Puuuss....Typ.....

 
 
 
 
 
 
 
 
Han är ju bara för goosig min lilla Röda. Heh. Det roligaste är att Q inte bryr sig speciellt mycket när Castro står och håller han i skinnet, han bara står där liksom. Knäppa djur. ;) 
 

Fredag.

Jag har många frågor att svara på nu, vilket är jätte kul, eller ja de flesta iaf, vissa är väl lite väl sur ton på (en rent av elak), men ja sånna är vi hästmänniskor, avundsjuka och klarar inte riktigt av när det går bra för andra och speciellt inte om denna person inte har samma mål och drömmar som en själv. Svårt att förklara, men ni kommer nog förstå vad jag menar senare. :) 
 
 
Iaf så är alla mina hästar redan motionerade för dagen och nu väntar jobb 13-18. Efter det är det utgång med grabbarna (om jag inte kan få med mig någon vän av kvinnligt kön, heh) Så ja ni får nog vänta lite med att få svar på era frågor, men inom snar framtid så skall jag ta mig tid att svara på dom! :) 
 
 
 

Min finaste!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag må ha världens sämsta humor..

Men denna bild fick mig att skratta så jag nästan pissade ner mig. Asså jag döör!





Onsdag

Idag har alla djur fått samma tur, samma jobb och alla har skött sig väldigt bra! Alla fick gå en sväng i skogen på kanske 1h+ någonting, innehållandes mycket galopp, lite småstigar och endel klättring. 
 
Q fick till en riktigt fin galopp idag och blev inte allt för arg när vi klättrade, så det är ju ett framsteg, annars har han en tendens till att hota med att bocka av en efter några turer i backen, det är ju jobbigt fan! ;) 
 
Annars finns det väl inte mycket mer att säga om dagen, morgondagen lär dock bli lite mer intressant då tre hästar skall hoppas och ingen utav dem är min egna. ÄLSKART! Sen skall självklart alla mina djur motioneras också! Alltså förhoppningsvis en väldigt rolig dag! :) 
 
 
En liten suddig bild på min galna dressyrponny från Måndagens hopplektion. Energi finns det i tanten iaf. heh
 

Litet busfrö.

Vet inte varför, men min lilla tarm har alltid tyckt det varit otroligt spännande när andra hästar rullar sig, första gången han såg Stina rulla sig så såg han helt farsinerad ut och ba "Vad fan gör du?". Nu 1.5år senare så är han precis lika farsinerad. Här kommer lite bilder som jag tog för någon dag sen, dock hade jag fel inställning så de blev tyvärr väldigt suddiga, men söt är han iaf. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

M

Kan du inte ha honom som hopphäst i låga klasser? Måste du alltid hoppa så högt? 😀 Annars kan han ju absolut säljas som dressyrhäst. Han är ju riktigt fin!

 

 

Svar: Visst skulle jag kunna ha kvar han och hoppa runt på lägre klasser bara för att jag tycker om han. Men nu är det väl så att jag har lite högre mål med min ridning än att hoppa runt på 1m-1.10m tills jag blir 40år. Jag vill komma upp och tävla i de lite högre klasserna själv och den dagen Cstro inte längre kan gå de klasserna så vill jag helst ha en annan häst som kan ta över och eftersom jag inte har alla pengar i världens så kanske jag då måste sälja en häst för att ha råd att köpa en annan som passar mig bättre. Jag har redan samlat lite för många hästar på hög bara för att jag tycker om dom och inte klarar av att sälja. ;) hihi 

 

Vet faktiskt inte riktigt vad du menar att jag alltid måste hoppa högt, tror nog att jag är en utav de som hoppat minst högt av alla som tävlar upp till 1.40m. Castro hoppar jag i stort sätt aldrig, och när jag gör så är det gymnastikhoppning upp till kanske max 1.10m. Annars är det väl Pom jag hoppat högt på, och det var 4år sen, och på Salka red jag en 1.25m, vilket jag inte anser som speciellt högt. 

Men resterande hästar jag hoppat/hoppar har varit unghästar eller oerfarna hästar som hoppat max 1m-1.10m på träning, så nej att jag alltid måste hoppa högt är verkligen inte sant! :) 

 

Yes han verkar ha talang inom dressyren så om det visar sig en dag att han har mer talang och glädje där så är det snällast mot han att sälja honom till någon som kan ta tillvara på det. Men nej inte har jag gett upp ännu såklart, men om han inte blivit bättre om typ 3år så kanske han åker ut på annons. haha. ;) 

 

 

Happy Tuesday!

