Julklappshandel.

Har precis gjort min första Julklappshandel. Jag har nog aldrig varit såhär tidigt ute någongång förut, sen har jag väl aldrig haft så mycket pengar på kontot förut som jag har just nu heller, så ja det kan ju vara lite därför också.. ;)
 
 
Iaf så har jag varit inne på Coolstuff.se och spenderat 2000:-. En sida jag kan rekomendera, det finns lite roliga och lite smått onödiga grejer där som man kan ge bort i present. (de måste även ha de roligaste produktbeskrivningarna också, det är bara roligt att klicka in på allt och se vad som står, och sen typ köpa det mesta eftersom beskrivningen gör allt så mycket roligare..Bra säljteknik?)
Sen skall jag även köpa något nödvändigt och som de vill ha till var och en också. Men det tar vi senare. ;)
 
 
 
 
 

Golf, strax över ostbågar och strax under rökheroin på listan över beroendeframkallande saker. För den inbitne golfaren finns det inget tillfälle som inte skulle bli bättre med lite golf inblandat. En regnruskig söndagsmorgon runt halv sju? Golf. Sen kväll i november? Golf (med pannlampa). Syrrans bröllopsdag.... ja, ni fattar. Varje sekund är en bra sekund att öva puttar. Men det finns tillfällen då även den mest fanatiske golfentusiast måste hejda sig och sitta ner. Eller, det fanns kanske man ska säga. Vi har nämligen - som namnet på den här produkten tydligt demonstrerar - löst det problemet nu.

Nu kan du utnyttja tiden maximalt och i tid och otid finputsa dina puttar samtidigt som du utövar andra nödvändiga behov.

Och, ja, vi funderade på att uppfinna en golfblöja först men vi tyckte helt ärligt att det här var en smartare lösning.

Om du även vill bli grym på basket så kolla in Toalettbasket!

Innehåll
  • Mini green
  • Hål med flagga
  • 2 st bollar
  • Putter
  • Stör-ej skylt
 
 
 
 
 
 
 
 

My Little Pony

Herr Q och fru Älg fick en tur i skogen idag. En helt vanlig tur med lite skritt, trav och galopp. Dock fick vi oss ett litet gott skratt när vi skulle över diket på vägen hem. Jag skulle hoppa över med Q först så att jag kunde filma när Älgen hoppade, då hon hoppat rejält högt över de senaste gångerna. Men ja denna gång var det jag och Q som skuttade lite knasigt. Jag tänkte, ja men han hoppar väl rakt fram eller åt höger eftersom staketet till Stinas hage är åt vänster, men nej Q tänkte precis tvärt om, så han hoppar rakt ut till vänster och hamnar i staketet, tvärnitar i rena chocken och ser helt förvirrad ut. Ja egentligen var det ju inte speciellt kul eftersom jag trodde jag skulle dö, ni skulle hört mitt fina QUANDO i väldigt låg och kvinlig röst, hehe. Men ja han är inte som alla andra kanske, ibland undrar man verkligen hur de där djuren tänker. Helt Galen.
Tur att han inte hoppade staketet iaf, vilket jag är helt säker på att han skulle gjort om det inte var så att han tog ett sånt jätte skutt så att han stod bokstavligt talat i staketet.
 
Och nej inte hoppade Älgen lika kul som hon gjort innan heller, så någon bra film att visa finns inte. ;)
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi med C och S till ridhus. La ut 2 bommar på ena långsidan med 21m mellan varandra. Till en början gick det jätte bra, jämna och fina galoppsprång på spikrakt spår i båda varven, men sen slutade jag inte i tid och lyssnade inte på Castros signaler, så ja då sa han ifrån, ganska mycket, inte ofta vi hamnar i dessa lägen längre men idag råkade jag pressa för mycket, och han är ju som han är, han säger till direkt när jag gör fel, så ja vi stod lite på bakbenen och höll på, men sen kunde vi fortsätta i trav+galopp utanför bommarna utan problem och avspända, mycket beröm.
 
 
Imorgon får gubben ta ett litet lugnare pass och känna på att jag kan vara förstående ibland också. ;) Och sen lämnar jag över han i en veckas tid åt min moder då jag åker iväg med Q till landet på "äventyr". ;)
 
 
 
 
 

Testning Testing


Torsdag

Red en tur i blåsten på Q tillsammans med moder på Älg i skogen. Mörkt var det och jag tror nog att både jag och herr Q var lika rädda för alt som rörde sig i mörkret, inte lätt att slappna av i armarna och få bra ridning då kanske, men jag tyckte ändå att jag fixade det het okej, Q gick fint iaf, eller ja när han inte hoppade till för att något bet han i fötterna. ;) 
 
 
SnyggÄlg 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med de gamla, alltså Stina och Castro. Mamma red S och jag C. Det gick väl helt okej idag, inte bra och inte dåligt. Fick inte riktigt till den ridning jag strävar efter, men jag hade inte heller noll känsla. Jag försökte korta hans galopp utan att ta i tyglarna, men antingen gjorde jag helt fel eller så förstod han inte alls vad jag menade, han kanske är för gammal för att försöka sig på att ändra (jag har trots allt ridit med för mycket hand på honom i 4,5år).
På slutet tränade jag även mycket på att rida honom rak i galopp på meddellinjen, mellan hjälperna och utan att spänna mig. Till en början gick det väldigt vingligt och han försökte byta galopp istället för att gå fram rakt, eftersom jag glömde att stötta upp med benen, men sen när jag fick igång dom så bev allt mycket bättre, han slappnade av fint och gick i stort sätt pikrakt fram. Duktig gamling! :) 
 
 
 
 
 

Hästsporten

Jag hade förut väldigt svårt att berömma mig själv, att faktiskt ta fram de saker jag gör bra och inte bara fokusera på allt jag gör mindre bra, men på senare tid har jag förändrats lite, självklart är jag fortfarande väldigt självkritisk, men jag kan nu mera säga till mig själv att det där du precis gjorde var faktiskt ganska bra, duktig Ronja du kan ju faktiskt. ;) Vilket jag anser som ett stort framsteg för mig själv, och pga detta så står jag inte längre still i min utveckling utan rör mig faktiskt framåt. Sakta men säkert.  
 
