Hästarna små.

Mamma och Sussie (mammas kompis) tog en sväng i skogen med fuxarna idag och jag har tömkört de två bruna.


Älgen skötte sig fint. Hon var pigg och glad men lyssnade väl kanske inte till hundra procent på mig. ;). Så det låg mycket fokus på att när hon skall stå still så skall hon göra det tills jag säger annat och samma sak gällde resterande gångarter. Skritt är skritt och inte trav efter två steg.

Hon blir såhär emellanåt men då brukar det alltid räcka med att man är noggrann en gång och sen är hon lydig i någon vecka efter, hon är ju en liten sucker för beröm så hon gör allt för att få ett litet "duktig tjej". Hehe




Quando däremot har betett sig lite konstigt de två senaste passen. Han har lagt allt stöd i handen/tömmen och legat på som bara den (eller ja mycket för att vara honom iaf) samtidigt som han dragit sig utåt och skall hela tiden gå på större volt, all belastning har varit på frambenen och bakbenen bara hänger med 20 m bakom. Finns inget tramp över huvud taget, antingen är det trav eller skritt, ingen samling osv.

Detta är väldigt konstigt då han brukar vara precis tvärt om. Hans problem brukar vara att han blir tom fram tappar bjudning pga att han skall gestikulera så mycket bak. (Jätte konstigt skrivet men jag hoppas ni förstår)


Så självklart är det bra att han hittat bjudning, men att han lägger allt fram i handen är ju mindre bra. Och just att det inte finns någon rörelse bak känns jätte konstigt.


Men ja på slutet så fick han iaf igång bakbenen lite mer och blev mjukare fram utan att släppa helt som han kan göra (inte bra) och samtidigt hade han ändå samma bjudning. Så det var ju väldigt bra iaf. När han släppte så fick han trava två varv och sen få mycket beröm och gå tillbaka till stallet.


Förhoppningsvis så är han bättre imorgon när jag skall rida. Men man kan ju undra varför han varit som han varit, verkar frisk och fräsch annars..




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0