte så mycket att klaga på. 
 
Detta resulterade Iaf med vinst i båda klasserna, så nu får jag väl aldrig tillbaka min ponny igen. 😉 
 
 
 
Hon är en liten stjärna som alltid försöker göra sitt bästa. Stallets lilla guldkorn. ❤

HejHejHallå

Jag lever och mina hästar levde iaf igår, vilket var senast jag såg dem, så allt är nog helt okej just nu. 
 
Jag har väl inte suttit på en häst på kanske 1 månad nu och när jag tittar ut genom fönstret och ser snö och kyla så saknar jag det faktiskt inte så mycket, värre blir det dock när jag står bredvid och någon annan rider mina hästar, då blir jag bra avundsjuk faktiskt. 
 
Jag måste nog erkänna att jag tyvärr kan vara den värsta hästägaren att rida för. Jag vet hur mina hästar kan gå och jag vet hur det skall se ut, och om det inte blir som jag vill så blir jag väldigt frustrerad och ger mig inte förrän jag fått min vilja igenom och ryttaren rider som den skall, enligt mig, på mina hästar. 
Så ja jag tycker synd om både Natta och mamma just nu, men dom rider mest i skogen, eller när inte jag är i stallet av någon anledning så de blir inte plågade allt för ofta.
 
 
 
Stina har jag inte så mycket krav på där är det mest att åka med och inte störa så mycket, och både mamma och Natta rider väldigt försiktigt och ställer inte så mycket krav så det funkar utmärkt. 
 
Quando däremot... Både mamma och Natta luras av han och tror att han jobbar fast han mest glider runt utan krav. Han gör ju inget gratis och fuskar så fort han får chansen och eftersom han lätt krökar på nacken och har lite gung i steget naturligt så tror dom att han jobbar. Men icke. 
Och eftersom detta är min tävlingshäst som förhoppningsvis skall kunna tävla så fort jag kan rida igen så vill jag att han skall vara i samma form som han var när jag slutade rida, och då får dom minsann jobba lite när de rider han. 
Målet med varje ridpass är att du skall kunna sitta på långa tyglar i galoppen och han skall kunna hålla en låg och stadig form själv samtidigt som du skall kunna leka med galoppen utan att han tappar styrkan på bakbenen och saktar av. 
Mamma kom nästan dit sist och hon har faktiskt en jävla känsla fast hon bara rider hemma själv utan ögon på sig, dock är hon lite lat ibland och sätter inte så mycket press på hästarna som hon skulle kunna göra, men när man väl får henne att rida och kämpa lite så är hon riktigt duktig och får hästarna jättefina.  
Man måste bara skrika lite på henne så har hon fan nästan bättre känsla än en själv fast man tränar flera gånger i veckan. 😅 
 
 
 
 
Nej men jag är djupt tacksam över all hjälp jag får nu när jag är skadad och jag vet inte vad jag skulle gjort utan mamma, pappa och Natta just nu, dom är mina små (stora) hjältar. ❤
 
 

RSS 2.0