Snygging.


Fin Åsnan.

Jag har sagt detta förut, men jag säger det igen, jag vill ha hem min lilla Åsna NUNUNUNU! Han är verkligen den mest underbara individ jag någonsin mött på, okej han och Curt ligger på delad första plats. ;) 
 
Han är gosig, blir alltid glad när man kommer, världens snällaste mot andra hästar, väldigt försiktig mot oss människor (oftast iaf) och med tanke på vad jag tillät honom att göra som föl så borde han vara ett jävla monster mot oss, hehe, han var/är ju alldeles för söt för att säga till. ;) Men jag lovar att om ni spenderat 5 sekunder med denna lilla plutt så hade ni också blivit förälskade. 
 
 
Tyvärr så lär han stanna på ponnymått dock, för jag tror knappt han vuxit en enda cm i sommar, haha. Men min tanke är ju då att han skall bli en superponny som hoppar 1.50m utan problem så att jag kan ha kvar han. (och så var det det här med att vara realistisk osv..) För jag vet inte om mitt hjärta skulle klara av att skiljas från denna underbara skapelse. Jag våldtog honom trots allt så fort han kom ut i stora världen (jag kunde inte hålla mig borta så han fick bli pussad av mig innan han fick träffa sin mamma, full av blod och annat mysigt, bästa pussen någonsin, haha) och sen dess har det inte gått en dag utan att jag utfört någon form av tidelag på honom. Gosigt! 
 
 
Okej tillbaka till verkligheten, jag saknar min pojke, jag vill köpa massa onödigt till honom, typ gulliga täcken som han kommer växa ur efter 2 veckor, skämma bort han med äpplen så att han blir lika odräglig som Castro, osv. Världens bästa lilla fjantponny! 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, alldeles för söt för att säga till! 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Tycker inte det är det minsta konstigt. Då kan ju en person vara med i massa olika klubbar och gå och vinna på alla typ. Känns inte rättvist. Du får väl helt enkelt tävla i SORK´s KM nästa år och se till å vinna! :-)

 

Svar: Fast vad gör det om man vinner mer än ett egentligen? Dom har ju inget gemensamt med varandra, om du förstår vad jag menar. Ena klubben skall ha en segrare och den andra klubben likaså, vad gör det om det råkade vara samma ett år? (och hur stor är chansen att det skulle bli så egentligen?!) 

 

Jag kan mycket väl förstå att det skulle brinna i vissas ögon om man skulle råka vinna på två olika KM, men på klubbtävlingar brukar ju nivån vara ganska låg och lätt så det är ju inte precis så att man går in med sin 1.40m häst och hoppar 80cm bara för att vinna, utan (iaf jag) tar det bara som en träningstävling med min "lågklass-häst" som behöver komma ut mycket på olika ställen, MEN det blir ju dubbelt så kul om man kan få vara med och tävla också. (tävlingsmänniska som man är..) 

 

Men som sagt så tror jag inte att dom på "min nivå" skulle åka runt och satsa gärnet på alla KM som finns i närheten, bara för att vinna. Men om man ser på dom som hoppar lägre, som tex idag då de var de som hoppar 20-90cm, hur ofta kan de vara med och tävla om placeringar? Jo en gång om året på KM för en klubb, men om de istället kunde få tävla i fler KM så hade de ju iaf fått göra det på 2-3 tävlingar. 

 

Klubbar vill väl också helst ha så många starter som möjligt, även på en liten klubbtävling, ju mer starter - desto mer pengar till klubben, och det är ju alltid brist på pengar.. Sen kan det ju bli så att klubben skulle få mer medlemmar pga detta och även där får de då in mer pengar. 

 

Så nej jag förstår faktiskt inte varför man inte skulle få tävla på mer än ett, vem förlorar på det egentligen? Sen om fler skulle kunna göra samma sak så blir det väl inte orättvist? Eller? ;) 

 

Jag kanske tänker helt anorlunda på denna punkt än vad ni andra gör, men jag tror inte heller att ni skulle kunna komma med något motargument som skulle få mig att ändra tänk här, för jag tycker minsan det är lite småtöntigt. ;) 

 

Sen måste jag även tillägga att denna bedömning som SORK hade på sitt KM var riktigt bra! Här var det inte att den som red skiten ur sin häst som vann, utan den som kunde planera sin ritt bäst genom att rida i samma tempo och vägar i båda rundorna, vilket gör att de som tävlar 20cm kan vinna över de som tävlar högre utan att behöva stressa och få en dålig känsla, vilket oftast innebär bättre ridning och mer tanke bakom det man gör. Kanske fler klubbar som skall ta efter detta?! :)

 

 

 

 


Super Q

Idag har Quando skuttat runt två banor på 1.10m felfritt på SORKs klubbtävling. 
 
På framridningen var han lite grinig och alldeles för taggad, så det blev lite bockelibock, sparkar och dra ner huvudet mellan frambenen efter allt detta. Så nej jag var inte helt säker på om han skulle låta mig sitta kvar i sadeln eller inte. 
 
Men efter mycket framridning och ganska många språng på framhoppningen så taggade han ner och blev sitt snälla jag. 
 
Inne på banan kändes han fin, kanske lite seg ibland och tog inte tag i alla hinder, men det är ju typ som han alltid är. Hoppade fint gjorde han båda rundorna, dock är jag mer nöjd med andra än med första. :) 
 
Egentligen var det KM idag, men eftersom jag var med i WRKs KM så fick jag inte tävla i detta, jävla konstig regel det där, som att det skulle spela någon roll egentligen... Men ja i SORKs KM så skall man rida två rundor på samma höjd efter sig och försöka få så lika tid som möjligt i båda. 
 
Jag har ju då en ganska enkel häst som oftast går i samma takt så det skillde mindre än 1 sek mellan mina rundor, så om jag hade fått vara med och tävla så hade vi vunnit. Hehe Fin Q. :) 
 
 
Film kommer upp någongång i framtiden!
 
 
 


Lill Prinssessan

Fast jag inte uppdaterat om mitt liv sen jag åt den lite halvmögliga majsen så lever jag fortfarande, tur tänker visa, andra kanske tänker annorlunda. ;) Hehe 
 
 
Iaf så har två djur fjollat runt på en fyrkant framför en domare. Quando gick en Lb:2. Kan inte påstå att mycket gick fel, en halt var sne och sen hoppade vi över en vattenpöl mitt på banan, men förutom det så gick det väl som vanligt, dock när jag fick reda på %en så blev jag lite smågrinig, 59%, ursäkta? 
 
Men sen efter så kom domaren fram till mig och ursäktade mina dåliga % och sa att jag red bättre än så men att det var så stressat då jag startade innan tävlingen osv (började jobba på Dahrves kl 10 och tävlingen startade egentligen också 10, men jag fick starta 15 min tidigare och sen kasta mig till jobbet) 
 
Väldigt trevligt att hon kunde komma fram och säga så efter, men ja det kommer ju inte precis ändras i resultatlistan och laget hade nog fått den där Blå/Gula om jag blev rätt bedömd. Men jaja det är inte hela livet. ;) 
 
 
 
 
Stina gick senare en La:4, sist vi red det var för 3(?) år sen och då red jag fel... Och ja pga jobb så läste jag in programmet när jag skrittade fram, framförhållning osv. Dock har jag märkt att jag kan inte läsa in några dagar innan och träna på själva programmet, för då försvinner det med en gång när jag kommer in på banan, men om jag läser in det precis innan jag itter upp på hästen och bara tränar delarna hemma så kommer jag ihåg det, okej jag skall inte säga att jag solklart vet vart jag skall när jag är inne på banan, men att chansa lite brukar funka hur bra som helst det med. ;) haha 
 
 
Iaf så var Lill ponnyn lika fin och duktig som alltid, gick in och gjorde programmet i stort sett perfekt, okej hon vill helst göra allt på en och samma gång och vart man än rider så känns det som att Stina tänker "här är det ökad trav va matte?!" haha. 
 
