Fina flickorna!

Har precis kommit hem från ridhuset med Stina. Tålamodet är ju inte direkt på topp, men efter lite stofasoner/fuxfasoner så gick hon riktigt bra, iaf imellanåt. Hon orkar ju inte riktigt gå perfekt hela tiden ännu, vilket är ganska så förståerligt. ;)
 
Men ja i det stora hela så gick hon fint och får mer än godkänt! :)
 
 

Du fina Älg!

Har precis kommit in från en underbar ridtur i skogen på Älgkon. Gudars vilken fin häst hon är den där, om man nu får skryta lite om sina "egna" hästar. Sen antar jag att alla utomstående ser henne som en tråkbrun häst i mängden eftersom hon egentligen inte är något speciellt, men den där jobbarglöden hon har och viljan att göra rätt får en att sväva på moln. ;) 
 
Nog om hur fin hon är. Idag blev det mycket galopp för lilla Älgens del, för även om Castro travade framför henne så skulle hon kämpa och galoppera bakom i samma takt. Vi har även gjort debutsprånget i skogen över ett litet träd, mjukt och fint språng utan att sprätta iväg i bockningar som jag lite halvt farade för. Nu var det där "trädet" kanske 20-30cm högt, men det är alltid en början iaf. ;)
 
 
Nej nu skall jag fortsatta vidare med städningen, har bara max 2,5 timmar på mig att göra huset kliniskt rent, önska mig lycka till! ;)
 
 

Omplanering.

Eftersom snön börjat smälta bort nu så innebär det att gräset kommer fram på ängen, under gräset finner man en väldigt frusen och knölig mark som är omöjlig och ganska farlig att rida på. Så morgonens ridpass fick skjutas på.
 
Istället får Älgen och Castro en lugn skogstur tillsammans (vilket kan sluta hur som helst) sen när modern min behagar att komma hit och Stina får följa med till Pia ikväll. Vilket är en ganska bra omplanering eftersom Älgen också fick sig ett pass nu. :)
 
För övrigt ser dagen ut som planerat, stallet är klart för dagen vilket känns väldigt skönt! Jag skall nu trycka i mig några mackor för att sen starta storstädningen. :)
 

Får se om jag hinner med att svara på några av era frågor någon gång under dagen också. :))
 
 

Redo för djuren!

Sitter här fullt påklädd och är redo för att gå ut till mina hungriga djur som nog anser att deras matte kommer  lite för sent ut denna morgon.
 
Men iaf tänkte jag göra en liten dagsplanering innan jag stiger ut så att allt går i rätt ordning och blir klart så snabbt som möjligt, idag är ju trots allt en stor dag. ;)
 
- Släppa ut och fodra
- Mocka
- Fixa vatten, hö och halm
- Rida en häst (om underlaget är ok)
- Frukost
- Storstäda hemmet
- Rida en häst till
- Åka och köpa sushi (om det inte blev middag hemma hos föräldrarna ikväll)
- Rida sista hästen (Ridhus)
- Välkomna nya sambosen hem till farmen
- Äta mat
- Hjälpa hen att packa upp
- Gå till sängs helt utmattad.
 
Så ser dagen ut i det stora hela, nu måste jag gå ut innan djuren dör av svält, Castro brukar ha en tendens till att förstöra hela boxen om man kommer efter soluppgång...
 
 
Ge mig sommar nu!!!!!!!!!!!

Sista kvällen som ensamstående!

Eftersom jag fullständigt bröts ner imorse så blev ingen häst riden och inte heller blev huset städat som tänkt, utan istället la jag mig i soffan under täcket och gömde mig för några timmar tills det att jag samlat ihop tillräckligt med ork för att gå upp och duscha.
 
Sen blev det en tur till RUSTA där jag köpte lite smått och gott samt en liten present till min nya sambo (något väldigt behövligt när man bor här ute på farmen) och efter det blev det en lång fika tillsammans med bästa Fia. :)
 
När Fia åkte hem så tog jag mig ut till stallet och red en utav mina favoritfuxar, Castro, på ängen. Till en början var han ganska stel och ville inte ställa sig till vänster (som vanligt). Men när jag väl började rida klokt själv och inte stängde in honom mellan hand och skänkel så lossnade han fort och blev väldigt fin.
 
Men för att få in den mjuka ridningen själv så blev det ett ganska långt pass även idag, men inte alls hårt för hans del, utan mestadels trav där jag verkligen fokuserade på att inte stelna till i handen och "stänga in" honom. Vilket jag tyckte själv att jag klarade ganska bra tillslut.
 
Han är verkligen perfekt den där hästen, så fort man rider rätt så går han perfekt och är en glad individ, och om man rider fel och för hårt så blir han väldigt hård och arg, en riktig läromästare med andra ord! <3
 
 
 
Medans jag red Castro så var mor och far i ridhuset med en annan häst.
 
 
Och nu sitter jag här i min lilla stuga, sista dagen som ensamstående, vilket känns underbart! Morgondagen innebär storstädning av hela huset, inhandling av sushi och massa kvällsmys framför tven, eller kommer det bli mest uppackandes kanske? ;)

Nackdelen med att ha en blogg...

Att folk missförstår det man skriver, trots att man själv tycker att man varit ganska tydlig, det är ren fakta. Anledningen till varför jag skriver detta är för att jag precis fått känna på detta.

Att jag redan känner mig allmänt misslyckad är väl ingen nyhet kanske, men just nu är det mycket mer än vanligt..

Hästen står sadlad och klar i boxen, men själv kan jag inte resa mig från pallen ute på stallplan. I min vildaste fantasi trodde jag faktiskt att detta skulle bli en bra dag.
Jag kanske överreagerar, men det är sån är jag, jag kan inte ta dålig kritik utan att bryta ihop fullständigt. Jag kan inte göra fel....

Från och med idag kommer jag inte skriva något mer om Quando här på bloggen, varken dåligt eller bra. Så det är ingen idé att ställa frågor om honom längre för det kommer inte att komma några svar.


Hestarna små!

Idag har alla blivit motionerade, Quando till och med två gånger. 
 
Började med att longera Quando över två tunnor, vilket jag inte kan påstå gick väldigt bra till en början, men tillsut kötte han sig och då avslutade jag fort, men skall sluta när det går som bäst. ;) 
 
 
Senare på eftermiddagen tog jag och mor en skritt/trav tur i skogen på S och Ä, båda skötte sig fint och Ä var lika underbar som vanligt. Fin häst(?) den där. ;) 
 
 
 
 
Sist tog vi ett pass på ängen på Q och C, jag på C och mor på Q. 
 
C var väl inte superfin idag, han var ganska stel och seg i munnen, ville inte riktigt ställa sig åt vänster utan tryckte hellre in bogen och lutade sig inåt. Så han fick sig ett väldigt långt pass idag då det tog sitt lilla tag innan han ville ge med sig, men så fort han släppte i mer än en sekund så avslutade vi och skrittade hemåt där mamma redan väntade ganska irriterad. 
 
Q kändes tydligen helt okej idag, hade lite svårt med galoppen på grund av underlaget och på grund av en ryttare  som själv inte vill jobba så att hon blir svettig. Hon är ganska lat min medryttare, men samtidigt är jag väldigt glad att jag har henne. ;) 
 
 
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 

Är det inte jobbigt för Zarah att han beter sig så illa? Och att du är något missnöjd över hästen hon sålt till dig? Kram

 

Svar: Jag har inte köpt honom av Zarah utan han stod där på träning och försäljning en längre tid, så alltså har Stranges aldrig ägt honom, så av den anledningen är det absolut inte jobbigt för henne.

 

Det enda jag kan tänka mig att hon tycker är jobbigt är att behöva vara nervös över att ramla av och skada sig varje gång hon hoppar honom- ;)

 

Jag anser inte heller att det är någons fel att han beter sig som han gör, eller att någon "undanhållt" det från mig eftersom jag ridit honom väldigt mycket under lång tid och kände honom väl innan jag köpte honom, och om jag förstått rätt så är han lindrig jämfört med sina farfäder?

 

Förhoppningsvis är detta bara en fas han går igenom, han är ung och har ganska skarpt huvud så då är det klart att han testar gränserna, men det är väldigt frustrerande när man vet vilken fin och rolig häst han kunnat vara om han bara höll sig på mattan. Och för att jag trodde att jag för en gångs skull köpt en okomplicerad häst.

