Bra där.

Ja ni är ju lite bättre på att klicka in här än vad jag själv är. Höhö. 

Men ja hästarna mår fint, förutom gamlingen som har lite problem just nu, älskade hästen. :( 

Annars så har jag gjort barbacka debut på herr Q och han skötte sig bättre än väntat faktiskt. Jag flög inte av och han skötte sig i stort sätt exemplariskt, duktig häst! 




Trosan

Nej tjosan skulle det vara, autocorect...


Iaf så har alla hästar fått vila idag eftersom jag jobbat 10-18 och glömde lite halvt bort att jag skulle hoppträna Caprinha på kvällen så jag gick upp för sent för att kunna motionera någon på morgonen. Men ja c blev hoppad iaf, och hon gjorde det lika fint som alltid! Duktiga grå! 

Imorgon är det också jobb 10-18 och sen skall iaf två, helst fyra, hästar motioneras. Men vi får se hur pass pigg jag är. Heh lilla jag är inte van att jobba såhär mycket! ;) 




Trosan

Nej tjosan skulle det vara, autocorect...


Iaf så har alla hästar fått vila idag eftersom jag jobbat 10-18 och glömde lite halvt bort att jag skulle hoppträna Caprinha på kvällen så jag gick upp för sent för att kunna motionera någon på morgonen. Men ja c blev hoppad iaf, och hon gjorde det lika fint som alltid! Duktiga grå! 

Imorgon är det också jobb 10-18 och sen skall iaf två, helst fyra, hästar motioneras. Men vi får se hur pass pigg jag är. Heh lilla jag är inte van att jobba såhär mycket! ;) 




PONNY!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Självklart!

Bara för att man lägger ut hästen på annons så skall hon ju såklart hoppa som en Gud idag, haha. 

Åkte till silikatet och skuttade över en kombination, låg in och högre oxer ut, höjde upp den som högst 1.20m och satan vad hon tog kraft i bakbenen och seglade högt över utan större ansträngning! Jävla häst alltså, nu vill man ju nästan inte sälja henne. ;) 





Till Salu

Som jag skrev i inlägget innan så ligger Älgen numera ute på annons. Anledningen till detta är då jag lite halvt bestämt att Castro skall pensioneras snart och eftersom jag då blir av med min enda häst som går 1.20m-1.40m och enbart har unghästar kvar som går max 1.10m och inte är påväg till hans klasser på mycket lång tid så har jag inte lust att ta ett break från minst 1.30m klasser på 1-2-3år då jag själv är ganska höjdrädd och måste ha minst en häst som själv är säker på dessa höjder för att jag skall våga rida klokt, annars tycker jag tillslut att 1m är högt. Och ja eftersom jag varken har pengar till en ny häst i rätt ålder som går dessa klasser idag eller har plats samt ridmöjligheter till att skaffa en till häst så måste jag sälja av minst en, och ja då blir det helt enkelt den yngsta som har längst tid kvar till att gå dessa klasser. 
 
 
Jag har sagt förut att jag egentligen inte trivs med unghästridning, jag kännner inte att jag är tillräckligt duktig för att utbilda en unghäst helt rätt, det finns ju en anledning till varför mina unghästar fortfarande går 1m medans andras går stadigt 1.20m, och det är inte bara för att de är lite sena i sig själva. ;)
 
 
Jag känner mig inte trygg i den ridningen, jag lägger mig i för mycket och får då hästarna att aldrig ta egna insiativ osv, vilket de måste kunna göra, annars blir de som Quando som river var och varannat hinder om jag inte gör 100% rätt hela tiden, vilket jag absolut inte är tillräckligt duktig till att göra! 
 
 
Älgen har aldrig heller känts som en "Ronja häst", hon är lite småseg, går i lite låg form och tar inte riktigt tag i hindren själv, hoppar alltid gör hon ju, men jag vill helst kunna sitta där med benen om, hästen framför mig och styra runt på ett enkelt sätt, ja men Castro ridning helt enkelt. 
 
 
Älgen var ju aldrig mitt val heller, utan det var mammas ide att vi skulle byta henne mot Herr Curt, jag hade då inget att säga till om och fast jag sa att det där inte är någon häst för mig så lyssnade inte tant på mig, och nu står vi här med en häst som jag inte trivs med till 100% och som jag egentligen helst inte vill sälja eftersom jag tror hon har kapacitet, men samtidigt så tror jag inte att hon kan visa den med mig på ryggen. Förstår ni? 
 