Mycket reaktioner på ett och samma inlägg, vilket jag lite halvt var beredd på! Men ja det blir nog bra tillslut trots allt. Ge allt tid och tänka framåt. :) 
 
 
 
Iaf så har alla mina hästar blivit motionerade idag och alla har skött sig väldigt bra, eller ja Castro blev lite lack på mig ett tag där i skogen, söt hästen. 
 
 
Men ja vi (jag och mor) började med att ta en tur i skogen på Castro och fru Älg. Och eftersom vi skulle galoppera endel och min gamla man brukar skena iväg i fullt ös vilket mamma helst inte gör på Älgen då hon helt plötsligt kan dra upp huvudet och bocka rakt in i skogen så tog jag babypelhamet på min gamla man. Vilket gör att jag kan få stopp på han och det går inte alls lika fort som i vanliga fall, vilket är otroligt skönt för mig, men nej min gamling tycker annorlunda, så ja på vägen hem så började han bocka och sen la han på en tvärnit och ställde sig och skrapade som en liten sur unge som inte får som han vill, så ja jag fick då släppa ut tyglarna helt och då kunde han trava resten av vägen hem med öronen spetsade framåt. Han är ju som han är den där gamla gubben, men ja han vet vad han vill helt enkelt. ;) 
 
 
Han tappade ganska mycket överlinje när vi åkte iväg nu till Västervik trots att han äter oavbrutet, så nej i vanliga fall är han inte såhär tom som han ser ut på bilden (för tillfället är han faktiskt rundare än någonsin typ), men så fort han kom hem så blev han rund och fin igen. Resandet börjar kanske bli lite ansträngande för gamla gubben (dock inget som märks ridmässigt eller temperament osv) 
 
 
Älgen däremot skötte sig exemplariskt men blev nog ganska trött då hon inte riktigt är van med att galoppera så mycket, men det skall det bli ändring på! ;) 
 
Travbommar är inte riktigt våran grej, varken min eller Älgens, hihi. 
 
 
 
Sen åkte vi till ridhus med de två andra där jag började med lite stärkande hoppning på Herr Latmask. Idag fick det bli, 3st travbommar-studs på räcke-räcke-ett kort galoppsprång till en oxer. 
 
När jag värmde upp så kändes han inte jätte rolig till en början, lite seg och stel och inte så jobbglad. Men han brukar ju alltid vara ganska segstartad, mycket muskler som skall värmas upp, eller hur var det nu igen.. Hehe 
 
Men när jag började hoppa så blev det bättre. Började på ganska lågt och höjde sen oxern lite vart efter. Man känner att han tycker det är väldigt jobbigt, men idag försökte han verkligen och taggade till väldigt bra faktiskt! 
 
Men som sagt det är svårt för han, man känner hur han verkligen måste fokusera för att få alla ben på rätt ställe osv, men han rev nog bara oxern en gång (tror jag), så det är ju framsteg! Heh 
 
Tror vi avslutade när oxern låg på 1.15-1.20m, och visst var han i bakbommen i stort sätt varje gång (inte mycket dock), men en gång hoppade han faktiskt riktigt fint. Så med lite mer sån här träning, ofta, så blir han förhoppningsvis starkare och orkar då ta sig lättare över hindren! Man kan ju iaf hoppas. ;) 
 
 
 
 
 
 
Sist ut var Stina, som fick ett rejält dressyrpass med Kandaret. Stina går absolut inte att klaga på, hon är bara så himla känslig på vad jag gör så att det blir lite extra svårt för mig då jag inte är speciellt stadig där uppe på ryggen. Så ja formen blir emellanåt lite hög och ostadig, och sen får jag inte riktigt till alla byten då jag själv är för snabb och "överraskar" henne lite, vilket gör att de blir väldigt hastiga och inte helt rena. 
 
Men det är så kul med den hästen, för ibland så gör hon saker helt själv när hon vet vad jag vill men egentligen inte ger henne rätt hjälper för det, som tex vid byten, då ger jag mina snaba signaler vid ett galoppsprång, men istället för att byta dåligt då så samlar hon ihop sig själv och gör ett rent byte två galoppsprång efter. Hon är ju egentligen lite för fin för att vara fast hos en hoppryttare. ;) 
 
 
 
 
 

VingelVingel.

Ja här kommer en liten film på Älgen från helgens träningar. Hon tar sig hela tiden och blir bara bättre och bättre, dock hoppade hon väl inte riktigt lika spektakulärt denna gång som hon gjort på sista tiden, men över tar hon sig iaf och ibland får hon till en jävla kraft i bakbenen. Tyvärr så dog kameran när jag skulle hoppa 3-kombinationen sista gången på Lördagen, vilket var väldigt synd då hon hoppade riktigt fint då, som ni ser på filmen så kommer vi in lite knasigt sista gången och hon vrider sig lite snyggt över hindren, hihi, men som sagt vi gjorde om och gjorde rätt och då hoppade hon fint och jag red bättre. 
 