Huvudet var mer stilla än vanligt, bakdelsvändningarna gjorde vi faktiskt ganska bra och även alla ökningar, dock var inte Stina helt med i ryggningen (ett tillfälle där hon tänkte "ökad trav matte?!") så den blev lite snabb och sen var hon inte tillräckligt stark i de förvända galopperna.
 
Men jag är mer än nöjd med oss och man kände hur kul hon tyckte det var. Procenten slutade på 65, vilket räckte till en 2a placering, dock kändes det bättre än så men som sagt, känslan är jag riktigt nöjd med! :) 
 
 
 

Urk...

Såg en ensam majs ligga på bänken i köket imorse, tänkte "ja varför inte äta en majs till frukost", så jag började skala bort allt det gröna osv medans jag tänkte "ja den ser väl inte helt fräsch ut kanske, men va fan jag tar bort de kornen som ser värst ut, lite dålig mat har ingen dött av..", så jag fortsatte med min vegitariska matlagning. 
 
Visst smakade den inte riktigt som vanligt, lite seg och småäcklig faktiskt, men man får inte vara så kräsen så den gick ner ganska snabbt ändå. Dock så vet jag inte om detta illamående och otrevliga känsla jag har i min mage just nu beror på denna halvdåliga majs eller om det bara är ren inbillning, men ja jag kan ju lugnt påstå att jag mått bättre.. 
 
Ronja Håkansson i ett nötskal "Jaja det får bli ett problem för framtida Ronja". men en sak dåtida Ronja alltid glömmer bort är att framtida Ronja inte heller tycker om att må illa osv... ;) 
 
 
 
 

Min FinGris.

Han flyger, jag flyger ännu mer. Det roligaste är att när man ser på filmen från träningen så ser det inte så spektakulärt ut, visst han hoppar ganska fint och runt osv, men inte så mycket mer än så, men sätt er där uppe på den där korta och runda ryggen över ett hinder på 1.10m+ så får ni känna på hur det känns att tappa all balans ni trodde ni hade och flyga som en vante. Och då har han inga muskler för tillfället, hur fan kommer det då bli sen när vi byggt upp honom?
Någon som vill ta över honom då kanske? För jag lär inte kunna sitta kvar i de sprången om jag har svårt att hänga med nu. Haha
Men fan vad fin han börjar bli nu, två träningar för Erling så börjar vi hamna på rätt spår, helt sjukt. :)


Taggade.


Så kan det gå...

Meningen var att jag skulle städa huset idag, och det var precis det jag hade planerat in, egentligen... Sen tänkte jag "varför inte putsa lite grejer, det går ju fort"....

Och sen blev klockan 17 och min kära mor kom hem, dock inte till ett rent och fint hus som hon hoppats på, utan istället till detta (bilden).

Hur var det nu igen? Var jag 21år eller 12? Höhö.


Död?

Väldigt ofta hittar man min gamla man såhär i hagen, helt borta och märker inte när matte kommer smygandes för att ta en bild, det enda han reagerar på i dessa stunder är ljud som kan kopplas till mat. Haha

Iaf så kan han sova såhär i 30-40 min / 3 ggr om dagen, vissa dagar då vädret är ok och marken inte för våt. Han kan konsten att slappna av helt enkelt. ;)



Den där Castro.

Efter tävlingen i Lördags så fick han först en dusch och sen en promenad runt travbanan som belöning för sitt fina jobb. 
 
Som vanligt när Castro vet att han gjort något bra så går han med högt huvud och det ser verkligen ut som att han vill att alla i närheten skall se honom, och jag kan väl inte heller påstå att det är jag som bestämmer tempo eller vägval. Om han vill gå någonstans så går han dit och om han vill stå still i 10min med huvudet på mattes axel för att kolla på något som inte finns, så gör han det, så är det bara. ;) Man går bredvid honom med ett stort leende när man märker hur nöjd han är med livet för tillfället och hur jävla bra han själv tycker att han är. Min Kung helt enkelt! 
 
 
När vi i slutet av promenaden gick förbi hans gamla stall/hagar så var det en hage som stod öppen när vi gick förbi, jag var inte riktigt med på noterna, som vanligt, så när Castro då bestämde sig för att gå in där så hann jag inte riktigt reagera i tid så han drog med mig in och när han märkte att jag inte riktigt hängde med så ökade han tempot, dock fick jag lite kontroll på honom efter ett tag och kunde få ut oss lite snyggt utan att allt för många såg oss. Efter 10m så kom det en till öppen hage, denna gång var jag dock beredd, men vad hjälper det när Castro kommer på något kul?, så ja vi gjorde då samma tur in i nästa hage också, fram med öronen och så går han bara bestämt in med mig hängandes vid rumpan. Alltså den där hästen. 
 
 
Lite svårt att förklara på ett roligt sätt utan att bara få det att låta som att min häst är världens mest ouppfostrade häst, vilket det kanske finns en liten risk att han faktiskt är....(hehe) ;) Dock är han även världens fegaste häst, så om jag mot all förmodan skulle tappat honom så hade han gått 2m för att sen märka att han var ensam och kommit springande tillbaka. 
 
 
Han är så smart och vet precis när han kan göra lite som han själv vill, fy fan vad jobbig han kan vara de dagar han vet att han skött sig bra i ridningen, han vet mycket väl att ingen kommer tvinga honom att uppföra sig då. Det är min Diva det! ;) 
 
 
Väldigt intressant inlägg osv, men ja han är en liten chramknutte iaf den där gamla gubben. 
 
 
 
 

Castro 1.25m

 

Måndag.

Castro
 
Red honom på klöverängen. Han var verkligen apfin idag, precis där jag ville ha honom. Dock tog vi inte något jätte pass eftersom det tar lite på dom att vandra runt i klövern. När jag ramlade av Q där så höll jag på att dö efter 2 springsteg, men sen har jag ju dock kondition som en 90 åring också. ;) 
 
 
 
 
 
Quando
 
 
Eftersom det blåste som satan och jag var själv i stallet så hade jag inte jätte stor lust att rida honom själv på en stor åker, så istället fick han då bli tömkörd, bara i skritt och trav. 
 
Till en början var han ganska spänd och spände hela ryggen osv, men efter ett tag så kom han igång fint och såg riktigt trevlig ut. :) 
 
 
 
 
 
 
Stina
 
 
Dressyrponnyn fick leka hopponny idag. Denna gång hade jag dock ett babypelham samt martingal så hon inte kunde skena runt med mig som en galning. ;) 
 
Hon var faktiskt riktigt fin, som vanligt hoppade vi bara väldigt lågt då både jag och hon trivs bäst på den höjden tillsammans. Så fort det blir lite högre så spänner vi oss och då blir sprången otroligt obehagliga, så vi håller oss till de höjder där vi hoppar runt och fint osv. Det är ju inte precis som att vi skall satsa på hoppningen precis. ;) 
 
Film kanske kommer senare. 
 
 
 
 

Quando 1.10m

 

Resultat Tävling.

Quando
 
1m: På framhoppningen kändes han fin och "vanlig", men när vi kom in på banan så smög han lite fram till hindren, vilket han aldrig gjort förut, visst han är inte den som tar tag i hindren speciellt mycket, men han brukar aldrig vara tittig. 
 
Men han tog allt som han skulle och hoppade helt okej och felfritt. 0 fel.
 
 
1.10m: Här kändes han mycket bättre, blev till och med nästan lite stark till vissa hinder. Han hoppade allt väldigt lätt med bra kraft från bakbenen. Tyvärr så ramlade en liten bom på 3e hindret då vi kom lite för nära och jag satt i fel position. Annars gjorde han allt perfekt, galoppen börjar bli mycket bättre och vi har inte alls korsgalopp lika ofta längre. Framsteg! ;) 4 fel.
 
