Kommentar+Svar

Anonym                                                                                             
                                                                           
Varför försöker du inte ändra på ditt liv då? Flytta eller gör ngt annat? Du verkar inte nöjd just nu!
 
 
Svar:  Den dagen jag hittar en bra lösning på mitt liv så kommer jag att flytta, men ännu har jag inte hittat någon, tyvärr. Visst skulle jag kunna åka iväg med 1 eller 2 hästar till något stall och mocka dag ut och dag in och inte hinna/kunna tävla mina hästar, bara för att fördriva tiden och "göra något med mitt liv". Men nej det är inget jag kan tänka mig, om jag skall flytta någonstans så skall det vara rätt, inget slav osv.
 
 
Sen har jag ju Herr Castro, min blivande 19åring. Vi har inte många tävlingar kvar tillsammans så därför vill jag prioritera att kunna tävla honom fram tills det att han inte kan/vill längre. Han är trots allt den enda häst jag har just nu som jag kan tävla lite högre på ibland, och det behöver jag. Så att åka iväg och inte kunna tävla honom iaf 1 gång i månaden fungerar inte.
 
 
Sen har jag 5 hästar. Visst Älgen skulle jag kunna sälja då jag inte anser att hon har tillräckligt med kapacitet, hon är jätte trevlig osv och då måste man hitta en köpare till henne, vilket ja antagligen inte är jättelätt. Stina och Lillen skulle väl mamma kanske kunna ta hand om här hemma, ja fram tills dess att L skall ridas in då, men då får inte heller Stina tävla något vilket är det hon älskar mest, sen skall man även hitta ett jobb där man kan tävla och träna två hästar utan att  gå minus varje månad.
 
 
Ja försök att få ihop det där om ni kan! Nej men jag har en plan, jag skall bara få allt att gå ihop också, men fram tills dess får jag vara lite missnöjd med tillvaron, men jag lovar, fast på denna (jävla) ö kommer jag inte att vara i all oändlighet!! ;)
 
 
 

 
 
 
 
Josefin         
 

Bästa sätt och sätta igång en häst efter vila? Och bästa tipset om man e jätte nervös inför tävling med orutinerad och rutinerad häst?  Super bra blogg!!

 

 

Svar: Detta är enligt mig väldigt individuellt, tex om hästen har vilat pga skada eller ej, om hästen varit skadad förut i sitt liv, hur hästens hull/muskler ser ut osv.

 

Men oavsett vad så skall man alltid vara väldigt försiktig, trappa upp arbetet långsamt och vara noggrann med hur hästens kropp/ben ser ut. Väldigt ofta är man lite för snabb och då kan hästen lätt ta stryk och dra på sig onödiga skador.

 

Det viktigaste är att hästen jobbar rätt från första stund, fokusera mycket på formen och att hästen jobbar klokt genom hela kroppen, börja tex inte att trava innan ni känner att allt känns rätt i skritten. Om hästen sätter rätt muskler från första stund så blir den snabbare stark och har då större chans att hålla för hårdare arbete. Galoppera tex inte bara för att ni "skall" göra det, om ni förstår hur jag menar.

 

Men ja gå sakta fram, ha inte bråttom, känn av hästen. Vi kan ta Älgen som ett exempel, hon var väldigt tunn fram tills i somras på betet, man såg alltid revbenen trots att hon åt ruskigt mycket mat och fick olja på maten osv. Pga detta så har vi varit tvungna att ta allt väldigt försiktigt med henne, vi red henne i stort sätt aldrig längre än kanske 20min och då väldigt lite galopp. För att kunna bygga muskler så måste nämligen hästen ha ett litet fettlager att bygga av, och om de då inte har det som Älgen så kommer de aldrig att sätta muskler, och en häst utan muskler kommer inte att hålla många ridturer. Så ja hon ligger LÅNGT bakom alla andra i sin ålder, men än så länge så har hon inte dragit på sig skador pga ridningen (sen att hon ständigt skall se till att sparka på sig själv i hagen osv är en helt annan femma), men ja jag har mycket hellre en häst som är långt efter alla andra än en häst som blir utdömd pga min ridning och oförsiktighet. ;)

 

 

 

 Oj ganska svår fråga för mig att besvara då jag själv skulle vilja ha tips på just detta. Jag har nämligen otroligt lätt för att bli grymt nervös och då förstöra allt när jag kommer in på banan, ju lägre klasser desto värre brukar det faktiskt vara för mig. ;)

 

Men ja på sista tiden har jag själv bara försökt tänka på att jag skall ha kul, tänka bort alla andra och absolut inte tänka på att "jag måste lyckas". Tävla mot dig själv och försök bara att bli "ett med hästen". Och om du nu skulle göra bort dig, vem fan kommer ihåg det om en vecka eller två?

De gångerna jag har vunnit med Castro har varit när jag gått in för att bara ha kul, man blir själv mer avslappnad och den där pressen att man måste lyckas försvinner, vilket hästen känner av och blir själv mer avslappnad och hoppar bättre. :)

 

 

Tack så mycket! Och tack för att du läser den! ;)
 
 
 

 
Anonym         
   

Vad är det för sadel? Ny?



 

Svar: Hehe nej om det ändå vore så väl. Tyvärr har jag då inte råd med en sadel för 34 000(?), (eller rättare sagt jag trivs tillräckligt bra i min begagnade för 15 000:-, hehe) Anledningen till varför jag fick testa denna var för att Zarah skulle ha sadelprovning och ville ha sadlar med Large i kåporna, vilket båda mina har, så för att då inte bli sadellös så fick jag låna hennes (ganska så underbara) lyxsadel. ;) haha

 

Iaf så är det en Equipe EK26 Special, alltså den med Carbonbom. Grymt skön sadel!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0