Vi vinglar fortfarande ganska mycket och korsgaloppen är ju ett stort problem som vi alltid haft. Men jag tycker ändå att hon utvecklas hela tiden, och framför allt, vill alltid göra rätt. Så tillslut kan det nog bli ganska bra det här. Men jag vet att för stunden ser det inte speciellt bra ut! :) 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Vilken är hästen du hoppat?


 
 
Anonym

Filmen ser vi fram emot :) Vilken häst har du hoppat????

 


Svar:
Hästen som jag hoppade heter Pommeroy, alltså den hästen som jag red och tävlade lite för 3-4år sen. Typ världens finaste häst. hehe. :) (Andra gången(?) jag hoppade honom så hoppade vi en oxer på 1.65m, så ja kapacitet finns det verkligen) 

 

Född 2003 e. Pomme Royal. Har flertalet vinster och placeringar upp till 1.30m. Men kapacitet för mycket mycket mer! Dock har det blivit lite fel när han blivit utlånad så han förlorade självförtroendet lite, men nu är han påväg tillbaka till sitt gamla jag igen. För det är helt sjukt vilken häst det är! Så jävulskt välriden som den hästen är alltså, jag vet inte hur Jennifer (Poms ägare) har lyckats med det faktiskt, haha, men ja man njuter varje sekund på hans rygg. :) 

 

 

 

 


Quando

Ja jag vet inte vart jag skall börja, men ja inte är han kul att hoppa nu för tiden iaf. Usch vad frustrerad man blir på han ibland... 
 
 
Iaf så känns han väldigt fin på marken, mjuk i munnen och lyssnar bra samtidigt som det känns som att han skulle ha mycket kraft i bakbenen för att ta sig över, men icke, när man kommer fram till hindret och han skall hoppa av så försvinner all kraft och han kravlar sig över, och ja, river i stort sätt varannat hinder. Avslutade på Söndagen med att hoppa en oxer kanske 15ggr då han rev den heeeela tiden och rättade sig inte, men ja jag tror att vi rev den alla gånger utan två?! Och då kommer jag rätt varje gång och den ligger på kanske 1.20m, alltså väldigt lågt och inget som borde vara svårt för honom då han löshoppar 1.40m utan problem. Men nej han skiter fullkomligt i om han river eller inte... 
 
 
Tillslut när Erling fixade hindret lite så kunde vi tillslut ta det en gång utan att han var i bommarna, men ja så kan man ju inte riktigt göra på tävlingar precis. Hö höh hö hö
 
 
Nej men för tillfället är jag ganska frustrerad på den hästen, han kan ju hoppa så varför kan han inte lägga lite mer energi på hindren istället för att lägga all på att tramsa mellan. Och samtidigt känns det så konstigt att han inte koncentrerar sig mer då han verkar väldigt taggad och pigg annars, drar till hindren som han inte gjort förut osv, så han vill ju hoppa. Jätte konstigt. 
 
 
Men ja vi skall fixa och trixa lite med han och försöka få han mer uppmärksam, alltså göra hindren lite mer intressanta och "läskiga" så att han bryr sig lite mer och koncentrerar sig på hindren istället för på allt annat. Sen skall vi även börja med mycket styrkehoppning, minst en gång i veckan! 
 
Annars får jag väl helt enkelt sälja han som dressyrhäst om han inte skärper sig snart. hihi Någon intresserad? 
 
 
Samtidigt som jag absolut inte har lust att ge upp han, va fan han har ju faktiskt förstört mig lite för resten av mitt liv, så då måste han ju faktiskt ge tillbaka något tillslut. ;) Då kan man ju inte bara ge upp liksom. 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag brukar säga till han, "Det är tur att du är snygg för du verkar minsann inte ha speciellt mycket talang." Höhöhöh 
Skämt åsido, jag tycker självklart om han väldigt mycket fast han kanske inte visade sig vara den häst jag hoppats på. Han är trots allt min lilla gosebjörn som helst av allt skulle vilja mysa hela dagarna om han fick. hihi

2013 (Augusti)

- Vet inte riktigt om det var i slutet av Juli eller i början av Augusti som jag tävlade dressyr ute i Havdhem med mina två små fjollor. Stina Debuterade Msv C:2 på ett helt exemplariskt vis och samlade ihop 65% och hamnade precis utanför placering, kommer ihåg att hon tvekade att gå på transporten när vi skulle hem, vi hade liksom glömt en punkt i tävlaningsritualen, prisutdelningen. Hihi. La:n innan fick hon vinna iaf. ;)
 
Även Q skötte sig fint på denna tävling och skrapade ihop hela 76% i sin Lb:2. Vinst! Duktig polle!! :) 
 
 
 
 
 
- Älgen vrickade ena bakbenet i transporten och hoppade på 3 ben i någon vecka efter det. Jag var helt säker på att hon brutit något då kotan såg så konstig ut. Men ja efter lite boxvila och två hopp ut från sjukhagar (hopp rakt igenom staketet då alltså) så blev hon bättre och bättre och efter 10(!) veckor så kunde vi sätte igång henne igen. Suck. 
 