 
Jättesvårt är det iaf, men detta kanske är bäst för både mig och Fru Älg. Men ja hon ligger ute för 80 000:- och om hon inte blir såld för det så får hon nog stanna ett tag till. Ingen ide att sälja en häst snudd på gratis om det ändå slutar med att man inte har råd med den häst man egentligen söker. ;) 
 
 
 
 

Resultat Silikaten

Älgen
 
 
90cm: Ja vad skall jag säga egentligen, Älgen har aldrig tittat på något hinder i hela sitt liv, så det kom som en liten chock för mig när hon inte ens tänkte gå i närheten utav muren som för övrigt var hinder nr 3, så ja två hinder tog vi sen kom vi inte ens 2m ifrån muren. Hon stängde av sig helt och det gick inte alls att komunicera med henne. Ute. 
 
 
1m: Här var inte muren med så då tänkte jag att vi kunde försöka oss på ett varv och få upplevelsen lite bättre, men nej Älgen tänkte annorlunda och ville inte ens in på banan, så ja jag utgick innan start. Ingen ide när hon bara stände av och stod och snurrade runt. Utg. 
 
 
 
 
 
Caprinha
 
 
90cm: Även hon tittade lite på muren, men bestämde sig i sista sekund att hon ändå skulle ta sig över, hon är ju inte den som stannar liksom. Resten av rundan gick ganska fint och smärtfritt med en bra bjudning på alla hinder och jag red väl helt ok. 0 Fel. 
 
 
1m: Fruktansvärt lång bana, alltså seriöst 14 hinder, varav man hoppade en kombination 2ggr, alltså 16 språng, i en 1m, med jättelånga transportsträckor, ja jag beöver väl kanske inte säga vad jag tyckte om den banbyggningen kanske... 
 
Iaf så hoppade hon jätte fint, men bjudningen tappades lite på slutet då hon blev lite trött, men hon fortsatte att kämpa ändå och hoppade allt felfritt och ganska högt över de flesta hindren. Jag själv red som en kratta mot första hindret men sen skötte jag mig lite bättre iaf. 0 Fel 4e placering
 
 
 
 
Quando
 
 
1m: Kändes väldigt tråkig på framridningen/hoppningen så jag fick vara lite hård mot han så att han verkligen kom igång med sina långa och långsamma bakben, om han inte har de på plats så hoppar han ju som en, ja vad hoppar väldigt dåligt egentligen(?), en daggmask kanske? 
 
Hann även bara hoppa räcket 3 ggr och inget språng på oxern, så nej vi hade ju inte de bästa förutsättningarna kanske. Men väl inne på banan så taggade han till lite och fick då in sina daggmaskbakben under sig och kunde då hoppa helt okej iaf. Jag red nog faktiskt till och med lite halvbra här, ja om man bortser från de två sista hindren efter det att vi tagit banken lite ofrivilligt i ren panik för att en blomma ramlade omkull precis framför oss, och ja om man heter Quando så kastar man sig då upp på banken istället för att kanske stanna och se vad som egentligen hände. 
 
Men ja de bedömde det som att han blev rädd och jag fick fortsätta efter. 0 Fel. 
 
 
 
1.10m: Här kändes han bättre på framhoppningen, fick till ett riktigt bra sista språng över oxern då han verkligen tog kraft från bakbenen. Efter första hindret på banan så körde vi en liten bockserie innehållandes väldigt raka framben och ett huvud mellan dom, ja ni vet sånna där stela vackra bockningar som egentligen inte existerar. heh 
Sen hoppade vi hindren 2-7 helt okej, orken började ta slut lite redan vid 7an dock. Sen 8 som var ett räcke kom vi bra på men pga lite mjölksyra osv så ramlade bommen, linje 6 galoppsprång(skulle det vara ja) så blev han rädd för något, och istället för att rida framåt så körde jag en "Ronja", vilket innebär börja plocka som en galning och sätt den lite för trötta hästen i botten så att han absolut inte kan ta hindret felfritt, så ja det rev vi också, men vi klarade iaf sista hindret, vilket nog bara var pga att det var en stor vattenmatta under så han lyfte lite extra av sig själv. ;) 8 Fel 
 
 
 
 
 
Castro
 
 
1.25m: Hoppade som en Gud men ja om banan innehåller ett hinder i taget och en jävla massa galoppträckor och inget klokt flyt över huvud taget, vilket får hon där uppe att spänna sig som en fiolsträng så blir inte Sir Castro speciellt glad. Så ja vi fick gå från banan utan att ha hoppat de två sista hindren. Ute
 
Bytte även sadel tills hans egna (som jag typ aldrig använder eftersom jag hatar den, Equipe Linnea) och om man ser på filmen så ser det lite ut som sadeltvångsbockar, alltså han har aldrig haft det men ja han är ju lite halvkänd för att vara överdrivet känslig, så det kan mycket väl varit den som störde lite också. Eller ja det var alldeles för många dåliga faktorer för honom denna tävling (långa galoppsträckor, ett hinder i taget, långa svängar från hörn, kass ryttare, nyklippta känsliga fötter på ett hårt och stenigt underlag, för nära förra helgens tävlingar, sporrar, en matte som sitter och känner efter alldeles för mycket) 
 
 
1.30m: Strök mig här då det kändes snällast mot gubben! 
 
