Kommentar + Svar

Är det väldigt litet ridhus? Ser trångt ut och som att ni inte får flyt/kommer i bra tempo. Eller var det bara en "konstig" bana? (Ingen kritik mot dig)
 
 
Ridhuset är nog normalmått på så det var inte speciellt litet. 
Banorna var väldigt varierande, antingen ett hinder per varv och inga relaterade avstånd, eller som denna väldigt snirkel snorklig med relaterade avstånd på böj. 
Linjen 2-3 var 21m men eftersom den var ganska snäv så tog jag ut på 6 galoppsprång istället.
Efter båda kombinationerna så är det en tajt väg till nästa hinder som står på böj och inte rakt så du har inte ens hela kortsidan på dig, så om man inte var ute i hörnet klokt så missade man lätt nästa hinder. Eftersom båda kombinationerna hoppas mot hörnen så står hästarna lätt emot lite och svänger då direkt i landningen.  Som ni ser på andra kombinationen så sätter jag henne lite taskigt in och då får hon lite jobbigt ut och eftersom jag är i obalans och måste komma ut i hörnet så tappar vi lite bjudning till nästa hinder. 
Så ja det var svårt att få ett bra flyt om man inte koncentrerade sig fullt ut, men jag tycker vi lyckades ganska bra ändå trots att det var lite tekniskt svårt. 
 
 
 
 
Trackback
RSS 2.0