 
 
- Bloggen fick en ny design och blev mycket fräschare och finare än vad den någonsin varit innan! :) 
 
 
- Vi åkte till Västervik och tävlade med Castro(detta var nog dock i Juli). Klasserna 1.20-1.30m. Denna tävling lyckades jag klanta till mig rejält och lyckades flyga av efter kombinationen, dock precis efter mållinjen så jag kom 4a ändå. hehe 
 
 
 
 
- 11e så var det hopptävling i Othem på 3 hästar (Castro, Quando, Obelix). Quando var lite väl taggad och hoppade som tusan, vad tog den tekniken vägen egentligen? Tror han hoppade både 90cm o 1m felfritt. 
 
Obelix som aldrig hoppat på gräs förut eller gått på så stor bana, var väldigt okoncentrerad och drog sig mot de andra hästarna, men vissa språng gjorde han riktigt fint! 
 
Castro gick 1.20+1.25. En bom ramlade i första klassen och två i andra, men jag vvar nöjd med känsla och han kändes väldigt positiv och fin! :) 
 
 
 
 
 
- 17e gick Q en Pay n Jump. 1.10m + 1.20m, debut på båda höjderna faktiskt. Tror vi rev ett hinder i båda klasserna, men han kändes fin, jag red väl dock inte fantastiskt.... hehe 
 
 
- 25e åkte vi till Västervik och tävlade igen med Castro. Han hoppade riktigt riktigt fint, men kändes dock inte riktigt som vanligt, bjöd inte lika mycket på hindren osv, och självklart blandade jag då in för mycket känslor och tror att något är fel och då blir det bara bajs av allt.
Dock lyckades vi få bästa resultatet i 1.40m, ett litet skitpet i omhoppningen bara och hamnade precis utanför placering, sista ekipaget puttade ner oss. (denna klass kändes han dock som vanligt igen) 
 
 
- Vi avslutade månaden med att tävla dressyr i Stånga. (Stina, Quando, Caldero) 
 
Stina vann båda sina klasser (Lb:2 och La:3). Duktiga lilla Ponnyn
 
Quando kändes finare än någonsin på framridningen, men sen när vi kom in på banan så blev han övertaggad och busade bort hela programmet, så jag tror vi fick 52% eller något, hehe. 
 
Caldero skötte sig lite bättre än Q och lyckades få en 4e placering med sig hem i Lb:2an. Duktig Hoppehäst! 
 
 
Världens finaste lilla ponny! 

Du fina Älg.

I helgen har det ju varit, som nog de flesta förstått, hoppkurs för Erling, på Älg och Q. Dock kommer bara information om hur Älg har skött sig i detta inlägg, så kommer ett annat om Q lite senare. 
 
 
Iaf så har Älgen skött sig riktigt fint, dock tycker hon att travhoppning är helt onödigt, visst travhoppning utan travbom innan är helt okej, men den där jävla bommen som alltid skall ligga framför kan dra åt helvete, enligt henne själv då alltså. Hon verkar nämligen tro att man skall hoppa av vid bommen och sen får hon aldrig till hur många steg det skall vara efter bommen innan man skall hoppa av, så hon kastar sig alltid över på något obehagligt vis, dock är det lättare om det är in i en kombination, av någon konstig anledning. Jaja nog pratat om det. 
 
 
Vet inte om hon reagerar lite på pälssättning eller vad det kan vara, men hon kändes lite segare än vanligt, men fortfarande väldigt lydig och försöker göra allt rätt hela tiden. 
 
Första dagen var det väldigt mycket styrketräning och jobbiga övningar för hästarna, men som sagt så försökte hon verkligen och jobbade på så gott hon kunde. Dock hoppade hon inte alls lika kul som hon gjort på den senaste tiden, utan tog bara ett galoppsprång över liksom, men ja när han sen höjde upp trekombinationen till 1m-1.10m så kom fintekniken fram igen. ;) 
 
 
 
 
Idag var hon lite mer framåt än igår, men ändå inte riktigt den samma gamla pigga Älg som förut, men det kan bero lite på att hon numera orkar gå i ett mer samlat tempo utan att tappa balans osv. Men ja oavsätt vad så gjorde hon allt perfekt idag, hoppade väldigt fint och lyssnade otroligt bra på mig, dock önskar man lite mer bjudning mot hindren då hon inte riktigt tar tag i dom själv utan lyssnar mer på vad jag vill och gör där uppe på ryggen, men jag tror inte hon "står emot" pga att hon är osäker eller liknande, utan jag tror faktiskt det bara beror på att hon vill vara mig till lags hela tiden och väntar på att jag skall säga till henne vart och när hon skall hoppa. Dock blev hon lite trött på slutet så då ramlade någon bom och det blev inte superflyt i banan, men sista linjen, satan i gatan vad hon hoppade! <3 
 
 
 
 
Film kommer upp någongång i framtiden!