 
 
 
Så ja det var en väldigt blandad kompott denna helg, 50% bra och 50% skitdåligt. Men det är bara att ta nya tag till nästkommande tävlingar. 
 
 
Sen kan jag ju inte påstå att banbyggningen var speciellt smart. Att ha med en mur, med hål (vilket brukar vara läskigast), på första utomhustävlingen, i en 90cm, som 3e hindret, första hindret i en linje, precis vid vattengraven, från utgången, var väl kanske inte riktigt det absolut smartaste man kunnat göra. MÅNGA hästar hade problem med detta och kom inte runt pga den, i en 90cm så är startfältet mest bestående av unghästar, alltså hästar som måste få se tävlandet som enkelt och roligt, självklart skall de få lite utmaning, men de skall inte få komma ut från banan med sämre självförtroende än innan, utan det skall vara precis tvärtom, hästen skall ju få känna "fan vad duktig jag var, fysatan vad kul" typ(!). 
 
 
Nu fick Älgen, som egentligen inte är speciellt tittig eller känslig en väldigt otrevlig upplevelse, så pass otrevlig att hon inte ens ville gå in på banan till nästa klass, hon hoppade dock jätte fint på framhoppningen, men nej in på banan kom vi inte. Alltså ibland måste man tänka lite på hästarna och bygga lite smart och trevligt, behöver som sagt inte vara plättlätt men det skall väl ändå vara inbjudande för de små, speciellt när det inte är någon "tävling", dom är där för att lära sig och inte för att tävla, det kommer senare om några år i de högre klasserna. 
 
Förlåt men jag blir lite frustrerad faktiskt, och orolig över hur Älgen kommer bete sig på framtida tävlingar speciellt när vi precis lagt ut henne på annons, inte lätt att bli av med en 5åring som har ute i 90cm. ;)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

ann

Hej! 
Måste fråga, är detta Caprinha? För på tdb står det att hon är brun? Fin häst:) om inte C vem?

 

Svar: Yes det är Caprinha, det kan vara så att hon var brun när de gjorde hennes pass, om jag kommer ihåg rätt med Lillen så var han bara någon månad när man fixade med passet osv, så även han har lite "fel" i sitt då han fått vita tecken efter det, men ja nu för tiden är hon grå iaf. ;) 

 

 

 


Blivande stjärnan?

hehe okej kanske inte, men söt som socker är han iaf min lilla fjantponny! 
 
 

Fina Vita!

 
 
 
 
 
 
 
 

I'm alive.

Japp jag överlevde gårdagens tävlingar, dock blev det 2 klasser mindre eftersom Älgen blev totalförstörd i sin första klass (mer om det kommer senare) och Castro hoppade som en Gud men ja var lika duktig på att stå i ett hörn och studsa. Så nu står jag och velar om han skall få pensioneras på riktigt och bara bli riden hemma, samtidigt som han är lite för fräsch för det och han känns väldigt positiv mot hindren, de är de där jävla galoppsträckorna som förstör, men samtidigt så blir han ju istadig oftare nu än förut, så jag vet inte. Fruktansvärt sorgligt känns det iaf eftersom jag vet att jag aldrig kommer att få tag på en häst som han igen. Iaf så strök jag han i andra klassen igår. Åh älskade häst!
 
 
Nattligheterna behövs inte tas upp här, men ja ruskigt kul hade vi iaf! ;) 
 
 
 

Fredag!!

Red två hästar i det underbara regnet imorse, Stina och Quando ett varsitt dressyrpass på ängen.  