 
Förut hade jag svårt att ta dålig kritik på ett bra sätt, jag blev bara ledsen och kände mig dålig, vilket gjorde att jag fick prestationsångest och red ännu sämre och då blev allt en dålig cirkel och självförtroendet vad långt under marknivå.  
Numera kan jag ta in det mycket bättre, det är väl klart som fan att inte jag kan göra precis allt perfekt, även om jag väldigt gärna velat kunna göra det. Men jag är inte där ännu, jag har inte tillräckligt med erfarenhet för det, och eftersom jag vill bli så bra jag bara kan bli så måste jag våga göra fel för att veta när jag gör rätt. 
 
 
Jag kan inte påstå att jag har världens bästa självförtroende nu heller, men det blir bättre. Självinsikt har jag, jag vet vad jag kan och vad jag inte kan, men jag skulle behöva kunna ta fram lite mer självförtroende så att jag vågade ta för mig, vågade fråga kunniga människor för att lära mig mer, och framförallt vågade ta risker, lämna det trygga för att ge mig iväg på egen hand. 
Men när jag nu vågat börja tro på mig själv mer så tror jag resten kommer lösa sig snart, jag är bara lite segare än alla andra. ;) haha 
 
 
Så förhoppningsvis så kommer mitt liv genomgå en stor förändring, kanske inte inom snar framtid, men jag har bestämt mig för att ta första steget, börja söka! Se vad det finns för utmaningar för mig där ute, vart passar jag in, vad klarar jag av, vad vill jag med mitt liv, osv. För jag vill inte längre vara instängd på denna ö, jag passar inte in här, men sen vet jag inte heller vart jag passar in egentligen, men det är just det jag vill ta reda på. Jag vill kunna känna att jag faktiskt trivs fullt ut med tillvaron, och det gör jag inte nu när jag aldrig tar eget ansvar, lever på mina föräldrar och blir latare och latare för varje dag. Jag vill ha det där drivet man ser hos andra, jobba mot mina mål och inte bara ta dagen som den kommer. Bli en bättre människa, men för det behöver jag omväxling, kastas in i en annan värld, själv, eller iaf utan mina föräldrar. Bli vuxen helt enkelt. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fingrabbarna.


Kärlek.

Idag fick Stina ett galopp pass i skogen. Jag tog Pelhamet på henne idag vilket gjorde att hon blev väldigt känslig, men hon var ändå väldigt fin. Tänkte hela tiden på benbenben och mjuk hand, vilket resulterade i en ganska nöjd ponny! :) 
 
 
 
 
 
Sen fick Castro ett kort pass på ängen. Förutom att han tryckte lite mot innerskänklarna i galoppen så var han riktigt fin. Han tycker dock inte om ljuset från strålkastarna på bilarna som kör förbi, lite läskigt faktiskt. Men ja som sagt vi skötte oss ganska bra idag. ;) 
 
 
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Herr Q, fina lilla Quando, alltså den hästen, MUMS! ;) 
 
 
Iaf så fick han en tur i ridhuset. Försökte tänka på allt Sylve sa och satan i gatan vad bra det blev. Till en början var han inte jätte rolig, lite stark i handen vilket är ett resultat på mina stela armar. Men sen när jag slappnade av och gjorde som jag skulle så blev det en enorm skillnad på honom. Tränade mycket på att samla och länga honom utan att ta i tyglarna, vilket faktiskt fungerade riktigt bra. Formen var även riktigt bra och han hade en mycket bättre bjudning än vad han brukar ha. Ja allt kändes bara helt fantastiskt, sådär bra att man helst inte vill sluta rida, men ja ni behöver inte vara oroliga, jag red inte skiten ur min lilla 5åring utan red i kanske 45min, innehållandes mycket skritt för att hitta rätt ridning. ;) 
 
 
Mamma red Älg samtidigt som jag red Q. 
 
 
 
Bild tagen några månader innan jag gjorde mitt lilla inpulsköp, här drömde man bara om att kunna stå som ägare åt denna häst, och sen vips så hände det. Plötsligt händer det, som man brukar säga. ;) Visst har jag ångrat detta köp många gånger, men nej jag är nog väldigt glad att jag tog chansen trots allt.
 
 

Tisdag

Idag har jag varit i stallet i stort sett hela dagen. Fixat till 3 bäddar, då jag tagit ut det översta lagret, kört ut det till hagarna och sen lagt in nytt i boxarna. Så nu kommer de vara lite fräschare iaf i några dagar. Jävla grishästar man skaffat sig, det här med att skita på ett ställe och sen inte trampa runt det i hela boxarna verkar de inte förstått. ;) 
 
 
De små fick vila idag, egentligen var tanken att jag skulle ta en liten promenad med Q, men sen drog allt ut på tiden och när klockan var 14.30 och jag fortfarande inte hade ätit något förutom en skumtomte så kände jag att det nog var bäst att dra sig hemåt. ;) 
 
 
 
Castro och Stina fick iaf åka till ridhus sen, mor red Stina och jag Castro. Till en början hade jag noll motivation och orkade egentligen inte rida klokt, men sen när jag väl började tänka på allt Sylve sagt så kom jag igång klokt och verkligen försökte jobba med mina svaga sidor. Först blev det väl inte jätte bra, men sen när jag fick ihop alla mina kroppsdelar så fick jag fram en riktigt fin häst som jobbade bra bakifrån och var avslappnad. :) Han är ju fin min gamle man. ;) 
 
 
 
 

Måndag.

Quando fick sig en liten tömkörningstur idag. Han var verkligen jätte fin i traven, galoppen inte riktigt lika fin, men ändå fin där med. Men ja traven, mums på han säger jag bara, satan vad snygg han kan vara, min lilla korv. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
Sen tog jag och Castro en tur i skogen. Barbacka galopp genom hela skogen. ;) Pigg häst om var mindre glad över att han inte fick springa så fort han ville. ;)
 
 
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Älgen på hopplektion för Ninna. För tillfället är hon brunstig så koncentrationen är absolut inte den bästa. Till en början var hon riktigt jobbig faktiskt, lyssnar inte på mina skänklar och bjuder noll på hindren, men sen när jag väl fick henne att lyssna på mig så gick det bättre. Sprången var inte riktigt lika roliga som de brukar, men hon gjorde sitt jobb helt okej iaf. :) 
 
 
 
 
 
 

Snygg.