Mina Buspojkar.

DÖÖÖÖÖÖDAAAA liten ponny!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt plötsligt satt gubben full fart mot mig. Skitglad och ville busa. Knäppis! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är skitintressant när andra hästar rullar sig faktiskt. Väldigt ofta brukar han bocka runt Castro när han rullar sig. Hihi 
 
 
Många bilder blev det men visst är dom ganska så söta mina små murveldjur?! Lillen har även biffat på sig rejält nu i vinter, trots att han  ligger i hårdträning varje dag av Castro. Hihi 
Det är så härligt att se dom två tillsammans, Castro verkar allmänt mycket gladare (även om det kanske inte syns på alla bilder..hehe) och Lillen busar mer med han än vad han gjorde med sina jämngamla i somras. Så ja de verkar trivas väldigt bra tillsammans. :) 
 
 
 
 
 
 
 

Vad som komma skall.

Snart kommer det upp lite bilder på min buskillar, men först skall jag trycka i mig lite mat, men här kommer iaf en liten bild på världens skitigaste Åsna. 
 
 
 

Blinghög på Dahrve.




Kass uppdatering

Ligger här i soffan och har precis kommit ut från duschen. 


Alla djur har blivit motionerade och sen har jag även hoppat Caprinha nu på kvällen, vilket gick helt okej! Hoppa det kan hon iaf!! :) när vi blir lite mer samspelta så kan det nog bli bra! 


Lovar bättre uppdatering snart, skall bara hitta lite ork och tid osv. 







Braa dag.

3 fina djur har man ridit idag, en hopplektion, 1 i skogen och 1 dressyr i ridhuset. 

Höjdpunkten var det förstnämnda, den hästen alltså! Mums!! Mer om det senare. :) 

Sitter och skriver från mobilen just nu, så orkar inte skriva så mycket, men ja min dag har iaf varit mer än trevlig. 


Som sagt så skriver jag mer sen om hur djuren har gått osv, skall även ladda upp lite bilder som jag tagit och även försöka få ihop någon liten film från helgen så ni får se hur fint min gamling hoppade! :) 




Utflykt.

Är på utflykt i sanda, eller ja utflykt är väl kanske fel ord men för tillfället kom jag inte på något bättre. ;) 

Är dock i väldigt god tid då jag var helt säker på att jag skulle köra fel x antal gånger, men nej tro det eller ej så hittade jag rätt på första försöket. ;)


Så nu sitter jag och väntar på att finhästen skall komma hit också. Hihi. Skall bli spännande och se om vi fortfarande passar tillsammans, det var ju trots allt 3-4år sen sist jag red han. Mycket spännande minsann! 






Kommentar+Svar

Anonym

Vad är det för konstigt träns utan pannband?

 

Svar: Det är ett PS of Sweden, dock skall det väl vara ett pannband på, men jag tog av det när jag kom till ridhuset då jag tyckte det var väldigt ful passform på, och eftersom jag inte hade något annat i närheten så fick han gå utan den dagen. Så konstigare än så var det inte. ;) hihi

 

 

 

Hästen som ständigt överraskar en.

För två år sen kravlade hon sig över kryss, helt seriöst då alltså. 90cm var verkligen max på löshoppningar, då var hon i med alla fyra benen i både bak och frambommen och det såg verkligen ut som att hon tog i allt hon kunde. Jättekass!  

Men för varje lektion som går nu så hoppar hon bara bättre och bättre, helt sjukt vilken kraft hon fått i sina små bakben, och om hon river någongång så rättar hon sig till nästa gång utan att bli osäker. Sen verkar hon göra allt för mig, hon lyssnar så himla bra och löser allt fint. 

Det roligaste är att vi vinglar fram i någon struttig korsgalopp och har noll kraft (ser det ut som iaf) men sen när hon stampar av på hindret, då jävlar hittar hon kraft någonstans och flyyyger uppuppochiväg. 

Så ja, fin det börjar hon verkligen att bli, men vi skyndar långsamt och låter henne ta den tid hon behöver för att bli stark på marken också. :) FinÄlgen! 