 
 
 Hindret som vi rev som ni kanske ser.. ;) Bilden är tagen av Karro
 
 
 
 

Castro 
 
 
1.20m: De senaste tävlingarna har jag haft lite för stor press på både mig och Castro, jag har inte gått in för att ha kul utan bara för att prestera bra, känt efter hela tiden om något känns fel och haft tankar som "han tycker inte det är kul längre".
 
Men denna gång gick jag in för att ha kul, för det är ju trots allt det som är huvudsaken, inte tänka på vad andra tycker utan bara vara i en lycklig bubbla tillsammans med en utav mina favoriter. 
 
Detta resulterade i en väldigt positiv häst som kämpade för mig, på framhoppningen hoppade han med ryggen så jag flög lite fint på vissa språng, pigg som tusan var han också, fanns inget stopp på honom. 
 
 
Inne på banan var han precis likadan, drog som en gris mot alla hinder och var knappt i en enda bom, på hinder nr 2 kom jag alldeles för nära och tänkte "ja nu river vi väl hela hindret", men nej nej Castro vrider sig och är inte ens i hindret. Duktig gamling! ;) Resterande del av banan körde vi på fullt ös, jag hade då inget att säga till om, haha. 
 
 
0+0 fel 2a placering
 
 

1.25m: Full rulle kanelbulle, min häst är ju för rolig ibland. Han hoppade lika fint i denna klass och med samma poitiva inställning, min känsla var väl inte 100%ig men jag var mest glad att vi var tillbaka igen så det spelade inte så stor roll att jag red halvkasst. 
 
När vi kom i mål så drog han gärnet med mig, fysatan det gick inte att få stopp på odjuret, underlaget var ju inte det bästa heller så jag var ganska rädd att gå omkull i leran, men vi överlevde som tur var. ;) haha 
 
 
0 fel 1a placering

 
 
 


Fin hästarna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nöjd.

Idag har mina fina små hoppeponnys gjort sin matte både glad och nöjd, så jävla fina var dom!!! 3/4 felfria rundor, helt okej ändå!! :)



Förföljda?!

Tror minsann att det är någon som vill förbi mig och Castro, men nja jag tror vi fortsätter vårt sakta tempo mitt i vägen en bit till.



Torsdag.

Ja dagen blev väl inte riktigt som planerat kanke. Lillemor skulle ju komma runt halv 1 för att känna igenom två hästar, men eftersom Ivan skulle komma och sko 2st vid 2 så blev det lite trångt med tid så jag skulle höra av mig till henne när han var klar med första hästen. 
 
Men nu var det ju så att Ivan var 1,5 h sen, standard (hehe), men jag hade tagit in hästarna vid 2 och började fixa med lite små saker, egentligen onödiga, men jag vågade inte rida iväg ifall han skulle komma inom kort. Efter 1 h och 20 min så tog jag in Stina (för att rida) och precis när jag började göra i ordning henne så kom han, så då fick jag släppa ut henne igen. 
 
 
Ivan började med meningen "Jag har väldigt ont i axeln idag", ajdå hoppas hästarna kan sköta sig då, tänkte då jag. Men nej det hade dom små kräken inte lust med. 
 
Sist han skodde Herr Q så fick Q panik när han inte kunde se Älgen, så då kastade han sig framåt och såg ut som att han skulle knäcka nacken samtidigt som han klev på Ivans sko så att han hamnade under hans mage och skadade benet ganska rejält. Så ja jag hade ju hoppats på att han kunde sköta sig felfritt idag, men icke. 
 
3 hovar gick fint, men sen såg han Stina i hagen genom fönstret samtidigt som någon började svetsa eller slipa järn eller vad fan dom nu gjorde, och detta fick ju då Quando att tappa koncentrationen helt. Jobbig som fan och slirade runt med bakbenen och tjaffsade med massa annat också. 
 
 
Sen när han var klar med Quando och ingen skada var skedd så råkade jag tänka att nu var det lugnt eftersom Älgen sköter ig ju alltid väldigt bra, men nej det skulle jag ju inte ha tänkt, fy satan vad hon var jobbig idag då, virrig som satan och så fort han skulle sätta i söm så drog hon bort benet. 
 
Som pricken över i't så sket hon på honom när han fixade med bakbenen också, och självklart hade han kortärmad tröja, pinsamt? Jo jävligt pinsamt faktiskt. 
 
Så nej just då tyckte jag inte om mina två bruna hästar.. Jävla monster! ;) 
 
 
 
 
 
 
Iaf så glömde jag bort att höra av mig till Lillemor då jag hade lite annat att tänka på ett tag där, och när allt var klart så var det försent och jag hade fortfarande alla hästar kvar att motionera. 
 
 
Iaf så kom mor och far ganska snabbt efter att Ivan åkt, och då tog vi en galopptur i skogen på Stina och Castro.
 
Castro tyckte det var lite läskigt att galoppera först på nya vägar, så först kröp han fram några steg, sen fick han raketfart i rumpan några steg för att sen börja krypa fram igen, han är ju bara för söt den där hästen ibland. ;) 
 
 
 
Ett stycke galet Stina. 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med Quando. Han skall ju träna dressyr för fastlandstränare imorgon och han har sen helgen fått ta det ganska lugnt, och ja när Q får ta det ganska lugnt så förvandlas det till väldigt dålig energi, så idag kände jag att jag var tvungen att rida han ganska ordentligt. 
 
Tyvärr så hade de precis vattnat ridhuset när vi kom så det var snorhalt på vissa ställen, så jag vågade inte jobba honom jätta hårt. 
 
Dock så hade mina föräldrar ställt fram en liten båge med två studs samt ett litet räcke (sockerbits hinder), det vi har allra svårast med är nämligen linjer med båge, där tappar vi båda allt. 
 
Men idag gick det faktiskt ganska bra, visst blev det lite korsgalopp men vi fångade upp den väldigt snabbt iaf. På slutet byggde mamma ett litet högre räcke av studsen som vi tog 3 ggr.
Första gången red jag inte som jag skulle så där hoppade han inte jätte kul.
Men 2a och 3e gången red jag, visst i lite undertempo, men rätt med kroppen och då hoppade han verkligen superfint. 
Så nu skall jag lära mig att rida i ett normaltempo utan att tappa trycket, vilket är svårare än vad det låter på denna bruna lilla filur. ;) 
 
 
Men det tar sig!! 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Hur kunde du vara med i WRKs KM? Är du med i två klubbar? :)

 

Svar: Eftersom jag vill ha tillgång till att rida på Silikaten/Rävhagen så måste jag vara medlem i WRK, det går inte bara att betala en anläggningsavgift utan man måste som sagt betala medlemsavgift också, så därför är jag medlem i WRK och därför kunde jag tävla på deras KM. :) 

 

Så jag är medlem i WRK men tävlar för SORK. :) 

 

 

 


Skäms!

Just för tillfället tycker jag inte om er två!!



Onsdag

Idag blev jag inkallad på jobb efter lunch, vilket inte är något man tackar nej till, dels för att det ger mig några extra hundralappar på kontot och dels för att jag jobbar på en väldigt trevlig arbetsplats. ;) 
 
Pga jobb så fick mamma motionera C och S innan jag slutade, C på banan och S i skogen. När jag kom så tog vi en skritt+trav tur på Herr Q och Fru Älg. Jag red min mörkrädda herre som trodde att det stod troll i varenda buske, men han höll sig på marken och gjorde absolut inte något dumt, inte för att han brukar göra det heller iofs. ;)
 
 
 
 
Imorgon skall Q och Ä få naglarna klippta och Quando skall till och med få dyra lyxskor, hela 20:- dyrare än vanliga remont. Lyxhäst. ;) 
 
Sen skall Lillemor känna igenom iaf Älgen, egentligen Quando också, men eftersom han skall gå hårt dagarna efter så får vi skjuta på det så att han inte får träningsvärk. Får se om hon kanske kan ta Stina istället. :) 
 
Vad mer? Jo Quando och jag skall försöka överleva en dressyrlektion för fastlandstränare på Fredag, hur det skall gå har jag inte någon aning om, och jag kan inte påstå att jag längtar riktigt lika mycket till det som till hopplektionen nästa Tordag.. Men ja vi kan ju inte göra så mycket annat än att skämma ut oss iaf. ;) haha 
 
 
I helgen skall även Q och C hoppa två klasser på "hemmaplan", (det är väl inte riktigt hemmaplan längre då jag inte tävlar för WRK längre, men...). Q skall gå 1m + 1.10m och Castro 1.20m + 1.25m. 
 