Halsen börjar byggas på rätt nu, bara lite underhals kvar som skall bort. I övrigt har han byggt på överlinjen riktigt fint, och hullet är precis perfekt. Så ja efter några veckor med rätt ridning så ser man en enorm skillnad på hans kropp. Han börjar ju faktiskt se ut som en häst nu. ;)



Lite söt är han.


Helt galet.

Denna dag har enbart bestått av hästar och ligga i soffan och äta godis, typ. 
 
 
Castro och Stina fick en tur på ängen. Tänkte mycket på det Sylve sa även på Castro och han gick faktiskt riktigt bra. Det blev inget långt pass idag, men ja det kändes som sagt bra iaf. :)
 
 
Sen tog vi en tur med de små i skogen. Herr Q skall till en början vara rädd för typ allt och hoppa omkring så att jag får små hjärtattacker hela tiden. Jag sket i allt som hette jobb och lät honom istället gå som han ville och bara ha det mysigt, någongång måste han ju få det lätt också. ;) 
 
 
Fick mig ett gott skratt när vi skulle över diket in till gården på hemvägen. Ett helt vanligt vägdike, först en liten backe ner från vägen och sen ett litet vattendike som är 60-70cm brett. Mamma sa sist att Älgen tog ett väldigt stort språng sist vi red över, jag var helt säker på att hon överdrev ganska rejält då jag sett den hästen hoppa där förut och det har då inte varit något speciellt dramatiskt. Men denna gång vände jag mig om och fick då se en Älg som hoppade av uppe på backen, två meter upp i luften med frambenen över öronen och öronen spetsade, alltså hon såg å fruktansvärt rolig ut så jag höll på att dö. Jävla knashäst. Helt galen! 
 
 
Måste ta med kameran och försöka få det på film, för satan vad kul hon såg ut. ;) 
 
 
 
Världens sötaste Quando. 

Lördag.

Hästar 7.30-9.00
Smink+frukost+ombyte 9.00-10.00
Jobb 10.00-14.00
Lunch 14.00-15.00
Hästar 15.00-20.00
Mat+TV 20.00-Nu
 
 
Ja så har min dag sett ut idag, kanske inte jätte spännande, men helt okej. Jobbet gick fint, Stina hoppade riktigt fint och duktigt idag, lilla dressyrtanten kan hon med faktiskt. Älgen däremot är brunstig vilket gör henne mindre fokuserad på mig=hon gör lite som hon själv vill. Hoppar fint och villigt gör hon iaf. 
 
 
Mamma har ridit Castro i skogen idag medans jag jobbade och Quando fick en välförtjänt vila, min fina lilla korv. (Mer om Sylve clinicen kommer att komma upp senare någongång, även film) 
 
 
 
Bild tagen från Saras blogg. 
 
 
 
Såg att det var fler som tog kort, så om det finns någon liten risk att jag kanske fastnade på någon så får ni jätte gärna skicka dom till mig och ni har tid och lust osv, [email protected]. Skulle uppskattas till 10000.

Dahrves.

Jävligt snygg kavaj om jag får säga vad jag tycker. Nästan så den får följa med hem, kanske inte idag eftersom den agerar modell, men någon annan dag i framtiden kanske... ;)



Min vackra!

(Borde han inte typ bli några tusenlappar dyrare när självaste Sylve Söderstrand har tagit på honom?!) ;) 
 
 
 
 

Mina prinsessor.

Blev helt chockad när Älgen nosade på Stina och Stina såg glad ut, hur ofta händer det liksom?! Men ja efter sisådär 2 sekunder så lugnade hon ner mina nerver med att lägga bak öronen och bita Älgen i näsan, phu Stina hade trots allt inte fått en stroke.




My God.

Fick idag frågan om att rida på Clinicen för Sylve när han kommer ner på Fredag då Eneas skulle tävla istället. Dock så har Sylve bett om 2 st som tävlar högre, 1st ponny och en unghäst, så helst ville hon att jag skulle rida Castro, men nej det blir nog inte kul för någon, varken att se på eller att sitta på, det här med massa andra hästar, upprepningar av övningar och träning är inte riktigt Castros melodi, så därför får de/ni nöja sig/er med en yngre mer accepterande häst. ;) Haha
 
 
Hur fan nu detta kommer gå har jag ingen aning om, men ja det värsta som kan hända är väl att han säger att jag har noll talang eller känsla och borde sluta här och nu, för jag vet ju hur bra jag rider när jag blir nervös ibland. haha Jaja oavsett vad så blir jag iaf en erfarenhet rikare. ;)
 
 
 
Sir Quando har iaf blivit färdigklippt och fått trimmad man, pannlugg och öron, samt agerat försökskanin för det nya torrschampot som jag köpte på jobbet idag (inte mycket pengar man tjänar på att jobba i hästbutik när man handlar upp dom samma dag varje gång typ, men varför skall man samla pengar på hög?), och faktiskt verkade det väldigt bra! Skall testa det lite mer och se resultat i dagsljus och inte bara i total mörker. ;) Men i total mörker så får det 5 av 5 toasters. Kanonkul!
 
 
 
Tjolahoppsigaloppsen, nu skall jag gå och nervöskissa lite, vilket jag väl lär göra ganska mycket nu i några dagar framöver.. Höhö
 
 
 
 

Prio 1.

På mina hästar är att deras kroppar mår bra, speciellt benen. Jag är oerhört petig när det gäller mina hästars ben, om de inte är helt klockrena så får jag lite halvt panik, speciellt när det gäller Castros ben. Han har naturligt väldigt väldigt fina ben (pepparpeppar*), inga gallor eller andra svullnader, de brukar även vara som finast efter ett tre dagars meeting konstigt nog.
 
Men ja även mina andra hästar har riktigt rena ben, Stina kan svullna i lite i frambenen under natten men så fort hon kommer ut och rör på sig så försvinner svullnaden.
 