 

Det bästa hade varit om man kunnat hitta någon orädd person med väldigt bra balans som vågar gå på honom rejält och inte ramlar av när han gör sina små tvärvändningar, vilket varken jag eller Zarah har förmågan till tyvärr, och därför slutar han inte. :)

 

 

 

Eyyy, HUR hoppade köttbullen?! Huvudet upp och hovarna ner?! Eller jag menar fram?... Berätta please. 

PS. Kommenterar "anonymt" det verkar vara den nya trenden.

 
Svar: Hahahahahahaha asså det var nog det roligaste jag någonsin varit med om!!! 
 
Känns väl sådär att man har noll koll på sin gamla dressyrhäst efter 7år tillsammans, men va fan hoppningen är bara för skojs skull så då får vi väl se ut som en nybörjare och en som fått en släng av galna kosjukan. Kul hade vi båda två iaf!! ;) 
 
Men ja helt på tvären gick hon i fullt sken, med huvudet så högt upp som det bara gick (hade dock graman så hon kom inte jätte högt upp med huvudet) och när hon där uppe på ryggen försökte få stopp på vilddjuret så drog hon tyglarna ur handen på henne och drog iväg ännu fortare än innan. Även när vi skrittade runt på korta tyglar fick Stina för sig att dra iväg till ett hinder självmant och självklart då helt på tvären.
 
Hon där uppe på ryggen låg mestadels raklång bakåt, förutom då när vilddjuren drog ner huvudet så att hon där uppe flög fram på halsen i en väldans fart, även lite tjut av skräckblandad förtjusning kom ur nybörjarens mun när hon flög över de höga hindren på hela 50cm. 
 
Ja ungefär så såg det väl ut för mig och Stina i Måndags, men vi var iaf rosa och fina och det är ju det som är huvudsaken, eller hur?!  ;) 
 
PS. Det gör du så rätt i!! Jag har nu ingen aning om vem du är!! ;) 
 
Du och jag Stina! <3 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Underbart söt!!

Denna lilla sak hittade jag ute hos Lillgrabben idag, helt bedårande söt. Kan ju säga att det var väldigt nära att den slank med hem till mig. ;)



Tisdag.

 
 
Här kommer dagens planering
 
- Fixa klart stallet
- Rida Castro och Quando *2(?)
- Ta en skrittur i skogen med Älgen och Stina
- Städa klart huset
- Ta hand om Lillskiten.
- Åka till Dahrves(?)
 
Som vanligt en väldigt intensiv dag, eller kanske inte..
 
 
 

Städa, städa varje.....Måndag??

Håller på och gör rent hus för tillfället. En anledning till denna storstädning är pga att det ser ruskigt snuskigt ut här hemma hos mig för tillfället, men en annan lika stor anledning är pga att jag får en ny sambo någon gång denna vecka. Äntligen skall jag slippa att vara ensamstående här ute på "farmen". UNDERBART! :D


Det jobbiga med städning och Ronja Håkansson är att jag gör allt i fel ordning, eller jag tar ett rum i taget och när man dammsugit ett rum men inte det andra bredvid och så går man från det skitiga rummet till det rena och då drar man med sig massa skit från det rummet så att man sen är tvungen att dammsuga det där rummet som man precis dammsög igen, så det enda jag gör för tillfället är att dammsuga ett och samma rum hela tiden. Haha när skall jag lära mig??
 
 

Måndag.

Idag händer lite roligt, eller ja vi får väl hoppas att det blir kul iaf, Stina skall nämnligen på hoppträning för första gången på 1,5-2 år(?). Vårat mål är att ta oss över 50cm och leka runt och ha kul. Lär bli "fullt ös medvetslös" om jag känner min häst rätt efter 7 år tillsammans. ;)
 
Sen skall även Q och Ä till ridhus idag och Castro den stackaren skall få ännu ett pass ute i snön. Får se om jag orkar motionera Q en gång här hemma innan också. :)
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Vad har hänt med quando? Var han såhär även innan du köpte honom? Hur gick det med hoppövningen med bommar du visade bild på härom dagen? :)

 

Svar: Det som har hänt är att han har kommit på att han kan komma ifrån arbetet om han sparkar med bakbenen rakt upp i luften över hindren och sen tvärnitar med huvudet mellan benen och gör en helomvändning. 

 

Jag hade inte ridit honom på ett tag innan, men så länge jag ridit honom hos Zarah och Fredrik så var han inte sån, då var han världens snällaste och väldigt rolig att rida varje dag, den enda gången jag hoppade honom så var han perfekt, lyssnade på hjälperna och hoppade helt okej , inte jätte bra och inte jätte dåligt, men han passade min ridning. 

 

När jag fick hem honom så sa Zarah (om jag kommer ihåg helt rätt) att han bara hade blivit longerad veckan innan då han varit lite konstig(?) men jag tänkte inte mer på det utan körde på som vanligt. Sen när jag åkt av så fick jag även reda på att han även börjat hoppa lite annorlunda sen sista tävlingen, vet inte om de sagt det innan och att jag inte registrerat det eller att de glömt den detaljen. 

 

När jag ramlade av så var det fåglar som gick uppe på taket precis i det hörnet där hindret stod, vilket lät väldigt mycket, så jag tror att det var därför han gjorde som han gjorde. 

 

Men det var väl där allt började "på riktigt". Han kom på att han kunde komma undan från arbetet när han gjorde så och därför har han fortsatt.

 

I dressyren är han finare än någonsin och utvecklas varje gång. 

 

Jodå det gick bra, han fick minsann något att fundera över! ;) 

 

 

 
Anonym

Vilket vit häst? :)

 

Svar: Sara Vestlings häst Nåt Extra. Eftersom hon skulle jobba sent och inte skulle hinna till träningen så fick jag låna Extra, vilket jag är väldigt tacksam över!! :) 

 

 

 
Anonym

Berätta om Stinas flytt! Varför flyttades hon till annat stall? Hur gick det med separationen? Hur mår, beter sig och är de idag? :)

 
 
Svar: Jag har ju flyttat ut till "våran" egna gård och har hästarna nästan precis utanför dörren. Stina och Lillen har stått vid hästnäs där det finns ett annat föl som Lillen kunnat leka med. 
 
Nu när Lillen blivit tillräckligt gammal för att kunna klara sig "på egen hand" så har vi flyttat hem Stina till mig, det blir ju både billigare och enklare att ha hästarna här hemma. Men eftersom Lillen behöver en kompis i samma ålder som sig själv att leka med så får han bo kvar tills han skall på sommarbete. :) 
 
Det gick faktiskt väldigt enkelt, jag tror att det var väldigt bra att man flyttade henne till ett helt annat ställe så att de inte kunde höra varandra. Stina gnäggade lite när hon kom hem i sin nya hage, men det kan lika gärna varit på de andra hästarna på den andra gården och för tillfället är hon å fruktansvärt brunstig så då är det bara pojkarna hon har på hjärnan. ;) 
 
Lillen skulle vara inne i boxen några dagar så att han inte sprängde tråden i hagen, men det blev lite missförstånd så han kom ut redan dagen efter, men han var väldigt cool och tyckte nog det var ganska skönt utan mamma, nu kan han lägga all sin tid på att trakassera de andra hästarna i hagen, tex hänga bak i deras täcken eller klättra på dom.
 
Så ja de verkar må väldigt bra, det var nog svårast för mig faktiskt. haha ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Du underbara fux!!

Idag har alla djur blivit motionerade. Två av mig, en av mamma och en har löshoppats. 
 
Först tog jag och mamma en tur i skogen med Stina och Älgen, första gången Älgen kommer ut i skogen med ryttare på ryggen sen mamma flög av henne. Hon skötte sig riktigt bra och skulle minsann klara av att galoppera efter Stina när hon travade, vilket hon klarade ganska bra också. Hennes galopp har verkligen förändrats på sista tiden! Duktig Älg! :D 
 
 
 
 
Sen medans mamma och pappa var iväg med Q så tog jag och Castro en tur på ängen. Eftersom han varit lite jobbig i munnen på sista tiden, antingen häng och varit jätte seg och hård eller släppt allt så jag inte haft något i handen så gjorde jag en chansning och testade Quandos Micklem träns på honom, antingen skulle det bli katastrof (har inte kunnat haft nosgrimma på honom på 2 år) eller så skulle han acceptera det, vilket till min stora förvåning han gjorde. 
 
Han var verkligen jätte fin i munnen och sökte sig självmant ner i en låg form från första sekund. Helt underbar var han!! 
 
