Fredag

Sov ute i Östergarn, gick upp när jag skulle ha åkt iväg. Men trots det så hann jag motionera de två djuren som skulle motioneras. Egentligen skulle väl alla djur kunnat gå idag men Castro har inte vilat sen tävlingen, vilken var för två(?) helger sedan, Q kändes lite seg igår och behöver samla lite krafter tills helgens tävlingar och Älgen gick igår, rider henne typ varannan dag nu, minst iaf. Det enda jobbiga nu är väl att jag måste rida Castro på söndag när Q skall tävla, annars brukar jag alltid försöka lägga in vilodagar på tävlingsdagar för resterande hästar, men jag tror jag överlever det på söndag faktiskt. ;)
 
 
Men både Stina och Binge blev ordentligt tömkörda, eller jag Binge blev väl så ordentligt tömkörd som det går nu under igångsättningen. Båda skötte sig även väldigt bra, Binge kom ordentligt under sig med bakbenen, speciellt i vänster galopp, han får faktiskt en väldigt rund och fin galopp när han arbetar rätt och det ser ut som att hn kan ha lite kraft i de där bakbenen också, så det skall bli spännande och se hur han är att hoppa sen i framtiden.
 
Stina fick träna mycket övergångar, och det blir bättre och bättre! Hon har ju en tendens till att lägga allt i handen och sen dra iväg lite som hon själv vill, och detta blir ju inte bättre av att ryttaren på ryggen sitter och spänner sig vid dessa tillfällen. Så nu när jag tömkör henne så är det mest fokus på övergångar och det blir bättre och bättre. Idag var hon faktiskt riktigt fin och koncentrerade sig väldigt bra på vad jag ville, även galopp-skritt-galopp börjar funka riktigt bra imellanåt. Så det tar sig!!
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

När ska ni ta hem honom och ska han få vara hingst eller ska ni kastrera honom?

 

Svar: 

 

Ja du det är frågan, det beror ju helt på hur han är. Om han är lung och ohingstig så får han väl vara det ett tag till. Jag har ändå ingen häst han kan gå med som valack. Quando verkar hata hästar som är mindre än han själv och Castro vart ganska irriterad på att Lillen ville leka hela tiden, och helst vill jag ändå inte ställa ston och valackar i samma hage. Så då kan han lika gärna gå som hingst i en egen hage som att gå som valack. 

 

Jag tycker nämligen om hans attityd som han har nu, så jag har han gärna som hingst ett tag till, men som sagt, om han blir jobbig och hingstig så åker kulorna med en gång, för sånt orkar jag verkligen inte med! 

 

Vet inte riktigt när han kommer hem, hans sommarkompis är såld, så när de nya ägarna skall hämta honom så hämtar vi vår grabb också, onödigt att separera på dom innan och de har fortfarande bete kvar osv. Så vi får se när jag får hem min lilla älskling igen, är dock grymt sugen på att börja arbeta mer med han nu. 

 

 

Fina Stina

Här kommer lite halvt nytagna bilder på Stina. De är från två olika dressyrtävlingar. 
 
 
23e Augusti, 2a placering i La:3 och Vinst i Msv C:1, även personligt rekord på 68,9%. Duktiga fina ponnyn!
 
 
 
Mupp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 Augusti Vinst GM i lag + individuell 3e placering i La:3, och en helt okej ritt i Msv C:1, kass procent dock, kanske 62?!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Ska du rida några fler lagtävlingar?

 

Svar: 

 

Jo DRASen kommer jag nog att rida (tror vi fick ihop ett lag) tyvärr så blev ju inte laget fullt iaf så vi har nog inte så stor chans att placera oss, så det var lite tråkigt. Det är ju duktiga ryttare i laget, men det är ju sällan 3st toppar på samma tävlingar så det brukar alltid vara bra att vara 4st. 

 

Sen blev det tyvärr inget GM-lag i hoppningen som är nu i helgen. Förut har jag verkligen hatat att rida i lag då det blir så stor press på en själv, men på senare tid så tycker jag att det är ganska så kul faktiskt. Så det var tråkigt att vi inte fick ihop något lag till helgen. 

 

 

Lite mer nytt.

Kom på att jag inte gett er allt nytt som hänt i mitt liv dessa månader som jag varit borta, så här kommer lite till. 
 
 
- Caprinha är såld, så henne rider jag inte längre. 
 
 
- Jag har börjat hoppa Cloé igen på Torsdagar för Gill nu när Caprinha är såld. Klara fick bara låna mig tills Caprinha vart såld så nu ville Ann-Sofie ha tillbaka mig till Cloé, lite gulligt faktiskt! Gill blir då aldrig av med mig och min krokiga hållning. Haha. ;) 
 
 
- Jag har ännu lite mer ångest inför framtiden, jag måste komma ifrån denna ö inom snar framtid. Jag har en liten tanke om att söka jobb på ett visst ställe på fastlandet (inget som har med hästar att göra), men då måste jag få med, ha tid och ha råd med alla mina djur. 
 