 
När jag ser hästar med svullna ben så får jag en obehaglig känsla i hela kroppen, det ser liksom inte speciellt trevligt ut, ofta är detta även hästar som hoppar och tävlar precis som alla mina gör, men ägarna verkar inte vara bekymrade över det, "de ser bara ut så", "om alla ben ser likadana ut så gör det inget". Och visst dessa hästar är inte halta eller skadade på något vis, och kanske inte heller kommer bli det pga detta, men det måste ju vara obehagligt att gå runt med svullna ben hela tiden, eller? Och som sagt, jag tycker att det ser obehagligt ut, det ser inte bra ut, speciellt när det är ganska unga hästar man ser det på.
 
 
Jag själv är som sagt väldigt överdriven när det gäller denna punkt, det första jag kollar på när jag ser en häst är faktiskt benen. Men ja för mig är det otroligt viktigt att just benen mår bra på hästen, det är trots allt de som skall bära upp all tyngd och klara av en belastning på 2 ton (eller hur mycket det nu är) i varje landning vid hoppning.
 
 
Så ja lite konstigt tycker jag det är att andra inte värdesätter klockrena ben lika högt som jag gör, jag lägger inte mig i andras hästhållning och bryr mig inte om andra inte tänker som jag, men man blir ju lite fundersam ibland. ;)
 
 
 
Hur tänker ni angående detta? Alltid kul att få höra andras tänk och inte bara tro att det är på ett visst vis, om ni förstår hur jag menar. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hade jag precis tagit av han hans skydd så frambenen ser lite rutiga ut, men ni måste ju hålla med om att han har ganska fina ben för att vara snart 19år och gått som lägst 1.30m och högst 1.50m varje år sen iaf 2003 (antagligen innan det också eftersom han gick typ 1.40m 2003)
 
 
 
 
 

Dom finaste jag har!

Började med att ta en tur i skogen på Castro tillsammans med min mor på Stina. Pigg och glad som alltid var min gamla man, dock hade han nog mycket hellre gått i skengalopp istället för skentrav på vägen hem, men hans matte tyckte inte det var en jätte bra ide att susa fram över en rotig (kan man säga så?) väg i bäcksvarta natten. ;) Knäpphästen.
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med Älgen och Quando.
 
 
Q var till en början inte jätte fin, han ville bara gå med rumpan inåt, trycka mot innerskänkeln och ta tag i bettet, men när jag fick bort han från innerskänkeln så blev han riktigt riktigt fin, speciellt i galoppen där han även fick en helt annan bjudning än vad han har i vanliga fall. Fin häst det där när man hittar de rätta knapparna! ;)
 
 
 
 
 
Den där Älgen är ju för rolig. I Söndags(?) när mamma red henne i skogen så drog jag och Quando iväg och hoppade över en buske som hade blåst halvt över vägen, när jag hoppat den så hör jag mamma skrika bakom mig "TITTA RONJA VAD FIN HON ÄR", jag tittar bak och ser en häst som är rundare än en tennisboll med bakbenen framme vid frambenen och halsen i en perfekt båge, den vanliga synen brukar vara en Älg med huvudet rakt upp som är påväg bockandes rakt ut i skogen (hon är inte riktigt som alla andra).
 
Sen gick hon lika perfekt hela galoppvägen hem. Jag och Quando galopperade så långsamt vi bara kunde men ändå sprang vi ifrån de där dressyrfjollorna vi hade bakom oss. Och sen dess har hon gått sådär fint i galoppen, igår på hoppträningen var hon mycket bättre än vanligt, hon landar fortfarande i kors men innan hindren så gick hon jätte fint och lydigt, bjöd men lyssnade till 100% på mig.
 
 
Och idag var hon likadan. Ingen kors så långt ögat kunde nå och jag kunde styra in henne på volter utan problem. Antingen har hon fått någon knäpp som släpper om några dagar så hon går tillbaka till den korsgalopperande Älgen som hon innerst inne är, eller så, vilket jag hoppas på, har hon blivit starkare och förstått hur hon skall trackla ut sina långa bakben. Endast framtiden och Fru Älg vet hur detta kommer sluta, men jag njuter iaf så länge det varar, för hemskt vad trevlig hon blir när man kan rida henne lite klokare! :)
 
 
Iaf så blev det bara ett väldigt väldigt kort pass idag, vill inte pressa henne för mycket så att hon tycker att alla pass är jobbiga och ansträngande, hon är ju trots allt bara 4år så hon behöver få fundera och andas ut lite gran ibland också.
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Louise
 

Hur tycker du Erling är att träna för jämfört med tex Lasse och Ninna? Fördelar/nackdelar? Svårighetsgrad på övningar?

 

 

Svar: Jag har ganska svårt för att jämföra olika tränare med varandra eftersom alla är väldigt olika och bra på sina sätt, samtidigt som mycket har med kemi att göra, vad man själv/hästen passar med för tränare och tänk osv. 

 

Men när det kommer till iaf Quando så är Erling förstahandsvalet. De tre lektionerna som jag har kännt att jag och Q har kommit upp ett trappsteg tillsammans är på de tre träningarna som jag ridit för Erling. Han lägger ner väldigt mycket energi och hitttar precis hur jag skall rida honom för att det skall bli bra. Visst blir det mycket missförstånd fram tills det att jag hittar den ridningen och känslan som han pratar om då jag har väldigt svårt för att ändra ridstil, men det är ju endast mitt fel. ;) haha Så ja inte ser det bra ut innan jag väl hittar rätt ridning inte, men när jag väl får till rätt så blir allt väldigt bra!
 
 
Nu ser jag bara till hur det är med Quando, men det Ninna har sagt är: Ge mer eftergift, Mer fram, Tänk öppna i svängarna, och det Lasse sa var: Mer fram, Sätt han inte för nära på oxrar, Han är som han är, Ut och tävla, och allt Erling säger tar för lång tid för att skriva ner, typ.
 