Så med andra ord har Quando nu blivit av med sitt träns, egentligen är han inte värd ett sånt dyrt träns för tillfället ändå, vilket Castro faktiskt är. Jag får väl leta upp något gammalt skitträns som Q kan ha! Nej nu skall jag inte vara sån, Quando har ju verkligen sina bra sidor han också! ;) 
 
Vi får hålla tummarna att detta håller i sig och att det inte bara var en engångsförteelse. :) 
 
 
 
 
Som jag sagt ett antal gånger vid det här laget så var Quando på löshoppning idag, för Lasse (?) iaf han som han egentligen skulle hoppträna för, men när han slängde av Zarah igår igen så fick han istället hoppa själv. Vilket han gjorde bra! 
 
Lasse tyckte även att han skulle gå mer än vad han gör nu (går nu 5-6ggr i veckan) och se hinder nästan varje dag. Helst skulle han gå två gånger om dagen för att bli av med den dåliga energin han har, så att han kan koncentrera sig på rätt saker, så nu är det bara för mig att sätta igång hårdträningen och se om det hjälper.  
 
Någon som vill se film från idag? 
 
 
 
 
 

Illamående till 1000.

Precis sett klart på Ice Age 4 och måste nu gå ut till stallet för att rida den sista hästen innan mamma och pappa komer tillbaka med Quando. 
 
Eftersom Q bevisligen inte kan hoppas med ryttare på ryggen längre så är han nu iväg och löshoppas, jag avstod att följa med eftersom jag inte alls har lust att lägga någon utan min tid på honom längre, han är inte alls den hästen som jag trodde han skulle vara och jag är vädigt väldigt nära att ge upp honom, han har fått mig att tröttna lite halvt på hästar över huvud taget...
 
Men nu måste jag alltså ut och rida Castro innan mor och far kommer tillbaka med grisen. Dock har jag lyckats att smocka i mig nästan en hel Marabou choklad medans jag kollat på filmen, så jag mår inte alls speciellt bra för tillfället, och jag kan ju bara föreställa mig hur bra jag kommer må när jag sitter uppe på hästen..... uuuuurrrrrkkkkk...
 
Jaja jag får ju skylla mig själv. ;)
 
 
 

Fina Vita.

 
 
Här kommer en liten filmsnutt från sista rundan när jag hoppade Nåt Extra. Vid detta tillfälle så hade jag inte mycket kraft kvar i mina små ben, därav ganska flaxande armar, för vi alla vet ju att det går mycket fortare om man gör det. ;) 
 
När jag även hade hoppat sista hindret så slappnade jag av lite väl fort och tänkte inte riktigt på att hindret stod ganska nära väggen, så därför tog vi med oss det också, men jag tror inte vi var ensamma om det faktiskt. ;) Första gången jag lyckas med något sånt också. Någon gång skall ju vara den första eller hur. ;) 
 
Fina Extra gjorde iaf sitt jobb perfekt trots en ryttare som inte hoppat på nästan 5 månader och som var allmänt obalanserad. :) 
 
Tack Sara för lånet!!! :D 

Ängen samt gården i bakgrunden.


Nu är det minsann mindre kul att heta Quando!!

Och det här är bara början. HÄSTJÄVEL!!



Vad var det jag sa?!

Ja som jag farade så höll inte mina Tretorn sådär jätte länge.
 
Den här gången har jag verkligen sett till att sköta dom perfekt, jag har inte dragit åt skosnörena något, har torkat av och putsat/fettat in dom efter varje ridtur, haft dom fint uppställda i en lagom varm hall och inte gått i "dåligt" underlag.
 
Men trots detta så märkte jag igår att en knapp gått sönder/ramlat av. Helt sjukt att ett par stövlar för 5000:- inte håller mer än 22 dagar... (och det är ju inte det första paret som går sönder på mindre än en månad...)
 
 

Lördag.

Idag skall Q på hoppträning, först dagen av två. Själv skall jag försöka få stanna hemma och fixa/rida djuren här hemma, jag har en liten känsla av att han inte kommer sköta sig speciellt  bra idag eftersom Pia tyckte han var lite vinglig och trött i kroppen sist hon tömkörde (Torsdags) och jag har verkligen inte lust att se på än en gång när han beter sig som en gris, då stannar jag hellre här hemma och pillar med lite olika saker. ;)
 
 
Annars så skall alla djur motioneras idag, två boxar skall spånas, utrustning skall putsas, schabrak/ländtäcken skall borstas av samt tvättas, Höpåsar skall göras iordning, vatten skall köras in till boxarna, huset skall städas, Lill-C skall skötas och lite annat småfix.
 
 
Nej om man kanske skulle börja med att göra iordning utrustningen till den där lilla grisen.
 
Later!!!
 
 
Världens finaste lilla Åsna (iaf i mina ögon)

Kommentar+Svar

Anonym

1. Vilka hästar (även fast du är nöjd med vad du har) skulle du inte tacka nej till om dem stod i sitt stall? :) (förutom Carma Z och Pommeroy och Otto? :) Motivering och gärna bild. 

2. Vilken häst skulle du vilja ha om du fick välja vilken häst du ville på Hastnet.se? Motivering och länk till annonsen (behöver inte vara en man har råd med eller som är billig, vad som helst helt enkelt, bara en du verkligen blev förtjust i). 

3. Vilken Ponny skulle du velat ha som någonsin funnits på Gotland när du höll på och red och tävlade ponny? :) 

4. Favorit B ponny, C ponny och D ponny på Gotland? 

5. Snyggaste färgen på en häst (förutom fux?) :) 

6. Vilka bloggar läser du? 

7. Vem tycker du rider bäst på Gotland på Ridhäst (junior) Ridhäst (senior) B ponny, C ponny och D ponny? :) 


Hoppas du tyckte det var roligt med lite frågor! 

 

Svar: 

1. Hmm jag har ju så fruktansvärt dålig koll på vad det finns för hästar på den här ön för tillfället. Men jag skall iaf försöka få fram några stycken, får helt enkelt gå in på Martinsvard.se och kolla på bilder från gamla tävlingar och se vad det finns här på ön. ;) 

"Lillebror" Champion


En häst som har den rätta attityden och hoppar väldigt väldigt fint! Dock är det ingen lätt häst, tog ett bra tag innan jag ens kunde galoppera klokt på honom, men när man väl hittar dom där knapparna så är det en riktigt riktigt fin häst!! :) 

 

 
 
"Calle"

(Kommer inte riktigt ihåg vad han heter på riktigt för tillfället)

En riktigt fin unghäst som hoppar som en gud, verkar ha rätt attityd också. :) 

 

 

Aquino

 

Fin och snygg häst som hoppar väldigt fint. Dock lite i tyngsta laget för min smak. :) 

 

 

2. Filmen får tala för sig själv. ;) Här hittar ni annonsen. 

 

 
 
3. Hmm även här en ganska svår fråga, men Kamino är en väldigt fin ponny, Fanny V Parc PeteKenmare Lass (stavade jag helt fel nu Sara?) egentligen är det väl Kelly och Sara tillsammans som är så fina, dom två har ett speciellt band, Farbror FrejArkansas, Maximus, Winnie, ja nu blev det inte bara en häst, men ja alla dessa ponnysar tycker jag var/är väldigt fina! 
 
 
4.
B- (Har tyvärr inte koll på dessa små ponnysar för tillfället)
 
C- Winnie
 
D- Maximus
 
 
 
 
5. Mörkrödbrun utan tecken måste vara det allra allra snyggaste!!! :) 
 
Lill grabbens fader! 
 
 
6. Dessa bloggar läser jag dagligen:
 
 
 
 
 
 
Wapy.blogg.se   (Curts nya ägare)
 
 
Sen finns det även några andra bloggar som jag läser någon gång i veckan. :) 
 
7. Detta är en väldigt känslig fråga som jag bestämt mig för att inte svara på, en anledning är att jag har sett alldeles för lite av alla ryttare och en annan är att jag inte kan påstå att jag tycker att någon sticker ut mer än någon annan. :) 
 
 
Tack för alla frågor, hoppas du är nöjd med svaren. :) 
 
 

Fredag!

Idag tog jag och modern en "mysig" liten tur i skogen med Castro och Quando. Jag pressade Castro som oftast lite för mycket, jag vill att han skall gå likadant i skogen som på "banan", men det tycker då inte han. Så det slutade med att vi körde full fart baklänges (har aldrig mött på en häst som kan backa så fort), hoppade rakt in i träd och buskar mm, stod på bakbenen och när vi ändå var där uppe i luften så passade han på att hoppa rakt upp och drog tyglarna ur handen på mig, ja lite sånt höll vi på med ett tag där. Hädanefter tror jag att mamma får ta de där skogsturerna på honom. ;)
 
Iaf så avslutade jag med ett pass på ängen, och där skötte han sig bättre än vad han gjort på väldigt länge, var väldigt mjuk hela tiden och jobbade på riktigt bra! 
 