 
- Vi har införskaffat en ny dressyrsadel, så nu behöver jag inte längre bli söndertrasad mellan benen varje dressyrtävling och träning. 
 
 
- Jag har även börjat träna dressyr på Stina och Quando. Det var på tiden, tänkte nog de flesta nu kanske.. Haha. Men ja lite så är det väl. Jag har trots allt tävlat dressyr på Stina i 4(?)år nu, med lite avbrott för skador och dräktighet, och under alla dessa år så har jag inte ridit en enda dressyrlektion, inte på Stina iaf, Q har väl fått genomlida 3-4st kanske. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

 
Anonym

Vad har du för tävlingar inplanerade den närmaste tiden?

 

Svar: 

I Helgen skall Herr Q till Puser och hoppa 1.10m och 1.20m. Hur det skall gå har jag ingen aning om, jag hatar Puser mer än vad jag hatar, ja allt jag någonsin hatat. Jag har till och med fått Castro att vägra ut sig i 1.20m på den banan, så nej det är kanske inte riktigt min favoritbana om vi säger så. Men ja med Q så känns det dock inte så jätte skräckinjagande, han bryr sig inte så mycket om jag rider sämst eller inte, han kör sitt egna race ändå, typ.. ;)

 

Annars är väl bara två dressyrtävlingar för Stina inplanerade än så länge. 7 September och 20-21 Sseptember. 

 

Tävlar ju enbart på Gotland nu för tiden, så då är jag väl med på de tävlingarna som är här nere helt enkelt. Men snart är nog lilla Q redo för att komma iväg till stora landet. ;) 

 

 
 

 


Onsdag

Idag har det varit en liten softdag för alla hästar, Castro och Stina fick galoppera på en stubbåker, lyckliga hästar, lyckliga ryttare osv, höhö.
 
 
Sen fick Älg och Quando en skrittur på asfalt, skönt för lilla Q efter gårdagens halvhårda hopp pass igår, han blev inte supertrött men han fick hoppa lite högre och ta i lite mer än vad han är van med, men han skötte sig väldigt bra, det tar sig som sagt!
 
 
Binge mannen fick vila idag då han gått tre dagar nu. :)
 
 
 
 

Binge Crosby

 
 
Ni ville höra mer om den lilla vita som jag har hemma på försäljning. Finns egentligen inte så mycket att säga eftersom han aldrig tävlat eller gjort något speciellt i livet än så länge.
 
Men ja han är 8 år, Santa Cruz-Nebraska, runt 1,60m i mankhöjd. Eftersom han har vilat i ca 4 månader så är han ganska så otränad och ehm fläskig. Så just nu är han lite tung riden, men när han får igång sina små bakben så blir han riktigt trevlig.
 
Han är en jävulskt smart häst och testar alla nya människor runt sig. När han kom så var han halvt helgalen när han kom ifrån de andra hästarna. Om jag tog in en annan häst så skenade han runt i hagen som en galning, och om jag tog in han från hagen så sprattlade han runt och skrek. Han stod även och stegrade sig mot boxväggen när vi hade tagit in han och russet tillsammans när jag skulle rida Stina och inte ville lämna han i hage. Så jag fick vara lite hård mot honom de 3 första dagarna när jag höll på med honom för att visa vem det var som bestämde, men efter det så har han varit väldigt snäll att fixa med. Jag kan ta in han själv i stallet utan att han stressar upp sig och han blir inte galen om vi tar in någon annan häst och rider. Dock är han lite som Castro att hålla på med, alltså väldigt pillig och vill helst ha all uppmärksamhet hela tiden, vilket jag anser är mer charmigt än något annat!
 
I ridningen är han som sagt lite tung just nu, men om man jobbar han klokt och får igång hans bakben så är han väldigt trevlig och lättriden! Så jag tror att detta kan bli en riktigt fin och trevlig liten häst om han kommer till rätt ryttare. Vet inte hur mycket hoppad han är eller hur högt, det enda jag vet är att han skall vara juste och ställa upp och tycker det är kul, tror han har blivit löshoppad 1,30-1,40m utan större ansträngning iaf.
 
ja det är väl detta jag kan berätta just nu, mer kommer när jag känner honom bättre! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Look whos back!!

 
 
Tänkte ge denna blogg en sista chans, så om ni vill ha kvar mig ett tag till så får ni se till att läsa den flitigt och få andra att läsa den lika flitigt, så skall jag försöka att inte göra er besvikna! ;)
 
Mitt liv ser väl mestadels det samma ut, eller egentligen inte, men jag har fortfarande massa hästar i stallet som rids dagligen och tävlar lite då och då, men inte så mycket som jag själv hade önskat kanske.
 
Men ja här får ni en liten lista på vad som hänt under den tiden jag varit borta.
 
-Jag har lyckats skaffa mig två nya män i mitt liv, och trot eller ej men en utav dom är av mänsklig form. Hela 3-4(?) månader (kan det ha gått så lång tid?) har han stått ut med mig nu, sen att han jobbar borta varannan vecka och behöver då inte träffa mig är nog till en stor fördel för mig.
 