 
Erkänn att han är den finaste häst ni någonsin sett!! ;) 
 

Kommentar+Svar

 
Anonym

Vad kostar ett nät?

 

Svar: De ligger väl mellan 200-1100:- beroende på vad man vill ha för storlek på näten. Jag tog strl 120*90cm vilket är den vanligaste storleken på nät i box. De vanliga ligger på 297-324:-/st, men de jag valde var en sort som de tagit hem/skapat(?) som blev mindre lyckat då det inte går att tvätta i varmt vatten, den yttre kanten krymper tydligen, å därför kostade de "bara" 200:-/st+frakt. Förutom att de krympte så var det inte något annat fel på dom. 

 

Ni kan själva gå in HÄR och se vad de har, vad jag har hört så skall dessa nät vara de som har bäst kvalité iaf. 

 

 

 
 

 
 
Anonym

Sälja de hästar du har och köpa en riktigt bra hopphäst?

 

Svar: Visst det är alltid ett alternativ, men om det är det jag kommer välja är jag väldigt tveksam till.. 

 

 

 

 
Anonym

Bor du inte vid stallet längre?

 

Svar: Nej för tillfället bor jag i stan hos mina päron, anledning till detta är att min farfar skulle hyra ut det huset jag bodde i under sommaren och nu vet jag inte om jag kommer ha råd att bo kvar eftersom jag inte har någon stadig inkomst. Hästarna står dock kvar och kommer att göra det hela vintern. Hur det blir med mig vet jag inte. 

 

Någon som har lust att dela hus (och hyra) med mig? Jag är otroligt renlig(?) utav mig och lätt(?) att leva med. ;) 

 

 

 
 

Bra skit.

Jag tror jag har rekomenderat detta förut någongång också, men lite tjat klarar ni väl av, eller? ;) 
 
Iaf så tycker jag att detta med Slow Feed nät är en riktigt fiffig uppfinning, och här kommer några exempel på varför.
 
- Eftersom det blir svårare för hästarna att få tag på maten så kan de inte hets-äta, vilket de lätt gör om de bara får mat 2-4 ggr om dagen.
- De har mat under längre tid vilket är väldigt bra för deras känsliga magar
- Mina två grisar kan inte längre blanda allt hö och spån i boxen, vilket gör det väldigt mycket enklare för mig att mocka efter dom. 
- Castro vandrar inte runt i boxen lika mycket som förut och skiter i stort sett på ett och samma ställe. 
- Ute i hagen blåser inte höt bort lika lätt vilket leder till mindre spill och mer mat i hästens mage. 
- På vintern behöver man bara fodra dom 2 ggr om dagen och de har ändå mat dygnet runt, och speciellt på vintern är det väldigt viktigt att de har fri tillgång till grovfoder så att de kan hålla värmen.
 
 
 
Än så länge så har jag bara andvänt mig av billigare kopior, "runda nät", och inte från Caisas shop då jag var lite snål, och visst har de fungerat helt okej, men de går sönder ganska lätt, är inte helt enkla att fylla på eller hänga upp, så nu är tanken att jag skall beställa kloka att iaf ha i boxarna, ute klarar dom sig med de andra än så länge, för nja jag känner väl inte riktigt för att lägga över 2000:- på hönät kanske, 1000:- får allt bra räcka. ;) 
 
Idag hade jag dock lyckats glömma mitt bankkort i stallet, så det får bli att beställa imorgon istället. 
 
Men som sagt, jag rekomenderar det starkt, speciellt på vintern då man kanske inte har tid att fodra sina hästar 12 ggr om dagen för att de skall ha mat hela dagen och kunna hålla värmen, på sommaren finns ju gräs, på vintern är det tyvärr lite dåligt på den fronten... ;) 
 
 
 

Vissa dagar är han bättre än alla andra.

och då pratar jag såklart om min underbara stora fux gubbe. På senaste tiden har vi tagit det ganska lugnt, mest hemma i skogen eller något kort dressyrpass då underlaget suger överallt på hemmaplan och Stina + Quando har prioriterats att rida på bortaplan. 
 
 
Men idag fick den gamla gubben komma iväg till ridhus och få sig en riktig genomkörare. I vanliga fall brukar han vara fruktansvärt lat när man rider dressyr, går knappt fram fast man sitter med ponnyskänklar, men idag var det fart på gamlingen minsann. 
 
Formen var precis där jag ville ha den, bakbenen på plats och så hade han en väldigt bra jobbinställning genom hela passet. Vissa dagar är han bara för underbar! 
 
 
 
 
 
Mamma red Stina och de andra två vilade, Älgen tog sig dock ett rejält skenpass imorse i hagen, medans Quando stod och bara tittade på henne, knäppa djur.. 
 
 
 
 
 

Dags att flytta?

Hittade idag en gård som jag förälskade mig lite i. Ett hus till mina föräldrar och ett till mig, ett stall med 10 boxar, solarium, spolspilta, en skrittmaskin, ett stort ridhus med förstaklassigt underlag, en ridbana, en galoppbana, bra skogsvägar, så ja varför inte tänkte då Ronja Håkansson? 
Min far var dock inte riktigt lika exalterad som jag själv tyvärr, han kommer med sånna onödiga frågor som tex "vad skall vi får 7,5 miljoner ifrån?" Inte ens meningen "Men Curt bor ju i närheten" kunde få han på fall, okej det är väl inte något som han bryr sig speciellt mycket om, men ändå, jag bryr mig ju desto mer. ;) 
Tyvärr kan jag inte få upp någon bild på det här för tillfället, men ja ni kan ju försöka övertala min far att köpa denna gård till sin underbart charmiga och väluppfostrade dotter som aldrig under dessa 21år som hans dotter gjort honom besviken.. ;) (Höhö)

Beställt

Jag har för väldigt länge sen satt köpstopp på mig själv, men nja det har väl inte riktigt stoppat mig från att handla trots allt.. Visst jag har hållt mig väldigt bra för att vara jag, men nya saker är lite för ofta på väg hem till mig. 
Just nu väntar jag tex på två västar från Horze, och sen råkade jag se att schockemöhle hade skapat ett täcke samt transportskydd som hade passat Castro + Larven fruktansvärt bra, och ja det är väl inte jätte billiga grejer kanske.. 
Men eftersom jag börjar känna mig själv ganska väl nu efter att levt med mig i över 21år, så vet jag att det finns en stor risk att jag beställer hem dessa inom snar framtid också....
Man lever bara en gång, eller hur?! ;) 





Reultat från helgen.

Lördag   
Quando   
Lb:2 : Han har kommit in i någon dressyrtävlingstrotsålder för tillfället. På träning är han finare än vad han varit någonsin förut men sen när man kommer till tävlingarna så blir han riktigt seg och när man skänklar så trycker han emot och varnar istället för att gå fram.   

