Slut på vilan.

Min gamla herre klarar då inte av att ta det lite lugnt. Han har ju nu en period kanske motionerats 5-6ggr i veckan istället för 6-7ggr, så nej han är inte jätte kul att ha att göra med för tillfället. Man blir bokstavligt talat uppäten så fort man kommer i närheten av han. Helt galen. ;)


Han har samlat all oanvänd energi i huvudet vilket innebär att det inte finns någon plats kvar för tålamod eller försök att förstå vad matte vill att han skall göra. Så igår när vi skulle galoppera lite lugnt i skogen så fick han dåra och skulle bara studsa fram, och när jag då skänklade så tvärnitade han och stod på bakbenen, skrapade med frambenen eller backade, ja sånt Castro gör när han blir frustrerad. Så ja det slutade med att vi skenade fram och tillbaka på en väg ett antal gånger. Jag bestämde att när han kunde vända utan att börja backa och inte stanna och sura på ett ställe där det går en stig hemåt, så skulle vi avsluta och rida hem lugnt. Men ja med all dålig energi han har samlat på sig så tog det ett tag, men tillslut så galopperade han förbi utan att bråka och då fick han jätte mycket beröm och sen tog vi en annan väg hem i trav på helt långa tyglar.


Så ja han blev nog ganska trött samtidigt som det kändes att han nog tyckte det var väldigt skönt att få bli av med all energi. Man kan ju inte riktigt tro att han är snart 19 år iaf. ;)


Idag tog vi en lite lugnare tur och backtränade han och Stina, visst var han pigg, men det fanns absolut inga tendenser till att koka över. Så ja vi får väl hoppas att han fick bli av med det han ville bli av med igår. ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0