Okej det där var väl en liten överdrift kanske, men lite så är det faktiskt. Erling hjälper mig/oss väldigt bra och ger mig lite mer hopp om denna varelse. Han kan nog bli jävligt fin tillslut. ;)
 
 
 
Nej men Ninna och Lasse är självklart också bra tränare, Ninna hjälper mig väldigt mycket med Älgen, men när det kommer till Quando så är Erling oslagbar!
 
 
Svårighetsgraden på övningarna är väl ungefär den samma, men eftersom Erling ger en så mycket mer att tänka på så kan det till en början bli kortslutning i min lilla hjärna innan jag kommer på rätt plan. ;) Men ja är det inte lite så att om man har en bra tränare så blir svåra övningar tillslut väldigt lätta och tvärt om?! För när man gör rätt så är det faktiskt jävligt enkelt att rida. Men skall bra komma dit också. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Möss var det här!!

Nu när det börjar bli lite kyligare så söker sig mössen in till stallet igen, inget jag tycker är jätte trevligt precis. Man ser dom precis överallt, idag har jag sett 3 st och i lördags hittade jag en död i Castros fina tävlingstäcke. Mys.


Förra året tog vi typ 40st (utan överdrift) och då tycker man att det inte skall finnas så jätte många fler, men de få som var kvar verkar ha skaffat sig lika många till. ;)


De små är ju faktiskt lite små söta, men sen har vi ju råttor också och de är mindre söta, fy fan när det sprang en stor jävel precis framför mig inne i Älgens box, jag slängde iväg grepen och sprang ut till bilen och åkte hem direkt. Haha fy fan vad hemskt. Äckliga djur.




Så kan det gå.

Jag klantade mig som vanligt under press. Min häst undrade vad jag höll på med men höll sig på mattan iaf. Inga placeringar men vi kom tvåa i cupen iaf. Min fina häst.



Strålande förutsättningar.

Imorgon bär det av till Södertörn med gammelmannen för att tävla om 10 000:-. Leder än så länge men nej inget är säkert när det gäller den hästen, men man måste försöka iaf. ;)


Jag har noll förväntningar och är ganska säker på att komma hem tomhänt. Men kul skall vi ha iaf!


Med tanke på vilket humör han var på idag så kommer vi inte komma så långt. Började med att rida barbacka på ängen på andra sidan vägen. Castro var pigg pigg pigg och bockade loss lite i galoppen, jag höll på att flyga av och bestämde att gå till den vanliga ängen bakom stallet, men där var det samma visa. Så då gick jag in och satt på tömkörningsgjorden och gick ut till ängen igen, mycket galopp och en fin häst som jobbade bra genom kroppen. Gick in igen och bytte till sadel, ut till åkern igen och upp i galopp, bock första galoppen men sen överlistade jag min kära vän och då blev han sitt normala jag igen. Ut i skogen och trava av på långa tyglar - lycklig häst.


Vet inte riktigt vad det var med den gamla idag, men tror det berodde mycket på att vi grälade lite innan när jag klippte honom och då skulle han testa mig i kombination med för mycket energi.




Lill-Älgen

Här kommer en liten film på fru Älg från senaste hoppträningen samt från Pay n Jumpen, där hon, ja, kanske inte hade full fokus på mig där uppe, utan mest sprang runt som hon själv ville. haha Söt hästen! 
 
 
Det ser inte bra ut på långa vägar än så länge, men det kommer. När vi satt lite mer muskler och balans då jävlar skall ni få se på perfekta rundor, men just nu får ni tyvärr nöja er med dessa. ;) haha 
 
 

Världens finaste!!

 

Jag skulle kunna titta på den här varelsen i flera timmar, han är verkligen helt perfekt! Den gjorde du bra Stina!! ;) 


Min lilla drömprins.

Han var inte riktigt på fotohumör idag utan var mest hungrig och förstod inte riktigt varför jag inte ville ha han uppe i famnen. ;)


https://cdn3.cdnme.se/3508448/6-3/pic_5283e3dae087c331ca220174.jpg" class="image">


Blää.

Vintern har knappt ens börjat ännu men redan börjar jag bli fruktansvärt trött på denna kyla och blöthet som är överallt. För tillfället är det omöjligt för mig att rida någonstans hemma. Ängarna är så blöta så att hästarna sjunker ner 50cm i varje steg och stallplanen är hal som snor, det enda stället som går att rida någorlunda på är i skogen, men eftersom det är så mycket rötter överallt så blir stigarna ganska hala där också så man måste ta det lugnt, alltså typ max trav. ;) 
 
 
Förut har jag alltid varit bortskämd med tillgång till två ridhus, tre ridbanor och bra sandvägar i skogen denna del av året, men nej sen skaffade man sig lite för många hästar och hade då inte råd att stå kvar, 2000:-/häst * 5 st = 10 000:-/månaden och då är inte kraftfoder inräknat. Så nu står man här ute på landet med motivationen på noll. Jag har alltid hatat att låta mina hästar vila, Castro gick förut 7 dagar i veckan, men nu får till och med han vila 1-2 ggr och resterande dagar går han inte så hårt som han egentligen borde för att må prima i kroppen. Vilket gör att jag står här med världens sämsta samvete, samtidigt som mina föräldrar gör precis allt för mig, mamma rider i stort sätt varje dag, pappa fixar boxar, hö, bygger sadelkammare, kör mig överallt efter jobbet osv utan att klaga speciellt mycket, och vad jag gör jag? Jo klagar.
Fan allt hade varit så satans mycket enklare om det var sommar hela året om. ;) haha 
 
 
Men ja tanken är väl att jag nu när jag fått lite pengar från försäkringsbolaget skall försöka mig på att skaffa C-kort så att jag kan köra hästarna själv till ridhus under dagarna så att inte pappa behöver skjutsa mig på kvällarna. Men hur det skall gå vet jag inte, jag har tillräckligt svårt att köra och backa med Volvon utan köra in i saker. ;) haha 
 
 
Nej om man skulle ta sig ut till djuren igen och fixa lite innan mamma kommer ut och ser att jag inte gjort det jag borde. ;) hehe 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Hur gick hoppkursen och vad var det för någon hoppkurs? Vem har du tävlat och hur gick det?