(Film kommer snart upp på instagram, rrhakansson) 





Knäpphästen

Ja min lilla häst är ju som han är. Hoppade ju en 1.30m igår. Kände på framhoppningen att han inte riktigt var lika taggad som dagen innan, men gjorde det han skulle iaf. 

Sen när vi kom in på banan så sirade han litelite precis innan start (vilket han kan göra ibland), sen var det en väldigt dålig ansats till första hindret, så man kunde typ börja galoppera 20m innan eller nått, vilket kanske inte är optimalt. Men vi kom fint på det och jag red faktiskt ovanligt bra genom hela banan, eller ja så långt vi kom då alltså, på en linje, räcke-4galoppsprång-oxer, så trodde jag att det skulle vara längre än vad det blev så vi kom litelite nära på oxern  så att han inte riktigt hann upp med frambenen och rev det, och sen tog vi ett hinder till bra, men sen sa han tack för sig och då utgick jag. Ingen idé att bråka när han blir så. 


Men ja innan han lackade ur på mig så är jag riktigt nöjd faktiskt. Jag red ovanligt bra och han hoppade riktigt fint! 

Jag tror att han blev arg pga att jag red ganska klantigt dagen innan och att han var lite mör i kroppen, så fint som han hoppat denna helgen har han inte gjort på länge, om någonsin under den tid jag haft han, och det tar ju på gamlingens kropp. 


Men ja första dagen är jag jätte nöjd med honom och andra dagen är jag nöjd med mig själv. :)





Liten update.

Min häst är finare än alla andra, men jag själv är väldigt ringrostig.

Hoppade 1,30/1,35(dock mer som 1,40) igår. Han hoppade verkligen som en Gud och var knappt i en bom.

Men i första klassen blev det en liten miss i första kombinationen, oxer-räcke ur kort sväng, vi kom in bra men kanske i lite undertempo, men sen måste han ha missat att det var en kombination eller så trodde han att det skulle vara två galoppsprång, så han räckte inte fram och då blev det en nit, sen andra gången vi kom på så rättade han galoppen och kom lätt igenom. Där tror jag inte att jag kunnat göra nått för att undvika stoppet, utan det blev bara ett missförstånd.
Sen ramlade näst sista hindret då vi bjöd mot vattenmattan istället och fick för sent fokus på rätt, slarv ridning från min sida.


Sen i nästa klass så var han så underbart jävla fin, men självklart klantar jag mig totalt. Mellan kombinationen och en oxer på böjd linje så skulle det vara 6 galoppsprång, vilket gjorde att jag bara red på vad det skulle vara och inte känsla, så jag kortade in bågen för mycket och red framåt, men sen två galoppsprång innan så kände jag att det här blev ju inte bra, Castro såg inte hindret och vi låg helt fel så han var duktig och la en nit på det, usch för min ridning där, men sen fortsatte vi fint genom banan igen. Om jag inte klantat mig så hade vi nog kommit 4a.


Men fan vad nöjd jag är med min älskade lilla häst. Han är verkligen helt unik!! <3

Liten film finns på instagram (rrhakansson)



Redo för avfärd.


Den hästen...

Ja vad ska man säga, han livar upp ens tillvaro iaf..

Imorse så fodrade jag hästarna som vanligt inne och gick sen ut med hö till hagarna medans de åt upp.

När jag står där i hagen så hör jag ett brak inne i stallet, men tänkte inte så mycket mer på det då de brukar kunna bråka lite mot varandra ibland.

Men sen när jag går förbi Castros box så finns det ingen häst där inne, dörren är stängd så han kan inte ha rymt. Jag går såklart panik och springer in och hittar han liggandes raklång i boxen, såg typ död ut. Jag går in i boxen och pratar lite med han och då tittar han lite på mig men lyfter inte på huvudet. Jag försöker skrämma upp han, men ja han är ju inte speciellt rädd för mig så han gjorde bara ett dåligt försök till att resa på sig.

Så det slutar med att jag får bända upp ytterdörren så att han får mer plats åt bakbenen och sen slå han lite med hammaren på rumpan (nu har han två tjocka täcken och jag slog löst med bredsidan så han tog ingen skada) och då kunde han komma upp och började buffla och bita mig.


Så ja han hade fått för sig att han rullat fast och inte kunde komma upp och då var det lika bra att ligga lugnt kvar och vänta på att matte skulle komma och bära upp han. Han är så jävla lat ibland den där hästen, försöker en gång och sen ger han upp. Jaja det är väl tur att han inte får panik och skadar sig iaf. ;)



Favoriten.

Sitter nu i larven på väg hem från ett litet trimpass på min absoluta favorit man!