 

Man kan bli galen för mindre.

Efter 20min så har jag äntligen kommit in på Blogg.se, påminn mig om att jag inte skall ladda hem massa serier på mitt internet igen... Självklart vägrar även mobilsurfet att fungera här hemma hos mig, man kan ju nästan tro att jag bor ute i ödemarken istället för 1mil utanför Visby som jag gör...
 
 
Iaf så skall alla hästar motioneras idag, en skall Tömköras, en Longeras och 2 Ridas. 2 hemma och 2 i ridhus. 
 
Lillgrabben skall även tas hand om av mig idag, det var väl 3-4(?) dagar sen jag var hos honom sist. Skäms Ronja!!
 
 
 
Igår var det bara en häst som blev motionerad och den hästen bär namnet Castro. Började med att longera han över en studs på tre hinder. Han har ju varit lite smått grinig när det kommit fram hinder på sista tiden så därför tänkte jag att han kunde få bråka med sig själv innan jag satt upp.
 
Självklart tyckte han det var jobbigt och blev lite arg, men det gick fort över och när jag satt upp och red runt över studsen så var han glad och positiv. Så det kanske går att starta honom den 3e som planerat. :)
 
 
 

Snuskiga väder!!

Lika äckligt väder idag som igår. Hade först tänkt (alltså innan jag tittade ut) ta en tur på Stina innan jobbet, men nej jag ändrade mig ganska fort.. Stina är inte riktigt den häst man rider i snöstorm.

Iaf så jobbar jag till 18 idag och efter det hade jag tänkt att åka med Castro till ridhuset, hade även varit väldigt skönt om jag även kunde få dit Älgen och Stina, men det tror jag mest är ett önsketänkande. ;)

Quando får vila idag!!


Titta vad jag kan!!


Dumma internet.

Den dåliga uppdateringen är endast pga brist på internet. Men tänkte åka hemförbi imorgon då jag kan fixa lite tidsinställda och svara på era frågor. :)
 
Iaf så var gårdagen den bästa dagen på mycket länge! De tre hästar jag red skötte sig exemplariskt, två av dem var mina ägodelar och den tredje var en vit liten häst som jag fick låna på Ninnas lektion. Alltså så har jag äntligen fått känna på att flyga igen, och på den perfekta hästen för tillfället, mycket ben krävdes och även om jag inte var speciellt balanserad så gjorde hon sitt jobb! :D Underbart!
 
 


Nytt på Dahrves!


Stridsaraben!!


You are going home with me tonight!!


Seeeeeegt!

Jag får en liten känsla av att jag använt upp mestadels av mitt internet, eller så har det helt plötsligt bara blivit väldigt seegt(!!) Kanske inte var ett jätta smart drag att ladda hem massa serier när man har ganska så lite internet. Från och med nu så skall jag åka hem till mor och far och sno utav deras istället. ;)
 
 
Iaf så händer det väl inte speciellt mycket idag, jag har fixat morgonsysslorna i stallet och snart kommekr Fia hit, så antagligen borde jag plocka undan lite grejer så att hon kommer in i huset, för tillfället får man sicksacka sig förbi allt och bordet har inte mycket tom yta kvar. ;)
 
Sen är tanken att 3 hästar skall bli ridna. Quando skulle egentligen gå dressyrlektion idag men eftersom han hade lite hög temp igår kväll och imorse så får han vila (blev vaccinerad igår). Av dessa tre hästar som är kvar på motionslistan skall 2 till ridhus, har dock ännu inte riktigt kommit fram till vilka, Älgen är en självklarhet, men sen får vi se vem den andra "lyckliga" blir. ;)
 
 
Ja som ni märker har jag mycket att förmedla till er, men imorgon händer iaf en väldigt kul grej, som jag längtat!! :D
 
 

Lite överbyggd bakdel?


Lördag!

Som jag skrev så har det varit full rulle idag. Alla hästar har blivit motionerade, en har blivit vaccinerad, hö har hämtats, stall har tagits hand om, mm. 
 
Började med att ta en tur till ridhuset med Quando, fy i helvete (ursäkta språket) vad fin han är nu(!!) De senaste gångerna har han inte grinat till någongång, visst känner man att det finns där om man pressar honom lite för mycket, men han kämpar istället vidare och håller god min! Underbara djur!
 
 
 
Sen fick Castro och Stina en tur i skogen, båda två var lika pigga och glada. Jag måste ju erkänna att varken jag eller mamma hade väl full kontroll den sista biten, jag hade iaf att skylla på att jag pratade med Sara i mobilen och kunde bara hålla i Castro med en hand, vad mamma skall skylla på vet jag inte. ;) 
 
 
 
 
Sist ut var Älgkon! Hon blev idag longerad på ängen. På senare tid har jag märkt att den där hästen blir ju aldrig trött, jag tycker jag jobbar henne ganska så hårt med tanke på hur mycket hon är igång egentligen, och hon får jobba över bommar på volt vilket hon tycker är väldigt jobbigt, men ändå tar inte energin slut, och det är ingen stressad energi hon har utan hon är bara pigg, hela tiden! 
Om man släpper ut henne efter ett, enligt mig, hårt pass så tar hon med Quando på en 5-10min springtur i hagen, då hon galopperar i väldigt samlad och fin galopp eller travar lugnt omkring. Knäppa lilla häst! 
 
 
 
 

Fullrulle hela dagen.


Lillaraben har fått komma hem!!


Duschtime!!


Fredag!

Är för tillfället inne för en liten "snabb" frukost/Lunch rast, men skall alldeles snart gå ut till stallet igen och motionera två djur innan jag måste åka tillbaka till Stina. Klockan

Morgondagen (Fredag)

Imoegon är en stor dag i Stinas och Lillgrabbens liv, de skall nämnligen flytta ifrån varandra. Stina skall komma hem och Lillen skall bo kvar på Hästnäs. Han kommer gråta ihjäl sig efter morsan! :'(
 
- Jag har satt väckarklockan på 5.00 och hoppas jag kommer upp en kort stund efter den ringt
- Släppa ut odjuren och fodra dom här hemma.
- Mocka och fixa allt annat stallgrejs. 
- Kl 8.10 skall jag infinna mig hos Stina där vi skall snutta av morgontutten.
- Skotta ut Stinas bedd (lär väl bli närmare 100 kärror som skall ut...)
- Åka hem och motionera 3 djur
- Åka tillbaka till Stina och duscha henne
- Snutta av tutte för allra sista gången
- Åka hem med Stina
- Rida Stina
 
Ja så ser morgondagen ut för min del. Töntigt nog får jag en liten tår i ögat när jag tänker på att imorgon kommer vara sista dagen Lillen och Stina ser varandra på ett väldigt långt tag, det känns så himla ledsamt av någon anledning. Snutteplutten skall bli stor nu..
 
 
Känns som att det var igår man tog detta kort, snuttegrisarna! <3

2 super fina djur samt 2 lite halvt galna.

 
 
 
Snart skall jag gå ut och nattfodra djuren, men innan dess tänkte jag berätta allt kul jag gjort idag, haha.
 
Det jag gjorde i morse vet ni redan, så här kommer fortsättningen:
 
- Red Castro på Ängen, riktigt fin var han idag, dock kan jag inte rida honom så länge eftersom han kräver så fruktansvärt mycket ben och ja för tillfället har jag inte mycket kraft i kroppen och när min ork tar slut så tar även hans tålamod slut, så vi tar korta och intensiva pass för tillfället.
 
- Longerade Älgen som var väldigt okoncentrerad och sprang lite som hon själv ville, vilket leder till att hon får jobba extra länge, vilket dock inte verkar göra henne något då hon tog ett rejält spring/bock-pass i hagen direkt när jag släppt ut henne. Knäppdjur!
 
- Tog en tur på Stina på järnvägen. Ja tänkte mig lite dressyrgalopp, men Stina tänkte jagärvärldenssnabbasteponnygalopp, så vi hade lite olika åsikter idag, men vi möttes någonstans i mitten iaf. ;) På vägen hem i trav råkade jag smacka en gång då hon inte riktigt lyssnade på skänklarna och direkt flyger hon iväg i ökad trav så att jag nästan flyger av, knäpponny!
 