 

Svar: 

 

Jag hoppade för Erling Johansson nu i helgen med Herr Q. Första gången han tränar hårt två dagar i rad (hoppning alltså). Han har ju satt lite mer muskler och fått lite mer ork vilket gör att han kan sätta emot mig lättare och få mig ur balans, vilket han utnyttjar såfort han tycker jag är jobbig, han ger igen med en gång som Erling sa. ;) 

 

Men ja det var mycket linjer, eller typ i stort sett enbart linjer, vilket är det allra svåraste för oss, första hindret tar vi bra, men sen skuttar han till så att jag tappar all balans och då blir det kaos på hinder nr 2, visst hoppar han i precis alla lägen (verkar det som) men man vill ju att det skall bli behagligt också... Knäpphäst! 

 

Så ja jobba fick jag göra, och han får en att känna sig som en nybörjare ganska ofta, så jävla svår ibland så jag vet inte hur jag skall göra, och jag som trodde jag köpt en enkel häst, så fel man kan ha. ;) haha 

 

Nej men när vi kom fram till hur jag skulle rida honom så blev det bättre, nu är det bara att få in det hela tiden så att jag kan ge han behagliga språng, varje gång. 

 

Om jag släpper honom så "rasar" han samman och tappar alla kroppsdelar åt olika håll och då kommer han knappt över 50cm bra, och om jag håller honom för mycket så blir han arg och skuttar mig ur balans, så det jag måste göra är att åka med i hans takt och hela tiden röra lite försiktigt på handen, då kommer hans fina språng fram och han blir nöjd med situationen. 

 

Han har, som jag skrivit förut, väldigt svårt att hoppa långt, breda oxrar, vilket mycket beror på att han inte har riktigt koll på sin kropp ännu samt att han tar i för mycket uppåt eftersom jag håller han lite för mycket. Dessa språng känns väldigt obehagliga, de känns bra i uppsprånget men sen över så knäcker han ryggen och drar upp och in huvudet, inte så trevligt med andra ord. Även i landningarna är han väldigt kort i formen och stannar upp istället för att fortsätta framåt. 

 

Men när han rullade ut markbommen så den låg en bit från hindret så fick det Q att hoppa lite längre ifrån självmant och då få sin högsta punkt i mitten av oxern och inte bakom, och då verkade det som att han förstod hur han skulle hoppa. Sprången blev mycket mjukare och han knäckte inte ryggen något, sparkade upp bakbenen, drog ihop huvudet eller stannade upp i landningen, utan istället hoppade han med både bra bak och framben, mjukt och inte sparkendes med bak, och sen så var huvudet i en bra position hela tiden. 

 

 

Helt sjukt hur mycket man kan utvecklas med hjälp av rätt personer, Erling verkar verkligen veta hur man skall få ut det bästa ur Herr Q. Han verkade iaf tro att Q sitter inne på ganska mycket kapacitet trots allt, dock ser han lite rolig ut just nu i vissa språng för att varken han eller jag har full koll på våra kroppar ännu, men när vi väl klickar så kommer hans rätta kapacitet fram och då skulle han nog kunna gå ganska långt, gäller bara att huvudet skall hålla för det också. ;) 

 

 

Men ja tanken är väl nu att jag i stort sett bara skall träna för Erling när han kommer ner, annars skall vi bara finslipa lite hemma själva! :) 

 

(det finns en liten filmsnutt på min instagram (rrhakansson) om ni vill smygkika lite innan det kommer upp en ny film här från träningen) 

 

 

Eftersom Q var på hoppkurs hela helgen så var det bara Stina som fick tävla dressyr. Jag är jätte nöjd med henne, hon gick La:3/Msv C:2, men dommaren var inte lika nöjd, 66% i första och 65% i andra, ibland verkar de inte tycka om att ha ponnysar med i startfältet, med tanke på vilka missar vissa gör och ändå går ut med 70%. Men ja huvudsaken är ju att man är nöjd med hästen, och det är jag, hon är ju trots allt finast i hela världen! (Nu har jag inte sett filmerna ännu, så det kanske såg lika dåligt ut som procenten, vad vet jag, haha) 

 

 

 

FinÄlg.

Trots illamående och ont i hals o huvud så gick faktiskt lektionen på Fru Älg riktigt bra. Visst gick hon i sin fina korsgalopp men hon drog inte tag i bettet som hon brukar så det var lättare att rätta till. Sprången ger väl ingen wow känsla ännu men de blir bättre och bättre iaf och som vanligt tar hon allt nytt väldigt lätt, hon kör på som om hon gjort det 1000ggr innan. Fina lilla Älgen. 
 
 
Sen har hon typ världens sötaste svans när hon hoppar. Många hästar flaggar ju i sprången, men Älgen fladdrar lika mycket 4 galoppsprång innan och sen även i språnget, hur sött. ;) Haha 
 
 
Film kommer upp senare.
 
 
 
Castro och jag tog en liten sväng i skogen idag, tanken var väl till en början att vi skulle ta ett litet galoppjobb, men ja eftersom det regnat endel så var det lite för halt för det tyvärr. Men lite lugn galopp och trav blev det iaf, jag vet dock inte riktigt vad gamlingen tyckte om det, men ja han fick stå ut idag helt enkelt. ;) 
 
 
 

...

Illamående och ont i halsen och huvudet, ja jag kan väl inte påstå att jag är supertaggad på att hoppa en korsgalopperande Älg. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. ;)



Fullt ös!

I helgen har jag haft fullt upp hela dagarna, därav den kassa uppdateringen, jobb, hoppkurs, dressyrtävling och middag har väl varit det som tagit upp min tid. 
 
 
 
Just nu sitter jag och väntar på att lite saker skall laddas ner så att jag sen kan åka ut till mina hästar.  Idag skall Älgkon hopptränas för Ninna, jag tömkörde henne igår, vilket gick helt okej, korsgalopp i det enklare varvet och vanlig galopp i det svåra, sen så väljer hon ut en del av varvet där hon skall sprätta runt, så om man inte är beredd så kör hon världens bock serie. Vet inte alls vart all den där energin kommit ifrån, hon har ju förut alltid varit ganska lat. haha. 
 