Stina var lite stel till en början men släppte riktigt fint på slutet. Idag låg fokus mest på att hon skulle bjuda framåt i en låg och stadig form och samtidigt vara böjd och rörlig i båda sidorna! Och som sagt så blev hon riktigt fin på slutet. :) 




Q var lite träig och hängig till en början, men sen kom jag på att, juste ja man skall använda benen också, och då helt plötsligt så svävade vi fram med ett mkt trevligt stöd i handen. Haha

Försökte träna på att samla ihop han med mestadels kroppshjälperna i galoppen och sen att han lyssnade direkt när jag bad han att gå fram igen. Detta gjorde vi faktiskt helt okej och han var riktigt pigg och framåt idag! Får hoppas att det håller i sig tills imorgon. ;) 




Skulle egentligen motionera en till häst på morgonen, men nej det såg Lillen till så att jag inte hann med, han stod nämligen inne i fel hage när jag kom tillbaka med Q. Suck! 

Så ja då fick han gå in, bli dränkt med vatten och utkastad i hagen igen, satt på strömmen igen och lurade fram han till tråden och pang sare så fick Lillen känna på att man minsann inte skall vara allt för nära den där vita tråden! 


Så ja när allt var klart med Lillen o Quando osv då drog jag hem, duschade och sen vidare till Dahrves. 


Castro fick sen också sig ett dressyrpass på ängen. Kanske inte någon superkänsla men helt okej kändes det väl ändå! På slutet fick han länga lite på galoppen och rejsa runt några varv kring ängen vilket verkade uppskattas väldigt mycket, det var ju ett tag sen gubben fick länga på de där långa stela benen. ;) 




Älg fick sen bli tömkörd på stallplan. Finns inte mycket att säga eftersom hon skötte sig typ exemplariskt och jobbade jätte fint! Braaa Älgeeeen!! 





Torsdag

Dubbelpass på travet, en häst riden, två tömkörda och en hopptränad, ja det är väl typ det jag hunnit med idag, kanske inte låter mycket egentligen, men ja jag har väl varit igång från 7 till 20.30, så ja lite halvdöd är jag nog minsann just nu! ;) 

Morgondagen ser väl ungefär likadan ut, 4 hästar skall ridas, helst på morgonen innan jobb 13-18 på Dahrves, men ja annars får jag ta någon efter jobbet också. :) 


Sen är det sk helg för vanliga svennar, vilket det ioförsig är för mig också, men någon ledighet blir det dock inte, inte på lördagen iaf då jag skall hoppa 4 hästar, 8 klasser och sen utgång på kvällen, hur jag nu skall orka vara vaken hela natten efter att ha hoppat alla dessa hästar och klasser, det kommer säkerligen sluta med att jag somnar på förfesten. Haha but I'm gonna be there and thats what counts! ;) 



Min lilla gamla lyckliga man från dagens skogstur. 

Inom snar framtid

Så skall en text, eller rättare sagt ett namn, i denna stil komma upp för evigt på min handled. Jag skall bara våga beställa tid och hitta någon som kan hålla mig i handen. ;) 





Tjosan

Det regnar och jag har fortfarande ont i huvudet efter två värktabletter. Livet känns kul just nu, just i denna stund! ;) 


Hästarna har longerats över travbomar och Castro har fått nya fötter idag, han tappade en framsko i måndags när han var lite upprörd i sin hage då Lillen tog sig genom två staket och drog med sig Quando in till tjejerna och sprang runt tillsammans med dom och fjollade en stund, jävla häst! 

Men faktiskt så verkade Castro inte så känslig i fossingen fast han alltid går med sulor som skyddar hans känsliga strålar i vanliga fall, så mitt tjärjobb kanske har gett lite resultat trots allt. Bara det kunde bli sommar snart så han kan få komma ut dygnet runt och slippa sin pissbädd om nätterna så hade de kunnat få bli ännu bättre! 





HAN!

Det finns nog inget som gör mig så lycklig som att få komma upp på denna hästs rygg och hoppa runt på en tävlingsbana, jag känner mig verkligen hemma där uppe och allt känns så lätt, man får känslan "juste det är såhär det skall kännas ja". Han har perfekt bjudning på hindren, tar tag men drar inte iväg, söker hinder samtidigt som han lyssnar på mig, bakbenen har man under sig och framdelen uppe och uppmärksam och detta utan att du själv behöver jobba som en galning, räta på ryggen, lägg på lite ben och höj handen lite så har du han där framför/under dig. Han hoppar som en Gud, men inte så att man tappar balansen.
Åh underbara häst, varför är du inte 9år istället för 19? Finns nog ingen som riktigt förstår hur glad jag är att jag hittade denna häst, visst har han orsakat många tårar genom åren, men fan så mycket mer glädje och erfarenhet, han är bäst helt enkelt! MIN Castro! 
 
 

Film is coming sooooooon!

