Den där lilla..

Lillen har väl mer eller mindre haft ett trotsliv men just nu verkar det som att han även hamnat i 5års trots utöver detta. 
 
Varje ridtur skall börja med någon slags undanmanöver eller test på om matte är med på noterna. På banan beter han sig helt okej, skall alltid vägra gå till något hörn och bocka lite, men det brukar alltid gå över fort. 
I skogen däremot.. 
Han vägrar att gå först, han är "rädd" för allt och tvärvänder eller stegrar sig om du försöker tvinga honom att gå framåt. 
Men om han då får gå bakom den andra hästen så blir han sur om han inte får gå precis i dens rumpa. Och om man har en häst som Castro som går först så vill man helst hålla sig minst 3m bakom. 
Om man då ber han att hålla lite avstånd så flyger han rakt upp i luften och skall sen bocka ifatt den andra hästen. 
 
Igår fick han därför gå den hårda skolan - Vänta och lyssna på vad matte säger. 
 
Castro gick först och Lillen efter. 
Lillen blev stressad så fort Castro var mer än 1m framför. 
Halvhalt-Klapp-Halvhalt-Klapp-Osvosv
Galopp fattas enbart om matte ber om det-Klapp så fort han saktar av. 
Han blir väldigt stressad av att inte få göra precis som han vill så det gäller att jag själv är så lugn som jag kan va, annars blir det bara 7 resor värre och ingen lär sig något vettigt av det. Så mycket klapp och beröm så fort han slappnar av och går i den takt jag ber om. 
Största problemet är att han trampar mer luft än mark när han blir stressad så man hamnar lätt en bit bakom den andra hästen, så emellanåt så får han ta en kort galopp för att komma ifatt lite så att det inte blir allt för jobbigt för honom. 
 
Han är en väldigt känslig häst och lyssnar väldigt bra på halvhalter trots att han är stressad och egentligen bara vill ifatt den andra hästen. Så han vill göra rätt och lyssna men han förstår nog inte riktigt vad jag vill och vad han gör för fel. 
Han är egentligen världens snällaste och är inte dum i sitt beteende, han tror bara att hela livet är en lekstuga och förstår inte varför jag skall göra allt så mycket tråkigare. 
 
 
Idag blir det vila och lite fundering på livet. Sen är vi på't igen på Tisdag. 
 
Min lilla favoritprins!

Kommentarer
Postat av: Michelle Petersson

Ibland väldigt irriterande, och ibland "gulligt" med lite busiga trots hos hästarna ;)

Svar: Haha ja så är det helt klart. Han gör ju aldrig något för att vara dum eller elak heller utan allt beror ju på bus eller att han inte förstår vad jag vill. Så en vacker dag så kanske vi kan spela tillsammans och inte mot varandra. 😉
Ronja Håkansson

2017-01-10 @ 20:56:33
URL: http://nouw.com/michellepetersson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0