Kan mycket bero på sadeln då jag i stort sett alltid rider med hoppsadeln hemma då jag får stora köttsår (kanske en liten överdrift) av min hårda dressyrsadel, så vad väljer men, världens skönaste hoppsadel eller en hård och absolut inte passande dressyrsadel, valet blir väldigt enkelt. ;)   

I början av programmet så gick han och slängde med sitt huvud ganska mycket, vilket drar ner % ganska mycket, men annars gjorde han inga större missar. Inga byten, fel galopp, galopp där det skulle vara trav osv som förra tävlingen iaf. ;)   
% blev dock högre än vad jag trodde de skulle bli då de slutade på 66.66 och ledde till en 5e placering. 


       


Söndag  

Quando  

Lb:3 : Denna dag kändes han lite bättre, förutom att han varnade med att kasta av mig så fort jag satt upp på han, iaf så var han lite mer framåt och lite mer villig till jobb. Dock blev formen lite väl hög och spänd inne på banan, men inget släng med huvudet iaf och inga större missar.   

Dock var det en annan domare som inte var lika generös med poängen som dagen innan så här slutade % på 65, någonting, vilket jag tyckte var helt klart rätt för dagens uppvisning. ;) Slutade iaf på en 3e placering.


   

Stina   
Lb:3 (DM klass 1) : På framridningen var hon ganska stel till en början men det släppte dock efter ett tag. Dock kändes hon ganska divig och gjorde det hon själv ville istället för att lyssna på mig, så ja det var bara att åka med. Haha   Inne på banan kändes allting väldigt bra, hon gick i stadig form och var avspänd osv, inte ens i den ökade galoppen kröp hon upp som hon i vanliga fall har väldigt lätt för att göra.

Dock blev jag väldigt besviken när jag fick mina % då de låg på 66 och jag själv tyckte inte att hon bara gick 1% bättre än Herr Q. Men som sagt så var känslan väldigt bra. :) Det räckte iaf till en 2a placering. 


     


  La:3 (DM Klass 2) : Eftersom jag själv tyckte att det var lite snålt satt med poängen i klassen innan (fortfarande beroende på min känsla, jag har inte sett filmen på hur det såg ut ännu), så kände jag att jag var tvungen att göra ett i stort sett felfritt program denna gång för att ha någon chans till DM guldet, inga missar och hon fick absolut inte bli spänd då hon lätt kryper upp i formen då.   

Stina var helt med på noterna och gjorde abolut sitt allra bästa, hon är ju en liten kämpe den där ponnyn(!), visst kändes inte allt perfekt, i ryggningen ville hon inte riktigt gå bakåt så det tog ett tag innan vi kom någonstans, i den första ökade galoppen så kom hon inte tillbaka riktigt lika snabbt som vanligt och så var det något mer som inte kändes helt klockrent, men de förvända galopperna gjorde hon jätte bra och även momentet där man skall länga ut tyglarna så de kommer i en lägre form, sen gjorde hon även mycket annat väldigt bra också.   

Så känslan när jag kom ut var väldigt bra men jag trodde inte på några bra poäng dock. Men vi lyckades skrapa ihop hela 70,0% vilket ledde till en inviduell seger samt totalseger i DMet. Det är min ponny det! ;)       


 Standard Stina på ärevarv haha       



     

För 3 år sen (sist vi var med i DM) gjorde vi i stort sett exakt samma sak, på samma ställe, först kom vi 2a i första klassen (på 66 %) och sen vann vi andra klassen och blev totalsegrare. Min fina lilla prinsessa. Med tanke på allt hon fått gå igenom åren mellan dessa två tävlingar så blir allt man gör med henne väldigt stort, att man en gång i tiden inte ens trodde att hon skulle finnas kvar i livet idag. :')




 

Hon är fan unik.


Ett stycke nymotionerat Älg.

Nästan 6 veckor sist men ändå är hon lika mjuk och fin som vanligt!


Quando 1m


Castro 1.25m

 

@rrhakansson


Mina framtidshopp.

Detta är ju då mina sk framtida hopphästar, den ena hoppar med helt raka bakben, nästan så att man kan tro att han är stelopererad, och den andra, ja vad skall man säga egentligen? Man får ju iaf hoppas att hon har mer talang än utseende. Haha.



Hoppträningen igår.

Jag har redan sagt att jag är väldigt nöjd med honom, men jag tänkte berätta lite om vilka tips jag fick osv. 
 
 
Quando hoppar oftast fin och runt när hindren är låga, men så fort de blir lite högre så tappar han kraften i bakbenen och kravlar sig lite över och brukar väldigt ofta vara i både frambommen och bakkbomen samt riva, vilket har gjort mig lite deprimerad, och det var väl framför allt det jag ville ha hjälp med. 
 
Jag själv har försökt lösa problemet med att låta han gå lite som han vill och släppa han galoppsprånget innan hindret, vilket då bara har förvärrat sprången.
Han kan snudd på gå i så kort galopp det bara går och samtidigt vara stark i den på marken, galoppirruetter gör han ganska lätt, så man tror att han har kraft och ork i kropppen, men så fort jag släpper honom någon cm så ramlar han iväg och tappar all kraft och då blir sprången väldigt tråkiga, det är även då vi tappar galoppen och hamnar i kors efter. 
 
Så istället måste jag räta på mig och sen i uppsprånget mjukna i kroppen och lägga ner handen mot halsen istället för att "kasta" fram den. Och ni skulle se skillnaden på hans språng, satan han kan ju faktiskt hoppa lite högre också. Jag däremot måte lära mig att inte flaxa runt när han kommer upp med ryggen i sprången, då även om jag gör rätt i uppsprånget så blir det inte bra efter när jag själv har tappat balansen över språnget då det leder till ett bra språng men korsgalopp i landningen. 
 
Quando är så himla känslig och uppmärksam på det jag gör, vilket gör allt så mycket svårare för mig som är van med an häst som gör det han själv tycker passar. Jag tycker att jag tar en jätte liten förhållning men ändå tar det tvärnit på Q och sen måste han samla kraft på tre språng fram till hindret, vilket gör det mycket svårare för honom också, inte bara mig. Så jag måste verkligen träna på att vara försiktig men samtidigt vara stark i kroppen så jag inte hamnar i framåtvikt. 
 
Ja mycket är det att tänka på och även om man tycker att det låter enkelt så är det inte så jävla lätt att få till allt när man väl sitter där i sadeln. ;) 
 
Men ja hopphuvud verkar han ha iaf, då vi skulle hoppa en väldigt trång kombination räcke-oxer med bom framför, jag har alltid haft svårt med markbommar och Q har inte mycket enklare för dom än jag, eftersom den var väldigt kort så fick jag sätta ihop han väldigt mycket innan, självklart sabbade jag det på bommen så han visste inte riktigt hur han skulle göra då, så han kom till ett läge då han inte kunde få kraft i bakbenen så han kraschade rakt in i räcket och tappade all fart och kraft, men ändå fortsätter han över oxern och tar den felfritt, och nästa gång man rider på så finns ingen tveksamhet över huvud taget. Min duktiga lilla Gris. 
 
Så ja jag kände en stor utveckling på både mig och Q efter bara denna träning och längtar redan tills nästa, vilket tyvärr är om två veckor.. Och sen flyttar Erling till fastlandet, men ja två träningar får vi iaf, bättre än ingen. ;) haha
 
 
 
 
Våran kamera har tyvärr börjat dumma sig så det blev inte myket till film då det stänger av sig själv hela tiden, men ja kanske att jag kan få fram på något språng iaf. :) 
 

Stolt matte!

Min lilla gris skötte det sig helt fantastiskt bra på hoppträningen ikväll. Så fint som han hoppade idag har han typ aldrig hoppat på träning förut.