Han var lite pigg och väldigt känslig idag också men jag fick lite bättre känsla idag då jag hade kloka kläder på mig. Positiv och arbetsglad är han, han har bara väldigt mycket energi just nu. Snygg som fan har han blivit också! Tänk om han vore människa, då hade jag träffat(köpt) min själsfrände nu och inte behövt vara orolig att han inte finns där ute. Höhö skämt osido. Han är fin min gamla gubbe!



Tisdag

Tanken var att jag skulle vara jätte duktig idag och fixa massa hemma och i stallet, men när jag ätit min frukost och skulle resa på mig för att kissa och sen åka iväg så blev allt väldigt mörkt och snurrigt, jag kom in på toaletten på något konstigt vis och sen satt jag där kallsvettandes och illamående ett ganska bra tag innan jag kunde ta mig vinglandes tillbaka till soffan, där jag somnade och vaknade inte fören min moder kom hem vid 15. Så ja mina planer ändrades lite där. Hehe.


Iaf så har alla djur blivit motionerade, de små i skogen och de gamla i ridhus.

Castro kändes helt okej, kanske lite spänd men han skötte sig exemplariskt och jobbade tillsammans med mig. Imorgon skall jag nog sätta på mig kloka kläder så kanske jag får en bättre känsla. :)



Kommentar+Svar

Anonym

Vad har Älgen för skydd och varför? Undrar bara såg det på bilderna :)

 

Svar: Egentligen är det ett par dressyrskydd från Three Horses som hon får ha som hagskydd då hon är fruktansvärt klumpig och skadar sig hela tiden. Hon sparkar på sig själv, låter andra trampa och sparka på henne och sen brukar hon snubbla/halka omkull lite då och då när hon busar, så ja jävligt klumpig helt enkelt. Och eftersom vi har fått ganska många avbrott i hennes utbildning pga lite sånna här små fjantiga saker så får hon nu gå med skydd för att försöka undvika det, lite iaf. Så ja det är därför hon har det och inte de andra hästarna. :) 

 

 
 
 
Dom här två herrarna här nedanför kanske också borde ha det med tanke på hur dom busar varje dag, hehe 
 
 
 
 
 

Du gamla, du fria!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mannen som får mitt hjärta att smälta! <3 
 

Hoppträning Johan Spetz

I helgen har jag hopptränat för Johan Spetz med Quando. Vilket är första gången jag tränar för honom. 
 
 
Första dagen gick helt åt skogen, det var väldigt mycket samlande arbete vilket herr Q tyckte var väldigt jobbigt så ett tag där trodde jag faktiskt att han skulle döda mig. haha. 
 
Iaf så gjorde han skutt innan hindren, över hindren och efter hindren, vilket kanske inte syns mycket, men som jag sagt tusen gånger redan så hamnar jag helt i obalans när han gör så och då går allt åt skogen. Sen att jag verkligen inte förstod vad Johan ville att jag skulle göra gjorde inte saken bättre. 
 
Ena stunden kändes det som att jag skulle vara bestämd och hålla han inom ramarna och andra stunden fick jag inte ta något i han och så sa han hela tiden att jag var tvungen att tänka själv, men eftersom jag enbart gjorde fel så borde han väl förstått att jag kanske inte kunde tänka själv för tillfället. ;) Så ja där blev jag faktiskt ganska irriterad och kände mig som hackkycklingen typ, eftersom allt var negativt. Så det slutade med att jag sket i vad han sa och red som Sylve ville och då blev det bättre. Haha Så nej första dagen klickade vi verkligen inte! 
 
 
 
Andra dagen kändes det bättre. Då tog han istället fram det positiva och försklarade på ett bättre sätt vilket gjorde att jag förstod vad han menade och kunde då rida bättre. Sen fick jag absolut inte samma känsla som jag hade för Erling, det kändes väldigt orytmiskt och Q hoppade lite halvtråkigt. Han kan ju hoppa, det vet jag, så därför är det lite tråkigt att han inte bjuder till och anstränger sig mer än vad han gör, han skiter fullkomligt i om han river vartenda hinder eller inte, inte som Älgen som hoppar 50cm högre efter en rivning. Men ja hoppar gör han ju iaf, så det är ju alltid något. ;) Jag får helt enkelt hoppas på att han blommar ut snart och förstår att man skall över hindren och inte igenom. ;) 
 
 
 
Så i det stora hela är jag väl OK nöjd, jag kan rida bättre och han kan hoppa bättre. Men ja någongång kanske vi lär oss. ;)
 
 
 
 

På väg till träning.

Sådär lagom taggad efter gårdagens insatts. Usch.



Testing Testing.

Har testat nya kameran lite idag, dock var det väldigt tråkigt väder och hästarna var ju inte så jätte roliga heller, skulle bara äta eller gosa och ville inte alls posera fint som jag tänkt. ;) Haha Men ja här kommer några bilder iaf. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså den där pannluggen... Hur lång tänker den bli egentligen? ;) 
 
 
Älgen, lika snygg som alltid.. 
 