- Rakat hela Stina
 
- Tankat Bilfan 500:-
 
- Red Quando i ridhuset och fysatan vad äckligt fin han var idag!! På slutet när jag travade av så fick han ett helt annat luft i steget, det kändes som att vi svävade fram, fast väldigt långsamt svävande och med bakbenen väldigt långt under oss, han har vverkligenkvaliteer det där djuret, han skall bara lära sig att använda dom på rätt sätt! ;) hehe
 
- Fixat vatten till boxarna
 
- Kollat på en infångad mus som börjat käka på sin döda kompis i brist på annan mat.
 
Och nu skall jag som sagt ut till djuren och ge dom sin sista måltid för dagen. Kommer senare tillbaka med en update om vad som händer i morgon. ADJÖ!!
 
 

Kommentar+Svar

Anonym

Vilka av alla hästar på Gotland skulle du vilja ha?

 

Anonym

Om du fick välja bland alla hästar på Gotland, vilka skulle du helst ha i ditt stall? :)

 

Svar: Om jag skall vara helt ärlig så tycker jag att jag har ganska trevligt material i mitt egna stall för att vara här på lilla Gotland, nu menar jag inte att det annars bara är skit här, absolut inte, men själv tror jag på mina två unghästar i framtiden, och Castro vet väl alla redan att han kan hoppa.

 
Sen är det även väldigt svårt att veta vilka man vill ha förens man suttit på dom och testhoppat, vissa kan se väldigt jobba och tråkiga ut men passa ens ridning perfekt och andra tvärt om. Men här kommer 3 hästar som jag tycker är riktigt fina.
 
 
Ottototto
 

Äckligt fin häst, men också lika äckligt puckad (förlåt Sara men det är sant). Det är ingen häst jag skulle vilja äga själv eftersom han har ju sina dagar då han är mer i luften än på marken och är ute efter att kasta av den där som sitter på ryggen, men om han alltid hade varit som han är på sina bra dagar hade jag aldrig tackat nej! ;) 
 
Riktigt Grymt fin att rida också, helt underbar! :)
 
 
 
 
Pommeroy
 

Riktigt fin häst som jag vet passar min ridning, enkel att rida på hinder då han är 110% uppmärksam på den som sitter på ryggen och har lätt för att både korta och länga sig och klarar ut alla problemlägen lätt som en plätt. Väldigt härlig attityd också! :) 
 
 
 
 
Carma Z

Hoppar som en gud och ser väldigt trevlig ut på hinder! 
 
 
 
Ja det var väl de tre hästar som jag tycker är finast här på Gotland. :)
 
 


Anonym

<3 din outfit på första bilden ;)

 

Svar: Eller hur, det är så man alltid är klädd när man är ute hos Stranges. ;)

 

Rättare sagt så hade jag tävlat Salka innan och på vägen hem åkte vi förbi Stranges där jag motionerade några hästar. Sen just den dagen var det väldigt varmt, därav uppknäppta byxor och knuten skjorta. :)

 

 


Anonym

Ingen älg, häst! Ser väldigt trevlig ut!

 

Svar: Va ser du inte att det är en Älg?? ;) Jo tack det börjar ta sig! :))

 

 

 
mormor

Vad köpte du idag då?

 

Svar: Om jag kommer ihåg rätt så köpte jag ingenting den dagen.  Duktig Ronja! ;)

 
 
 
 
 
 

Torsdag!

 
 
 
För en gång skull har jag faktiskt ganska mycket som skall göras idag, ganska skönt för omväxlingens skull. :) 
 
 
Än så länge har jag hunnit med detta:
 
- Släppt ut och fodrat djuren
- Mockat 3 boxar
- Fixat nytt spån till Stinas nya box
- Klippt halva Älgen, hon tyckte det var dö läskigt så vi tar lite i taget, men vi klarade till och med av att klippa halva huvudet och halva benet, dock bara utsidan av det.
- Kört in vatten
 
 
Det som ännu skall hinnas med är:
 
- Rida 3 st (varav en i ridhus)
- Longera 1st
- Raka Stina
- Duscha Stina
- Fixa allt annat hos Stina och Lill-C
- Tanka Bilfan
- Åka hem och tvätta lite kläder, troslagret börjar ta slut.
- Fixa en klädstång här hemma.
- Se på "Once apon a time" (mycket viktigt)
 
Sen hade det varit bra om jag hann köpa en ny vattenhink till Stina också.
 
Så nu skall jag kasta i mig lite frukost och byta om, sen fortsätta med dagens äventyr och försöka komma på i vilken ordning jag skall göra allt för att det skall gå så effektivt som möjligt. :)
 
 

SötNöt!!!


Fotogeniska???


Valt rätt sport!

Detta har jag hunnit  med under dagens gång.
 
- Ridit Castro på ängen och han skötte sig som den Kung han är!
- Rakat klart Castro
- Köpt grejs på Dahrves
- Fixat allt hos Stina (Dock inte ridit eller tvättat henne)
- Rakat lite på Älgens bog, hon verkade tro att jag skulle döda henne med klippmaskinen så jag kunde inte klippa så mycket mer än så, nya tag imorgon helt enkelt. ;)
- Åkt med Quando till Pia, även han skötte sig riktigt bra!
- Städat lite här hemma
- Smockat i mig en semla sådär en dag för sent. 
 
 
Ja jag hann ju inte med allt jag tänkt, men är nog ganska nöjd med dagen ändå. Känns lite smått patetiskt att påstå att mna är nöjd med dagen när man knappt gjort något alls egentligen. Men men så är väl mitt liv för tillfället. ;)
 
 
Idag har jag även försökt mig på en liten springtur i Pias ridhus också. Tänkte att när jag ändå var på ett bra underlag så kunde jag ju se hur pass bra jag kan springa nu, jag måste ju erkänna att jag valt rätt sport, för om jag hållt på med tex fotboll så hade min framtid sett väldigt mörk ut. Det går verkligen inte att få högerbenet att röra sig i en sån snabb rörelse, lite komiskt faktiskt samtidigt som det är en väldigt underlig känsla! ;)
 
 

Lillgrabbens nya grimma!!!


Andre mannen till rakning!!

Innan.
 
 

 Efter

 

 

Innan

 

 

 
 
Efter
 
 

Liten skillnad efter även fast det absolut inte var den bästa klippningen jag någonsin gjort, faktiskt riktigt ful om jag får säga det själv. Men gammelgubben hade verkligen inte lust att stå still, skulle hela tiden kolla på vad matte gjorde och även bita lite i klippmaskinen. Huvudsaken är iaf att pälsen är borta så han inte blir så svettig längre, han har redan fått lite skorv i huden pga gammal svett som jag inte fått bort efter ridpassen...

 


Film på Herr Gris!

Ni ville ju ha en film på Quando från hoppträningen förra Måndagen, och här kommer den. Han är inte så söt längre va??!! ;) haha 
 
 
 

Gran Canaria, del 2.

Promenad ner till stranden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
"Titta mormor bananer!!" Eller nej kanske inte va!! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dagsplanering.

 
- Fixa vatten i stallet.
- Rida Castro
- Motionera Älgen på något vis
- Åka med Quando till Pia (Tömkörning)
- Fixa allt hos Stina och rida(?)
- Spåna upp två boxar i "nya" stallet här hemma.
- Raka klart Castro
- Åka till Dahrves och köpa grimma, schampo och saltstenshållare.
- Försöka mig på att raka Älgen
- Duscha Stina
 
Haha ja detta är väl en liten önskelista över vad jag vill hinna med under dagen, antagligen lär jag inte ens hinna med hälften om jag känner mig själv rätt, men samtidigt känner jag mig ganska abitiös idag. ;)
 
 

En ganska fin Älg!!


Smakprov från dagen.


Ändrade planer!

Iblend ändras dagsplanerna ganska dramatiskt, eller nej någon dramatik kan jag inte påstå att mitt liv innehåller, men ja dit jag ville komma var att mina dagsplaner har ändrats helt och hållet.
 
- Älgen skall få komma till ridhus
- Quando skall vila
- Mamma tar hand om Stina själv.
 
Så ja det enda som inte ändrats är att jag skall rida Castro och fixa stallet. Pappa kommer inte heller ut förens ca 18 så jag har ganska mycket dötid, och den spenderar jag tillsammans med "New Girl". Underbart!
 
 

Några saker ni kanske inte visste om mig..