Fick väldigt bra tips om hur jag skall rida honom osv. Så nu jävlar!! ;)


Kommentar+Svar

Anonym

Det låter som du har för höga krav på dig själv. Är det viktigaste att komma högt upp i resultatlistan? Fortsätt om du/ni tycker det är kul och strunta i resultatet och gå mer på känslan när du väl rider. Det ska ju vara kul inte bara prestationsångest. Tror inte heller det ser så dåligt ut som du själv tycker. Annars, om det viktigaste för dig är att vinna, så satsa mer på dressyren. Där är du ju grym och placerar dig varje gång typ :)

 

 

Svar: Ja jag har sjukligt höga krav på mig själv, men det är förhoppningsvis pga dom som jag kommer komma dit jag jag vill en vacker dag. Jag är en tävlingsmänniska, visst älskar jag allt som har med de där fyrbenta att göra, men utan att få tävla så skulle jag inte hålla på med detta på det viset jag gör idag, isåfall hade jag fortfarande haft kvar min C-ponny. Sen om man inte kommer högt upp i resultatlistan så kan man inte komma någonstans, man blir inte ihågkommen, får inte sponsorer, vilket skulle vara nödvändiga för mig då jag själv inte har pengar, så på så vis är det väldigt viktigt att placera sig högt! 

 

Men självklart går jag på känsla och jag tycker det är fruktansvärt kul när jag känner att jag gjort ett bra jobb. Jag kan vara supernöjd med mig själv efter en 20 fels runda och väldigt besviken efter en 0a med placering, men i slutändan handlar inte allt om vad jag ser och vad jag känner, en 0a ser bättre ut på papper än 20fel. 

 

Det är otroligt svårt att förklara utan att det låter dumt, så länge jag gör ett bra jobb och jag och hästen är ett bra team inne på banan så är jag nöjd, men om jag vill kunna livnära mig på denna sport så måste jag visa upp mig, och ingen kommer ihåg en medelmåtta. Jag har en fruktansvärd åldersnojja tillråga på allt, jag får ständigt panik över att jag är 21 år och inte kommit längre i livet än vad jag gjort, vilket leder till att jag lätt får panik när jag känner att min utveckling går för långsamt! ;) 

 

Och det där med att satsa på dressyr, nja alltså så kul tycker jag inte det är tyvärr, jag älskar att tävla med min lilla ponny då vi gått igenom så mycket tillsammans osv, men jag ser mig inte sikta mot stjärnorna i den disciplinen, sen hatar jag även att rida i dressyrsadel, det känns bara så konstigt på något vis. Haha. ;) Men sen skall man väl även tillägga att jag tävlar Lb-La klasser i dressyr och inte Msv B-Msv A som jag gör i hoppning. Men tack så mycket! ;) 

 

 
 
 

 

 

 


Kommentar+Svar

L
IP: 95.199.221.219

Varför fortsätta hoppa/tävla på Castro då? Om du bara är missnöjd och det inte är kul är det väl bättre att låta bli. Han är ju rätt gammal och kanske tycker han inte det är så kul längre, vad vet jag..

 
 
Svar: Jag har tänkt samma sak väldigt många gånger under dessa 4år jag haft honom, alltid varit orolig att han inte tycker det är kul längre, men det jag (och även ni) glömmer bort är vilken häst jag sitter på, om han tröttnat så hade han inte hoppat ett enda hinder, och inte bara surat ihop när jag gör något litet fel. 
 
Sen är det även så att när jag är inne på banan så är jag egentligen inte missnöjd, jag ler och är väldigt glad över hans positiva inställning till hindren (att han tar tag i hindren med öronen spetsade), det är när jag kommer ut och ser filmerna som jag deppar ihop, och att jag än en gång hamnar långt ner på listorna.. 
 
Så nej Castro har inte tröttnat, utan det är bara jävligt frustrerande för mig att behöva göra allt perfekt för att få samma resultat som de som kanske inte behöver göra det.
 
Det är taskigt av mig att klaga egentligen, ja har en jävligt fin häst som lärt mig enormt mycket, det är mest mig själv jag blir så satans jävla besviken på hela tiden. 
 
 
Sen hoppas han enbart på tävling, jag tränar honom i stort sett aldrig hemma, förutom studs för att stärka honom. De få gånger jag hoppar hemma (1-3ggr/år) så bjuder han som mest när hindren ligger på 1.50m. 
 
Sen direkt efter en tävling blir det lätt att man skriver saker som man egentligen inte riktigt menar, jag tar ut mitt agg här istället för på något annat sätt, eller ja mina föräldrar får väl kanske inte någon rolig resa hem... ;) 
 
Nu har jag ingen aning om vad du har för koppling till mig, till han eller till oss eftersom du inte kan skriva vem du är, men så här är det i mitt huvud iaf. 
 
 
 

 
 
 

Så gullig!

Han har blivit så rolig den där hästen på sista tiden. Han och Älgen står nästan alltid längst ner i stora hagen när man skall hämta dom. Efter att ha ropat några gånger så ser man en bläs komma travandes eller galopperandes långt borta, det är väl inget speciellt egentligen, men ni skall se hur rolig han ser ut. Huvudet är så högt det bara går, pannluggen och manen fladdrar hej vilt, öronen är spetsade och han springer med jätte höga och långsamma framben, bakbenen däremot lyfts inte många cm från marken. Asså jag måste filma honom någongång för han ser så fruktansvärt rolig och söt ut.

Älgen däremot brukar skritta långsamt bakom, fram tills det att hon ser att Quando fick godis, då jävlar blir det snurr på hennes ben. Haha ja lite smått knäppa är dom nog de där två. ;)


Ny karriär?

Idag har jag kommit på hur min och Castros framtida karriär ser ut, skogsmullar. Satan i vasken vad mysigt vi hade idag, jag och min man. ;) 
 
Idag var det inte fullt ös hjärndöd (som min mor så fint sa här om dagen...) som det varit på sista tiden i skogen, utan idag var det klokt jobb hela turen, och han var så fin, jobbade hur bra som helst hela tiden fast vi galopperade där vi i vanliga fall skenar. Hans öron var spetsade och mitt leende var större än störst. Skogsmullar som sagt!! ;) haha 
 
 
 
 
Q fick en liten kvällstur i änget. Förutom att han var lite smått lat så var han riktigt fin idag, verkligen genomriden i båda sidorna och väldigt lätt i handen. Idag gjorde vi mest basic, som alltid mest fokus fram men vi avslutade med att försöka oss på lite förvänd galopp, vilket gick över förväntan faktiskt, men nej tillräckligt stark är han ju inte ännu såklart. Men det kommer mer och mer iaf. :) 
 
 
 
 
Älgen blev linad idag med all utrustning på, jag vill helst inte sitta upp på henne det första jag gör efter vilan, hon kan nämligen ha lite små små små supersmå tendenser till sadeltvång ibland. Men ja eftersom man egentligen inte skall börja med att longera en häst på volt efter vrickning så blev det bara i väldigt långsam trav och i kanske 5 min. Hon såg iaf väldigt stolt ut när hon äntligen fick göra något igen. :) 
 
 
 
 
Mamma red Stina idag och hon såg väldigt fin ut! 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Hur gick tävlingen i helgen?

 

 

Svar: 

 

Quando

 

1m: På framhoppningen var han inte lika rolig som vanligt på borta plan, höll även på att få mig en rejäl åktur på krysset en gång då han gjorde en liten spark med skruv, men som tur var stod Emma ivägen så han kunde inte vänta helt om. Haha. 

 

Väl inne på banan vaknade han till lite. Rundan kändes bra förutom korsgalopp och att det gick lite vingligt ibland. Till 2an tappade jag trycket så där fick han inte upp frambenen så den bommen föll. Sen till sista linjen som var räcke- 24m- komination oxer/räcke, så var bakbenen rakt upp på räcket sen vinglade vi oss fint fram på typ 8(?) galoppsprång fram till kombinationen, men trots att det vinglade och vi kom helt snett å tog han den lätt som en plätt. ;) 

 

Film på denna runda kommer nog upp snart, måste bara hitta sladden till kameran... 

