Torsdag.

Ja dagen blev väl inte riktigt som planerat kanke. Lillemor skulle ju komma runt halv 1 för att känna igenom två hästar, men eftersom Ivan skulle komma och sko 2st vid 2 så blev det lite trångt med tid så jag skulle höra av mig till henne när han var klar med första hästen. 
 
Men nu var det ju så att Ivan var 1,5 h sen, standard (hehe), men jag hade tagit in hästarna vid 2 och började fixa med lite små saker, egentligen onödiga, men jag vågade inte rida iväg ifall han skulle komma inom kort. Efter 1 h och 20 min så tog jag in Stina (för att rida) och precis när jag började göra i ordning henne så kom han, så då fick jag släppa ut henne igen. 
 
 
Ivan började med meningen "Jag har väldigt ont i axeln idag", ajdå hoppas hästarna kan sköta sig då, tänkte då jag. Men nej det hade dom små kräken inte lust med. 
 
Sist han skodde Herr Q så fick Q panik när han inte kunde se Älgen, så då kastade han sig framåt och såg ut som att han skulle knäcka nacken samtidigt som han klev på Ivans sko så att han hamnade under hans mage och skadade benet ganska rejält. Så ja jag hade ju hoppats på att han kunde sköta sig felfritt idag, men icke. 
 
3 hovar gick fint, men sen såg han Stina i hagen genom fönstret samtidigt som någon började svetsa eller slipa järn eller vad fan dom nu gjorde, och detta fick ju då Quando att tappa koncentrationen helt. Jobbig som fan och slirade runt med bakbenen och tjaffsade med massa annat också. 
 
 
Sen när han var klar med Quando och ingen skada var skedd så råkade jag tänka att nu var det lugnt eftersom Älgen sköter ig ju alltid väldigt bra, men nej det skulle jag ju inte ha tänkt, fy satan vad hon var jobbig idag då, virrig som satan och så fort han skulle sätta i söm så drog hon bort benet. 
 
Som pricken över i't så sket hon på honom när han fixade med bakbenen också, och självklart hade han kortärmad tröja, pinsamt? Jo jävligt pinsamt faktiskt. 
 
Så nej just då tyckte jag inte om mina två bruna hästar.. Jävla monster! ;) 
 
 
 
 
 
 
Iaf så glömde jag bort att höra av mig till Lillemor då jag hade lite annat att tänka på ett tag där, och när allt var klart så var det försent och jag hade fortfarande alla hästar kvar att motionera. 
 
 
Iaf så kom mor och far ganska snabbt efter att Ivan åkt, och då tog vi en galopptur i skogen på Stina och Castro.
 
Castro tyckte det var lite läskigt att galoppera först på nya vägar, så först kröp han fram några steg, sen fick han raketfart i rumpan några steg för att sen börja krypa fram igen, han är ju bara för söt den där hästen ibland. ;) 
 
 
 
Ett stycke galet Stina. 
 
 
Sen åkte vi till ridhuset med Quando. Han skall ju träna dressyr för fastlandstränare imorgon och han har sen helgen fått ta det ganska lugnt, och ja när Q får ta det ganska lugnt så förvandlas det till väldigt dålig energi, så idag kände jag att jag var tvungen att rida han ganska ordentligt. 
 
Tyvärr så hade de precis vattnat ridhuset när vi kom så det var snorhalt på vissa ställen, så jag vågade inte jobba honom jätta hårt. 
 
Dock så hade mina föräldrar ställt fram en liten båge med två studs samt ett litet räcke (sockerbits hinder), det vi har allra svårast med är nämligen linjer med båge, där tappar vi båda allt. 
 
Men idag gick det faktiskt ganska bra, visst blev det lite korsgalopp men vi fångade upp den väldigt snabbt iaf. På slutet byggde mamma ett litet högre räcke av studsen som vi tog 3 ggr.
Första gången red jag inte som jag skulle så där hoppade han inte jätte kul.
Men 2a och 3e gången red jag, visst i lite undertempo, men rätt med kroppen och då hoppade han verkligen superfint. 
Så nu skall jag lära mig att rida i ett normaltempo utan att tappa trycket, vilket är svårare än vad det låter på denna bruna lilla filur. ;) 
 
 
Men det tar sig!! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0