- Väldigt ofta när jag dricker något så hamnar det i min famn eller i ansiktet istället för i munnen. Antingen häller jag på för mycket så det rinner över eller så börjar jag hälla innan jag nått munnen. Det spelar ingen roll om jag dricker ur glas, flaska, burk eller tillochmed med sugrör, på något vis lyckas jag missa gapet. Har funderat på att införskaffa mig en pipmugg, då kanske jag skulle kunna dricka utan att spilla. ;)
 
- Jag älskar att köra i rondeller, full fart och ha kul(!!)
 
- Jag har allt för ofta noll koll på vart jag lägger nycklar samt mobilen, jag vet inte hur många nycklar som jag förlagt under årens gång.
Jag försöker verkligen tänka efter och lägga dom på ett och samma ställe, men nja det blir väl kanske inte riktigt så alla gånger.
 
- Varje gång jag går ner till stallet för att fodra natt så hoppas jag innerligt att den där personen som står och väntar på mig i mörkret och tänker mörda mig kan vänta tills jag fodrat hästarna och släckt och även låter mig skriva ett sms till mor och far att de måste släppa ut hästarna morgonen efter...
 
- Jag är väldigt rädd över att jag själv anser mig vara rätt så normal men att sanningen då egentligen skulle vara att jag är ett psykfall utan att veta om det.
 
- Ibland när jag går lite snabbt igenom en affär/butik och går förbi en person så tänker jag "Vilken tur att man inte ser ut sådär", men sen märker jag att det faktiskt var en spegel jag gick förbi. Ooopps!

Det händer även att jag går förbi en person och tror att det är en spegel och hinner tänka lite snabbt "De där kläderna satt jag väl inte på mig imorse".
 
När vi satt på Pizza Hut tillsammans med Felix när vi precis kommit hem från Gran Canaria så satte vi oss precis vid en spegel, vilket jag inte hade registrerat, jag satt så att jag kollade in i spegeln och Felix med ryggen emot, vid ett tillfälle kollade han bakåt och då såg jag hans spegelbild och hann tänka "Gud den där killen såg ju precis ut som Felix" innan jag kom på att det var hans spegelbild.
 
Så ja speglar kan förvirra mig ibland när jag inte har hjärnan helt påslagen.
 
- Jag har väldiga problem med vilken månad som kommer först November eller Oktober. Vilket gör det väldigt jobbigt nu när jag skadat mig i en utav dessa månader. Det jag vet är att jag skadade mig i den månaden som kommer först, men eftersom jag blandar ihop dom hela tiden så kan det bli väldigt fel.
 
- Jag skulle aldrig kunna ha ett intellektuellt samtal med någon, alla dessa svåra ord som kommer fram, och själv anser jag inte att det är för att jag är helt tappad bakom tåget eller speciellt korkad, grejen är mer att jag aldrig intresserat mig för det och då aldrig lagt ner tid för att lära mig att förstå. 
 
- Jag misslyckas alltid när jag skall försöka mig på ett ordspråk, själv är jag helt säker på att det är rätt, men nej, allt för ofta blir det helt fel.
 
- När jag äter chips så måste jag alltid ta upp ett i taget och kolla på det i ljuset för att få mig en uppfattning över hur god just den lilla chipsbiten kommer vara när den landar i mun (ju fetare desto godare), sen även kolla formen på den och se hur den skall läggas in i munnen på bästa vis, det är ju så lätt att man skär sig på kanterna. 
 
Känslan när man tar upp en chipsbit ur påsen som är helt genomskinlig av fett och man kan se till att hela kroppens och hjärnans koncentration ligger på just den där lilla chipsbiten som man håller mellan sina fingertoppar och lägger sen in den i munnen och njuter sönder av smaken, det är kärlek! ;)
 
 
 Varför vara som alla andra när man kan vara som sig själv??
 
 

 
 

Dagsplanering!

 
 
- Fixa klart stallet
- Rida Castro
- Longera Quando
- Longera Älgen
- Rida Stina och fixa allt där
 
 
Ja lugnt och skönt som alla andra dagar i mitt liv! Nu skall jag ta mig en påse mat och sen dra mig ut i snöstormen och faxa allt ovanför. :)
 
 

Lilla Grisen!

 
 
 
Inge bråk och inga avramlingar, vi får ju hålla tummarna att det fortsätter på detta vis nu!

STOLT HÄSTÄGARE, till två fina djur!

Idag har mina två hästar skött sig snudd intill perfekt.
 
Castro som blev riden på ängen var helt underbart fin att rida idag, finns inget jag kan klaga på!
 
Sen var Quando helt underbart fin på hoppträningen ikväll, hoppade mycket bättre och framförallt hade bättre framåtbjudning och humöret var på topp. Tydligen är hoppning tre dagar i rad ett vinnande koncept. ;)
 
Så idag har det varit en bra dag och jag är väldigt lycklig, förutom då att Stina hade lite kolikkänningar förut, men jag fick precis ett sms att hon hade ätit upp all sin mat, var ilsk på sin granne och hade bajsat jätte mycket i boxen, så förhoppningsvis mår hon bra igen. :)
 
Så äntligen kanske det kommer upp en liten film från Quando från hoppträningen igen. Fina hästen kan ju verkligen när han vill!
 
 
Nu skall jag ta en stadig nudelmiddag och sen fixa fram en film på Q. Sen skall jag även dricka lite Cola, äta lite godis, chips och vindruvor och om jag blir sugen så kanske jag tar och smaskar i mig en blodapelsin i farten också.
 
Nej om man skulle gå tillbaks till spisen och den sk. "matlagningen".
 
 
En utav männen i mitt liv, och inte vem som helst, utan den som betyder allra mest!

Min lilla ponnyplutt igår! :)

 
 
Man kan väl inte riktigt påstå att hon är den samma som för 1 år sen, men vi börjar komma igång lite igen iaf. :) Både hon och jag är nog lika sugna på att komma ut på tävlingsbanorna och visa upp oss igen!

Hästarna igår.

Först åkte vi med Quando till Sjonhem där Zarah hoppade honom. Han gick bättre än i Måndags men han skötte sig absolut inte perfekt. Man börjar ju bli lite smått trött på hans temperament och humör nu, men men han är ju trots allt en unghäst och de går väl igenom sina små faser. "De svåraste hästarna är de som har mest att ge en i slutändan"
 
Det kanske kommer upp en film, men det är väldigt osäkert, jag får kolla igenom filmerna och se om det finns något bra att visa, han är ju så ostadig och ojämn i sin takt, så han ser väldigt tråkig ut. 
 
 
 
 
När vi kom hem så tog jag en tur med Castro på Ängen, och det verkade som att vår konflikt dagen innan hade gjort susen. Han jobbade på jätte fint, satt verkligen under sig samtidigt som han släppte bettet och
var väldigt mjuk även fast jag pressade honom ganska mycket.
 
Eftersom han skötte sig så pass bra och inte visade några tendenser till surigheter så fick han ett väldigt kort med intensivt pass, och massa godis och beröm såklart. ;)
 
 
 
 
Älgen fick bli longerad med sadel och inspänning på Ängen. För att ge henne en liten utmaning och något att koncentrara sig på så la vi fram två bommar som hon fick jobba över, och herre gud vad hon koncentrerade sig, man verkligen såg hur hon riktade in sig på bommarna och försökte träffa dom på rätt sätt. Hon är så söt när hon får en ny uppgift. duktig liten Älg!
 
 
"It's not the Milky-Way it's the Elkie- Way"
 
 
Sist ut för dagen var den lilla kötbullen till ponny! Lika entusiastiskt som vanligt tog vi en tur på ridbana (bilderna från igår). Hon skall ta i så mycket och försöka göra allt rätt hela tiden, så efter 5 min tappar hon all ork och blir asarg, mest på sig själv tror jag.
Hon fick även skutta lite över ett litet hinder på första gången på några månader, vilket uppskattades väldigt mycket! Så fort det kommer fram hinder i arbetet så får hon lite extra energi och ork, så länge det håller sig på en någorlunda låg höjd då såklart. Min lilla fegis! <3
 
 
Tjockponnyn har börjat hoppa väldigt runt och fint på äldre dar också, men fullt ös medvetslös kör hon dock fortfarande med. ;)
 
 

Gran Canaria, del 1.

Här kommer lite bilder från resan. Jag delar upp det i några inlägg så det inte blir för många bilder på en och samma gång. :)
 
 
Bilder från hotellrummet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen hem till mig!

Anonym
 

Kan du inte visa lite hur det ser ut i ditt nya boende?

