Fantastiska Älg

 

Förkylning

Både jag och hästarna har åkt på en liten förkylning. Quando har känts allmänt seg, Lillen har varit snorig, hostat lite och varit väldigt seg han också, Älgen har haft hosta men annars varit sitt vanliga pigga och sprattliga jag, och jag har haft ont i halsen nu denna vecka.. 
 
Hästarna börjar iaf kännas som normalt nu igen. Liten är fortfarande lite småsnorig men när vi tog en kort tur i skogen igår så försökte han bocka av mig två gånger så han är nog också påväg tillbaka igen. 
 
Skönt att detta kom medans det var en liten paus i tävlandet iaf, så kan vi hoppas att vi kan hålla oss friska nu hädan efter. 😊 
 
I helgen är det två dagar dressyrtävling, tanken är att försöka oss på Msv B:5 igen och förhoppningsvis är vi lite mer förberedda denna gång.. aja Stina gjorde sitt bästa sist iaf, synd bara att vi gjorde allt bra på framridningen istället för inne på banan.. 😅 
 
 

PS of Sweden

Jag har införskaffat ganska mycket från detta företag, eller ja iaf 3 träns och 3 pannband, detta tillsammans blir ca 8000:-, det är mycket pengar för egentligen väldigt lite saker.. 
 
Om ett träns kostar ca 2500:- så anser iaf jag att det skall hålla i flera år, samma sak gäller ett pannband, enligt mig så borde det inte ramla av flertalet stenar efter en försiktig användning..
 
 
Första tränset jag köpte var ett Jump off, 2500:-. Detta träns hade väldigt dålig kvalité och tydligen hade dom bytt läder och färg gentemot hur bilderna såg ut när jag beställde. Lädret var väldigt plastigt och det hade väldigt dålig passform. Efter ca 10 användningar så var all färg på insidan bortskavd. 
Jag skrev till PS och fick då byta in det mot ett nytt, detta träns har jag fortfarande kvar och det har helt ok kvalité, inget trasigt och inte speciellt slitet trots att jag använt det mycket. 
 
Nästa träns blev ett High Jump, detta har jag nu haft i ca 2 år och redan efter ca 6månader så började lädret på nosremmen att tänja ut sig. Jag spänner aldrig nosgrimman speciellt hårt utan bara så att den inte ramlar av.. 
För någon månad sen så brast den, och nu går inte tränset att använda.. 
Tyglarna till detta träns är numera mer trådar än gummi och läder också, det började att "flassa" efter bara några användningar.. 
 
3 pannband har jag som sagt införskaffat mig, ca 700:-/st, på 2 av dessa så har minst 2 stenar ramlat av efter första ridpasset och då har jag bara pannbandet på hästen medans jag sitter på den, under skötsel och i transport så tar jag av det, just för att det inte skall förstöras. 
Stenarna är ju bara dekoration så detta kan man inte reklamera för, men det konstiga är ju att det faktiskt är stenarna man betalar 700:- för och inte själva lädret? Mycket lustigt.. 
 
Något annat som även irriterar mig är att det inte längre medföljer tyglar till tränsen, men de har inte sänkt priset på prudukten ändå, alltså får du nu mindre för samma peng.. Tränsen var redan svindyra iannan så då kan de faktiskt fortsätta att bjussa på ett par tyglar.. 
 
Jag gillar utseendet och passformen på deras prudukter, och de har de absolut snyggaste och genomtänkta tränsen på marknaden, men med den kvaliten som de har idag så borde de kosta hälften så mycket som de faktiskt gör. Jag har andra träns som kostat 500-1000:- som hållt bättre och längre än vad PS tränsen gjort, och det borde faktiskt inte vara möjligt med tanke på prisskillnaden.. 
 
 
 
 

Älg 1.10m Södertörn

Här kommer en film på min och Älgens bästa runda tillsammans, allt kändes väldigt enkelt och hon var verkligen perfekt! Enjoy! 
 

RSS 2.0