 
 
Nej nu borde det ha laddat klart tycker jag. :) 
 
 
 
 

Herr sötnöt.


Onsdag

Förstår inte hur man kan vara så trött som jag är hela tiden, skulle lätt kunna sova säkert 20h om dygnet. Usch inte jätte kul. 
 
 
Här om dagen så skulle jag bara äta lite frukost och se ett avsnitt av "I'ts always sunny in Philadelphia" i Larven innan jag skulle gå ut och motionera hästarna, detta slutade dock med att jag somnade och vaknade inte förens 14. Ops så det kan gå... 
 
 
 
Annars har jag ställt mig i en godisskål så att allt godis flög ut över hela golvet, tappat en vattenkokare full med vatten över både mig själv och stallgolvet och sen för att göra allt lite bättre så hade jag även fingrarna ivägen när jag sen skulle hälla ut det varma vattnet i betforn, råkat vända upp och ner på en sked full av smält glass över en filt samt golvet, snubblat över en tunna i mörkret, nockat mig själv med en hink när jag skulle ge Castro mat, stängt igen en dörr över min stortå så att den är helt blå, ja men ni vet sånt där klumpigt som jag alltid lyckas med. ;) 
 
 
 
 
 
Vidare till hästarna nu då. 
 
 
Castro och Älgen fick bli tömkörda idag. Älgen var riktigt fin och gick inte i korsgalopp någongång, eller ja där var jag väl inte helt ärlig eftersom hon fick helt plötsligt dåra och skulle bocka och skena runt som en liten galning några varv så att jag höll på att tappa henne, hon har fått en sån jävla energi helt enkelt. Men ja förutom det så var hon riktigt riktigt fin, hon blir ju till och med jävligt snygg att se på när hon arbetar rätt. ;) 
 
 
 
 
 
Castro däremot var lat som en lite sköldpadda, snacka om att han kan se gammal ut ibland... Men ja efter ett tag så kom han igång iaf och då gick han fint! Han fick bara ett väldigt lugnt pass eftersom Lillemor kände igenom honom igår. :) 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till ridhus med Stina och Quando. Jag började med att rida Q medans mamma red fram Stina. Han var väldigt fin i traven, låg och lyssnade helt okej framåt. I galoppen var han också oftast låg men framåtbjudningen förvinner helt och han går emot skänkeln ganska mycket. Men ja formen är mycket bättre nu iaf så jag får väl bara hoppas på att framåtbjudningen kommer om ett tag när han satt mer muskler och fått mer ork. :) 
 
 
 
 
 
Stina ponnyn var det full fart på idag, pigg som bara den och det tog ett ganska bra tag innan hon kunde slappna av och inte göra allt på en och samma gång i sken. Haha Dressyrponny var det hon var ja. ;) 
 
 
Men när hon väl lugnade ner sig så gick hon fint, förvänd galopp gjorde hon riktigt bra idag och även skänkelviknigar, byten gjorde hon några bra men hon är ju lite för snabb där. Hon var även lite mer stadig i formen på slutet, vickade inte på huvudet som hon väldigt ofta gör annars. Så ja i det stora hela så gick hon fint, träning är ju enligt henne ganska överskattat så man får ta henne lite som hon är för dagen. ;) 
 
 
 
 
 
Sen måste jag även raka alla mina hästar igen. Jätte kul, eller nja kanske inte... Men de blir så svettiga och jag tycker så synd om dom när man släpper ut dom helt blöta i hagen med bara utetäckena på, inte helt okej! :/ Så ja det skall jag väl försöka fixa imorgon. Iaf någon häst. Dock är jag alldeles för bortskämd med mina hästar, de rör sig knappt ur fläcken och man kan klippa dom precis överallt, men Älgen däremot är inte riktigt lika rolig, hon är så himla ljudkänslig så det var ett jävla pussel att få henne klippt förra året, och ja förra året orkade jag ju bara klippa bokstavligt talat halva henne, snyggt... Hehe Men ja hon blir så satans svettig nu så detta måste göras inom snar framtid (försöker övertala mig själv här och nu att hon måste klippas, hehe) 
 
 
Nej om man kanske skulle hoppa i duschen och spola av allt hår från Saras häst som jag klippte förut i kväll. ;) 

Kommentar+Svar

Anonym

Hemskt vad du är dålig på att uppdatera nu för tiden. Vad händer i ditt liv liksom?

 

Svar: Anledningen till denna kassa uppdatering är att det inte händer så mycket i mitt liv för tillfället, sen att bloggen står still besöksmässigt gör det också ganska tråkigt att blogga faktiskt, men jag skall bli bättre, jag lovar. ;) 

 

Men ja jag rider lite, mockar lite, äter lite (mest godis), sover mycket, är halvt besviken över att jag aldrig kan få chansen till roliga saker och aldrig utvecklas med hästarna eller mitt liv, har panik över att jag börjar bli jävligt gammal, besviken på försäkringsbolaget, har inom kort tänkt försöka skaffa C-kort, hur det skall gå vet jag ej, funderar över hur jag skall kunna ta mig själv och 5 hästar bort från denna ö och leva drömlivet, ja ungefär det händer i mitt liv, mycket tänk och lite action helt enkelt. ;) haha 

 

 

 

Emma Pettersson

kan inte du göra ett inlägg om vilka ponnys och ridhästar som är finsat på gotland du får inte välja dina egna ;)

 

 

Svar: Detta har jag gjort så himla många gånger, men om du söker runt lite bland mina "Bloggsvar" så kommer du att finna det! :) 

 

 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

När får man se någon film på Lady? Skulle vara roligt att se hur hon ser ut nu. 
Anna

 

Svar: Älgens (passar hennes personlighet mycket bättre än Lady, hon är så långt ifrån en Lady som man bara kan vara, vi två är ganska lika på den punkten, hehe) filmer har glömts bort lite tyvärr, och nu sista träningen så glömde jag ju den hemma. Men ja tanken är väl att iaf lägga upp någon lite halv ny film snart iaf, hon är ju inte speciellt kul att se på ännu då hon inte utvecklats speciellt mycket pga alla skitskador osv, så det ser väl typ likadant ut som alltid, bara att hon är lite tjockare. Haha Men ja snart kommer nog någon film upp iaf. :) 

 

 

 

Anonym

Tycker det är lite dåligt med tävlingar på honom nu för tiden. Längesen ni var på fastlandet tex?!