 

 
 
1.10m Debut: Även här blev han mer taggad inne på banan. Jag red dock fruktansvärt dåligt och kunde bara koncentrera mig på den där jävla korsgaloppen. Jag red i enormt undertempo till nr 2 vilket resulterade i att han inte hann upp med frambenen, och sen gjorde jag precis likadant till nr två där han dock hann upp med frambenen men bakbenen lyfte han inte mer än 20cm typ. Stackarn. 
 
Resterande av banan gick väl helt ok och även felfritt. Jag är jätte nöjd med honom då han hoppade bättre än vanligt och sög tag bra i hindren. Men mig själv är jag riktigt missnöjd med, jag kan så mycket bättre. ;) 
 
Denna runda lär inte visas för allmänheten. ;) 
 
 
 
 
 
Castro
 
 
1.15m: Banan var verkligen inte någon Castro bana, alldeles för långt mellan hindren och för mycket "ur hörn". Det gick väl helt okej fram till sista linjen, jag låg lite för nära på ett räcke så då gjorde jag tyvärr som fungerar på Q men absolut inte på Castro, nämligen att trycka in sporrarna lite lätt i upphoppet, Castro blev lack och stod och studsade sen drog han iväg över de två sista hindren.
 
 
1.25m: Här åkte jag mest häst, det var redan kört så jag hade 0 lust att vara med egentligen. 1-2 var samma linje där han blev arg i första klassen, vilket resulterade i att han bockade lite i svängen och för att då inte göra honom argare så släppte jag tyglarna och bara satt där, vilket resulterade i att vi kom för nära på nästa hinder så där föll frambommen, dock skulla han kunna klara det utan problem eftersom vi inte kom omöjligt nära.. Sen resterande del av banan var vi felfria men jag är inte nöjd med mig eller hans språng.
 
 
Så nej jag är inte nöjd med oss. Visst 8 fel totalt är väl inte skitkasst, men jag skäms eftersom jag vet att vissa tror att han har ont, kanske inte så jätte mycket här på Gotland dock, men ändå, det är inte så kul att kämpa för ingenting, man ser andra hästar som gör allt för sina ryttare och bara vill vara felfria, Castro gör inte det för mig och kommer aldrig att göra det heller. Visst han ställer upp, men han skiter i om 1 eller 10 bommar ramlar. 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Jessi 

Berätta GÄRNA hur du gjorde det där! :)

 
 
Svar: Det jag gjorde var att blanda varmt vatten med vanligt tvättmedel och sen gnugga för hand med en tvättsvamp. Sen för att göra det lite extra vitt och rent så sprutade jag vanish där det fortfarande var lite brunt och lät det verka under några minuter. Mer Lätt som en plätt men det tog lite tid dock. ;) 
 
 
 


Full fart och ha kul..

Som jag brukar säga lite väl ofta kanske, men det var precis vad jag och Stina hade idag på hopplektionen för Ninna. Stina har inte hoppat klokt på några månader så hon var uppskruvad till 10 000. Kontroll, jämn rytm, avspänd form osv var väl inte riktigt vad man kan påstå att vi hade, höhö, men kul hade vi iaf, jag var livrädd imellanåt (läs typ hela tiden) och kände mig som att det var första gången jag hoppade i mitt liv. Hon är ju för söt den där hästen, lat som en sköldpadda i vanliga fall, men så fort det kommer fram hinder så får hon raketfart i rumpan. Hoppas verkligen att Lillen inte fått något från henne på hoppfronten, det hade varit lite små jobbigt faktiskt. ;) 
 
 
 
 
 

Quando fick sig en liten tur i ridhuset innan Stina skulle hoppa, red runt lite på en bom och tränade byten samt att inte byta när man inte skall. ;) Bakbenen börjar verkligen komma igång nu och han är verkligen loss framme, det jag fortfarande vill förbättra är framåtbjudningen och höjden på nacken, men med tanke på hur tungt underlaget var så är jag väldigt nöjd med min lilla gris. 
 
När lektionerna började så tog vi en liten skrittur i skogen, där vi även testade att skutta över ett litet hinder, eller ja hinder och hinder, en liten gren som någon lagt över vägen, vilket han verkade tycka va busigt kul. ;) 
 
 
Haha så fuul, dom där frambenen alltså! ;) 
 
 

På Torsdag skall Quando hoppas för Erling, vilket jag är väldigt taggad inför. Nytt ställe vilket brukar innebära en lite mer uppskruvad Quando, sen skall det även bli spännande att se vad Erling tycker om honom och vad han har för tips osv.
 
Det jag är mest rädd för är att gå för snabbt fram med honom, pressar honom för mycket. Han är ju så satans lätt och känns så mycket äldre att rida än vad han är, vilket gör att man lätt sitter och rider han som en äldre häst. Lite svårt att förklara men om ni skulle sätta er på han så skulle ni förtå vad jag pratar om. ;) 

Kämpa vidare eller ge upp?

Jag är så äckligt jävla less på att misslyckas och att skämma ut mig gång på gång....
 
 
 
 
 
 

Herr gummiboll.

Eller nej gummiboll är fel ord, katapult är nog en bättre liknelse.

Hoppa verkar han kunna helt okej iaf och ställer upp när matte klantar sig gör han också. Om man skall klaga lite också så lägger han lite väl mycket fokus på bakbenen istället för att dela 50/50 fram/bak. Korsgaloppen är även jävligt störande, men det är bara att jobba vidare på.

Men ja med lite muskler och styrka så kan han nog bli en trevlig liten häst.



Pink is power.


Några saker ni kanske inte visste om mig...

- 9/10ggr jag tar starkt tuggummi, mörk choklad eller borstar tänderna så nyser jag. 
 
- Lite för många har trott/tror att jag är lesbisk, de flesta har trott att Sara är min flickvän, haha. Men nej så är ju då inte fallet. ;) 
 
- Jag oroar ständigt mig för mina hästar, väldigt ofta tror jag att jag skall hitta dom skadade eller döda när jag kommer till stallet. 
 
- Jag hatar att prata i telefon, speciellt att ringa till människor jag inte känner. 
 
- Jag har sällan turen på min sida, det går i arv tror jag. ;) 
 
- Mjölk är riktigt riktigt äckligt. 
 
- (detta är nog en punkt som chockar mina närmsta) Jag trivs när det är rent och fräscht runt omkring mig, men tyvärr är jag alldeles för lat för att hålla det rent. 
 
- Många anser mig nog som ganska pessemistisk, men jag själv anser mig mer realistisk. 
 
- Enligt mig är inte mina hästar finare, har mer kapacietet eller charmigare personligheter än andras, men det betyder inte att de är mindre älskade än andras hästar som sätts på pidestaler och anses som världens mest talangfulla hästar. Jag kan helt enkelt se mina hästar ur andras ögon samtidigt som jag älskar dom mest av allt på hela jorden, om ni förstår hur jag menar. ;)
 
- Jag är helt övertygad om att jag någongång kommer att leva precis det livet jag vill, hur det skall gå till har jag ingen aning om dock. Haha 
 
- Jag vet inte hur många gånger jag ramlat i trappor, det finns en stor risk att dessa någongång kommer att bli min död. ;) 
 
- Jag är alltid rädd för att folk skall kunna läsa mina tankar och när jag börjar tänka i dessa banor så är det ganska jobbigt att vara ägare till min hjärna. 
 
 
- Jag tröttnar ganska snabbt på de projekt jag börjar med. 
 
- Jag hatade rosa när jag var liten, men har tagit igen det nu på senare år till mina föräldrars förtret. haha 
 
 
 
 

Fredag.

Idag har jag och mor dressyrat på fuxarna, hon på den lilla och jag på den stora. Eftersom min gamla man har varit otroligt seg på senaste tiden så satt jag på mig ett par ponnysporrar, vilket Castro kanske inte tyckte var helt okej. hehe. Men för en gång skull så tog vi oss framåt idag iaf. 
 
