Kommentar+Svar

Anonym

När får man se någon film på Lady? Skulle vara roligt att se hur hon ser ut nu. 
Anna

 

Svar: Älgens (passar hennes personlighet mycket bättre än Lady, hon är så långt ifrån en Lady som man bara kan vara, vi två är ganska lika på den punkten, hehe) filmer har glömts bort lite tyvärr, och nu sista träningen så glömde jag ju den hemma. Men ja tanken är väl att iaf lägga upp någon lite halv ny film snart iaf, hon är ju inte speciellt kul att se på ännu då hon inte utvecklats speciellt mycket pga alla skitskador osv, så det ser väl typ likadant ut som alltid, bara att hon är lite tjockare. Haha Men ja snart kommer nog någon film upp iaf. :) 

 

 

 

Anonym

Tycker det är lite dåligt med tävlingar på honom nu för tiden. Längesen ni var på fastlandet tex?!

 

Svar: Ja han har inte riktigt legat högst upp på prioritetslistan på sista tiden. Men eftersom det har varit antingen dressyrtävlingar eller hopptävlingar här på Gotland nästan varje helg så har vi prioriterat dom istället för att åka till fastlandet, det är både enklare och billigare, det är ju inte precis så att vi simmar i pengar liksom, och att ha 5 hästar att betala för blir väldigt dyrt även om man har dom på egen gård osv. 

 

Sen är det mycket lättare att åka iväg på sommaren då hästarna går på bete där de rör på sig själva hela dagarna och behöver inte mycket skötsel, då kan man bara be grannarna att kolla till dom så att de lever när de går ut med hundarna samt fylla på vatten, annars klarar dom sig bra själva. Nu på vintern när de står inne på natten och i lite mindra hagar så blir det ju desto mer skötsel, mockning, fodringar, motion osv, vilket gör det väldigt svårt för oss att hitta någon som kan ta hand om alla 4 hästar en hel helg. Det är väl den största nakdelen med att ha eget stall utan inackorderingar.

 

Så ja det blir mest resor till fastlandet på sommaren. Sen mår även Castros kropp bättre på somrarna då det är varmt och han rör på den dygnet runt, så vi brukar nästan alltid ligga lite lågt under innesäsongen. Man måste ju hela tiden tänka på att han inte är så ung längre och jag vill ju att han skall hålla så länge som möjligt. Tävling är ju inte det viktigaste för oss två längre, visst är det skitkul, men jag tror nog inte att någon riktigt förstår hur rädd jag är för att förstöra denna häst, en långtidsskada hade ju förstört hela honom liksom, stel som han är, haha, men ja jag vill ju fortsätta kunna rida på honom lite lätt sen även när han pensioneras från tävling istället för att bara låta honom gå i hage pga skada av för mycket tävling/träning, hans huvud hade nog inte klarat av ett sånt liv, han hade nog kunnat bli väldigt deprimerad. 

 

Nu blev det ett otroligt långt svar här, men ja för att summera det lite kort så tävlas han inte lika mycket längre pga av ålder, andra hästar och ingen hästvakt. 

 

 

Han kommer alltid att vara nr 1 iaf! Världens bästa! <3 
 


 
Anonym

Hur gick det på pay and jumpen?

 

 

Svar: Ja det gick väl helt okej. Älgen skuttade runt två rundor, en på 70cm och en på 80cm. Hon är ju ganska cool, men det var ju väldigt mycket att titta på, vilket gör att man faktiskt inte kan galoppera för då hinner man inte riktigt med att se på allt, så ja det var väl mest trav i båda rundorna, trots att hon är van med ridhuset liksom. 

 

Första rundan gjorde hon felfritt och andra rundan blev det ett litet missförstånd på första hindret men annars hoppade hon jätte fint. Hindrerna är ju absolut det minsta problemet, det är allt annat som är otroligt spännande. ;) 

 

Sen var väl banan lite konstig, vilket de brukar vara på sånna här tävlingar, två hinder (3språng) precis vid väggen, vilket inte brukar vara så inbjudande, två oxrar ur kort/sne sväng, vilket är skitsvårt och annars var det väldigt långa anridningar, vilket även är otroligt svårt. Men ja vi tog oss som sagt runt iaf. :) 

 

 
 
 
Quando skulle egentligen bara gå en runda på 1.20m, men eftersom han var supertaggad och bara skulle sparka och hoppa som en kratta så fick han ta två rundor. Dock gick det väl inte speciellt bra och jag red om en kratta hela tiden. Hoppade gjorde han men jag tycker inte om hur han får ta i på oxrarna, han räcker knappt över liksom, och det är bara 1.20m. Så ja att hoppa låga breda oxrar ligger ju högt på träningslistan iaf, han verkar annars kunna hoppa hur högt som helst men inte långt d, ett litet problem bara.... ;) 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0