 
 
 
 
 
SötStiiiiiiiinaaaa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är den här!!!


Så kan man ju också göra.

På sista tiden när jag inte hoppat så mycket högt eftersom jag bara hoppar unghästar, så har jag blivit lite höjdrädd igen,ibland kan 1m se jävligt högt ut. ;) Haha Ninna brukar skratta lite åt mig när jag säger att hindren är gigantiskt höga och att hon måste sänka dom till mig. Hehe. 
 
 
Castro hoppar jag ju i stort sätt aldrig hemma, isf bara styrketräning och det gör man ju oftast bara på kanske 70cm. Studs osv. 
 
Men igår tänkte jag att det kanske var bäst att kolla av formen lite på honom eftersom vi skall till Hamre 15-16 Februari och han har inte hoppat högre än 1,10m (en gång) sen Södertörn, och det var ju ett tag sen. ;) 
 
 
Så ja fadern min satt upp ett litet räcke som jag skuttade runt lite på igår när vi åkte till ridhuset. Han kändes väldigt fin och bjöd verkligen på det så då tänkte jag att vi kunde testa lite höjder, bara för att liksom. Så ja vi slutade med att ta något skutt på 1.60m. Hur lätt som helst. 
 
 
Asså den hästen är helt otrolig, han tar knappt i när han hoppar den höjden. Första språnget kom jag helt i botten också och då vrider han sig som en katt och klarar det utan att ens vara i bommen eller att det ser svårt ut. Så ja kapacietet har han verkligen, och nu är han ju också 19 år och har inte hoppat de höjderna på många år, vet att jag hoppade 1.60m en gång förut också men det var nog typ 4år sen. Så ja han är helt otrolig. 
 
 
Om ni vill se film så kan ni gå in på min instagram (rrhakansson) där har jag nämligen lagt upp två skutt. 
 
 
Självklart så red jag ju i mjukisbyxor och gummistövlar också. Haha

Fina Lilla Älg.

Här kommer en liten film på den lilla Älgkon från klubbtävlingen, första rundan tof jag bara med de sista hindren, dels för att det inte såg allt för bra ut och dels för att musiken inte räckte till. ;)
 
 
Men visst börjar hon bli fin ändå?!
 
 
 

Två favoriter.


Tisdag.

Nytt Hö och spån har kommit idag, så nu kan hästarna få mat igen! ;)


Älgen hopptränade igår så hon fick vila idag, Q fick vila också då han skall gå tvådagars nu i helgen och var lite tom på energi och kraft i helgen.


Stina och Castro däremot fick galoppjobba i hög snö. Stina tyckte det var asjobbigt men Castro tyckte det var rena barnleken, sen har han väl 50cm längre ben också. ;)



Snart kommer det upp en film på Älgen från helgen, men just nu får ni nöja er med en bild på mig och KP som kom och hälsade på i stallet i söndags! :)



Snart blir det bättre.

Förhoppningsvis har vi snart en helt okej kamera som vi kan knäppa lite fina bilder med, vilket kommer göra bloggen roligare för er, och för mig. :) men ja vi får hålla tummarna att den inte suger nu bara. Sen skall ju även ett objektiv inhandlas.



Gårdagen

Igår gick Ä och Q en liten klubbhoppning. Ä gick en runda i 80cm och två i 90cm, och Q två rundor i 1,10m


Älgen är jag superduper nöjd med. Första klassen var hon lite spänd för allt bredvid hindren så där hoppade hon inte jätte bra och vi fick inget jätte bra flyt. Dock var vi felfria så hon har nu fått sin allra första rosett. ;)


I andra klassen så körde hon först sitt egna lilla rejs, vilket gjorde att vi kom lite nära på en oxer och då hann hon inte riktigt upp med frambenen och sen gjorde jag en volt innan nästa hinder då vi hade kommit helt fel annars. Men ja efter det att hon rev så lyfte hon minsann på fötterna, satan vad hon hoppade.

Eftersom vi inte fick jätte bra flyt så tog jag en extra runda och då gick hon snudd på perfekt! Duktiga häst. :)



Q var inte alls rolig, han rev och rev och sen rev lite till. Vet inte vad det är men ibland går han ingen kraft i bakbenen och då kommer han knappt över hindren. Jag red även väldigt dåligt, men ja 1.10m skall han ju lätt gå felfritt.


Sen blev han också jätte svettig vilket han inte blivit på länge, så han kanske är känslig nu när det blivit lite väderskifte. Bättre lycka nästa gång iaf. ;)




Bara så att ni vet att jag inte är helt ensam


RSS 2.0