Kommentar+Svar

Anonym

Vad har du för storlek på ditt micklem träns? Som passar på alla dina hästar? Upplever du att de trivs bättre med detta tränset? :)

 

Svar: Jag har strl standard horse i mina Micklem träns. Jag har haft det på C-ponny till Castro (1.68cm), dock har han ganska litet huvud men han har inte heller på de sista hålen någonstans så även hästar med något större huvud skulle kunna ha denna storlek. 

 

Enligt mig så är det ett väldigt bra träns, speciellt på unghästarna. Det är ju utformat så att det inte skall klämma på några känsliga nerver, samtidigt som det undviker att hästarna biter sig i kinderna, vilket är väldigt vanligt att de gör med andra nosgrimmor. 

 

Castro går vanligtvis inte bra på nosgrimma, men med detta träns så är han lika fin som han är när han går utan nosgrimma. Så det måste ju betyda att det funkar som det skall. ;) 

 

Sen kan jag väl inte påstå att kvalitén är speciellt bra. Jag har ett Competition och ett Multibridle. Mitt Competition gick sönder efter några månader och nu efter mindre än ett års användning så är det ganska slitet i färgen och så har lädret även "skrynklat" sig ganska mycket. 

Multibridlet köpte jag egentligen till Stina så att hon kunde gå med bettlöst några dagar i veckan då hon väldigt lätt får skav i mungiporna, men lädret på detta träns är bredare och tjockare än på det andra, och även väldigt vasst i kanterna på det bettlösa så efter en liten skogstur så hade hon stora kala fläckar både av nosgrimman framme och ovanför mungiporna av den bettlösa delen, så efter det har jag inte använt den delen något. 

 

Jag kan verkligen rekomendera att pröva detta träns då mina hästar trivs väldigt bra på det, men som sagt så är inte kvaliten den bästa och om ni bara är ute efter ett bettlöst träns så tror jag ni skall välja ett annat mjukare och med rundade delar. :) 

 

 

Här ser man tydligt att det är tejpat vid nosremmen. 
 

 
Anonym

Kände hon igen sin son? Vad är planerna med lilleman nu?

 

Svar: Stina är en väldigt pratig häst och skriker mest hela dagarna, speciellt när det kommer hem nya hästar till gården. Igår verkade hon dock vara mest i chock och bara stod och glodde på honom och var otroligt lugn jämfört med hur hon brukar vara. 

 

Eftersom vi inte ville släppa ut honom i hagen igår så ställde vi in han och Stina i lilla stallet. Även då var Stina otroligt lugn och stod intill väggen och sov istället för att äta hö, vilket är otroligt onormalt för henne. ;) haha

 

Så det kändes lite som att hon hamnade i mammaläge istället för tävlingsläge då hon blev otroligt lugn och harmonisk. Så jag tror nog att hon kände igen honom trots allt. :) 

 

Planerna med honom nu är att han skall få gå tillsammans med Herr Quando och bli lite fostrad. ;) Sen skall vi pyssla och mysa med honom dagligen. Mer planer än så kan man väl kanske inte ha med en 1åring. ;) 

 

 

 
 

 
Anonym

Menar du att banorna var svåra?

 

Svar: Med tanke på att det var en lokal tävling, svar ja! Det var inte maxat men väldigt konstigt tekniskt med tanke på underlag och nivå, maxtiden var även väldigt snävt mätt då jag fick tidsfel i 1.10m och jag red inte i undertempo. 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0