Håller på och laddar upp en liten film på Herr Gammal från helgen, skall även fixa någon på de två små, men de kommer senare isf. :) 
 
 
 
 
 

Mina små A-barn

Igår kunde det nog inte gått bättre än vad det gjorde, visst hade jag kunnat ridit bättre osv, men om man ser resultatmässigt så var det fullpott, 3 hästar, 5 starter, 5 felfria rundor. Bättre än så kan det ju faktiskt inte bli! ;) 

Mer ingående resultat kommer senare. 





Mannen.

 

Mot Othem

Med tre hästar i två olika fordon så är vi nu påväg till hopptävling. Älg och Q var riktigt fina igår när jag trimmade igenom dom så det känns bra inför dagen. Castro däremot har ju inte hoppat sen Västerås och inte heller gått fullt ut under några veckor, men han känns iaf fin att rida och har verkligen biffat på sig nu efter att han fått ta det lite lugnt samt byte av foder, men man vet ju aldrig med honom. ;) 

Hur allt går märker vi ju sen men håll gärna tummarna för oss idag! ;) 





Pay and Jump

Älg
 
90cm: Vet ni hur läskigt allt är på Silikaten när det blåser storm och man inte har blivit riden på två dagar? Haha Stackars lilla Älg trodde att Silikaten skulle äta upp henne. ;) 
 
Men hon är ju en häst med hjärta av guld som alltid försöker göra sitt absolut bästa fast hon håller på att skita ner sig av skräck. 
 
Men ja som vanligt är hindren de minsta problemet och det går inte att klaga på hennes språng och försiktighet. Dock drar vi oss hela tiden lite åt vänster, vilket vi måste fixa till och sen är det ju alltid det samma gamla vanliga som vi har problem med, galoppen, formen, bjudningen osvosv, men vi tar oss framåt hela tiden iaf. :) 0 Fel
 
 
1m: Silikaten dödshotade henne fortfarande lite, men lite mer avslappnad var hon allt, dock började hon bli lite trött här eftersom det inte var mycket pause mellan starterna och sen blev det en väldigt snabb framridning då jag bara hann hoppa 3 språng eller något, så hennes förutsättningar var ju inte de bästa, men som alltid går hon in och gör sitt yttersta, fina lilla Älgen. 0 Fel
 
 
 
 
Quando
 
 
1m: Även denna herre trodde tydligen att silikaten skulle mörda han, så ja vi stod först och snurrade runtruntrunt då han vägrade att gå till ena långsidan och sen när vi hoppade banan så skulle han inte förbi vattengraven så då fick han ta en oxer i trav, och då rev han frambommen ganska ordentligt med bakbenen, men om man töntar sig så får man ta konsekvenserna, om han hade varit en lite mer känslig häst så hade jag lagt volt, men nu vet jag att han skiter fullkomligt i om han river eller inte så då fick han faktiskt göra ett litet fulsprång, resterande hinder hoppade han felfritt och helt okej. :) 4 Fel
 
 
1.10m: Här fick jag han riktigt fint på bakbenen och upp fram i handen, vilket gör att sprången blev lite bättre och jag fick en bättre bjudning till hindren. Vi vill fortfarande känna på lite kraft från bakbenen i sprången, men nu hoppar han lite mer normalt och med lite mer luft mellan bommarna och fötterna, så snart kanske vi kan börja få lite bättre resultat än 12 fel på vanliga tävlingar. ;) Jag vet mycket väl att det inte ser peciellt bra ut ännu, men snart kan vi nog få lite flyt i rundorna också. 0 Fel
 
 
 
 Titta frambenen börjar ju faktiskt ta sig! 
 

Herr Hoppetuss







Martinsvard.se

Torsdag.

Det blåser som satan och idag skall jag hoppa två hästar som vilat i två dagar i rad, varav en häst är väldigt "blåskänslig" och den andra har inte hoppat ute sen förra året. 

Idag är det nämligen Pay n Jump på silikatet och ja anledningen till varför hästarna har vilat och jag har gått runt med ett dåligt samvete från helvetet är pga tidsbrist och pga en liten brun häst som sprängde sin hage och sprang runt där jag höll på och motionerade och sen vägrade att bli fångad och jag hade inte riktigt lust att arbeta ett superbrunstigt sto samtidigt som det sprang runt en kåt tonåring. Samt var klockan 21 när jag äntligen fick tag på fanskapet igen. 

Så ja därför har jag varit tvungen att vila mina hästar, något jag verkligen hatar att göra men ja det kanske är bra på någe vis för dom. 


Men ja ni får gärna hålla tummarna för att denna dag inte blir min sista, för jag vet inte jag om jag litar 100% på dom där två unga bruna i blåsväder. 





RSS 2.0