Pga sporrarna så var han lite små spänd och små irriterad, vilket inte brukar ge någon jätte bra känsla, när han blir spänd så spänner jag armarna och då blir han tung i handen. Men i det stora hela så gick det helt okej, han blev inte arg men var lite irriterad genom hela passet. Han är ju kanske lite känslig ibland. ;) 
 
 
 
 
 
Sen tog jag en tur på banan med Herr Q. Han var väl helt okej idag, hänger sig lite i vänstertygeln så där måste jag verkligen tänka på att inte bli hängandes själv. Annars var han fin, galoppen blir dock inte lika rolig hemma pga av underlaget. 
 
Avslutade med att skutta lite över stegen och vattenmattan, först tyckte han mattan var asläskig när det inte var någon bom över den, så han tvärnet och sen hoppade stillastående, några gånger efter tog han i som satan men sen sista gången galopperade han på den. Hehe. Mamma fixade iordning en studs och sen la upp bommen på steghindret, vilket vi tog några gånger. 
 
Idag hade han lite bättre tryck i sprången än vanligt, vilket matte tycker om, allt för ofta känns det som att han kravlar sig över hindren och har ingen kraft alls i sina små bakben, men det kommer mer och mer nu. Den känslan jag är ute efter är den man får på Pommeroy, där man verkligen känner kraften i bakbenen i varje galoppsprång och att man trycks upp i sprången, allt går på kraft liksom. Vi har en lång väg att gå, men det känns som att det kan finnas där någonstans iaf. ;) 
 
 
 
 
Pommeroy!
 
 

Hälften kvar.


The power of Vanish

Som sagt bra skit det där! Visst tog det en hel dag, men bajset är helt väck nu iaf. ;) 
 
mmmm bajs!
 
 
 
 
Hokuspokus

Torsdag.

Idag har alla tre djur motionerats. Stina och Quando fick en tur i skogen och Castro blev dressyrad på banan. Satan vad den hästen är lat nu för tiden. Jag sitter med ponnyskänklar men ändå rör han sig inte en meter. Knashästen. Mjuk och fin var han iaf, underlaget är dock kanske inte riktigt det bästa på min "ridbana", höhö, men ja med tanke på omständigheterna så var han fin. ;) 
 
 
 
En liten uppdate om Älgen, hon har nu gått ute i hage tillsammans med Quando i snart 2 veckor och verkar totalt ohalt, och med tanke på hur hon bockat runt vid vissa tillfällen så borde det blivit mycket sämre om det var något allvarligt, så antagligen var det bara en vrickning. 
Iaf så är tanken att hon skall igång nästa vecka igen. Börjar med rakt fram ett tag och trappar sen sakta upp igen. 
Skydd vägrar hon att ha på bakbenen då hon sparkar tills dom ramlat av, så den planen gick inte vägen, jag får helt enkelt hoppas på att hon kan hålla sig ifrån att sparka eller skada sig själv på annat vis, fram har hon skydd i stort sett hela tiden. 
 
 
 
 

Kom hem.

Just nu vill jag bara ha hem min lilla Åsna till ponny. Känns så tråkigt när man bara ser han någon gång i veckan och inte kan hålla på med honom något. Man åker dit och är där i kanske 15min, ger han lite godis och sen åker man hem igen. 
 
Men snart så får jag hem min prins, han skall bara överleva denna månad ut så kommer han hem sen, och det kommer att bli väldigt spännande att se hur han och Stina reagerar när de träffas igen. :) 
 
 
 
 
 
Världens finaste lilla Åsna! 

Tvättdag.

Idag skall hästgrejer tvättas och egentligen putsas, men det märker vi om jag orkar, eller ja jag vet inte ens om jag har något putsmedel faktiskt. Precis så ofta putsar jag, att jag inte ens vet om jag har något putsmedel. hehe. 
 
Tvättar för fullt gör jag iaf. Alla träningsschabrak som har 1 dm lager skit och hår på sig och tävlingstäcken som Castro smetat in med bajs skall nu bli (iaf försöka bli) rena/re. Tur att Vanish finns, det är bra skit det där. ;) 
 
 
 
Bla detta täcke ligger och flyter i Vanish för tillfället, Bajs-Castro. 

Sir Quando

 

KossaKossaMuu

Castro undrade va fan de gjorde ute i hans skog. Inte helt okej faktiskt!! Hehe tur att det inte var lilla Curt jag satt på, då hade vi vänt hem illa kvickt! ;)






Tisdag.

Stallet är fixat och även lite städat, godis är inköpt och jag är nu placerad framför tven, så ja jag har det nog ganska bra för tillfället. ;)
 
När mamma slutat så skall vi åka ut och köra fullt ös medvetslös i skogen tillsammans med Stina och Castro. Sen skall Q och Älgen få en liten promenad tillsammans.
 
 

Quando

Vissa dagar känns han som max en medel häst, han kravlar sig över hindren och något tryck i bakbenen verkar inte finnas, dessa dagar blir man deprimerad och undrar varför man egentligen köpte honom, men sen kommer en dag som denna då bakbenen är på plats och han flyger över hindren med kraft och inte fart, allt känns enkelt och man vill aldrig sluta, dessa dagar kommer istället hoppet fram och det finns ingen som är lyckligare än jag. Varför kan inte alla dagar vara som denna? Min fina lilla knäppa Quando.



Måndag.

Skall snart åka iväg till mina fyrbenta vänner, först skall jag bara laga lite god mat till mig själv (nudlar). 
 
Castro och Stina skall ridas hemma , antagligen dressyr. Och Quando skall på hoppträning, villet jag är lite emot då jag tycker han gått ganska hårt under denna helg men min moder tyckte annat, men han skall iaf bara få det enkelt idag och inte maxa något. :) 
 
Annars har dagen varit fruktansvärt lugn, bara suttit framför tven hela dagen. Resterande del av veckan lär väl bli likadan också då jag inte skall jobba något.. Jag får helt enkelt sysselätta mig med att städa stallet eller något annat kul.. 
 
 
Nej mot matlagandet, idag skall jag hålla mina fingrar från kniven också, igår gick det mindre bra när jag skulle skära i en majs, hehe. Classic Ronja. 
 
 
 

Cooltender.

Lillen vill också ha en iPhone faktiskt! 
 
 
Han har även börjat odla en strumpa på ena frambenet, ganska sött faktiskt! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentar+Svar (+resultat)

L

Får man tävla/rida omhoppning med en femåring?? :O

 

Svar: På riktiga tävlingar får man inte det men eftersom det här var en klubbtävling så är det andra regler. Men ja vi var väl 13 sek långsammare än den som vann så vi tog det lugnt. :) 

 

Först gick han en 1m, vilket var KM klassen, där fick vi 0+0 fel och som ni kanske redan förstått så kom vi 3a, dock var det väl typ 3 stycken som var med totalt, så egentligen kom vi då sist, hehe. Men han är ju trots allt den enda som inte gått omhoppning förut så det var en ganska självklar placering. Han kändes väl helt okej, men han hoppar ju inte speciellt roligt på Silikaten längre. 

 

Sen fick han gå en träningsrunda i 1.10 vilket han gjorde väldigt bra, hoppade lite bättre och jag red framförallt mycket bättre i den här klassen, dock blev han lite lite trött på slutet så en bom hamnade på marken, men vad gör det?!

 

Iaf så fick vi testa att hoppa kombination på "tävling" vilket absolut inte kändes som något problem, inte idag iaf. Som 4åring hade han lite problem med dom och smet ut till B-hindret, men idag kändes det som sagt lätt. Så det känns bra tills nästa helg då han skall debutera 1.10m på riktigt. :) 

 

Film kanske kommer senare, om det skulle vara intressant?! 

 

 

 

Min fina.


RSS 2.0