 

Svar: Ja han har inte riktigt legat högst upp på prioritetslistan på sista tiden. Men eftersom det har varit antingen dressyrtävlingar eller hopptävlingar här på Gotland nästan varje helg så har vi prioriterat dom istället för att åka till fastlandet, det är både enklare och billigare, det är ju inte precis så att vi simmar i pengar liksom, och att ha 5 hästar att betala för blir väldigt dyrt även om man har dom på egen gård osv. 

 

Sen är det mycket lättare att åka iväg på sommaren då hästarna går på bete där de rör på sig själva hela dagarna och behöver inte mycket skötsel, då kan man bara be grannarna att kolla till dom så att de lever när de går ut med hundarna samt fylla på vatten, annars klarar dom sig bra själva. Nu på vintern när de står inne på natten och i lite mindra hagar så blir det ju desto mer skötsel, mockning, fodringar, motion osv, vilket gör det väldigt svårt för oss att hitta någon som kan ta hand om alla 4 hästar en hel helg. Det är väl den största nakdelen med att ha eget stall utan inackorderingar.

 

Så ja det blir mest resor till fastlandet på sommaren. Sen mår även Castros kropp bättre på somrarna då det är varmt och han rör på den dygnet runt, så vi brukar nästan alltid ligga lite lågt under innesäsongen. Man måste ju hela tiden tänka på att han inte är så ung längre och jag vill ju att han skall hålla så länge som möjligt. Tävling är ju inte det viktigaste för oss två längre, visst är det skitkul, men jag tror nog inte att någon riktigt förstår hur rädd jag är för att förstöra denna häst, en långtidsskada hade ju förstört hela honom liksom, stel som han är, haha, men ja jag vill ju fortsätta kunna rida på honom lite lätt sen även när han pensioneras från tävling istället för att bara låta honom gå i hage pga skada av för mycket tävling/träning, hans huvud hade nog inte klarat av ett sånt liv, han hade nog kunnat bli väldigt deprimerad. 

 

Nu blev det ett otroligt långt svar här, men ja för att summera det lite kort så tävlas han inte lika mycket längre pga av ålder, andra hästar och ingen hästvakt. 

 

 

Han kommer alltid att vara nr 1 iaf! Världens bästa! <3 
 


 
Anonym

Hur gick det på pay and jumpen?

 

 

Svar: Ja det gick väl helt okej. Älgen skuttade runt två rundor, en på 70cm och en på 80cm. Hon är ju ganska cool, men det var ju väldigt mycket att titta på, vilket gör att man faktiskt inte kan galoppera för då hinner man inte riktigt med att se på allt, så ja det var väl mest trav i båda rundorna, trots att hon är van med ridhuset liksom. 

 

Första rundan gjorde hon felfritt och andra rundan blev det ett litet missförstånd på första hindret men annars hoppade hon jätte fint. Hindrerna är ju absolut det minsta problemet, det är allt annat som är otroligt spännande. ;) 

 

Sen var väl banan lite konstig, vilket de brukar vara på sånna här tävlingar, två hinder (3språng) precis vid väggen, vilket inte brukar vara så inbjudande, två oxrar ur kort/sne sväng, vilket är skitsvårt och annars var det väldigt långa anridningar, vilket även är otroligt svårt. Men ja vi tog oss som sagt runt iaf. :) 

 

 
 
 
Quando skulle egentligen bara gå en runda på 1.20m, men eftersom han var supertaggad och bara skulle sparka och hoppa som en kratta så fick han ta två rundor. Dock gick det väl inte speciellt bra och jag red om en kratta hela tiden. Hoppade gjorde han men jag tycker inte om hur han får ta i på oxrarna, han räcker knappt över liksom, och det är bara 1.20m. Så ja att hoppa låga breda oxrar ligger ju högt på träningslistan iaf, han verkar annars kunna hoppa hur högt som helst men inte långt d, ett litet problem bara.... ;) 
 
 
 
 
 
 

 

Morgontur på gamle brunte!!


Findjuren

Har precis kommit hem från de fyrbenta. 
 
Åkte dit vid halv 8, mockade, skulle bara gå och äta lite frukost, råkade somna i Larven och vaknade vid 14, gick ut och tömkörde två hästar, Stina och Quando, båda skötte sig fint, åkte hem och bytte om samt åt, åkte till rävhagen där jag fick en Älg serverad för hoppträning, LYX! 
 
 
Älgkon hade stora probem med sin jävla korsgalopp, annars är hon dock hur fin som helst, traven är helt underbar och hon har ju ett suveränt hopphuvud, sen att hon tror att hon kan göra allt själv och drar iväg mot hinder som hon inte skall hoppa i tid och otid, och sen att hon blivit enormt mötesrädd så att han skall kasta sig åt alla håll och kanter, är en helt annan sak. Hoppar gör hon och det är helt okej, ingen superteknik, men hon gör det hon skall iaf. :) 
 
 
Men ja att hoppa en häst som gör i stort sätt precis som hon själv vill på Nova bett var väl kanske inte den bästa idén, men ja Älgen verkade ha kul iaf. ;) 
 
 
Tyvärr så glömde jag kameran hemma så det blev ingen filmning idag. Det får vi ta nästa gång! :) 
 
 
 

They call me "Råttan"


Kvällsmys!


Världens Bästa!

Här kommer filmen från Castros senaste start. 1.30m. Fin hästen hoppade helt underbart fint och allt kändes bara super, varför kan man inte alltid få den känslan för? (Nu vet jag självklart att det inte ser perfekt ut, men med tanke på hur det kan se ut ibland så är jag nöjd, hehe. Och jag vet att jag flänger i landningarna, men smärtan som uppstår i knät i landningarna iband är, ja inte jättebehaglig, därav dåliga landningar av mig och lite sken på Castro) 
 
Det finns iaf ingen som denna häst! Han är bara helt otrolig! 
 
 

RSS 2.0