 
-Den andra mannen är av hästlig form, han är vit (för det mesta) heter Binge Crosby och är 8år, har aldrig tävlat och vilat i 4 månader innan jag fick hem honom, så nu är han under igångsättning och skall sen säljas är tanken. Han är efter Santa Cruz så det är ett stycke hoppstammat djur. Han är lite småfet just nu, men kommer nog bli en riktig liten läckerbit när han kommer igång på riktigt och sätter muskler av allt fett. Han är alltså hos mig på tillridning och senare försäljning, så om någon är intresserad utav en trevlig man i sina (snart) bästa år så är det bara att höra av er!
 
 
- Castro skulle ju pensioneras, men nej han verkade inte tänka likadant som sin matte. Han vilade ju några veckor i början av sommaren då han hade massa problem överallt samtidigt som han var ovanligt smal och omusklad, men efter vilan och foderbyte så ser han nu bättre ut än någonsin och är även grymt fin att rida, pigg som en nötkärna och mjuk i hela kroppen. Så ja vi anmälde han till DMet nu förra helgen och trot eller ej men min gubbstrutt gick in och spöade skiten ur alla unga fräscha hästdjur, det roligaste var att han blev bara fräschare och fräschare för varje gång han kom in på banan. Efter sista omhoppningen så bockade han lite fint vid publiken också. Haha söthästen.
Så ja vi får se hur det blir med han nu. Kanske att han kommer få starta en klass varannan månad om han är fräsch osv såklart, det är ju det han lever för så det känns taskigt att hålla han ifrån det när han fortfarande verkar klara av det ganska så bra. ;)
 
 
-Quando utvecklas sakta och halvsäkert, han har nu börjat orka hoppa över hindren istället för igenom dom, för det mesta iaf, nej men skämt åsido så börjar hästskrället bli ganska fin faktiskt. Ibland visar han upp riktigt fina språng och seglar över maxade oxrar på 1,35m. För några veckor sedan så debuterade vi 1,20m också vilket han gjorde över förväntan, en bom föll då jag inte fick tillbaka honom på en linje, men annars fanns det inte mycket att klaga på, ja förutom att han koncentrerade sig lite väl mycket på allt annat runt omkring, men hoppade fint gjorde han iaf!! Så ja det tar sig!!
 
 
-Stina har fått kommit ut och luftat pälsen på några dressyrtävlingar under sommaren också, inte för att vi skött oss exemplariskt kanske, vilket har gjort mig lite halvt deppig och inte velat starta något mer i den skitsporten då jag bara känt mig kass eftersom jag tycker jag och Stina gjort ett bra jobb tillsammans men inte fått de procenten som jag trott att jag skulle få, jag har ju blivit lite bortskämd under åren med höga procent utan större ansträngning, men det blir ju lite skillnad när man börjar tävla msv, bevisligen.
Iaf så har hon lyckats få någon placering samt vinst i GM i lag, nu i helgen satt vi även personligt rekord i msv c (68,9) vilket ledde till seger, hon var så perfekt genom hela programmet och gjorde verkligen sitt bästa, så ja någon start till gör vi nog innan jag hittar någon annan som kan ta över. Hon är verkligen världens finaste ponny ibland den där!
 
 
-Älgen lyckades skada sig i början av sommaren när vi släppte in en annan häst i deras hage, hon är ju total såld på Stina så hon skulle bara jaga runt på det där stackars ruset, och eftersom hon är världens klantigaste häst så lyckades hon sparka sig på senan, eller nått liknande.
Så dagen innan hon skulle tävla så tog jag in henne för att rida och såg då en liten knöl på senan och när jag klämde där så reagerade hon, så det var bara att ställa henne på boxvila en vecka tills hon slutade att reagera vid beröring.
Halt var hon aldrig men svullnaden gick aldrig ner så hon har fått gå i hagen hela sommaren. För 2 veckor sen åkte vi in med henne till kliniken för att lysa igenom senan och se hur den såg ut och då sa dom att den såg väldigt fin ut, inga ärrbildningar eller blödningar, så själva senan såg ut som den skulle, sen var det lite vätska runt senorna, så för att vara på säkra sidan så skulle vi behandla det som en senskada fast det inte var det, alltså sätta igång henne på samma sätt, och om det blev värre så skulle vi höra av oss, men ja nu när vi börjat sätta igång henne igen så har svullnaden gått ner helt och hon är lika klockren i alla 4 ben! Men vi tar det lugnt!
 
 
-Lillen är fortfarande på sommarkollo och kommer hem igen när hans kompis åker till sina nya ägare, så vi vet inte riktigt ännu när. Men han har det så himla bra där ute så det får ta sin tid, även om man saknar han ganska så mycket här hemma.
 
 
Ja det var väl en liten (ganska lång) uppdatering om mitt liv just nu. Det mesta är väl kanske likadant, men samtidigt väldigt annorlunda. På återseende!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0