 

Svar: Eftersom jag inte kommit ihåg att ta med mig kameransladden hit ut så har det tyvärr tagit ett tag för att kunna fixa fram bilder på mitt nuvarande hem, men den som väntar på något gott..

 

Har dock bara knäppt kort på 2 utav 5 rum, men det är dessa jag tillbringar mestadels av min lediga tid i, fler bilder på allt annat runt omkring kommer inom några dagar. :)

 

Vardagsrummet.

 
 
"Sadelkammaren/Hallen"
 
 
 
Vanligt folk kanske har en fin gardin och fina växter i fina krukor och någon fin lampa i fönstret, själv har man ett gäng sadelgjordar, men sen är det väl ingen som påstått att jag är normal eller som alla andra heller. ;)

Min lilla köttbulle!!


Dagsplanering.

 
 
- Ut och fodra djuren och fixa stallet.
- Iväg med Quando till Sjonhem (Hoppträning)
- Rida Castro
- Longera Älgen (eller rida?)
- Rida Stina och fixa allt där
- Klippa klart Castro
 
Ja detta vill jag hinna med idag, prio ett är att få alla djur motionerade och sen får vi se om jag hinner/orkar klippa klart Castro.
 
 

Dagen!

Idag har jag motionerat alla mina djur.
 
Började med att longera Älgen en stund på Ängen. Till en början spelade hon mest Allan och gjorde lite som hon själv ville. Jag har märkt att hon måste ha lite utmaning och nytt i arbetet för att hon skall koncentrera sig till 100%, vilket hon inte tycker vanlig longering med inspänning är längre och då blir hon väldigt okoncentrarad.
 
Men tillslut började hon jobba fint och lyssna på sin mattes instruktioner. Hon har även lärt sig att kunna byta tillbaka till rätt galopp efter att hamnat i kors utan att behöva bryta av. Duktig flicka! :)
 
 
 
 
Castro fick sig ett ridpass på Ängen, och nej idag hade han inte lust att jobba. Jag försöker få igång hans bakben och få han att börja arbeta bakifrån fram till handen, men han vill helst ha bakbenen 20m bakom och böja lite fint på halsen och försöka se vacker ut, men inte behöva arbeta så mycket.
 
Så där fick vi lite komflikter. Tror vi bråkade i ca 1h tills han gav upp och blev riktigt riktigt fin. 1-0 till Ronja!
 
 
Foto Martinsvard.se
 
 

Sen var det Quandos tur och han fick sig ett pass i Ridhuset. Först longering över två sockerbitshinder- Duktig, och sen hoppade jag upp på ryggen. Till en början var han ganska seg i munnen och ville inte rikigt gå framåt. Men sen lossnade det och han blev riktigt fin!
 
Han blev dock lite arg på mig i höger galopp när jag red över bommarna, då tänkte han tvärnita och vända helt om, men då jävlar fick han känna på vem det var som satt där uppe i sadeln och efter det var det inga problem!
 
Idag har jag även gjort höjdrekord sen efter skadan, hela 50cm tog vi oss över utan brutna ben! Coolt!
 
 
 
 
 
 
Sist ut för dagen var Stina och hon fick sig ett pass på banan idag. Hon har ju inte blivit riden på ett tag pga underlaget så idag var hon riktigt piggelin, men även väldigt fin.
 
Efter första galoppombytet blev det lite för roligt så då fick jag känna på en bocktvärnitmedhuvudetmellanbenen, vilket kan låta ganska dramatiskt, men när det gäller hästen vid namn Stina som är en otroligt ograciös häst och lämnar sällan marken när hon försöker sig på bockar så var det ganska ofarligt.
 
Sen försökte jag mig på några travökningar som förr alltid varit hennes specialitet, men som hon verkat glömt bort hur man gör efter dräktigheten, men idag kom det fram igen, hon flög fram så att jag varken kunde rida lätt eller sitta ner och när hon väl fick in det så ville hon inte sluta. Tillslut kunde jag inte rida rakt fram utan att hon tog tag i bettet och flög iväg hur koncentrerad som helst, fram tills det blev för jobbigt och hon stannade för att atå och nicka med huvudet, vilket hon gör när det börjar bli lite jobbigt. Kan man något annat än älska den där ponnyn?
 
 
 
 
 
 
 

En söt liten åsnemule.


20 åring i sparkdräkt!


En så kallad halvklippning!


Världens finaste bebis!!!


Nu börjar dagen!

Enligt min tidsplanering så skulle jag varit ute i stallet för 30min sen om jag skall hinna fixa klart allt innan mamma kommer, men i värsta fall så får hon väl se på när jag longerar Älgen sen. ;)
 
Så nu är alltså planen att jag skall hoppa i mina stallkläder lite snabbt och sen dra ut till stallet och klippa klart Castro.
 
Full rulle kanelbulle helt enkelt. ;)
 
 
 
Saknar sommaren!!

Dagens planering.


 
 
- Fixa stallet
- Klippa klart Castro
- Rida en tur i skogen på C tillsammans med mamma och Q
- Longera Älgen.
- Rida Stina och fixa allt där.
- Snylta mat hos föräldrarna och gosa med Bosse som jag inte sett på jag vet inte när! ;)
 
 
Ja ungefär så ser min dag ut idag. Inte mycket som skall göras (som vanligt). Jag blir bara latare och latare för varje dag som går nu, ju mindre jag har att göra om dagarna desto längre tid tar allt och jag drar ut på precis allt. Förr i tiden hann jag med att köra bil 2 timmar, rida 10 hästar och fixa allt i sitt egna stall på en dag utan större problem, numera "hinner" jag knappt motionera 3-4 hästar och fixa stallet på hemmaplan, usch inte bra Ronja! ;)
 
 

De med fyra ben!

Idag har alla djur motioneras! Alltså precis som det skall vara nästan varje dag egentligen, men jag får skylla på väder och underlag.
 
Först ut för dagen var den gamle röda. Red han på ängen på andra sidan vägen. De första två minuterna var han jätte fin, men sen såg han en hund och då bröt helvetet ut, han ville inte göra något och var väldigt okoncentrerad.
 
Så emellanåt fick jag dra ihop honom med gramanen så att han inte skulle ställa sig på bakbenen, men största delen av passet skötte han sig väl helt okej. Han vilade ju trots allt igår och fick sig en rejäl genomkörare idag, så det är väl klart man protesterar lite då, eller iaf om man heter Castro!
 
 
 
 
Sen fick Älgen ett longerpass, hon har ju inte fått motionera på jag vet inte när eftersom det varit så fruset i marken, och när både Castro och Quando måste till ridhus så får hon bli lite osidosatt. Så idag blev det mycket skritt/trav övergångar, och hon skötte sig mycket fint! :)
 
 
 
 
Quando skulle egenligen bli tömkörd av Pia, men eftersom hon var sjuk så fick jag ta saken i egna händer. Han var riktigt riktigt fin idag, det kom verkligen fram en helt annan häst när han blev klippt, han är ju faktiskt ganska snygg att se på igen! ;) Iaf så gjorde jag mest basic eftersom jag inte är så duktig på det där, så han fick väl lite semester jämfört med hur han får jobba när Pia sköter tömmarna. ;)
 
 
 
 
Mamma longerade Stina idag, även hon mest skritt och trav pga underlaget. Tydligen hade hon varit lite busig och bockat, försökt stegra och inte alls velat sakta av. Det är min söta ponny det! ;) haha
 
 
 

Dagens sista fodring.

Känner att jag håller på att somna här hemma i soffan, så det är nog bäst jag tar mig ut till djuren nu så jag inte somnar ifrån deras nattfodring, det känns som att jag kan bli väldigt impopulär då.. ;)
 
Uppdaterar om vad djuren gjort under dagen sen när jag kommer in. :)
 
 

Smaskar i mig en ananas inifrån och ut. Mums!!


Noo!!

Bara ett avsnitt kvar på Viaplay, vad skall jag nu göra om dagarna?? ;)
 
 

Kommentar+Svar

Anonym
 
 
Finns det film från hoppträningen? :)
 
 
Svar: Japp det finns det, men eftersom han betedde sig som en gris genom hela lektionen så kommer den med största sannorlikhet att inte komma upp här. ;) Han skall tränas även på Söndag, så om han sköter sig bättre då så kommer det upp film, men ja som sagt bara om han sköter sig bra! ;)
 
 
 

 
Anonym

Var det du som red?

 

Svar: Nej det är fortfarande Zarah som står för hoppningen när det gäller den där hästen. Jag nöjer mig med att skutta över 20cm för tillfället och med tanke på hur han beter sig för tillfället så lär det ta ett ganska bra tag innan jag tar mig igenom en hoppträning med honom. ;)

 

 

'

 
 
Anonym
 
Å, vart har ni köpt maten? Ser gott ut!
 
 
Svar: Mormor köpte den på Ica Atterdags. :)
 
 
 

 
mormor

Lycka till!
Hoppas att ditt te smakade bra. Jag tycker att du skriver väldigt bra på din blogg.
Kram från mig till dig.

 

Svar: Om jag kommer ihåg rätt så tror jag inteatt te't smakade så gott som jag väntat mig, men varm och skönt för magen iaf. ;)

Tack så mycket! Och kram från mig till dig! <3

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Jobb!!

Blev lite snabbt inkallad till Dahrves då de inte hade någon personal idag. Inget erbjudande man tackar nej till, så nu sitter jag här och försöker hålla fingrarna i styr så att jag inte tar med mig halva butiken hem. ;)



Som ny!

 

 

 

Man får verkligen ett helt annat intryck av hästen när den är nyklippt och hur den är klippt. Sist lämnade mamma huvud+ ben och klippte mest bara halsen, men den här gången klippte jag halva huvudet och hela benen plus att jag klippte bak på låren också, och fram kom faktiskt en väldigt snygg 5åring , dock betedde han sig som en gris på hoppträningen igår så vad hjälper det att man är snygg då.. ;)

 

 


Trött(!!)

Har inatt sovit hemma i stan då mamma behövde skjuts till jobbet imorse. När jag kom hem till landet igen  så var jag lat och släppte bara ut hästarna i hagen med både krafft och hö för att sen släcka igen och gå till huset och ta en extra timmes sömn.
 
Så nu står man här med hela stallet ogjort, men det var det nog faktiskt värt. ;)
 
Just nu tar jag mig en liten chips frukost och funderar över hur jag skall planera dagen på bästa sätt. Detta skall jag hinna med idag.
 
- Mocka och fixa allt i stallet.
- Raka Quando och fixa manen
- Rida Castro
- Longera Älgen
- Rida/Promenera Stina och fixa allt hos dom.
- Städa köket
- Åka med Quando till Rävhagen på Hoppträning.
 
 
Igår hittade jag en äng där jag kunde rida Castro en stund, dock var det väldigt surt så han fick kämpa lite extra för att ta sig framåt, vilket han inte tyckte var sådär jätte kul kanske, men han höll sig i skinnet och jobbade på så gott han kunde.
 
För tillfället så finns det väl två underlag att välja mellan. Antingen stelfruset där man vrickar fötterna bara man tar ett steg, eller super surt så att man sjunker ner 20cm varje steg. Inte speciellt kul nej!
 
 
 
 
På kvällen åkte vi med Quando till ridhuset. La även idag fram två bommar 20m ifrån varandra. Han tycker verkligen att hans matte är skitjobbig eftersom jag pressar honom ganska mycket och tvingar han att böja sig runt och fint på lite mindra volter i galopp, djurplågare!
 
Så det blev lite sparkar, avsaktningar och lite andra protester, men tillslut gav han sig och blev väldigt fin, dock tar ju orken slut väldigt snabbt när han är tvungen att jobba på rätt sätt, ganska förståerligt!
 
Det som är så roligt med honom är att så fort man rider mot bommarna så koncentrerar han sig lite extra och verkligen sätter sig på bakbenen och släpper bettet och blir väldigt lätt att reglera. :)
 
Vi får ju hoppas att han har lite krafter kvar till hoppträningen ikväll efter gårdagens hårda pass. Men skall som sagt försöka hinna raka honom idag och förhoppningsvis så ger det lite extra ork.
 
 
 
 
Stina fick det hårda arbetspasset att gå ända fram till grinden för att hämta lite morötter. Hon har fått ta det väldigt lugnt nu de sista dagarna när underlaget varit så fruktansvärt dåligt. Att ha ett eget ridhus hade ju verkligen underlättat arbetet såhär års!
 
 
 
Älgen har också fått vilat pga underlaget...
 

Skruva, skruva, skruva.


Dagsplanering.

- Släppa ut hästarna
- Fixa allt i stallet
- Rida Castro
- Longera Älgen (om jag hittar något bra underlag någonstans)
- Åka till Stina och fixa allt där, antagligen blir det bara en liten promenad i skogen med henne pga underlaget.
- Räkfest hemma hos mormor
- Åka med Quando till ridhus
- Middag med Fia och Truls här hemma.
 
 
Ja såhär ser min dag ut idag. Skall även försöka hinna med att städa lite här hemma då det börjar se ganska snuskigt ut. Nej om jag nu skall hinna med allt så får jag ta och sätta fart. Fullt ös medvetslös. ;)
 
 

Kvällsmys hos mormor.


5e gången gillt?

Lämnade ju in mina gamla stövlar häromdagen och har idag fått mig ett par nya, de förra höll 10 ridturer, ett par innan höll 1 ridtur, vi får väl se hur lång tid det tar innan de här brakar ihop.
 
Man tycker ju att ett par stövlar för nästan 5000:- skall hålla för vad dom är skapade för, men nej nej Tretorn måste ha tänkt tvärt om, vilket är väligt synd eftersom de är både snygga, sköna och man får bra fäste i dom.
 
Och det är inte heller bara en sak som går sönder, utan nu när jag lämnade in mina så var snörena och fästerna till snörena sönder och lädret var väldigt avskavt på tårna på båda stövlarna och så var dragkedjan påväg att gå sönder på en stövel.
 
Det som är väldigt konstigt också är att mina stövlar från Hööks som också har snören på samma sätt som Tretornen, och använda ett antal gånger mer och snudd på aldrig putsade är inte ens i närheten av att gå sönder, och vad kan dom ha kostat, 1500:-(?). 
 
Lite irriterad blir man ju...
 
 
 

Nytt försök!

Den förra filmen fungerade inte att lägga upp på youtube då det var något med musiken, så nu har jag tagit ny musik och ändrat lite så att "bilderna" skulle passa in till den, och hittills verkar det fungera bra iaf, men vi får väl se. Hope you like it!
 
 
 

Fredag.

Idag har min bästa vän åkt iväg från mig i vilket jag farar för evigt, mina föräldrar har lämnat mig över helgen och min mormor är iväg på någon pensionärsgrej, så här sitter jag alldeles ensamen på en Fredag i början av Februari 2013 och känner mig ganska tom på känslor och tom på ord, ord kan dock bero på att jag inte har någon att prata med.
 
Idag har man då jobbat på Dahrves från 13-18 och skall även jobba där imorgon 10-14. Alla hästar har vilat och mitt knä har varit allt annat än på min sida idag. En liten sak som oroar mig är att det börjat knaka lite när man går, kan bero på att jag pressat det ganska hårt på senaste tiden, ridit 3-4 hästar vissa dagar och burit omkring på dunkar med 25-30 liter vatten i varje dag, plus massa annat.
 
Ja som ni kanske märker så är jag inte högst uppe på bergstoppen för tillfället utan istället kanske knappt halvvägs. Men jag kommer snart tillbaka, imorgon är en ny dag med nya utmaningar, två hästar som skall ridas, två som skall longeras och 7 boxar som skall mockas!
 
Nej nu skall jag ut och fodra mina favoriter, jag tror de börjar undra vart maten tagit vägen..
 
 

Är man sängliggandes så är man.

Under den tiden jag nästan enbart låg i sängen och inte kunde röra mig speciellt mycket så roade jag mig med att klippa ihop en liten film på min och Castros tid, dock blev den inte så jätte kort utan 10min.
 
Egentligen var det inte meningen att jag skulle lägga upp den någonstans eller visa den för någon, men ja nu ligger den uppe på youtube iaf, mest för att den inte skall försvinna för gott om datorn kraschar. ;)
 
Men ja om ni orkar kolla på en egofilm i 10 min så varsågoda, och tack så mycket! Lite rolig är den nog imellanåt. ;)
 
 
 
 

Stallet klart för dagen.

Jag måste få säga att det är riktigt skönt att vara klar med allt i stallet nu redan innan 9.
 
Egentligen hade jag tänkt att longera Castro på ängen också, eftersom jag skall jobba till 18 och då är det kolsvart ute nu när snön är borta, men nu var det självklart jätte fruset i marken och snorhalt så jag vill inte riskera att han skulle halka omkull, så han får, precis som alla andra djur idag, vila tyvärr. :/